Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Filosofia?

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
sumbeam
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 176
Lauteille: Tammikuu 2005

#31

Viesti sumbeam »

Keiju
No jo tuli isolla, olit jättänyt sen minun sinulta lainaamanikin tekstin kontrollimerkkeineen sinne "lainauslaatikon" sisälle. Voit toki poistaa sieltä kaiken muun paitsi sen oleellisen lainauksen. No siitä se lähtee niinkuin hojo-hojokin, harjoittelemalla!
Kuvake
Keiju
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2054
Lauteille: Tammikuu 2005

#32

Viesti Keiju »

Tapani kirjoitti: Moi!

Sorry jos kirjoittelen samaa kuin joku muu aikaisemmin, ei ollut aikaa lukea ihan kaikkia viestejä tarkkaan, mutta halusin kuitenkin kommentoida yhtä asiaa.
TV -väkivallastahan on tehty ja tehdään koko ajan tutkimusta. Lähes ainut varma tulos on kai ollut se, että lapset oppivat katsomastaan uusia väkivallan muotoja. esim Albert Bandura on tehnyt näitä tutkimuksia. Väkivaltaisia ohjelmia nähneet lapset siirsivät näkemäänsä leikkeihinsä, varsinkin jos väkivallan käyttäjä oli ohjelman sankari ja samastumisen kohde. Tämähän ei vielä sinänsä merkitse mitään, mutta leikki on kuitenkin lapsen tärkeimpiä oppimistilanteita.
Yksittäistapauksissahan on ihan mahdotonta sanoa, mistä jonkin yksittäisen lapsen väkivaltainen käytös johtuu(ilman tarkempaa tutkimusta), laajemmassa mittakaavassa johtopäätöksiä on helpompi tehdä. Kadulla tapahtuva väkivalta on raaistunut ja ihan tavallisissakin katutappeluissa käytetään esimerkiksi potkuja, joita ei vielä joitain vuosikymmeniä sitten suomessa juuri nähty. Olisi aikamoista silmien sulkemista päästää viihdeväkivalta vastuusta.

Tapani
Kyllä Tapani näin on näppylät!
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Korsi kekoon

#33

Viesti Mika »

Itse en osaa sanoa, mistä mikäkin asia on saanut syntynsä, mutta Tapani on kyllä oikeassa siinä, että jostakin väkivaltaiset ihmiset ovat saaneet vaikutteita.

Mutulla lataan että väkivalta on siirtynyt yhä harvempien, mutta sitäkin raaempien ihmisten käsiin (raaempien suhteessa johonkin toiseen aikakauteen, vaikka nyt vain 30 vuotta taaksepäin), kuten Tapanikin esitti.

Eräs tuntemani henkilö on päivittäin tekemisissä väkivaltaisten nuorten kanssa ja joutuu käyttämään taitojaan useinkin (on muuten tiukka plikka!). Hän kertoi taannoin, että nykyään nuoret osaavat mitä erinäisempiä juttuja, joita eivät ole itse keksineet (en nyt anna esimerkkejä, ymmärrettävistä syistä), vaan ovat joko oppineet matkimalla tai sitten - ja tämähän on se pahin vaihtoehto meille kaikille - joku hieman enemmän asiaan perehtynyt on heitä opettanut. Hieman ja hieman, tällainen kaveri ei taatusti edusta edistyneempää tasoa missään lajissa, mutta kuitenkin.

Vaikeita mutta tärkeitä asioita. Voisiko olla niin, että TV-viihde ei useimpien kohdalla sinällään aiheuta mitään suurempia muutoksia käyttäytymisessä, mutta että geneettisesti ja ympäristönsä puolesta sosiopatiaan taipuvaiset ihmiset imevät TV-viihteestä vaikutteita, ja koska TV-viihde on väkivaltansa puolesta huomattavasti monipuolisempaa nyt kuin koskaan aiemmin, tämä myös näkyisi?

Mutuilen vain...:-"
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
sokrates
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 654
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#34

Viesti sokrates »

Keijun ja Tapsan kanssa samaa mieltä sikäli, että joissakin lastenohjelmissa on tosiaan tolkuttomasti väkivaltaa, joka kaiken lisäksi on esitetty ikävässä muodossa.

Ja mitä aikuisiin tulee, niin noin 99%:iin ei toimintaleffojen katselu vaikuta juuri mitenkään, mutta sitten on tuo yksi prosentti, joka voi vinksahtaa.

Aikoinaan oli työkaverina muutenkin ailahteleva tyyppi, jonka tilaa tolkuton väkivaltaviihteen katselu selvästi pahensi. Kun sain joka aamu potkuin ja lyönnein höystetyn raportin Mister T:n edesottamuksista A-teamissa tai Hulk Hoganin otteista wrestlingissä, alkoi homma kyrsiä, varsinkin kun kaverin jutut koostuivat Raaka-Arskan ja Jesse Venturan on-linereista. Nyt naurattaa, mutta silloin ei naurattanut varsinkin, kun hommana oli kärrätä hiekkaa helteessä.

Ja tuohon portsarin pelotevaikutukseenkin suhtaudun osin kriittisesti. Väkivallan poistaminen uhkaamalla väkivallalla luo ikävän ilmapiirin, joka voi kostautua jopa niin, että rähinöijä varaa aseen mukaan, koska tajuaa olevansa täysin alakynnessä ovikörmyä vastaan. Siis joudumme eräänlaiseen varustelukierteeseen. Niihin muutamaan paikkaan, missä portsarina on tavallinen tallaaja, on mukavampi mennä sisään.
Kikudo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 291
Lauteille: Joulukuu 2004

#35

Viesti Kikudo »

sokrates kirjoitti: Ja tuohon portsarin pelotevaikutukseenkin suhtaudun osin kriittisesti. Väkivallan poistaminen uhkaamalla väkivallalla luo ikävän ilmapiirin, joka voi kostautua jopa niin, että rähinöijä varaa aseen mukaan, koska tajuaa olevansa täysin alakynnessä ovikörmyä vastaan. Siis joudumme eräänlaiseen varustelukierteeseen. Niihin muutamaan paikkaan, missä portsarina on tavallinen tallaaja, on mukavampi mennä sisään.
ihminen on väkivaltainen eläin. jos poke on kukkakeppi, tulee tilanteita varmasti useammin. pyöritä siinä sitten baaria.

jos joku ottaa aseen mukaan sen poken takia, se on jokin henk.koht. juttu. tietyillä heeboilla on mutka matkassa muutenkin vähän liian usein ja ihan vaan varmuuden varalta, ei siihen poken hartialeveys vaikuta.
Ronin
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland

#36

Viesti Ronin »

Keiju kirjoitti: Ronin,

Niin se laittamasi video on vilkaistu. Ihan käyttökelpoisia tekniikoita ja varmasti hyviä sellaisia. Mitä teet minun mielipiteilläni? :roll: :D
Ihan koitan hahmottaa mikä olet naisiasi mitä kamppailulajeihin ja itsepuolustukseen, sekä niitä koskeviin asenteisiin tulee. :)
Itse sanoit "Itsepuolustamiseksi luulisi riittävän otteista irrottautuminen tavallisille kansalaisille + irrottautumisen lisäksi myös väistelyt kuuluvat ihan perusitsepuolustukseen." sekä "Yleensäkin ihmettelen, miten taistelulajien harrastus voi soveltua kaikille?"

Eli paitsi, että ilmeisesti mielestäsi pitäisi asettaa rajoituksia sille kuka saa harrastaa kamppailulajeja ja kuka ei, tunnut myös olevan sitä mieltä, että esim. tuon videon sisältö olisi aivan liian rajua, väkivaltaista ja täysin tarpeetonta, koska siinä näytetyt metodit ovat erittäin agressiivisia ja rajuja.

Välikysymys: miksi tavallisille kansalaisille pitäisi opettaa jotain kevennettyä versiota itsepuolustuksesta? Poliisi ja vartijat joutuvat useimmin kahnauksiin, mutta ne eivät yleensä ole sen vaarallisempia kuin mihin tavallinen tallaaja voi joutua. Plus poliiseilla on pistoolit, pamput, suihkeet sekä radiopuhelimen päässä lisäapua sekä usein myös pari tai useampi paikalla. Sama juttu vartijoilla miinus pistoolit (muu aseistus vaihtelee). Vartijoita on usein kaksi tai useampi.
Yleensä taas tavallinen kansalainen on yksin ja todella usein useampaa vastustajaa vastaan. Ja yhtälailla tavallinen kansalainen voi kohdata aseistautuneita hyökkääjiä kuin poliisi.
Eli koska tapahtumien frekvenssi on matalampi tavallisilla ihmisillä kuin virkavallalla, tavallisten ihmisten ei pitäisi antaa oppia puolustamaan itseään tehokkaasti kyseisiä tapahtumia vastaan?

Minua vain hämmästyttää se miten tarkkoja raameja olet asettamassa lajien harrastajille. Puhumattakaan siitä, että ilmeisesti mielestäsi lajeista tulisi tehdä vain ja ainoastaan puolustuspainotteisia, eli pelkästään väistöjä ja irtautumisia...vaikka et ole itse ollut kertaakaan agressiivisen, henkeä uhkaavan hyökkäyksen kohteena. Eli se mikä minua ihmetyttää on, että ilman minkäänlaista kokemusta olet asettamassa vaikka minkälaisia estoja itsensä varjelua yrittäville...ikään kuin se ei jo olisi tarpeeksi vaikeaa ja vaarallista!
Niin no, Halme pärjäsi nimenomaan ilman aseita taistelulajeja harrastaville hulluille, joilla oli aseetkin.
Eipä ihme, että pärjäsi: se, että jollakin on vaikka 10 mustaa vyötä joissain lajeissa ei välttämättä merkkaa mitään katutappelussa. Halme taas on iso, erittäin voimakas, hyvässä kunnossa (ainakin silloin) ja on ollut Luoja ties kuinka monessa katutappelutilanteessa. Yksi katutappelu opettaa usein enemmän kuin vuosi dojolla lajista, opettajasta ja harrastajasta riippuen.
Pienempänä treenasin 3v Pentjak Silatia eikä siitä jäänyt käteen muuta kuin kohtalainen kunto ja tiettyjä, täysin käyttökelvottomia tekniikoita ja liikesarjoja. Eli yhtä tyhjän kanssa mitä itsepuolustukseen tulee vaikka muuten hauska laji onkin.

Yamazu, lähinnä olivat poliiseja nuo, mutta mitä siitä? Totta, että heillä on pistoolit mukana, mutta muuten..?
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Kuvake
Keiju
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2054
Lauteille: Tammikuu 2005

#37

Viesti Keiju »

Sokrates:
"hommana oli kärrätä hiekkaa helteessä"

Heh, sulla löytyy siis noita mielenkiintoisia työrupeamia joka lähtöön? :lol:
Älä välitä, niin mullakin, esim. hinkata päivät pitkät toisten pohjaan palaneita kattiloita ja auta armias, jos siinä olis joutunut kattelee vielä jotain "hupaisaa" työkaveria. :evil:

Ronin:
" mikä olet naisiasi "

Se selvinnee sinulle joskus tai sitten ei! ;)

Ei videon sisältämät liikeet olleet liian rajuja. Mun käsitykseni taistelulajeista taisi vaan olla jotain "niskat nurin, vaikka väkisin" osastoa.
Tässä keskustelun edetessä käsitykseni ovat jo kerinneet muuttua. Mutta ovatko puheet ulkomaalaisista katujengeistä, joista suurin osa taitaa taistelulajeja vain huuhaa-puhetta? Jos joissakin maissa on suuri riski joutua väkivallan uhriksi, niin eikö näiden maiden nuorilla miehillä se pelkkä motivaatio lajin oppimiseksi riitä, vaikka kärsivällisyys ei huippuluokkaa olisikaan?

"tavallisten ihmisten ei pitäisi antaa oppia puolustamaan itseään tehokkaasti kyseisiä tapahtumia vastaan?"

Sitä lähinnä tässä ajattelin, että onko aina kyse pelkästään itsensä puolustamisessa vai vai olisiko muitakin tarkoitusperiä olemassa?
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.

Ronin
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland

#38

Viesti Ronin »

Keiju kirjoitti: Se selvinnee sinulle joskus tai sitten ei! ;)
Jostainhan on lähdettävä liikkeelle. :lol:
Ei videon sisältämät liikeet olleet liian rajuja. Mun käsitykseni taistelulajeista taisi vaan olla jotain "niskat nurin, vaikka väkisin" osastoa.
Tässä keskustelun edetessä käsitykseni ovat jo kerinneet muuttua.
No hyvä, ettet ajattele noin enää. :)
Mutta ovatko puheet ulkomaalaisista katujengeistä, joista suurin osa taitaa taistelulajeja vain huuhaa-puhetta? Jos joissakin maissa on suuri riski joutua väkivallan uhriksi, niin eikö näiden maiden nuorilla miehillä se pelkkä motivaatio lajin oppimiseksi riitä, vaikka kärsivällisyys ei huippuluokkaa olisikaan?
En usko, että täysin huuhaa-puhetta, mutta Suomessa ainakin omien kokemusten perusteella ulkomaalaiset katujengit ovat about yhtä innokkaita taistelulajien harrastajia kuin kotimaisten jengien jäsenet lukuunottamatta skinejä, jotka taitavat olla nämä innokkaimmat tappelutaitojen opiskelijat.
Eli mielestäni ulkomaalaisia ja "kotimaisia" taistelulajien taitajajengiläisiä on about yhtäläisissä määrin.
Sitä lähinnä tässä ajattelin, että onko aina kyse pelkästään itsensä puolustamisessa vai vai olisiko muitakin tarkoitusperiä olemassa?
Tottakai on. Tiesin lukioaikoina pari skinheadia, jotka treenasivat useampaa lajia vain, että "voitais vetää paremmin neekereitä turpaan". :roll: Tuollaisia idiootteja on olemassa, mutta eipä sitä oikein voi kontrolloida. Heidän kaltaisiaan tosin on onneksi hyvin harvassa kamppailulajien harrastajien keskuudessa. Itse en ole törmännyt yhteenkään missään seurassa jossa olen treenannut (Silatin lisäksi on tullut reenattua nyrkkeilyä ja Krav Magaa seuroissa sekä muita lajeja epävirallisesti). Eli kai voidaan ajatella, että kyseessä on vähän samanlainen ongelma kuin keittiöveisten kanssa; suurin osa käyttää niitä vastuullisesti, mutta aina löytyy ääliöitä jotka päättävät puukottaa jotain sellaisella. Sääli, ettei ole keinoa erottaa moisia muista. :?
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#39

Viesti Andy »

Halmeen menestys niin tappeluissa kuin nyrkkeilyssä perustuvat vain ja ainoastaan hänen kokoonsa, voimiinsa ja aggressiivisuuteensa. Nyrkkeilytaidoiltaan Halme on täysi nolla ja mistä tahansa harrasteklubilta löytyy teknisempiä taitureita. Tappelussa Halme olisi silti erittäin paha vastus oikeastaan kelle vain.

Kamppailulajien piirisstä löytyy kyllä ikäviäkin ihmisiä, eikä niiden harjoitteleminen mitenkään välttämättä jalosta luonnetta. Taparikollisia seuroihin ei käytännössä kuulu siksi, että kyseiseen elämäntyyliin eivät kuulu mitkään sitoutumista ja säännöllisyyttä vaativat harrasteet. On kuitenkin olemassa kamppailulajeja harjoitelleita ihmisiä, jotka ovat tehneet väkivaltarikoksia. Esimerkkinä vaikkapa Mike Tyson. On myös ihmisiä, jotka treenaavat pärjätäkseen tappeluissa, mutta kokonaisuutena näitä on erittäin vähän. Tiedän tällaisia pari, vaikka olen nähnyt vuosien aikana satoja ja taas satoja alan harrastajia.

Muitakin motiiveja kuin itsepuolustus on kamppailulajien harjoittelulle. väittäisin jopa, että ehdoton enemmistö harjoittelee jostain muusta syystä. Tyypillisimpiä syitä ovat kuntoilu, kilpaurheilu, sosiaalinen harrastus ja itsensä kehittäminen.

Jutut taistelulajijengeistä pistäisin täysin urbaanilegendojen piiriin. On varmasti jengejä joissa joskus joku on treenannut jotain, mutta että kokonainen jengi treenaisi tappelukykynsä lisäämiseksi on kyllä melko utopiaa. Kaikki näkemäni katukähinät ovat olleet niin amatöörimäistä kohellusta, ettei siinä ole paljon tekniikkaa tunnistanut.
Kuvake
Keiju
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2054
Lauteille: Tammikuu 2005

#40

Viesti Keiju »

Andy:
" Tyypillisimpiä syitä ovat kuntoilu"

Epäilenpä tuota! Kuka pelkästään kuntoa kohottaakseen valitsee lajin, jossa edetään hitaasti.

"kuntoilu, kilpaurheilu, sosiaalinen harrastus ja itsensä kehittäminen."

Mutta nämä kaikki yhdessä voivat ollakin.

"Jutut taistelulajijengeistä pistäisin täysin urbaanilegendojen piiriin."

Eli olet nähnyt nimenomaan ulkomaalaisjengien tappelut ja vieläpä ulkomailla? Ja olivatko Roninin jutut skineistä täysin tuulesta temmattuja?

Kotimaisissa elokuvissa harvemmin näkee näitä tappeluja, joissa käytetään taistelulajeja, mutta ulkomaisissa lähes poikkeuksetta. Eli ulkomaalaisille se on tyypillisempi tapa tapella mielestäni.
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#41

Viesti Elina »

Keiju kirjoitti: Andy:
" Tyypillisimpiä syitä ovat kuntoilu"

Epäilenpä tuota! Kuka pelkästään kuntoa kohottaakseen valitsee lajin, jossa edetään hitaasti.

Kotimaisissa elokuvissa harvemmin näkee näitä tappeluja, joissa käytetään taistelulajeja, mutta ulkomaisissa lähes poikkeuksetta. Eli ulkomaalaisille se on tyypillisempi tapa tapella mielestäni.
No, kyllä oma kokemus ip- ja taistelulajeista kertoo, että huono kunto kohoaa varsin mallikkaasti ko. lajien avulla - ja omat motiivit ainakin olivat alunperin sekä kunnon kohottaminen ja uusien taitojen oppiminen. Kaikille kun ei sovi joku jumppa tai muu "vähemmän älyllisiä toimintoja" vaativa liikuntamuoto - tällä tarkoitan sitä, että monelle ip-, kamppailu- tai taistelulaji on mielekkäämpi liikuntamuoto, koska niiden harrastaminen vaatii myös keskittymistä ja miettimistä eikä vain pelkkää suorittamista vaikkapa parempi lihaskunto jossain kaukaisuudessa palkintona odottaen.

Mitä taas tulee kotimaisiin elokuviin, niin jos jokin taistelulaji olisi Suomessa samassa asemassa kuin eri kung fu -tyylit ovat Kiinassa, niin emmeköhän näkisi enemmän tietyntyylistä toimintaa elokuvissamme. Kiinalainen kulttuuri pitää sisällään paljon taistelulajilegendoja ja lajit ovat niin olennainen osa kulttuuria, että jos niitä ei olisi, olisi se sama kuin jos suomalaisilta poistettaisiin käsitteet sisusta, salmiakista ja luonnosta...

Ja tuo käsite ulkomaisista elokuvista on hiukan liian laaja, joten mikäli sitten viittaat Hollywood-leffoihin, niin Jet Lin ja Jackie Chanin Hollywoodiin breikkaamisen myötä taistelulajeja hyödyntävät leffat ovat tulleet enemmän suosituiksi. Toki niitäkin on tehty vaikka miten kauan, mutta ne olivat hetken aikaa vain marginaaliyleisön kiinnostuksen kohteena.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#42

Viesti Andy »

Tiedoksi: elokuvat ovat satua. Ulkomaisissa elokuvissa esiintyy myös enemmän mm. vampyyreja ja ihmissusia kuin kotimaisissa, muttei tästä voi päätellä, että vampyyrit ja ihmissudet olisivat ulkomailla yleisempiä kuin Suomessa. Lähinnä se kertoo siitä, että ulkomaisella elokuvateollisuudella on enemmän rahaa erikoistehosteisiin ja mahdollisuus palkata näyttelijöitä, jotka harjoittelevat kamppailulajeja.

Eihän tuossa jutussa taistelulajijengeistä ole päätä eikä häntää. Milläs minä osoitan, että tällaisia jengejä ei ole? Yhtä hyvin minä voin väittää, että ulkomailla on sukankutojajengejä, jotka pistelevät ihmisiä sukkapuikoilla. Sukkapuikoilla tappaminenkin on ulkomaisissa elokuvissa tavallisempaa kuin kotimaisissa. Nimeäpä nyt muutamia tällaisia taistelulajijengejä ja kerro, mistä olet niistä kuullut? Toivottavasti et Alibista tai Iltalehdestä.

Tietääkseni vapaaotteluiden katsominen ja harrastaminenkin on saanut suosiota joissain pääkaupunkiseudun skinipiireissä, mutta eivät nekään nyt kaikki sitä treenaa. Esim. amerikkalaisille tämä tuntui kuitenkin olevan aivan tuntematon ilmiö. (Viittaan nyt Gilbert Yvelin tapaukseen ja Sherdogiin.)
Kikudo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 291
Lauteille: Joulukuu 2004

#43

Viesti Kikudo »

Noista jengeistä sen verran että ainakin yksi filippiiniläinen jannu kertoi että ne katujengiläiset siellä määrää tahdin eikä siinä mikään taistelulajin harrastaja voi kuin kipitellä kotiin. lisäs siis vielä että paljain käsin vaikka nilla kuulemma on paljon aseitakin aina mukana.

en tiedä treenaako ne mitään. mutta jos ei treenaa niin se se vasta pelottavaa onkin.

juttu muiden joukossa.
Kuvake
Keiju
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2054
Lauteille: Tammikuu 2005

#44

Viesti Keiju »

Elina:
"ja omat motiivit ainakin olivat alunperin sekä kunnon kohottaminen ja uusien taitojen oppiminen."

Aivan, eli siis muutakin halusit kuin kunnon kohottamista. Esim. juoksemalla tai punttisalilla ei saa samalla keinoin älyllistä tyydytystä.

"Kiinalainen kulttuuri pitää sisällään paljon taistelulajilegendoja"

Aivan, ja luulenpa, että jos meidänkin kulttuuri olisi samanlainen, niin kaikki sitä harjoittaisi. Varmasti olisi jo peruskoulussakin liikuntatunneilla näitä lajeja. Olisiko siinä sitten jotain pahaa? Eipä kai.
Mutta jotenkin mulla on ollut aina tietynlainen kavahdus sitä nuorisojoukkoa kohtaan, joissa on karatea ym. harrastavia, en tiedä miksi. Ehkä olen kuvitellut ja varmasti monet muutkin kuvittelevat, että heillä on erityinen halu tapella ja potkia lähes jokaista vastaantulijaa huvikseen. Itselläni oli nuoruudessani tällainen kaveri (tyttö), joka oli lastenkodin asukas ja valitsi karaten harrastuksekseen ja oli kyllä poikkeuksellisen väkivaltainen tytöksi.

Andy,
en tiedä minkään "jengin" nimeä, mutta eräästä sattuneesta syystä nuo skinit ovat aika tuttua porukkaa mullekin. Yksi "tuttu" (ei skini), väkivaltarikoksista istumassa ollut tyyppi opettaa itse jotain potkunyrkkeilyä (ei vissiin verrattavissa taistelulajeihin sinänsä, vai onko? Mutta potkitaan niissäkin). Enempää en mene yksityiskohtiin, koska hekin saattavat olla tämän foorumin kalustoa.
...mutta jospa olenkin vain oman mielikuvitukseni luomus.

Ronin
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland

#45

Viesti Ronin »

Miksei potkunyrkkeily olisi verrattavissa muihin lajeihin? Ja onhan se lajina käytännönläheisempi ja agressiivisempi kuin esim. Karate, Kung Fu, Aikido tai Taekwon Do. Etenkin jos tehdään kuten yleensä monissa potkunyrkkeilyseuroissa, eli lainataan Muay Thaista mukaan polvipotkut ja kyynärpäälyönnit. Tällöin lajista tulee yksi parhaista striking-lajeista. Lisää siihen esim. BJJ:tä sekä oikeaa asennetta niin saat aika tehokkaan taistelijan.
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 73 kurkkijaa