Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Nuoren lihastreeni

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#121

Viesti obmijoy »

tää oli suomi24 paini Miksi painijat lopettavat?
ja joku oikeesti kauhean kovaa ja paljon treenannut painija
korostin sitä vähän ja yritin löytöää korjauskonstin ettei me tämän lukijat neuvottaisi pikkuveljiä yms. muita kehitysvaiheessa olevia tekemään samaa virehettä
ainahan on vaara että jos kirjoitan jotain tarpeelista joku jolla on pelimerkkejä, tietotaitoa ja vaikutusmahdollisuuksia vie tarpeelista taitoa ja tietoa eteenpäin niille KEHITYSKELPOISILLE NUORILLE, joista ja joilla on vain taivas rajana.
Ja vaikka tämä ei uppois kehenkään poikkeus vahvistaa säännön eli ainakin yksi yksilö on ollut tai on oleva poikkeus ja oppii lukemalla ja ajattelemalla jotain esimerkissi (nostamaan oikein / juurilukko+alavatsalukko)

kiitos neuvoista ja anteeksi ruokoton tekstin tuottoni
yritän kehittyä, mutta se on hankalaa koska olen laiska ja melkein kehityskelvoton

tsemppiä kaikille
pitäiskö laittaa oma blogi ja olisko siitä mitä hyötyjä ja jos pitäs miten sen tekisin?????




suomi24
Miksi painijat lopettavat?
Isin puhetta Oikea painija28.5.2008 09:45
Tällä palstalla on vähän vaikea tietää, kuka oikeasti on painija, joten kirjoittajien todellisesta pohjatiedosta on vaikea sanoa mitään. Mutta kuitenkin:

Valmennuksessa ja loppuunpalamisessa(joko henkisesti tai fyysisesti) on otettava huomioon, että kaikki tehdyt virheet tulevat esille 5-10 vuotta jäljessä. Itse aloitin 13-vuotiaana ns. voittamiseen treenaamisen, jolloin ohjelmaan kuului treenaamista 5 päivänä viikossa. 15 -vuotiaana olin sekä vapaassa että krekossa oman painoluokkani parhaita. Treenimäärätkin olivat kasvaneet 6-7 kertaan viikossa. Nuorena ja tyhmänä tuntui siltä, kuin keho kyllä kestäisi kaiken rääkin mitä sille antaa. Ei kestänyt.

16-vuotiaana tuli sitten seinä vastaan vammautumisen takia. Ja toisin kuin monet paini-isät kuvittelevat, toisia vammoja ei koskaan saada parannettua niin, että treemaaminen onnistuisi jatkossa sataprosenttisesti. Kyseessä oli yksinkertaisesti liiallisesta vääntämisestä ja muusta treenistä johtunut kuluma, joka oli kasvuikäisenä tehnyt loppuelämän jatkuvan vaivan.

"Mutta periksi ei saa antaa.". Isäni, joka oli mahdollisimman kovan treenin kannalla, suostui vasta vammautumiseni jälkeen myöntämään, että ehkä treeniä vedettiin liian aikaisessa vaiheessa liian ammattimaisesti.

Kovuuden hakeminen on turhaa. Paini on jo lajina kaikista kovin. Järkeä vain tarvittaisiin lisää.



...Mutta hei. Ettehän te kuitenkaan kuuntele. Asiantuntijoita kun olette. Oikea painija28.5.2008 09:45
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#122

Viesti obmijoy »

ps.
OLKAA JÄRKEVIÄ (älykkäitä/valmiita ottamaan selvää) PÄÄTTÄVÄISIÄ JA VAROVAISIA

tsemppiä "ei voitot vaan eheä elämä"

OLKAA JÄRKEVIÄ, tarkoitin että kun nuorena haluat jotain, on sinulla kaikki mahdollisuudet ottaa asioista selvää, netistä / kirjastosta / kokeneilta tekijöiltä, käyttäen omaa järkeäsi ja maalaislogiikkaa. Jos sinulla ei ole omaa järkeä? Oliko sitä mulla ? Ei, koska ekavuoden treenasin Weiderillä ilman venyttelyä. Onneksi Weiderin opus oli muuten 90% täydellinen (lihastasapaino/ voimatasapaino yms.).Jos sinulla ei ole omaa järkeä, käytä jonkun toisen järkeä eli tarkastuta itsekeräämäsi tiedon rippeet, jollakin joka osaa paremmin neuvoa. Itse neuvon aina jos osaan ja jos en osaa tunnen todennäköisesti sellaisen ihmisen tai ihmisiä jotka osaa. Näkeehän sen näistä mun kirjoituksistakin, en puhu mitään giryasta koska en ole kantapään kautta kokenut eli ei ole kokemusta ei tietoa taitoa ei mitään. Täällä potkussa on kyllä linkki jossa taitoa ja tietoa on.

PÄÄTTÄVÄISIÄ eli kun suunitelmat on tehty ja tarkistettu järkeviksi ja turvallisiksi ei muuta kuin sinnikkäästi ja päätäväisesti treenaan.

VAROVAISIA tarkoittaa sitä että treenatessa tarkkaillaan tuntemuksia ja kehitystä. (Onnistuu parhaiten harjoituspäiväkirjaa pitämällä.) Ja harjoittekua muutetaan tarpeen vaatiessa. Dippiä en voinut treenata lisä painoilla 17-20v iässä koska solisluut kipeytyivät joten tuntemusten mukaan en käyttänyt lisäpainoja

tsemppiä "ei voitot vaan eheä elämä"
Nyt sitä tsemppiä tarvitaan selkä on kipeä melkein kokoajan.
Itse en osaa sanoa paljonko tästä vaivasta sälyttyy nuoruuden vauhdikkaisiin työtapoihin ja paljonko vikaa esim hjj yhdellepuolelle heittelyn piikkiin.
Nuoruuden vauhdikkaisiin työtapoihin kuului autonlavalta ja korkeista paikoista alashyppäämiset sekä kisaaminen itsensä kanssa kuinka paljon mahtui syliin ja kuinka raskaasti, kannettavaa tavaraa.

http://209.85.229.132/search?q=cache:2j ... clnk&gl=fi" onclick="window.open(this.href);return false;
Yleisvoima * Nuori urheilija voi harjoitella kestovoimaa esim. kesätyössä. Jos kesätyöksi valitaan ruumiillinen työ esim. lautojen kanto rakennuksella tai rankojen raivausta metsässä. Työn pitää olla keskiraskasta ja dynaamisesti tapahtuvaa.

Hyppämisellä saatiin nopeutta urakkaan sillä alaskipuaminen on hitaampaa ja joskus se oli taidonhakua. Pystyykö merikontin päältä hyppäämään alas niin ettei satu, ensin istaaltaan kontin reunalta jalat roikkuen pudotus noin 2m sitten seisten 2.590m pudotus.
Tuosta hyppimisestä kokeneemmat hitaammat ja rikkinäisemmät kuskit sanoivat varoittavan sana, ohi meni. No jokaine saa mitä ansaitsee, en kunnellut en hypi enään ainakaan näin painavana niin korkealta.

esim hjj yhdellepuolelle heittelyn jälkeen seurravana päivänä kroppa oli kuin kivitetty vastaavia kiputiloja en ole löytänyt millään konstein bjj:stä tai muista kampittelulajeista. OMA suositukseni olisi vyötekniikka heittelytreenin jälkeen tehdä vastakkaiselle puolelle sama määrä judoheittoja ja keskikroppa treeni päälle
eli kylkisituppeja selänojennuspenkissä 30toistoa per puoli + selänojennukset 30t ja situp 30t

NUORI jokaisen punttitreenin alussa kuuluisi olla hyppyharjoitus.
Hyppy lattialla olevilta korokkeilta pukille ja 2 onnistumisesta korokkeen madallus.
muista tulla alas jakkaran kautta, sillä alashyppy pukilta aiheutaa kovan iskun polvien nivelsiteille ja voi kipeyttää polvet jolloin kyykyt ja juoksu loppuu pitkäksiaikaa ja tulee este kehitykselle. Turhille "hölmöilyllä aiheutetuilla Tauoilla" ei ole sijaa kehityksessä, tuskin kukaan niitä "turhia taukoja" halua.

Itselle kova painoharjoittelu aiheutti patellajänteen kiinnityspisteen kipeytymisen sääriluun yläpäässä joka kesti 21-ikävuoteen asti. Tämä oli kumminkin niin lievää ettei häirinnyt harjoittelua.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
NJN
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 159
Lauteille: Lokakuu 2008

Nuoren lihastreeni

#123

Viesti NJN »

Yleisvoima * Nuori urheilija voi harjoitella kestovoimaa esim. kesätyössä. Jos kesätyöksi valitaan ruumiillinen työ esim. lautojen kanto rakennuksella tai rankojen raivausta metsässä. Työn pitää olla keskiraskasta ja dynaamisesti tapahtuvaa.
Kyllä! Serkkupoika joitui/pääsi aloittelevana voimanostajana metsätöihin koko kesäksi, ja mietti paljonko tulokset mahtaa laskea. Syksyllä koulujen alkaessa meni sitten salille, ja esim. veto oli noussut 20kg pelkillä mettähommilla.
Kuvake
::Ville::
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 109
Lauteille: Kesäkuu 2007

Nuoren lihastreeni

#124

Viesti ::Ville:: »

Suomi24 on tunnetusti internetin viimeinen lokareikä. Ei siellä olevia tekstejä kannata tänne lainailla.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#125

Viesti obmijoy »

::Ville:: kirjoitti: Suomi24 on tunnetusti internetin viimeinen lokareikä. Ei siellä olevia tekstejä kannata tänne lainailla.
mistä tahansa voi ottaa mitä tahansa jos siitä on hyötyä ja se ei ole rikollista!
Otin tuon esimerkin koska 1.se on kultaa.
2.Koska siitä voi oppia!
3.Siinnä on tekijä /harjoittelija, joka on uhri, joka 4.tietää miksi on ja 5.mistä johtuu hankaluudet tai uran katkeaminen.
6.Siitä löytyy jälkiviisautta, joka on usein todistettua ja oikeaksi todettua faktaa.
7.Hänen tapauksessa ei ole muuta syytä kuin liika samankaltainentreeni kasvupyrähdyksen aikana.
(Yksi harjoitus kerta olisi kannattanut, ehkä korvata piggiksellä ja toinen uinnilla ja nyrkkeilyllä, mutta mene nyt se tässä sanomaan. Korvaisitko itse, jos olisit vapaassa että krekossa oman painoluokkani parhaita??? Tuskin vaan ennemminkin yrittäisit lisätä lajitreeniä, jotta säilyttäisit sijasi. tää esimerkin jätkä on ollu tajuttoman kova)

Minä itse esimerkkinä olen huono koska,
Omalla kohdallani en tiedä vamman syntyä, koska tein niin paljon muutakin kuin treeni eli tein paljon työtä.
Olen tehnyt aina työtö joka kipeyttää selän.

8. lopuksi hän kertoo että meistä monet tulevat tekemään saman virheen koska """Kovuuden hakeminen on turhaa. Paini on jo lajina kaikista kovin. Järkeä vain tarvittaisiin lisää.
...Mutta hei. Ettehän te kuitenkaan kuuntele. Asiantuntijoita kun olette.""
Tämän hän on suunnannaut siis painijoille.

9. TÄMÄ ESIMERKKI OLI SIIS HYVÄ koska sen sai sidottua
Haverisen jutskaan 2.1 Fyysinen kehitys
ja 10. näin päästiin pohtimaan kuinka tällainen voidaan välttää.
11 kun tällaine (drop out tai pohjaanpalaminen/ vammautuminen )opitaan välttämään
on Suomella kaikissa painoluokissa ja kaikissa lajeissa pelkkiä olympiavoittajia ;) Siis lievää liioittelua ;)

takaisin esimerkkiin
----------------------------------------------------------------------------------
Valmennuksessa ja loppuunpalamisessa(joko henkisesti tai fyysisesti) on otettava huomioon, että kaikki tehdyt virheet tulevat esille 5-10 vuotta jäljessä. Itse aloitin 13-vuotiaana ns. voittamiseen treenaamisen, jolloin ohjelmaan kuului treenaamista 5 päivänä viikossa. 15 -vuotiaana olin sekä vapaassa että krekossa oman painoluokkani parhaita. Treenimäärätkin olivat kasvaneet 6-7 kertaan viikossa. Nuorena ja tyhmänä tuntui siltä, kuin keho kyllä kestäisi kaiken rääkin mitä sille antaa. Ei kestänyt.

16-vuotiaana tuli sitten seinä vastaan vammautumisen takia. Ja toisin kuin monet paini-isät kuvittelevat, toisia vammoja ei koskaan saada parannettua niin, että treemaaminen onnistuisi jatkossa sataprosenttisesti. Kyseessä oli yksinkertaisesti liiallisesta vääntämisestä ja muusta treenistä johtunut kuluma, joka oli kasvuikäisenä tehnyt loppuelämän jatkuvan vaivan.

"Mutta periksi ei saa antaa.". Isäni, joka oli mahdollisimman kovan treenin kannalla, suostui vasta vammautumiseni jälkeen myöntämään, että ehkä treeniä vedettiin liian aikaisessa vaiheessa liian ammattimaisesti.

Kovuuden hakeminen on turhaa. Paini on jo lajina kaikista kovin. Järkeä vain tarvittaisiin lisää.



...Mutta hei. Ettehän te kuitenkaan kuuntele. Asiantuntijoita kun olette.

------------------------------------------------------------------
:( OLISIKO TÄMÄN ALLAOLEVAN OIVALTAMINEN ESTÄNYT YLLÄ OLEVAA TAPAHTUMASTA :(
2.1 Fyysinen kehitys

Kasvun yleispiirteet. Elimistön fyysinen kasvu merkitsee muutoksia elimistön raken­teessa ja toiminnoissa. Kasvu lapsella ja nuorella on suhteellisen tasaista lukuun otta­matta murrosikää eli puberteettia. Silloin sekä pojilla että tytöillä kasvussa havaitaan selkeä nopeutuminen. (Kuosa ym. 1999, 15-16.) Murrosiän kasvulla on kolme eri vai­hetta: hidas kasvu varhaisessa murrosiässä, :( noin kaksi vuotta kestävä kasvun pyrähdys ###(OLTAVA TODELLA HUOLELLINEN POLVIEN JA SELÄN SUHTEEN) :( sekä kasvun hidastuminen ja päättyminen. Tytöillä :( pituuden kasvupyrähdyksen huippu ajoittuu keskimäärin :( 12-ikävuoteen ja pojilla vastaavasti 14-vuoden ikään. Kasvu hi­dastuu sen jälkeen huomattavasti ja päättyy 3-5-vuoden kuluttua. (Mero ym. 1990, 29-45.) Tytöillä pituuskasvu päättyy siis keskimäärin 16-vuotiaana ja pojilla 18-vuotiaana.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:D :) :( :o :? 8-) :lol:
#####eli itse tulkitsen näin-----kaksi vuotta kestävä kasvun pyrähdys-----huippu ajoittuu---pojilla vastaavasti 14-vuoden ikään----eli--- eli---12-15v välillä yksipuolinen ja liian raskas harjoittelu voi aiheuttaa vaurioita , koska luusto on nopeaan kasvanutta EI TIIVISTÄ ja EI lujaa vaan heikkoa höttöä,
http://ffp.uku.fi/intro/lapsluut.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ukkinstituutti.fi/fi/suosituksia/1023" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tohtori.fi/hyvinvoinnin-kaup ... it/1352243" onclick="window.open(this.href);return false;
Ikääntyvillä liikunta hidastaa luukatoa. Myös iäkkäiden kaatumisten ehkäisyssä liikunnalla on erittäin merkittävä rooli. Säännöllinen 2-4 kertaa viikossa toteutettu liikunta (voima-, tasapaino-, ja hyppyharjoittelu) vähentää kaatumisia noin 30–50 %. Myös lonkkamurtumariskin on raportoitu olevan 20–70 % pienempi liikunnan harrastajilla verrattuna liikuntaa harrastamattomiin henkilöihin.skutus-, hyppely- ja tärähdyskuormitus, esimerkiksi maila- ja pallopeleissä, stimuloi tehokkaasti luun vahvistumista pelien luonteeseen kuuluvilla nopeilla äkkilähdöillä ja -pysähdyksillä. Kuntosaliharjoittelu on myös suositeltava liikuntamuoto. Voimaharjoittelu aiheuttaa luulle mekaanisen kuormituksen luuta puristavan voiman ja väännön muodossa. Lisäksi toistokuormituksessa yksittäinen luuston kuormitusärsyke voi olla pieni, mutta tuhannet toistokerrat saavat aikaan luuärsykkeen. Esimerkiksi reippaassa kävelyssä ja hölkässä kantaiskut vaikuttavat alavartalon luustoon.Säännöllinen liikunta tuottaa terveemmän luuston

Luun hyvinvoinnin turvaamiseksi aikuisille suositetaan teholtaan kohtuullisen ripeää iskutusta sisältävää kestävyysliikuntaa 3-5 kertaa viikossa ja kuntosaliharjoittelua 2-3 kertaa viikossa 30–60 minuuttia kerrallaan. Kuntosaliharjoittelussa yksittäisessä harjoituksessa kaikkia kehon suuria lihasryhmiä pyritään kuormittamaan(###PAINONNOSTOLIIKKEET###) monipuolisesti. Yksittäiseen liikkeeseen suositetaan vähintään kohtuullista kuormaa. Liikkeen suoritusnopeus voi olla kohtuullisen ripeä, mutta liikehallinnan tulee olla hyvä.(#####KUI SE VOI OLLA JOS ei löydy tarvittava nöyryyttä opetella kunnolla NIITÄ) Tutkimusten mukaan luuliikuntaa täytyy jatkaa mielellään vähintään puoli vuotta, jotta harjoitteluvaikutus luulujuuden lisäämiseksi saavutetaan. Säännöllistä harjoittelua ei myöskään kannata lopettaa tähän, sillä liikunnallisesti aktiivinen elämäntyyli tuottaa muutenkin terveyttä ja iloa elämään.
http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terve ... empi-elama" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Lisää liikuntaa
Liikunta on luustolle tärkeää läpi elämän. Se auttaa lapsia ja nuoria luuston huippumassan saavuttamisessa ja aikuisia luumassan säilyttämisessä sekä hidastaa luumassan menetystä ikääntyneillä. Liikunnan avulla luuston määrää on mahdollista lisätä vielä 40–45 vuoden iässä.

Koska luusto on nopeaan kasvanutta EI TIIVISTÄ ja EI lujaa vaan heikkoa höttöä,TÄMÄMPÄ vuoksi en uskalla tänne koskaan sitä weider 6:s taulua laitta. Nuori on kärsimätön ja ajattelee "unohdetaan nää 1-3 taulut jotka sisään ajaa 4-5 taulujen harjoitteluun ja ALETAAN treenaan suoraan 6 taulua Voima ja lihasmassa ohjelma (ku mää oon tämmänen ruipelo ja lihasmassaa pitäs saada heti ja paljon)" Kutos taulun painot ovat 100-200kg nurkilla 70kg harjoittelijalla jolla on taustalla 2x läpiviety weiderin kurssi 1,2,3 taulut 5kk+4ja 5taulut 4kk +1,2,3 taulut 3kk+4ja 5taulut 2kk= 14kk.
Eli ei terveelistä välttämättä aikuisellekkaan.Siksi sinne väliin se arskan Bodaa Arnoldin kanssa.VARsinkaan jos syvät vatsalihakset ei ole kunnossa, eli ei osata pitää juurilukko ja alavatsalukkoa päällä esim penkkipunnertaessa/tempauksessa/ työnnössä.

Kun haluu jotain, usein unohtuu se ,että onko mitään mahdollisuutta tai mahdollisuuksia saada. Esimerkkinä nuori, jonka ruuasta saatu energia ja liian vähäinen proteinimäärä kuluu kasvun vaatimiin menoihin ja lihaskasvulle ei jää kuin rippeet. Tai esim. kun mies pokaa naista 5 promillen humalassa ja .... Mitä mies tekee naisella 5promillen humalassa?? niin avuksi oksentaessa voi pitää taksin takapenkillä oksennuspussia OK. Mitä teinipoika tekee isoilla lihaksilla tai mitä kukaan tekee jos ei osaa liikkua eli urheilla/tanssia/tapella, moninivel liikkeillä opitaan voimantuotto ja voiman hallinta(myös vartalon hallintaa) ja se on tukena ja apuna lajiliikkeissä vertaa korkeaavetoa ja judohorjutus "kellon katsonta" samat lihakset työskentelee . Aikuisena kun pystyt vetämään 150kg rinnalle 75kg kamppailijana kuinka luulet vastustajan 75kg horjuvan kun nykäiset "kellon katsonta horjutuksen" Tässä olise syy miksi teet Weiderin nopeasti läpi ja siirryt painonnostoharjoituksiin sekä juokset spurtteja sekä nyrkkeilet vaikka olisitkin "matto" mies.
Äsken oltiin hetki luulojen ja halujen suossa, luultiin olevamme humalassa Jumalan lahja maailman naisille ja supertreenari joka voi kylmiltään siirtyä nopeesti satoihin kiloihin. Ainahan voidaan tehdä liike, jossa nousee vaikka 150kg (5cm kyykky) mutta onko se hyödyllinen lajiharjoite, ainahan voidaan kadulla hakata vastustajakin ja yleensä usein kun näin tapahtuu on tarkkaan valittu riittävän helppo ja heikko tai arka. Tullan sieltä pois. Luetaan faktaa ja hahmotetaan sieltä mikä on herkkyyskausi ja mikä herkkyyskausi on meneillään ja mihin kannattaa panostaa. Kaiken saa aikanaan.Niitä isoja rautoja niillä isoillalihaksilla nousee sitten ku ootte vanhoja ja hitaampia.
Jottei lähdetä sille linjalle että penkkiä ja hauista ja taas penkkiä ja hauista. ;) En tiedä kuka ja miksi on keksitty kyykyt ja etukyykkyt ja olymppia(painonnosto)- liikket ku ainaku halutaan olla kova tehään penkkiä ja haukkaa ;)
Miksihän löytyy pieniä painija poikia jotka pyörittelee isoja punttimiehiä mutta ei löydy pieniä punttimiehiä jotka pyörittelis isoja painijoita(tai edes pieniä) tai muita asenteella treenaavia kamppailijoita. Miksi ei?
laitetaan tähän nyt viellä se poikkeus vahvistaa säännön ettei tänne kukaan kirjoita, "tunnen yhden kaverin joka ei ole treenannut mitään mutta pärjää silti". Tottakai jos tollainen metsuri Pessinen kävis bjj peruskurssin olis varmaan pirun hankala tapaus ja on varmaan nytkin. On sen verran vanhankansan mies että on poikasena paininut varmaan satoja tunteja ja painiihan se nyt traktoreiden kanssa.http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/sh ... php?t=8634" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

tähän sopii tämä
NJN kirjoitti:
Yleisvoima * Nuori urheilija voi harjoitella kestovoimaa esim. kesätyössä. Jos kesätyöksi valitaan ruumiillinen työ esim. lautojen kanto rakennuksella tai rankojen raivausta metsässä. Työn pitää olla keskiraskasta ja dynaamisesti tapahtuvaa.
Kyllä! Serkkupoika joitui/pääsi aloittelevana voimanostajana metsätöihin koko kesäksi, ja mietti paljonko tulokset mahtaa laskea. Syksyllä koulujen alkaessa meni sitten salille, ja esim. veto oli noussut 20kg pelkillä mettähommilla.
Eli kaupittelen tässä lausetta, tätä vain aloittelijoille
KUN TEET LÄPI WEIDERIN OTTAA SE 9KK JA OLET SEN JÄLKEEN 2KILOA PAINAVAMPI RUIPELO, mutta olet yhteensä 2kertaa voimakkampi jos verrataan esimerkiksi näin OTETAAN 20 punttiliikettä ja tehdään 6 toistoa painolla jolla ei menis seitsemää toistoa eli 6t maksimi joka liikkeestä ja paino ylös
tässä oma esimerkki
paino ------------52kg-------52kg
kyykky------------25kg-------80kg
syväetukyykky---20kg-------60kg
penkkipun--------30kg-------50kg
alatalja---- ------20kg-------50kg
korkeaveto------10kg--------40kg
työntö------------30kg--------50kg
maastaveto-----42kg--------120kg
tempaus
leuanveto ------14t------16t
dippi-------------0 t--------5t
------------------------------------------
yhteis paino----177kg----450kg
muistaakseni jäin välitunti pystypaineissa toiseksi 75-80kg painavalle kaverille 7lk alussa tammikuussa ku aloitin säännöllisen ja ohjatun harjoittelun, keväällä eli noin 4kk kuluttua kävi toisin. Meistä tosin kumpikaan ei osannut mitään ei syyskuussa eikä kesäkuussa, koska meilläpäin ei voinut tehdä muuta kuin töitä, kalastaa, tai jos omisti puntit ja säkin niin....

8lk:lla tein (sitten ainoana oppilaana kymmeneenvuoden sisällä tämän) :D telinevoimistelutunnilla voimapunnerruksen renkailla eli leuanveto dippi :D ja kulmaroikunnan puolapuissa eli roikut puolapuissa ja nostat jalat silmien korkeudelle suorana,

treenannut olin siinnä vaiheessa 11kk:tta ja olin koulun nopein 800m maastojuoksussa. Meidän koululla oli kyllä aika heikko taso,sillä en ollut urheillut ikinä metriäkään, koska vihasin urheilua. Aloitin juoksun harjoittelun vasta 9lk:n jälkeen. Tosin lapsena jouduin ajamaan kotiin pyörällä 4km takaa täysillä syömään koska olin taas tapani mukaan viivytellyt lähtöä liikaa. Tuon takia se kyykkykin kehittyi varmaan niin nopeaa???

tän jutun tarkoitus oli hahmotta kuinka tärkeää on jälkiviisaiden kokeneiden treenareiden varoitusten kuuntelu Ja siitä hyvä esimerkki olituo Miksi painijat lopettavat?
Isin puhetta Oikea painija28.5.2008 09:45

näitä esimerkkejä on aika vähän, moni on kai virheistään hiljaa??????

ps.
vähän tää ryöstäyty ja meni pilalle
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#126

Viesti obmijoy »

laitan tän tähän näin jos joku haluaa lukea vain faktaa
http://www.ukkinstituutti.fi/fi/suosituksia/1023" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
Leij0na
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 178
Lauteille: Huhtikuu 2009

Nuoren lihastreeni

#127

Viesti Leij0na »

Minkälaista punttitreenia kamppailijan kannattaisi kehittää? räjähtävyyttä kenties? :ha: :smt073
Life's battles don't always go to the stronger or faster man. But sooner or later the man who wins, is the man who thinks he can. -Vince Lombardi
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#128

Viesti obmijoy »

yritän vääntää rautalangasta jotta se syrjäkylän poikakin ymmärtäisi ne tärkeät kohdat (minun mielestä tärkeät)

7—11-VUOTIAANA LUODAAN LIIKUNNALLINEN POHJA

Alakouluiässä luodaan liikunnallinen pohja. Perusliikuntataidot, kuten kävely, juoksu, heittäminen ja hyppääminen varmistuvat, kunhan näitä taitoja kehittävää liikuntaa on riittävästi. Elinjärjestelmistä voimakkaimmin kehittyy hermojärjestelmä. Tämä tarkoittaa :D erityisesti ketteryyden, liikenopeuden ja tasapainon kehittymisen herkkyysvaihetta. :D Hermojärjestelmää kehittäviä liikuntalajeja ovat muun muassa leikit ja pelit, joissa juostaan nopeasti, liikutaan eri suuntiin, hypätään ja heitetään. Kehittyminen edellyttää myös paljon toistoja.
#####################################################################
#####kamppailulajit paini+judo nyrkkeily kicboksing,baletti, teline ja permantovoimistelu sekä joukkuelajit ja reaktiopelit(pingis),ammunta ja sen perusteet. Mielestäni hyviä luomaan hyvä liikunnallinen pohja. 1. liikuntalaji missa lapsi voi mitellä voimiaan on jyrkänmäen kävely ja seuraava missä voi kehittää mielestäni voimia ja kestävyyttä täysillä jo varhain eli kouluiässä on hiihto.### ###itse nostelin punttia jo 8 vanhana noin 3x päivässä käsipainolla 6kg 10kpl hartiapunnerrus muistaakseni ehkä syksyn ajan ja voimat kyllä kasvoi koska 3lk kisatiin alasimen nostosta 5kg toistot ja koulussa sattui olemaan heikko taso joten sain nostettua 3x enemmän toistoja kuin 6lk kaveri. Silti olin aina poikkeuksellisen huono vatsa ja selkä liikkeissä JOKA ON HUOLESTUTTAVA MERKKI ja voi kieliä huonosta keskivartalokontrollista joka taas altistaa helposti selkävaivoille ja huonon keskivartalokontrollin vuoksi voit helposti tehdä tämän virheen!!!! Kun laitat ohjekirjanmukaisesti selän suoraan laitatkin sen vain alaselästä ja senkin liikaa eli SELKÄMENEE NOTKOLLE, saat tämän helposti korjattua pitämällä kiinni huolella JUURILUKOSTA JA ALAVATSALUKOSTA. Nuoren painijan voimaharjoittelu sisältää erittäin hyvän keppijumppa ohjelman jota suosittelen.Kulmasoutu ja hyväähuomentaliike kevyellä vastuksella ovat erittäin hyviä harjoituksia joilla opetellaan pitämään selkää oikein suorassa ja ennen näitä suosittelen tekemään ne vatsat/keskikroppa kirjasta Bodaa arnoldin kanssa.

Keppijumppa
Keppijumppa on yksi hyvä keino oppia oikeat liikeradat ennen painoharjoittelua Se myös lisää tehokkaasti lihaskestävyyttä. Suoritustapa on nopea.

1.päivä
Kyykky 4 x 15 - 30
Askelkyykky 4 x 15 - 30 molemmille jaloille
Luistelukyykky 4 x 15 - 30 molemmille jaloille
Rinnalleveto + ylöstyöntö 4 x 15 - 30
Rinnalleveto 4 x 15 - 30
Tempaus 4 x 15 - 30

2. päivä
Pystypunnerrus 4 x 15 - 30
Pystysoutu 4 x 15 - 30
Vipunosto edestä 4 x 15 - 30
Huomentaliike 4 x 15 - 30
Kulmasoutu 4 x 15 - 30
Köyriminen 4 x 15 - 30
Kierto kepillä 4 x 15 – 30 molemmille puolille

Esimerkkiohjelman voi tehdä myös kuntopiirinä
##################################################################################

Urheilun ei tarvitse aina olla täysillä tekemistä, taidot ja tekniikat kehittyvät myös rauhallisemmalla tahdilla. Arkiliikunta on peruskestävyyden kannalta tärkeää. Kouluun, kauppaan ja harrastuksiin kannattaa kävellä, pyöräillä tai vaikkapa juosta. ####Tässä syy miksi monen pyöräilevän nuoren jalkavoimat räjähtävät hirveään kasvuun kun puntin nosto aloitetaan. pyräily on palauttavaa liikuntaa joka kehitää jalkojenvoimia#####


Kilpaurheilussa elinjärjestelmien kehittyminen määrää harjoitustahdin

Punttisalien raudat tai kovatehoinen kestävyysharjoittelu eivät vielä kuulu alakouluikäisen harjoitusohjelmaan. Koska aineenvaihduntajärjestelmä on vielä varsin kehittymätön, on kestävyysurheilulajeissakin muistettava maltillinen harjoittelu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kovatehoisia, 1–3 minuuttia kestäviä yhtäjaksoisia juoksu- tms. kilpailuja ei kannata tehdä kuin silloin tällöin. Sen sijaan intervallityyppiset lajit, joissa lyhyempiä kovatehoisia liikuntajaksoja seuraa palautumisvaihe tai selkeästi pidemmät urheilusuoritukset, soveltuvat hyvin myös tälle ikäryhmälle.


Eri liikuntalajien perustaidot ja voimistelutaidot kuperkeikkoineen ja kärrynpyörineen on helppo oppia ennen murrosiän alkua, kun kasvupyrähdys ei vielä ole sekoittamassa kehon hallintaa. Perusvoimistelutaidot ja omalla kehon painolla tehtävät lihaskuntoharjoitukset kehittävät ikään sopivalla tavalla myös voimaominaisuuksia.
################################################################################
####Tähän textiin perustuen tekisin 3xviikossa omankehopaino treenit ja joka kerta tehostaisin yhdessä liikkeessä käsipainoilla esim

toistot 15-45 mikä sanelee käsipainon painon (ei kasvapuntti liian isoksi varsinkaan kun sillä treenataan jo väsytettyyn lihakseen)

ma jokaista liikettä korkeintaan minuutti niin nopeasti kuin pystyy
1hartiapun käsilläseisonnasta+ hartiapun käsipainoilla
2leuanveto
3etunojapunnerrus
4hypyt pukille vauhditta ja vauhdilla +kyykyt ja yhden jalan kyykyt sekä nopeat porras spurtit

ke jokaistaliikettä 30s niin nopesti kuin pystyy
1hartiapun käsilläseisonnasta
2leuanveto + hauiskääntö käsipainoilla (minuutti aikaa)
3etunojapunnerrus
4hypyt pukille vauhditta ja vauhdilla +kyykyt ja yhden jalan kyykyt sekä nopeat porras spurtit

pe jokaista liikettä korkeintaan minuutti niin nopeasti kuin pystyy
1hartiapun käsilläseisonnasta
2leuanveto
3etunojapunnerrus + punnerrus penkillä käsipainoilla
4hypyt pukille vauhditta ja vauhdilla +kyykyt ja yhden jalan kyykyt sekä nopeat porras spurtit
5kyykystäylös hauiskääntö hartiapunnerrus käsipainoilla (oisko tän nimi yleisliike)

###############################################################################

Liikkeellä kaksi tuntia päivässä

Terveen kasvun ja kehityksen kannalta suositellaan liikkumista yhteensä kaksi tuntia päivässä, vähintään 10 minuuttia kerrallaan. Vahva peruskunto ja laaja kirjo erilaista liikunnallista tekemistä auttavat myöhemmällä iällä uusien liikuntataitojen oppimista.

Monet lapset urheilevat jo tässä ikävaiheessa urheiluseuroissa. Siellä harrastettu liikunta ei kuitenkaan riitä kattamaan alakouluikäiselle suositeltavaa kokonaisliikunnan määrää. Perheellä ja kotiympäristöllä on suuri merkitys liikuntakipinän syttymisessä.


12—15-VUOTIAAT – MURROSIÄN HAASTEITA MYÖS LIIKUNNASSA

Urheiluseuroissa liikkuvista nuorista useat valitsevat tässä ikävaiheessa lajinsa, ja viikoittaisten harrastuskertojen määrä kasvaa. Urheiluseuroissa liikkuvien lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrää kartoittaneessa selvityksessä (Lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu, 2008) havaittiin kuitenkin, että erityisesti tässä ikävaiheessa liikunnan määrä vähenee. Liikunta yksipuolistuu, kun arkiliikkuminen jää pois, vaikka oman lajin harrastus jatkuisikin.

###sun ei ole pakko tehdä tota hölmöyttä###

Kasvupyrähdys nopean kehityksen ja kypsymisen merkki

Murrosiässä elinjärjestelmät kehittyvät huimaa vauhtia. Nopeus- ja ketteryysharjoittelua tarvitaan edelleen, vaikka näiden ominaisuuksien kehittymisen paras herkkyysvaihe on ohitettu.

Tuki- ja liikuntaelimistön voimakkaasta kehittymisvaiheesta ulkoisena tunnusmerkkinä on kasvupyrähdys. Se saattaa aiheuttaa nuorelle ohimenevää kömpelyyttä, joka näkyy liikuntataitojen kehittymisen taantumana ja koordinaatiovaikeuksina. On kuitenkin tärkeää harjoittaa kehon hallintaa ja tasapainoa, ketteryyttä ja nopeutta vaikka se joskus tuntuukin vaikealta. Kehon uudet mittasuhteet tulevat tutuiksi harjoittelemalla.

Luusto kasvaa pituutta ja vahvistuu tässä ikävaiheessa. Hyppelyitä, vääntöjä ja kääntöjä sisältävä liikunta tukee luuston vahvistumista. 50 päivittäistä hyppyä, mieluiten useammassa erässä, on luuston lujittumisen kannalta jo riittävä määrä.


Kilpaurheilussa tehoja maltillisesti lisää ###oikea painija unohti tarkoituksella "maltillisesti lisää" kohdan. Ymmärrettävää, koska tossa iässä mikään ei tunnu missään, jos motivaatio on huipussa ja yliharjoittelun välttäminen on melkein mahdotonta. Ei onnistunut multa eikä niiltä nuorilta, joille olen huomauttanut ja kumma kyllä aina se överi tulee puntinnoston kohdalla. Miten se on niin vaikea uskoa että eine lihakset sillä kasva että nostaa sitä rautaa jokapäivä. ####

Omalla kehon painolla tehtävät lihasvoimaharjoitukset kehittävät tehokkaasti lihasvoimaa ja kehon hallintaa. Kilpaurheilussa voimaharjoitteluun valmistavia harjoituksia voidaan tehdä murrosiän loppuvaiheille asti, jolloin tuki- ja liikuntaelimistö on kehittynyt rakenteellisesti niin vahvaksi, että kestää kovempaa lisäpainoilla tehtävää voimaharjoittelua.

###### tämän vuoksi tulisi saada leanvedot ja dipit hurjiin toistomääriin (20-40) ennen kuin siirrytään isoihin rautoihin murrosiän lopulla. Ja kun etukyykyt ja leveät takakyykyt onnistuvat itsensä painoisellatangolla yli 20toistoa voit siirtyä tekemään tempausvalaa jonka esiliike leveä kyykky on#### eli jos pystyt 20toiston tempausvalaan melkein itsesipainoisella tangolla luulisi sun tempauksen olevan melko kova jos tekniikan osaat.###
VAROITUS TÄMÄ ON VAIN ESIMERKKI eli jos 15v ja 50kg kyykäät edestä ja takaa 50kg:lla 20 toistoa ja tempausvalakyykyllä 10t 30kg säännöllisellä treenillä 16v 55kg kyykkäät 60kg kolme 20toiston sarjaa etukyykyllä ja takakyykyllä eripäivinä tietenkin ja kolmantana treenipäivänä todennäköisesti olet kehittynyt vuodessa tempausvalakyykyllä 15t 50kg tai jopa 3x10t 55kg säännöllisen treenin ansiosta
17v 65kg kyykkäät jo 3x20t x100kg etukyykystä ja leveästätakakyykystä eri päivinä sekä tempausvala voisi olla ihan hyvin noin 75kg 3x5 toistoa
16—20-VUOTIAILLA Jos liikunta on ollut monipuolista ja riittävää aiemmin, elimistö on kilpaurheilun näkökulmasta valmis kuormittavampaan harjoitteluun.

######

Sisäelinten kehittyminen jatkuu murrosiän loppuvaiheille asti. Mikäli kilpaurheilulajissa keskeisenä ominaisuutena on nopeuskestävyys, sen harjoittaminen voidaan aloittaa maltillisesti samaan aikaan voimaharjoittelun kanssa.


Tyttöjen ja poikien kehittyminen erilaista

Tytöt ja pojat kehittyvät liikunnallisesti hyvin samankaltaisesti murrosikään asti, jolloin kehitys eriytyy. Tyttöjen murrosikä alkaa keskimäärin pari vuotta poikia aiemmin. Naissukupuolihormoni, estrogeeni, aiheuttaa joillekin tytöille voimakkaita muutoksia kehon rakenteessa. Urheilun kannalta merkittävin on lantion leveneminen.

Tytöille on myös tyypillisempää nivelten yliliikkuvuutta aiheuttava nivelsiteiden löysyys. Tyttöjen liikunnassa on keskeistä ottaa huomioon alaraajojen ryhti ja niiden linjaukset erityisesti kyykyissä, hypyissä ja potkuissa.
:(
Tytöillä estrogeenihormonin voimakkaaseen erittymiseen liittyy myös kehon rasvan määrän lisääntyminen, joka on luonnollinen kehittymisen vaihe ja johon ei saa yrittää vaikuttaa laihduttamalla. Tilanne tasaantuu ajan myötä. Murrosiän muutokset aiheuttavat monelle kilpaurheilussa mukana olevalle tytölle kehityksen taantumaa. Pojilla taas miessukupuolihormonin, testosteronin, vaikutus auttaa kehittymään urheilullisesti hyvin voimallisesti tässä iässä.


Kokonaisliikunnan määrä

Liikunnan monipuolisuuden 12—15-vuotiailla takaa runsas arkiliikunta ja säännöllinen harjoittelu itselle mieleisten lajien parissa. Perheen tuki on edelleen tärkeää liikunnalliseen elämäntapaan kasvamisessa. Kokonaisliikunnan määräksi suositellaan 1½—2 t päivässä. Kilpaurheiluun tähtääville nuorille suositellaan yli 18 liikunnallista tuntia viikossa.


16—20-VUOTIAILLA LIIKUNNALLINEN ELÄMÄNTAPA JUURTUU

Elinjärjestelmät ovat tässä ikävaiheessa kehittyneet lähes valmiiksi. Murrosiän kuohuntavaihe alkaa olla takanapäin. Jos liikunta on ollut monipuolista ja riittävää aiemmin, elimistö on kilpaurheilun näkökulmasta valmis kuormittavampaan harjoitteluun.


Kilpaurheilussa huomio kehon huoltoon ja palautumiseen

Kilpaurheilussa harjoittelu rakentuu oman päälajin ympärille. Muita liikuntalajeja käytetään tukiharjoittelumuotoina sekä palauttavana harjoitteluna. Kehon huoltoon ja palautumiseen tulee kiinnittää entistä enemmän huomioita. Aktiivisia kehonhuollon keinoja ovat muun muassa monipuoliset alku- ja loppuverryttelyt, liikkuvuus ja rentousharjoitukset.

Riittävän monipuolinen harjoittelu sisältää ympärivuotisen kehon hallinnan harjoittelun, sopivasti muita liikuntalajeja ja kaikissa lajeissa riittävästi peruskestävyyttä kehittävää harjoittelua.

Urheiluoppilaitokset tarjoavat kilpaurheilua harrastavalle hyvän mahdollisuuden sekä oman lajin harjoittelun lisäämiseen että opiskeluun.


Harrastus tavaksi

Sellaisille nuorille, jotka eivät osallistu kilpaurheiluun, monipuolinen liikkuminen tarkoittaa runsasta päivittäistä arkiliikuntaa ja oman mieluisan harrastuksen etsimistä ja kokeilua.

Liikuntalajien vaihtelu voi noudatella vaikkapa luonnollista vuodenaikakiertoa. Jokaiseen vuodenaikaan kannattaa sisällyttää sekä kestävyyttä (esim. hiihto, juoksu, pyöräily, rullaluistelu) että lihaskuntoa ja kehonhallintaa (esim. kiipeily, jooga, pilates) kehittäviä liikuntamuotoja. Ei myöskään sovi unohtaa erittäin monipuolisesti kehittäviä pallopelejä.

Yli 15-vuotiaat pääsevät itsenäisesti useimpiin liikuntakeskuksiin ja kuntosaleihin. Kuntosaliharjoittelu edellyttää kuitenkin liikunnan ammattilaisen ohjausta ja malttia harjoitteluun.
Terveysliikuntasuositus on 1½ tuntia päivässä ja kilpaurheilijoilla lajista riippuen yli 20 tuntia viikossa.


TAVOITTEENA TERVE LIIKKUJA

Liikunnan positiiviset vaikutukset kasvuikäisen terveyteen ovat kiistattomat. Kuitenkin myös lapsilla ja nuorilla esiintyy paljon liikuntavammoja, joista tavallisimpia ovat raajojen kasvulevyalueidenylirasitustilat.

Kasvuikäisen herkkyydet vammoille

Raajojen kasvu etenee ääreisosista keskiosiin ja ikävaiheittain kuormitukselle herkkiä alueita ovat:

* kantapää (Severin tauti) 10 ikävuoden molemmin puolin
* polvi (Osgood-Schlatter) yli 12-vuotiailla
* lantion alue yli 14-vuotiailla
* alaselkä aivan murrosiän viimeisessä vaiheessa.


Tytöillä vaiheet tulevat keskimäärin pari vuotta aiemmin, mutta iät ovat vain suuntaa antavia.


Liikuntavammoja voi ehkäistä

Urheilu- ja liikuntavammoja on huomattavasti helpompi ehkäistä kuin hoitaa. Kasvuikäisellä terveellisen liikunnan lähtökohtana on monipuolinen, kaikkia elinjärjestelmiä kehittävä liikunta (kuva 2). Keskeistä on myös pitää huolta oikeista suoritustekniikoista, kaikessa!

Kasvupyrähdyksen aikana hyppelyharjoitteiden tulee olla pääosin kevyitä, jottei kasvulevyalueiden kuormitus tule liian suureksi. Keskivartalon ja lantion hallinnan kehittäminen on erityisen tärkeää hyvän ryhdin ja oikeiden liikemallien oppimiseksi.

On myös hyvä muistaa, että alaselän luusto kehittyy aivan viimeisenä. Tämä on otettava huomioon erityisesti voimaharjoittelussa, taakse suuntautuvissa heitoissa ja lajeissa joissa edellytetään voimakkaita taakse taivutuksia.

Kehon huolto on osa liikuntaa ja urheilua. Harjoitteet tulee ohjata nuorelle niin, että hän osaa niitä itsenäisesti suorittaa. Kunnon ruoka ja riittävä uni liittyvät myös kehon huoltoon, ja ovat ensiarvoisen tärkeitä tekijöitä hyvän kunnon, hyvinvoinnin ja terveyden taustalla. Myös lepopäivät ovat tärkeitä – kunto kehittyy levätessä!

Biologinen kehitys etenee yksilöllisen aikataulun mukaan. Kilpaurheilussa eri ominaisuuksien harjoittaminen voidaan ajoittaa oikeaan aikaan, kun valmentaja tietää urheilijan kypsymisen vaiheen eli biologisen iän. Iän määrityksen voi tehdä lääkäri terveystarkastuksen yhteydessä. Terveystarkastusta voi suositella kaikille kilpaurheilua tavoitteellisesti harrastaville nuorille.

Olipa tavoitteena kilpakentät tai mukava liikunnallinen harrastus, tärkeintä on liikunnasta saatu ilo. Liikunnallinen elämäntapa opitaan lapsuudessa: liikkuvista lapsista kasvaa liikkuvia aikuisia.

Kirjoittaja
Hannele Hiilloskorpi
liikuntat. maist., LiVE-ohjelma


Lähteitä
Abernethy L, Bleakley C.Strategies to prevent injury in adolescent sport: a systematic review. British Journal of Sports Medicine 2007;41(10):627–38

Hakkarainen H., toim. Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu. Hki: Nuori Suomi, 2008.

Heinonen O, Kujala U. Kasvuikäisen urheilijan ongelmat. Duodecim 2001;117:647–52.

Laakso L ym. Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille 7—18-vuotiaille. Hki: Nuori Suomi, 2008

Mero A., toim. Lasten ja nuorten harjoittelu. Jyväskylä: Gummerus,1990.

Parkkari J, Kannus P, Fogelholm M. Liikuntavammat — suurin tapaturmaluokka Suomessa. Suomen Lääkärilehti 2004;41:3889–3895.

Terve Urheilija -koulutusmateriaalit: http://www.terveurheilija.fi" onclick="window.open(this.href);return false;

Vuori I. Liikunta lapsena ja nuorena. Kirjassa: Vuori I, Taimela S, Kujala U., toim. Liikuntalääketiede. 3. uud. p. Hki: Duodecim, 2005:145–170

1.9.09/ES




Sisällysluettelo


Terveysliikunnan suositus: Liikuntapiirakka


Liikuntapiirakan käyttö asiakasneuvonnassa


Päivittäinen askelmäärä


Lasten ja nuorten liikunta


Lasten ja nuorten luuliikuntasuositus


Kouluikäiset liikkeelle


Aikuisten luuliikuntasuositus


Ikääntyvien luuliikuntasuositus


Luuliikuntasuositus osteoporootikoille


Liikunta raskauden aikana


Liikunta synnytyksen jälkeen


Liikunta raskauden aikana ja sen jälkeen, maahanmuuttajakielet


Amerikkalaiset liikuntasuositukset 2008


UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, PL 30, 33501 TAMPERE
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#129

Viesti obmijoy »

Leij0na kirjoitti: Minkälaista punttitreenia kamppailijan kannattaisi kehittää? räjähtävyyttä kenties? :ha: :smt073
tottakai
eli nopeusvoimaa eli pikavoima kuntopiiriä ja räjähtävävoima harjoituksia
mutta
ensiksi pitäisi kehittää perusvoimaa jos sitä ei ole, ja turvallisintapa sen kehittämiseen on kestovoima kuntopiiri mutta sitäkin on hankala tehdä jos ei ole mitään pohjaa, joten
annan esimerkin jolla on helppo ja kevyt lähteä liikkeelle ei vie energiaa lajitreenistä ja voi tehdä ennen tai jälkeen lajitreenin
aloitat Weiderin 1,2,3TAULUT jonka jälkeen 4/5TAULUT ja teet sitä niin kauan että leveästä
takakyykystä saat 3x20t x omapaino
samon etukyykystä 3x10t xomapaino
NYT SINULLA ON PERUSVOIMAA aikaa on mennyt noin 6-12kk se ei ole mennyt hukkaan olethan vahvistunut (voimat kaksinkertaistuneet) ja oppinut paljon lajiharkoissa ja
JA sinulla on ollut välipäivinä aikaa opetella harjanvarrella urheilijoiden käyttämät liikkeet.
Siis liikket joita he käyttävät pika ja räjähtävävoimaharjoituksissa.
voit myös lämmitellä ja verrytellä itsesi näillä liikkeillä aina ennenkuin aloitat Weiderin
Weider myös sisältää liikkeitä jotka edesauttaa painonnostoliikkeitten oppimista
esim pohjeliikket korokkeella lisäävät pohkeiden ja akillesjänteiden notkeutta ja nilkan liikuvuutta mikä mahdollistaa syvään kyykkyyn menon mikä on välttämättömyys tempaukselle ja rinnallevedolle
jos nilkkasi on rakenteeltaan sellainen ettet pääse syvään kyykkyyn joudut tekemään raakana tempaukset ja rinnallevedot.

ps.
lue noita aikaisempia ne on sekavia mutta niistä kyllä saa selvää jos asia kiinnostaa
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#130

Viesti obmijoy »

Nyt tais löytyä asiaa

http://keskustelu.suomi24.fi/node/87630 ... t-42173428" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tapiolanhonka.fi/index.php?mid=1523" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.terkkari.fi/?page=3852706&id=3132050" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.atleettiklubi.fi/pdf/valmenn ... ITTELU.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Lehe
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1196
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Saaristo

Nuoren lihastreeni

#131

Viesti Lehe »

Tuo Hongan linkki oli todella Jees. Pitää laittaa oikein talteen!
Kiitoksia obmjoy!
Se mikä ei tapa, sattuu s-tanasti..
Kuvake
Leij0na
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 178
Lauteille: Huhtikuu 2009

Nuoren lihastreeni

#132

Viesti Leij0na »

obmijoy kirjoitti:
Leij0na kirjoitti: Minkälaista punttitreenia kamppailijan kannattaisi kehittää? räjähtävyyttä kenties? :ha: :smt073
tottakai
eli nopeusvoimaa eli pikavoima kuntopiiriä ja räjähtävävoima harjoituksia
mutta
ensiksi pitäisi kehittää perusvoimaa jos sitä ei ole, ja turvallisintapa sen kehittämiseen on kestovoima kuntopiiri mutta sitäkin on hankala tehdä jos ei ole mitään pohjaa, joten
annan esimerkin jolla on helppo ja kevyt lähteä liikkeelle ei vie energiaa lajitreenistä ja voi tehdä ennen tai jälkeen lajitreenin
aloitat Weiderin 1,2,3TAULUT jonka jälkeen 4/5TAULUT ja teet sitä niin kauan että leveästä
takakyykystä saat 3x20t x omapaino
samon etukyykystä 3x10t xomapaino
NYT SINULLA ON PERUSVOIMAA aikaa on mennyt noin 6-12kk se ei ole mennyt hukkaan olethan vahvistunut (voimat kaksinkertaistuneet) ja oppinut paljon lajiharkoissa ja
JA sinulla on ollut välipäivinä aikaa opetella harjanvarrella urheilijoiden käyttämät liikkeet.
Siis liikket joita he käyttävät pika ja räjähtävävoimaharjoituksissa.
voit myös lämmitellä ja verrytellä itsesi näillä liikkeillä aina ennenkuin aloitat Weiderin
Weider myös sisältää liikkeitä jotka edesauttaa painonnostoliikkeitten oppimista
esim pohjeliikket korokkeella lisäävät pohkeiden ja akillesjänteiden notkeutta ja nilkan liikuvuutta mikä mahdollistaa syvään kyykkyyn menon mikä on välttämättömyys tempaukselle ja rinnallevedolle
jos nilkkasi on rakenteeltaan sellainen ettet pääse syvään kyykkyyn joudut tekemään raakana tempaukset ja rinnallevedot.

ps.
lue noita aikaisempia ne on sekavia mutta niistä kyllä saa selvää jos asia kiinnostaa
:bow:
Life's battles don't always go to the stronger or faster man. But sooner or later the man who wins, is the man who thinks he can. -Vince Lombardi
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#133

Viesti obmijoy »

tottakai
eli nopeusvoimaa eli pikavoima kuntopiiriä ja räjähtävävoima harjoituksia
mutta

minkä kokoinen äijä
minkä ikäinen
mikä on 5toiston nopea maksimi liikkeissä

leveäkyykky
penkkipunnerrus
alatalja
tempausvalakyykky
vauhtityöntö tanko rinnalle telineitä tai pukeilta (työntö saksaten)
leuanveto
etukyykky
korkeaveto
dippi
pohjeliike
maastaveto omalla painolla monta toistoa

tutki noi sun 5 maksimit näin
esim. 60kg treenari alatalja10x30 kg 8x40kg 5x50kg 5x55kg 5x60kg 5x65kg (5ei mennyt meni 3x70kg) eli maximi on 5x65
JOS OLET NUORI kun tankoon tulee oma ruumiinpaino ota selville toisto maksimisi älä laita enempää rautaa tankoon

yleisesti noin
leveäkyykky1x20toistoa x omapainolevytangossa + etukyykky 10x omapainolevytangossa
nyrkkeily, taekwondo, pärjää ehkä vähän heikommillajaloilla

tai
jopa leveäkyykky3x20toistoa x omapainolevytangossa +
etukyykky 3x10x omapainolevytangossa3x20xomapaino levytangossa
bjj judo hjj

riippuen vähän lajista joissakin kun tarvitaan enemmän ruutia kuin toisissa ja jaloista se voima lähtee (nyrkkeily, taekwondo, pärjää ehkä vähän heikommilla jaloilla (pomppu pitää olla kova), kun taas paini bjj judo hjj tarvii jaloissa voimaa vähintään tuo

EN OSAA SANOA MITÄÄN ennen ku tiedän noi maximit ja lajin
yritin laittaa noi mielekkääseen suoritusjärjestykseen. Ku oot noi tehny lepää punteista 3pv ja tee uudestaan lepää 4pv ja tee uudestaan siinä on sun enkat
eli kolmaskerta toden sanoo
sama cooperissa ma ke pe eli perjantaina eli kolmannella kerralla pääset todelliseen cooper maximiin

tämä on amatöörin mutu tuntumaa eikö vaikuta loogiselta että voiman voi testata 20toiston kyykyllä ja 20xomapaino kyykystä on painoluokkaurheilijalle tarpeeksi koska kisoissa han se vastustaja nostetaan vain kerran ilmaan ei sillä jäädä kyykkäileen 20t kyykky vastaa noin 60% suoritusta eli jos 80kg bjj mies kyykkää 3x20x80kg takakyykysta on maksimi todnäk. 80/60*100 =133kg jos on voimatasot tällätolalla en olisi huolissaan vaan huolehtisin lajivoimasta ja tekniikasta
VIELLÄ huomio jos alat kyykkäileen omaa ruumiinpainoa suuremmilla raudoilla 3x20x se kasvattaa massaa jalkoihin joka nostaa painoluokkaasi ja saat pitemmiltäsi selkään ulottuvuuskin merkitsee
jotain

eli se oma ruumiinpaino riittää tangossa ja sitten niihin 30-60% pikavoimakuntopiireuihin ja räjähtävävoima punttiharjoituksiin.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#134

Viesti obmijoy »

Urheilijan ajatuksena tulisi olla mahdollisimman nopea, vahva ja kestävä.

Valitettavan usein kuitenkin noviisit aloittavat voimaharjoittelun ”bodaustyylisesti”. Bodaustyyliä opettaa, uskomatonta kyllä, suurin osa myös valmentajista. Sitten on osa valmentajista, jotka pelkäävät ja hyljeksivät voimaharjoittelua yli kaiken, koska ”se kangistaa ja hidastaa”. Kummatkin ovat tietämättömiä ja aiheuttavat urheilijoilleen hallaa.

vanhassa Weiderissä ei ole kyse bodauksesta vaan harjoittelijan sisäänajosta voimaharjoittelun maailmaan
ja tämä tapahtuu kehittämällä lihasten keskinäistävoimatasapainoa, kordinaatiota, liikkuvuutta ja kehonhallintaa+liikehallintaa sekä hermotusta kehittävillä 6 toiston sarjoilla 1. 1-5kk aikana ja lihasmassaa hieman kehittävillä 8t sarjoilla tauluissa 4 ja 5 tästä lopputuloksena on voimien kaksinkertaistuminen lähes kaikissa kehon lihaksissa
EI SIIS TODELLAKAAN ole verrannollinen tyyppeihin jotka maleksii saleilla ja vääntää sen 3vuotta pelkkää penkkiä ja hauista amistyyliin

Vaikka voimat kaksinkertaistuvat HUOM koskee vain aloittelijoita ei paini tai kamppailu voima kaksinkertaistu, tehoa tulee kyllä huomattavasti lisää mutta ei kaksinkertaisesti.

Jos tuo olisi suoraan verrannollinen olisihan 200kg maastavetävä kaksikertaa voimakkaampi tappelija kuin 100kg maastavetävä, ei nämä asiat ei ole suoraanverrannollisia. VEIKKAISIN että lajivoimaa tulee ehkä 20-40% lisää, siis sitäenenmmän mitä enemmän treenaat lajiasi weiderin aikana, ota huomioon kumminkin lepo.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 296
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nuoren lihastreeni

#135

Viesti obmijoy »

Urheilijan ajatuksena tulisi olla mahdollisimman nopea, vahva ja kestävä.

Valitettavan usein kuitenkin noviisit aloittavat voimaharjoittelun ”bodaustyylisesti”. Bodaustyyliä opettaa, uskomatonta kyllä, suurin osa myös valmentajista. Sitten on osa valmentajista, jotka pelkäävät ja hyljeksivät voimaharjoittelua yli kaiken, koska ”se kangistaa ja hidastaa”. Kummatkin ovat tietämättömiä ja aiheuttavat urheilijoilleen hallaa.

vanhassa Weiderissä ei ole kyse bodauksesta vaan harjoittelijan sisäänajosta voimaharjoittelun maailmaan
ja tämä tapahtuu kordinaatiota, liikkuvuutta ja kehonhallintaa+liikehallintaa sekä hermotusta kehittävillä 6 toiston sarjoilla 1. 1-5kk aikana ja lihasmasaa hieman kehittävillä 8t sarjoilla tauluissa 4 ja 5 tästä lopputuloksena on voimien kaksinkertaistuminen lähes kaikissa kehon lihaksissa
EI SIIS TODELLAKAAN ole verrannollinen tyyppeihin jotka maleksii saleilla ja vääntää sen 3vuotta pelkkää penkkiä ja hauista amistyyliin

Vaikka voimat kaksinkertaistuvat HUOM koskee vain aloittelijoita ei paini tai kamppailu voima kaksinkertaistu, tehoa tulee kyllä huomattavasti lisää mutta ei kaksinkertaisesti.

Jos tuo olisi suoraan verrannollinen olisihan 200kg maastavetävä kaksikertaa voimakkaampi tappelija kuin 100kg maastavetävä, ei nämä asiat ei ole suoraanverrannollisia. VEIKKAISIN että lajivoimaa tulee ehkä 20-40% lisää, siis sitäenenmmän mitä enemmän treenaat lajiasi weiderin aikana, ota huomioon kumminkin lepo.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 23 kurkkijaa