Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Nuoren lihastreeni

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti Aleksi T »

Olen nyt tehnyt pari kuukautta 1-2 kertaa viikossa painoilla reeniä ja yleensä se on tällaista:
10+10+12 Hauiskääntö 2,5 kg
8+8+10 Käden ojennus sivulle hartioiden kanssa samalle tasolle 2,5 kg
10+10+10 Penkkipunnerrus 10-20 kg
Tuon jälkeen sitten yleensä selkä- vatsa- ja muut lihakset ilman painoja sellaisilla perusliikkeillä. Haluaisin kysyä sitä, että mikä nyt yleensä kusee ja mikä on oikein? Lihakset varmaan näyttäisi tulevan aika yksipuolisesti hoidettua, jos vain noita sarjoja katsoo, mutta teen lisäksi 2-3 kertaa lihaskuntopiiriä viikossa ilman painoja tai vain jotkut liikkeet painojen kanssa. Voin lisätä sen kuntopiirinkin jahka löydän paperin, jossa pidän sen muistissa.

Tavoitteena olisi luoda sellaista peruspohjaa, kun ei vielä täysin selviä tavoitteita ole edes kamppailulajien suhteen. Salilla käynti -mahdollisuutta ei juuri ole, että hommat täytyy hoitaa kotona käsipainoilla ynnä muilla kotivehkeillä.
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

Nuoren lihastreeni

Viesti sivarinlötkö »

Melko kikkailulta näyttää tuo käsipainotreeni. Keskity kehonpainotreeniin ja ota selviä tavoitteita, vaikkapa 10 yhden käden punnerrusta ja pistoolia. Nämä tietysti hyvällä tekniikalla... :)
Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti Aleksi T »

Tuo on nyt ollutkin vähän sellaista kokeilua. Vierastan muutenkin painojen kanssa sähläämistä, kun se tuntuu aina niin pakkopullalta. En ole aiemmin kauheasti tavotteita miettinyt, mutta se että jaksaa vetää saman rundin entistä paremmin on jo tosi palkitsevaa. Ehkä jokin x-määrä etunojia ja x-määrä burbeita voisi olla hyvä.

En sitä lappua nyt löytänyt, mutta tässä on esimerkki siitä workoutista, jota yleensä teen.

10 x Etunoja
8 x Jalkakyykky molemmille jaloille Siis näin.
8 x Jacknife linkkuveitsi mikälie.
10 x Burbee. Raskaampi versio, eli etunoja samalla.
6 x Bunny Hop eli pitkiä loikkia ponnistaen mahdollisimman lujaa ja pitkälle
8 x Selkäliike molemmin puolin. Ollaan nelinkontin maassa ja ojennetaan käsi ja vastakkainen jalka suoraksi.
12-16 x Mountain Climbing
Loppuun yleensä jokin liike painojen kanssa, kuten vaikkapa perushauiskääntö tai penkki.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti obmijoy »

nuorisolle suosittelisin voiman hankintaa katsottuna omaan ruumiinpainoon
eli
kun kamppailet on vastustajasi kisoissa sinun painoinen,

jos haluat että itsesipainoinen vastustaja ei tunnu missään harjoittele itseäsi 10kg painavimpien kanssa ja

harjoittele aikuistenkanssa jotka antavat kuristaa ja lukottaa(näin ainakin itse annan), sillä jos olet aloittanut ajoissa silloin olet niin nuori jottei sinua edes saa kuristaa ja lukottaa perille.
kun vanhat painii täysillä ja sydän meinaalentää ulos rinnasta on hauska olla välistä puolipassiivinen paininukke nuoremmalle ja näin ikäänkuin aktiivisesti palautella itseään seuraavaan äijävääntöön.

nuorisolle suosittelisin voiman hankintaa katsottuna omaan ruumiinpainoon eli muista VOIMATASAPAINO
jos 10 toistoa leuanvetoa sekä 10 toistoa dippi täytyy pystyä myös 5-10 toistoa työntöä tangolla jos jaksat vetää itseäsikohti(leuanveto) täytyy sinun jaksaa myös työntää itsestäsipoispäin(työntö liikkeellä osoitettu lyöntivoiman pohja taso)
työnnön tilalla voit tehdä myös 10 käsilläseisontapunnerrusta päkiöillä seinääpitlkin kipittäen
jos yläkropassasi on noin paljon voimaa täytyy sitä löytyä tuplaten alhaalta eli
90¤ etukyykky 20 toistoa itsesipainoisella levytangolla (reisien yläpinta vaakatasoon)
sekä korkeaveto (melkein ku pystysoutu vain vauhdillisena ja hartioidenlev.otteella)nännien ja kaula-aukon väliin vartaloa pitkin polvilta riipunnasta omapainoinen tanko 5-10 toistoa
alatalja ja penkkipunnerrus (voimannostotyylillä vahvistaa kokokroppaa) 10toistoa samalla painolla(saisi olla mielellään omapaino)
eli näin

leuanvetoa 10 toistoa omapaino
dippi 10 toistoa omapaino
työntöä 5-10 toistoa tanko kg omapaino
90¤ etukyykky 20 toistoa tanko kg omapaino
korkeaveto 5-10 toistoa tanko kg omapaino
alatalja 10 toistoa pakka kg omapaino
penkkipunnerrus 10toistoa tanko kg omapaino

totuus on vain se JOTTA VOIT LUOTTAA KAMPPAILUKYKYYSI KUULUU SINUN OLLA TASAPUOLISESTI VAHVA tällä tarkoitin todellista kamppailua (elämän pahimmasta katuväkivaltatilanteesta selviytymistä).
olen aina luullut että kamppailulajeja harrastetaa, jotta ne omat kyvyt paranisivat.
JOS OLET TASAPUOLISESTI VAHVA OLET MYÖS PALJON ITSEVARMEMPI JA VÄHEMMÄN UHRIKÄYTTÄYTYJÄ . Et siis pistä niin helposti silmään uhrin etsijälle, jos kumminkin satut kohdille on sinulla huippukuntoisena ja omat vahvuutesi tuntevana selväpäisenä yllätys ja etulyönti asema. Todennäköisesti pääset siis karkuun.
Koska olet pienempi ja heikomman näköinen kuin hyökkääjä voit joutua uhriksi. Niin se vaan on aina, päällekävijä harvoin valitsee isompansa ja paljon vahvemman näköisen uhrikseen.
Mikko Salo:kin on (on pieni hyökkääjälleensä jos näin tapahtuisi) pieni vaikkakin on maailman kovakuntoisiin mies/palomies ja vielä ihan järkyttävän vahva kokoonsa nähden tämä ei vaan näy eikä paljastu humalaiselle hyökkääjälle ennen kuin on hyökkääjälle liian myöhäistä, koska kovakuntoinen ja vahva pienimies näyttää iso ja paksu talvitakki päällä vain pieneltä mieheltä siis helpolta uhrilta.
Sama pätee kaikkiin nuoriin (paitsi vili tarkiaiseen koska hän on kuvailujensa puolesta käsittääkseni isokokoinen ja vahvan näköinen, nostotulokset ainakin olivat kovat nuorelle).

MIHIN tällä jutulla pyrin
NO tähän.
Sinä nuori olet taatusti lähelle 20-ikävuotta heikon ja hintelän näköinen noin nopeaa katsottuna. Mutta ajankanssa ja tarkemmin tutkailtuna voit olla jo 17-vuotiaana nopeampi ja vahvempi kuin kukaan aikuinen mies 100km säteellä, mutta silti näytät hintelältä. Nuori joka on hoitanut lapsena ja varhaisnuorena hyvin pohjatyönsä ja jatkanut siitä eteenpäin monipuolisella painoharjoittelulla, urheilulla ja kamppailemisella, voi olla aika pirun vaarallinen tapaus jo 17-vuotiaana. Onhan ruumiin paino/voima suhde parhaimmillaan, joka tukee olettamusta että nopeuttakin luulisi löytyvän. Ainoa puute on massan vähyys, mutta kaikkea ei voi saada ja onhan ainakin se massa mikä on tiukkaa terästä.

Pohjatyön merkityksen löytää noista aikaisemmista raapustuksista ja liitteistä
näistä alla olevista voi repiä ideoita kautta motivaatiota
(tasapuolinen vahvuus ,niskojen kunto,peruskamppailutaidot N,P,J,KB,kepjump. puntinnoston perusteet/perusvoiman sekä koordinaat. hankinta ja painonnoston 3vuotinen(10v-13v) sisään ajo jonka jälkeinen pika/räjähtävävoimaharj/kuntopiiri sekä heitäjän hyppääjän painonnostajan ominaisuudet yms.)

leuanvetoa 10 toistoa omapaino
dippi 10 toistoa omapaino
työntöä 5-10 toistoa tanko kg omapaino
90¤ etukyykky 20 toistoa tanko kg omapaino
korkeaveto 5-10 toistoa tanko kg omapaino
alatalja 10 toistoa pakka kg omapaino
penkkipunnerrus 10toistoa tanko kg omapaino
jos tämä ei onnistunut ei muuta ku arskan kirja läpi (lajitreenien ohessa)4-6kk:ssa niin varmasti onnistuu jonka jälkeen Weider´s systems 7kk ja jo pitäis löytyä voimaa jo mukavasti ja jos haluaa vahvan aikuisen tasolle voimat ei muutakuin kierros uudestaan arska 4kk weider 5kk ja sitten onkin jo pakko jäädä pysyvästi lajinmukaiseen painoharjoitteluun (pika-/räjähtvoima joissa 30-80% taakat nopeat suoritukset), koska kasvava ei saa kiskoa kovin suuria rautoja ja tiedän omasta kokemuksesta, että kasvuiässä on helppo päästä esim 3x omapaino maasta joka on 60kg kasvavalle nuorelle järkyttävät 1x180kg.
Ja mikä tärkeintä hidas maastanosto ei auta urheilulajeihin lähellekkään niin hyvin kuin esim 5x5x70kg raaka rinnalleveto harjoitteena

ks. arskan kirjasta murrosikäisen harjoittelu sivu 174 luiden päät luuston kesto
kirja on muutenkin helppolukuisin ja selkein alan kirja mitä koskaan on painettu
suosittelen 26v painoharjoittelukokemuksella sekä 22vuoden kamppailuharjoittelu kokemuksella
symmetriset mittasuhteet ja voimatasapaino löytyy Weideristä yms.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti obmijoy »

sivarinlötkö kirjoitti: Melko kikkailulta näyttää tuo käsipainotreeni. Keskity kehonpainotreeniin ja ota selviä tavoitteita, vaikkapa 10 yhden käden punnerrusta ja pistoolia. Nämä tietysti hyvällä tekniikalla... :)
tässä olis selviätavoitteita armeijaakin silmälläpitäen

60s per liike
20kpl käsilläseisontapunnerrus hartioille seinääpitkin päkiöillä kipittäen jos et onnistu saamaan 20toistoa jatkat välittömästi ilman taukoa käsipainoilla joilla saadaan tehtyä niin monta että yhteistoistomäärä on 30-40 toistoa
20kpl leuanveto sama periaate kuin yllä mutta taljalla 10kg pienemmällä pakalla kuin itse painat pakkaa keventäen 5toiston välein kunnes 40toistoa tehty
20kpl dippia samaperiaate kuin yllä dippiin on erillinen laite jos ei ole jatka voimannostopenkkipunnerruksena aivan kuin leuanvedossa
20kpl hyppyetunojapunnerrus jalat penkillä
20kpl yhdenjalan kyykkyä
60 kpl selänojennusta lattialla voi tehdä myös bosun päällä
tarpeekskorkeelle, viritä naru joka osuu niskaan tai ota piste seinästä jonka aina näet
40 kpl kämmenet polviin sit uppia jalat melkein suorina maaten lattialla voi tehdä myös bosun päällä

vastalihas periaatteella ja heikoinliike ekana eli näin

60s per liike ja jos ei onnistu aina 30-40 yhteistoistomäärään
20kpl käsilläseisontapunnerrus+käsipaino
pullssi alle 100 odotellen
20kpl yhdenjalan kyykkyä+käsipai. kyykyllä
p al 100
20kpl leuanveto+taljalla yht toist määr.+kp hauiskääntö tiukka 5-10toist
p al 100
20kpl dippia+penkki yht toist määr
p al 100
60 kpl selänojennus
p al 100
40 kpl kämmenet polviin sit up
p al 100
20kpl hyppyetunojapunnerrus jalat penkillä

siinä on ainnakin yksinkertaiset liikket ja helppo toteuttaa ja viellä ohjeet joilla se 3leuan vetäjäkin saa joku kaunis päivä ne 20 leukaa ja dippiä
jos pulssisi ei meinaa loppupuolella laskea alle 100:taan jaa ohjelma 2 osaan tai makaa aloillasi kunnes on laskenut

111111111111111111111111111111111111111
20kpl käsilläseisontapunnerrus+käsipaino
pullssi alle 100 odotellen
20kpl yhdenjalan kyykkyä+käsipai. kyykyllä
p al 100
20kpl leuanveto+taljalla yht toist määr.+kp hauiskääntö tiukka 5-10toist
p al 100
60 kpl selänojennus
p al 100
40 kpl kämmenet polviin sit up
p al 100
20kpl hyppyetunojapunnerrus jalat penkillä

22222222222222222222222222222222222222
20kpl käsilläseisontapunnerrus+käsipaino
pullssi alle 100 odotellen
20kpl yhdenjalan kyykkyä+käsipai. kyykyllä
p al 100
20kpl leuanveto+taljalla yht toist määr.
p al 100
20kpl dippia+penkki yht toist määr
p al 100
60 kpl selänojennus
p al 100
40 kpl kämmenet polviin sit up

ja viellä jos hartiapunnerrus ei onnistu ja leuanveto ei onnistu olet joko liian ylipainoinen tai heikko tai molempia hienoa kumminkin että nämä asiat kiinnostavat sinua koska silloin et ole menetetty tapaus
jos siis mikään ei onnistu ALOITA NÄIN
käsipainot käteen kyykkyyn ylös hauiskääntö työntö ylös käsipainot alas kyykkyyn ylös hauiskääntö työntö painolla jolla pystyt tekemään 30 toistoa jonka jälkeen kävele(tarkkaillen ajatuksella jalkateräsi toimintaa) 200m juokse 100m kävele 200m juokse 100m kunnes olet 1.5km päässä palaa takaisin samalla tavalla ja tee raskaammilla painoilla 20 toistoa ja juokse kävele 1km päähän ja takaisin ja tee 10 toistoa ja juokse kävele 500m päähän
mittaa pylväistä 50m väli noin ja tee tämä joka toinen päivä kunnes pystyt juoksemaan 200m ja kävelemään 100m ja joka toinen kerta pystyt juoksemaan 3km putkeen ja käsipaino on 1/4 0masta painostasi 60kg nuorella käsipaino on siis noin 15kg ja sillä tulee 20-30 toistoa yleisliikettä eli kyykky hauis työntö liikettä

kävele(tarkkaillen ajatuksella jalkateräsi toimintaa) eli kantapää osuu maahan varpaat ovat eteenpäinjalka rullaa ulkosyrjän varassa päkiälle josta maahan koskee pikkuvarpaan ja isonvarpaan päkiäkohdat lähes yhtä aikaa

juoksu ja kävely ei ole helppoa varsinkaan tälle sukupolvelle joka on tottunut käyttämään skeittikenkiä aina ja aina nauhat auki
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti obmijoy »

jatkoa

itse olen aikoinaan vetänyt 30 leukaa treenasin leuat 16kpl 30:neen 2kk:ssa suurinpiirtein noin joten miksei tää sama toimis vähän heikommallekkin

no tänään tuli taas rääkättyä tätä lihavaa kroppaa näinTÄÄKIN TOIMII NUORELLE JA ON TURVALLISTA TEHDÄ
siksi sen tähän kirjoitan

FRAN PERIAATE jossa mukana vastalihas periaate
etukyykkytyönnössä 50kg levytanko
tauotta kaikki putkeen
etukyykkytyöntö 21toistoa,
leuanveto 21toistoa,
etukyykkytyöntö 15t
leuanveto15t
etukyykkytyöntö 9
leuanveto9
mikä oli aikasi?
jos oli alle 3min olet/kuulut maailman kaikkein huippukuntoisimpiin ihmisiin jos alle 10min olet hyväkuntoinen

no näin tein
käsipainoilla 14kg etukyykkytyöntö 21t
taljalla 70kg leveätaljavetoeteen21t jne.
ELI SELVÄSTI KEVENNETTYNÄ TYVESTÄ LATVAAN PERIAATTEELLA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
etukyykkytyöntö 21t leuanveto 21t etukyykkytyöntö 15t leuanveto15t etukyykkytyöntö 9 leuanveto9 ALLE 4MIN
1000m/6min soutua jolla laskin pulssin ja uskon että saan maitohappoja pois sekä toivun seuraavaan fran temppuun

joka
dippi/korkeaveto50kg tanko
eli
2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
dippi21 korkeaveto21 dippi15 korkeaveto15 dippi9 korkeaveto9 ALLE 4MIN
1000m/6min soutua jolla laskin pulssin ja uskon että saan maitohappoja pois sekä toivun seuraavaan fran temppuun

joka
loivavinopenkkipunnerrus käsipainoilla 14kg/kulmasoutu kp 14kg
eli
33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
lvinopenkkip21 kulmasoutu21 lvinopenkkip15 kulmasoutu15 lvinopenkkip9 kulmasoutu9 ALLE 3MIN
1000m/6min soutua jolla laskin pulssin ja uskon että saan maitohappoja pois sekä toivun seuraavaan fran temppuun

joka
etuheilautusylös yhdelläkäsipainolla28kg/pull over 28kg
eli
44444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444
etuheilautusylös21 pull over21 etuheilautusylös15 pull over15 etuheilautusylös9 pull over9 ALLE 8MIN
1000m/6min soutua jolla laskin pulssin ja uskon että saan maitohappoja pois sekä toivun seuraavaan fran temppuun

SEURAAVALLA KERRALLA TARKOITUS LISÄTÄ KÄSIP 16KG:SIKSI JA

HAUISKÄÄNTÖ TALJALLA/RANSKALAINEN PUNNERRUS SEISTEN TALJALLA
ELI
55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
hk taljalla21 ransk.pun.talj21 hk taljalla15 ransk.pun.talj15 hk taljalla9 ransk.pun.talj9
1000m/6min soutua jolla laskin pulssin ja uskon että saan maitohappoja pois sekä toivun seuraavaan fran temppuun

SEKÄ
6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
PAINIJANSILTA21 LINKKUVEITSI21 PAINIJANSILTA15 LINKKUVEITSI15 PAINIJANSILTA9 LINKKUVEITSI9
SOUTU 2KM

KOTIIN

tolla ja tossa Franin renkutuksessa olisi tarkoitus lisätä joka kerta 2-2.5kg käsipainoon ja 5kg taljaan kunnes käsipainojen yhteispaino on 50kg ja taljan paino omapaino, jonka jälkeen aletaan oleen jo melko valmis suorittamaan oikea FRAN
LIIKKEITÄ ON SIKSI USEITA JOTTA KOKO KEHO JA KAIKKILIHAKSET KEHITTYVÄT TASAPUOLISESTI
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo

Nuoren lihastreeni

Viesti L.K. »

obmijoy, menee vähän Off-topic osastolle..mutta. En lähtisi nyt kyllä suoranaiseti kuitenkaan sanomaan että isolla koolla ja lihaksila saadaan sellaine itsevarmuus ja olemus, että vältetään monet tilanteet.

Voisin jopa väittää että sillä helpommin provotaan ainakin tietyssä ympäristössä tappeluita tms.

Ehkä joku sellainen ns. puskaryöstäjä jättää väliin, mutta toisaalta jos hänellä on veitsi tai ase niin ei hartioiden leveys silloin niin paljon välttämättä ratkaise.

Itse olin (HUOM! olin:) ) joskus vähän paremmassa lihassa. En ole mikään pieni mies vieläkään, mutten myöskään mikään kaappikaan. Silloin kun olin isommassa kunnossa, sain keskimäärin enemmän tappeluunhaastamisia baareissa kun nyt.
Ja 99% näistä oli minun puolelta provosoimattomia. Eli joku vain tuli tönimään tai muuten testaamaan.

Valitettavan moni puntteja nostellut iso kaveri käyttäytyy sen mukaisesti että hän on iso ja vahva. Eli omalla olemuksellaan viestii niin että se ärsyttää monia. Kysehän voi olla usein myös kateudesta, mutta ärsyttää silti.
Ollaan ns. banaanit kainalossa, pidetään kireitä paitoja sekä muutenkin vaatteita jotka tiedetään kehonrakennus tms. piirien kledjuiksi. Tosiasiahan on kuitenkin se, ettei se pelkkä kova penkki tai kyykky auta välttämättä tappelussa mitään.

Voimalla ja koolla on tietty merkitystä aina ip-tilanteissa kun ei ole sääntöjä jne.
Mutta on mielesätni aina vähän harhaanjohtavaa jos aletaan puhumaan (et nyt ehkä tätä suoranaisesti tarkoittanut)
että vedä vaan punttia kovasti ja tee itsestäsi iso ja vahva niin saat olla rauhassa.

Pelimies tunnistaa itsevarmuuden ja auktoriteetin, hartioista ja lihasmassasta riippumatta. Itse olen törmännyt esim. ovihommissa kavereihin, joista aistii kovan luonteen ja pystyväisyyden. Ja kaveri on olleet aika pieniä.
Ja vastapainona on tullut törmättyä usein isoihin kavereihin, joista näkee heti ettei eväitä oikeasti ole muuhun kuin siihen raudan liikuttamiseen.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti obmijoy »

LK
en ole seppä kirjoittamaan
sisällytin tekstiin "päällekävijä/uhrinetsijä etsii noin yleisesti aina pienemmän uhrin kuin itse on jotta päteminen onnistuu
aivansama minkäkokoinen on ihminen päällekävijä tulee olemaan isompi henkisesti,ruumiillisesti tai lukumääräisesti
jos lukumääräisesti, on porukassa päättäjä/johtaja eli se joka valkkaa uhrin ja ei useinkaan mielellään valkkaa uhria joka tuhoaa hyökkääjien terveyden

tästä taas on eri "itsepuollustuslajienasiantuntijoiden" mielipiteitä montako sekunttia menee kun uhrin valkkaaja valitsee uhrinsa ja minkälaiset nonverbaaliset eleet ja olemus sekä olemuksesta heijastuva asenne vaikuttaa valinta päätökseen
jotkut tappelijat(feikkaaja silloin kun toimii näin) han näyttelevät arkaa jotta saavat riidan aikaiseksi 1-4 vastapuolen kesken
yksi tapa kerätä kokemuksia ja testata taitojen toimivuutta ennen kuin lähtee suureen maailmaan (suomen ulkopuolelle)

moraalisesti en osaa sanoa onko oikein tai väärin lisätä bensaa mahdollisen/mahdollisten pällekävijän/jäin liekkeihi
parempi ehkä että väkivallantekijät kohdistavat tekonsa uhreihin, joille eivät pärjää jolloin viattomat ei kärsi ja (ammatti hemmot/feikkaaja) saa kokemusta ja varmuutta
on sitten ehkä valmiimpi kuin sattuu jotain sanoinkuvailettoman raakaa kentällä

ASIAAn

OLEN YRITTÄNYT JO USEAMMAN KERRAN KERTOA TÄTÄ

LAJIVOIMAA KEHITETÄÄN 30-80% RAUDOILLA MAXIMISTA NOPEILLA SUORITTEILLA
tarkoittaa
nopeasti et voi tehdä ennen kuin pystyt suorittamaan liikkeen huomattavasti isommalla raudalla hitaasti tai puolinopeudella jolloin näet liikeradat ja ehdit pitää huolen että liike menee oikein ESIM.rinnalleveto ykkösiä joita on turvallista harjoitella raudalla jonka saat etukyykättyä yli5kertaa

ALOITTELIJAN ON PAKKO HANKKIA SITÄ PERUSVOIMAA KOSKA SIITÄ LASKETAAN RÄJÄHTÄVÄN JA PIKAVOIMAHARJOITUSTEN %:SENTIT

okei pystyyhän sitä treenaan 30%max rinnallevetoa vaikka se maksimi olisi etukyykyssä vain 25 kg eli 5kg tangolla kehittää hän se hermostoa ja nopeutta mutta ei ole lähelläkään vastustajasi painoa kamppailu-urheilussa kylläkin ihan hyvä harjoitus kevyempiin lajeihin esim ;) tikanheittoon ;)
dartstikat eivät ole miehen painoisia /nuoren jotEN palataan taas tähän samaan
VAIN JA AINOASTAAN VAIN 6-12KK HARJOITTELULLA NUORI YLI KAKSINKERTAISTAA MAXIMIVOIMANSA(NUORI JOLLA EI AIKAISEMPAA PUNTTIKOKEMUSTA, itse kolminkertaistin 14.5v-15,5v vanhana)
näistä voimaarvoista on jo ihan eri alkaa HAKEUTUMAAN VAROVAISESTI PIKAVOIMA JA RÄJÄHTÄVÄVOIMA HARJOTTELUUN JOKA ON ENSIARVOISEN TÄRKEÄÄ NOPEUDELLE (VARSINKIN LEVYTANGOLLA JA LAJIHARJOITTELULLA TEHTYNÄ pariharjoitukset itsesipainoisella parilla tai 5-10kg painavammalla)

KAHVA KUULAT EIVÄT OLE PARHAAT NOPEUDEN KEHITTÄMISEEN KOSKA NIILLÄ KEHITETÄÄN MUITA TÄRKEITÄ ALUEITA

NYT KUN OLLAAN LOPULTAKIN PÄÄSTY TÄHÄN (pisteeseen jossa harjoittelija pystyy turvallisesti tekemään PikaV/ Räj.V harjoitteita on nuori saavuttanut jo jotai on hän saavuttanut KYVYN HARJOITAA PUNTEILLA LAJIAAN PILAAMATTA ITSEÄÄN TAI VOIMAOMINAISUUKSIAAN, vielläpä turvallisesti
vuoden se ottaa pystymetsästä kävelleeltä
lapsesta asti valmennetuilta vähän vähemmän aikaa
lapsesta asti valmennetut ovat tehneet yhdenjalan kyykkyjä jo 5vanhasta yms sekä kyykkyjä kevyillä kylmäkalleilla ja harjoituskavereilla palomiehen otteessa.

jos ei ole paini taustaa,paini tausta mikä tarkoitaa sitä että on lapsesta asti tehnyt pariharjoitteita itsensäpainoisten kavereiden kanssa on NOPEIN TAPA SAADA IRTI PARHAANSA BJJ PARIHARJOITUSISTA MUUTTAMALLA KEHONSA SELLAISEKSI ETTÄ SITÄ PARIA PYSTYY LIIKUTTAMAAN NOPEASTI JA ETTÄ KAIKKI PARIHARJOITUSET ONNISTUVAT TÄHÄN TARVITAAN PALJON VOIMAA JA KEVYT RUUMIINPAINO ELI ISOT VOIMAT SUHTEESSA OMAANRUUMIINPAINOON ELI HYVÄ RUUMIINPAINOVOIMASUHDE

LK en tarkoittanut tätä
että vedä vaan punttia kovasti ja tee itsestäsi iso ja vahva niin saat olla rauhassa.
-----LK----

en missään tapauksessa palaan tähän aivan lopuksi

jos pystyt tekemään paljon dippejä leukoja ja vetämään maasta itsesipainoisella tangolla useita toistoja(20kpl) on sinulla hyvä ruumiinpaino/voimasuhde jos pystyt tekemään saman ilman taukoja on kestävyyskin hyvä en ala pohtimaan kuinka hyvä HUOMIOI TÄMÄ KUN SINULLA ON HYVÄ RUUMIINPAINOVOIMASUHDE OLET USEIN HINTELÄN NÄKÖINEN PUSERO PÄÄLLÄ
pienet ja tehokkaat lihakset ei helposti näy vaatteiden alta


omaa lainausta
JOS OLET TASAPUOLISESTI VAHVA OLET MYÖS PALJON ITSEVARMEMPI JA VÄHEMMÄN UHRIKÄYTTÄYTYJÄ . Et siis pistä niin helposti silmään uhrin etsijälle, jos kumminkin satut kohdille on sinulla huippukuntoisena ja omat vahvuutesi tuntevana selväpäisenä yllätys ja etulyönti asema. Todennäköisesti pääset siis karkuun.

LK kirjoitti
Voimalla ja koolla on tietty merkitystä aina ip-tilanteissa kun ei ole sääntöjä jne.
Mutta on mielesätni aina vähän harhaanjohtavaa jos aletaan puhumaan (et nyt ehkä tätä suoranaisesti tarkoittanut)
että vedä vaan punttia kovasti ja tee itsestäsi iso ja vahva niin saat olla rauhassa.

Pelimies tunnistaa itsevarmuuden ja auktoriteetin, hartioista ja lihasmassasta riippumatta. Itse olen törmännyt esim. ovihommissa kavereihin, joista aistii kovan luonteen ja pystyväisyyden. Ja kaveri on olleet aika pieniä.
Ja vastapainona on tullut törmättyä usein isoihin kavereihin, joista näkee heti ettei eväitä oikeasti ole muuhun kuin siihen raudan liikuttamiseen.
------------LK (tämä on totta hienosti kirjoitettu)

JOS OLET TASAPUOLISESTI VAHVA OLET MYÖS PALJON ITSEVARMEMPI JA VÄHEMMÄN UHRIKÄYTTÄYTYJÄ . Et siis pistä niin helposti silmään uhrin etsijälle, jos kumminkin satut kohdille on sinulla huippukuntoisena ja omat vahvuutesi tuntevana selväpäisenä PIENEN KOKOSIKIN VUOKSI yllätys ja etulyönti asema. Todennäköisesti pääset siis karkuun.
ELI yllätys ja etulyönti asema KARKUUN PÄÄSEMISEEN muistetaan se että saalistaja on laskenut voimavaransa oikein ja voit vain yllättää ja paeta pahimmat virheet 1VAStustajan/vastavoiman aliarvioiminen 2LIIan nopea johtopäätös (selvisin jo).Selviämiset selviävät vasta vuosien kuluttua


Katsokaas sitä salon mikkoa pieni ku mikä kuvitelkaa isompi humalainen päällekävijä puukonkanssa ei tarvi salon mikon paljoa osata että pääsee suorittamaan 7km ylämäkijuoksunsa kumpikohan voitti siis selvisi tästä tilanteesta kännissä puukkoonsa kompuroinut hölmö vaiko karkuun juossut mamman vieressä nukkuva maailman kovakuntoisin mies ja kumpikohan oli todennäköisesti riskimpi harvat isot miehet vetää 240kg maasta eli 3xomapaino

tämä ylläoleva oli siis keksitty esimerkki jolla yritin perustella ajatusta

NUORI
KAMPPAILUTAITOJEN KEHITTÄMINEN
VIE YLI 3-5VUOTTA AIKAA VAARALLISELLE (tehokkaalle)TASOLLE (psyykkeellekkin pitää antaa mahdollisuuksia muuttua)

(tehokastaso joka täytyy hallita jos joudut muilutettavaksi,kun tiput maahan ei ole takuita nousetko koskaan)SINÄ AIKANA (3-5Vuotta kun kehität teknistä ja toivottavasti myös psyykkistä puoltasi)VOIT HANKKIA ITSELLESI PETTÄMÄTTÖMÄN TAISTELIJAN KUNNON SE (kunto) EI PETÄ( KAVERIT PETTÄÄ KOSKA TIUKOISSA PAIKOISSA ISOLLA OSALLA IHMISIÄ ON TAPANA ALKAA EPÄRÖIMÄÄN PELKÄÄMÄÄN) kuntosi ei petä koska se on sidoksissa sinuun ja selviytymisviettiin kunnes kuolet ja vietit on peritty ajoilta kun asuttiin luolissa ja elämä oli oikeasti selviytymistä.

tämä taisi mennä hardcoreksi mutta joka tuon tekstin ymmärtää on jo jossain ollut


palataan lopuksi

LK en tarkoittanut tätä
että vedä vaan punttia kovasti ja tee itsestäsi iso ja vahva niin saat olla rauhassa.
-----LK----

en missään tapauksessa palaan tähän aivan lopuksi

lähdeaineistoista joita tekstinipursuaa löytyy jonkin verran kohtia joissa perustellaan nuoren isoksikasvamisen olevan aika hankalaa yleensä nuori kasvaa ensiksi pitkäksi jänteväksi ja pirun vahvaksi jonka jälkeen kun pituuskasvu loppuu ja luuston lujittuminen jatkuu
20v jälkeen testotasojen lähes kohtisuoraan (14-18v ja)ylöspäin nousevä käyrä jatkaa kasvua mutta vain loivasti ylöspäin vieväksi ja pituuskasvu lakkaa jolloin energiaa alkaa riittämään lihaskasvuunkin samalla kylläkin alkaa erittäin hidasnegatiivinen kehitys aikaisempaan verrattuna
lihasmassankasvun kehityksen vertaaminen voiman kasvun kehitykseen
lihasmassa kehittyy paremmin voimat hiukan huonommin suhteessa toisiinsa
VOI OLLA ETTÄ OLEN TULKINNUT VÄÄRIN JOKAINEN VOI TEHDÄ OMAT JOHTOPÄÄTÖKSET
JOKA TAPAUKSESSA VOIMA SUHTEESSA LIHASMASSAAN KEHITTYY PARHAITEN KASVUIÄSSÄ

JA TÄSSÄ ON VAARA ISO VAARA
TULLA AHNEEKSI JA ROHMUTA KOKOAJAN ISOMPAA JA ISOMPAA RAUTAA TANKOON TEKNIIKAN sekä suoritusNOPEUDEN JA ENNENKAIKKEA TUKIRANGAN JA LUUSTON KUSTANNUKSELLA "kun pituuskasvu loppuu ja luuston lujittuminen jatkuu"

LISÄKSI VAARA PALAUTTAVISSA (RAKSA)TÖISSÄ LEUHKIA/HOSUA VOIMILLAA (NUORILLA KUN ON TEHOJA JA TSEMPPIÄ) OMA KROPPA RIKKI /HANKKIA VAIKKA VÄLILEVYNPULLISTUMAT YMS.
IKUINEN RIIPPA HANKALOITTAMAAN TREENIÄ TÄMÄN SAAT MYÖS HANKITTUA HELPOSTI TREENAAMALLA AINA SAMALLE PUOLELLE JOLLOIN KEHON LIHAKSISTO EPÄTASAPAINOTTUU JA PULLISTUMILLE TYRILLE JA MUILLE ON LUOTU HYVÄPOHJA SYNTYÄ

symmetriaa ja monipuolisuutta
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo

Nuoren lihastreeni

Viesti L.K. »

Ok,ymmärsin sitten varmaankin väärin, johtunee osittain kirjoitusasustasi.

Sinulla on varmasti itse pääaiheeseen paljon mielenkiintoista infoa, mutta ainakin minun on pakko valitettavasti
todeta, että tekstisi on varsin vaikealukuista..

Eli jos hivenen pystyisit paremmin jäsentelemään jne. niin aukeasi vähän paremmin.

Mut propsit siitä että jaksat kirjoitella pitkiä vastauksia, vaikkakin osa voi jättää (valitettavasti) lukematta pituuden takia.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

Viesti obmijoy »

kiitos kiitos tiedän
valitettavasti en jaksanut käyttää aikaani tänään muokkaamiseen
sekaavaahan tuo on
taitaa näistä mun kirjoituksista yksi ainut olla vähän selkeäkin

mutta ajattelin tämän näin RISTIRIITAISUUKSIA EI PITÄISIOLLA JOUKOSSA SEKAVIENTEXTEJENI
ja sisältö liitteineen vaatii lukijan joka haluaa nähdä vaivaa
tekstin pohja tulee halusta saada nuoret ottamaan asioista selvää ja ajoissa hitaasti kiiruhtaen jo tänään
sillä huomenna olet jo päivän myöhässä sillä kisavastustajasi aloitti jo 3vanhana joten kiinnisaaminen on muutenkin hankalaa.

YRITÄN PARANTAA KIITOS PALAUTTEESTA

ASIAAN

KUN pituuskasvu lakkaa jolloin energiaa alkaa riittämään lihaskasvuunkin JOLLOIN LIHASKASVU/LIHAKSIEN PAKSUUS KASVAA varsinkin jos siirrytään toitoalueella sarjankestoihin,sarjamääriin (3-5optimi) ja toistomääriin jotka kasvattavat lihasta (4 8-12 20toistoa).

eli kun pituuskasvu lakkaa pystytään käyttämään enemmän ravinnosta saatua energiaa(hiilareita) lihaskasvuun kunhan vain on tarpeeksi rakennusaineita eli aminohappoja siis valkuaisaineita eli proteineja ravinnossa jotta lihas voi korjaantua ja rakentua.
(lintu ja kala sisältää 30g protskua keskimäärin per 150-200g)
syö siis 2-3h välein 150-200g lintua tai kalaa jotta saa 1.5-2.5g per rasvaton painokilosi

eli 50kg nuori 10% rasvoilla rasvaton paino 45kgx2g per painokilo=90g proteiinia per päivä vähintään
eli noin 3 - 4 (150g joka sisältää sen noin 30g puhdasta proteiinia)annosta

EN TIEDÄ
MITEN NYKYISIN KEHITTYISI NUORI KUN ON OLEMASSA HYDROLISOIDUTPALAUTUMISJUOMAT JA YÖPROTEIINIT JA RASVOJENKÄYTTÖKIN ON HELPPO HALLITA? Lähinnä lihaskasvun kehitys ilman liiallista rasvankertymistä kehoon.
SIITÄ OLEN VARMA ETTÄ ITSE VOIMA EI VOI ENÄÄN SEN NOPEAMPAA KEHITTYÄ PUHTAINKONSTEIN KUN SE KEHITTYI 80 LUVUN RUOKAVALIOLLA JA 6 TOISTON SARJOILLA 1.HARJOITUSVUONNA 2-3 kertaistetut voimat on aikahurja kehitys.
siitä se sitten hidastui huomattavasti
ja
jos olisi ollut mulla tietoa ja nöyryyttä olisin siirtynyt keskittymään ainoastaan urheilulliseen(nopeuttakehittävään) punttailuun tietenkin 2xvuodessa toteuttaen lyhyen perusvoimakauden(viikossa 2-3xkokokroppa 3sarj6-18toistoa) mutta muuten pikavoimaa, Rvoimaa, nopeusvoimakuntopiiriä(SVEdu) paksulla tangolla, köysiä, kahvakuulaa, yms.
olihan pohja hyvä 52kg 100kg kyykky 140kg maastaveto näistä laskettuna rajähtävä-/pikavoimakyykyn painorajat 30-80% kasvavalla nuorella 30-80kg esim jo 55% rautakin olisi ollut jo 3kg isompi kuin kisavastustajat jos verrokiksi otetaan painoluokkakamppailu
koska 0ma paino 52kg 55% 100kg kyykystä on 55kg.
mutta muistan
siihen aikaan työntö tehtiin tyhmästi
rauta kiskaistiin hauiksilla ja selällä silleen vaarallisesti rinnalle ja siitä ylös 52kg: sena 15v 65kg päänpäälle 6kk treenillä 6toiston sarjapaino oli varmaankin vauhdittomassa hartiapunnerruksessa 42kg
eli
se sama jonka sain ylös 2vkkon treenillä
1kerran vauhdilla kun aloitin tammikuussa. Vinyylilevyjäkään tosin ei saanut tankoon enempää

nämä esimerkkejä nuorelle joka on juuri nyt samanlainen ruipelo kuin allekirjoittanut aikoinaan ja harkitsee kannattaako painoharjoittelu

mielestäni se on välttämätöntä mutta järjenkanssa
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94283
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Nuoren lihastreeni

Viesti Mika »

obmijoy kirjoitti: eli kun pituuskasvu lakkaa pystytään käyttämään enemmän ravinnosta saatua energiaa(hiilareita) lihaskasvuun kunhan vain on tarpeeksi rakennusaineita eli aminohappoja siis valkuaisaineita eli proteineja ravinnossa jotta lihas voi korjaantua ja rakentua.
(lintu ja kala sisältää 30g protskua keskimäärin per 150-200g)
syö siis 2-3h välein 150-200g lintua tai kalaa jotta saa 1.5-2.5g per rasvaton painokilosi
Jos ajatellaan että hereillä ollaan 16 tuntia, tuo tarkoittaisi 6-8 ateriaa päivässä, joista jokaisella nautittaisiin 150-200 g lintua tai kalaa. Voi tulla vähän tuhti olo, jos nyt ei ihan L.K:n kokoinen kaveri ole, mutta joka tapauksessa tuo 8 x 200 g on aikamoinen määrä syödä ja sulatella, ja kaloreita siinä on julmetusti... Vaikka en silti tiedä osoititko tuon neuvosi jollekulle vähän isommalle kaverille?

Kukin voi itse laskea (kaloreita yhdessä prodegrammassa on n. 4) omalta osaltaan:

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Vili Tarkiainen
kylkeenpotkija
Viestit: 1475
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Riihimäki

Nuoren lihastreeni

Viesti Vili Tarkiainen »

Ei tuosta määrästä lihaa nyt kovin tuhti olo tule, vai minkä kokoinen kaveri L.K sitten on?
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94283
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Nuoren lihastreeni

Viesti Mika »

Vili Tarkiainen kirjoitti: Ei tuosta määrästä lihaa nyt kovin tuhti olo tule, vai minkä kokoinen kaveri L.K sitten on?
Antaa L.K:n itsensä kertoa oma massansa, mutta jos en nyt ihan väärin laskenut, noiden obmijoyn antamien määrien skaala on 3600-6400 kCal. On se nyt minusta koko lailla. Kun pitää nyt kuitenkin huomioida, että proteiinin lisäksi tarvitaan myös rasvaa ja hiilareita. Ruvetaan pikkuhiljaa puhumaan Tour de France -ajajien kalorikulutuksesta tourin aikana. Onhan se oikeasti paljon.

Mutta obmijoy varmaan tarkentaa viestiään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Vili Tarkiainen
kylkeenpotkija
Viestit: 1475
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Riihimäki

Nuoren lihastreeni

Viesti Vili Tarkiainen »

Okei. Pohdin vaan sitä kun keskityin itse voimaharjoitteluun, niin tuli melkein tuon verran (1,6 kg) syötyä jauhelihaa / päivä tai jokatoinen päivä, eikä mulla niin kovin täysi olo ollut. Painoa oli tuolloin 105-110 kg:n välissä. Aina olen ollut täysin poropeukalo ruokaa ja ruokavaliota koskevien asioiden kanssa.
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo

Nuoren lihastreeni

Viesti L.K. »

Vili Tarkiainen kirjoitti: Ei tuosta määrästä lihaa nyt kovin tuhti olo tule, vai minkä kokoinen kaveri L.K sitten on?
Nykyään paino jossain 96-98kg, joten en mikään kovinkaan iso. :) Tosin olen ollut nuorempana aika laiheliini, joten sen kautta ehkä massaa on ns. vähän enemmän kuin luonnostaan rotevalla?Vaikea sanoa, aika paljon vähemmän lihakkaammassa kunnossa sitä nykyään on kun punttivuosina, vaikkei nyt silloinkaan mikään kaappi lähellekään ollut.
Ja itse asiassa syön mielestäni kohtuu vähän painooni nähden, mutta kyllä äkkiseltään
voisin kuvitella että tuollainen 8x200g lihaa olis aika ähkyttävä.Siis jo ihan siltä kantilta että kylhän noilla aterioilla muutakin syödään kuin se liha?
Ja tosiaan joku 5000-6000Kcal päivässä on aika raju määrä.Eritoten jos puhutaan vain punttireenistä.. :?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Seuraajat

Kuvake
Aleksi T
cdr
Kuvake
Christian
Hirabayashi
Jonttufantti
Kuvake
Leij0na
Lowclass
Kuvake
Nikke
Kuvake
Point
Vili Tarkiainen