Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Sikaflunssarokote

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2126
Lauteille: Tammikuu 2005

Sikaflunssa-rokote

#196

Viesti Miklu »

Haittavaikutukset ilmotetaan luokittain näin:
Hyvin yleiset: (≥ 1/10)
Yleiset: (≥ 1/100 ja < 1/10)
Melko harvinaiset: (≥ 1/1000 ja < 1/100)
Harvinaiset: (≥ 1/10000 ja < 1/1000)
Hyvin harvinaiset: (< 1/10000)


Muita ei käsittääkseni käytössä.

Sikainfluenssa psykiatrin silmin
Uusi ilmiö on fanaattinen ja tehokas rokotevastainen propagointi. Siihen on vain yksi ratkaisu: terveysviranomaisten on otettava pötypuheista tiukka koppi. Ehkä se vaatii entistä suurempaa satsausta kansalliseen ja paikalliseen viestintään. Jos julkinen viestintä on tehotonta, kansalainen turvautuu epämääräisiin verkkokeskusteluihin tai tukkii palvelupuhelimet. Ratkaisu ei ole hyökkäys vaan pyrkimys vielä avoimempaan keskusteluun.
Bruce Lee elää!
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Sikaflunssa-rokote

#197

Viesti PDC »

Pauli kirjoitti: Miten buranan haittavaikutukset liittyvät tähän keskusteluun?
Ajattelin, että kun nostit esille tuon haittavaikutus suhteen niin tarjoan rinnalle jonkin vielä yleisemmässä käytössä olevan lääkkeen jossa suhde on vielä isompi (vai onko se pienempi? Ei toimi pää). Kun esitit, että minkälainen mahdollisuus saada neurologisia oireita niin yritin esittää, että se on jopa pienempi kuin saada pahoja haittavaikutuksia buranasta.
Kuvake
Pauli
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 2135
Lauteille: Maaliskuu 2005

Sikaflunssa-rokote

#198

Viesti Pauli »

Juu tuohan se nykypäivän ilmoituskäytäntö on. Glaxosmithkline ilmoittaa kumminkin edelleen uusissakin poliosabin rokoteselosteissa sen yksi kymmenestämiljoonasta halvauksien osalta. Se mistä aluksi katsoin oli smithkline beecham ajoilta.

Psykiatrilla on vaan yksi ontuva argumentti tuossa.. Terveysviranomaisilla ei ole kunnollista hajua pandemrixin kaikista mahdollisista haittavaikutuksista.
Ja vaikka tutkimuksiakin tehtäisiin, niin sekään ei takaa vielä mitään. Glaxosmithkline on pörssiyhtiö ja sitä ajaa eteenpäin muutkin intressit, kuin pelkkä terveydentuottaminen ihmisille. Avandia toimikoon esimerkkinä tästä (tosin tapauksen aikana mentiin vielä smithkline beecham nimellä). http://finance.senate.gov/press/Bpress/ ... 11507a.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

PDC, niin no kyse on vähän eri haittavaikutuksista. Toisekseen onko ibuprofeeni muka jonkun mielestä maailman turvallisin aine?
Miklu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 2126
Lauteille: Tammikuu 2005

Sikaflunssa-rokote

#199

Viesti Miklu »

Pauli kirjoitti: Ja vaikka tutkimuksiakin tehtäisiin, niin sekään ei takaa vielä mitään. Glaxosmithkline on pörssiyhtiö ja sitä ajaa eteenpäin muutkin intressit, kuin pelkkä terveydentuottaminen ihmisille.
No tästä olen kyllä ihan samaa mieltä. Taannoin tuli ranskalainen kohudokkari Monsato-firmasta ja esim. Roundup-rikkaruohomyrkystä. Yhtä sun toista hämärää löyty ja siinä samassa kertoiltii ettei jenkkilässä johtajat joudu henkilökohtaisesti vastuuseen vaikka jotain joskus paljastuisikin firman toimista. Voi sitten ottaa riskiä lääkkeidenkin kanssa?
Bruce Lee elää!
neri
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 28
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Sikaflunssa-rokote

#200

Viesti neri »

J. Suojanen kirjoitti: En tiedä puhunko täyttä palturia, mutta jatketaan suklaakakkulinjalla. Jos mummosi tekemä suklaakakku on hyvän makuista niin voitko olla varma, että tämä uusi tuntematon suklaakakku on myös hyvänmakuista? :smt003
Sehän voi olla täysin yli-imelää tai se voi sisältää jotakin terveellisinä pidettyjä ainesosia, jotka vievät koko kakusta kaiken maun tai muuta kauheuksia! :smt078 Kumpikin on suklaakakkuja, mutta toinen on tunnettu ja toinen tuntematon.
Mumma ei mitään kakkuja tehny mutta äiti tietää hyvän perusreseptin kuivallekakulle, jossa on tietty määrä sokeria, rasvaa, jauhoja yms. Sitten vaalean kakun saa sillä, ja sitte vaihtamalla osa jauhoista kaakaojauhoksi nii saa suklaakakun. Kyllä ruuanlaitto on täyttä kemiaa se :smt003 mutta eipä siitä suklaakakusta tullu yhtä hyvän makusta ku ite tein :(
Avatar by Purplie
neri
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 28
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Sikaflunssa-rokote

#201

Viesti neri »

Pauli kirjoitti:
neri kirjoitti: Mikä ongelma on siinä että vuosikausia ollaan kehitetty ja testattu H5N1 rokotetta, samalla reseptillä mutta vaihdettu virusosa H1N1seen?
Vuosikausia? 2006 loppuvuodesta saatiin alustavia tuloksia ensimmäisestä kliinisestä testistä.. 3 vuotta ei ainakaan oman kriteeristön mukaan ole _vuosikausia_
No siinä voi miettiä että kuinka monta testiä päivässä/vuodessa on keritty tekemään. Viittasin vuosikausilla siihen että H5N1 lintuinfluenssarokotetta on tutkittu todella paljon. Muut ainesosat on todettu turvalliseksi yhdistelmäksi joten jää vain viruskannan vaihtaminen H1N1seen.
Avatar by Purplie
Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

Sikaflunssa-rokote

#202

Viesti Pocari »

Pauli kirjoitti: PDC, niin no kyse on vähän eri haittavaikutuksista.
Niin on... Influenssarokote saattaa (hyvin epäselvä väite) mahdollisesti aiheuttaa polyradikuliitin* johon saattaa kuolla (5-10 % menehtyy) kun taas tulehduskipulääkkeet tappaa Suomessa vuosittain pelkästään ylä-GI-komplikaatioihin 150-200 ihmistä (Käypä hoito -suosituksen arvio) plus tuntematon määrä muihin komplikaatioihin kuolleita päälle. Ja influenssarokotteeseen kuolleita oli meillä montako?

* Joskin joku voisi selittää mulle, että jos esim. tuo PDC:n mainitsema ilmaantuvuus rokotetuilla on 1 per 1 000 000 ja normaalipopulaatiossa 1 per 50-100 000... eli 10-20 kertaa enemmän kuin rokotetuilla... niin mitä se rokote oikeastaan "aiheuttaa"? :smt017
Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

Sikaflunssa-rokote

#203

Viesti Pocari »

Vielä noista haittavaikutuksista yleisesti... Jos jossain tuoteselosteessa lukee joku haitta ja 1/1000 niin ei se vielä tarkoita joka tuhannes saa kys. haitan lääkkeen käytöstä. Se tarkoittaa että sellainen määrä ihmisiä on raportoinyt kys. oireen - joka voi johtua jostain ihan muustakin kuin siitä lääkityksestä. Jos maha tulee kipeäksi lääkityksen aikana niin voi se silti johtua liiasta tacojen ja bissen vetämisestä tai jostain mahapöpöstä, ei näille tule immuuniksi siksi että syö vaikka kolesterolilääkettä. Ja jos jonkun rokotteen saaneista 1/100 000 saa vaikka sen neurologisen taudin niin mitä sitten, jos 1/100 000 kaikista muistakin saa sen.

Sitten jos se määrä on johdonmukaisesti suurempi kuin lääkitsemättömillä - tai mieluummin plasebon käyttäjillä (jotka myös raportoivat mitä ihmeellisempiä sivuvaikutuksia) - niin asia on jo vähän toinen.
Kuvake
imeiz
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 55
Lauteille: Lokakuu 2009
Paikkakunta: Kemi

Sikaflunssa-rokote

#204

Viesti imeiz »

Jaawa kirjoitti: Asiaa ei tulisi ajatella niinkään omakohtaisesti, eikä ainakaan uskonasiana. Toivottavasti et anna tuon lähimmäisellesi tapahtuneen vaikuttaa päätökseesi rokotteen ottamisesta. Ja toivottavasti asiat kääntyvät parempaan heillä.
anteeksi kun kesti vastata.

lähinnä käytännön syistä ajattelen asian omakohtaisesti. mulla kun ei ole pahemmin vaaraa mahdollisen influenssan tartuttamisesta muille, kun en ole töissä ja odottelen opiskelupaikan vahvistumista.

saatoin antaa sen kuvan, että kertomani tapahtuma vaikutti päätökseeni, mutta olin päättänyt jo ennen kuin kuulin tapahtumasta. parempaan suuntaan on molempien tila mennyt.
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

Sikaflunssa-rokote

#205

Viesti Polvi »

Mika kirjoitti:
Polvi kirjoitti: Jokohan muuten joku on keksinyt roudata ko valmisteita ulkomailta maksuhaluisille? Saako yksityishenkilö tuoda maahan suuria määriä lääkkeitä?
Ei kai ressuryynejä saa tuoda maahan lainkaan ilman Lääkintöhallituksen lupaa?
http://www.taloussanomat.fi/terveydenhu ... 0923670/12" onclick="window.open(this.href);return false;
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 20207
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Sikaflunssa-rokote

#206

Viesti JanneM »

Pojalle otettiin rokote eilen. EI mitään sivuoireita. Oli mun vanhemmilla ja nukahti sinne vähän normaalia aikasemmin, eli pientä väsymystä vainen.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Sikaflunssa-rokote

#207

Viesti Mika Väyrynen »

Moi,

eiköhän tuo turvallista ole. Kuitenkin... pari asiaa minua tuossa rokotteessa epäilyttää, kun on tullut eräs tapaus läheltä nähtyä.

Aikoinaan, kun joku "normaali" influenssarokotus annettiin tuolla jenkkilässä väestölle, lisääntyi ns. Guillain-Barren syndroomatapausten (polyradikuliitti, velttohalvaus) määrä. Ko. taudin voipi saada mm. punkinpuremasta ja luoja tietää mistä. Mutta lisääntyneiden tapausten määrän perusteella todettiin että ko. tauti on voinut herätä myös ko. rokotteesta.

Eräs ystäväni sai ko. Guillain-Barren. N. kahdessa viikossa jätkä halvaantui kokonaan, joutui hengityskoneeseen (koska myös keuhkot lakkasivat itsenäisen toiminnan) jne. Oli aivan kauheaa käydä katsomassa hyvää ystävää, joka ei pystynyt liikkumaan, puhumaan ja näin vain kauhean hädän hänen silmissään. Noin vuotta myöhemmin hän pystyi liikkumaan, puhumaan ja palasi työelämään (pääsi Synapsiaan kuntoutukseen, hiton hyvä tuuri). Muistoksi Guillain-Barresta jäivät vaikeasti hallittavat jalkaterät ja ilmeisesti myös psykologisia vaikeuksia.

Enpä nyt mitään hysteriaa yritä saada aikaan, mutta... itselleni tieto siitä että jotain yhteyksiä influenssarokotteilla on joihinkin Guillain-Barren kaltaisiin juttuihin ollut, vähentää kummasti haluani ottaa rokotus. Kun tuon taudin nimen Googlaa, kauhea totuus siitä syndroomasta selviää.

Mika V.
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Sikaflunssa-rokote

#208

Viesti PDC »

Mika Väyrynen kirjoitti: Moi,

eiköhän tuo turvallista ole. Kuitenkin... pari asiaa minua tuossa rokotteessa epäilyttää, kun on tullut eräs tapaus läheltä nähtyä.

Aikoinaan, kun joku "normaali" influenssarokotus annettiin tuolla jenkkilässä väestölle, lisääntyi ns. Guillain-Barren syndroomatapausten (polyradikuliitti, velttohalvaus) määrä. Ko. taudin voipi saada mm. punkinpuremasta ja luoja tietää mistä. Mutta lisääntyneiden tapausten määrän perusteella todettiin että ko. tauti on voinut herätä myös ko. rokotteesta.

Eräs ystäväni sai ko. Guillain-Barren. N. kahdessa viikossa jätkä halvaantui kokonaan, joutui hengityskoneeseen (koska myös keuhkot lakkasivat itsenäisen toiminnan) jne. Oli aivan kauheaa käydä katsomassa hyvää ystävää, joka ei pystynyt liikkumaan, puhumaan ja näin vain kauhean hädän hänen silmissään. Noin vuotta myöhemmin hän pystyi liikkumaan, puhumaan ja palasi työelämään (pääsi Synapsiaan kuntoutukseen, hiton hyvä tuuri). Muistoksi Guillain-Barresta jäivät vaikeasti hallittavat jalkaterät ja ilmeisesti myös psykologisia vaikeuksia.

Enpä nyt mitään hysteriaa yritä saada aikaan, mutta... itselleni tieto siitä että jotain yhteyksiä influenssarokotteilla on joihinkin Guillain-Barren kaltaisiin juttuihin ollut, vähentää kummasti haluani ottaa rokotus. Kun tuon taudin nimen Googlaa, kauhea totuus siitä syndroomasta selviää.

Mika V.
http://www.skepticsunited.iblogger.org/sikainfluenssa/" onclick="window.open(this.href);return false;

Väite #9: Kun viimeksi sikainfluenssa puhkesi Fort Knoxissa Amerikassa, rokote aiheutti paljon komplikaatioita, yksi yleinen on Guillain-Barré – syndrooma (GBS). Siksi rokotteesta on erittäin korkea mahdollisuus saada tämä kuolemaan johtava hermostotauti.

~ Aika lailla väärin. Tällaiset vastuuttomat palat journalismia aloittavat tällaiset kauheudet —-> http://www.dailymail.co.uk/news/article ... erica.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mikä on totuus? Vuoden 1976 rokotteesta GBS:n sai 10 miljoonasta. Eli suhde 1:100000.
Nykyään rokotteen riskit on arvioitu sinne 1 miljoonasta puolelle (harvinaisen pieni riskilukema). Se, että miksi 1976 rokote oli niin “vaarallinen”, ei ole tiedossa. Ainoastaan mitä tiedämme on se, että kyseistä reseptiä ei ole käytetty vuosikymmeniin.

Pelottavatko todennäköisyydet? Mitä jos kertoisin, että vaikka sinulla on yksi miljoonasta mahdollisuus kehittää GBS rokotteesta, niin itse taudin sairastaneilla tuo riski on 40-kertainen.
Leikitään todennäköisyyksillä vielä vähän. Jos tuollainen todennäköisyys OIKEASTI estää sinua ottamasta rokotetta, voit varmaan hyvällä omatunnolla lopettaa esim. auton ajamisen. Siinä kun kuolemisen riski on satoja kertoja suurempi.
(Tsekkaa lähde #24 tätä varten!)
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Sikaflunssa-rokote

#209

Viesti Mika Väyrynen »

Huhhuh,

Mainitsin muuten että ko. GBS "vähentää haluani ottaa ko. rokotus". Ei estä ottamasta sitä.

Suomessa niitä ainakin HUS:n mukaan ilmenee muutamia vuodessa, osa ei välttämättä ehdi sairaalahoitoon ja kuolee (tiedetään tapauksia joissa kehon toiminnot ovat sammuneet niin nopeasti, ettei hoitoon ole kertakaikkiaan vaan ehditty. Myös virhediagnoosit taudin alkuvaiheessa ovat olleet mahdollisia). GBS on, sanotaan mitä sanotaan, vieläkin varsin tuntematon sairaus. Ystäväni, jolla se oli, kertoi että syitä ei vieläkään tunneta: jostakin syystä kehon toiminnat vaan sammuttavat itse itsensä. Ja niinpä: jos vaikka ystäväni oli se yksi miljoonasta - osui ihan viereen sitten se yksi miljoonasta (oli muuten saanut erinäisiä rokotuksia, myös punkin pureman mahdollisuus oli olemassa. GBS:n "heräämisen" syy ei selvinnyt, kuten suurimmassa osassa tapauksia kai käy).

Minulle jäi siis sellainen käsitys, että GBS:n heräämisen syyt ovat hämärän peitossa. Ja se, että rokotteesta sen saamisen mahdollisuuden "arvioidaan" olevan jotakin, ei ole kovin perusteellista tutkimustietoa. Välillä tuntuu että viranomaiset "arvioivat" itselleen edullisesti, tai joskus jopa unohtavat "arvioida" asioita. Jos jollakin rokotteella on edes yksi mahdollisuus miljoonasta saada GBS:n kaltainen ikävä ja dramaaattinen seuraus, pitää siitä mainita. Todennäköisesti tuon vanhan influenssarokotteen todennäköisyys oli paljon "arvioitua" suurempi... Tämä omana "arvelunani".

Toki, perusterveenä ihmisenä, ja kamppailutreenin avulla itseni kunnossa pitäneenä, en näy ylipäätään tarpeelliseksi ottaa ko. rokotetta. Turha pumpata itseensä mitään ylimääräistä, koska "arvelisin" että selviä vaikka sikaflunssa iskisikin. Tosin... mulla saattoi jo olla se, kovin sen sorttinen tauti iski minuun ja vaimoon jo elokuussa. Näin "arvelen":-)

Mika V.
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Sikaflunssa-rokote

#210

Viesti PDC »

Mika. Tarkoitus ei ollut mitenkään pelotella tuolla linkittämälläni asialla (vai liittyikö tuo huhhuh siihen?). Tässä hyvää luettavaa asiaan liittyen

http://www.theness.com/neurologicablog/?p=784" onclick="window.open(this.href);return false;

Kirjoittajana

Steven Novella, MD: Dr. Novella is an academic clinical neurologist at Yale University School of Medicine.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 45 kurkkijaa