Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kiinassa tapahtuu

Keskustelua yhteiskunnallisista ja vakaumuksellisista aiheista. Edellyttää kirjautumista. Muista kohteliaisuus, kunnioitus ja alueen säännöt.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
KungFuMiäs
etupotkija
Viestit: 5375
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

Kiinassa tapahtuu

Viesti KungFuMiäs »

Kaiken tämän hulluuden keskellä istuu Hong Kong kaikessa hiljaisuudessaan ja toivoo että Kiina ei huomaisi niitä :) . Nyt kun isoimmat häslingit ovat ohi jälleenliittämisen ja olympialaisten kanssa niin Kiina on pikku hiljaa alkanut uudistamaan koulutusjärjestelmää Hong Kongissa. Länsimaalaisen koulutuksen saaneet opettajat ovat tietenkin pahassa tilanteessa kun tulee uusia ohjeita mitä ja miten pitää opettaa... Aika monet vielä vastustaa, mutta yksitellen sielä tulee virallisia lausuntoja korkeammilta opetushallinnon tahoilta että nyt meillä tehdään näin niikuin Kiinassa. Pikku hiljaa Kiina valuu Hong Kongiin, jänniä aikoja. En tiedä onko länsimaisissa lehdissä näistä uutisia, mutta vaimo lukee noista jutuista paikallisista lehdistä.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11388
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kiinassa tapahtuu

Viesti Jorge »

KungFuMiäs kirjoitti: Kaiken tämän hulluuden keskellä istuu Hong Kong kaikessa hiljaisuudessaan ja toivoo että Kiina ei huomaisi niitä .:)
Ei pidä paikkaansa. Hongkongissa on varsin äänekkäitä mielenosoituksia monia Beijingin hallinnon toimia vastaan, joten haluavat, että huomataan.
Nyt kun isoimmat häslingit ovat ohi jälleenliittämisen ja olympialaisten kanssa niin Kiina on pikku hiljaa alkanut uudistamaan koulutusjärjestelmää Hong Kongissa. Länsimaalaisen koulutuksen saaneet opettajat ovat tietenkin pahassa tilanteessa kun tulee uusia ohjeita mitä ja miten pitää opettaa... Aika monet vielä vastustaa, mutta yksitellen sielä tulee virallisia lausuntoja korkeammilta opetushallinnon tahoilta että nyt meillä tehdään näin niikuin Kiinassa. Pikku hiljaa Kiina valuu Hong Kongiin, jänniä aikoja. En tiedä onko länsimaisissa lehdissä näistä uutisia, mutta vaimo lukee noista jutuista paikallisista lehdistä.
Niin, tuo oppiaine, jota ajetaan kouluihin on englanninkieliseltä nimeltään "national education", joka ei sitten ole luonnollisestikaan Kiinan historian tutkimista, kun curriculum, jota on ehdotettu, on manner-Kiinan viranomaisten (lue: Kiinan kommunistinen puolue) hyväksymä.

Tätä on yritetty ujuttaa, kun Hongkongissa on gallupien ennätysalhainen suosio Kiinaan identifioitumisella (siis kiinalaisväestön keskuudessa). kysely on siis tehty tyyliin:

tunnetko itsesi:
- kiinalaiseksi
- kiinalaiseksi ja hongkongilaiseksi
- hongkongilaiseksi ja kiinalaiseksi
- hongkongilaiseksi

Tämä siis huolimatta Kiinan taloudellisista harppauksista - on muistettava, että hongkongilaisista varsin suuri osa polveutuu väestä, joka lähti nimenomaan 1949 ja sen jälkeen pois kommunistihallinnon alta, eivätkä kommunistipuolueen viime aikoina ilmitulleet väärinkäytökset ole omiaan lisäämään sen suosiota. Kysymys ei siis ole edes länsimaisuus vs. kiinalaisuus vaan kiinalaisuus vs. kommunistipuolueen versio kiinalaisuudesta.

On muistettava, että manner-Kiinassakaan suurin osa väestöstä ei siis kuulu puolueeseen (toisin kuin monissa muissa kommarimaissa, jossa on ollut suorastaan velvollisuus kuulua puolueeseen) , vaan se on todellinen harvainvaltainen systeemi. Puolue on aikalailla helisemässä nykyisen tiedonvälityksen aikana, ja siksi yrittää vaientaa epäkohdista puhuvat "whistle blowerit" - johtajat ovat toki lukeneet sen Kiinan historian, jota eivät halua opettaa, ja tietävät, että siinä maassa on tullut todellisia mullistuksia aina, kun patovallit ovat murtuneet.

Linkkejä eri kanteilta - virallisilta ja kriittisiltä

http://www.channelnewsasia.com/stories/ ... 97/1/.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://asiasentinel.com/index.php?optio ... Itemid=189" onclick="window.open(this.href);return false;
http://varsity.com.cuhk.edu.hk/index.ph ... education/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.edb.gov.hk/index.aspx?nodeID=7127&langno=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cd1.edb.hkedcity.net/cd/cdc/en/C ... ary)_2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cpce.gov.hk/national-educati ... stract.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://hkupop.hku.hk/english/release/release884.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://topics.scmp.com/news/hk-news-wat ... s-HKU-poll" onclick="window.open(this.href);return false;
Hollow
munillepotkija
Viestit: 535
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Kiinassa tapahtuu

Viesti Hollow »

19 minuutin esitelmä Kiinan nettisensuurista.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11388
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kiinassa tapahtuu

Viesti Jorge »

Jälleen muistutukseksi: Kiinan valtion systeemi yhdistyneenä tiedonvälityksen puutteseen sekä Kiinan oma propaganda, ja toisaalta Kiinan vastainen propaganda, aiheuttavat melkoisen sekavan kuvan maasta ja sen asukkaista.

Kaiken sen keskellä kannattaa muistaa, että ihmiset hyvine ja huonoine puolineen ovat melkolailla samanlaisia ympäri maailmaa.

Kiinalaisnainen pelasti kymmenien vauvojen hengen

Tiistai 31.7.2012 klo 21.05

Köyhyydessä koko ikänsä elänyt kiinalainen nainen on poiminut vauvoja jopa roskien joukosta.

Lou Xiaoying, 88, ei ole antanut oman hädänalaisuutensa estää häntä omistamasta elämäänsä toisten auttamiselle. Lou on pelastanut yli 30 hylättyä vauvaa Jinhuan kaduilta viimeisen neljän vuosikymmenen aikana, kertoo Huffington Post. Lehti siteeraa kiinalasista Yanzhao Metro Dailya.

Lou kasvatti itse neljä orpoa yhdessä aviomiehensä kanssa. Mies kuoli 17 vuotta sitten ja Lou itse tuskin elää kovin pitkään. Hän kärsii sydän- ja munuaisongelmista.

- Kaikki alkoi kun löysin ensimmäisen vauvan, pienen tytön vuonna 1972, kun olin ulkona keräämässä roskia. Hän vain makasi tielle hylätyn rojun seassa, hylättynä. Hän olisi kuollut jos me emme olisi ottaneet häntä hoiviimme, Lou sanoo Daily Mailin mukaan.

Romunkerääjänä itsensä elättänyt nainen ymmärsi lapsen kasvaessa, että hän voisi käyttää energiansa myös muiden hyväksi. Lou ja hänen aviomiehensä pelastivat siitä eteenpäin kymmeniä vauvoja. Kuusi lasta, joista yhden hän on synnyttänyt itse, pariskunta hoiti omin voimin. Lopuista huolehtivat sukulaiset.

Viimeisimmän adoptiopojan, Qilingin, hän löysi roskiksesta kuusi vuotta sitten.

- Minulla ei ole montaa päivää jäljellä. Mutta kaikkein eniten haluan nähdä, että 7-vuotias Qiling menee kouluun, Lou sanoi uutistoimisto Xinhualle sairaalavuoteeltaan.

Loun pyyteetön sankaruus on saanut paljon mediahuomiota Kiinassa ja netissä on käynnistetty rahankeräys naisen sairaalalaskujen maksamiseksi. Lisäksi Loun kotikaupungin ala-aste on tarjonnut Qilinginille paikan alennetuilla lukukausimaksuilla.

- Se oli hänen (Loun) viimeinen toive, ja meidän pitää auttaa sen toteutumisessa, koulun rehtori Zhang Fangxiao sanoo.

Kiinan harjoittama yhden lapsen politiikka on suurin syy hylättyjen lasten verrattain suureen lukumäärään.
IL
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201207 ... 2_ul.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

Kiinassa tapahtuu

Viesti M. Vilenius »

Japan will return 14 activists who were illegally detained after landing on an island belonging to China, according to Chinese diplomats in Japan.

Okinawa police arrested the Chinese nationals on suspicion of "illegal entry" after the Chinese arrived at the Diaoyu Islands via a Hong Kong fishing vessel on Wednesday to assert China's sovereignty to the islands.
http://www.china.org.cn/world/2012-08/1 ... 260827.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Kiinassa tapahtuu

Viesti Mika »

Ne surkimukset eivät osaa edes siltoja rakentaa, joten ihmisiä kuolee :?
Kiinassa useita ihmisiä sai surmansa perjantaina, kun hiljattain valmistunut moottoritiesilta romahti.

Turma tapahtui Harbinin kaupungissa Koillis-Kiinassa. Sillasta romahti noin sadan metrin mittainen osuus, kun neljä isoa rekkaa ajoi sille. Rekat syöksyivät alas sillan mukana.

Kaksi ihmistä kuoli paikan päällä ja kolmas sairaalassa. Lisäksi viisi ihmistä vietiin sairaalahoitoon.

Turman syytä tutkitaan. Harbinin lentokentälle johtavan, kahdeksankaistaisen moottoritien silta oli avattu liikenteelle yhdeksän kuukautta sitten. Sen oli määrä kestää jopa 9 800 ajoneuvoa tunnissa.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan ainakin kuusi isoa siltaa on romahtanut Kiinassa vuoden sisällä. Romahduksien syyksi epäillään huonoa rakentamista.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Kiinassa tapahtuu

Viesti Dojon Jäykin »

Kyllä ne luultavasti osaisivat, mutta sitä rakennusmateriaalia katoaa sen verran
ennen sillaksi päätymistään ettei lujuuslaskelmat enää pidä paikkaansa.
Joku on tehnyt tiliä, ja kun on ollut ahne niin näin siinä sitten käy.
Kiinassa sitten päitäkin katkotaan kun juttu käy liian julkeaksi.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Kiinassa tapahtuu

Viesti Mika »

On se kovaa touhua.
Kymmenet tuhannet kiinalaiset osoittivat mieltään 15.-16. syyskuuta Japania vastaan eri puolilla Kiinaa. Osa mielenosoittajista tuhosi japanilaisten omaisuutta.

Riita maiden välillä kärjistyi noin viikko sitten, kun Japani ilmoitti ostaneensa Senkakun saariryhmän. Kiina tuomitsi kaupan laittomaksi ja lähetti kaksi partiovenettä saarten tuntumaan. Se on ilmoittanut pitävänsä tiukasti kiinni itsemääräämisoikeudestaan.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010

Kiinassa tapahtuu

Viesti nomad »

Tuolta on kyllä kuulunut, että olisivat kovin huumoritasoa nuo mielenosoitukset. Näyttelijöitäkin mahtollisesti ois käytetty. Huhupuheita toki, mutta ei yllättäisi.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11388
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kiinassa tapahtuu

Viesti Jorge »

Niin, onhan sekin huumoria, jos mielenosoitusta kuvaavaa hongkongilaista reportteria vedetään kunnolla turpaan (poliisien toimesta), autoja poltetaan, liikkeitä tuhotaan jne.

Näyttelijöitä saatetaan hyvinkin käyttää, mutta sillä ei välttämättä ole tekemistä huumorin kanssa.
Aihki
päähänpotkija
Viestit: 6247
Lauteille: Joulukuu 2010

Kiinassa tapahtuu

Viesti Aihki »

Jorge kirjoitti: Niin, onhan sekin huumoria, jos mielenosoitusta kuvaavaa hongkongilaista reportteria vedetään kunnolla turpaan (poliisien toimesta),
Paikallisittain tuo on kai katsottava huumoriksi, vakavammasta olisi seurauksena niskalaukaus.
Mika Luostarinen
kylkeenpotkija
Viestit: 1131
Lauteille: Maaliskuu 2009

Kiinassa tapahtuu

Viesti Mika Luostarinen »

Kiinassa, protestoivan talonpojan yli ajettiin katujyrällä

Kylän, jonka läpi tehdään tietä, asukas yritti estää katujyrän etenemisen ja asettui makaamaan asfaltille, mutta koneen kuljettajaa tämä ei pysäyttänyt ja hän ajoi jyrällä miehen yli. Määräyksen siitä, ettei mielenosoittajien vaatimuksiin tule alistua antoi aluehallinnon johtaja.

Talonpojan kuoleman jälkeen, rakennuspaikalle saapui noin 600 suuttunutta asukasta. Joukkolevottomuuksien estämiseksi, hallitus on siirtänyt kylään muutamia satoja poliisia.
http://finnish.ruvr.ru/2012_09_27/89459041/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Kiina

Viesti Lasse Candé »

En ole varma onko Kiinasta omaa ketjuansa, mutta viimeistään nyt on.

Kiina on jo pidemmän aikaa puhuttanut tulevana supermahtina ja toisaalta ihmisoikeusasioiden ja ympäristövaikutusten takia mm mm.

Tässä ketjussa voi pohtia noita, mutta toki myös muuta.


Idea ketjuun lähti tästä lainauksesta jonka toisaalta löysin ja joka on otettu osoitteesta
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-19929620" onclick="window.open(this.href);return false;
:
Why have we managed to get China so wrong? The reason is hardly rocket science. We insist on viewing it through a western prism. For the best part of two centuries, Western societies have seen themselves as the model for all others. But China isn't like us. It never has been and never will be.

The great task facing the West over the next century will be to make sense of China - not in our terms but in theirs. We have to understand China as it is and as it has been, not project our own history, culture, institutions and values onto it. It will always fail that test. In truth such a mentality tells us more about our own arrogance and lack of curiosity than anything about China.
Mielenkiintoinen näkökulma. Meillähän on omat käsityksemme oikeasta ja väärästä ja ne ovat oikeat vain koska ne ovat tämänhetkinen tilamme kehitysjatkumossa. Samaan aikaan kaikki valtiot tekevät sekä oikeaa että väärää. Hankalaa tuomita niin isoa valtiota valtiona, vaikka tekoja pystyisikin tuomitsemaan ja samalla hankala olla täysin varma siitä että paha on absoluuttista eikä vain meidän näkökulmaamme perustuvaa.


Teksti kannattaa ehkä lukea kokonaisuudessaan. Itse en ole vielä ehtinyt kuin silmäillä. :)
Kuvake
Lasileuka
munillepotkija
Viestit: 864
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki

Kiina

Viesti Lasileuka »

In truth such a mentality tells us more about our own arrogance and lack of curiosity than anything about China.
Totta. Jos Kiinassa erehdyt arroganttina länkkärinä auttamaan esim. liikenneonnettomuuden uhria, niin voit hyvin joutua uhrin korvausten maksumieheksi.
Minua ei kiinnosta tippaakaan mitä täällä tapahtuu.
Olen ollut uskossa 20 vuotta eikä minulla ole kuoleman pelkoa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Kiinassa tapahtuu

Viesti Lasse Candé »

Lasileuka kirjoitti:
In truth such a mentality tells us more about our own arrogance and lack of curiosity than anything about China.
Totta. Jos Kiinassa erehdyt arroganttina länkkärinä auttamaan esim. liikenneonnettomuuden uhria, niin voit hyvin joutua uhrin korvausten maksumieheksi.
Ei se arroganssi ole sitä auttamista vaan esim kirjoittamasi kaltaiset viestit joissa on kansainvälisissä suhteissa luovuttamisen meininki koska "he ovat huonompia siellä". Toki yritit soveltaa sarkasmia, mutta sitä kannattaisi pohtia rakentavuuden kannalta tyypillisesti kaksi kertaa ja yleensä päätyä lopputulokseen että jättää väliin.

Tässähän ei ole kyse pikkuasioista kuten siitä että siellä saattaa huonon onnen käydessä käydä niin tai täällä saattaa tulla ryöstetyksi tai tapetuksi. Kyse on kansainvälisestä aikaansaamattomuudesta koska realiteetit ymmärretään väärin tai niiden pohjalta vedetään väärät johtopäätökset.

Niin, lyhyesti, kyse on siitä mitä tekstissä sanotaan.

Seuraajat

Kuvake
Dojon Jäykin
grappling
Heikki
Ounou
Kuvake
Panu Suominen
Kuvake
Point
Roku