Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kehäkettu
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 208
Lauteille: Syyskuu 2007
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#241

Viesti Kehäkettu »

YJT kirjoitti: Vaparia treenaava kaverini totesi, että VHH (esim. Atkins) ei haittaa punttitreeniä, mutta kamppailutreeneissä tankki tyhjeni nopeasti (pajon nopeammin kuin aikana ennen Atkinsia). Eli näiden kahden yhdistäminen ei välttämättä toimi, mutta jos tarkoituksena on ensin saada painoa pois ja vasta sen jälkeen alkaa treenaamaan, niin VHH on varsin nopea tapa pudottaa painoa.

Alussa voi olla näin, mutta ei se tankki mihinkään tyhjene rasva-adaptaation jälkeen. Mä tiedän pari suomen huipputason vapariukkoa jotka vetää VHH:lla ilman mitään ongelmia.

VHH:lla nimenomaan vältetään tankkien tyhjeneminen, koska kroppa käyttää rasvaa tehokkaammin energianlähteenä. Ei tule "seinä" vastaan ihan heti...Ruotsalainen triathlon-mestari Jonas Colting vetää rasvapolttoisena ja tankki kestää loppuun asti silloin kun glykogeenit on käytetty lihaksista jo ajat sitten.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 115
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#242

Viesti Mika »

Kannattaa muistaa että ketoosi ja VHH voivat olla sama asia, mutta ne voivat olla myös kaukana toisistaan. Samoin kannattaa muistaa kriittisyys, kun puhutaan jonkin tietyn henkilön ruokavaliosta. Kuka tahansa voi sanoa ja jopa itsekin luulla mitä tahansa. Todentaminen onkin sitten vähän eri asia (ja sitä varten on olemassa tiede).
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#243

Viesti MtJ »

Omia tuntemuksia nyt viikon jälkeen on ainakin se, että se ikuinen väsymys, jota tunsin jatkuvasti enemmän tai vähemmän, on poissa. Olen siis virkeä ja pirteä, olo on kerrankin "normaali aamusta iltaan". Pitää oikeasti laatia jonkun ravitsemusasiantuntijan kanssa ruokalista uusiksi. Sen jälkeen kun olen käynyt sokerirasitustesteissä, jotenkin nimittäin epäilyttää, onko väsymyksen syynä diabeteksen ensi oireet? (väsymys on tosiaan ollut pari vuotta kaikenkattavaa ympärivuorokautista, huomaan sen eron vasta nyt, kun ei väsytä).

Niin, tarkoitus on saada paino sen verran alas (miinus 6-7kg eli sinne 83-85kg tuntumaan), että on kiva käydä treenaamassa ja sitten palata treeneihin. Nyt kun on dieetillä niin käyn vaan hölkyttelemässä tai kävelemässä sellaisia 30min - 1 tunnin lenkkejä.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Sampo
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 96
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Keski-Uusimaa

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#244

Viesti Sampo »

Mä oon näissä ravintoasioissa aina enemmän tai vähemmän pihalla (tai siis aihe ei kuulu lemppareihini), niinpä seuraava on ihan pelkkää mutuilua. Loukkasin tammikuun alkupuolella itseäni sen verran pahasti, että kevään treenaamiset oli treenattu. Sain sitten tuosta kimmokkeen vaihtaa vähähiilariseen ruokavalioon. Kovinkaan alas en hiilareita laskenut, vaan päivätasolla niitä tuli nollasta sataan (pääosin 20-80) grammaa, silloin tällöin tuli toki herkuteltua irtokarkeilla, jolloin määrä oli suurempi. Mistään askeettisen tiukasta ruokavaliosta ei siis kuitenkaan ollut kysymys.

Palasin tässä (hetkeksi) "normaaliin" ruokavalioon, kun tuo kämpillä riehuva putkiremontti vähän haittaa kokkaamista. Summa summarum tuon "VHH-dietin" aikana paino putosi seitsemästä kymmeneen kiloa (mikä tuskin on vähien hiilareiden ansiota, vaan johtuu pikemminkin siitä, että jouduin rajoittamaan irtokarkkeja ja muita "arkiherkkuja" ja sitä kautta kalorien kokonaismäärä / vrk tippui). Merkittävämpänä muutoksena kuitenkin pidin LDL-kolesterolin laskua 4,4 mmol/l => 3,3 mmol/l. Etenkin kun söin tuon noin kolmen kuukauden aikana semmoset reilut 300 kananmunaa (keskimäärin kolme munaa aamussa, pekonin kera luonnollisesti), minkä ymmärtääkseni pitäisi olla badbadthing! Hieman kyllä huvitti, kun hoitajatäti puhelimessa sanoi arvoni luettuaan, että "olet sitten ilmeisesti syönyt vähäkolesterolipitoista ruokaa ja liikkunut enemmän", koska tilannehan oli ollut juuri päinvastainen!

Kaikenkaikkiaan ihan mielenkiintoinen "kokeilu". Kunhan tuo remppa kohta loppuu, niin varmasti jatkan samoilla linjoilla.
Minkki
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 53
Lauteille: Tammikuu 2010

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#245

Viesti Minkki »

Mä alotin viime kesänä VHH elämäntavan. Voi mikä ihana tunne, kun ei tullut pudottavaa nälän tunnetta. Yleensä aina viimeistään 2h aamupalasta olisin voinut syödä hevosen. Verensokerien heittely sai aikaan kiukkuisuutta. Nyt kun pullamössöt ja turhat hiilarit on karsittu ruokavaliosta on olo parempi. Puolisoni treenaa sata kertaa kovempaa kun minä ja on perso pastalle, joten muutamia keittiöotteluita on otettu ruuan suhteen. :)
Terve maalaisjärki toimii tässäkin asiassa, niin kuin monessa muussakin. Itsellä menisi mieleterveys jos laskisin tarkkaan hiilarimäärät, nyt kun on ruokaremontin tehnyt, tietää mikä on itselle hyväksi ja mikä ei. Voin kuitenkin vahvasti suositella kokeilemaan VHH -ruokavaliota.
Kuvake
Poika
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2446
Lauteille: Kesäkuu 2007

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#246

Viesti Poika »

Kolme viikkoa takana, siitä kun heivasin pastat, riisit, pärunat, sen semmoiset lautaselta ja laitoin niiden tilalle vihanneksia lihan kaveriksi. Loppui se ainainen turvotus ja jatkuva nälän tunne. :shock:
Aluksi pelkäsin saavani karmeat vieroitusoireet pastan puuttumisesta, mutta eipäs tullutkaan. (Täysjyväpasta isoina määrinä on kuulunut feivöritlisukkeisiin aina.)

Eipä muuta. Katsotaanpa kuinka jaksaa, kun treenaminen kunnolla alkaa.
Nice asses - make the world a better place.
Kuvake
Sambay
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12
Lauteille: Toukokuu 2010

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#247

Viesti Sambay »

Tiputin itsekkin painoni 93,5kg -> 83kg ihan pelkästään sillä että vähensin turhia hiilareita. Päivisin lounaalla lautaselle puolet salaattia, 1/4 lihaa ja vähän perunaa/riisiä/pastaa. Limsassa siirryin aspartaamikamaan. Muuten tuli vedeltyä pitsaa ja kebabbia useamman kerran viikossa. Olossa ei ollut kovin kummoista eroa, mutta se jatkuva turvotus lakkasi ja ehkä vähän oli energiaakin enemmän. Punttisalitreeneissä tosin huomasi että ei jaksanut vääntää kuten ennen.

Nyt voisi taas kokeilla samanlaista vaikka paino pysynyt samoissa. Jos sais vielä turhat fläsät pois. Ajattelin syödä lisäproteiineja sheikeistä ja vitamiinit päälle. Saa nähdä miten miehen käy..
"It's not the daily increase but daily decrease. Hack away at the unessential." -- Bruce Lee
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#248

Viesti Presenter »

Tähän piti kirjoittaa jo silloin kun tiputin painoa, mutta meneehän se nytkin. Tiputin noin 4 viikossa 5-6,5 kg painoa siten, että jätin pois käytännössä kaikki pastat, riisit, perunat sun muut. Aina puolet lautasesta salaattia ja puolet esim. kanaa. Ei-treenipäivinä söin enemmän rasvaa ja proteiinia, treenipäivinä sitten lisäsin hiilihydraatteja. Tämä kuvio toimi minulle, mutta kyllä sitä välillä nälkääkin sai kärsiä, koska kyse oli siis painon nopeasta pudottamisesta ja tietysti sitten kun jotain ei "saa" syödä, sitä alkaa himoita enemmän. Yleensä pidin myös yhden mättöpäivän viikossa.

Nyttemmin olen jatkanut esim. lounaalla samalla linjalla: salaattia puolet ja loput sitten muuta, yleensä kanaa, härkää tai possua ja treenipäivisin 1/4 lautasesta hiilaria. Kotona en ole myöskään juuri jaksanut pastojen ja riisien kanssa värkkäillä, hiilarinlähteenä on toiminut enimmäkseen sitten ruisleipä.

Läski olen silti, enkä ole huomannut juuri muitakaan muutoksia nyt.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#249

Viesti tmm »

Pressu: ei 5-6kg 4 viikossa ole nopeasti ;)

Itselleni sopii kun vedän aamulla proteiinia ja kasviksi / hedelmiä (esim. munakas kolmesta munasta perkonista ja herkkusienistä). Päivällä sitten lihaa ja salaattia sekä vähän hiilareita. Illalla treenien jälkeen sitten lihaa ja hiilareita.
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 76
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#250

Viesti Elina »

Onko kelleen vhh:lle menneelle tullut ongelmia palautumisen kanssa? Olen meinaan itsestäni huomannut, että jos olen tarpeeksi rankasti vääntänyt, niin syön automaattisesti paljon enemmän leipää - jopa 9-11 palaa päivässä muiden hiilareiden päälle (en nyt viime aikoina, mutta piipahdus crossfitissä herätti taas uinuvan hiilarihirmun). Jos en näin tee, on useamman päivän aika hirveä olo, enkä takuulla jaksa yhtään mitään. Toisaalta olen aina syönyt kohtuullisen vähärasvaisesti ja rasvan käyttöä pitäisi tietysti lisätä, jos hiilihydraatteja vähentää. Liian suuresta proteiininsaannista seuraa osteoporoosiriski ja osteoporoosi ei kyllä oikein houkuttele. Rasvan lisääminen ruokaan jotenkin ällöttää aivan hirveästi - öljyssä lillivä salaatti saa suurinpiirtein yökkäysreaktion suoraan aikaiseksi.

Mietin tässä nyt vähän noita vaihtoehtoja, koska vatsa ei tunnu tosiaan pastasta kauheasti enää tykkäävän ja ruisleipäkin sekoittaa sen. En tiedä, mistä tämä nyt yhtäkkiä on lähtenyt, mutta joka tapauksessa ne krampit ja turvotus eivät tunnu oikein mukavilta. Ohraleipä ja kauraleipä eivät aiheuta suuria ongelmia, muuta kuin vähäistä kaasunmuodostuksen lisääntymistä, mutta ainakaan vatsa ei turpoa eikä kramppaa. Riisi taas on jotenkin niin tuhottoman tylsää.
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#251

Viesti bodyguard »

Elina kirjoitti: Riisi taas on jotenkin niin tuhottoman tylsää.
Fie on you. 95% käyttämistäni hiilareista tulee riisistä. Riisistä saa aika monenlaista juttua loppujenlopuksi. Mites peruna sitten?

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 76
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#252

Viesti Elina »

Peruna on ihan ok.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 115
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#253

Viesti Mika »

Onko tuorepastakin vihollisleirissä? Entäs sitten couscous (omnomnom)?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#254

Viesti Jussi Häkkinen »

Mika kirjoitti: Onko tuorepastakin vihollisleirissä? Entäs sitten couscous (omnomnom)?
Ovathan nuo, sekä tuorepasta että kuskus. Toisaalta, eipä noihin kuolle jos muu ruokavalio on OK.

Olen vähän lipsunut vähähiilarisesta. Edessä tiukka dieettisyksy. Pentele.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 76
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

#255

Viesti Elina »

Mika kirjoitti: Onko tuorepastakin vihollisleirissä? Entäs sitten couscous (omnomnom)?
Enpäs osaa sanoa. Olen syönyt noita niin harvoin. Lähinnä se on nyt se peruspasta, joka aiheuttaa hankaluutta - myös tumma. Pitää varmaan kokeilla kuskusia.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 43 kurkkijaa