Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. 

Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
- päähänpotkija
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
Enpä oo ollu tietonen. Pitääpä tutkia.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- etupotkija
- Viestit: 91823
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: Pilates, HIIT
- Sivulajit: Girya, Yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Tykännyt: 822 kertaa
- Tykätty: 339 kertaa
Kokkaaminen
Intialaisia kasvisruokia -kurssi alkoi tänään. En olisi edes tajunnut mennä tälle kurssille, mutta "eräs" ehdotti, joten kiitos! 
Aloitimme jutustelulla intialaisista mausteista ja niin edelleen. Kurssin opettaja Merja Nykänen-Spira on viettänyt Intiassa käsittääkseni paljonkin aikaa. Oikein mukava ja lämmin ihminen.
Tänään teimme seuraavia ruokia:
Huhhuijaa! Olipa hyvää. Yritin syödä maltilla, mutta eihän se onnistunut... Ja ruokaa vielä jäikin, mutta opettaja latoi ne mulle mukaan, joten koska lupasin kokata huomenna lounasta 2½:lle henkilölle, niin se on nyt tehty
On nää vaan mukavia.


Aloitimme jutustelulla intialaisista mausteista ja niin edelleen. Kurssin opettaja Merja Nykänen-Spira on viettänyt Intiassa käsittääkseni paljonkin aikaa. Oikein mukava ja lämmin ihminen.
Tänään teimme seuraavia ruokia:
- mungpapukeitto
- Chapati-leivät
- kurkkuraita
- Alu Parathi -leivät
- Kofta-pyörykät tomaattikastikkeessa
- omenachutney (minä tein parin kanssa)
- perunaa ja kukkakaalia jogurttikastikkeessa (Alu phul gobth ki bhaji)
- mannaryyni-halavah
- Nimbu pani -sitruunajuoma
Huhhuijaa! Olipa hyvää. Yritin syödä maltilla, mutta eihän se onnistunut... Ja ruokaa vielä jäikin, mutta opettaja latoi ne mulle mukaan, joten koska lupasin kokata huomenna lounasta 2½:lle henkilölle, niin se on nyt tehty

On nää vaan mukavia.

-
- päähänpotkija
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
FST:ltä tulee sellanen ohjelmasarja kuin "Intialaista helposti" tms. Kannattaa kattoa jos Intialainen ruoka kiinnostaa, siellä on hyviä reseptejä ja sellaisia joita oikeasti pystyy kotona helposti tekemään.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
Tämä ohjelma siis: http://svenska.yle.fi/matochfritid/program.php?id=28" onclick="window.open(this.href);return false;
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- etupotkija
- Viestit: 91823
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: Pilates, HIIT
- Sivulajit: Girya, Yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Tykännyt: 822 kertaa
- Tykätty: 339 kertaa
Kokkaaminen
Kovia sällejä!

Suomen parhaaksi kokiksi on valittu helsinkiläisen ravintolan Bläkin kokki Mika Palonen. Gastro-messuilla käydyn tiukan taiston toiseksi tuli Heikki Liekola, (Restaurant Lux, Tukholma) ja kolmannen sijan nappasi Eric Räty (Ravintola Chez Dominique, Helsinki).
-
- etupotkija
- Viestit: 6158
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 123 kertaa
- Tykätty: 219 kertaa
Kokkaaminen
Olin koko viikon Helsingissä työmatkalla ja ke-pe olin töissä Gastromessuilla. Seurasin tuota finaalia ja myös illan palkintojen jakoa. Olivat todellakin kovia kaikki 6 kisaajaa, joskin nuorin näytti sille ettei saisi edes mopolla vielä ajaa, mutta siitä huolimatta oli loistava keittiössä.
Oli muuten hyvät messut, loistavaa ruokaa joka päivä ja sai seurata edustamani yrityksen huippukokkien työskentelyä läheltä. Unohtamatta myöskään keskusteluja kokkaamisesta heidän kanssaan olutlasien äärellä illalla. (en ole alan ammattilainen, ainoastaan intohimoinen harrastaja, mutta satun olemaan myyntihommissa alan tuotteita myyvässä yrityksessä)
We are the sons of winter and stars
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
Mitkäs ovat teidän suosikki kokkiohjelmianne? Ite tykkään siitä Gordon Ramsayn ohjelmasta (oliko se joku keittiössä Gordonin kanssa tms.?). Siinä tehtiin aika sellaista konstailematonta, laadukasta perusruokaa. Ite en ole minkään hienostelun ja viidestätoista aineesta viidellä eri valmistusvaiheella laitetuista ruoista. Toinen hyvä oli tuo aiemmin linkkaamani SVT:llä pyörinyt BBC:n sarja Indian food made easy. En ite tykkää noista joissa käytetään aikaa yksityiskohtaisten reseptien selittämiseen vaan tärkeämpää on mielestäni kamppailulajeistakin tuttu konseptiajattelu
Eli kun kattelee noita niin tajuaa mitkä aineet sopivat minkä kanssa ja miten niitä pitää valmistaa.

-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- etupotkija
- Viestit: 6158
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 123 kertaa
- Tykätty: 219 kertaa
Kokkaaminen
Keittokirjoja miettiville voin suositella yhtä.
"Ranskalaisen keittiön salaisuudet"
800-sivua täynnä asiaa. Osa resepteistä on todella monimutkaisia, mutta löytyy helppoja, perusruokiakin, lisäksi kirjassa on valtavasti tietoa yleensä kokkaamisesta.
Jos haluaa yhden perusteoksen, niin tämä on se.
"Ranskalaisen keittiön salaisuudet"
800-sivua täynnä asiaa. Osa resepteistä on todella monimutkaisia, mutta löytyy helppoja, perusruokiakin, lisäksi kirjassa on valtavasti tietoa yleensä kokkaamisesta.
Jos haluaa yhden perusteoksen, niin tämä on se.
We are the sons of winter and stars
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
Kokkaaminen
Mie pien Nigellasta - sen kokkailut on aika suurpiirteisen oloisia eikä mitään pipertelyä. Two hairy bikers on tosi hauska ohjelmana, mutta ohjeissa on usein sen verran erikoisia raaka-aineita ja sen verran hankalaa tekemistä, etten ole niitä koskaan kokeillut. Jamie Oliverin juttuja on myös kiva katsoa, mutta se tuntuu jotenkin säätävän aina kauheasti - melkein jokaisen ruokaan tungetaan miljoona erilaista juttua. Hyviä ideoita sieltä on kyllä saanut. Rachael Rayn 30-minute mealsia katoin joskus jo Jenkkilässä - kiireiselle ja ihan tavallista ruokaa haluavalle ehken se paras ohjelma. Aika paljon tosin samat raaka-aineet pyörii resepteissä, mutta haitanneeko se mitään.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
Joo, noi Jamie Oliverin jutut on kanssa ihan hyviä, itekki saanu sieltä ideoita. Ne Jamie Oliverin keittokirjatkin on ihan mukavia.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-
- munillepotkija
- Viestit: 508
- Lauteille: Huhtikuu 2008
- Paikkakunta: Tampere
- Tykännyt: 0
- Tykätty: 0
Kokkaaminen
Hirvenlihakeittoa koetan väkästellä. Just revin lihoja irti luista, etteivät luut täytä koko kattilaa. Onhan tuo hauskaa puuhaa, kokkaaminen. Reseptejä ei tosin kovinkaan reilusti ole plakkarissa. Mutta muutama bravuuri helpottaa elämää kummasti.
Tuomo
War does not determine who is right- only who is left.
War does not determine who is right- only who is left.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 12771
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Tykännyt: 6 kertaa
- Tykätty: 30 kertaa
Kokkaaminen
Vaimon syntymäpäivät ensi viikonloppuna. Ajattelin viedä sen suolle (en kuitenkaan jättää sinne). Eli Torronsuon kansallispuistoon retkelle, mukaan tulee toivottavasti biologikaveri joten saadaan opastusta suon saloihin. Lintuja pitäisi olla kiikaroitavaksi. Edellisenä iltana laitan kanipataa,[/linkki] joka sitten vain lykätään tulille kotiin tultaessa. Valitettavasti eivät ole lähilihaa eli pihakaneja, olisi jotenkin komeaa tarjota itse hankittua. Ehkä joskus vielä.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
-
- etupotkija
- Viestit: 91823
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: Pilates, HIIT
- Sivulajit: Girya, Yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Tykännyt: 822 kertaa
- Tykätty: 339 kertaa
Kokkaaminen
Mjaha, pitäisi taas alkaa vähän kokkailla, kun kaikki muut palikat ovat jälleen kohdillaan.
No niin, jos sen valkosipulin yrittäisin korvata jollakin, mitä ehdottaisitte? Toki sen voi useimmista resepteistä kylmästi hylätä, mutta joissakin yksinkertaisimmissa resepteissä se olisi hyvä korvata jollakin. Joku ehdotti korianterinjuurta (tms.), mutta onko muita ehdotuksia?
No niin, jos sen valkosipulin yrittäisin korvata jollakin, mitä ehdottaisitte? Toki sen voi useimmista resepteistä kylmästi hylätä, mutta joissakin yksinkertaisimmissa resepteissä se olisi hyvä korvata jollakin. Joku ehdotti korianterinjuurta (tms.), mutta onko muita ehdotuksia?
-
- etupotkija
- Viestit: 6158
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 123 kertaa
- Tykätty: 219 kertaa
Kokkaaminen
Joskus olen itse laitattanut valkosipulin tilalle piparjuuritahnaa. Makuasia sitten on kenelle maistuu, kenelle ei.Mika kirjoitti: Mjaha, pitäisi taas alkaa vähän kokkailla, kun kaikki muut palikat ovat jälleen kohdillaan.
No niin, jos sen valkosipulin yrittäisin korvata jollakin, mitä ehdottaisitte? Toki sen voi useimmista resepteistä kylmästi hylätä, mutta joissakin yksinkertaisimmissa resepteissä se olisi hyvä korvata jollakin. Joku ehdotti korianterinjuurta (tms.), mutta onko muita ehdotuksia?
Itse pidin kyllä.
Korvaaminen onnistuminen riippuu paljolti ihan siitä mitä ruokaa tekee.
We are the sons of winter and stars
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
We've come from a far beyond time
Forever the fire burns in our hearts
Our world shall never die.
-
- etupotkija
- Viestit: 4661
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
- Tykännyt: 36 kertaa
- Tykätty: 133 kertaa
Kokkaaminen
Inkiväärillä voi kanssa koittaa, maku vaihtuu, mutta pikku jämäkkyys säilyy?
Monesta reseptistä, joka on tuntunut monimutkaiselta, tai jokin aine on puuttunut, tulee ihan hyvän ruoka kun antaa mennä vaan niillä mitä on. Eli jos on lohikäärmeen vasemman kinkun perskarva reseptissä, ja ei löydy kotoa, niin älä anna sen häiritä. Tee loput sinne päin, ja syö.
Monesta reseptistä, joka on tuntunut monimutkaiselta, tai jokin aine on puuttunut, tulee ihan hyvän ruoka kun antaa mennä vaan niillä mitä on. Eli jos on lohikäärmeen vasemman kinkun perskarva reseptissä, ja ei löydy kotoa, niin älä anna sen häiritä. Tee loput sinne päin, ja syö.
“If you wait by the river long enough, the bodies of your enemies will float by.”
Sun Tzu
Sun Tzu
Seuraajat



















