Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Sisu

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Torstai 05/11/09 - karate 1.5 h, general syllabus class + meditation

Tiistaina oli vieraita ja tänään mies ilmoitti, että työviikko on ollut taas liian rankka ja jätti treenit väliin. Kovvoo hommoo kun ne tuosta maantiepyöräilijästä mehut imee, senseikin sanoi että miten voi olla mahdollista että Teräsmiestä väsyttää. Ha.

Eipä nuo treenit itselläkään putkeen menneet: tuli teipattua nilkka päin metsähallitusta ja se häiritsi koko ajan. Kuun eka viikko eli perustekniikkaa, pääpaino maegerissa ja vihreävöisille hypyn kanssa, sarjat tehtiin liikkumalla kibadachissa => aih. Pakko oli taas himmata ja kun tehtiin potkuja mitseihin sensei sanoi, että jätä hyppy suosiolla väliin. Meh. Loppuleikki oli kibadachissa tehtävä push hands-variaatio, eli otetaan kaverin oikeasta ranteesta kiinni ja yritetään koskettaa toisen päälakea. Viimeinen erä oli yhden keltavöisen juniorin kanssa, mulla silmät kiinni, ja yritin koko erän ajan löytää kaverin hiustukkoa ja lopussa löysin olkapään siitä missä naaman suunnilleen piti olla. Tunnustelemalla kättä eteenpäin hihitystä kohti ja bingo! Erän loputtua kaveri sanoi, että hän seisoi koko ajan takakenossa ja yritti olla nauramatta.

Meditaatio tehtiin alkuun n. 15 min istumalla ja sen jälkeen kävelemällä. Hyvä sessio, tosin työasiat meinasi tupata etualalle.

Seikkailut jatkuvat lauantaina.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Lauantai 07/11/09 - karate 1.5 h, general syllabus class

Pienemmällä ryhmällä mentiin, treeneihin ilmaantui yhdeksän oppilasta. Ihan hyvää perussettiä tehtiin taas, lähinnä perustekniikkaa ja pääpaino tänään gedan baraissa ja maegerissa. Alkuun hiottiin gedan baraita sanchin dachissa, loppupuolella toistot tehtiin silmät kiinni ja sensei käytti keppiä apuvälineenä sattumanvaraisesti eli ei mitään hajua että tuleeko puutavaraa käsivarren eteen vai ei. Viimeinen tekniikkasarja zenkutsu dachissa oli mielenkiintoinen: 3 x maegeri takajalalta + viimeiseen tobi, gedan barai, jodan uke, shita tsuki, hiji mawashi ate, 3 x maegeri etujalalla + viimeiseen tobi. Ja hiki. Tämän jälkeen pari rundia hyppypotkuja mitseihin ja lopuksi shiai koko porukalla. Nilkka oli parempi kuin torstaina, kysymyksistä päätellen sensei huomasi että ei edellisissä treeneissä oikein vielä koipi kestänyt. Muuten oikein hyvät treenit, tiistaille jäi nälkä.

Mies lupasi tehdä mulle pareet housut kun tuntuu että nykyiset ottaa reisien kohdalta niin kovasti kiinni että potkujen korkeus kärsii (kätevä mies noin ylipäätään). Käytiin treenien jälkeen ostamassa muutama metri halpaa puuvillaa jolla voi tehdä prototyypin, sitten pitää etsiä jostain kangaskauppa joka myy painavampaa tavaraa.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Jäi eiliseltä pari huomiota kirjoittamatta.

Ensiksikin, yonju godo meni taas ihan päin kuusikkoa vaikka sen jo luulin honanneeni, voi attanas että otti päähän. Lisää harjoitusta peliin.

Iloinen ahaa-elämys tuli mawashigeria tehtäessä kun palaset loksahtivat kohdalleen ja tajusin, että kierron aika pitää yrittää pitää "lantio auki" eikä työntää liikaa polvella eteenpäin (tätä on hieman vaikeaa selittää). Olen tätä muilta katsellut ja todennut toimivaksi ja nyt jostain syystä sitä tuli yritettyä ja heti tuli kiertoon momenttia lisää. Tasapaino meni kun liikerata muuttui, mutta muilla osa-alueilla tuli parannusta joten tätä pitää kokeilla uudestaan.

:idea: :idea: :idea:

Edit: Piti vielä lisätä että mies sai puvun housut muunneltua ja lisäsi haarakiilaan leveyttä. Kangaspala on kevyempää materiaalia, saa nähdä miten se kestää. Kerran on housut ratkenneet takasaumasta tunnin aikana niin maan perusteellisesti, mutta meno vaan yltyi, ha ha.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Tiistai 10/11/09 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, conditioning + sparring

Piti sitten lähteä uusia housuja testaamaan ja nehän toimi oikein hyvin, potkuissa oli lisää korkeutta ja liikuvuus ja mukavuus muutenkin parempi. Alussa tehtiin uraken + hiji-komboja oikein urakalla ja perään reilut sata ago tsukia ja maegeria, väliin punnerruksia. Tämän jälkeen muutama liikesarja zenkutsudachissa, viimeinen oli jodan uke, takajalan mawashigeri, uraken shomen uchi, hiji mawashi ate. Lopuksi hiottiin vyöarvojen kesken intermediate self defence-sarjoja 1-5. Kädet oli vetelät lopussa, etenkin kun jäi syömiset vähälle ennen treenejä.

Intermediate-tunnilla hoonattiin basic self defence-tekniikoita molemmille puolille. Pienellä porukalla se oli mukavampaa, mutta jostain syystä oltiin kaikki ihan pihalla etenkin kun alettiin sekoittaa että kummalta puolelta isku tulee ("oikea" puoli = torjutaan oikean käden isku, "väärä" puoli = torjutaan vasemman käden isku). Melkein nauratti kun siinä kaikki arvottiin että miten päin mennään ja kun hyökkäsin "väärältä" puolelta vasemman käden iskulla, vastustaja jonka piti torjua keskeytti ja sanoi, että mitä sä nyt vasemmalla lyöt. He he. Haminan kaupunki.

Sparritunti mentiin melkein samalla porukalla kuin intermediate-tunti ja sensei sanoi että heti kolmen sarja (hammassuojat, säärisuojat, hanskat, naisille rintasuojat) päälle ja ens alkuun tehtiin yakusoku kumitea yksin ja pareittain. Kakkosen potkujen torjuntoja kerrattiin tarkkaan ja etenkin sitä millä kädellä pitää torjua maegeri-mawashigeri-sarjan ensimmäinen potku (takakädellä koukkua, kuulemma). Sen jälkeen vedettiin neljä lyhyempää erää sparria ja kun pääsin sensein kanssa ottamaan yhteen piti tehdä vain potkuja - olin tätä odottanut kun oli mielessä kokeilla jotain. Muutaman "laukauksen vaihdon" jälkeen tuumasin että nyt: koza + tobi mawashigeri takajalalta. "YES!!!" huusi sensei ja kannusti muitakin kokeilemaan hyppypotkuja kun niitä on koko kuukausi nyt tehty. Loppuerässä meinasi mennä thaikun puolelle, molemmat innostuttiin viljelemään polviosumia ja kun sensei tarrasi jalasta kiinni nappasin koko miehen clinchiin. Silkkaa onnistumisen iloa! Seuraava erä meni vanhempaa vihreävyötä vastaan joka viljelee napakoita potkuja mutta päätin, että nytpä en anna tilaisuutta ja siinä sitten menin päälle koko erän ajan - meinasi molempia puhalluttaa lopussa, mutta hauskaa oli. Loppuverryttelyn jälkeen tehtiin vielä sanchin kata ja siitä syntyi keskustelua että miten monta liikettä tulee missäkin ja onko sanchin todellakin joka tyylisuunnassa sama.

Treenien jälkeen kysyin senseiltä gekisain ja bassain historiasta ja muutenkin innostuttiin turisemaan katojen alkuperästä. Sensei kehoitti hankkimaan kirjan Shotokanin bunkai-tekniikoista (kirjavinkkejä otetaan vastaan jos kukaan osaa ehdottaa), jostain syystä Seidossa ei opeteta bunkaita vaikka monia käytännön asioita käydään läpi. Samoin taas kerran mietittiin "mushin no shin - mind of no mind" -aihetta: treenaus aloitetaan tyhjältä pöydältä johon tuodaan yhä enemmän ja enemmän sisältöä, mutta päämäärä on päästä suorituksessa takaisin "tyhjän pöydän ääreen". Sensei ymmärsi kun sanoin, että vaikka sparria ja kokonaisvaltaista harjoittelua rakastankin, arvostan katan harjoittelua eniten juuri tämän periaatteen oppimisessa (miekan kanssa tämä on vielä enemmän totta).

10/10 treenit harjoitteiden, oman suorituksen ja koko sisällön suhteen.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Lauantai 14/11/09 - karate 1.5 h, general syllabus class

Parin 13 tunnin työpäivän jälkeen läksin tiskirättinä reenaamaan. Plussaa oli, että kun kroppa ei jaksanut jännittää oli tekniikkakin paljon rennompaa, mutta pää ei jaksanut seurata perässä ja väsy tuli tuplanopeasti. Olin silti tosi tyytyväinen että lähdettiin dojolle, siinä sai projektin jälkimainingit kyytiä.

Alkuverryttelyn jälkeen tehtiin sarjoja rei dachissa, viimeinen kympin sarja oli etukäden shotei, takakäden perusisku josta suoraan ote "vastustajan" niskan takaa ja takajalan hizageri. Nopeasti takaisin rei dachiin "tsekkaamaan tilanne" ja pieni spurtti dojon takaseinälle ja takaisin rei dachiin, lopuksi lattiaan ja kuusi hartialevyistä punnerrusta. Tämän jälkeen harjoiteltiin maegeria potkutyynyihin ja sain pari aloittelijaa opastettavaksi (ja hengähdystauon). Lopuksi treenattiin vihreävöisten kesken intermediate self defence-sarjoja 1-5 ja kiitettävää palautetta tuli kolmosen alasviennistä. Vitonen vaatii työstöä, mutta se onkin vaikein saada kohdalleen. Lopuksi vedettiin jokunen erä polvihippaa, eli liikutaan vastustajan kanssa kibadachissa ja yritetään läpsäyttää vastustajan polvea avarilla. Hiki tuli ja tunnin treeni venähti taas 1.5 tuntiin mikä vain passaa. "Väsynyt, mutta onnellinen", sattuva kuvaus fiilareista.


Sunnuntai 15/11/09 - No Bull Fite Night XL

Paikallisen thai- ja kickboxing koulun omistajan Paul Griman (ex-ammattilainen) organisoima fite night promootio sai jatkoa, vuorossa osa 40 ja listalla 21 matsia joista seitsemän mestaruusotteluita:

Kuva

Työkaverin ja miehensä luotsaaman koulun suojista oli myös pari ottelijaa mukana, molemmilla uran eka matsi ja valitettavasti jäivät molemmat kakkoseksi (tosin toinen tuomariäänillä tuomittu oli koko yleisön reaktiosta päätellen lievä oikeusmurha, mutta mitäpä minä näistä tiedän).

Kaiken kaikkiaan kovatasoinen ilta, etenkin naisten matsit oli tiukkaa katsottavaa. Muutama matsi tosin lipaisi hieman alta hyvän tason, etenkin yksi Australian mestaruudesta käyty ottelu parin naisen kesken oli... No... Hmmm... Ei pitäisi sanoa mitään kun ei itsellä ole ikinä tullut astuttua kuin koulujen väliseen pisteottelukehään, mutta en ollut ainoa joka oli helpottunut kun viisi erää oli ohi. Toinen ottelijoista tuli kehään vaaleanpunainen gladiaattori-asu päällä ja alta paljastui neonpinkit thaikkusortsit, eikä meno tästä juuri parantunut.

Yksi kickboxing-matseista oli super heavyweight-sarjassa parin yli 110-kiloisen kesken ja kyyti oli kylmää. Taso oli ihan ok, mutta tuon kokoluokan kavereilla on semmoinen meno että oksat pois, tuli Kiven Seitsemän Veljestä ja poikien turpasaunat mieleen.

Yhteen otteluun kuulutettiin pari alta 55-kiloista ottelijaa ja kun ensimmäinen kiipesi kehään totesin miehelle, että toihan on joku 12-vee. ja vastustaja samaa sarjaa. Ei paljosta puuttunut, poikien iäksi paljastui 14 ja 15 vuotta. Oli sitten äkäiset nuoret miehet liikkeellä. Promoottori tuumasi mikkiin matsin jälkeen, että onkos pojilla tyttöystäviä. Kieltävään vastaukseen tuli vastapointti, että eiköhän asia korjaannu pikaiseen. Heh.

Illan parhaana otteluna palkittu kickboxing-matsi oli tiukka ja voittaja veti matsin aikana muutaman salaman nopean mawashigeri + ushiro mawashigeri-sarjan. Muutenkin ei voinut kuin ihailla etenkin kevyempien ottelijoiden nopeutta, yksikin alta 50-kiloinen naisottelija ei paljon jättänyt vastustajalle tilaa vastaiskuihin vaan veti niin korkeita ja hirmuisia potkuja että melkein jäi katsojaltakin huomaamatta (varmaan kiva tunne siellä hanskojen takana).

Hieno ilta, paikalla oli myös Benny "The Jet" Urquidez tsemppaamassa paria paikallista ottelijaa. Tästä sai taas motivaatiota omaan harjoitteluun, toivon mukaan järjestäjä ei toteuta uhkaustaan ja lopettaa promootioiden vetämisen - tämä oli toinen jossa ollaan oltu yleisössä ja kyllä menisin uudestaan.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Tiistai 17/11/09 - käynti fysiolla

Edistystä on, mutta hitaanlaista. Terapeutti tuumasi, että jos eläisin levollisempaa elämätä enkä tekisi niin paljon urheilusuorituksia tuskin tuntisin niin paljon kipua kuin nyt tunnen. Venyttämällä saatiin liikkuvuutta hieman lisää ja liikerata tuntuu noin ylipäätään olevan isoin ongelma. Jatketaan samalla hoitosuunnitelmalla eikä huolestuta liikoja.


Tiistai 17/11/09 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, conditioning + sparring

Kyllä huomaa että alkaa vyökoe lähestyä: sensei on lisännyt intensiteettiä viime viikon jälkeen ja tänään painettiin hurmoksessa. Tekniikkasarjoissa tehtiin alkuun rei dachissa shotei, takakäden lyönti, hiza geri, ushiro geri, kake geri ja päälle muutama punnerrus. Tämän jälkeen siirryttiin lattialle ja istuma-asennosta jodan uke + kin geri molemmille puolille ja ylös ja spurtti dojon takaseinälle ja takaisin istumaan. Viimeisen toiston aikana olin jo muista jäljessä mutta periksi ei anneta ja sensei sanoikin, että kattokaas nyt, "never give up". Nih. :smt003 Tämän jälkeen tehtiin kataa, meillä työstön alla gekisai dai ja sitä hiottiin urakalla. Loppuleikin jälkeen tehtiin synttäripunnerruksia kolmelle oppilaalle ja yksi heistä oli tuonut mukanaan kaikille muffinsseja kovan treenin vastapainoksi, ha haa!

Intermediate-tunnilla tehtiin pinan-katoja, meillä numerot 1-3 ja väliin lisää punnerruksia (kyytiä kakulle). Pinan I meni ihan päin... Ei olis uskoa, että tein tämän reilu vuosi sitten kisoissa, oli sen verran "hieno" suoritus.

Lyhyt juomatauko ja sitten viimeisen tunnin kimppuun. Alkuun haettiin tempoa kihon kumitesta ja sen jälkeen lyöntejä ja potkuja mitseihin ja potkutyynyihin. Yhden mawashigeri-rundin jälkeen piti vaihtaa potkut maegeriin ja seuraava kierros piti jättää suosiolla väliin - nilkka oli sen verran iloinen fysioterapiasta. "Long term", meikäläisen motto tällä hetkellä. Loppuun tehtiin kovemmalla intensiteetillä yakusoku kumitea ja etenkin miehen kanssa vedettiin sparrituntumalla kun tästä oli aiemmin puhetta. Molemmilla oli kolmosen ja kakkosen alasviennit mallillaan ja muutenkin koko rytmitys ym. oli parempi. Loppuun tehtiin vielä sanchin (ilman keskustelua liikkeiden määrästä, ha ha) ja sain siihen hyvän fiiliksen vaihteeksi.

Treenien jälkeen kävin naistenhuoneessa vaihtamassa vaatteet ja tulin takaisin keittiötiloihin jossa yleensä säilytämme laukkuja ym. (treenaamme partiolaisten salilla). Sensei oli vaihtamassa vaatteita ja seisoi keskellä lattiaa pelkissä alkkareissa (ei ollut eka kerta) ja nauraen tuumasi, että hitto mä aina unohdan sut. Sanoin siihen vaan tyynesti, että jos treenattaisiin Suomessa, niin olisin tod.näk. nähnyt jo kaikki täällä ilman vaatteita saunakulttuuriin liittyen. Tästä on joskus aiemminkin ollut puhetta ja hän sanoikin, että meillä ei taida olla semmoista ihmiskehoon liittyvää häpeää kuin joissain muissa länsimaisissa kulttuureissa. Asia ei minua hämmennä eikä häntä itseään, mutta olen itse varovainen koska oppilaiden keskuudessa on monia eri kulttuureja ja uskontoja, eikä tätä meikäläisen kroppaa välttämättä kaikki halua katsella vapaaehtoisesti. Siinä saattaa mennä hyvä illallinen pilalle.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Kröhöms... Päiväkirjaa aloittaessa jäi mainitsematta, että näitä juttuja saa kommentoida ja kysymyksiin vastaan sikäli kun jotain jää hilserajan alle kaivertamaan. Kun näitä raapustuksia nyt näköjään ainakin joku lukee.

Kits.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit: 1624
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa

Sisu

Viesti IIsakki »

:tervetuloa: , Vaikka noita viestejä on sinulle jo kertynytkin :)
Sisu kirjoitti: Edistystä on, mutta hitaanlaista. Terapeutti tuumasi, että jos eläisin levollisempaa elämätä enkä tekisi niin paljon urheilusuorituksia tuskin tuntisin niin paljon kipua kuin nyt tunnen. Venyttämällä saatiin liikkuvuutta hieman lisää ja liikerata tuntuu noin ylipäätään olevan isoin ongelma. Jatketaan samalla hoitosuunnitelmalla eikä huolestuta liikoja.
Pikku hiljaa hyvä tulee ja aikansa se ottaa. Ja mitähän muita paikkansa pitäviä kliseitä tähän nyt keksisi :)..
Sisu kirjoitti: ...eikä tätä meikäläisen kroppaa välttämättä kaikki halua katsella vapaaehtoisesti. Siinä saattaa mennä hyvä illallinen pilalle.
:lol: :lol: Uskoisko tuota ? :lol: :lol:
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

IIsakki kirjoitti: :tervetuloa: , Vaikka noita viestejä on sinulle jo kertynytkin :)
Tänks. Tää mesta on parempi kuin Pärstäkerroin.
IIsakki kirjoitti: Pikku hiljaa hyvä tulee ja aikansa se ottaa. Ja mitähän muita paikkansa pitäviä kliseitä tähän nyt keksisi :)..
"Koville se ottaa kun kukko poikii", sekä "Mikäs kissan hännän nostaa joillei tortuntulo."

Näillä (perjantai)puheilla.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Torstai 19/11/09 - karate 2.5 h, general syllabus class, meditation, conditioning + sparring

Tänään eroteltiin miehet marjanpoimijoista: päivällä oli yli 40C lämmintä ja treenien alkaessa edelleen tukahduttavan kuuma. "Bikram karate", tuumasi mies kun dojolle mentiin eikä ollut kaukana vertauksesta. Lämmöstä on toki se hyöty, että lihakset on vetreät ja kun vedin alkulämmittelyä meni omat venytykset nappiin. Tästä lähdettiin tekemään tekniikkasarjoja joiden välissä tehtiin punnerruksia ym., ekan sarjan jälkeen piti juosta hakemaan lattiarätti ja kuivata hikilammikko edestä ettei potkujen aikana lennetä pyrstölleen. Viimeinen sarja oli zenkutsu dachissa maegeri, hiji ate, tettsui, hiji age, askel takaisin + 2 x uchi uke gedan barai, hizageri, ushiro geri. Näitä tehtiin viisi kertaa siten että väliin kuusi punnerrusta ja viimeiset viisi lopetettiin juoksupyrähdykseen. Tappomeininki, varsinkin kun koko sali oli täynnä. Tämän jälkeen käytiin läpi intermediate self defence-tekniikoita ja loppuun vedettiin muutama rundi polvihippaa. Hienoa oli, että kaikki (etenkin junnut) jaksoivat koko tunnin, mutta kyllä oli monella henki lopussa.

Meditaatio meni yllättäen rennossa tunnelmassa, tosin itsellä pyöri liikaa asioita pääkopassa. Miten kaikkein "helpoin" asia voi olla kaikkein vaikein? Pitää vaan istua paikallaan ja olla miettimättä mitään ja sepäs se vasta vaikeaa on.

Olin hieman ihmeissäni kun meditaation jälkeen porukan "kovin" matsaaja lähti isänsä kanssa treeneistä eikä jäänyt sparraamaan, sanoi että on ollut koko päivän nestehukassa. Fair enough, koville otti kaikilla jatkaa siitä ja viimeiselle tunnille meitä jäi sensein lisäksi vain yksi shodan ja kolme vihreää vyötä. Alun kuntoharjoittelussa treenattiin hyppynarulla, tehtiin lankkuja + vatsoja ja punnerretiin jalat tuolien päällä. Siitä kevyet varusteet päälle ja sparraamaan. Itsellä osui kohdalle yksi varjonyrkkeilyvuoro, kaksi erää shodanin kanssa ja yksi sensein kanssa, lopussa meinasi noutaja tulla kuumuuden takia. Sensein kanssa vedin toiseksi viimeisen erän ja yritys oli kova: tällä kertaa sensei hyökkäsi kyynärpäätekniikoilla ja vetelin sisään alakoukkuja ja polviosumia. Loppuverryttelyn jälkeen tehtiin taas sanchin ja vaikka se ei koskaan ole ollut yksi lempparikatoista se alkaa nyt tuntua mukavalta.

Tunnin jälkeen turistiin jonnii aikaa keittiössä ja sensei sanoi miehelle ja minulle että olemme molemmat valmiita ensi viikon promootioon (3. kyu, ylempi vihreä). Hmmm. Kohteliaasti sanoin, että kiitos mutta olen päättänyt odottaa ensi vuoteen nilkan kunnon takia, osana pidempiaikaista suunnitelmaa. Hän ymmärsi päätöksen ja sanoi, että viisas veto, ei kannata riskeerata toipumisvaiheessa. Lupasin ehdottomasti olla paikalla auttamassa ja kannustamassa miestä (ts. sparraamassa virkeänä kun hra itse on rehkinyt 2-3 tuntia kokeen aikana, ha ha). Vaikea päätöshän tuo oli loppupelissä, mutta olen sitä miettinyt useamman viikon; meidän vyökokeet saattavat kestää reilut kolme tuntia ja niihin yleensä sisältyy juoksemista yms. kun odotellaan alempivöisten suoritusta ensin. Olen karaten kautta oppinut olemaan välittämättä liikaa siitä että miten pärjään muihin nähden ja että ei tartte aina olla yhtä nopea etenemisessä kuin muut. Hyvä minä! Tämä on selkävoitto omia mörököllejä vastaan eikä sinällään harmita yhtään että missaan yhden kokeen, seuraava tulee taas niin äkkiä etten huomaakaan.

Huomenna taas edessä saunatreenit, tästä tämä Sydneyn kesä alkaa. :smt004
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
fatman
kylkeenpotkija
Viestit: 4042
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila

Sisu

Viesti fatman »

Sisu kirjoitti: Tunnin jälkeen turistiin jonnii aikaa keittiössä ja sensei sanoi miehelle ja minulle että olemme molemmat valmiita ensi viikon promootioon (3. kyu, ylempi vihreä). Hmmm. Kohteliaasti sanoin, että kiitos mutta olen päättänyt odottaa ensi vuoteen nilkan kunnon takia, osana pidempiaikaista suunnitelmaa. Hän ymmärsi päätöksen ja sanoi, että viisas veto, ei kannata riskeerata toipumisvaiheessa. Lupasin ehdottomasti olla paikalla auttamassa ja kannustamassa miestä (ts. sparraamassa virkeänä kun hra itse on rehkinyt 2-3 tuntia kokeen aikana, ha ha). Vaikea päätöshän tuo oli loppupelissä, mutta olen sitä miettinyt useamman viikon; meidän vyökokeet saattavat kestää reilut kolme tuntia ja niihin yleensä sisältyy juoksemista yms. kun odotellaan alempivöisten suoritusta ensin. Olen karaten kautta oppinut olemaan välittämättä liikaa siitä että miten pärjään muihin nähden ja että ei tartte aina olla yhtä nopea etenemisessä kuin muut. Hyvä minä! Tämä on selkävoitto omia mörököllejä vastaan eikä sinällään harmita yhtään että missaan yhden kokeen, seuraava tulee taas niin äkkiä etten huomaakaan.
8-) Hyvä päätös!
Toivottavasti itsekin joskus pääsen tuolle tasolle päätöksenteossa. :)
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

fatman kirjoitti: 8-) Hyvä päätös!
Toivottavasti itsekin joskus pääsen tuolle tasolle päätöksenteossa. :)
Kiitokset, järki näköjään välillä pääsee voitolle.

Seuraava vyökoe on tod.näk. maaliskuun lopulla, eli ei kovin kaukana - pitää muistaa miehen "kannustamisen" kanssa että hän pääsee tekemään vastapalveluksen kun itse suoritan seuraavaa vyöarvoa. :smt003
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Lauantai 21/11/09 - karate 1.5 h, general syllabus class

Helleaallon aikana on ollut vaikeaa nukkua (yölläkin n. +25C) joten taas meni lauantai-aamun treenit heräillessä (nytkin on aivot sen verran puolisulat, etten meinaa muistaa mitä viikonloppuna tehtiin ja huom. johtuu kuumuudesta, ei nesteytyksestä).

Lämmittelyn jälkeen hiottiin käsitekniikoita sanchin dachissa, jonka jälkeen siirryttiin tekemään potkuja ja torjuntoja zenkutsu dachissa liikkuen. Sarjojen välissä mentiin lattiaan tekemään vatsalihaksia ja siitä spurtti vastakkaiselle seinälle ja takaisin. Ja ettei kukaan jäänyt kylmilleen tehtiin loppuun vielä 5 x kympin sarja erinäisiä punnerruksia, viimeiset 10 taputuksella eli ponnistetaan lattiasta ja isketään kädet yhteen ja takaisin punnerrusasentoon.

Tämän jälkeen vuorossa katan arviointi, ylemmät vyöarvot ensin salin keskelle ja loput tekee vatsalihaksia. Meidän vyöarvolla katsastettiin gekisai dai, seido III ja pinan III - meni nimittäin niin nappiin sekä miehellä että minulla että oksat pois. Heti yoi-komennosta oli tappofiilis, ei tarvinnut miettiä ekaa liikettä ja mielessä kävi ainoastaan ajatus: "Burn the floor!" Olin tyytyväinen, etenkin kaikki kiba dachissa tehdyt liikkeet ovat melkein entisellä mallillaan (ts. mitä liikkuminen oli ennen nilkan hajottamista) ja sain jokaiseen kataan vahvan otteen. Mahtaako tuolla aiemmin viikolla senseille kertomallani päätöksellä olla jotain asian kanssa tekemistä, tiedä häntä.

Sensei ei vieläkään jakanut vyökoepapereita, yleensä kokeeseen kutsuttavat saavat kirjallisen osion pari viikkoa ennen koetta. Mielenkiintoista. Sillä että sitä enää itse tarttee jännittää, mutta tiistaina voi muutama pettynyt oppilas lähteä dojolta kun toista valintakierrosta ei tule (koe lauantaina, kirjallisen osan palautus torstaina).
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Tiistai 24/11/09 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, conditioning + sparring

Toiseksi viimeiset treenit ennen vyökoetta, siihen nähden meitä oli loppujen lopuksi paikalla aika vähän. Alkulämmittelyn jälkeen tehtiin perustekniikoita ensin kiba dachissa ja sen jälkeen liikkuen zenkutsu dachissa. Viimeinen kombo oli meille takajalalta thigh smash, ushiro geri, mawashigeri, haito, tettsui, gyaku tsuki. Ja arvatkaapa vaan mentiinkö välissä lattiaan punnertamaan. Tekniikkaosion jälkeen sensei testasi itsepuolustustekniikoita vyöarvoittain joita harjoiteltiin lopuksi ryhmissä. Treenien lopuksi sensei jakoi vihdoin koepaperit vyökokeeseen kutsutuille, pari ruskeaa vyötä pääsee suorittamaan ylempää ruskeaa arvoa (1. kyu, ylemmillä arvoilla on vyön päässä musta kangasmerkki), mies on näiden kahden jälkeen “vanhin” vyökokeen suorittaja – nämä kolme oppilasta ovat kaikki erittäin kovakuntoisia fysiikaltaan ja veikkaan, että kokeesta tulee rankka. Ihan pikkuisen kaihertaa etten ole mukana, mutta parempi näin (usko nyt jo itsekin, ha ha).

Intermediate-tunnilla harjoiteltiin Seidon strategiaa eri potkuja vastaan. Maegerin torjunnassa on lopussa alasvienti ja kanssani harjoitellut ruskeavyö nappasi jatkuvasti hihasta ja käsivarren nahasta kiinni. Tuloksena jänskät mustelmat haukkareissa tänään.

Viimeisellä tunnilla ei vaihteeksi sparrattu vaan keskityttiin tekniikoihin – osana valmistautumista lauantaille ja osittain sen vuoksi että mukana oli pari aloittelijaa. Ensin mitseihin käsitekniikoita, sain pariksi juuri aloittaneen valkoisen vyön, sensein keskimmaisen pojan ja sensei tarkkaili meitä viereltä. Kun löin ekan lyönnin mitseihin poika päätti vetää mitsillä takaisin naamatauluun ja kun en tätä odottanut niin osumahan siitä tuli. Enpä juuri reagoinut muuten kuin kulmakarvaa kohottamalla tyyliin: “Ja mitäs meinasit seuraavaksi kokeilla?” Senseiltä ei nauru meinannut loppua ja herkässä se oli pian minullakin. Seuraavaksi tehtiin dippejä tuolien avulla 3 x 3 x 10 sarjat, joiden jälkeen 3 x 1 min. lankku joiden väliin 10 x vatsalihakset ja lopuksi muutama pilates-liike että varmasti polttaa.

Tämän jälkeen potkutyynyt esiin ja ensin muutama sarja tobi maegeria molemmilta puolilta, sitten siirryttiin mawashigeriin. Olin ruskeavöisen oppilaan kanssa ja tein omat sarjat vain vasemmalla potkien, ensin takajalalta ja sitten niin että vasen on edessä, kympin sarjassa ensimmäiset viisi tehtiin vähän hitaammin tekniikkaan keskittyen ja loput viisi voimalle. Mawashigerin tekniikka on meikäläisen kohdalla kehittynyt roimasti tänä vuonna ja nyt ne meni nappiin - joka potkun jälkeen vedin jalan nopeasti takaisin koukkuun ja pidin polven ylhäällä (retract + chamber) ja tätä treenipari jolta ei yleensä juuri tipu positiivista palautetta kehaisi, helvetinmoinen niskavoitto! Etujalalla potkien sain korkeutta potkuihin edelleen ja pari nosti tyynyn ylös melkein suoralle kädelle kun lätkin kevyitä potkuja reippaasti pään korkeudelle. Treenien jälkeen autossa mies sanoi, että hän pysähtyi katsomaan tätä suoritusta treeniparinsa kanssa joka kuulemma tuijotti potkuja suu auki, että hyvänen aika ja miten se nyt noin.

Reilut kaksi vuotta sitten aloittaessani maegeri nousi polven korkeudelle, mawashigeria en uskonut oppivani kunnolla koskaan.

Nih.

Kotona kysyin mieheltä, että saanko katsoa kirjallista koetta ja voi ristus, sehän on pitkä kuin nälkävuosi. Muutaman standardin "mikä on etupotku dojo-kielellä"-kysymyksen lisäksi monta essee-kysymystä sekä tekniikkojen selittämistä, palautus kahdessa päivässä kun yleensä tähän on aikaa viikko pari. Mies lähti työmatkalle koepaperin ja parin lajiin liittyvän kirjan kanssa ja laittoi juuri tekstaria hotellista jossa hän istuu kirjoittamassa koevastauksia. Itse olen illan aikana ehtinyt opastaa jo yhtä sinivöistä puhelimessa kokeen kanssa. Miehen kanssa tästä käytiin hunööristinen keskustelu puhelimessa:

- Hello is this the karate helpline?
- Yessiree bob, how may we help you?
- I was wondering what this jodan tsuki business is.
- Why that's of course skiing in high altitudes!

Satisfaction guaranteed.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Torstai 26/11/09 - karate 2.5 h, general syllabus class, meditation, conditioning + sparring

Viimeiset treenit ennen vyökoetta ja tupa täys. Päivällä oli taas tuskaisen kuuma ja ukkonen alkoi myllätä treenien loppuvaiheessa, aivan järjetön hiki ekan tunnin aikana. Alkuverryttelystä taas perustekniikkaa, aluksi peruslyöntejä kiba dachissa, kaikkien piti laskea kympin sarja joten niitä iskuja tuli reilut 300. Tämän jälkeen tehtiin sarjoja zenkutsu dachissa liikkuen, lopussa sarja oli askel eteen + soto uke, etujalan mawashigeri, morote tsuki, morote haito, morote nukite aina potkuja lisäten yhdestä viiteen. Viimeiset kymmenen saivat lisäksi väliin 3 x punnerrus, 3 x vatsalihas, 3 x siltapunnerrus, 3 x hyppy polvet rintaan. Lopuksi kaikki lattiaan punnerrusasentoon ja sensei kutsui vyökokeeseen osallistuvat ruskeavyöt dojon etuosaan. Sillä välin kun he suorittivat yakusoku + kihon kumitea, tekivät tsuki no katan ja loppuun yonju godoa me muut punnerrettiin urakalla. Itsellä oli yläkropan alla lopuksi niin iso ja syvä hikilammikko, että oli pakko hakea rätti ja kuivata lattia turvallisuussyistä. Loppuleikin ja verryttelyn jälkeen sensei jakoi vielä muutaman vyökoepaperin porukan junioreille.

Meditaatio meni ihan ookoo, mitäpä sitä pään sisäisistä liikkeistä sen enempää kertomaan.

Sparritunnilla alkulämmittelynä juostiin ensin salin päähän ja takaisin ja vuorottain nimettiin 2 x 10 sarja lihaskuntoliikkeitä (oppilaita oli neljä). Kun oma vuoro tuli kaduin valintaa välittömästi kun sanoin "siltapunnerrus". Äääk. Oli sitten tavan punnerrusta. Tämän jälkeen potkutyynyihin perussarja jossa torjuttiin lyönti ja siirryttiin samalla 45 asteen kulmassa etuvasemmalle ja perään mawashigeri, näitä tehtiin yhteensä 8 x 10 sarja. Seuraavaksi pari rundia potkuja tyynyihin, mihin vaan pari nosti tyynyn piti potkaista vapaavalintaisella tekniikalla ja tämän jälkeen sama harjoite mitseihin. Tiistain hieno suoritus pääsi kostamaan kun meikäläisen suoritusta ihmetelleet ylempivöiset sattuivat pareiksi - yllättäen potkutyyny ja mitsit nousivat mahtavaan korkeuteen mutta enpä tuosta lannistunut. Yhdessä vaiheessa vetäisin kiertopotkun polvella mitseihin parin hartian korkeudelle, siihen piti jo vähän ottaa vauhtia mutta hyvin osui. Loppuun tehtiin erilaisia pisteottelusarjoja paria vastaan ja voi ku mie tykkään. Tätä on aina välillä hauska tehdä, yleensä meidän sparri tehdään kovalla kontaktilla. Loppuun rauhoittava sanchin ja väsyneenä mutta onnellisena kotio.

Mies tuli työmatkalta dojon kautta ja jätti vyökoepaperit pisnes-vaatteissa. "Kukas se tämä mies on?" oli yleinen toteamus kun ei ollut gi päällä. Innolla odotan huomisen vyökoetta.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja

Seuraajat

Kuvake
Karhu-mami
Kuvake
T.A.G