Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Ihmisen tahra

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#16

Viesti obmijoy »

päihteet

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 94#p585445" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 94#p585494" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#17

Viesti obmijoy »

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 70#p585870" onclick="window.open(this.href);return false;
iltaan/iltapäivään
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#18

Viesti obmijoy »

HUomasin itseni
Napapiirin Sankarit ja Pääkkösen kommentti tytölle kysymykseen "lähdetkö tanssimaan".
Toivon mukaan nää jutut ei olis kohtuuttoman negatiivisia.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#19

Viesti obmijoy »

vähän kesken laitetaan ny ku on tuo Karikin linjoilla,
ku en muista noita hänen esimerkkitapauksia aivan tarkalleen



Selkeänä pää kemia vakiona

Jaawa tuumas
järki ohjaa kemiaa

selitän uudelleen

Jos vesilasiin lisätty suola muuttaa veden koostumuksen pysyvästi h20NaCl, reagoi tämä uusi molekyli sidos myös erilailla, kuin alkuperäinen puhdas vesi ulkopuolelta tulleisiin ärsykkeisiin.
Eli, jos aivojen sähkökemiallinen koostumus muutetaan pysyvästi, niin kuin jotkut huumeet tekee, reagoivat aivot myös toisin. Jotkut huumeet muuttavat pysyvästi-, jotkut vain hetkeksi aivojen toimintaa. Ongelmana se, että et tiedä aineesta mitään, kun ostat sitä. Joku vaan sanoo, "tämä on sitä oikeaa" Sama myös hormooneissa ja käyttömäärissä. Et voi tietää onko aine kaavittu kuolleista vai mistä. Laittomuuden vuoksi et voi tietää mitä oikeasti ostat.
Ammattiurheilijat ovat eriasia, heillä on pätevät lääkärit. Jokainen "huipulla olo" syö oman palansa haluajasta.
Ja uskokaa jo! Ahne valtio laillistaa kyllä kaiken, mikä tieteellä tutkien saadaan osoitettua riittävän vähän vaaralliseksi, jotta verorahojen kiskonta onnistuu, niistäkin niin sanotusti melkein turvallisista tuotteista.

Muuttuneen aivotoiminnan lisäksi ihmisellä on vielä kova taipumus vähätellä tekojaan. Etenkin niitä vähän hankalia ja ei omasta omatunnostakaan niin hyviä; tuossa olisi se nöyryyden paikka taas. Kyllä olen toiminut väärin ja pyrin välttämään tämän toistumista loppu elämäni. Esimerkiksi oli tuo, niin nämä allakin.

Kuinka kemia muuttaa elämää pääsi sisällä,
ja tämä huomaa; jos sinulla on niin suuri asia ratkaistavaksi, että pääsi ei tunnu riittävän, on asia varmasti tärkeä, joten tarvitset siihen selvän ja puhtaalla pakalla löydetyn ratkaisun. Pakeneminen hetkeksi voi olla ratkaisu, mutta asia ei sillä ratkea. Voi paetakkin, vartin kävely ulkona yksin on eriasia eli erä tauko, kuin pään sekoittaminen. Jos haluut vesilasista hiekanjyvät heilutatko lasia vai rauhoitutko ja hiekka laskeutuu pohjille, jolloin voit juoda hyvin rauhallisesti huulet lähes kiinni.

Ikäviin asioihinhan moni kai piristykseksi hakee hilpeyttä kannabiksella??
Kannabis saa käsittääkseni kaiken tuntumaan hauskalta ja vie käytöllään lopulta elämästä ilon masennuksilla yms. Aivan niinkuin aidantaakse hyppääminen vertauskuvassakin.
Hetken helpotus on aina varma ja toimii, mitallin kääntöpuolikin on taas aivantoinen. Ylihienoista hetkistä, kun on hankala rakentaa tasaista arkea eli pitkäkestoista hyvää.

Jos jokin asia on niin solmussa, että joudut mielestäsi ottamaan kemiaa--mieti--älä ota, soita ja laajenna siten pakkaasi. Kahdet selvät aivot keksivät asioihin pelastusreittejä ja uusi tämä keskustelutuokio uudelleen toisten aivojen kanssa. Näin asia avautuu ja saat eri näkökulmia ja pääset muuttamaan itseäsi. Sitä toistahan ei voi muuttaa, hänen on muututtava itse. Tai voit vaihtaa olosuhteitasi; tosin jos kärjistäjä olet sinä seuraa ongelmakin, tullen esille myöhemmin samankaltaisena ja ehkä vielä hankalammin käsiteltävänä. Onhan mukanasi aikaisemmat haavat ja rasitteet.

VÄLI-esimerkki?-----
LUE:Nulkut ovat nitä jotka välittävät, SIKSI VALITTAVAT, voitko toimia niin, että välittäjän ei tarvi valittaa?.

Olenko ihan väärässä, että alkoholi tekee velat saataviksi jne... Eli vaimentaa perheriidat merkityksettömiksi tai saa sinut unohtamaan asian hetkeksi... Ja huomaatkin baarissa, että tuossa on kiva kaveri verrattuna siihen nulkkuun, joka vaan valittaa, ystävä joka puhuu vain mukavia tarjoten lisää ja hups illanlopuksi vehkeet meni sekaisin ja nyt aamulla on purtava pähkinä kasvanut vähän isommaksi. Eilen olit vain huono isä tai äiti nyt olet jo huono puolisokin. KUINKAS, jos olisitte olleet nöyriä ja riidelleet kotona loppuun, tai unelle meno hetkellä päättäneet tehdä välirauhan ja suorittaneet anteeksi pyynnöt, sopien huomenna jatketaa?? Sitten siihen ois saattanut tulla vaikka sutinaa "ihminen kuin on heikko ja rakkaus vahva". Pitkäkestoinen himokin pysyy vain niissä, joilla on rakkaus toisia ja hedelmiään kohtaan. Heikko tai huumattu mieli sortuu lyhytkestoiseen himoon, mutta se on vain virheitten vuoksi. Pitäähän virheilläkin olla vahva ase: se on heikkoudessa otettu helpotus, joka usein hivelee loukattua itsetuntoa. Tämä ajaa lyhytkestoiseen hyvään ja pitkälle vievään pahaan tai vaikeuksiin. Kiire on pahan liittolainen. Miksi aina kun sisälläsi hyrrää piru, joka on valmis toimimaa tulet silti paremmalle mielelle, kun raahaat kohteesi rauhoittumisen tielle ja saat hänet puhumaa, rauhalliseksi tai jopa itkemään.

susikoira huomaa tämä-
Tuossa on ansa: jos aina opettelet kukistamaan heikommat, koska on pieni jännitys ja olis helpompi nujertaa yksin tai porukalla ja mennä kahville; tuolla tavalla et kilvoittele pelonsiedon ja verbaalikan kentällä. Ja jos et kilvoittele heikkojen vastusten kanssa "rauhallisuuden tiellä" tuskin tulet onnistumaan sen tosi vaarallisen tapauksen kohdalla, joka tulee silloin kun työkaverisi eivät ole paikalla ja olet täysin yksin.
kiitos turvallisuutemme vartijoille, jos luitte tuon, suojelusta suojelijoille.

Tunteet ovat vahvoja mutta järki kykenee niitä silti melkein aina kontrolloimaan. Tuon kontrollin vahvistaminen on tärkein niille jotka marssivat aikuisuudessa paikkoihin pahimpiin.
Toinen on moraali, joka ohjaa tekoja. Joku IRAK heebo hesarin ARTIKKELISSA painotti tuota moraalia 3v sitten piti tärkeimpänä alueilla, joilla voi tehdä lähes mitä vaan. Itse olen huomannut tuon saman pikkukuvioissa. Vapaehtoistyössä ulkomailla oletetaan olevan pedoja suhteessa enempi kuin sivistys maissa eli pokkeusolosuhteet asettavat suurimmat koettelemukset ihmisten sisäisille, henkisille ja psyykkisille mekanismeille.

TAAS SAMAAN:
Jos vesilasiin lisätty suola muuttaa veden koostumuksen pysyvästi h20NaCl, reagoi tämä uusi molekyyli sidos myös erilailla, kuin alkuperäinen puhdas vesi ulkopuolelta tulleisiin ärsykkeisiin.
Eli, jos aivojen sähkökemiallinen koostumus muutetaan pysyvästi, niin kuin jotkut huumet tekee, reagoivat aivot myös toisin. Muuttuneen aivotoiminnan lisäksi...
Eli voi tulla flashback:kejä impulsikontrolli voi heiketä ja muuta. Esim. jos oma impulsikontrollini olisi heikennetty huumeilla tai hormooneilla olisin nyt linnassa, koska olen hyvin pieni ja olen ollut erittäin ikävissä tilanteissa ja oman kontrollini ja pelonhallintani vuoksi vastapuolet elää ja ovat terveitä. Olen myös suojeltu ainakin tähän asti, koska elän. Olenhan vaivattomasti nitistettävä. Vastapuolet ovat sattuneet epäonnistumaan nöyryyden puutteen ja aliarvioimisen vuoksi. Jos nuo asiat olisivat oleet kunnossa; olisi rauhoitteluni ja ohjeeni varmaan mennet perille. Se on vaan usein hankala olla kuunteleva ja toiset huomioon ottava ihminen, jos horskut on nostaneet massaa 10-20kg ylöspäin ja piri vienyt hermot.

Varsinkin jos itsetunto; joko alihyvä tai ylihyvä boost:aa takana "anna mennä, anna mennä-asenne". Sinnähän onkin vintiöiden yllyttäjille uudet nimet "horsku ja speedi". ;) Laittaahan näyttämisen halu meidätkin pikku kännissä tekeen sirkustemppuja, ja joskus päästään lehtiinkin, kun menee överiksi ja tulee raato tai lievempää.

KEMIA vakiona
Muistan erään Aittomäenkin jutun, jossa hän tuumas, että kannattaa olla puhdas, ku on niin kova pitely ja jarrulla seisonta muutenkin. Helppo ymmärtää hällä on noita ikäviä paikkoja paljon enempi, koska on vanhempi ja paljo paljon kokeneempi ja noita venäjän juttujaan ei edes kommentoi.
Eli hällä kierrosten nostokyky on noussut huippuunsa ja jarrujalka on painava. Kiitos Kari A:lle jutuistaan. Niin harvat vaivautuu kirjoittaan ja antaan ulos, joilla on vastaavia kokemuksia.

Eli kuinka järki hallitsee, kun se ei ole enään puhdas. Yritän viestittää sitä, että meille on luotu kroppa käytettäväksi tässä ainutlaatuisessa elämässä ja se kroppa oikeen ärsytettynä kestää mitä vaan; ja ne aivot ne oppii mitä vaan.
Tuo kaikki tarvii vain oikeanlaista opastusta "herkkyyskausien mukaan". Ja lapsena ne suunnat valitaan.

suuntautuminen
Siinä kohtaa kun uutena oppilaana, kuulet takapihalta 2 lk:laisten 2kpl huudot: "jos tuut tänne me kivitetään sut", ja menet lävitse kivi ja käpysateen mielessä "antaa tulla uskallatteko osua", tai kun keräät itsesi betonilattialta heiton jälkeen kuullen sanat; "tolta halkee viellä kallo, se heittää sen taas ja ei se osaa estää, lopettakaa jo", ja hyökkäät uudestaan ja takaraivosi osuu betonilattiaan taas, ja tämä jatku kunnes kello soi.
Tai 7 veitsikansaan kuuluvaa ovella rappusissa ja alhaalla et tiedä kuinka monta,koska ylhäältä ei näe sinne asti. Etummainen sanoo "et sä meitä estä, mä pistän sut tähän"; samalla käsi hamuaa ja heiluu takataskulla. Tarjoilija sanoo "A soitin jo poliisit" tuumaan: "Nyt alkaa oleen jo kiire täytyy toimia tai sitten poistua, tänne ette pääse valitettavasti", johon nainen joukosta "ei se päästä mennään jo".

Tai niinkuin Kari A:n jutussa poikasena, 3väkivaltaista vanhempaa uhkailijaa seuraa ja uhkailee ja lopulta Aittomäki juoksee vastaan, jolloin kolmikko arkaantuu ja juoksee karkuun. Isommat ja pelottavammat juoksee karkuun yhtä pienempää.-Ei ihmekkään että äijästä tuli ravintola "putsari" & turvaheebo viimisen päälle.

On siis monia paikkoja minne voi itsensä laittaa ja kilvoitella. Ja noita muistoja, ei voita kännisekoilu muistot mitenkään, ei ainakaan omalla kohdallani. Parhain poikani syntymän jälkeen oli se, kun sain turpaani...

VÄLI---
Siis muistosta tekee kivan se kun pääsi äärirajoille ja sai vahvistusta oppimiin asioihin ja huomasi pysyvänsä tyynenä ja ei tullut kannettavaksi pysyviä vaurioita ja hyvä niin ei ne rahatkaan oleet kuin väliaikaisia samoin turvonnut naama. Negat.asiat en tajunnut lyödä pyrin vain saamaan tajunpois yks kerrallaan, jotta saa rautoihin ja poliiseille illan lopuksi.

Aittomäki tai mjölnir jne. osaatteko sanoa???
Jos treenaa paljon rättiroikunta lajeja osaako lyödä pahassa paikassa varsinkin sellaiset kaverit, jotka on kotona opetettu että "Älä lyö koskaa".
Itse olen oppinut työssä turvaamaan päähallintaan. Ja toiseksi en henonnut lyödä ja ei se ois varmaan auttanutkaan ku lopussa kinkeri haarukseen ei vaikuttanut mitenkään.
VÄLI--

...niin, että toisen silmän näkökenttä muurautu umpeen 50%:sti jo myllyn aikana. Se, että pää paskis joutui taputtamaan ja kauon, eikä silti auttanut enne kuin raflapäällikkö pelasti pyynnöllään. Tyhmää kun kakaksi hakattu käsityöalan ammattilainen ei saa viimeistellä ja raudoittaa isoa poikaa. No jokainen meistä saa ansaittua ja itse tilaamaansa, joskus toimistus voi tosin tulla perille ennen tilausta, mutta asiat on jo käynnistetty vapaalla tahdolla ja omilla toimilla.
Täytyy toivoo että jätkillä menis jatkossa hyvin, koska elämä kun suuntaa sivuraiteille meno on kovaa ja eläke ikä voi jäädä näkemättä.

Voihan nuo kokemukset ja muistot tulla "väitös tilaisuudestakin" esiintymis kokemuksista tai mistä vaan: voittaa ne aina känni hööpöilyt.

yritin sanoa

Kuinka kemia muuttaa havaintojasi ja tapaa käsitellä ajattelua pääsi sisällä, ja kuinka havainnot suhteessa ajatteluun muuttaa reagointejasi ja kuinka reagoinnit muuttavat toimintaa suhteessa itseesi ja suhteessa toisiin ja tästä tuulee jo toosi pitkä ketju, joka usein vie ikävään suuntaa. Aivan ensiksi ja viimeiseksi ja siinnä välissäkin, meidän kuuluisi ratkoa asiat luonnon antamin konstein, niillä välineillä mitkä syntyessään saimme.
Huvipuisto on vain huvipuisto ja loma on vain loma: arki ja siinä oleminen ratkaisee.

Heille, joilla arki on taistelukenttä: on kotiinpaluu aina vähän haastavaa, kuinka sitten jos pää ei pelaa??

Elämä on riittävän hankalaa ilman päihteitäkin, jos ei oo sulle hanki elämä.
Jos pää ja kyvyt ei koe tätä pullamössöä riittävän hankalaksi treenaa, kouluta ja koettele itseäsi ja mene sinne missä "lapset sotii" tai "näkee nälkää Pietarin kaduilla" : mene vaikka auttamaan.

Ne jotka haluu kokea kovia on pakkomennä itse, ku Karit ja muut jotka on olleet maailmalla harvoin kertovat.

välikyssäri
Itkikö se Arman siinnä jossain kohta katulasten luona? KILL ARMAN pietarin katulapset.
Onhan sekin nähnyt maailmaa nuoreksi mieheksi ja saanut osumia.
Miksi se liikuttu? Sitä voi funtsia kuinka helpolla me pästään. Tuohon vois laittaa jonkin linkin katulasten avustamiseen liittyvän. Mutta en laita ku ei me oikeesti välitetä halutaan vain tuntea jotain ku se on niin siistii tuntea.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009

Ihmisen tahra

#20

Viesti Clancy B. »

obmijoy kirjoitti: välikyssäri
Itkikö se Arman siinnä jossain kohta katulasten luona? KILL ARMAN pietarin katulapset.
Onhan sekin nähnyt maailmaa nuoreksi mieheksi ja saanut osumia.
Miksi se liikuttu? Sitä voi funtsia kuinka helpolla me pästään. Tuohon vois laittaa jonkin linkin katulasten avustamiseen liittyvän. Mutta en laita ku ei me oikeesti välitetä halutaan vain tuntea jotain ku se on niin siistii tuntea.
pitkää tarinaa sulta, pitää lukia uudestaan toisella tuulella.
itki Arman mielestäni säälistä ja voimattomuudesta ja vanhempien pahuudesta(mikä ei oikeastaan pahuutta vaan itsekeskeisyyden ja heikkouden aiheuttamaa ajattelemattomuutta) näin sen itse luin.
Voiko joku antaa itselleen anteeksi lapsensa hylkäämisen?
Arman on potkulainen joten voit kontaktoida häntä obmijoy.
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#21

Viesti obmijoy »

Clancy B. kirjoitti:
obmijoy kirjoitti: välikyssäri
Itkikö se Arman siinnä jossain kohtaa katulasten luona? KILL ARMAN pietarin katulapset.
Onhan sekin nähnyt maailmaa nuoreksi mieheksi ja saanut osumia.
Miksi se liikuttu? Sitä voi funtsia, kuinka helpolla me pästään. Tuohon vois laittaa jonkin linkin katulasten avustamiseen liittyvän. Mutta en laita ku ei me oikeesti välitetä halutaan vain tuntea jotain ku se on niin siistii tuntea.
pitkää tarinaa sulta, pitää lukia uudestaan toisella tuulella.
itki Arman mielestäni säälistä ja voimattomuudesta ja vanhempien pahuudesta(mikä ei oikeastaan pahuutta vaan itsekeskeisyyden ja heikkouden aiheuttamaa ajattelemattomuutta) näin sen itse luin.
Voiko joku antaa itselleen anteeksi lapsensa hylkäämisen?
Arman on potkulainen joten voit kontaktoida häntä obmijoy.

Arman on kova jätkä se kykenee näyttään tunteet. Koitti jopa niitä hillitä siinnä.
Sen lisäksi se keppitaistelu homma oli mielestäni kovajuttu pienellä virheliikkeellä tai vastapalloon liikkumisella tollanen kepin pää vie silmän. Ymmärrän kyllä, että vastustajat on kovia ja kykenevät kontrolloimaan tekniikkaa...mutta vahinkoja sattuu kokoajan.
Se että lähes treenamaaton räätäli laittaa itsensä likoon noin, on kova juttu.
Nöyryyttähän valmiilla räätälillä täytyy olla: Ei kait sellaista pitkää kisällivaihetta muuten läpäisisi.
Kiitos Arman :notworthy:

Kiitos olet käsittääkseni normaali tai hyvä tuloinen ja ammatisi vuoksi et tuota tee.
Tuo ohjelma rikkoo olettamuksia ja laajentaa ihmisten näkökantaa eri asioihin.
Tajunta laajenee ilman kemiaa eli juuri siten kuin luonto on tarkoittanutkin.
Harva ajattelee koskaan, että tuo räätälikin on voinut nähdä vaikka mitä ja on uskaltanut käydä läpi juttuja, joita arvioitsijat itsekkään eivät uskaltaisi. Huomio siinä, että susikoirat tai paimenet ovat hankkiutuneet tilanteisiin usein kohtalon pakottamana tai saatujen elämänkorttien vuoksi.
Harjoittelu ja kevyemmät tilanteet ovat vieneet tielle josta heruu noita "hurjia tarinoita".

Lapsiemme tilanne voisi olla samalla tasolla Katulasten kanssa suomessakin, jos täällä olisi yhtä suuria kaupunkeja. Tai ainakin sitten jos sosiaalipuolta karsitaan lasten ja nuorten osalta.

Edellinen loppu oli tarkoituksella häijy alle viivasin tahallaan.

ps

itki Arman mielestäni säälistä ja voimattomuudesta ja vanhempien pahuudesta(mikä ei oikeastaan pahuutta vaan itsekeskeisyyden ja heikkouden aiheuttamaa ajattelemattomuutta) näin sen itse luin.
Voiko joku antaa itselleen anteeksi lapsensa hylkäämisen?

Ei tarvi antaa itselleen anteeksi, kun voi paeta turruttaen aivonsa päihteillä, useinhan nuo ongelmat ovat jo pohjanneetkin päihteistä. Jotkut addiktit tappavat itsensä, kun tajuavat jonakin sen verta selvänä hetkenä, että ovat itse rikkoneet paketin omaa moraalittomuuttaan ja heikkouttaan.
Me luemme lehdestä jutun ja ajattelemme "Oho" ja mitäs seuraavaan artikkeliin...
Harvoin saamme uutisesta sen mikä siellä olisi se tausta ja oleellisin asia eli syy; havainnoimme siis oireita.
On turha tuomita, koska kuka on kypsä heittämään sen ensimmäisen kiven??
On ymmärrettävä, kuunneltava, ja jos sopivaa; suljettava turvaan omilta teoiltaan ja ratkaisuiltaan ne jotka ovat meille ja itselleen vaaraksi. Suljettut olosuhteet pitäisi luoda kannattaviksi ja kehittäviksi malliin, jos teet työsi saat mukavuudet.
Tuolloin työhön kuuluisi tuottaa edes vähän ja kattaa siten kulut. Ja mukavuudet olla mallia: ruoka, rajat ja ihmisyys. Ehkä laitokset ovat joskus tuollaisia.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#22

Viesti obmijoy »

nuorten ongelmat - turenkin höntti opet sijaisena
http://www.potku.net/forum/memberlist.p ... ile&u=4126" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#23

Viesti obmijoy »

modet poistatteko tän ja
obmijoy kirjoitti: nuorten ongelmat - turenkin höntti opet sijaisena
http://www.potku.net/forum/memberlist.p ... ile&u=4126" onclick="window.open(this.href);return false;
tän
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#24

Viesti obmijoy »

JULMAA

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 80#p587421" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#25

Viesti obmijoy »

Valhalla Rising katsoessani tuli mielleen vanha sanonta:

On meillä kaksin käsiä tehtävien tekojemme vuoksi ja
kaksin jalkoja kaikille elämänpoluille, joita kuljemme sekä
kaksi korvaa ja silmää kuuntelemisen, tarkkailemisen sekä huomioimisen, pelastavan ymmärryksen vuoksi.
Äänessä olemisen tärkeys on niinkin suuri, että on vain yksi äänikäkätin.
Ja turhan usein sekin tulee aukaistua.
JA mieli tätä kaikkea hallitsee. Voisi päätellä...
Eheä kommunikointi vaatii siis kaksinverroin kättentekoja ja polunkuljentaa.
Kuunnellen ja tarkaillen kaksinverroin kanssakulkijoita, tarvitaessa antaen vain hyväksyvä hymy kanssa osaanottavien sanojen.
Ei sanat vaan teot. Ei uho vaan (miten, minkä vuoksi ja millainen) lopputulos. Ei se mitä sanot, vaan se kuinka sanot.
Ja kaiken takana henki, tahto ja mielen hallinta. Oliko se niin, että kroppa seuraa mukana, jos se on sopivaksi ja toimivaksi RÄÄKÄTTY.

Selviytymisen vuoksi, sillä sinullakin on tarkoitus, se ei ehkä vielä ole selvinnyt.
Varma se on, sillä elät vieläkin, kun monet ovat tuupertuneet. Tai jo matkalla tuonpuoleiseen.
Taistele omalla tielläsi... omalla tavallasi. Oli se sitten narikka, riippuvuus, Bagdad, syöpä tai lapsen sairaus...
tai raskas, yksinäinen, työntäyteinen arki, kolmen lapsen kanssa, joilla omat hankaluudet koulussa ja pienessä lapsen mielessä. Miltä se tuntuu kun on 7v ja kaikki on niin pientä, että ei viitsi kertoa kenellekkään, mutta niin suurta, ettei pysty keskittymään mihinkään... Ja koulua on vielä pitempään, kuin elämää on ollut tähän asti.

Joku sadisti keksi kerran "lapsuus on ihmisen parasta aikaa". Aika kultaa muistot...jne

Ja valhalla r... jatkuu...
ps.
hanki parempaa luettavaa
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#26

Viesti obmijoy »

peukalo silmässä massa etääntyy kohteesta
http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 72#p589272" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#27

Viesti obmijoy »

tämä täältä päin http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 53#p591853" onclick="window.open(this.href);return false;

Vastustajasi ei välitä hienoista hartian sivulohkoista vaan hän pelkää lujia lyöntejäsi sekä katseelle huomaamatonta shootia. Nämä kyvyt saavat sinut varmaksi ja kykeneväksi pahassakin paikassa kiskomaan vastapuolet rauhoittumisen tielle... Valintahan on oma jokaisella ja vapaasti itse tehty: VAPAALLA TAHDOLLA omalla. Joskus saa ja usein röyhkeydessään hankkii itselle saamista yllin kyllin ja liiaksikkin. Jopa rullatuoliin asti.
Sitä en tiedä missä rauhoittelu muuttuu fyysiseksi ja missä miksikin, mutta varmimmat pelimerkkit ovat varmuus ja itsetuntemus serkkuina periksiantamattomuus mukanaan tietoisuus omasta oikeasta suunnasta, ymmärryksen kera lähimmäisiä kohtaan. Vastapuoletkin ovat lähimmäisiä.Tämä periaate on kylmä ja joka tuon takana kykenee seisomaan on kylmä ja hallitseva tilanteissa toimija ja ratkaisija.
Noillas merkeillä epävarmuuden peittävä uho laantuu usein ja vältytään turhalta väännöltä. Näyttää ulos päin mukavalta jutustelulta ja ulkopuolisen on hankala havaita murroskohtaa, koska se tapahtui häiriköiden pään sisällä siinnä rajapinnassa, jossa odotetun pellen käytös ei vastannutkaan häiriköitsijöiden odotuksia ja hauska pilailu muuttuikin morjestukseksi tai rakentavaksi keskusteluksi... tässäkohtaa he ottavat poistuttuaan uuden uhrin (toisessa mestassa) ellet sinä ammattipaavona saa muutettua fiilistä tai tilaa, joka ryhmällä oli mukana. Joskus onnistuu aina ei... harmi

rauhoittaja on myös ennalta ehkäisijä...

Noissa asioissa varmuutta luo myös häikäilemättömyyden tajusi se mitä häpeät etkä olisi luoksesi huolinut. Kaikessa silti voi pyrkiä hyvään. keinot ovat vain niin moninaiset...
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#28

Viesti obmijoy »

kiusatuille: Ei se koulumaailma ole ikuinen.
http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 79#p596968" onclick="window.open(this.href);return false;
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#29

Viesti obmijoy »

parhaat löytämäni ikinä siksi lainaan ja liitän

kiitos kirjoittajille

jos herättävimmät koulutukset
on tulleet osoitteista
pensala
karpela
aven talli

parhaat ovialan turinat tuntuu tulevan taas tältä
--------------------------------------------------------------
Kari Aittomäki
ViestiLähetetty: touko 18, 2008, 21:24 Viestin otsikko:
Vastaa lainaamalla
munillepotkija

Liittynyt: 24.2.2006
Viestejä: 5631
Kaikki viestit
Viestit tässä ketjussa
Paikkakunta: Kokkola
Tuntipalkka...
O tempora o mores.
Asterixlatina on aina paikallaan.

Itse asiasta ikävintä asiassa on se, että bg on oikeassa ja minä väärässä.

Ikävä maailma tämä tämmönen, ikävä ja tylsä.
Keikankin sain päätökseen, hitto niistä jätkistä ollut kun riisuun paitaa & pitään puheita.
Eivät helistäneet hyökkäykseen vaikka mä nänniäisestä ruuvasin.
Homot.
- Kävi miten kävi, mä otan sulta silmän, ehkä molemmat. Ainaki.
Hehe. Runonlausunta on aina kivaa.

Olis mulla ollu vähä sanomista näille järjestyksenvalvojille mutta jätinpä sanomatta. Mitä tuo turha tointaa.
Asioihin on aina syynsä.

Eli sanonpa siis tänne, että koko jutun ydin on pelkäämisestä kieltäytyminen.
Ei pidä pelätä seurauksia, ei pidä pelätä ilkeitä puheita ja ainakaan ihmisiä ei pidä pelätä.
Ne ei ole mystisiä suohirviöitä vaikka maine ois mimmonen.
Niita vastaan voi ja pitää nousta.

Aika yksinkertaista minusta.
Muuten, mutta maksaa duunipaikkoja ja toimilupia.
Ikävä maailma tämä tämmönen, ikävä ja tylsä.
----------------------------------------------------------- ----------- -----------------------------------
( obmijoy :
joskus voi joutua pakosta roikkumaan jossain työssä jotta rahavirta ei katkea, eli joutuu tinkimään periaatteista
esim. elätettävien vuoksi ja lopulta tulee kumminkin kenkää ja ne joita elätitkin lähtevät ja jää vain elatusmaksut: tämäkin on jotenki oikeen jollakin logikalla terkuin reilukerho.
--------------------------------------------------------- ------------------ ----------------------------


Mitä siihen voimankäyttökoulutukseen tuloo, onhan siinä periaatteessa se pointti että koska nyt kyseiset taidot on oikeen kurssilla virallisesti opeteltu, ylilyönneistä päästään rankaisemaan rehevämmin.
Mitään muuta pointtia en jutulle keksi.

----------------------------------------------------------


grosmannia tuttua varmaan sulle


Mjölnir
ViestiLähetetty: huhti 24, 2006, 08:48 Viestin otsikko: Of sheep, wolf and sheepdogs
Vastaa lainaamalla
ylipotkija
Potkulaisen kuvake

Liittynyt: 22.12.2005
Viestejä: 8683
Kaikki viestit
Viestit tässä ketjussa
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Scandinavian Defendo
H2H
MMA
BJJ
Takalajit: Ju-jutsu, Aikido, Muay Thai, Potkunyrkkeily, Nyrkkeily, Karate, Escrima Concepts

Dave Grossmanin hengessä:

Suurin osa ihmisistä on lampaita. Lampaalla en tarkoita mitään negatiivista, vaan terveitä, tuottavaa työtä tekeviä lampaita, joita yhteiskunta tarvitsee. Lampaat suhtautuvat väkivaltaan tai sen olemassaoloon yleensä kieltämällä. Lampaat tietävät, että väkivaltaa on, mutta he itse eivät pysty käyttämäään sitä, kuin vahingossa tai erittäin vakavan provokaation kohteena. Kieltämisreaktio väkivaltaan syntyy, koska lampaat katsovat lööppejä ja uutisia, nähden siellä väkivaltaa, mutta koska eivät itse pysty sille mitään tekemään, niin he eivät ajattele koko asiaa ja kieltävät koko ilmiön. Tai ainakaan väkivalta ja rikollisuus ei kosketa minua..

Sitten on pieni osa ihmisiä, jotka eivät ajattele kuin lampaat. Tämä kaksi prosenttia väestöstä jakaantuu susiin ja paimenkoiriin.

Sudet ovat kykeneviä väkivaltaan. Sudet käyttävät estotta väkivaltaa ja syövät lampaita.

Paimenkoirat ovat susien kaukaisia sukulaisia. Niillä molemmilla on kulmahampaat, ne käyttäytyvät tarvittaessa aggressiivisesti ja hallitsevat väkivallan.

Susien ja paimenkoirien suurin ero on, että siinä missä sudet käyvät lammaslauman kimppuun estotta, paimenkoirien missio on lammaslauman puolustaminen. Paimenkoirat rakastavat lammaslaumaa, vaikka rinnakkaiselo lampaiden kanssa ei aina ole aivan mutkatonta. Mikäli paimenkoira jostain syystä kävisi jonkun lampaan kimppuun, sitä rankaistastaisiin ja se ei ikinä voisi toimia lammaslauman suojelijana.

Lampaat eivät pidä paimenkoirista. Paimenkoirat muistuttavat liikaa siitä, että susia on olemassa. Paimenkoirat itsekin näyttävät hampaineen susilta. Ja koska lampaat haluaisivat unohtaa kokonaan susien olemassaolon, paimenkoirat ärsyttävät lampaita siitä, että näkymisellään ne muistuttavat vaanivasta vaarasta.

Paimenkoirat ovat niin erilaisia kuin lampaat. Paimenkoirat nuuskivat nurkissa, kulkevat huolestuneen näköisinä edestakaisin, haukkuvat pimeyteen kuullessaan outoja rasahduksia.

Paimenkoirat ärhentelevät lampaille, jos lampaat eivät noudata lauman sääntöjä. Lampaat eivät pidä tästäkään. Lampaiden mielestä paimenkoirilta pitäisi poistaa kulmahampaat, ne pitäisi maalata valkoiseksi ja opettaa sanomaan "Bää".

Kunnes susi tulee laumaan..

Kun susi ilmestyy lammaslaumaan, kaikki lampaat ovat kovaan ääneen kiljumassa paimenkoiraa apuun, ja tunkemassa sen selän taakse turvaan. Lampaat ovat eläneet koko elämänsä uskoen, että susi ei ikinä tule heidän laumaansa. Paimenkoira elää vain sitä hetkeä varten, jolloin se voi osoittaa hyödyllisyytensä siinä käymällä suden kimppuun, jotta lampaita ei syötäisi.

Sillloin kun lampaat juoksevat henkensä edestä pakoon sutta, paimenkoira juoksee lampaiden hengen edestä kohti sutta.



Sotilaat, poliisit, rajavartijat, palomiehet, tullivirkailijat ja suuri määrä muita suojeluammateissa olevia on valinnut työnsä siksi, että he ovat paimenkoiria. Eivät kaikki, mutta suuri osa. Paimenkoiran tehtävä on suojella laumaa, ja mikäli mikään muu ei auta, paimenkoira kuolee suojellessaan laumaa.

_________________
"The bad guys kill the bad guys. The bad guys kill the good guys. If you want to survive the bad guys, you have to have some bad in you — a lot actually. You have to know what they know."
— Henry Rollins
Liity etupotkijaksi
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 68
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Ihmisen tahra

#30

Viesti obmijoy »

opettaja/kasvattaja

johdon mukainenhan olet

Kuri joka pysyy yllä ja jota pidät yllä mahdollistaa lopun ammattitaitosi esille tulon.
Ilman kuria kukaan ei kuule ääntäsi.
Ilman kuria ja kurinpitotaitoja ei opettajuudellasi ole mitään merkitystä.

Opettajaa kuuluu terveellä tavalla pelätä ja kunnioitaa.

Pelätä koska muuten koulupäivä on 2 tuntia pitempi joka päivä ja tunnit menee seisoen ja seinää tuijotellen välitunnitkin lyhenee levottomilla 10minuuttiin.
Tuotahan ei kukaan haluaisi, siksipä sitä ei saa, kun käyttäytyy ja yrittää oppia parhaansa mukaan: sen vuoksihan koulua käydään.

Kunnioittaa, koska olet suojelija ja hallitsija alueellasi ja tiedät ja osaat kaiken, otat jopa hetkessä selvää jos et aivan tarkaan tiedä. Kaikki opetettavasi tietävät oikeudenmukaisuutesi. Ja sen että teet kaikkesi onnistuaksesi työssäsi. Ja se ei ole lastenvanhempien nöyristely vaan tiukka totuuden esille tuominen.

Tämä ei ole vastakkainasettelua vanhempien ja opettajien välillä:
Maailma on paikka, jossa niiden ihanimpienkin pilttien on taivuttava maailman järjestykseen, eli tullaan kuin kuuluu, lähdetään kuin pitää, osallistutaan niinkuin täytyy ja parhaansa pyritään tekemään ja kun nuo toimet ei taitu jäädään harjoittelemaan omalla ajalla ja ei mene aikaakaan kuin ihmistaimi tajuaa TÄMÄ käytäntö ei taivu, joten mun täytyy taipua tai tämä 9vuotta tulee oleen pitkä aika.

Vanhempi se sun lapses syö leipää ja kakkkaa ruskeeta
sitte ku sieltä kilahtelee kulta harkkoja pytynpohjalle, niin täytyy myöntää on se sun pilttis erityistapaus ei ennen.

Me ollan kaikki vähän erinlaisia ja omanlaisia mutta niin on oltu aina. Ja aina asiat on alkaneet luonistua heti kun kuri on sisäistetty. Sillä ihminen ja ihmisen kroppa täytyy pysäyttää ja seuraavaksi täytyy pysäyttää ihmisen ajatus ja antaa tilalle se oikea ajatusketju ja se ajatus jatkumo ei ole se sama joka on päällä välitunnilla. Äärimmäisen taitava opettaja osaa tehdä ajatusketjusta sellaisen, että siitä kykeneen oppimaan heikoilla ottimilla ja vahvoilla ottimilla eli oppilas mimmoinen tahansa pääsee jäljille oppimisen perustasta joka on harkitseva mieli tai pohtiva mieli.
Pohtimalla, miettimällä ja ihmettelemällä Einsteinkin varmaan keksi ne keinot ja tutkimuksensa jolla sai selville teoriansa.
Jos ei herää mitään outoa ja ihmeteltävää(havaintoa), ei herää ajatustakaan asian selvittämiseen.

Tuosta varmaan tajusi että ajatusketjun päästä kiinnisaamiseen tarvitaan pysäytetty oppilas, joka kykenee tarttumaan oppiaineen aloituspuheeseen tai kirjan ensilauseisiin.
Miten se onnistuu? Vastaus on KURI.
Se sama asia jonka ulkoisiin merkkeihin joudun tutustumaan jo muutaman tunnin päästä jos menen töihin MYÖHÄSSÄ. En halua törmätä niihin kurin ulkoisiin merkkeihin, joten menen ajoissa ja saan koko palkkani ja en menetä työtäni.
--------
(Töissä kurin ulkoinen merkki on puhuttelu lopulta potkut. Koulumaailmassa nuo miettimis nurkka, puhuttelu ja ilmoitus kotiin, jälki-istunto, määräaikainen eroittaminen ja laitokseen lähettäminen.
Koko ajan päällä olevat kurin ulkoiset merkit ovat sääntöjenmukainen pukeutuminen ja käytös.)
--------
Koulussa toimin samoin niiden opettajien tunneilla joissa KURI oli itsestään selvyys. En niiden joiden kurinpitokyvyt olivat poissa paikalta, niiltä tunneilta olin itsekkin joskus pois paikalta ja ajatuksissa aina poissa luokasta. Se (ne) inhottava ja pelottava opettaja mahdollisti todistukseeni kaikki 8,9 ja 10.
Muistelen häntä kunnioittaen, halveksin niitä tossuja jotka antoivat meidän tehdä mitä HUVITTI.

Kurinpitoon kykenemättömille opettajille suosittelisin armeijaan, näkisivät kuinka kurin alla kaikki oppii (siellä me kaikki "häiriköt" annettiin parhaamme ja oli kivaa enimmäkseen). Ymmärrän kyllä että on luovia aineta joissa hiljaa opiskelu ei toimi (kuvaamataito, musiikki yms.), mutta aika iso osa koulussa vietetystä ajasta kuuluisi vietää kuunnellen, kysyen ja vastaten ja viellä isompiosa miettien ja harkiten.

Luulen, että laki suojelee opettajia meiltä vanhemmilta siten, että ankarakin saa olla tarpeen vaatiessa. Me vanhemmat ollan hieman vammaisia nykyisin ja tuolla lauseella häpäisin oikeat vammaiset jotka asiallensa eivät voi mitään. Totta on sekin että aina kun ollaan koulun alueella kuuluu paikalla olla aikuisen kaikkinäkevä silmä sekä kamerat

Mitä väärää on?? :
kamerassa opettajan takana oppilaita kohti
kamerassa oppilaidentakana opettajaa kohti
kun kaiken tallentaa niin on mitä näyttää toteen kun tulee ongelmatilanne ja näin kaikkien oikeusturva säilyy. Ei tarvi niiden vanhempienkaan "tulkuttaa vastaan" ei meidän piltti, nyt ope joutuu oikeuteen kun kunniaa loukkaa meidän piltin.
Ja se välituntivalvonta ja kamerat silläkin.

Mitenkä valvontakamerat vahingoittavat meitä?? Pureeko ne? Jos puree voisiko ne asentaa niin korkealle etteivät ne yllä puremaan? Hoitaahan samat kamerat kiinteistön turvavalvontaakin koulujen kiinnioloaikoina.

Yksityisyydestä on turha puhua onko se yksityisyyttä kun joka paikat on täynnä valvontakameroita paitsi ne joihin ne olisi ekana pitänyt asentaa. Koulut ja kodit ovat paikkoja joissa yksilöistä muovataan sellaisia, jotka eivät valvontaa tarvi tai jos yksilöt laiminlyödään tulevat tarvimaan valvontaa koko loppuikänsä.
Kotona kuuluisi olla niin hyvä vanhempi lapsi kontakti, että valvonta ja kasvatus sisältyy jo siihen.
Koulussa taas open silmä esim. välituntivalvonnassa ei ehdi jokaiseen pikaistuksissa tehtyyn lyöntiin väliin, joten kameran tallentama videokuva kovalevyltä on tarpeellinen. Hitaasti alkaviin uhoaviin tilanteenkehityksiin ope kyllä ehtii väliin.

Niin ja ne 2h pitemmät koulupäivät ei niitä kukaan halua 2-3 kertaa peräkkäin. Itse sijaisena pidin sairaimmalle luokalle "itseasiassa eka sijaisuuteni" jälki-istunnon kahtena peräkkäisenä päivänä 2h ja eka tuli syystä "levottomuus ja häiriköinti" seuravalle päivälle tuli jälkkäri joka koski niitä jotka eivät kyenneet ekaan jälkkäriin osallistumaan, sekä niitä jotka poistuivat ekasta jälki-istunnosta päästäen käytävällä levottomia ääniä ja jäämällä kouluntiloihin häiriköimään. Tuo toinen jälkkäri oli sokki niille jotka jo yksissä jälkkäreissä olivat olleet. Kun pidin toista jälki-istuntoa kerroin jo huomisesta jälki-istunnosta joka tulee jos ekasta tunnista viimeiseen ei ole rauhallista.
Annoin myös pitää 20min välitunnit loppuviikosta jos tunnilla oli ollut rauhallista, valvoin ylimääräisen 5min itse. Alkuviikosta välitunnit olivat vain 10minuuttisia jos tunnilla oli rötväilty.
LOPPUTULOS: Loppuviikosta luokkani oli koulun rauhallisin ja kykenin luottamaan oppilaisiini poistumisieni välilläkin. Tein koe poistumisia asioileni eli menin ulos luokasta ja kuuntelin kuinka oppirauhaan sitoutuminen oppilaiden kohdalla piti lupauksensa ja pitihän se.
Vika on meissä aikuisissa ei lapsissa heidän kuuluukin rämistellä rajoja siksi keksittiin pyörä ja tuli.
Joku oli vaan niin omituinen, että alkoi käyttään pyörää ja joku toinen niin rohkea, että uskalsi ottaa palavasta oksasta kiinni ja siirtää tulen luolan lähistölle. Erinlaiset pelastavat lopulta meidät samanlaiset, annetaan heille tilaisuus. Kaikkia tarvitaan mutta lasten vapaa anarkia ei anna ottimia peruskoulun jälkeiseen elämään. Lasten vapaa anarkia ei ole Einsteinin kehityksen salaisuus. Lulen että hänen kouluaikoina oli KURI.

Eikö tässä olekkin jotain totta ja paljon aikamme meininkiä.

Ankarimmat opet olivat niitä jotka ottivat puhutteluun välitunnin ajaksi, silmä silmään keskusteluun ja oli kuunneltava sekä tajuttava virheensä ja opittava oleen kunnolla ja se oli luvattava yksityis puhuttelussa itse ja samalla sai ymmärtää, että tätä jäädään harjoitteleen koulunjälkeen jos ei käyttäytyä osata.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 68 kurkkijaa