Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Oma vs esikuvien vastuu

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 20857
Lauteille: Joulukuu 2007

Oma vs esikuvien vastuu

#1

Viesti Lasse Candé »

Kuva tekstillä:
http://postimage.org/image/n25obplw3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuva

Keskustelu alkoi jo hieman tätä viestiä aiemmin Bond-ketjussa.. Käykää katsomassa jos huvittaa..
http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 64#p726864" onclick="window.open(this.href);return false;
Aleksi T kirjoitti:
Lasse Candé kirjoitti: Adelen kommentissa joka näkyy kuvassa ei ole mitään ihmeellistä tai tuomittavaa. Hänellä ei ole roolimallin vastuuta automaattisesti ellei hän sitä halua. Mitä enemmän tuollaisia outouksia höpistään, sitä enemmän ne toteuttavat itseään. Jos ymmärrän oikein, Adele tahtoo tuolla kommentilla profiloitua muusikkona ja haistattaa juuri tuolle ajattelulle. Mielestäni se on huomattavasti enemmän oikein kuin väärin. ...kun taas puheet jotka sitä esimerkkivastuuta hänelle sysäävät ovat huomattavasti enemmän väärin kuin oikein.
Nooh tyydyn olemaan vain eri mieltä tuosta. Mielestäni kaikilla esikuvan asemassa olevilla on vastuuta tiettyyn pisteeseen saakka omista jutuistaan. Toki Adele on muusikko eikä jääkiekkoilija tai terveysguru, mutta usein ihmiset katsovat idoleitaan joka kantilta ja haluavat tietää kaiken mahdollisen fanituksensa kohteesta ja se, mitä Adele sanoo asiasta X, riippumatta mikä se asia on, vaikuttaa siihen mitä fani ajattelee asiasta X. Halusi Adele sitä tai ei. Etenkin nuorille idolit on tärkeitä ja ne sanomiset oikeasti vaikuttaa fanien asenteisiin. Muistaakseni jääkiekon MM-kultajuhlien ketjussa kirjoittelin aika pitkälti samasta asiasta, jos tästä vaikka pitää oma ketjunsa avata.
Tulkitsen itse Adelen tekstin kontekstin sellaiseksi missä hän nimenomaan painottaa ettei hän ole mikään laihismalli (eikä haluakaan) vaan muusikko. Jos joku tulkitsee tämän niin että Adele kehottaa kaikkia epäterveelliseen elämään, mennään kyllä edelleen minun mielestäni roimasti oman vastuun pariin eikä tähden. Esikuvilla on aina vastuuta kuten meillä kaikilla, mutta jossain kohtaa täytyy tunnustaa etteivät hekään voi kaikkea kontrolloida. Tämä ei tokikaan poista vastuuta laajemmin, mutta tässä esimerkissä poistaisin itse Adelelta vastuun kokonaan mahdollisista virhetulkinnoista. "Jos on niin tyhmä että..." ja silleen.
kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 421
Lauteille: Joulukuu 2009

Oma vs esikuvien vastuu

#2

Viesti kimmokammo »

Jos ihmiset kasvattaisivat lapsensa itse ja kertoisivat esimerkiksi että kun joudut liemeen jonkun idolin tai kaverin takia, katsopa kiinni jäädessäsi onko niitä kavereita/idoileita auttamassa. Toisaalta taas tässä tapauksessa Adele on se lapsi, joka tuulettaa suureen ääneen omaa oikeuttaan omiin tekemisiinsä, mutta se että Adele tekee ei tarkoita että jonkun muun kannattaa tehdä. Jos haluaa elää Adelen mallin mukaan, kannattaa aloittaa siitä että myy 10+ miljoonaa levyä.
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16107
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Oma vs esikuvien vastuu

#3

Viesti Kari Aittomäki »

Itse pidän tota Adelen mallia miljoonasti parempana kuin jotain gagailua.
Ilkeäksi asian tekee se, että Adele on hieno musiikintekijä jolla on rajoitteensa toki (Skyfallissa vetää kykyjensä äärirajalla)..
mutta Lady Gagana esiintyvä tapaus on valtavan lahjakas ja ilmaisuvoimainen yksilö.
Jonka lie pakko kiemurtaa ku heitukka saadakseen tilaa talentilleen.
Siinä on jotain helvetisti vinossa.
Adelella on palikat kohdallaan.

Vaatii tosi luonnetta olla lähtemättä staratehtailuun mukaan, muistaako kukaan että Johnny Deppistä oltiin väkisin vääntämässä teini-idolia?
Hän valitsi toisen tien ja jumalauta mitä jälkeä on tehnytkään hän.
Kuvake
bob
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Nummela

Oma vs esikuvien vastuu

#4

Viesti bob »

Jos teksti oli tosissaan Adelelta, tulisi hänen opetella than:in ja then:in ero.
Kimura No Mae Ni Kimura Nashi. Kimura No Ato Ni Kimura Nashi.

"Yeah, it's my life. But at least it's half over." - Al Bundy
Kuvake
Lohikäärmepallo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 792
Lauteille: Syyskuu 2006

Oma vs esikuvien vastuu

#5

Viesti Lohikäärmepallo »

Ihmisten välisen kanssakäymisen ongelmista yksi on siinä, että jokainen voi samaistua vain sellaisiin ihmisiin, jotka herättävät jotain vastakaikua itsessä. Erilaiset elämänkatsomukset eivät kohtaa, niillä ei ole kuin vähän, jos ollenkaan, yhteistä maaperää, jonka kautta lähestyä toisiaan.

Useimmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että tekevät elämässään edes jotain oikein ja että ovat käsittäneet mikä on pätevä maailmanjärjestys. Siksi hyvänä on helppo pitää sitä mitä tekee itse ja huonona sitä mitä tekee joku joka on mahdollisimman kaukana itsestä. Itse olen urheileva, hoikahko, (kohtuullisen) raitis ja täysin laulutaidoton mies, joten meikäläisen ja Adelen yhteisymmärrys ei ole ihan välttämättä itsestään selvää.

Mihin tämä liittyikään? Esikuva on jotain mitä ihminen tarvitsee, kun etsii motivaatiota jonkin suunnan kulkemiseen. Pitäisi osata poimia se oleellinen oman itsen kannalta. Tässäkin maassa on pari henkilöä, jotka viettävät taiteilijaelämää vaikka varsinainen taide antaa odottaa itseään ja lahjat saattavat olla esikuvien rinnalla vaatimattomat. Siitä huolimatta itsekin katselen aina välillä Bruce Leen leffoja ja uskottelen itselleni, etten treenaa ihan turhanpäiten.
Siinä vaiheessa kun on pärjättävä omillaan ja omista lähtökohdistaan esikuvilla on vähemmän merkitystä. Kun ainut ihminen, jota kiinnostaa uitko vai uppoatko, katsoo peilistä, ei kuviteltu suuruus tai esikuvan palvominen kovin pitkälle kanna.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93958
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Oma vs esikuvien vastuu

#6

Viesti Mika »

bob kirjoitti: Jos teksti oli tosissaan Adelelta, tulisi hänen opetella than:in ja then:in ero.
:smt040

Joo, HIEMAN muuttuu tuon tekstin sisältö noin väärin kirjoitettuna :D

Mutta asiaan. Adele on Rolling Stonen haistattelussa jutellut niitä näitä.
"My life is full of drama and I won't have time to worry about something as petty as what I look like," she tells Rolling Stone contributing editor Touré. "I don't like going to the gym. I like eating fine foods and drinking nice wine. Even if I had a really good figure, I don't think I'd get my tits and ass out for no one."

But Adele has no beef with other female recording artists who choose to flaunt their bodies. "I love seeing Lady Gaga's boobs and bum," she says. "I love seeing Katy Perry's boobs and bum. Love it. But that's not what my music is about. I don't make music for eyes. I make music for ears."


Vähän tuota Karikin pohti.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Oma vs esikuvien vastuu

#7

Viesti Alioppilas »

Noin äkkiä voisi kuvitella, että Adele ei itse henkilökohtaisesti lainaisi itseään oman kuvansa vieressä, vaan asialla on joku fani, jolloin yhtälöön tulee heti enemmän mahdollisia kirjoitustaidottomia tai kieliopin huonosti hallitsevia henkilöitä. En ole varma, mutta uskoisin näiden isompien starojen hoitavan haastattelunsa suullisesti, ja tämä pätkä lienee joistain sellaisista koottu.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 117 kurkkijaa