Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Efo

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010

Efo

#31

Viesti Vanhakankea »

"Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta..."

Tässä taitaa olla syy tulla potkumiittiin, jossa tuota esitellään. Minä voin esimerkiksi toimia koehenkilönä koejärjestelyssä, jossa kävelen kohti ja läheltä ohi. Toisinaan teen sen hyökkäysajatuksissa ja toisinaan en. Ilmeisesti kuitenkin tuo hyökkäysajatus pitää olla eli voimaa ei voi "ohjata" ilman ärsykettä?

En tiedä sitten miten tuo Andyn koejärjestely on jotenkin huono, koska kyllähän noissa pätkissä ainakin selvä viittaus on hyökkäyksen torjumiseen ja nimenomaan fyysisen. Vai olisko tekniikkaa myös **ttuilun lopettamiseen?
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Efo

#32

Viesti Point »

PDC kirjoitti: jussip esitti hyviä kysymyksiä. Haluisin siihen jatkoksi heittää tämän teidän videon

[youtube][/youtube]

Kuvittelenko vai nauraako joku siellä videon taustalla? Kun kuuluu sellaista epämääräistä kohinaa/pulputusta?

Vai kuuluko se vaan minun päästä?

Mutta olisin kyllä kiinnostunut kokemaan tuon suggestion/maadoituksen voiman ihan ilman raha haasteita/päähänlyömistä.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

#33

Viesti Jukka Lampila »

Jälleen pari sanaa lyhyesti Maadoituksesta...

Lyhyesti siinä on kyse oman "maadoituksen" avaamisesta "suuremmaksi", ja sitä voi käyttää monella tapaa eri tilanteissa hyödykseen, mutta toisaalta kaikessa yksinkertaisuudessaan voit myös vain Maadottaa hyökkääjän koko aikomuksen (ja voiman)...

Tätä on helppo testata juuri sillä, että kun osaat Maadotuksen tehdä, niin pyydä kaveria kävelemään esim. kohti välillä ilman ajatustakaan hyökkäyksestä ja taas välillä juuri sen kanssa ja riippumatta tiedätkö itse sen olemassaoloa vai et, reaktio hyökkääjässä (siis kaveri joka kävelee kohti) näkyy selvästi näiden eri kertojen välillä... ei sen kummempaa tai mystisempää ole!

Mitä tulee tuohon videoon ja sen ääneen, niin kyllä vähän rupesi huvittamaan erästä vieressäolijaa, kun koskin vain jalalla seinään... ja tässähän tavallaan on sama asia, (kuin maadottaminen), mutta seinän kanssa... olisiko se sitten Seinättämistä???

Opetelkaa ensin maadoittamaan itsenne ja sitten voitte kokeilla hyökkääjän kanssa (ja nimenomaan Intentio mukana hyökkääjällä)...

Mahtavia Treenejä jatkaen...

Ja vielä Elokuvasta... en ole nähnyt kyseistä elokuvaa, joten ei oikein tiedä mistä siinä on kysymys...

T. jukka
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

#34

Viesti Jukka Lampila »

Mihin ihmeeseen tästä taas näyttää hävinneen pari viestiä....???

T. Jukka
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Efo

#35

Viesti PDC »

Jukka. Moderaattorit poistavat viestejä jos ne nähdään hyvän maun vastaisiksi, tai sellaisiksi jotka eivät edistä keskustelua.
Jukka Lampila kirjoitti: Ja vielä Elokuvasta... en ole nähnyt kyseistä elokuvaa, joten ei oikein tiedä mistä siinä on kysymys...

T. jukka
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Men_Who_Stare_at_Goats" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuosta on siis tehty George Clooneyn tähdittämä leffa.

Voitko Jukka kertoa vähän taustoja miten olet päätynyt tähän EFOon? Eniten kiinnostaa se kun parissa haastattelussa ym. oppilaasi ja sinä (en muista oliko se teidän nettisivuilla) mainitaan, että opetat niin sanottua "salaista" tietoa/taitoa/tekniikkaa (en muista tarkkaa sanamuotoa), joista on saanut vihiä vain hiukan isojen opettajien leireillä mutta niistä ei ole puhuttu enempää.

Olet käsittääkseni Gerard Blaizen kanssa treenannut (hän myönsi sinulle 2 danin) niin hänen aikidossaanhan on samanlaisia mausteita. Olenko väärässä?

Onko tämä salainen tieto sieltä lähtöisin, vai monilta eri opettajilt?

Kiitos vastauksesta.

edit. Selvennän, että minä en siis ole kuullut Blaizesta kuin hyvää. Jos joku nyt alkoi vetämään jotain siltoja :D
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

#36

Viesti Jukka Lampila »

Höh... Mitä siitä jos joku Insinööri ihmettelee ettei ymmärrä Maadoitusta??? Meilläkin niitä on mukana ainakin kaksi ja toinen niistä jo ymmärtää mistä siinä on kysymys...

Se Salainen on "salaista" tms, mistä yleisesti EI PUHUTA, ei ainakaan meidän kulttuurissa ja toisaalta juuri japanilaiset vanhemman polven senseit ovat hyvin tiukasti pitäytyneet siinä mentaliteetissä, ettei ns Länsimaalaisille saa opettaa tiettyjä asioita (mm. Mr Timo Klemola on kirjoittanut tästä aiheesta muistaakseni FightSportissa tms). Mielestäni siinä ei ole mitään Salaista, kyse on lopulta Rakkaudesta! Sen oivaltamisesta ja käyttämisestä, että Me Kaikki Olemme Yhtä. Tämän asian oivaltaminen (ja tunteminen) johti minun kohdalla EFO:n syntyyn, koska halusin, että useammalla ihmisellä olisi edes jollain lailla parempi mahdollisuus päästä tästä "Salaisuudesta" osalliseksi... Kuin perinteisesti min 25 vuoden treenin jälkeen, jos silloinkaan, koska olet ns länsimaalainen...

Ei se tietenkään aina näin jyrkästi ole asian laita...

Kyllä ymmärtääkseni Mr Blaizen aikidossakin on samanlaisia mausteita, kuten monessa muussakin, vaikkapa Systemassa, Okamoto Seigon Aikijutsussa jne...

Ei kysymys ole pyörän keksimisestä uudelleen!

Ja kun sitten pääsee siitä Maadoituksesta yli, niin seuraavana hyvänä haasteena on puuttua Hyökkääjän Aikomukseen hyökätä...

MahtiJatkoa Kaikille!

T. jukka
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Efo

#37

Viesti Jussi Häkkinen »

Jukka Lampila kirjoitti: toisaalta juuri japanilaiset vanhemman polven senseit ovat hyvin tiukasti pitäytyneet siinä mentaliteetissä, ettei ns Länsimaalaisille saa opettaa tiettyjä asioita
Tästä puhutaan paljon - etenkin kovasti sensaatiomaisina markkinoitavien lajien puolella. Sinänsä sitten klassisten japanilaisten bujutsumuotojen ja okinawalaisten karatetyylien puolella huomattavan vähän. Eli eipä tuota salailua ole juuri bongailtu - ja ne asiat, joiden väitetään olevan "salattuja", ovat yleensä epäuskottavia, liian monimutkaisia ja stressitilanteessa toimimattomia. Kyse, kuitenkin, on kamppailulajeista, ei newagesta.

Yhdessä vaiheessa Dillman-offshootien maniana oli puhua "Tomari-te":sta, koska sitä pidettiin ns. "kadonneena" tyylinä. Ja heillehän se nimenomaan oli jostain päätynyt ja siinä oli se salattu hermopiste- ja etäknokkitieto. Nykyisin Tomari-te -väitteet ovat pääosin kadonneet - lähinnä siksi, että ns. Tomari-juuren kataperinnettä on, sovelluksineen, ihan reilu määrä olemassa (se, että ns. kaupunkityylit ovat aika harhaanjohtavaa ajattelua ja parhaimmillaankin hyvin sekoittunut kuvio, onkin sitten toinen jännä juttu.)

On erittäin jännää, että salattuja taitoja tuntuvat "perinteisinä" opettavan lähinnä länsimaiset. Toki Shintaidoa ja muita vastaavia on idässäkin, mutta nämä ovat yleisesti klassisten budo- ja bujutsupiirien ulkopuolella emomaassakin. Yhteistä on toki se, että länsimaissakin puhutaan näiden lajien piirissä budosta jonkinlaisena "supereettisenä" asiana ja sanalle annetaan huomattavia konnotaatioita - jopa idealistisempia kuin Budoshoshinshu ja Hagakure. Samalla gendai budo ja koryu menevät iloisesti sekaisin. Yhdistettynä siihen seikkaan, että lähes kaikki näistä ufompien taitojen opettajista ovat tekstintuotannoltaan aika heikkoja (joka kertoo aika karua kieltä mm. luetun- ja nähdyn ymmärtämisestä), luottamus lähdekritiikkiin ja opin tasoon ei ole vahva.

Ja mitä perusteisiin ja ymmärtämiseen tulee...jos ilmiö on olemassa, sille on olemassa konkreettiset perusteet ja se voidaan ymmärtää. Toistaiseksi, suhteellisen pitkän treeniajan jälkeen, ei kuitenkaan vielä ole tullut kamppailulajeissa vastaan mitään toimivaa, mitä ei aivan perustason fysiologialla, fysiikalla ja psykologialla selittäisi.

Eikä tule.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Efo

#38

Viesti Jussi Häkkinen »

Todettakoon vielä: En usko, että useinkaan kyse on suoranaisesta kusettamisesta. Aika moni näiden mielenkiintoisten lajien perustajista tai opettajista todella uskovat taitoonsa ja haluavat vilpittömästi sitä levittää. Pohjalla on ehkä puutteellinen kyky analysoida tietoa (tämä näkyy yleensä väitteissä tieteestä ja tieteen selitys/ymmärryskyvystä), suoranainen kriittinen ajattelemattomuus (usein näkyy väitteissä, joiden mukaan "jos joku toimii, sitä ei tarvitse selittää") tai joku muu vastaava seikka - tai moni yhdessä. Näkemäni (kokemista odotan) perusteella uskon Efon menevän tähän sarjaan.

En usko Suomessa olevan kuin pari tarkoituksenmukaisesti rahantekoasenteella ki-palloja heittelevää henkilöä. Muut ovat harmittomampia ja uskoakseni itsekin ns. täysillä mukana. Sinällään harmillisesti nämä jälkimmäisetkin vain johtavat ihmisiä harhaan - oli se tahallista tai ei.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Jukka Lampila
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 30
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Kouvola

Efo

#39

Viesti Jukka Lampila »

Jos joku toimii... Niin miksi se täytyisi selittää...?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Efo

#40

Viesti Jussi Häkkinen »

Jukka Lampila kirjoitti: Jos joku toimii... Niin miksi se täytyisi selittää...?
Koska silloin tietää, miksi. Voi soveltaa. Luoda uutta, käyttää asiaa/tietoa/taitoa. Ja kaikella todellisella on selitys.

Ei ole ilmiötä, jota ei voi selittää.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Efo

#41

Viesti DeusVult »

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Jukka Lampila kirjoitti: Jos joku toimii... Niin miksi se täytyisi selittää...?
Koska silloin tietää, miksi. Voi soveltaa. Luoda uutta, käyttää asiaa/tietoa/taitoa. Ja kaikella todellisella on selitys.

Ei ole ilmiötä, jota ei voi selittää.
Kuitenkin tuolla kiinalaispuolellahan on kyllä juttuja, joita edes fiksut pitkään harjoitelleet länsimaalaiset ei osaa tieteen keinoin selittää, ainakin mikäli uskomme esim Kungfumiehen juttuja.

Se ei toki tarkoita etteikö niillekin jotain luonnontieteellistä selitystä olisi, mutta se että joku ei osaa selittää ilmiötä ei automaattisesti tarkoita etteikö ilmiötä olisi olemassa.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 3845
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Yhteystiedot:

Re: Efo

#42

Viesti Puni »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Ei ole ilmiötä, jota ei voi selittää.
Paitsi tarve selittää.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Efo

#43

Viesti Andy »

Mielestäni ensimmäiseksi olisi kuitenkin selvitettävä se, onko koko ilmiötä olemassa. On turha ryhtyä keksimään selityksiä, jos itse ilmiötä ei voida havaita. Tästä syystä tarjouduinkin itse koekaniiniksi, josko tämä etätyrmääminen toimisi muihinkin kuin tekijän omiin oppilaisiin. En toki mitenkään vaadi saada maksaa mikäli ilmiö havaitaan todelliseksi.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Efo

#44

Viesti Jussi Häkkinen »

DeusVult kirjoitti: Se ei toki tarkoita etteikö niillekin jotain luonnontieteellistä selitystä olisi, mutta se että joku ei osaa selittää ilmiötä ei automaattisesti tarkoita etteikö ilmiötä olisi olemassa.
Aivan - mutta selitys ON silti olemassa. Sama asia kuin mm. Mpemba-efektin kanssa. Senkin osalta selitys on varmuudella olemassa, se vain ei ole vielä selvä.

Efo-tekniikoiden osalta en toistaiseksi usko ilmiön olemassaoloon - ainakaan fyysisellä tasolla. Psykologinen taso todennäköisesti selittää sen kattavasti. Metafysiikka on jännä asia, mutta ei millään lailla "yliluonnollinen".


Selitystarpeen selittää aika hyvin. Ihminen on adaptoituva eläin ja lajille on eduksi hakea jatkuvasti lisää tietoa ja ilmiöiden ymmärtämistä. Periaatteessa kyse on sopeutumisen, adaptoitumisen ja evoluution (sikäli kuin Homo Sapiensin osalta voidaan vielä puhua evoluutiosta) jatkumosta.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Jaakko Suhonen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 158
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Varsova

Efo

#45

Viesti Jaakko Suhonen »

Jukka, jos tallaisella julkisella keskustelupalstalla sanoo etta joku homma "toimii" niin ei kannata hirveasti yllattya jos toimivuudesta kaivataan muitakin todisteita/selitysta kuin tekijan oma sana ja muutama video jossa tekniikkaa tehdaan omiin oppilaisiin.

Useimmissa tamankaltaisissa jutuissa (etatyrmaykset, etahorjutukset, iskun vaistaminen silmat sidottuina) mita Suomessa on tullut vastaan ollaan tormatty juuri tahan tekijan haluttomuuteen
demonstroida juttunsa toimivuutta hyokkaajaa vastaan joka ei ole ennestaan tuttu, vaikkei sovittaisi edes erityisen vaarallisesta hyokkayksesta. Tama syo homman uskottavuutta vakisinkin.
"it is better to be hated for what you are
than to be loved for something you are not."
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 32 kurkkijaa