Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Elokuva-arvostelu: Riddickin Aikakirjat

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Manki
etupotkija
Viestit: 238
Lauteille: Joulukuu 2004

Elokuva-arvostelu: Riddickin Aikakirjat

Viesti Manki »

Yllätti positiivisesti - luulin, että leffa olisi tehty jatko-osien tyyliin hutaisemalla, mutta tarinassa olikin monta sivujuonta ja mielestäni suorastaan suuren seikkailun tuntua oli ilmassa.

Dialogi oli selvästi tehty tietyntyyliseksi - lyhyitä lauseita ja alussa varsinkin nojattiin "entiseen" eli joidenkin henkilöiden väliseen yhteyteen, jonka täysin "tajuaminen" vaatisi Pitchblackin katsomista (Riddickin Aikakirjat on siis jatkoa Pitchblackille). Toki mukaan oli heitetty myös kuvia Jackistä ja elukoista Pitchblack-leffan planeetalla, joten ei Pitchblackiä ole tarvinnut nähdä pysyäkseen leffassa mukana.

Erikoistehosteet olivat hienoja, samoin lavasteet. Kaikki oli hienosti hiottu loppuun asti niin, että komeita kohtauksia oli rutkasti.

Oikeastaan ainoat asiat, jotka leffassa häiritsivät, olivat naispäähenkilön tietynlainen kaavaan näytteleminen (leffan katsovat arvaavat, mitä tarkoitan), palkkametsästäjien "pomon" ylinäytteleminen ja jotkut tyhmähköt "heitot" dialogeissa. Vin Diesel taas sopii tähän rooliin loistavasti, äänineen ja kaikkineen. Eikä tuossa Karl Urbanissakaan ole valittamista... :smt056 :lol:

Kouluarvosanaksi 8½!
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Riddick

Viesti mronkain »

Vin Diesel muuten treenasi Kali De Leon -nimistä kali-tyyliä osaansa varten. Pitäisi varmaan hankki ko. leffa että näkisi miten oppi on tarttunut:
http://www.ugo.com/channels/filmtv/feat" onclick="window.open(this.href);return false; ... diesel.asp
Tosin tuossa haastattelussa ainakin selviää että miehen päähän on tarttunut tuskin mitään mitä hänelle on lajin historiasta kerrottu (tätä ovat kertoneet myös Kali De Leon -harrastajat, kuulemma historiasta ja teoriasta oli miehelle kerrottu mutta oli ollut kiire oppia vain näyttäviä liikkeitä).

Kovasti on ollut keskustelua myös elokuvassa olevien aseiden (kaksi kummallisen näköistä teräasetta) käytännöllisyydestä ja toimivuudesta:
Kuva

- Marko
Kuvake
Manki
etupotkija
Viestit: 238
Lauteille: Joulukuu 2004

Viesti Manki »

Vaikuttaisi pyöreisiin liikkeisiin tarkoitetuilta - ja aika lailla se Dieselin herra siinä leffassa pyöriikin. 8)

Ja tuskin nuo näyttelijät ovat varsinaisesti lajeista kiinnostuneita - eiköhän juuri tarkoituksena ole oppia hienoja liikkeitä ja unohtaa ne sitten leffan valmistumisen jälkeen...
pales
polveenpotkija
Viestit: 223
Lauteille: Tammikuu 2005

Viesti pales »

Tuli sattumalta vuokrattua tuo viime viikonloppuna.
Oli positiivinen yllätys...
Välillä vauhtia tuntui olevan liikaakin....