Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Lasse Candé

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#16

Viesti Lasse Candé »

Tuossa pöydällä on tämän päivän treenien suunnitelma. Tällä kerralla tein melko minuuttimaisen suunnitelman. Kokemus osoittaa että Wadon paritekniikalle on hyvä käyttää vähintään kymmentä minuuttia per tekniikka. Siis mikäli pidättäytyy pelkässä perusmuodossa. Päivän pääteema oli kuuden paritekniikan ipponkumitesarjamme maegeriuke ja varsinkin tekniikat 4-6. Ensimmäiset kolme ovat peruskurssikamaa. Maegeriukeihin en koe että tarvitsisi käyttää niin paljoa aikaa, vaan tuollainen 5min/tekniikka + noin 5min kertailutuokio riittää siihen että sessio on järkevä. Varsinkin jos hieman petaa juttua sopivalla perustekniikalla.

Laitan suunnitelman ensiksi näkyviin ja sitten hieman kerron lisää.


Ke 7.4.
Treeninveto 16:00-17:30 (1h30min)
Omaa treenailua 17:30-18:00 (30min)


Lyhenteistä:
tasap.: seistään yhdellä jalalla ja pidetään potkiva jalka ilmassa
nd, sd, zd: naihanchidachi, shikodachi, zenkutsudachi (asennot joissa paikallaan tehtävä perustekniikka suoritetaan)

---------------------------

16:00 Lämmittely

16:20 Siirtymä
polvennosto
chokuzuki, nd, sd
maegeri
chokuzuki, zd
maegeri, palautus eteen
jodanuke, zd
maegeri, tasap.
sotouke, zd
sokutogeri tasap.
gedanbarai, zd
mawashigeri tasap.
uchiuke, nd, sd

Gyakuzuki, kette gyakuzuki

16:40 Maegeriuke 1
16:45 Maegeriuke 1-3
16:50 Maegeriuke 4
16:55 Maegeriuke 5
17:00 Maegeriuke 6
17:05 Maegeriuke 4-6

17:15 Pinan shodan x6, loppujumppa

---------------------------


Yleensä jätän treenisuunnitelman kotiin pöydälle koska se ei lopulta ole niin tärkeä kuin sen teko. Tällä kertaa tosin päätin jo lähtökohtaisesti että treenien mentaliteetti on enemmän läpijuoksu kuin perusteellisuus. Uskon että molempia lähtökohtia tarvitaan jotta laadusta tulee hyvä. Sitten sitä laatua leivotaan sisään niin paljon kuin ehtii.

Teen usein näitä suunnitelmia niin että mietin pääteeman päässäni ja mielellään siihen sopivan sivuteeman ja sitten perustekniikka riippuu siitä mitä tullaan lopulta tekemään. Melkein aina nostetaan polvia ja tehdään suoria lyöntejä. Siihen päälle asentojen valinnat ja pääsisältöön sopivat torjunnat. Sitten tekniikoiden väleihin sopivia potkuja yleensä. Joskus potkuharjoitteilla on isompi rooli. Jätän yleensä paperille ensiksi välirivit potkuille ja sitten lasken kuinka monta väliriviä ja laitan mahdollisimman oleellista potkutekniikkaa niihin. Myös se, että erilaisia perusharjoitteita tulee tehtyä tarpeeksi usein on tärkeää. Tällä kertaa kantava ajatus oli enemmän siinä ja tehtiin aika paljon perustekniikkaa.

(Kirjoitan paperille yleensä kuten tuolla listassa joko käsi- tai jalkatekniikat sisennetysti. Koen että on puolet vähemmän muistettavaa ja käytännössä tapa toimii.)

Matkalla suunnittelin treeniä päässäni hieman pidemmälle ja treeneissä sitten vielä vauhdissa hieman. Joitain neuvoja pitäisi aina väleissä osata antaa mukaan matkaan ja tietenkään näitä ei voi pienen porukan treeneissä suunnitella täysin etukäteen. Kuitenkin pitäisi pyrkiä löytämään aina pari tärkeää sopivan eroteltua pointtia.


16:00 Lämmittely
Tehtiin lämmittelyrutiini normaalia lyhyempänä. Kuten olen aiemmin tuonut esiin, olen laittanut viimeaikoina perustekniikkaa jo kohtaan jossa kierretään vartaloa. Tänään laitoin siihen vain gedanbarain jatkuvalla läpivedolla sivuille ja sitten suoraan eteen jatkuvalla vartalonkierrolla. Koska rutiinin lyhennys vaikuttaa myös sen lämmittävyyteen improvisoin simppelin ja kevyen yhdistelmän jossa kuperkeikataan molempiin suuntiin ja venytellään. Koen että on lämmittelyn kannalta hyvä hieman pyöriä ja lisäksi kuperkeikkailu valmistaa hyvin paikkoja kontaktiinkin. Sitten käveltiin hieman ja nostettiin joka toisella askeleella polvea. Yhdellä sivulla yksi ja toisella toinen puoli. Tähän leivottiin sisään maegerin luonnollista liikerataa.

16:20 Siirtymä

polvennosto

Keksin matkalla hieman venytellä dynaamisesti. Päivän teema oli sellainen että maegeria tuli vedeltyä melko huolella, joten ihan paikallaan käydä liikelaajuuksia läpi. Kymmenisen nostoa eteen nostaen vähän ylemmäksi kerta kerralta. Sitten soto ja uchi mikazukigerit, eli kaaripotkut molempiin suuntiin. Näihin harjoitteisiinkin oli mahdollista leipoa osa maegeriopetuksesta joten tässä vaiheessa keskityttiin siihen ettei nousta ylös tukijalan päällä kun potkitaan.
Sitten ne polvennostot, eli kymmenen kertaa jatkuvalla liikkeellä ja kymmenen siten että laitettin kädet eteen ja polvia kämmeniin. Erottelua.

chokuzuki, nd, sd
Lyötiin puolta sataa kertaa naihanchidachissa. Kymmenen sarjoissa, aloiteltiin hieman kevyemmin. Sitten aina annoin ajateltavaa mukaan seuraaviin pointin kerrallaan. Viimeiseen kymmeneen sitten annoin muistaakseni kolme pointtia mukaan samanaikaisesti: Polvien sopiva vakaus, kyynärpään suora veto ja riittävä vartalonkierto. Sitten kymmenkunta toistoa vielä shikodachista ja lyhyt asentoon jääminen, ja putoaminen vielä alemmas, perään.

maegeri
Ensiksi palautettiin takajalan potku takaisin taakse. Sellainen otteluasento että etujalka osoittaa suoraan eteen. Sitten potku ja palautus niin että kantapää liikkuu läheltä pakaraa.

chokuzuki, zd
Käytettiin asentoa (etuseisonta, zenkutsudachi) lyödessä. Parisenkymmentä toistoa vuorokäsin sekä molemmin puolin ajatuksella että koko vartalo lyö. Fiilistä etupolveen ja kenties pieni sentin painalluskin.

maegeri, palautus eteen
... ja sitten askeleella takaisin taakse. Nyt pointti sama kuin edellä ja lisäksi sellainen palautus että voi astua eteen hallitusti. Myös askel taakse hallitusti. Lyhyesti: liikutaan edestakaisin hallitusti ja potkitaan siinä välissä. Myös luonnollinen vartalonkierto ja käsien oleminen keskeistä.

jodanuke, zd
Käytän melko yleisesti muotoa jossa torjutaan etukädellä ja lyödään takakädellä. Joskus myös toisinpäin. Eli tämä siis jodanuke-gyakuzuki (paikaltaan)

maegeri, tasap.
Polvi ylös ja siitä maegeria kymmenen kertaa. Mukaan matkaan että käytetään lantiota mutta terävästi. Ei siis ajauduta varsinaisesti takakenoon.

Näitä tasapainotteluperusharjoitteita olen aikoinaan teettänyt paljon, kun niitä ei muu vetäjistö niin teettänyt ja ovat kuitenkin yksi hyvä perusharjoittelumuoto siihen potkun loppuosaan. Erittäin tehokasta ajankäyttöä. Nyt kun kohderyhmä ei enää ole sitä mikä treenaa suurimmaksi osaksi muiden ohjaamissa treeneissä teetän paljon enemmän potkuja kokonaisuudessaan ja eri tavoin, koska nämä eivät oikein aja asiaansa mikäli ei potki muuten. Näin ainakin luulisin.

Tällä kertaa valitsin että ensiksi sitä, mitä varten harjoitellaan ja sitten perusharjoite. Eli siis järjestys näissä kolmessa maegeriharjoitteessa.

sotouke, zd
Sama järjestely kuin jodanukessa edellä. Tehtiin chudaniin, jolloin paketti kestää paremmin kasassa. Mukaan matkaan ohje vaivihkaisesta "virityksestä" ja voiman keskitys vasta itse liikkeeseen. Näissä saa myös gyakuzuki hieman erilaisia voimantuotollisia haasteita aina sitä edeltävästä torjunnasta riippuen, mitä ei heti ajattelisi. Tätä en kuitenkaan tässä rupea purkamaan.

sokutogeri tasap.
Olen havainnut että potkua ei tehdä porukassamme riittävän selkeällä liikeradalla. Näinpä nykyään ei enää vedetä yleensä paljon polvea korkeammalle tässä tasapainottelumuodossa. Omassa harjoittelussanikin selkeytän nykyään liikerataa enemmän.

gedanbarai, zd
Keksin matkalla lisäyksen joka liittyy päivän pääsisältöön. Ennen normaalia paikallaan seisten tehtävää yhdistelmää (sama järjestely kuin torjunnoissa edellä) tehtiin otteluasennosta väistäen takaviistoon. Sama hyvä asento ennen ja jälkeen sekä minimaalinen väistö. Otteluasennossa etukäsi tekee ensiksi pientä aukkoa keskivartaloon ja virittää samalla vaivihkaa torjuntaa varten.
Sitten gedanbarai-gyakuzuki zenkutsudachista. Jo edellä olevassa opittiin painamaan nyrkki sillä tavalla alas ensiksi että myös kyynärpää liikkuu torjunnan suuntaan. Tällöin torjunta tulee koko vartalosta ja muutenkin ajaa asiansa paremmin. Yritän tähdentää tätä joka kerta kun torjuntaa tehdään mutta asia ei tunnu olevan nopeasti hahmotettavissa, ainakaan kun ruvetaan todella tekemään. Pitää kehittää opetuksenvälitystapoja.

mawashigeri tasap.
Tärkeää selkeä potku ja potkaiseva fiilis.
Tämän ollessa viimeinen tasapainottelupotkuharjoite, lisäsin loppuun että näissä voi helposti lipsahtaa heiluskeluksi. Pitäisi todella potkia vaikka muoto onkin sellainen ettei se ole helppoa.

uchiuke, nd, sd
Tehtiin chudaniin. Tässäkin olen yrittänyt nyt pitkään tähdentää kyynärpään järkevää liikettä mutta asia tuntuu olevan vaikea välittää. Vaikka asian sanoo suoraan. Ongelma voi johtua osittain siitä kun opetustapoja on muutama ja ne sitten sekoittuvat. Osa tekee aina hiiohoi-liikettä, kun riittäisi ettei tee vaikeasti vaan helposti. Kyynärpää menee yksinkertaisinta lyhyttä liikerataa. Pitää kehittää opetusta.


Gyakuzuki, kette gyakuzuki
Kette gyakuzuki jäi pois. Päätin panostaa laatuun tässä asiassa määrän sijaan. Määrää oli niin paljon näissä treeneissä ja nämä meidän liikkuvat harjoitteet ovat meillä tavallaan polttopistekamaa. Kaksi kertaa edestakaisin eli noin reilu 30 toistoa. Muistaakseni annoin ensiksi mukaan matkaan että painetaan polvella kun lyödään, jolloin koko vartalo lyö. Ensimmäisellä kierroksella seistiin hieman pidempään aina väleissä. Toiselle kierrokselle porukasta bongaten, etteivät ryntäilisi liikaa vaan liikkuisivat tasaisesti ja laittaisivat voiman lyöntiin. Rynnäkkö aiheuttaa helposti jarruttelua. Toinen asia etteivät lataisi lyöntiä vaan antaisivat vartalon "ladata" vaivihkaan ja muutenkin melko vähän. Sitten itse lyönti yhdellä ajoituksella ilman latailuja. Eli molemmat jälkimmäiset pointit liittyivät järkevään etenemiseen ja siellä alussa oleva itse lyömiseen.


16:40 Maegeriuke 1
Päätin käydä kolme ensimmäistä maegeriukea läpi niin että tehdään ensimmäistä hieman paremmin ja sitten kaikkia kolmea. Päästään tekemisen meininkiin ja muutenkin ensimmäinen on tavallaan myös perusharjoite toiseen ja kolmanteen. Lisäksi on helpoin.
Nykyään teen itse yleensä eri tavalla, mutta opetan vielä enimmäkseen sitä tapaa miten täälläpäin ollaan tehty pitkään. Kaksi tapaa jotka tiedän ovat eri asioissa hyviä, mutta vaihtaminen on aina yhteisöissä vaikeaa. Enkä oikeastaan koe siihen olevan tässä tapauksessa riittävän painavaa syytäkään. Ehkä tulevaisuudessa.

16:45 Maegeriuke 1-3
Kun ensimmäinen sujui, kaksi seuraavaa oikeastaan painottaen miten eroavat ensimmäisestä. Sitten takoivat kaikkia. Uskon että näin tulee riittävä kertaus eikä käy homma tylsäksi. Toisessa ja kolmannessa olisi hieman enemmän himoa vaihtaa suoritustapaa niihin joita nykyään teen enemmän mutten vielä tee sitä. Niin kauan pitää välittää järkevää oppia näiden muotojen sisällä.


Tähän väliin tehtiin muutama äänetön ukemi taaksepäin. Meillä ei yleensä turhaan paukuteta, joskin olen itse tottunut lyömään (tai antamaan käden "lyödä") kun on vauhtia vähän enemmän ja sellainen heitto. Noustiin jaloille rullaten takaisin ja astuen jalka kerrallaan. Vaikea selittää, simppeli juttu. "Vuorojaloin". Kehoitin myös antamaan jalkojen nousta luonnollisesti ylös jolloin tulee vielä rullaavampaa. Meillä yleensä jätetään toinen jalka ylös ja toisen jalkapohja pidetään maassa.

16:50 Maegeriuke 4
Tässä tullaan sitten enemmän varsinaiseen teemaan. Tätäkin harjoittelen itse nykyään eri tavalla. Erot tosin eivät ole niin oleellisia ja melkein kaikki samat opit välittyvät molemmissa tavoissa. Opetan tavalla joka painottaa tekniikan hyökkäävyyttä. Tekniikassa vastataan takajalan maegeriin samanaikaisella lyönnillä vatsaan ja hieman suojataan. Eli tulee kolari. Yhdelle neuvoin ottamaan suojaavan käden kokonaan pois käytöstä. Tämän oma opettajani neuvoi aikoinaan minulle heti ensimmisenä kertana ja PADAM! juttuun tuli aimo annos järkeä kertaheitolla. Yksi oli pidempi kuin vastustajansa, jolloin tekniikkan otteluasentoa jouduttiin säätämään. Täytyy muistaa että näille on paikkansa ja muista paikoista näitä ei oikein kannata käyttää eikä tule käytettyäkään. Siis edes periaatteita. Kontekstiopetus on oleellinen osa harjoitusmuotoja.

Kerroin tekniikan suojaavasta elementistä ja voimantuoton mahdollisuuksista. Joskus käytännössä suojataan polvella/säärellä vaivihkaan kun lyödään. Kehollinen periaate etujalan poisvedosta on täysin sama. Demosin myös kihon kumite 3:n johon tämä on perusharjoite. Siinä on hyökkäyksiä ja suojauksia sitten yhdessä ja samassa liikkeessä hieman enemmän.

16:55 Maegeriuke 5
Painotin minimiväistöä ja käsien huomiointia. Oman käden pitää antaa tulla rennosti kontrolloimaan vastustajan käsiä. Ei sinänsä mitään aktiivista painamista jne. Huomio ihan muualla ja luonnollisuutta tilalle. Näytin myös jatkotekniikan mahdollisuuden. Tekniikka vie sopivaan tilanteeseen kubinagelle.

17:00 Maegeriuke 6
Samat pointit kuin 5:ssä.

17:05 Maegeriuke 4-6
Annoin vielä muutaman ajatuksen ja sitten viitisen minuuttia (ihan vähän oltiin jäljessä ja tuntui sopivammalta kuin suunniteltu) saivat tehdä näitä. Oltiin aina vaihdeltu pareja välissä mikä tuntui tällä kokoonpanolla parantavan laatua, kun sitä katseli. Kerroin myös miten kubinagen saa toimimaan, mikäli joku halusi kokeilla sitäkin. Eli kohdistamalla päähän eikä voima voimaa vasten. Ensiksi ylös, sitten taakse ja sitten alas.

17:15 Pinan shodan x6, loppujumppa
Tehtiin kolme kertaa lihaskuntoa ja kata x2. Oltiin pari minuuttia "myöhässä" joten kehoitin jotakuinkin jaottelemaan suoriutumisen tasaisesti loppuajalle. Eli välissä ravistelua ja itsensä kasaamista, vaikkei tätä kovinkaan paljon ehtinyt tehdä. Kataa sillä ajatuksella että ensimmäisissä suorituksissa asennoissa pidemmän aikaa ja loppua kohti sitten hieman liikunnallisemmin. Kehoitin myös kiinnittämään huomiota asentoihin shutoissa. Että paino tulee sinne väliin eikä ole takakenoa.

Sitten vähän hengiteltiin ja lopetettiin.



Yleensä en teetä kataa noin montaa kertaa mutta tapa on kyllä hyvä. Joskus harjoittelin itse viitisen toistoa putkeen. Nykyään ueammin osasuorituksia. Yritän vaihdella asian lähestymistä.



Olin tehnyt itse lopussa mukana ja jäin vielä puoleksi tunniksi käytävään takomaan osasuorituksia ja naihanchia sekä perustekniikkaa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#17

Viesti Lasse Candé »

To 8.4.

Treenailin vajaata paria tuntia kevyesti availlen ja seisoskellen samalla kun pyykit peseytyivät. Pistin yhden Wado-dvd:n aluksi päälle niin oli kivempi häsläillä ja hieman fiilistelläkin. Huomenna alkaa Ruotsissa leiri ja niillä yleensä tehdään aika paljon, joten saa enemmän irti kun on vähemmän tukossa.

Sitten teetä ja nauhalta viime viikonlopun X-factor.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#18

Viesti Lasse Candé »

Noniin ja sitten onkin loistava ruotsin viikonloppuleiri takana.

Treenit Pe-Su 9.-11.4. (7h10min) :
Pe 18:30-20:00 (1h30min)
La 10:00-12:00 ja 15:00-17:00 (2x2h)
Su 10:00-11:40 (1h40min)


Meininki oli tekemispainotteinen ja hyvin tuli juhlittuakin. :)
Kaikissa muissa treeneissä lämmiteltiin rutiinin mukaisesti paitsi sunnuntaina hieman lyhyemmin. Sitten aina perään kihonia paikaltaan, simppeliä paritekniikkaa, perustekniikkaa edeten sekä kataa ja paritekniikkaa tasoryhmissä. Eli vajaa puolet treeneistä tehtiin koko porukassa. Nämä leirit noudattavat samaa kaavaa aina, jolloin "järjestäytymiseen" ei mene aikaa kun porukka tietää mitä tehdä.
Mustan vyön kokeet pidettiin lauantain treenien jälkeen, minkä jälkeen sitten illanviettoa. (Spontaanisti sitä oli jo perjantaina. :) )

Paikaltaan tehtävät kihon-harjoitteet liittyivät pääasiassa tuleviin katoihin ja paritekniikoihin, jotka myös laitettiin järkevästi samaan sessioon.
Etenevinä perustekniikkoina junzuki, kette junzuki, gyakuzuki, kette gyakuzuki, junzuki tsukkomi, kette junzuki tsukkomi ja tobikomizuki.
Kaikki pinanit tuli tehtyä; 1 ja 2 kahtena eri kertana. Sitten Seishan ja Kushanku.
Tehtiin ipponkumite jodan 1 ja chudan 1, sanbon kumite maegeri 1, sanbon kumite chudan 1 ja 2, henka kumite 1, ohyo kumitet 1-8, paitsi 6, kihon kumitet 2 ja 3. Ohyo kumitet 1 ja 2 tehtiin niin ikään kahdessa eri sessiossa.
Lisäksi renrakuwazaa ja simppeleitä nopeatoistoisia potkupariharjoitteita toimintapainotteisesti tukemaan kata- ja paritekniikkaopetusta.
Parina kertana loppuun vielä punnerruksia "Tanskalaisten toiveesta".


Itse olen viimeaikoina parannellut perusosaamista rauhallisella harjoittelulla melko paljon, joten tuolla oli hyvä pistää vauhtia koneeseen. Uskon järkevään vuorotteluun. Göteborgissa luppoaikana ennen leiriä venyttelin ja liikuttelin hartioita ja selkää rauhallisen näkymättömästi sekä hieman tunnustelin sisäisesti liikkeitä ajatuksella että voi leirissä sitten vetää vähän kovempaa. Taktiikka oli ihan toimiva, leiri loistava ja ihmiset jälleen kerran mahtavia!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#19

Viesti Lasse Candé »

Ti 13.4.
17:30-20:00 Treenailua kisiksellä (2h30min)


Kaverin kanssa tehtiin kihon kumiteja. Ensimmäinen ja viimeinen vartti meni itseltäni lämmittelyyn (perusrutiini) ja perustekniikkaan. Töissä tullut jäykistettyä itseä taas sen verran ja melko kuluttavasta leiristäkin niin vähän aikaa, että ihan paikallaan tehdä rauhallisesti niin että tekniikkaan palautuu tiettyä yhtenäisyyttä.

Kihon kumiteihin meni siis noin kaksi tuntia. Ensiksi jauhettiin kaikki putkeen läpi kaksi kertaa. Ensimmäisellä minä hyökkäsin ensimäisenä ja toisella minä puolustin ensimmäisenä. Tai toisinpäin, ...ei niin oleellista. Sitten jauhettiin tekniikoita 4,6,8,9 ja 10 suurin osa ajasta. Muutamaa hyökkäystä peräkkäin samalta, vaihto, vaihto jne jne. Tarpeen mukaan. Välillä keskityttiin osiin ja sitten taas koko tekniikkaan. Sitten edettiin seuraavaan. Melko paljon puhetta mutta ei haittaa sillä melko paljon oli myös tekemistä.


Seuraavaksi kevyttä venyttelyä viikonlopun x- ja xtra-factorien ääressä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#20

Viesti Lasse Candé »

ULKO MAALAISTEN TULI VUORTEN PÖLY PILVET TAKAISIN ULKO MAILLE!

Kävin Vantaalla vierailemassa leirillä nyt viikonloppuna, mutta päätähti ei valitettavasti päässyt pölyn takia paikalle. Niinpä leiri sai sujua kotimaisin voimin. 6 tuntia: Perjantaina 1h30min, lauantaina 2x 1h30min ja tänään sunnuntaina 1h30min.

Tehtiin:
Perustekniikkaa
Yhdistelmätekniikkaa
Lihaskuntoa (lämmittely, loppujumppa)
Ohyo kumite 1, 2, 3, 8
Sanbon kumite jodanuke 1, 2, 4; maegeriuke 1,2
Kihon kumite 1
Kaksi tantodoria
Kihon kata (samat liikkeet kuin katassa jota kutsutaan monesti nimellä taikyoku shodan; ei se missä on kolme jodanukea)
Pinan 1, 2, 3
Kushanku
Chinto

Leiri ei ollut kovin rankka, mutta itselleni hyvinkin mielenkiintoinen ja antoisa, niin opillisesti kuin sosiaalisestikin.

Vantaan Wado-Ryun opettajalinjat poikkeavat jonkin verran niistä mistä pääasiassa itse opin ja tekotavoissa on pieniä painotuseroja. Mitään sisällöllistä eroa en havainnut, joten ihan kiva hieman varioidakin. Uskoakseni näin saa paremman otteen siitä varsinaisesta sisällöstä. Kuitenkin, on tärkeää että kun menee vierailemaan, yrittää olla mahdollisimman kevyt taakka porukalle ja - jopa päin vastoin - yrittää olla niin hyvä oppilas kuin mahdollista. On kunnia päästä toiseen porukkaan vierailemaan. Käytännössä tämä tarkoittaa pyrkimystä sopeutua tapoihin ja tehdä mahdollisimman hyvin ja tarkkaan opetusta noudattaen. Näin opettajan ei tarvitse tuhlata aikaa siihen että tulee sanomaan erikseen juuri sen mitä sanoi koko porukalle, vaan voi neuvoa seuraavaa asiaa. Välillä oli vaikeuksia tehdä ns pikkuasioissa toisin kuin on tottunut, mutta pääasia että yrittää. Tuollaiset tilanteet osoittavat mielenkiintoisesti tottumuksia. Joskus tietoisuus niistä voi olla ihan hyvä asia.


Hieman myöhemmin treenasin noin 30min lyöntejä ja potkuja. Jonkin verran otteluasennossa/-sta, jonkin verran perusharjoitteluasennoissa.


Sitten olisikin muistiinpantavaa. Jos on uusi tuttavuus ja hyvä opettaja, pyrin aina kirjoittamaan ylös treenien sisältöjä. Ensiksi lista johon korkeintaan sen verran avainsanoja sekaan että muutaman vuorokauden sisällä osaa tulkita sen. Sitten jossain vaiheessa vähän kattavammin läppärillä, harjoitteita avaten. Näin pääsee kivasti takaisin opetustilanteeseen. Joskus silloin tuntee että hiki tahtoisi ulos. Harvemmin noita tulee kuitenkaan luettua.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#21

Viesti Lasse Candé »

Tänään meni aamummalla puoli tuntia venyttelyyn. Lähinnä roikuin eteen seisten hieman koukistetuilla jaloilla ja jonkin verran taaksekin.

Myöhemmin katsoin viikon vanhan x-factorin ja venyttelin noin tunnin verran lisää.

Äsken tunnin mittainen säkkishow. Maksimietäisyys ja pyrkimyksenä vapautuneita tarkkoja siistejä osumia jotka eivät heilauta säkkiä juurikaan. Myös potkuja näin. Jonkin verran tuli myös työnneltyä säkkiä ja lyötyä hanskoin. Hieman myös asentoharjoittelua lyöden kämmenellä, jolloin huomaa asennon heikot kohdat.

Kun säkki oli varattu hieman penkkiä, potkimista kuntopyörän sarven päälle, lyömistä ilmaan ja ipponkenin (keskisormi) harjoittelua jumppapalloon. Siinä on juuri se esine mihin ipponkeniä kannattaa harjoitella.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#22

Viesti Lasse Candé »

Kiireessä kun kirjoittelee niin puolet unohtuu...

X-factorin ääressä tuli myös harjoiteltua asentoja ja liikkumista sekä vähän tehtyä lyöntiyhdistelmiäkin otteluasennosta. Hieman myös perustekniikkaa naihanchidachissa ja seisoskeluja eri asennoissa. Tässä leireillä juostessa, töitä tehdessä ja kevyttä flunssaa sairastettaessa on rento hyvä ryhti kadonnut. Väärät lihakset työskentelevät. Kehittyminen tässä tuntuisi olevan pääprojekti aina.

Sitten jonkin verran zenkutsudachiin siirtymistä eteen ja taakse shizen hontaista (normaali yoi-asento). Myös junzukia. Siinä on tekniikka mihin en ole koskaan ollut tyytyväinen.


Punttisalilla tuli lyötyä säkkiin myös urakeneja ja haitoja samalla idealla kuin edellä mainitsin.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#23

Viesti Lasse Candé »

Äsken tuossa noin kymmenen minuutin keppijumppa. Heti tulee koko keholle parempi olo, noin työpäivän jälkeen. Pitäisi tehdä useamminkin kun on melko tehokasta liikuntaa ajankäytöllisesti.

Kaksin käsin nostelin ylös ja hengittelin, laitoin niskan taakse ja pumppailin, työntelin eteen ja pumppailin rinnan edessä. Pidin myös alhaalla ja kääntelin päätä. Kaikessa pointtina että ryhti säilyy ja esim pää pysyy melko paikallaan sekä että hengitys on mukana. Otetta on hyvä säätää sellaiseksi ettei kuormita olkapäitä tai kyynärpäitä tai mitään muutakaan liikaa/väärin.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#24

Viesti Lasse Candé »

Ke 21.4.
16:00-17:30 Treeninveto
17:30-17:45 Kihon kumitea kaverin kanssa



16:00-17:30 Treeninveto

Lämmittely normaalista rutiinista poiketen. Staattisempaa meininkiä ja pykälän verran enemmän jatkuvaa perustekniikkaa. Rutiinin ideat kuitenkin mukana ja noin puolet liikkeistäkin.

Potkuja parin kanssa.
Suoria lyöntejä naihanchidachista ja zenkutsudachista.
Lyhyitä yhdistelmiä joissa zenkutsudachia, torjuntoja, lyöntejä, potkuja, etyenemisiä ja perääntymisiä.
Junzuki, kette junzuki, junzuki tsukkomi, kette junzuki tsukkomi, gyakuzuki, gyakuzuki tsukkomi. (Kettejä kahdesta viimeisestä ei tuntunut mielekkäältä idealta käydä läpi. Panostusta laatuun sen sijaan.)

Pinan yondan.

Maegeri uke 3 reippaaseen tahtiin toistaen.

Vatsaa liikkeellä ja asennossa pito, punnerruksia ja asennossa pito, selkää neljällä tavalla.
Renzuki (kaksi lyöntiä) naihanchidachista.
Sonobazuki naihanchidachista.

Hengitysharjoitus ja lopetus.



17:30-17:45 Kihon kumitea kaverin kanssa
Treenien jälkeen tehtiin käytävässä kaverin kanssa kihon kumite 1 ja 3 niin että hetken aikaa taottiin tekniikkaa vuoronperään ja sitten vaihdettiin. Ihan hyvä meininki.



Nyt pitää mennä katsomaan Blade Runner kun kaveri ei ole vielä nähnyt ja hänellä sattuu sopivasti olemaan lakko päällä. Kirjoittelen ehkä tarkemmin paremmalla ajalla.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#25

Viesti Lasse Candé »

Noniin, ja tarkentelua...
Lasse Candé kirjoitti: Lämmittely normaalista rutiinista poiketen. Staattisempaa meininkiä ja pykälän verran enemmän jatkuvaa perustekniikkaa. Rutiinin ideat kuitenkin mukana ja noin puolet liikkeistäkin.
Aluksi selän ja takareisien venytys roikottamalla käsiä. Sitten polvien ja nilkkojen avausta, sitten jonkin aikaa kyykyssä puolelta toiselle keinuen. Yhdellä jalalla seisten polven veto rintaan ja pito, jalan suoristus eteen tarttumalla jalkapohjasta kädellä, etureiden venytys, mawashigeri-venytys pitäen koukistettua jalkaa säärestä kiinni, jalan suoristus sokutogeri-muotoon tarttumalla lahkeesta. Hieman käsien pyörittelyä ja viisi jalan heilautusta eteen ja viisi sivulle. Paikat oli jo sen verran auki ja lämpöiset että pystyi nostamaan aika ylös. Vartalon kiertoa perustekniikalla ja loput sitten rutiinista. Näin muistelisin.

Potkuja parin kanssa.
Kolme potkua peräkkäin palauttaen aina taakse. Maegeri-mawashigeri-sokutogeri. Sitten tekijä vaihtuu. Hyvä tekemisen meininki. Sitten kaikki laskematta jalkaa. Kolme suoritusta eli 9 potkua, jonka jälkeen tekijä vaihtuu. Lopuksi vielä ushirogeria vuoronperään.

Suoria lyöntejä naihanchidachista ja zenkutsudachista.
Asentoharjoittelua ja simppeliä perustekniikkaa.

Lyhyitä yhdistelmiä joissa zenkutsudachia, torjuntoja, lyöntejä, potkuja, etenemisiä ja perääntymisiä.
1. Gedanbarai - junzuki - yame
2. Gedanbarai - kette junzuki - yame
3. Jodanuke - sonobade ippon totte - gyakuzuki - yame
4. Jodanuke - sonobade ippon totte - kette gyakuzuki - yame

Ensimmäinen torjunta aina yoista astumalla taakse ja torjumalla etukädellä. Sitten junzuki tai gyakuzuki astumalla eteen zenkutsudachiin. Gyakuzukia varten tarvitaan lyönti paikaltaan jotta tekniikan voi tehdä järkevästi (sonobade ippon totte). Kaikki tekniikat erillisestä komennosta ja yhdistelmien aloitus vuoron perään vasen-oikea .

Junzuki, kette junzuki, junzuki tsukkomi, kette junzuki tsukkomi, gyakuzuki, gyakuzuki tsukkomi. (Kettejä kahdesta viimeisestä ei tuntunut mielekkäältä idealta käydä läpi. Panostusta laatuun sen sijaan.)
Eniten opetusta tsukkomeihin. Junzuki tsukkomissa tärkeää että polvi ja varvas osoittavat samaan suuntaan sillä muuten saa voimaa vain lantion yläpuolelta kehoa taittamalla. Jos linja hyvä, tulee voima koko kehosta eikä riko polvia.

Pinan yondan.
Ensiksi perusharjoittelua tenohirauke - maegeri - urakeniin, sotouke - kette junzuki - gyakuzukiin ja kakeukeen. Kokemattomalle pinan yondanin liu'utukset ovat erittäin vaikeita. Kata sisältää meillä enemmän jalkatyövaihtoehtoja kuin muut pinanit, sanoisin. Ensin mainitussa opeteltiin ensiksi käsien liike joka lyö suojauksen pois ja jatkaa urakenillä. Sitten tuotiin lisää palikoita mukaan melko nopeasti. Keskimäinen melko simppeli harjoite jossa vain tehtiin vuoropuolin, aina peruttamalla sotoukeen gyakuzukista. Kakeuke ensiksi parin kanssa, jotta torjunnan suoritus tulee oikeaksi eikä mystiseksi kädenheilautukseksi, sitten paikallaan ilmaan eri puolille yhdistettynä otoshiukeen kuten katassa, sitten yoista mahanmi no nekoashiin ja aina nopeasti yoin kautta toiselle puolelle. Tässä periaatteessa jalkatyö on käänteinen suhteessa katan askel-liu'utukseen mutta toisaalta sama kuin alun haishu-ukeissa. Lopuksi askel-liu'utuksella melkein kuten katan viimeisessä liikkeessä. Meillä on näissä aina tärkeää vartalovetoisuus, eli vartalo vie ja jalat tekevät alla jotain järkevää. Katoissa se "mikä on järkevää" on myös tarkalleen määriteltyä. Miten paritekniikoissa, riippuu opettajasta. Jotkut opettavat asekelmerkein ja saahan siitäkin lisätehoa, mikäli kiinnostusta riittää. Itse pelkään sen hieman siirtävän fokusta ja seuraan enemmän perinnettä missä ei käytetä askelmerkkejä niin aktiivisesti. Korkeintaan suosituksena. Askel-liu'utus ja päätyminen mahanmi no nekoashiin (kevyesti takapainoinen asento) ei ole aluksi helppoa. Vaatii jopa muutaman kymmenen toiston. Helppo siis oppia toistamalla, mutta toisaalta näitä asioita on niin paljon että aina ihmisille jää aukkoja. Harvaa meistä juurikaan kiinnostaa harjoitella asioita tarpeeksi, mutta se on jo toinen tarina.

Perusharjoittelun jälkeen ohjatusti muutama kerta ja infoa väleihin. Välillä vain puolet katasta. Molemmat puolikkaat. Lopuksi hetken aikaa itse takoen. Näytän usein koko katan, koska koen että se on hyvä tapa haastaa itseään ja toisaalta ei ole pedagogisestikaan pöllömpi ratkaisu, kun monet oppivat näkemällä.

Maegeri uke 3 reippaaseen tahtiin toistaen.
Hyökkäys-pakitus-hyökkäys-pakitus... 5 hyökkäystä näin ja toinen suorittaa. Näin saa itse tekniikkaa hyvin mätettyä. Valitettavasti muodollisuudet jäävät näin pois mutta tämä meininki sopii hyvin noin treenien loppupuolella. Ei ole sekään hyvä että panikoi koko pitkän pariharjoitteen ajan eikä opi mitään. Hyvä siis pilkkoa myös.

Vatsaa liikkeellä ja asennossa pito,
Istuttiin nojaten kevyesti kyynärpäihin ja ojennettiin jalkoja noin parin kymmenen sentin korkeuteen. Fiilikseni on että liikkeessä on tärkeää keskittyä tekniikkaan sillä tavoin ettei rasita alaselkää. Korostan aina ettei jalkoja tarvitse suoristaa ihan suoraksi, mutta melkein. Tämän koen itse korjaavan asian. Sitten lopuksi kohderyhmälle sopivan vaativa pito edessä lähes suorana. Sopivan vaativa on sellainen että suurin osa selviää jos on tahtoa, mutta että suurin osa myöskään ei selviä jos tahtoa ei ole. Osa selviää aina ja osa ei selviä koskaan. Tuntuu hyvältä selvitä noista ja yritän tarjota tätä fiilistä niille jotka haluavat tällaista jahdata.
punnerruksia ja asennossa pito,
Ei mitään tiettyä määrää vaan vain pumppailtiin. Lopuksi kyynärpäihin 135 asteen kulma ja pito siinä. Korostin alaselän ryhtiä.
selkää neljällä tavalla.
Ensiksi ylävartalon nostoja kädet vartalon vieressä, sitten kädet korvilla, sitten katsottiin kattoa ja tehtiin niin ylös kuin pystyttiin ja sitten jaloilla siksakkia.
Renzuki (kaksi lyöntiä) naihanchidachista.
Tehtiin yli 50 yhdistelmää per puoli melko nopeasti.
Sonobazuki naihanchidachista.

Joitain kymmeniä per puoli. Mielestäni vasen-oikea on hyvä perusharjoite pelkkää oikeaa varten. Vartalo saa omasta kiertoliikkeestään pienen lisävastuksen toisessa lyönnissä. Eli siis vaikeampi muoto on myös helpomman perusharjoite, vaikka asia tietenkin on myös toisinpäin. Lopussa on kiva tehdä helpompaa lopuksi, joten siksi järjestys tämä. Simppeliä ja onnistumisen iloa tekemisen meiningillä.
Hengitysharjoitus ja lopetus.
Käsien nosto ulkokautta "ympyrää piirtäen" ja sisäänhengittäen ja sitten painaminen kämmenillä alas uloshengittäen. Muutaman toiston jälkeen molempien käsien taaksevedolla (hikite) sisäänhengitys ja työntäen kämmenillä eteen uloshengitys. Muutama toisto. Tasapainoinen asento näissä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#26

Viesti Lasse Candé »

Eilen tulikin sitten juhlittua kunnolla seuramme peruskurssin päätöstä tuoreiden keltaisten ja oranssien kanssa. Huhhuh. Tanssittua tuli niin että hiki virtasi ja voisi melkein laskea senkin treeniksi.

La 24.4.
16:15-17:30 Treenit
17:30-18:45 Vapaata harjoittelua



16:15-17:30 Treenit
Häpeäkseni joudun tunnustamaan että myöhästyin treeneistä vartin. Laitoin vetäjälle tekstarin asiasta etukäteen. En pidä myöhästymisestä enkä sitä mielelläni tee. Jos ihmiset tulevat ja menevät miten sattuu on vetäjällä vaikeampaa ja se vaikuttaa treeneihin ikävästi. Samoin, myöhästyminen on typerän näköistä. Jos myöhästyn, yritän hoitaa asian mahdollisimman kivuttomasti. Miten tahansa, jos jostain syystä ei pääse treeneihin ajoissa, on aina parempi mennä myöhässä kuin jättää menemättä. Mutta treeneihin kuuluu pieni valmistelu, mukaanlukien ajoissa paikalle ehtiminen.

Pääsin aloittamaan suoraan kihonilla. Tehtiin junzuki, gyakuzuki, junzuki tsukkomi ja gyakuzuki tsukkomi. Lisäksi kaikki myös "kettenä", eli potkun kera. Korostetuin ohje oli hartioiden pitäminen rentona, mikä ei esim aina ole potkiessa helppoa.
Sitten tehtiin tobikomizukia, nagashizukia ja urakenia.

(Urakenista on erilaisia perusharjoitteita, mutta meillä on ollut suomessa tapana käyttää rivimeiningeissä sellaista mikä näkyy ja kuvaillaan Suzukin vanhassa kirjassa. Tavassa jäädään kevyeen etukenoon ja tehdään lantion vastakierto. Voisi sanoa ettei urakenista ole samalla tavalla universaalisti käytössä olevaa yhtä tiettyä perusharjoitetta kuten muut näistä harjoitteista. Itse harjoittelen urakenia monella tavalla. Yleisimmin käytän tapaa jossa vetelen naihanchidachista sivuille läpivetoja, pyrkien tekemään kädestä painavan. Sen jälkeen teen usein aaltomaisia urakeneja, eli sama mutta pienellä vastakierrolla fiiliksenä. Laitan kädet rentona heilumaan ja yritän kanavoida vartalon liikkeen aina urakeniksi saakka siten ettei tunnu että käyttäisin käsiä ja hartioita liikkeeseen ollenkaan. Yritän jalostaa olkapäistäni vakaammat, sillä olen hieman jäykkis. Urakenin tehosta katoaa paljon jos olkapäät vuotavat. Kättä ei saa silloin painavaksi.)

Sitten tehtiin mustan yhdistelmätekniikoita. Tuli sattuneesta syystä vähän puhalleltua ja horjuiltua, mutta oli kuitenkin kivaa. :)

Sitten naihanchi. Ensiksi tehtiin koko kata yhdessä ja sitten saatiin tehdä kolme kertaa niin että ensimmäisellä asento kohdilleen ja toisella ja kolmannella kerralla sitten tehoa lisää, kuitenkin aina pitäen asento kohdillaan. Sitten sai jalostaa valitsemiaan kohtia muutamia minuutteja ja lopuksi tehtiin vielä kerran.

Sitten otettiin reisihippaa ja sellaista missä vyönpäät laitetaan vyön alle niin että muodostuu pienet lenkit. Sitten yritetään avata niitä lenkkejä ja väistellä niin ettei toinen saa avattua omia. En olekaan aiemmin tuota tehnyt, mutta sopii Wadoon hyvin. Toki aina kaikki hipat ovat harjoitteina tasan niin hyviä kuin mitä hippaajat niistä tekevät. Eli pitäisi unohtaa se hippa siitä ja sen sijaan treenata kamppailua harjoitusmuodon sisällä.

Sitten vatsoja sekä punnerruksia niin että toinen laittaa jalat yläselän päälle ja molemmat punnertaa. Sitten venyteltiin niin että toinen työnsi jaloilla jalkoja leveämmälle ja antoi kätensä jotta pystyy taittamaan eteen.



17:30-18:45 Vapaata harjoittelua
Vedettiin sinistä varten harjoittelevan kanssa ipponkumitet ja ohyokumitet 1-4 läpi. Saattaisin olla hänelle pari kun hän tulee vyökokeeseen. Saa nähdä...
Ohyokumiteja jauhettiin kierroksen jälkeen hieman ja yritin antaa neuvoja miten asioita saa toimimaan. Tärkeintä olisi aina matsata sen muodon sisällä... Häivyttää asetelmaa missä torjuja tietää etukäteen että tulee kohta torjumaan. Se ei aina ole helppoa mutta kun yrittää, pääsee ajoituksiin käsiksi. Muuten ne jäävät puuttumaan ja tekeminen on vain tekniikoiden läpijuoksua. Idea on nimenomaan tutkia ajoituksia jne ja tekniikat tarjoavat siihen muodon.

Sitten jäin saliin yksin jauhamaan naihanchia ja tekemään vatsalihaksia. Tuli "vanhat ajat" mieleen kun itsekseni seisoskelin pitkiä aikoja asennoissa ja tutkin rentoutta, ryhtiä ja vartalolähtöistä voimantuottoa. Tuollaiset hetket ovat jotain aivan hienointa elämässä. Harjoittelu tuntuu rankalta mutta loppujen lopuksi on sellaista, mitä pystyy tekemään kauan ja samalla sellaista että taidot kehittyvät hemmetisti taloudellisempaan suuntaan. Saa Wado-voimaa. Aina mielenkiintoinen juttu ajaa itsensä tilanteeseen mikä tuntuu rankalta ja pyrkiä löytämään mukavuutta ja jopa kevytä rentoa hymyä siellä rankkuuden sisällä. Katan puolikkaiden loppupuolella seistään pitäen käsiä muodossa jossa on kannateltavaa. Siinä alkaa hartiat monesti huutamaan jos harjoittelee seisten asennoissa pitkiä aikoja ja pyrkii pitämään muodon oikeana, mutta on kivaa kun tulee lämmön puuskahdus ja juttu muuttuu yhtäkkiä helpommaksi. Fiilis ei saisi olla tuskaileva eikä luovuttava.

Enivei, seisoin siis pitkiä aikoja ja lisäksi toistin osasuorituksia moneen kertaan. Välillä hitaammin ja välillä nopeammin. Kun harjoittelee naihanchia ei ehkä ole hyvä idea yrittää tehdä niin nopeasti ja kovaa kuin pystyy, ainakaan aina, vaan sen sijaan pitää vartalo yhtenäisenä ja kun sujuu, lisätä tehoja sen jälkeen. Loppupuolen vartalonkierrot ovat taatusti hyvä tapa rikkoa selkä jos riuhtoo eikä pumppaa.

Pukkarissa vielä potkin joitain kymmeniä potkuja. Olen miettinyt että rupean potkimaan joka päivä kymmeniä kertoja noin kesken normaalia elämistä. Potkia pitää usein. Lyön varmaan keskimäärin abaut sata lyöntiä per päivä ihan kun touhuilen mitä touhuilen kämpässä ja milloin missäkin. Jos potkiskelis vaikka jotain 30:ä niin juttu pysyy vielä arkisena mutta tulee silti tehtyä...
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#27

Viesti Lasse Candé »

Su 25.4.
17:40-20:30 Treenailua kisiksellä (2h50min)


Olin tänään töissä joten ei tarvinnut niin paljoa lämmitellä. Lisäksi eilinen naihanchin takominen auttoi kehoa löytämään hyviä suorituksia helpommin.

Tein katat:
Seishan
Naihanchi
Pinan 1-5


Suunnitelmani oli hakea Seishanilla hyvä keskivartalovoimantuotto ja jatkaa samoilla linjoilla Naihanchin kanssa, jonka jälkeen Pinan nidanilla voi hakea "kulmikkaita" asentoja ja asennonvaihtovoimantuottoa. Ja väliin lämmittelyrutiinin osasia ja potkuja jne jne. Idea oli hyvä ja toimiva. Tein katat hitaasti ja asentoihin jääden ensimmäisillä kerroilla sekä otin uudestaan suorituksia kun koin sen tarpeelliseksi. Seishanin tein yli viisi kertaa, Naihanchin yli kymmenen ja Pinan-katat yli viisi kertaa. Pinan nidanin tein myös useampia kertoja kuin muut, niin tuli hieman junzukiharjoittelua.

Naihanchin tein ensimmäisellä kerralla niin että kesti noin viisi minuuttia. Vartalonkierrot hyvin pitkälle ja rentoutta ja olkapäiden laskemista siihen päälle. Kiitos eilisen tuntui siltä että voi alkaa tekemään normaaleja suorituksia niin ettei se ole liian virhetäytteistä ja huonolla voimantuotolla tehtyä ollakseen mielekästä. Niinpä aloin jauhamaan. Jalkatyö jää vähän vähemmälle jos tekee aina pitkän kaavan mukaan. Kukaan ei ole koskaan erikseen sanonut että kannattaa tehdä pitkän kaavan mukaan asentoihin pysähtyen. Se on vain tapa jonka olen itse huomannut erittäin hyväksi omalla kohdallani poistamaan jäykkyyttä ja antamaan Wadovoimaa.


Näitä sessioita on kiva pitää. Jälkeenpäin aina sellainen sopivan väsynyt, sopivan pirteä olo ja tuntuu hyvältä ja rennon ryhdikkäältä kun käppäilee kadulla.
cyt
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3103
Lauteille: Helmikuu 2008

Lasse Candé

#28

Viesti cyt »

Mahtavia kirjotuksia! Kiva lukea :)
Aikido(aikikai), Karate(shorinji-ryu renshinkan), Ju-jutsu (Hokutoryu)
Harjoituspäiväkirja[/linkki]
[113_linkki=http://potku.net/blogit/cyt/]Cytin blogi![/113_linkki]
cyt
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3103
Lauteille: Helmikuu 2008

Lasse Candé

#29

Viesti cyt »

Mikäs on muuten "kette" ? Esim. kette gyakutsuki?
Aikido(aikikai), Karate(shorinji-ryu renshinkan), Ju-jutsu (Hokutoryu)
Harjoituspäiväkirja[/linkki]
[113_linkki=http://potku.net/blogit/cyt/]Cytin blogi![/113_linkki]
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 156
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Lasse Candé

#30

Viesti Lasse Candé »

Kiva kuulla. :)

Kette-tekniikoissa etenemisaskel tehdään potkaisten. Selkokielellä kyseessä on yhdistelmä maegeri-lyönti. Kyseiset tekniikat ovat meillä keskeisiä perusharjoitteita. Opettavat esim alakerran erottamista yläkerrasta, jolloin saa suuremman vapauden potkia oman tahtonsa mukaisesti käsiä liikuttaen tai liikuttamatta.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 45 kurkkijaa