Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Maahanmuuttopolitiikka

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Viestiketju lukittu
Kuvake
NCP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 147
Viestit: 4229
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Turku

Maahanmuuttopolitiikka

#4021

Viesti NCP »

Polvi kirjoitti: Eli 2/3 massoista on jo eläköitynyt ja työttömien määrä vain kasvaa. Jotenkin vaikea uskoa, että tilanne muuttuisi radikaalisti tuon viimeisen kolmanneksen osalta. Tuo viimeinen lainaamani lause on kyllä hupaisa. Mitään perusteitahan tuolle ei ole esitetty. Ilmeisesti tuossa luotetaan (Putan tavoin) siihen, että lähivuosina iskee hirmuinen kasvukausi, joka polkaisee teollisuuden ennennäkemättömään nousuun! :lol:
Kun lukee tuon viimeisen kappaleen kokonaan, saa vähän uutta perspektiiviä työvoimapolitiikkaan:
Pula työntekijöistä silti edessä

Työllisyysnumeroiden parissa työuransa tehneet virkamies Kauppinen ja tilastomies Myrskylä kuvaavat hyvin työelämää laajemminkin. Molemmat jatkavat töitään edelleen virallisen eläkeiän jälkeen. Kun he jäävät eläkkeelle, kummankaan tilalle ei palkata uutta työntekijää.

- Työt kiinnostavat, motivoivat edelleen. Olen tällä hetkellä 66-vuotias eli tässä on kaksi vuotta kun joutuu lopettamaan, kertoo Kauppinen.

- Sitten säästetään yhdet palkkarahat. Meillä jotka nyt on tällaisissa selvitystehtävissä tutkimustehtävissä, niin ei käsittääkseni kertaakaan ole otettu korvaavaa työntekijää, summaa Myrskylä.

Molemmat pitävät työvoimapulaa silti väistämättömänä tulevaisuuden pulmana.
Suurinta vapautta on vapaus tyhmyyteen.
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 63
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Maahanmuuttopolitiikka

#4022

Viesti Point »

Polvi kirjoitti: Eli 2/3 massoista on jo eläköitynyt ja työttömien määrä vain kasvaa. Jotenkin vaikea uskoa, että tilanne muuttuisi radikaalisti tuon viimeisen kolmanneksen osalta. Tuo viimeinen lainaamani lause on kyllä hupaisa. Mitään perusteitahan tuolle ei ole esitetty. Ilmeisesti tuossa luotetaan (Putan tavoin) siihen, että lähivuosina iskee hirmuinen kasvukausi, joka polkaisee teollisuuden ennennäkemättömään nousuun! :lol:

Kiitos linkistä. Itselläni oli jäänyt tuo huomaamatta.

Se mitä arvelin tutkijoiden tällä työvoimapulalla tarkoittavan on, että pian niitä elätettäviä työvoiman ulkopuolella olevia (yli 65-68 vuotiaita + "lapset/nuoret alle 15 v) on enemmän kuin "työiässä" olevia. Tämän lisäksihän on vielä rakenteellista työttömyyttä ja muilla tavailla "työvoiman ulkopuolelle luisuneita, joihin valitettavasti aika suurin osa maahanmuuttajista on syystä tai toisesta päätynyt.

Eli jossain vaiheessa, kun/jos "syntyy" sellainen toimiala/toimialoja, joka pystyisi työllistämään isoja määriä ihmisiä, niin meillä ei olekaan oikean ikäisiä käsipareja, joista saisi koulutettua sitä osaavaa työvoimaa. Ja nyt tarkoitan toimialoja, jotka tuovat vientituloja. Palvelusektori kyllä työllistää ihmisiä, mutta se käytännössä vaan pyörittää kansantaloutemme sisällä olevia rahoja. Jostain pitäisi saada sitä hilloa pyöritteäväksi ja vienti on hyv'ä keino

Mutta nyt näyttää vähän pahalta. Raskaaseen teollisuuteen ei tunnu syntyvän samaan tahtiin uusi työpaikkoja, koska kysyntä muuttuu ja tuottavuuskin on sitten 70-luvun parantunut. (jne) Yksi paperimies vastaa nykyään väh paria 70-luvun paperimiestä (oikei.. tämä oli puhdas arvaus..). Viime vuosikymmenet kasvua tuonut teknologiateollisuuskin on osin karannut muualle, kun sitä osaamista on läytynyt muualle. Toivotaan nyt, että jotain uutta syntyy lähimmän 10-20 vuoden ajalla, ja sitä ennen saadaan tekohengitettyä tätä nykyistä kansantaloutta jotenkin.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
T-T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 56
Viestit: 3596
Lauteille: Helmikuu 2011

Maahanmuuttopolitiikka

#4023

Viesti T-T »

Ruottissa menee kyllä lujaa

(sisältäää rahmispossu suomennoksia...)
Sifon tänään julkistettu mielipidetiedustelu, missä ruotsidemokraatit kuittasivat 10%:n kannatuksen, mikä on ennätys kyseisen laitoksen mittauksissa, ajaa tiedostajia epätoivon partaalle. Esimerkiksi tästä käy oheinen anonyymi pääkirjoitus, mikä asiavirheiden lisäksi sisältää roppakaupalla suvaitsevaistolle tyypillistä pyhää vihaa. Rautaputkilla pääkirjoitustoimittaja viittaa luonnollisesti tähän tapaukseen, mistä tiedotusvälineet ovat yrittäneet ottaa kaiken irti. Ei hätää. Mitä enemmän media mustamaalaa, sitä korkeammalle näyttää puolueen kannatus nousevan.

Sifo-mittauslaitoksen gallup-tulos muuttaa parlamentaarisia asetelmia. Kyselyn tulos on erityisen selventävä; ruotsidemokraattien kannattajia ei rasismi hetkauta, eivätkä he lotkauta korvaansa, vaikka puolueen johtavat hahmot käyttäytyvät kuin pahaiset katuhuligaanit. Päinvastoin, ruotsidemokraattien kannattajat vaikuttavat pitävän tästä. Puolue rikkoo marraskuussa syntyneen ennätyksellisen 8,5%:n kannatuslukemansa ja pomppaa tasan kymmeneen prosenttiin tässä kuussa.

Tämä tekee ruotsidemokraateista Ruotsin kolmanneksi suurimman puolueen, kun ympäristötuhopuolue vihreät jäi niukasti heidän taakseen.

Det gör Sverigedemokraterna till Sveriges tredje största parti, knappt före Miljöpartiet.

Tuloksen myötä on myös syytä lopettaa selitysten etsiminen. Ruotsidemokraattien kannattajat tietävät mitä ovat tilaamassa. He pitävät ruotsidemokraattien politiikasta. He haluavat Ruotsin, missä ei ole lainkaan maahanmuuttajia. Ruotsin, missä on aina juhannusaatto, ja missä kaikki muslimit, vain siksi koska ovat muslimeja, muodostavat uhkan, mihin pitää puuttua voimatoimin.

Därmed är det också dags att sluta leta ursäktande förklaringar. Sverigedemokraternas väljare vet vad de väljer. De sympatiserar med Sverigedemokraternas politik. De vill ha ett Sverige utan invandrare, ett Sverige som ser ut som på midsommarafton och där alla muslimer, bara genom att vara muslimer, utgör ett hot som måste bemötas med kraftåtgärder.

Ruotsidemokraatit ovat kauhea puolue, jonka ajama politiikka on halveksittavaa, mutta moralisointi ei tässä nyt paljoa auta. Kaikkein tärkeintä on ilman mitään ehtoja puolustaa demokratian perimmäistä arvoa, kaikkien ihmisten samanarvoisuutta riippumatta siitä missä nämä ovat, ja varmistaa, että me kohtelemme muukalaisia samalla tapaa kuin haluamme itse tulla kohdelluiksi sinä päivänä kun me olemme muukalaisia.

Jos ruotsidemokraattien nousukiito jatkuu vuoden 2014 vaaleihin asti, mitä mahdollisuutta ei voida sulkea pois, on vaalituloksella parlamentaarisia seuraamuksia.

Juuri nyt punavihreä blokki johtaa porvarillista allianssia luvuin 47,7 – 41,7. Hallituksen luvut ovat epävarmemmat kuin opposition, sillä niin kristillisdemokraatit ja keskusta hoippuvat äänikynnyskuilun partaalla ja uhkaavat pudota pois valtiopäiviltä. Vaikka kuinka laskisi, enemmistöhallituksen muodostamisesta tulisi hyvin vaikea tehtävä.

Nykyhallitus on selvinnyt hyvin ruotsidemokraattien vaa’ankieliasemasta huolimatta. Mutta jos maahan tulisi vähemmistöhallitus, oli se kokoonpano millainen hyvänsä, mikä joutuisi neuvottelemaan tuplasti nykyistä vahvempien ruotsidemokraattien kanssa, on edessä tuskien taival. Kohtuullinen johtopäätös tästä on, että niin vasemmalla kuin oikeallakin täytyy olla valmius muodostaa aivan uudenlaisia enemmistökokoonpanoja.

On meidän demokraattinen vastuumme, että ruotsidemokraattien yhteiskunta- ja ihmisnäkemykset eivät pääse vaikuttamaan Ruotsin tulevaisuuteen.

Göteborgs-Posten (pääkirjoitus)
Rajat auki – kaikki halukkaat tulee toivottaa tervetulleeksi Ruotsiin. “Jokaisella halukkaalla tulee olla mahdollisuus oman tulevaisuutensa luomiseen Ruotsissa”, jyrähtää keskustapuolueen ideatyöryhmän puheenjohtaja Per Ankersjö.

Alkavan viikon tiistaina Ruotsin keskustapuolueen uutta puolueohjelmaa työstänyt ideatyöryhmä esittelee työnsä hedelmiä. Yksi suurimmista muutoksista on, että puolue haluaa avata Ruotsin rajat – siis aivan kokonaan. Kaikki maahanmuuttoa rajoittavat esteet on purettava. Työryhmän esitys vaikuttaisi olevan jatkoa viime vuonna esitettyyn maahanmuuttopoliittiseen linjaukseen, missä Ruotsi nähtiin jonkinlaisena uudisraivaajamaahanmuuttajien toiviomaana ja maan katsottiin hyvinkin voivan vastaanottaa tuollaiset 30 miljoonaa maahanmuuttajaa.

“Tämä on siintänyt horisontissamme jo pidemmän aikaa, eikä tässä ole mitään ihmeellistä, jos tosissaan uskoo kaikkien ihmisten samanarvoisuuteen ja yhtäläisiin oikeuksiin”, sanoo Tukholman kaupungin kaupunkiympäristöasioista vastaava varapormestari Per Ankersjö.

Ideatyöryhmän mukaan rajojen avaaminen on välttämätöntä, koska a) maassa on huutava työvoimapula ja b) haja-asutusalueet ovat tyhjentymässä ihmisistä.

“Tietyt osat Ruotsista ovat kuihtumassa pois. Ja tietyntyyppisiin työtehtäviin, joista ruotsalaiset eivät ole kiinnostuneita, tarvitaan aivan kamalasti työvoimaa”, väittää Per Ankersjö.

Hän korostaa, että uuden, rajat poistavan maahanmuuttopolitiikan rinnalle tarvitaan uudenlaista työmarkkinapolitiikkaa. Keskustan papereissa ongelmat ratkaistaan entistä joustavimmilla työmarkkinoilla ja vasta työuraansa aloitteleville maksettavilla alemmilla palkoilla.

“Luulisin, että useimmat valitsisivat työpaikan, missä maksetaan alempaa palkkaa, jos vaihtoehtona on jäädä kymmeneksi vuodeksi notkumaan aseman nurkille”, veikkaa Ankersjö.

Hän kiistää, että kyseessä olisi katala juoni halpatyövoiman tuottamiseksi maahan.

“Ei, en näe tätä asiaa noin. Elämänlaatu on monta kertaa parempi minimipalkkaisella Ruotsissa verrattuna siihen, että joutuisi elämään köyhyydessä tai peräti pakolaisena jossain muuaalla. Näin tämä asia on ajateltava”, sanoo Ankersjö, joka aivan varmasti on lukenut kirjailija Fredrik Segerfeldtin todellisuuspakoisen mielipidekirjoituksen.

Kasvavalle määrälle ruotsalaiskuntia, jotka ovat ehtineet jo ilmoittaa, että he eivät aio ottaa enää nykyistä enempää pakolaisia, Per Ankersjöllä on neuvo.

“Tämä on niin typerää kansataloudellisesta perspektiivistä katsottuna! Tämä ajattelumalli perustuu siihen, että tulijat nähdään kustannuseränä. Jos tulijat päästetään töihin, he muuttuvat voimavaroiksi”.

Vaikka ilmassa on selviä merkkejä siitä, että reaalimaailman tosiasioihin perustuvalla poliitikalla, jota mm ruotsidemokraatit ajavat, on tällä hetkellä imua, Ankersjötä ei huoleta mahdollinen äänestäjien pako keskustasta.

“Ihmisten, jotka eivät ole suvaitsevaisia, eivätkä usko yhtäläisiin oikeuksiin ja samanarvoisuuteen, tuleekin löytää itselleen joku toinen puolue. Meidän riskimme on se, että emme pysy kehityksen kärjessä ja että emme aja riittävän johdonmukaisesti politiikaamme”.

Keskustan kunnianhimoinen tavoite on olla porvarillinen vaihtoehto vapaamielisempää maahanmuuttopolitiikkaa kannattaville.

“Ruotsidemokraatteja vastustaakseen ei tarvitse kuulua mihinkään vasemmistoliikkeeseen. Myös porvariston puolella näille asioille omistaudutaan paljon ja meidän kauttamme asiat hoituvat parhaiten”.

Per Ankersjö toivoo, että puolueen puheenjohtaja Annie Lööf ryhtyy ajamaan puolueen uutta maahanmuuttolinjausta hallituksessa. Kyse on siitä, kuinka paljon tukea hän saa ajatuksilleen siellä. Äskettäin esimerkiksi maahanmuuttoministeri Tobias Billström (M) ilmaisi kannattavansa perheenyhdistämissäännösten tiukentamista.

Puolueen sisällä ideatyöryhmän ehdotuksiin on liitetty paljon odotuksia. Per Ankersjö on hyvin tietoinen siitä, että puolueen on pystyttävä nostamaan profiiliaan. Viimeisimmässä kannatusmittauksissa puolueen kannatus on ollut juuri ja juuri 4%:n äänikynnyksen yläpuolella.

“Emme ole eritysen ajankohtaisia ruotsalaisessa politiikassa juuri nyt, mutta näiden uusien ehdotusten pitäisi nostaa meidät takaisin oikealle uralle”, sanoo Ankersjö.

Ohjelmatyöryhmä pitää tiistaina lehdistötilaisuuden, missä ehdotus uudesta puolueohjelmasta julkistetaan. Seuraavaksi ehdotus siirtyy puoluehallituksen käsiteltäväksi, minkä jälkeen se tultaneen hyväksymään ensi maaliskuussa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Aftonbladet
Työperäiset loistavat poissaolollaan lainmuutoksesta huolimatta


Päivälleen neljä vuotta sitten Ruotsissa astui voimaan laki, minkä ansiosta yhteenkään länsimaahan ei ole niin helppo saapua työperäisenä maahanmuuttajana kuin Ruotsiin. Tästä huolimatta, huippuosaajia EU:n ulkopuolelta ei liiemmin ole näkynyt.

“Ei heitä kyllä ole kovin paljoa tullut. Päällimmäinen selitys tietenkin on talouden yskähtely meillä ja muualla, jolloin tulijoita on vähemmän”, sanoo taloustieteilijä Eskil Wadensjö, joka hankkii leipänsä Tukholman yliopistolla.

OECD:n mukaan minnekään ei ole niin helppoa mennä työperäisenä kuin Ruotsiin. Tilapäisen oleskeluluvan saamiseksi riittää, että on esittää työnantajan tekemä työtarjous – ihan mikä hyvänsä – kunhan pysytään yleisten työehtosopimusten raameissa.

Toiveet oli asetettu korkealle lainmuutosta tehtäessä. Tarkoituksena oli houkutella Ruotsiin EU:n ulkopuolelta huippuosaajia, mutta nyt neljä vuotta myöhemmin keskiverto työperäinen maahanmuuttaja on edelleen thaimaalainen marjanpoimija, joita kaikista Ruotsin työperäisistä on noin kolmannes.

Eniten työperäisiä saapuu hanttihommiin. Siivousala ja keittiötyöt houkuttelevat eniten tulijoita, vaikkakin heidän määränsä on vähentynyt kuluneen vuoden aikana. Ehkä aivan sattumalta juuri näillä aloilla esiintyy myös eniten työvoiman hyväksikäyttöä.

IT-asiantuntijoita ja insinöörejä on tullut hieman aikaisempaa enemmän, mutta nämä ovat edelleen pieni vähemmistö. Thaimaan lisäksi työperäisiä saapuu eniten Intiasta ja Kiinasta.

Kun hallitus ja ympäristöpuolue vihreät saivat sovittua lainmuutoksesta, sitä mainostettiin vallankumoukseksi työperäisen maahanmuuton saralla.

“Kovin on ollut hiljaista tällä rintamalla”, Eskil Wadnsjö toteaa.

“Ei voida puhua vallankumouksesta, kun työperäisiä tulijoita on niin kovin vähän, eikä sekään ole vallankumous, että monet lähtevät täältä pois. Monet saapuvat hanttityöntekijöinä tilapäisiin töihin metsä- ja maataloushommiin. Mitä tulee erityisosaajiin sanan varsinaisessa merkityksessä, monet heistä piipahtavat Ruotsissa lyhyen aikaa ja lähtevät sitten takaisin ulkomaille. Puhutaan esimerkiksi suurempien kansainvälisten konsernien työtekijöistä, jotka vain käyvät Ruotsissa ja palaavat sen jälkeen takaisin asemapaikalleen”, hän sanoo.

Sveriges Radio
Rahanpesijä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 2402
Lauteille: Toukokuu 2010

Maahanmuuttopolitiikka

#4024

Viesti Rahanpesijä »

T-T kirjoitti: Ruottissa menee kyllä lujaa
Sitä on vaikea käsittää, että Ruotsissa tuollaista tårta på tårta julkaistaan lähes viikoittain. En uskois, ellen omin silmin olis lukenut.
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 403
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Maahanmuuttopolitiikka

#4025

Viesti Paappa »

Terveisiä jäähyltä, onko ollut kivaa? :D
Rahanpesijä kirjoitti: Sitä on vaikea käsittää, että Ruotsissa tuollaista tårta på tårta julkaistaan lähes viikoittain. En uskois, ellen omin silmin olis lukenut.
Sama asia koskee kyllä Suomeakin. Kaikenlaista sitä julkaistaan. Eräs henkilö väittää että olemme sodassa muslimien kanssa, tämän aatetoveri oli sitä mieltä että kikkarapää ansaitsee kuonoonsa koska se todennäköisesti oli naisten ahdistelija vaikka ei ollutkaan.

Eikä ole kauaa kun eräs jopa kunnanvaltuutetuksi päässyt oli sitä mieltä että muslimit pitäisi keittää. Voihan sitä kaikenlaista puhua, mutta näiden kannalta valitettavasti Suomen laki asettaa tälle rajoituksia. Kumma miten useimmat pystyvät ilmaisemaan asiansa jopa maahanmuutosta ilman että tulee rasistinen päästö, vähän kuin mahavaivaisella pieru. :smt003

En sinänsä usko että yhden kunnanvaltuutetun sanomisten takia Suomessa ruvetaan tekemään muslimeista lihasoppaa. Aika paljon se silti kertoo tämän sanojan asenteesta.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Rahanpesijä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 2402
Lauteille: Toukokuu 2010

Maahanmuuttopolitiikka

#4026

Viesti Rahanpesijä »

Paappa kirjoitti: Terveisiä jäähyltä, onko ollut kivaa? :D
En ole huomannut olleeni jäähyllä ihan just. Otan lomaa toisinaan näistä keskusteluista kun varsinkin humalassa huomaan käyttäytyväni niin nolosti. Johtuu sun ärsyttävästä kirjoittelusta. :)
Sama asia koskee kyllä Suomeakin. Kaikenlaista sitä julkaistaan. Eräs henkilö väittää että olemme sodassa muslimien kanssa, tämän aatetoveri oli sitä mieltä että kikkarapää ansaitsee kuonoonsa koska se todennäköisesti oli naisten ahdistelija vaikka ei ollutkaan.
Ei jaksais taas...se nyt vaan on aivan eri asia. Saahan sitä blogilleen tai omille kotisivuilleen kirjoitella mitä tårta på tårta tahansa kunhan pysytään lain asettamissa rajoissa. Ja jos ei pysytä niin henkilö vastaa siitä juridisesti ihan itse. Minä kommentoin Ruotsin valtamedioita, jotka siis julkaisevat käsittämätöntä tårta på tårta viikoittain. Kyllä Suomessakin osataan kuten on nähty. Kaikenmaailman rotutohtorijuttuja ja sen sellaisia.
Eikä ole kauaa kun eräs jopa kunnanvaltuutetuksi päässyt oli sitä mieltä että muslimit pitäisi keittää. Voihan sitä kaikenlaista puhua, mutta näiden kannalta valitettavasti Suomen laki asettaa tälle rajoituksia. Kumma miten useimmat pystyvät ilmaisemaan asiansa jopa maahanmuutosta ilman että tulee rasistinen päästö, vähän kuin mahavaivaisella pieru. :smt003

En sinänsä usko että yhden kunnanvaltuutetun sanomisten takia Suomessa ruvetaan tekemään muslimeista lihasoppaa. Aika paljon se silti kertoo tämän sanojan asenteesta.
Idiootit höpisevät kaiken laista. Tällaisen argumentoinnin tarkoituksena lienee "hienovaraisesti" vihjata mun kuuluvan samaan porukkaan. Kai. Kyllä sitä kaiken laista aivopiereskelyä löytyy etenkin sinun viiteryhmästäsi mutta en ole niin älyllisesti epärehellinen, että käyttäisin niitä olkiukkona kun kommentoin sinun väitteitäsi.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 64
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Maahanmuuttopolitiikka

#4027

Viesti Mjölnir »

Ylipotkija: keskustelusta tai keskustelijoista keskustelu siirtyy sitten yksityisviestehin välittömästi, mikäli sitä halutaan jatkaa. Sitä ei tehdä ainakaan ketjussa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 403
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Maahanmuuttopolitiikka

#4028

Viesti Paappa »

Rahanpesijä kirjoitti: Tällaisen argumentoinnin tarkoituksena lienee "hienovaraisesti" vihjata mun kuuluvan samaan porukkaan. Kai. Kyllä sitä kaiken laista aivopiereskelyä löytyy etenkin sinun viiteryhmästäsi mutta en ole niin älyllisesti epärehellinen, että käyttäisin niitä olkiukkona kun kommentoin sinun väitteitäsi.
En vihjannut yhtään mitään ja minä olin jäähyllä, ehkä syystäkin :smt003 Sen ainoastaan halusin sanoa että meillä on syntynyt keskustelukulttuuri, jossa kaikenlainen rasistissävytteinen aivopiereskely tuntuu olevan aina vain entistä yleisempää. Ainoastaan tämän halusin sanoa.

Netti on tietysti antanut kaikille mahdollisuuden huutaa sanottavansa, mutta epäilen että nämä lihasopan tekijät eivät olisi 10 vuotta sitten yksinkertaisesti kehdanneet sanoa sanottavaansa julkisesti. Tai että heitä olisi valittu kunnanvaltuustoon. Ilmapiiri on muuttunut, se on minusta selviö.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Rahanpesijä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 2402
Lauteille: Toukokuu 2010

Maahanmuuttopolitiikka

#4029

Viesti Rahanpesijä »

Paappa kirjoitti: En vihjannut yhtään mitään ja minä olin jäähyllä, ehkä syystäkin :smt003 Sen ainoastaan halusin sanoa että meillä on syntynyt keskustelukulttuuri, jossa kaikenlainen rasistissävytteinen aivopiereskely tuntuu olevan aina vain entistä yleisempää. Ainoastaan tämän halusin sanoa.

Netti on tietysti antanut kaikille mahdollisuuden huutaa sanottavansa, mutta epäilen että nämä lihasopan tekijät eivät olisi 10 vuotta sitten yksinkertaisesti kehdanneet sanoa sanottavaansa julkisesti. Tai että heitä olisi valittu kunnanvaltuustoon. Ilmapiiri on muuttunut, se on minusta selviö.
Voipi olla. En minä tuota nyt keskustelukulttuuriksi sanoisi, mutta ehkäpä ihmiset uskaltavat päästää suustaan idioottimaisuuksia, monen laisia sellaisia, entistä helpommin. Ihan hyvä vaan kun paljastavat todellisen karvansa. Valitettavaa mun mielestä on, että näihin suhtaudutaan naureskelun ja ivan sijaan monesti kauhistellen. Osa näistä kun on sellaista osastoa, että luulevat osuneensa johonkin merkittävään yhteiskunnalliseen epäkohtaan kun media kauhistelee heidän linjauksiaan. Juu, ehkäpä olin vähän vainoharhainen tossa aikaisemmassa kommentissani, anteeks vaan.
Viestiketju lukittu

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kari Aittomäki ja 116 kurkkijaa