Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Efo

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 19104
Lauteille: Helmikuu 2005

Efo

Viesti Jussi Häkkinen »

Jukka Lampila kirjoitti: Jussi Häkkinen; Sitä Tieteellistä selitystä tms ei varmasti helposti ole löydettävissä, kuten ei monille muillekaan asioille
Näitä on sangen vähän, lopulta - vähemmän kuin ns. normaalit ihmiset kuvittelevat. Ylipäätään olemassaoleville ja toistettaville ilmiöille on selitys käytännössä aina.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Efo

Viesti PDC »

Moi Jukka, pari kysymystä.

Treenataanko EFOa siis eräänlaisella jatkuvalla jiuwaza ajatuksella jos siinä ei ole määrättyä tekniikka tai sovittua muotoa? Omaan korvaan kuulostaa siltä, lisättynä aiki periaatteella.
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

Viesti Jukka Lampila »

Jussi; se että on olemassa selitys... ei tarkoita että se olisi ns Tieteellisesti hyväksyttävä selitys.. ts nämä ovat kaksi eri asiaa... Minua ei sinällään kiinnosta onko joku asia ns Tieteellisesti selitettävissä vai eikö tai onko ylipäänsä jollekin tapahtumalla olemassa ns järkeenkäypä selitys, koska ns järki on niin rajallinen ja aina usein myös sen käyttäjän rajoista kiinni, onko jokin asia ymmärrettävissä vai ei...

PDC; Jatkuvuudesta sen verran, että Kaikki on Jatkuvaa ja jatkuvasti liikkeessä, tavalla tai toisella, vaikkei jokin fyysisesti liikkuisikaan... Voima tai miksi sitä kukin haluaa kutsuakin ei ole sidottu tuohon muotoon tai tekniikkaan, ts se EI sano sinulle siellä hyökkääjän sisällä, että Minä tulen, vain jos ohjaat minua juuri tuohon tai tuohon suuntaan, suunnan määrittelee enemmänkin esim. anatomia ja tila, missä kaikki tapahtuu...

Mutta vielä jatkuvuudesta sen verran, ettei ole järkevää pitää Voimaa ikäänkuin auki koko ajan, siinä vain väsyttää itsensä. Riittää, että avaa sen hyökkäyksen ajaksi ja sulkee sitten, kun sitä ei enää tarvitse enempää...

Tuon avaamisen ja sulkemisen oppii kohtuu nopeasti halutessaan... ja sitten se avautuu jo ennen kuin ajatuksesi on liikahtanutkaan ja myöhemmin, vaikkei sitä ajatusta enää olekaan sinulla... näin se ei myöskään ole sidottu aikaan.

Selvensikö tämä jotain lisää...? Yritän kyllä vastata parhaan kykyni mukaan lisääkin...

Mahtia jatkoa!

T. Jukka
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 19104
Lauteille: Helmikuu 2005

Efo

Viesti Jussi Häkkinen »

Jukka Lampila kirjoitti: Jussi; se että on olemassa selitys... ei tarkoita että se olisi ns Tieteellisesti hyväksyttävä selitys..
Ehm, niin. Tosin, silloin asiakin menee metafysiikan puolelle ja ilmiötä tutkitaan tieteessäkin metafysiikan ilmiönä, joka antaa asialle uuden raamin. Eli tällöinkin selitys on olemassa.

Fyysisillä, toistettavissa olevilla (ja toki myös kertaluontoisilla, mutta tällöin havainnoinnin suhteen pyöritään hieman eri kuvioissa) asioilla on tieteellisesti hyväksyttävät selitykset. Muun väittäminen lähinnä tarkoittaa sitä, ettei tieteen ajatus ole tuttu.

Järkeenkäyvyydellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Esim. kaksoisrakokoe ei sinällään käy järkeen helposti, mutta sillä on kuitenkin selitys.

Haluan oikeasti nähdä & kokea lajiasi. Toistaiseksi tuonkaltaisella tekniikalla on ollut minuun huomattavan rajallinen vaikutus - ajoittain mielenkiintoisin testaustilanneseurauksin - mutta olen mieletäni avoinna kokemaan näitä uudelleen ja uudelleen. Etenkin, mikäli puhutaan vaikkapa kosketuksettoman lajiosan toimivuudesta kamppailullisessa tilanteessa, vaikkapa ennalta tiedettyäkin hyökkäystä vastaan.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Efo

Viesti PDC »

Jukka Lampila kirjoitti: Selvensikö tämä jotain lisää...? Yritän kyllä vastata parhaan kykyni mukaan lisääkin...
Käsittääkseni tarkoitat sitä, että energia ei ole koskaan liikkumatta vaikka ihminen ei liikkuisi. Eli ihminen ei määrää sitä energian niin sanottua rajaa. Eri asia voiko siihen energiaan vaikuttaa ihminen itse, kuten tajusin, että te "teette".

Näkisin yhtymäkohtana esimerkiksi atemin, jossa käsi heitetään toisen naama kohti. Sen ei tarvitse osua jotta tulee reaktio, eli energia vaikuttaa. Tämä taas toisaalta on ihan perus aikidoa, kamppailulajeja ja yleistä ihmisten käyttäytymistä.

Energian vapauttaminen ja sulkeminen ym. kuulostaa samalta kuin aiki, ainakin jokseenkin. Eli ennen kuin toinen (josta puhuit aikaisemmassa viestissäsi, ainakin sivuten) hyökkää häneen pyritään vaikuttamaan. Sitten hyökkäyksen aikana, voidaan toista yrittää ohjata tiettyyn suuntaan jne. Käsite toki ihan minun avaamani tässä viestissä, ei kannata suurempia siitä hakea :D Mutta. Maallisemmin sanottuna ennakoidaan ja aiheutetaan reaktiota, nagena sekä ukena. Osat vaihtuvat kokoajan, mitä tulee muuhunkuin ihan kihon wazan treenaamiseen jne.

Tämäkin, reaktioiden hakeminen/aiheuttaminen jne, on siis jo osa aikidoa ja kamppailulajeja yleensä.

Jabi naamaa kohti -> reaktio

Potku lähtee alas -> uken jalka ylös -> potkaistaankin ylös

jne.

Kiitos vastauksesta Jukka.
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

Viesti Jukka Lampila »

Vielä hieman...

Jussi; miksi meillä ihmisillä on niin kova tarve aina keksiä/löytää selitys jollekin asialle? Ennenkuin voimme "uskoa" että jotain on olemassa...

PDC; Aikido on Hieno Laji! Olet oikeilla jäljillä... Aikidossa on mukana kaikki oikeat "Elementit", usein on vain kyse siitä opettaako niitä kukaan... Perinteisesti kaikki on ikäänkuin jätetty nagen omille harteille, hän joko oivaltaa ja oppii oikean asian tai sitten ei...
Ja valitettavan moni jää vain kiinni muotoon ja tekniikkaan...

Oppikaa tuntemaan hyökkääjän aikomus hyökäta! Siitä on hyvä lähteä eteenpäin Tiellä...

Mahtia treeniä Kaikille!

T. Jukka
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Efo

Viesti PDC »

Jukka Lampila kirjoitti: PDC; Aikido on Hieno Laji! Olet oikeilla jäljillä... Aikidossa on mukana kaikki oikeat "Elementit", usein on vain kyse siitä opettaako niitä kukaan... Perinteisesti kaikki on ikäänkuin jätetty nagen omille harteille, hän joko oivaltaa ja oppii oikean asian tai sitten ei...
Ja valitettavan moni jää vain kiinni muotoon ja tekniikkaan...
Sanotaan niin, että en ole näille oikeille jäljille päässyt yksin. Eli se on täysin saamani opetuksen ansiota :) Joten kyllä niitä opetetaan Aikidossa.
T-T
kylkeenpotkija
Viestit: 3596
Lauteille: Helmikuu 2011

Efo

Viesti T-T »

Jukka Lampila kirjoitti: Jussi Häkkinen; Sitä Tieteellistä selitystä tms ei varmasti helposti ole löydettävissä, kuten ei monille muillekaan asioille, mutta siitä huolimatta niitä asioita tapahtuu ympärillämme joka päivä... ja ehkä siitä syystä helposti monelle tulee mieleen sana Suggestio, mitä en itse kovinkaan hyvin tunne, että voisin sanoa onko se sitä jollain lailla vai eikö...

Sen tiedän, että jokainen ihminen reagoi eri tavalla näihin asioihin ja jokin eivät näkyvästi reagoi juuri millään tavalla... sitä ei helposti voi nähdä ulospäin ja se ei katso ihmisen kokoa, ikää, taustaa... tai ylipäänsä mitää tiettyä yksittäistä seikkaa.

Lisäksi haluan korostaa ETTEI kyse ole tyrmäyksistä, vaan hyökkääjän ohjaamisesta haluttuun suuntaan, oli se suunta sitten mikä hyvänsä.

Efon treenaaminen on pitkälle treenaamista oman sisäisen itsensä kanssa ja sen kehittyminen näkyy sitten ulospäin esimerkiksi hyökkääjän hyökkäysaikomuksen tuntemisena, mikä mielestäni olisi hyvä taito kelle hyvänsä näitä lajeja treenaavalle...? Ja sitä oikeastaan pidän hyvänä "peruslähtökohtana" pidemmälle eteenpäin päästäksesi.

Fyysisessä mielessä efoa voi treenata monilla tavoilla, koska efossa ei ole määrättyä tekniikkaa tai muotoa, koska tämä avaa heti meille mahdollisuuden aivan toisella tavalla päästä ns sisäisiin asioihin käsiksi! Ihmisillä on taipumus jäädä "kiinni" tekniikkaan ja muotoon ja silloin kaikki helposti on vain kuorta ilman todellista sisältöä...

En missään tapauksessa väitä olevani valmis tämän Tien kanssa, opittavaa on vielä aivan riittävästi edessä päin, mutta sen verran olen polkua päässyt kulkemaan, että olen valmis esittelemään efoa ns Potkutapaamisessa tms tilaisuudessa tulevaisuudessa, tottakai. Eli olen kiinnostunut!

Jatketaan Ihmettelyä ja Oppimista eteenpäin! ja mielelläni kerron lisää...

Parhain terveisin, Jukka Lampila
Pakko tähän väliin huudella, että toi on sellainen asia joka jää yleensä vähän pimentoon, vaikka on kyse erittäin tärkeästä jutusta, elikä edun ottamisesta ittellensä, juuri ennenkuin kuin tulee kontaktia.
Jos oon nähnyt oikein, niin
asiaa käsitellään "tieteellisemmältä" kannalta esimerkiksi Dimitrin Shensido-opeissa, ja sulavuutta painottaen by Vasiliev ja Systema.

Mua itteeni harmittaa vähän vieläkin tapaus, jossa en luottanut vaistooni, että kohta jotain tapahtuu vaikka en tilannetta edes ehtinyt käsitellä päässäni...oli vain tunne ja katsekin oli hetken muuallle muiden juttujen takia.
Tuloksena yks nainen sai sitten päänsä auki.

Mä näen esim. "maadoituksen" ajoitusleikkinä jossa on tarkoitus napsia vastapuolesta jotain irti millä saa selville että nyt pitää toimia.

Tärkeä juttu.

ps. juutuubbi aika on niin helppoa kun voi napsia kaikkia parhaita paloja omaan tekemiseen. :smt003
Kuvake
Lohikäärmepallo
munillepotkija
Viestit: 792
Lauteille: Syyskuu 2006

Efo

Viesti Lohikäärmepallo »

Ei vakuuttanut. Olisi hauska nähdä miten hyvin tuo maadoitus toimii etäisyydeltä, josta olisi edes mahdollista osua. Mutta antaa kaikkien kukkien kukkia, varmasti löytyy niitäkin ihmisiä, joiden tarpeisiin efo sopii.
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

Viesti Jukka Lampila »

Mihin ihmeeseen täältä taas on hävinnyt näitä keskustelujen osia...???

Joku Innokas muistaakseni tarjosi haastetta (ja oikein rahaa siitä), hänelle haluaisin vastata seuraavaa:

EFO on minun mielestäni BUDOa, ja minun mielestäni BUDOon ei kuulu tänä päivänä se että minä haluaisin näyttää jotain vain näyttääkseni "olevani kova jätkä", saatikka rahasta... ja mielestäni kenenkään EI pitäisi hyökätä myöskään samasta syystä... Mielestäni yo asiat ovat vain egomme kalistelua ja toivottavasti semmoiseksi jäävätkin... Budossa (ja miksei muutoinkin) tulisi kai olla jotain Parempaa (tms) syytä sille että ylipäänsä hyökkäämme tai joudumme käyttämään taitojamme hyökkääjää kohtaan...

Jatketaan kukin omilla poluillamme Tietä eteenpäin ja todennäköisesti joskus tulee päivä, että polkumme risteävät ja voimme tavalla tai toisella osoittaa toisillemme Jotain Suurempaa, mistä molemmat toivottavasti saavat jotain pysyvämpää mukaamme matkallemme eteenpäin!

Maadoituksen toimivuudesta taas sen verran, ettei se ole sidottu mitentään etäisyyteen! Ainoastaan siihen kuinka iso "ero" on Hyökkääjän ja Puolustautujan (maadotuksen tekijän) Aikomuksen suhteen!

Toivoisin, ettei nämä viestit jatkuvasti katoaisi jonnekin avaruuteen...

Loistavaa Treeniä Kaikille!

T. jukka
jussip
kylkeenpotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Efo

Viesti jussip »

Hei Jukka, mukavaa kun olet lupaillut vastailla täällä kysymyksiin. Kokonaisuutena tuo maadoitus herättää aika paljon kysymyksiä (mihin se perustuu, mikä on sen käyttötarkoitus jne.). Mielenkiintoista olisi tietää asiasta lisää, ja varmaan hyvä tapa olisi lähteä sen käyttötarkoituksesta ja harjoittelusta. Eli tässä muutama kysymys aiheen tiimoilta.

Mikä noiden maadoitustekniikoiden käyttötarkoitus on? Ovatko kyseessä esimerkiksi itsepuolustus- tai taistelutekniikat? Onko niiden tarkoitus toimia esimerkiksi itsepuolustustilanteessa jossa ennalta tuntematon henkilö nyt vaikka yrittää lyödä nyrkillä puolustautujaa päähän? Jos näin on, miten toimivia uskot kyseisten tekniikoiden olevan?

Tuo maadoitusvideohan tosiaan näyttää lähinnä joko molempien tekijöiden väliseen sopimukseen tai sitten suggestioon perustavalta. Eli että on joko sovittu selkeästi että "kun teen tällaisen liikkeen, niin sinä lyhistyt sovitusti kasaan", tai sitten suggestion tapauksessa kyseessä voisi olla hienovaraisempi ja huomaamattomampi opettaminen tuohon tiettyyn toimintamalliin, eli "kun teen tällaisen liikkeen, niin et välttämättä tiedä miksi teet niin, mutta lyhistyt kasaan". Onko kyseessä jompikumpi näistä vaihtoehdoista (vai jotain muuta)?

Sekä tuo sopiminen että suggestio todennäköisesti vaativat kohtuullisen hyvän ennakkosopimuksen molempien osapuolten välillä ja sen takia on tietysti hyvä kysellä etukäteen että mikä kyseisten tekniikoiden käyttötarkoitus on. Esimerkiksi jos kyseessä ovat näytöstekniikat niin tuollainen sopiminen on tietysti luonnollista. Jos taas kyseessä ovat esimerkiksi itsepuolustustekniikat, niin sitten olisi tietysti vähän pöhköä olettaa että päällekarkaajan kanssa voisi sopia etukäteen jostain toimintamallista, tai että häntä voisi valmistaa suggestioon.

Tästä varmaan johtuukin monet täällä olevat kysymykset ja ihmettelyt ja sen takia olisikin tosiaan hyvä kuulla hyvin että mitkä ovat ko. tekniikoiden tarkoitukset ja minkälaista valmistautumista ne vaativat tekniikoiden kohteelta.
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Efo

Viesti PDC »

jussip esitti hyviä kysymyksiä. Haluisin siihen jatkoksi heittää tämän teidän videon

[youtube][/youtube]

Liittyen juuri jussip:n kyssäriin noista itsepuolustus ja taistelutekniikoista. Videossa kun ihmisellä on puukko. Puukkoahan ei tietenkään koskaan pidä ottaa leikillä, joten haluankin kuulla vastausta, että mitä tuossa treenataan? Itsepuolustusta, taistelutekniikkaa tai jotain muuta?
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Efo

Viesti Rojola »

Nyt meni Senshido-reenit uusiks :D

Millo on leiri?
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

Efo

Viesti diesel 64 »

Mielenkiintoista,tuo mielen voiman harjoitusprosessi kiinnostaa.Pystytkö avamaan sitä?

Onko esim. tuossa videossa 05.10 kohdan tyylistä harjoittelua?

[youtube][/youtube]


A.Jouppi
Lybeck
reiteenpotkija
Viestit: 430
Lauteille: Lokakuu 2012

Efo

Viesti Lybeck »

Liittyykö elokuva The Men Who Stare at Goats jotenkin tähän juttuun?

Seuraajat

AnaS
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
AriJ
Kuvake
Arskanator
Kuvake
Chungmu
halmehe
Hemmukka
Kuvake
Hertzyscowicz
Jaakko Suhonen
Jani Rantalainen
Kuvake
JariR
Kuvake
Jasse
Kuvake
Jasse
jinttu
JKOO
Jukka Lampila
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
Kuvake
lumbago
Lybeck
magamies
Kuvake
mr_yellow
Nietzchedo
Kuvake
ninja
P.Laton
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Rahanpesijä
Kuvake
SamuV
Sheephead
sihteerilintu
sinappi
tapsaattori
Kuvake
ToniM
ylkanmk