Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

CrossFit

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Crossfit

Viesti bodyguard »

PDC kirjoitti: Pitää siis odottaa vielä joku 10-15 vuotta, että voidaan kattoa kuinka kovia tyyppejä pelkkä Crossfit tuottaa.
Olisi myös mukava tietää kuinka paljon selkä-, polvi-, yms. vaivaisia Crossfit tuottaa tuolla ajanjaksolla.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Crossfit

Viesti PDC »

bodyguard kirjoitti:
PDC kirjoitti: Pitää siis odottaa vielä joku 10-15 vuotta, että voidaan kattoa kuinka kovia tyyppejä pelkkä Crossfit tuottaa.
Olisi myös mukava tietää kuinka paljon selkä-, polvi-, yms. vaivaisia Crossfit tuottaa tuolla ajanjaksolla.
Täällä keskustelua loukkaantumisista.

http://board.crossfit.com/showthread.php?t=37310" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja mitä oon lueskellut, niin juuri tää mentaliteetti tuottaa niitä loukkaantumisia
Ed Haywood

Yes, exactly. It's Risk vs. Reward, like investing or business. If you want big fitness gains, you have to up the intensity, and with increased intensity comes increased risk of injury.

It's absolutely worth it to me, and probably to everyone else on this site. . . .
David Meverden

I second this. Crossfit is all about pushing your limits; with weight, with work capacity, with endurance. Even properly coached (which many people are not, especially when they first start to dabble) that WILL lead to more injuries than 20 minutes on an elliptical, but we clearly feel it's worth the risk.
Yes, if you are an Idiot. Loistavastihan tää laji sopii länsimaiseen "kaikki nyt" mentaliteettiin :)

Mutta toki (toivottavasti) nää on pieni vaan osa sitä lajia. Esim. suomessa en osaa kuvitella, että tällasta on toiminta, vaan ammattimaista ja järkevää.
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

Crossfit

Viesti Jopo »

Miten se, että myöntää olemassa olevat riskit ja realiteetit, mutta silti haluaa reenata kovaa tekee kenestäkään idiootin. Tyhmää olisi kieltää loukkaantumisriski, tai uskotella itselleen, että junnaamalla vuosia samoilla painoilla ja toistomäärillä kehittyy paremmin.

Käsittääkseni ei ole salaista tietoa, että kova kuntopiiri kehittää enemmän kuin löysäily. Myöskään se, että loukkaantumisriski kovassa kuntopiirissä on salilla käveleskelyä ja painojen katselua suurempi ei ole ihan uutta tietoa.

Käsitykseni mukaan useissa urheilulajeissa pyritään nostamaan omia rajoja, jopa loukkaantumisen uhalla. Muutenhan oheisreeni olisi vesijuoksua ja nyrkkeilyä harjoiteltaisiin pelkästään säkkiä kiertämällä ja varjoa lyömällä.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Crossfit

Viesti PDC »

Kai se pointti on, että kun kattoo noita videoita (mitkä on varmaan pieni osa kokonaisuutta) niin se riskien eliminointi on aika tiessään. Siitä on kyse. On eri asia eliminoida riskit niin hyvin kuin mahdollista kuin vetää menemään ja sanoa, että se mahdollinen loukkaantuminen kuuluu asiaan.

Ei se kuulu. Se on poikkeama, ei sääntö.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11388
Lauteille: Kesäkuu 2008

Crossfit

Viesti Jorge »

Tosiaan, homman nimihän on se, että on aivan eri asia, kun muiden lajien eliittiurheilijat alkavat kisata crossfitissä, kuin että sohvalta ja tietsikan äärestä revityt tyypit alkavat kokeilla rajojaan teknisesti vaativissa voimistelu- ja nostoliikkeissä - siis ennen kuin edes sisäistävät tekniikan, jota ko. lajien spesialistitkin hiovat vuosikausia...
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Crossfit

Viesti obmijoy »

siksi ensin se weideri se kun ei vaadi mitään ja tukevoitaa ja antaa perus kehon hallinan
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Crossfit

Viesti Andy »

Vaikea tuosta nyt on tekstinpätkän perusteella sanoa, että mikä se asenne on. Itse harrastan lajia, jossa saa potkia polvella päähän ja jossa hakataan sääriluita yhteen. Terveysliikunnan näkökulmasta se on tietenkin aivan hullun hommaa. En hae vammoja ja pyrin niitä parhaani mukaan välttämään, mutta olen silti tiedostanut, että niitä ei vain voi tulla vaan ihan varmasti tulee silloin tällöin. Se vain pitää hyväksyä, että se on riskin arvoista. Useimmathan toki harrastavat jotain paljon fiksumpaa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

Crossfit

Viesti Jopo »

Crossfitissa on alkeikurssikäytöntö, jossa pyritään opettamaan juurikin niille sohvaperunoille perusteita. Ei siellä sen useammin pistetä vasta-alkajia kokeilemaan tempauksen maksimia kuin painnonnostossakaan, eli siis koskaan, vaan samasta keppijumpasta sielläkin lähdetään. Jotenkin mulla nyt tulee samanlainen fiilis kuin olisin jatkoaika.comin foorumilla lukemassa, kuinka hullua/vaarallista/väärin on harjoitella kovalla sykkeellä potkuja päänkorkeuteen tai alasvientejä, kun eiväthän ne nyt aina niin kontrolloituja toimia ole.

Tuntuu vähän oudolta puolustaa lajia, kun oma kosketuspintani lajiin on lähinnä kasa työkavereita jotka lajia reenaavat. Silti, suurin osa heistä ei ole mitään entisiä eliittiurheilijoita ja ihan hyviä tuloksia ovat lajin parissa saavuttaneet. Eivätkä ole edes itseään rikkoneet, osa toki on, mutta ompa sitä porukkaa loukkaantunut joukkuekendossakin jota leikkisästi myös sählyksi kutsutaan. Voisin veikata, että turvallisempaa sen sohvaperunan on mennä CF alkeiskurssille, kuin päättää lähteä salille pakkotoiston ja youtuben evästämänä, tai ohjattuun muttei valvottuun bodypumppiin missä kaikki tekevät liikkeet miten parhaaksi näkevät ja painot skaalataan vieressä seisovan mukaan.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Crossfit

Viesti PDC »

Joo, sanoin parikin kertaa, että kyseessä taitaa olla poikkeustapaukset. Esim. suomessa tuskin tuollaista tulee näkemään koskaan. Amerikka on vain isompi.
Kuvake
::Ville::
polveenpotkija
Viestit: 109
Lauteille: Kesäkuu 2007

Crossfit

Viesti ::Ville:: »

Jopo kirjoitti: ... Jotenkin mulla nyt tulee samanlainen fiilis kuin olisin jatkoaika.comin foorumilla lukemassa, kuinka hullua/vaarallista/väärin on harjoitella kovalla sykkeellä potkuja päänkorkeuteen tai alasvientejä, kun eiväthän ne nyt aina niin kontrolloituja toimia ole...
Myös mua vähän naurattaa tää ihmeellinen suhtautuminen CrossFitin treenaamiseen. Ei täällä vissiin mitään hojoilulajejakaan ihan hirveästi arvostella tyyliin "toi on ihan tyhmää, miksi teet noin, tossa sattuu ja rikot itsesi". Jokainen tyylillään ja niitä joita ihmetyttää/pelottaa lajin "kauheus", suosittelen käymään kokeilemassa lajia. Useimmilla CF-saleilla on varmaan tutustumiskäynti mahdollista.
Kuvake
siipi
reiteenpotkija
Viestit: 347
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HEMA
Takalajit: Thainyrkkeily, Defendo, BJJ, Wing Tsung

Crossfit

Viesti siipi »

Kävin crossfitissä noin 3kk ajan ja siitäkin on kohta puoli vuotta joten mikään asiantuntija en ole, mutta noiden fail videoiden touhu on aivan planeetalta siihen verrattuna mitä itse koin ja näin. Tarkoin siellä opetettiin painonnosto liikkeet yms. ja kun tehtiin valmentaja vahti ja korjasi jos jotain teki väärin. Pahin vammautuminen minkä näin oli kun joku sai sääreen naarmun laatikon päälle hypätessä.

Se hassun näköinen kippileuanveto on eri liike kun normaali leuanveto. Eikä niitä siellä crossfit salilla kukaan keskenään sekoittanut. Sitä kippi tekniikkaakin opeteltiin ihan varta vasten. Se on enemmän voimistelu- kuin voimaliike ja yllättävän vaikea oppia (tai ainakin minulle oli). Normaaleja "strict" leukoja tehtiin myös painoilla ja ilman, mutta ei kovin usein sellaisissa harjoitteissa jossa tehtiin aikaa vasten.

Eli noiden leukojen "käyttötarkoitus" on eri. Kippileuat sopii semmoseen harjoitukseen kun on tarkoitus tehdä kovalla sykkeellä ja koitetaan käyttää monta lihasta yhtäaikaa. Ne on varmaan myös helpompi laskea kun riittää, että leuka menee tangon yli eikä tarvi vahtia mennäänkö sinne ylös tarpeeksi suorana vai ei.

Tosi hyvää reeniähän se oli. Oppi uutta ja pääsi seikkailemaan reippaasti mukavuusrajojen ulkopuolella. Takaisinkin vielä menen jos saan jotenkin viikkoon lisää päiviä.
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Crossfit

Viesti PDC »

En teilaa Crossfittia tårta på tårta, tai edes huonoksi, tai oikestaan mitenkään. Kyseessä (mun osalta) oli nuo irralliset suoritukset. Ja taas on kyse siitä mahdollisten haittojen eliminoinnista. Jos sparrattaan, niin yleensä kaikki lajit yrittää minimoida ne haitat suojuksilla ja muilla aspekteilla. Nuo videot on vähän sama kuin jotkut grillijuhlien nyrkkeily kisat, jossa toista lyödään, menee taju ja sitten ollaan hädissään. En mää nyrkkeilyä teilaa, vaan ne grillijuhlien sankarit.
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Crossfit

Viesti PDC »

Kiitos näkemyksestä siipi :)
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Crossfit

Viesti obmijoy »

noiden hurjimpien grossfit videoiden myötä jos perustaa mielipiteensä muuttuu "rasistiksi" aivan niinkuin jos muodostaa mielipiteensä ihmisistä pienen epäterveen otannan perusteella lehtien lööpeistä

siipi kirjoitti asiaa

epäterveesti asioihin suhtautujat menehtyvät tosin aika hitasti ja ehtien kylvää pahoja tapojaan, mutta menehtyvät kuminkin
he ovat muistutuksia meille siitä että emme saa kulkea silmät kiinni vaan meillä on oma vastuu siitä mitä omaksumme
siis velvollisuus ajatella ja olla tarkka

luota maltiin ja kuuntele viisaita
ja siellä missä siipi treenasi on toden näköisesti maltillinen ja viisas opetus
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Crossfit

Viesti Alioppilas »

Uudessa Gloriassa juttu crossfitistä. Näkökulma yllättäen hieman eri kuin tämän ketjun keskustelussa.

Seuraajat

Kuvake
Aleksi T
Kuvake
Eppu
Hemmukka
Kuvake
Jorge
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
NCP
Kuvake
Point
zzkettu