Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Sisu

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Sunnuntai 21/02/10 - kuntosali 2 h

Minusta on tulossa vanha: uusi teknologia ja etenkin niihin liittyvät tietokoneohjelmat saavat pinnan kireälle alta nanosekunnin. Pitää varmaan palauttaa insinöörisormus liittoon takaisin anteeksipyynnön kera.

Päivällä oli muutenkin kaikki päin metsähallitusta ja kaikki mitä mies teki sai käyrän entistä eksponentiaalisempaan nousuun. Mentiin salille yhdessä ja melkein juoksin alakerran pukuhuoneeseen omaan rauhaan. Setti menikin sitten kohtuu sähäkästi läpi. :angryfire: En yleensä paukuta välineissä painoja perille asti kun se vie toistosta työn pois, mutta nyt tuli leuanvetolaitteessa vedettyä 3 x 15 sarja semmoisella intensiteetillä että varmaan kuului naapurikylään saakka.

Lopun kardio-osiolle olin jo hieman lauhtunut ja periaatteesta poiketen laitoin crosstrainerissa telkkarin päälle ja katsoin lätkän himossa Latvia-Slovakia-ottelua. Ei ois paljon haitannut vaikka sieltä olis tullut Intia-Sumatra lätkämatsi, olisin varmaan katsonut senkin. Ollaan täällä miehen kanssa jopa seurattu paikallista lätkäliigaa ja no... Onhan siinä viihteellinen antinsa kun Suomen, Ruotsin ja Kanadan nelosdivareista vierailulle tulleet turistit pyörittävät rentoa kiekkoa. Mies lataa parhaillaan verkosta juuri pelattua Suomi-Ruotsi-ottelua, toivottavasti jääkaapissa on viikonlopun jäljiltä pari pulloa urheilujuomaa.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Nokuemmää oo ehtiny. Tässä yhteenvetoa menneestä viikosta.


Tiistai 23/02/10 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, conditioning + sparring

Mies ei työkiireiltään päässyt treenaamaan. Ekalla tunnilla perustekniikoiden jälkeen (mm. reilut 200 ago tsukia kiba dachissa) hiottiin yakusoku kumitea jota jatkettiin intermediate-osiossa myös. Senpai Chris antoi hyvän vinkin kolmosen alasvientiin, eli jodan blockista ja grapista kannatta astua sisään etuoikealle ja kääntyä vastustajaa päin samalla kun painaa shoteilla kyynärvarresta äijän maahan. Menee muuten koko tekniikka liian aukinaiseksi. Kaperneet Soviknoon, pittääpä laittaa mieleen.

Sparriin menin positiivisella asenteella, hauskanpitoon, että ei tulisi aiempaa lavakammoa. Hyvin meni, kokeilin paria hyppypotkua gozan kanssa ja sensei tykkäsi. Ihan selkeästi ollaan pisteottelua harrastamassa jo, sensein kanssa sparratessa komennot oli siihen malliin. Hyvä vaan, tätä on odotettu.


Keskiviikko 24/02/10

Piti mennä punttisalille, mutta hammaslääkärissä hoitaja laittoi ilokaasut juurihoidon ajaksi kympille. Kotona tuli panostettua sohvakondiksen viimeistelyyn.


Torstai 25/02/10 - karate 2.5 h, general syllabus, meditation, conditioning + sparring

Läksin jälleen yksin treeneihin, mies oli työreissussa valvomassa metsikön raivausta kenttätutkimusta varten. Sensei päätti ottaa edellisvuoden tuntiajat taas käyttöön, kokeilu ei kuulemma tuottanut toivottua tulosta. No mikäs siinä ja mieluummin sitä torstai-iltana turpaansa ottaa kuin lauantaina heti aamusta. Alkuun perustekniikkaa ja liikkumista kiba dachissa, etenkin takajalalta tehtävät yokogerit saivat aikaan lämpimiä tunteita reisissä. Syllabus-osiossa kerrattiin kihon kumitea ja tee niitä sitten nauramatta kun erikseen harjoittelemaan laitetut ylemmät vihreät pysähtyivät vähän väliä lunttaamaan meiltä että miten sarjat 1-4 menee. No toisaalta, pitäähän niiden itsellä jo takaraivosta lähteäkin kun on 150 tuntia tullut harjoiteltua omalla vyöarvolla.

Meditaatiossa kokeiltiin meditointia kävellen eri nopeuksilla. Yllättävää, mutta ei yhtään sen helpompaa kuin istuen.

Viimeiselle tunnille meitä jäi sensein lisäksi senpai Harshan, pari ylempää vihreä (yksi juniori), minä, yksi alempi keltainen ja alempi sinivöinen. Alkuun nopea lihaskunto-osio että saatiin lämmöt ylle ja sitten potkutekniikoita tyynyihin ja mitseihin. Omalle kohdalle tuli kiertävän takapotkun treenaus, kyllä huomaa että sitä ei ole tullut vähään aikaan käytyä läpi. Heti kun sai pään mukaan, alkoi potkutkin osua kohteeseen. Yllätys. Ja sitten sparrattiin ja nyt oli jostain syystä jalat oivassa iskussa - tuli häirittyä etujalan potkuilla vallan terhakasti ja siitä jatkoa takajalan mawashilla. Yritin pitää pistesparria mielessä ja sain muutaman kohtuu hyvin sisään senpaita vastaan. Illan "kovin" erä oli sitä keltavöistä junnua vastaan joka vetää silkalla innolla ja voimalla, meinaa tekniikka jäädä statistiksi. Yritin rauhoittaa menoa erän aikana ja korjaamaan vastustajan otteluasentoa, kunhan tyyppi saa perusasiat kohdalleen sieltä alkaa paukkua ja varmasti (semmoinen 15-vuotias monta vuotta urheillut terävä poika jota on ilo opettaa ja katsoa).


Lauantai 27/02/10 - karate 1.5 h

Aloitin aamun kuuntelemalla Radio Suomen selostusta Suomi-USA-lätkämatsista. Ihanaa, Leijonat! Sieltä tuli niin viiltävää kommenttia rarion miehiltäkin, että ei voinut kuin nauraa. Väliajalla tuli Saku Koivun haastattelu ja mies kysyi, että käsittikö se muutakin kuin pistoolin laukauksen.

Ensimmäistä kertaa vähään aikaan meinattiin olla myöhässä treeneistä, kiitos miehen työhommien. Sitikan renkaat laulaen ehdittiin kuitenkin riviin kumartamaan ajoissa. Perustekniikoissa tehtiin sarjoja rei dachissa, viimeinen satsi oli etujalan maegeri, liukuaskel eteen ja uraken, takakäden lyönti, etukäden soto uke, etujalan yokogeri, liukuaskel taakse rei dachiin. Hyvä setti ja nyt tuli pidettyä huolta siitä, että potkujen aikana keskilinja pysyi suojattuna.

Tekniikoiden jälkeen tehtiin ryhmittäin shiai, eli "free expression", viimeisenä shiaita teki ylempi ruskea ja senpai Celia jota oli oikein mukavaa seurata. Kihon kumite käytiin läpi myös ja vyöarvoittain harjoiteltiin sekä kihon että yakusoku kumitea. Omassa ryhmässä oli pari vihreävöistä junioria joilla meinasi olla yakusoku hukassa => oiva tilaisuus itsellä hengähtää hetki ja opettaa. Me, bludge? Never! :smt003

Treenien jälkeen oli aamun tärkein osio, eli viereisen leikkipuiston telineiden valloitus senpai Celian 6-vuotiaan tyttären kanssa. Miehellä oli hauskaa ja meillä muilla vielä hauskempaa kun katselimme näiden kahden riehumista. Tehtiin myös alustava päätös lähteä senpai Celian äidin mökkikämpälle viikonlopuksi huhtikuun alussa maailmaa parantamaan.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Sunnuntai 28/02/10 - punttisali 1.5 h

Meillä oli molemmilla ylen tylsä sunnuntai ja sitä piti lähteä salille loitontamaan. Päätettiin, että mennään peilisaliin treenaamaan kataa ja tekniikoita ja otetaan omat mitsit mukaan.

Saimme koko peilisalin käyttöön, semmoisen pienemmän jossa on peilit joka seinällä. Dojolla ei ole peilejä ja kaikkea perustekniikoista lähtien oli mielenkiintoista tehdä "välittömän palautteen" edessä. Hyvää siinä oli se, että niillä osa-alueilla joilla tunnen olevani jo hyvällä mallilla homma tosiaan näyttää jo aika hyvältä, mutta kyllä tässä työsarkaakin on. Yonju godon, katan ym. väliin tehtiin muutama sarja mitseihin vuorottain. Lähinnä tuli vedettyä pistariharjoituksia etujalan häslingillä ja jatkoa käsitekniikoilla ja/tai takajalan mawashilla. Hiki tuli niin kuin tunnillakin.

Mies näytti lopuksi yansu-katan ja lähti tekemään omaa punttitreeniä. Saliin tuli kaveriksi tanssijapariskunta joka harjoittelee kisoihin. Tennareita takaisin jalkaan laittaessa oli upeaa katsoa parin vartalonhallintaa, eräänlaista kataa kai sekin.

***

Erittäin varhaisen maanantai-aamun vartalonhallintakuvioista voi lukea täältä. Nyt on sitten tullut oltua alasti telkkarissakin.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Alivaltiosihteerin viikkovisa! Eiku...


Tiistai 02/03/10 - karate 1.5 h, general syllabus, intermediate class

Maanantain jälkeen väsytti edelleen ihan hulluna, mieskin jäi suosiolla kotiin. Dojolla piti kuitenkin laittaa väsymys taka-alalle kun sain vetää alkulämmittelyn. Perustekniikkaosiossa tehtiin kiba dachissa lyöntejä ja torjuntoja 10 per tekniikka, joka väliin lattiaan ja 12 punnerrusta. Aih. Sitten potkuja, joita tehtiin yhdellä jalalla hyppien tyyliin pidä etujalka ylhäällä (chambered) ja 3 x yhden jalan loikka eteenpäin ja siitä pari mawashigeria etujalalla ja jää odottamaan seuraavaa käskyä koipi ilmassa. Aaargh.

En nyt just muista mitä intermediate-tunnilla tehtiin, luulisin että yonju godoa mutta vähän meinaa hämärtää. Sparriin en edes harkinnut jääväni, olisin vaan ollut tiellä lattialla ottamassa lukua.

Ai niin, vyökokeen päivämäärä annettiin, 20. maaliskuuta tiedossa hikinen aamupäivä.


Torstai 04/03/10 - karate 2.5 h, general syllabus, meditation, conditioning + sparring

Mies jäi työhommien takia kotiin, rakentamaan sääasemaa kenttähommia varten. On siinä mulla kätevä kotiterroristi, voi että.

Perustekniikoita tehtiin taas antaumuksella kiba dachissa, sarjojen välissä tehtiin punnerrusten sijaan vatsalihaksia (pitää pitää tasapainoa yllä, hahaa). Syllabus-osiossa käytiin läpi strategiaa yokogeria, uchi mawashigeria ja soto mawashigeria vastaan. Parina oli ylempi vihreävöinen jolla on ongelmia sivupotkun kanssa (siis rajoitteita lantiossa saada potkua ylös), olin suosiolla "potkiva" osapuoli ja syleilin lattiaa alasvienneissä.

Meditaatiossa kokeiltiin taas kävelevää meditointia, se on pirun hankalaa etenkin kun kävellään reippaasti.

Sparrissa yksi shodan veti matalan sweepin joka kolahti suoraan vasempaan nilkkaan. Jaaaauuuuu!!!! :oops: Piti muutama sekunti pomppia paikallaan ja tunnustella että miten kävi. Ei huonosti, joten siitä jatkettiin, tosin piti varoa ko. käpälän kanssa. Möh. Vastapuoli pyysi varmaan puolen tusinaa kertaa anteeksi ja minä sanoin tunnin lopulla että ei se nyt oikeesti mitään haittaa, et ollut tosissaan minua satuttamassa sp. jos en halua ottaa riskiä niin en tule tunnille. Racing incident, ei sen enempää.


***

Välikommentti: tuli tässä viikon aikana käytyä salillakin, mutten muista minä päivänä. Seula mikä seula.

***


Lauantai 06/03/10 - karate 1.5 h

Alkulämpöjen jälkeen mentiin salin päästä päähän tsiljoona kertaa peruslyöntiä chudaniin tehden, ensin etutassulla ja sitten takakädellä. Niitä nimittäin tehtiin ja ihan saamaristi ja sensei vaan kiristi tahtia että varmasti etenkin ylemmät vyöarvot pitivät kunnon spirittiä yllä. Sitten tehtiin potkusarjoja, viimeinen meille ylempivöisille oli rei dachissa eteenpäin liikkuen erittäin mielenkiintoinen etujalan yokogeri + takajalan kakegeri, etujalan yokogeri + takajalan ushiro geri, etujalan thigh smash hämäys + takajalan ushiro mawashi geri x 2. Kaikki rei dachissa ja kokutsu dachissa tehtävät potkut menee jo ihan jees, tätä oli mukava tehdä.

Sitten meikäläisen ihq lempparia, yonju godoa, joka on nyt vihdoin hahmottumassa selkeänä mieleen. Liikesarjat menee, mutta se mawate, voi vihta. Näin sen pitäisi mennä: kiba dachissa katso taaksepäin, takajalka tulee etummaisen viereen puolikaaressa musubi dachiin, astu sillä jalalla etiäppäin mikä kiba dachiin päätyessä tuo kropan keskilinjaa kohti. Selkeää, eikö totta?

Syllabus-osiossa harjoiteltiin yakusoku kumitea, ei siitä sen enempää kun se menee rutiinilla, mitä nyt että miehen etupotkut sekä niiden torjunnat kolmosen aikana olivat vähän turhan innokkaita. Eipä tartte laittaa hametta muutamaan päivään päälle, sääret on kuin dalmatialaisella.


Sunnuntai 07/03/10 - punttisali 1.5 h

Valtasin tyhjillään olevan peilisalin ja kävin koko vyökokeeseen tarvittavan materiaalin (sparria lukuunottamatta) läpi. Nyt jopa yonju godo menee läpi haparoimatta ja peilien avulla olen saanut paria potkutekniikkaa hiottua roimasti. Kiertävään takapotkuun hoksasin, että hämäyksenä tehtävän thigh smash-potkun alusta suoritettu vartalon kierto onnistuu paaaaaljon paremmin kun annan lantion viedä polven sijaan. Takapotkun sijoitus oli het' tukevampi ja ryhti pysyi suorassa potkun alussa. Oivalluksen iloa, tätä pitää kokeilla mawashigerin kanssa myös.

Ristus että tuli hiki, ihan samalla tavalla kuin dojolla. Mitähän ne sunnuntaibodarit tuumasi kun peilisalista hiippailee tunnin jälkeen yksinäinen, valkoisiin pyjamahousuihin pukeutunut ja hiestä likimärkä nainen. Khi khi.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Tiistai 09/03/10 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, sparring & conditioning

Alkulämmittelystä siirryttiin kiba dachiin jossa tehtiin jokunen sata shoteita. Ei piisannut, tästä mentiin sanchin dachiin jossa tehtiin 1 x shotei, naore, lattiaan, 1 x hartialevyinen punnerrus, takaisin sanchin dachiin, 2 x shotei, naore, lattiaan, 2 x hartialevyinen punnerrus, takaisin sanchin dachiin... Tätä 10 toistoon asti. Hiki! Hapen ottamiseen ei jäänyt paljon aikaa, tästä seuraavaksi potkusarjoja rei dachin kautta yhdellä jalalla hyppien: boing, boing, mawashigeri, mawashigeri, katso kenguru loikkaa. Syllabus-osiossa kerrattiin Seido strategiaa yokogeria ja uchi + soto mawashigeria vastaan, nämä alkaa tulla jostain selkärangan sisäpuolelta, kun vielä muistaisi näitä käyttää sparrissakin.

Tunnin lopulla sensei jakoi ensimmäiset vyökoepaperit, sain myös omani 3. kyun kokeeseen. Vihdoin. Deep sigh.

Intermediate-tunnilla, ööö... Muisti pätkii. Eiköhän siellä tehty lisää strategiaa.

Sparritunnille meitä jäi puolentusinaa oppilasta, alkuun vedettiin sarja: 10 x juoksu salin päästä päähän, 10 x punnerus, 10 x star jump, 10 x vatsalihas, 10 x tuck jump (polvet rintaan), 10 x soutuliike. Tämä meni ihan kunnialla, mutta heti perään tehtiin 10 x punnerrus + star jump + vatsalihas + tuck jump + soutuliike ja siinä jäin kyydistä kolmannen satsin jälkeen. Tein laskujen mukaan kahdeksan toistoa samassa ajassa, ylös/alas äkkiä siirtyminen ei tämmöiseltä möhkäleeltä meinaa sujua, panostin hyvään tekniikkaan niissä harjoitteissa mitä tein.

Sitten suojat päälle ja siirryttiin tekemään kihon kumite-sarjoja, omat 1-4 onnistuu hyvin eikä tarvinnut kauheasti miettiä mitä seuraavaksi kun käskettiin tehdä sarjat 1-3-2-4-4-3-4 putkeen omaan tahtiin. Tämän jälkeen sparrattiin ja oli hyvä meninki taas. Sensein kanssa rymytessä tuli käsky, että ei tartte koko ajan hyökätä. :D No sithämmää hokasin, että nii ei tarttekaan ja otetaas rennosti, tsuumaillaan mitä vastapuoli meinaa ja kokeillaan uusia juttuja. Lopuksi tehtiin sanchin, pyydettiin vetämään oikein tunteella ja niinhän me sitten.


Keskiviikko 10/03/10 - punttisali 1.5 h

I take your brain to another dimension
I take your brain to another dimension
I take your brain to another dimension
Pay close attention


Liekö Chuck Norriksen (ja äitykän) syntymäpäivän vaikutusta, mutta päätin vetää setin läpi rankemmalla kädellä, siitäkin huolimatta että edellisillan treenien punnerrukset polttivat hartioissa edelleen. Lopussa meinasi sarjojen välissä päästä valitus tiukkaan kiristettyjen hampaiden välistä ja hullu kun olen painuin lopuksi juoksumatolle hölkän sijaan juoksemaan reilun parin kilsan verran. Siinä kohtaa alkoi tuo Prodigyn tahtia antava biisi käydä lähellä totuutta.

Porealtaaseen pulahtaminen treenin jälkeen tuntui taivaalliselta. :rukous:


Torstai 11/03/10 - karate 1.5 h, general syllabus + meditation

Aamulla varhain kun aurinko nousi olin minä unestani herännyt - infernaaliseen kolotukseen. Tiistain punnerrukset ja edellisillan repäisy salilla jätti jälkensä. Treeneihin läksin lähinnä vetreyttämään lihaksia ja meinasi olla kankea tunti. Syllabus-osioon päästessä olin jo onneksi lämmennyt ja intermediate IP-tekniikoita parin kanssa tehtäessä oli ihmisen olo. Tein tekniikat ylemmän ruskeavöisen naisen kanssa, suunnilleen saman pituinen mutta jäntevämpi ja kevyempi tyyppi jonka kanssa on nautinto otella ja oppia. Palautetta tuli, että tekniikoissa ei tunnu olevan mitään ongelmaa, mitä nyt että aina voi hienosäätää. Hehe.

Meditaation aikana melkein nukahdettuani tuumasin, että paras laittaa kamat kantoon ja lähteä kotiin lepäämään. Ensi viikolla pitää ottaa vähän kevyemmin että lauantain vyökokeessa ei olla ihan tiskirättikondiksessa.


Lauantai 13/03/10 - karate 1.5 h

Jee, mies pääsi vaihteeksi treeneihin, ensi viikko hänellä meneekin taas työreissussa. Meh.

Ryhmään liittyi 7-vuotias lilliputti jolle sain avittaa gin ekaa kertaa päälle. Se on semmoinen ihan nuken kokoinen poika, mä olisin sitä vaan halunnut halata ja paijata kun tuo oli niin suloinen. Sydän suli.

Alkuun tehtiin perusjuttuja, shotei-lyöntejä sanchin dachissa ja perussarjoja zenkutsu dachissa ja rei dachissa liikkuen. Tästä mentiin kahteen riviin ja tehtiin potkutekniikoita paria kohden ilman kontaktia, meidän viimeinen sarja rei dachista oli takajalan takapotku, etujalan maegeri, takajalan mawashigeri. Sen jälkeen sensei testasi muutamia perus IP-tekniikoita, meiltä testattiin 9 ja 10 väärälle puolelle.

Tunnin jälkeen oli pakko kysyä tarkennus yonju godosta, että minne päin sitä nyt sitten käännytään mawatessa. Sensei sanoi, että käännös on nimen mukainen: yonju go, eli 45 asteen kulmassa. Facepalm ja häikäisevä valaistuminen yhtä aikaa! Vaikka tavallaan siinä on kaksi 45 asteen käännöstä (and one brain flip). Tehdäänköhän tätä missään muussa tyylisuunnassa, kiukkarissa ehkä.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Sunnuntai 14/03/10 - punttisali 2 h

Laksin salille yksin, aikomuksena kayda vyokoematsku lapi. Peilisali oli taas tyhja ja aikaa oli 1.5 tuntia ennen seuraavan tunnin alkua.

Kavin kaiken tarvittavan lapi ja tuntuu etta materiaali on hallussa. Tosin niin sen pitaa ollakin kun tassa on kuitenkin jo vuosi tahkottu samoja asioita. Pari aiempaa kataa vaatii tarkistusta, mutta ei mitaan isompaa ongelmaa. Sain viimeisen katan vaantoon yhden hengen yleison kun joku tunnin alkua odottava ilmaantui saliin, mutta eipa tuo haitannut.

Lopuksi vedin 30 minsaa juoksumatolla ja kun alla ei ollut punttitreenia hyvan vauhdin yllapito tuntui suht helpolta. Nyt jarki kateen ja seuraavat kuusi paivaa treenataan kevyemmalla otteella.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Tiistai 16/03/10 - karate 2.5 h, general syllabus, intermediate class, sparring & conditioning

Alkuverryttelyn jälkeen tekniikoita kerrattiin shodanin opastuksella, lähinnä yokogeriä etu- ja takajalalta rei dachissa. Sarjojen jälkeen siirryttiin harjoittelemaan kataa vyöarvoittain, vihreävöisiä oli vain yksi juniori meikäläisen lisäksi, tehtiin Gekisai Dai ja Seido III pariin otteeseen ja sitten käytiin yksityiskohtia läpi. Shodan tuli auttamaan ja korjasi paria detaljia, esim. potkuista tuli erittäin hyvä vinkki: jätä katassa potkut ääriasentoon sekunnin murto-osaksi jotta demonstroit hyvän vartalon- ja potkunhallinnan. Seido III:n 4 x jodan mawashigeri antaa tähän hyvän harjoittelumahdollisuuden.

Tunnin lopuksi mentiin isoon rinkiin rei dachiin, siitä etujalan maegeri ojennettuna potkuasentoon ja 20 gyaku tsukia, puolen vaihto ja toiset 20 lyöntiä. Vähän niin kuin kympin uutisten loppukevennys, muttei yhtä keveä tai edes hauska.

Välitunnilla tehtiin kataa shodanin valvonnassa, ko. musta vyö tietää julmetun määrän yksityiskohtia tekniikoista ja antoi hyviä vinkkejä (muista Pinan II:n nukite + haito + rainbow, ha ha). Parin katan jälkeen hän pysäytti minut ja yhden ylemmän vihreän ja sanoi, että kyllä te nuo liikeradat osaatte mutta se lopullinen "one strike one kill"-ote puuttuu. Loput ajasta tuli vedettyä maksimipaukuilla.

Sparritunnille oltiin jo valmiiksi sen verran lämpöisiä, että aloitettiin saman tien tekemään lyönti- ja potkutekniikoita mitseihin. Semmoista pisteotteluun valmentavaa settiä tuli taas, häsläystä etujalalla + lyöntiä ja loppuun takajalan mawa. Ja kun näistä päästiin siirryttiin tekemään potkutyynyihin yokogerejä etu- ja takakoivelta, loppuun vielä pari sarjaa yhdistelmällä etujalan mawashigeri, potkusta jalka eteen ja siitä ushiro mawashigeri.

Sitten vermeet päälle ja sparriin. Ensimmäinen rundi meni ylempää vihreää vastaan vähän rutiinilla, meinasi olla molemmilta veto jo pois. Seuraava erä oli shodania vastaan ja päätin kokeille clinchiä + polvipotkuja kun tyyppi sattuu olemaan tosi pitkä joten pitää pyrkiä sinne alle äheltämään. Hyvin toimi, sain pari kertaa homman onnistumaan. Kolmas erä sensein kanssa ja mittarit punaisella heti alkuun, meni melkein koko aika puolustukseen ja sensei käski pitämään etutassun ylhäällä ja häiritä sillä vastustajaa kun veto loppuu. Erän jälkeen sensei kysyi, että haluanko tauon mutta eikä mitä, vielä yksi erä mentiin sitä ylempää vihreää vastaan. Päätin, että tuli mitä tahansa eteen pidän etukäden ylhäällä ja aktiivisena ja kuinka ollakaan vastustaja joka oli ihan yhtä väsynyt ei päässyt sisään millään. Torjuin suurimman osan vasurilla ja jos hyvä paikka tuli jatkoin sisään oikealla tai potkulla. Ei se varmaan mitään hurjaa teknistä antia ollut kummaltakaan, mutta juttu toimi silti.


Torstai 18/03/10 - karate 2.5 h, general syllabus, meditation, conditioning + sparring

Alkulämmittelystä mentiin suorilta kiba dachiin ja tehtiin käsitekniikoita, ensin 100 x perus chudan lyönti, sitten monta sarjaa shotei, uraken, tettsui ym. ja käskyä tuli istua alemmas koko ajan. Polttaa kesäkatu kuuma tjsp. Sitten väliin 10 x hyppy à la polvet rintoihin + yksi hartialevyinen punnerrus josta siirryttiin tekemään potkutekniikoita zenkutsu dachissa liikkuen. Tekniikkaosion loppuun tehtiin vielä jokunen sarja kiba dachissa edestakaisin salia sahaten, ei jättänyt ketään kylmäksi.

Syllabus-osiossa kerrattiin taas kataa, tehtäväksi annettiin Seido III. Meitä oli kolme vihreävöistä treeneissä ja laskettiin kata vuorotellen läpi, melkoisen monta toistoa tuli tehtyä. Loppupuolella yksi shodan tarkasti katan ja antoi samoja pointteja kuin tiistaina ja sanoi, että meidän vyöarvosta eteenpäin meiltä odotetaan jämäkkyyttä tekniikkaan eikä vaan ilmaan huitomista.

Meditoinnissa ajatus harhaili. Meh. Sain kuitenkin jossain määrin panostettua hengitykseen.

Sparritunnille meitä jäi se sama shodan ja kyu-arvoista vain minä. Vähän harmitti että ei jäänyt sparrikavereita, mutta toisaalta näistä tunneista saa hitosti irti eikä ilta tuottanut pettymystä. Kevyen alkulämmittelyn jälkeen käytiin läpi kaikki yakusoku kumitet ja kolmosen osa joka on aina arveluttanut tuli korjattua (muista tämä lauantaina, pliis). Pari kertaa käytiin nämä läpi porukalla ja sitten sain hioa sarjoja itse. Loppuun vielä muutama lihaskuntoharjoitus ja venyttelyä, jonka aikana sensei sanoi että kyllä on edistystä tullut notkeuden suhteen - pystyn molemmille puolille tekemään spagaatin melkein 100%, oikea jalka edessä menee vähän pidemmälle. Viimeiseksi tehtiin sanchin kata, tunteella.

Sensei kysyi, että onko mitään kysyttävää lauantaita varten tai vaivaako mikään ja tuumasin, että kaikki okei. Vuosi on ollut oikein hyvä aika materiaalin oppimiseen. Loukkaantumisesta johtunut pakollinen tauko ja edellisen vyökoekerran väliin jättö ei ajankulun takia harmita yhtään, enemmän otti päähän kun vamma rajoitti liikkeitä. Jos tätä meinaa elämänsä tehdä niin onko muutamalla kuukaudella sen suurempaa väliä, tai ylipäätään sillä mikä väri vyötäröä koristaa. Isommat saavutukset tulee kyllä aikanaan.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit: 1624
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa

Sisu

Viesti IIsakki »

Sisu kirjoitti: ...Jos tätä meinaa elämänsä tehdä niin onko muutamalla kuukaudella sen suurempaa väliä, tai ylipäätään sillä mikä väri vyötäröä koristaa. Isommat saavutukset tulee kyllä aikanaan.
:peukku:....mutta täytyy myöntää, että itsellä tilanne on päivästä riippuen 40/60. Toisena päivänä se vyöarvon merkitys on korkeampi, toisena kunhan pääsee treenaamaan ja yrittämään kehittyä. Kieltämättä aika hajottavaa.
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

No juu, ihmisiahan tassa ollaan, kylla sita meikalainenkin valilla hipeloi vyonkulmaa tyytyvainen virne naamalla seuraavasta varista unelmoiden.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Kirjoitukset kayvat toteen: lapaisin vyokokeen mutta senseilta unohtui ottaa tarpeeksi monta "tippia" mukaan joten mina seka myos 3. kyun graduoinut jaimme ilman vyohon ommeltavaa merkkia. No mitas naista, sensei oli pahoillaan mutta ei se minua haittaa (saamme merkit seuraavissa treeneissa).

Laitan paremman kuvauksen vyokokeesta vahan myohemmin. Nyt lepoa.
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit: 1624
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa

Sisu

Viesti IIsakki »

Onnittelut ! :)
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Lauantai 20/03/10 - karate 3 h, vyökoe

Ilmatieteenlaitoksen sedät lupailivat alkusyksyn viimeistä kuumaa viikonloppua, mittarissa reippaat +30C päivän aikana. Laavli. Menomatkalla soitettiin autossa Amorphista että päästiin tunnelmaan.

Vyökokeeseen osallistui muutama valkovöinen, reilut puolentusinaa sinivöisiä ja neljä vihreävöistä (jokaiseen ylemmät tasot mukaan lukien). Vihreävöisiä oli kaksi ylempää jotka graduoivat 2. kyun eli ruskean vyön, meitä alempia oli myös kaksi ja tavoitteena 3. kyu ja vyöhön ommeltava musta lätkä. Seidossa vyöarvojen väritys on vähän nurinkurinen (katso vaikka täältä), yleensä tulee mainittua kyu-arvo värin sijaan kun asiasta keskustellaan. Keltavöisiä ei graduoitu tällä kertaa ollenkaan.

Shodanit vetivät ihan kohtuullisen alkulämmittelyn jonka jälkeen vihreävöiset pyydettiin sivuun odottamaan juoksulenkin alkua. Vähän oli semmoinen "mennään jo"-fiilis, piti itseään toppuutella että kyllä tässä vielä ehditään ja relaa kun tilaisuus on. Eikä tarvinnut kauan odottaa, komennus ulos, lenkkarit jalkaan ja viisi kertaa puiston ympäri, hop hop. Aurinko oli jo sen verran korkealla että hiki tuli.

Takaisin sisään tultaessa alempien vyöarvojen koe oli ohi ja vihreävöiset pyydettiin salin keskelle riviin. Alkuun tehtiin tekniikkasarjoja joista viimeisin oli shuto mawashi uke, jun tsuki kiba dachiin, takaisin shuto mawashi ukeen, etujalan maegeri, mawashigeri, kake geri, takajalan hiza geri, ushiro geri, mawate + shuto mawashi uke, zen kutsudachi, morote sanbon tsuki, 2 x awase, mawate, shuto mawashi uke, gyaku tsuki. Väliin 10 punnerrusta ja seuraava satsi läpi (muistaakseni yhteensä 5 kertaa).

Seuraavaksi käytiin läpi kihon kumite, meillä testattavana sarjat 1-4. Nämä meni mielestäni oikein hyvin ja jälkeenpäin kuvia katsoessa etenkin nelosen spinning back kick näytti aikasta hyvältä vaikka itse sanonkin. Sitten sensei pyysi ylemmät vyöarvot auttamaan yakusoku kumiten kanssa ja sain pariksi sen naispuolisen shodanin josta olen aiemminkin kirjoittanut ja sieltä tuli kohtalaisen tuhtia tavaraa, ei mitään puolitehoisia harjoittelutekniikoita. Sarjat 1-3 käytiin molemmille puolille läpi hyvällä intensiteetillä.

Sitten vuorossa kata. Ensiksi Taikuyoku II hieman erikoisemmalla rytmityksellä: ensimmäiset 5 liikettä ibukin kanssa, seuraavat 5 normaalitahtiin, seuraavat 5 niin että jokainen tekniikka tehtiin 3 kertaa samalle puolelle, sitten taas 4 normaalisti ja viimeiseen liikkeeseen yhden iskun sijaan 30 chudan tsukia. Tämän jälkeen tehtiin Pinan III ilman mitään talon erikoista ja sen perään Seido III ja kaksi kertaa Gekisai Dai. Loppuun Sanchin johon shodanit tulivat "auttamaan" eli tönimään, puskemaan liikkeitä vastaan, läimimään reisiin ja kokeilemaan vatsalihasten jännitystä.

Tässä vaiheessa alkoi olla mittarit punaisella.

Tämän jälkeen sensei tarkasti Seido strategian parin kanssa erilaisia potkutekniikoita vastaan. Sain pariksi mieheni ja niissä ei ollut sen enempää miettimistä. En nähnyt mitä muut osion aikana tekivät mutta sensei ei ollut kovin tyytyväinen jostain syystä.

Seuraavaksi testattiin perustason IP-tekniikoita väärälle puolelle ja parina oli juuri takaisin treeneihin tullut ruskeavöinen mies, semmoinen oikein mukava 125-kiloinen järkäle. Iso, lempeä mies, mutta osaa vaatia ja opettaa. Väsymys alkoi jo painaa ja pari perustekniikkaa meni suorilta metsähallituksen puolelle, ei vaan aivoissa A löytänyt B:tä kohden. Prkl. Tästä jäi sapettavan hyvä maku seuraavaksi tehtäviin intermediate IP-tekniikoihin saman parin kanssa ja niitä oli helkkarin vaikeaa vääntää ison miehen kanssa. Alasvientejä piti tehdä oikein tosissaan, etenkin tekniikat joissa vedetään käsivartta alas ja samaan aikaan tehdään sweeppi menivät yrittämisen puolelle - piti purra kieltä etteivät suomenkieliset voimasanat päässeet ilmoille.

Katsaus kojelautaan: kaikki mittarit punaisen alueen huonommalla reunalla.

Komennus lattialle ja muutaman kympin sarja erilaisia punnerruksia. Sitten jokainen sai valita lihaskuntoharjoituksen joita tehtiin kymppi tai pari kerrallaan, ensin hartialevyisiä punnerruksia, sitten vatsalihaksia, minä valitsin dipin ja viimeiseksi vieruskaveri valkkasi punnerruksen + polvet rintaan hypyn. Siinä vaiheessa taisin jo mutista jotain ääneen, etenkin kun sensei innostui tuumasta. Seitsemännen toiston jälkeen tulin punnerruksesta ylös hyppyyn raivon ja väsymyksen kyyneleet silmissä ja sensei komensi kiba dachiin odottamaan kolme viimeisen toiston ajaksi. Purin takahampaita yhteen ettei aamiainen tullut moikkaamaan ja odotin sarjan loppua, koko kroppa tärisi ja suoraan sanoen v1tutti etten pysynyt perässä. Sarjojen jälkeen käskettiin tekemään muutama syvähengitys ja oma rytmi ei meinannut tasata millään ja uloshengityksessä kuului pitkä valitus. Kokeen aikana sensei komensi kaikkia jatkuvasti: "More oomph to your technique!", mutta jos olisin vetänyt yhtään kovempaa varmaan ois suoni katkennut päästä.

Ja sitten kaikki varusteet päälle ja valmistautumaan sparriin, erät 2.5 minuuttia. Se toinen alempi vihreävöinen ei sparrannut kokeessa aiemman loukkaantumisen vuoksi, joten meitä testattavia oli kolme ja avustajia kuusi (yksi nidan, yksi shodan, kaksi ylempää ruskeavöistä, yksi alempi ruskeavöinen ja yksi ylempi vihreä eli mies).

Ennen sparrin alkua ylemmältä vihreältä ja minulta kysyttiin kirjallisesta osasta kysymys. Kuinka ollakaan minulta kysyttiin kunnioituksen merkityksestä treenatessa ja siihen oli helppo vastata (aihetta sivuttu tällä foorumilla).

Ensimmäinen erä shodania vastaan. Kaikkea tuli yritettyä ja kannustusta tuli koko ajan. Vähän jos kädet tippui tuli tavaraa suojauksesta läpi ja onneksi oli kypärä ja tossut, sieltä lävähti yksi mawashigeri suoraan takaraivoon.

Seuraava erä ruskeavöisen järkäleen kanssa, saman jonka kanssa tein IP-tekniikoita. Se vaan tulee massallaan päin ja käskee vetämään keskivartaloon niin kovaa mitä lähtee ja yritystä oli. Koukkuja tuli lähinnä tehtyä ja kun vähänkin oli virtaa yritin polvella kylkeen.

Kolmas erä nidanin kanssa, sensein vanhin poika joka lyö samalla tyylillä. Molemmat jättävät usein oikean olkapään alueen liian auki ja sinne tuli yritettyä. Koitin taas mennä polvien kanssa sisään ja päädyttiin seinää vasten josta sensei tuli vetämään takaisin lattialle ("Ei tartte hyökätä koko ajan.")

Neljäs erä miestä vastaan ja mittarit oli jo aikaa sitten menneet overloadin ohi. Ei ollut mitään hajua mitä ympärillä tapahtui, tosin kuulin kannustukset ja sain muutaman iskun sen verran hyvin sisään että mieheltä tuli hyvää palautetta.

Viimeinen erä. Laulun sanoin: On vain itku ja hammastenkiristys. Saimme valita viimeisen parin ja valkkasin miehen. Sensei naurahti ja sanoi, että sä valitset sen aina (ei tarkoittanut että valitsen miehen aina sparripariksi, vaan että valitsen mieheni). Kaikki peliin, enemmän potkuja ja kun sensei huusi miksei kiertäviä takapotkuja tule keneltäkään, tein kaksi peräkkäin. Tyylipisteitä tuskin tuli mutta yritys hyvä kymmenen.

Luojan kiitos se oli siinä. Muutama syvähengitys (ts. syvävalitus meikäläiseltä), salin laidalle ottamaan sparrivehkeet pois ja siinä vaiheessa jo moni taputti selkään että hyvin meni. Lopuksi sensei antoi palautetta yleisesti kokeen tasosta ja sanoi toivovansa enemmän latinkia tekniikoihin ja selkeyttä: yksi tekniikka kerrallaan intensiteetillä, no slurring. Enemmän latinkia, voi ristus, mietin siinä että mistä reservistä olisin enää ladannut ruutia.

Kaikki läpäisivät kokeen ja saivat uudet vyöt tai niihin ommeltavat merkit - paitsi minä ja se toinen 3. kyun graduoinut kuten jo aiemmin mainitsin. Kokeen aikana senseillä meni pari kertaa nimet ja värit sekaisin ja hän kutsui yhtä shodania nimellä senpai Niina (eli minun nimellä) ja lopuksi hän toivotti meille uusille ylemmille sinivöisille onnea. Hmmm. No, näiden "keskiarvo" on suunnilleen vihreä vyö. :lol: Hän oli erittäin pahoillaan että unohti vyömerkit, mutta eipä tuo mittään, tiistainahan nuo saa, tärkeintä oli suoritus.

Kokeen jälkeen sain palautetta kovasta panoksesta muilta oppilailta ja yhdeltä koetta seuraamaan tulleelta ulkopuoliseltakin. Mies sanoi olevansa minusta erityisen ylpeä, tulin kuulemma kovat piipussa päälle viimeisessä sparrierässä vaikka hän ei ole ikinä nähnyt meikäläistä niin väsyneenä. Itsellä oli kakka fiilis kun kunto ei kestänyt ja henkinen kantti alkoi murtua. Olin niin väsynyt ja keskittynyt suoritukseen, että en muista ketä siellä oli koetta katsomassa ja missä kohtaa porukka vaihtui tai lähti kotia kohti. Yleensä mennään vyökokeen jälkeen porukalla lounaalle mutta nyt ei tehnyt mieli muuta kuin pois salilta ja suihkuun/nukkumaan/syömään/tekemään ihan mitä muuta tahansa joka vaan veisi ajatukset pois kokeesta.

***

Jälkikirjoituksena sanottakoon, että meikäläiselle iskee päälle jokaisen suuremman saavutuksen jälkeen lievä "tyhjiömasennus", olipa kyseessä sitten opintojen päättyminen, urheilusuoritus, tai mikä vaan projekti johon on tullut satsattua. Samassa jamassa ollaan taas, eilen teki tiukkaa kun kestävyyden pettäminen painoi mielessä enkä mielestäni onnistunut kokeessa tarpeeksi hyvin.

Mies painotti tänä aamuna, että koe oli kovin minkä olen ikinä läpäissyt eikä tarkoitus ollutkaan päästä helpolla. Tein kuulemma kolmea punnerrusta + hyppyä lukuun ottamatta kaiken ja hänen mielestään jopa paremmin kuin esim. se ylempi vihreävöinen (ylläolevasta kuvauksesta on muutama lihaskuntojuttu ym. pois kun en muista missä järjestyksessä ne oli). Sensein huomautus intensiteetin puuttumisesta oli miehen mielestä yleinen kommentti suunnattu lähinnä sinivöisille ja mies myös sanoi, että olen kehittynyt fyysisesti - sen voi vaikka todeta kuntosalin treeniohjelmasta jossa seurataan edistystä.

Kirjauduttuani tänä aamuna Pärstäkertoimeen vyökokeessa auttamassa ollut shodan oli jättänyt viestin jossa kehui suoritusta ja kirjoitti, että kiai pysyi vahvana koko kokeen ajan. Ha haa, kun mitään muuta ei ole jäljellä tankissa seiso selkä suorana ja pidä kiai vahvana.

Niin. Että kai tässä pitäisi olla tyytyväinen. Kysykää parin päivän päästä uudestaan niin varmasti jo hymyillään.

Laitan tähän loppuun omaksi muistutukseksi pari kuvaa, mies nappasi nämä kokeen aikana. Kun kolme vuotta sitten aloitettiin treenaus, en osannut/pystynyt potkimaan kuin jonnekin vyötärön alle ja mawashigeri tuntui olevan sula mahdottomuus. Siis oikeasti kuvittelin, että en opi sitä koskaan. Seuraavan kerran kun tulee samat "mä en osaa mitään"-fiilarit tulen tähän postaukseen takaisin ja katson alla olevia kuvia.

Kyllä, se olet sinä ja sinä osaat, senkin möllökkä.


Kuva

Kuva
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit: 1624
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa

Sisu

Viesti IIsakki »

:tiphat: eipä tuohon voi muuta sanoa...
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Sisu

Viesti Sisu »

Kiide. Toi hymion hattu on sama kun sun avatarella (olen hieman vasynyt).
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Karhu-mami
reiteenpotkija
Viestit: 377
Lauteille: Tammikuu 2010
Paikkakunta: Joensuu

Sisu

Viesti Karhu-mami »

Hienoa! :)
Sittisontiainen pörräs, lehmä ammui. Paluu arkeen oli edessä.
- I. Goodman

Seuraajat

Kuvake
Karhu-mami
Kuvake
T.A.G