No ei kympillä (EUR) monessakaan ravintolassa saa kuin sen halvimman alkuruoan, mutta jos se oli laadultaan surkea, niin ei se hinta silloin kohdallaan ole.Mika kirjoitti: . Maksoin kahdesta surkeasta ja pienestä juustolätystä (ei muita täytteitä!) eli blinistä kympin.
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
Kokkaaminen
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Siis kymppi tuosta lautasesta oli selvän ylihintainen. Sen lisäksi samalla hinnalla sai huomattavan täyteläisimpiä (liha)blinejä. Ne kaksi lettua olivat pieniä ja niissä oli vain hitusellinen juustoa päällä. Ei sellainen ole kuin parin euron arvoinen missään ravintolassa.
Muistinpas väärin: hinta olikin 11,90 euroa.
Muistinpas väärin: hinta olikin 11,90 euroa.
Blinit
Kanalla ja sienillä................................................................11,90€
Juustolla ........................................................................... 11,90€
Pekonilla ja juustolla...........................................................11,90€
Lohella ja tuorejuustolla......................................................11,90€
Kirjolohimätitäytteellä ....................................................... 13,90€
- Disturbed
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 753
- Lauteille: Lokakuu 2011
- Paikkakunta: Europa
Kokkaaminen
Kiitän, laitettu muistiin!Point kirjoitti:AlexMachine kirjoitti:Hienoa. Ruokavaliolla on yllättävän iso merkitys jaksamiseen, virkeyteen ja mielialaan. Sitä paitsi syöminen on hauskaa kun ruoka on hyvää.Disturbed kirjoitti: Rahaa tulee aina säästeltyä eri kohteisiin, on ase säästöjä, koneenosa säästöjä ym. mutta voisi joku kerta säästää pariin ravintolareissuunkin...
Onneksi viimevuosina on hieman terveyskin alkanut enemmän kiinnostamaan, dieetti myös. Tosin ruokavalioni on silti täysin hanurista, mutta edes pikku-pikkuhiljaa tulee parempaan käännyttyä.
Muistinko oiken että vaikutit jossain Seinäjoen lähistöllä? Voisit joskus kokeilla Juurella nimistä ravintolaa. Bistro tyyppinen ravintola jossa laatu on kohdallaan, mutta hinnat eivät ole ihan fine dining tasoa.
Niin.. Itse olen huomannut, että parhaimman vaikutuksen sekä fyysisesti että psyykkisesti saa, kun 5-6 päivää viikossa syö terveellisesti/on dietillä, mutta kerta viikossa tekee itse jotain hyvää/käy ulkona syömässä.
Ulkona syömiseen kannattaa käyttää hyväkseen näitä grouponeiden/facedealin yms tarjouksia..
Nyt vaikka Tampereelle daamin kanssa syömään edullisesti
http://www.groupon.fi/deals/tampere/rav ... 1/36181323" onclick="window.open(this.href);return false;
VR:lläkin on tarjous, että Seinäjoelta pääsee Tampereelle 9 €:llä..
Edit: linkki
There is no peace, no release, no cure for this disease
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Pavut viettävät nyt yön kattilassa. Oletteko kuitenkin kokeilleet jättää tuon vaiheen väliin kuivattujen papujen kanssa?
First, I cooked three pots of beans: one soaked overnight, one quick-soaked (brought to a boil and left to sit, covered for one hour), and one simply covered with boiling water. To each pot I added a hunk of salt pork, some sliced onion and a bit of garlic. I simmered them slowly on top of the stove, covered.
The two soaked beans did cook more quickly than the unsoaked -- they were finished in about 1 hour and 15 minutes, as opposed to two hours. But when I sampled them, the extra 45 minutes paid off. The two pots of soaked beans were pallid compared to the unsoaked (though the long-soaked were better than the quick-soaked). The unsoaked beans had a noticeably deeper flavor; they were firmer to the bite, and they did not break up as much in cooking.
Then came the ultimate test. I sat down with a big bowl of the cooked unsoaked beans (after a little refrying with bacon and a handful of grated Monterey Jack cheese) and ate lunch. I waited, half expecting to blow up like a balloon (as a precaution, I did this test at home, alone). Nothing untoward happened.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Näin olen lukuisista lähteistä lukenut. Ihmettelenkin kovasti, miksi Evira (!) kertoo toisin.
Kuivattuja papuja käytettäessä tulee puolestaan aina noudattaa seuraavia yleisiä käsittelyohjeita: 1) kaikkien papujen liottaminen yön yli (vähintään 12 tuntia) ja huuhteleminen sekä 2) keittäminen vähintään puoli tuntia tai tarvittaessa pitempäänkin. Tämän käsittelyn jälkeen papuja voi turvallisesti nauttia salaateissa, keitoissa, padoissa ja muissa ruoissa.
Kokkaaminen
Se varmaan vähän riippuu että keneltä kysyy. Ruokatoimittaja kertoo miten saa mielestään maukkaimman ruoan ja solubiologi taas että miten vältytään myrkytykseltä. Tuo lektiini, mitä löytyy eriävissä määrissä pavuissa, tekee kai melko pahaa jälkeä suolistolle: http://www.plosone.org/article/info:doi ... ne.0000687. Olen ymmärtänyt että riittävä keittäminen poistaisi suurimman osan siitä, mutta itse ainakin liotan myös varmuuden vuoksi jos teen papuruokia, herkkävatsainen kun olen.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Frey
Mutta onko noista myrkytyksistä ihan faktatietoa?
Mutta onko noista myrkytyksistä ihan faktatietoa?
- JariMarjamaa
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 1516
- Lauteille: Helmikuu 2014
- Paikkakunta: Tupos
- Etulaji: Kuntosali, Personal Training
- Takalajit: Potkunyrkkeily, Hokutoryu jujutsu, Vapaaottelu, Shotokan Karate, JKD/KungFu/Escrima, Krav Maga, Shoot fighting, Aikido, Judo
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Olen mies ja osaan hyvin (omasta mielestä)
Uunipadat ovat suosikkeja, varsinkin talvella kun voi leivinuunissa hauduttaa.
Tosin dietillä tullut suosikiksi kanasoosit.
Kanasuikaleita kasviksilla tai kasviksia kanasuikaleilla.
Mutta teen hyviä "texmex/kiinalaista" yms soosia, vaikka täällä toisessa keskustelussa
kritisoitiin, että ei täällä suomessa ole oikeaa "meksikolaista"
No mulle se on, ja teen sen hyvin.
Kiitos isälle ja äidille, kun olin koulussa/opistossa. Asuin kotona.
Isä ja äiti oli kokoajan asuntovaunulla.
Mun piti opetella tekemään itse ruokaa
Ps. En osaa vieläkään tehdä makaronilaatikkoa
Uunipadat ovat suosikkeja, varsinkin talvella kun voi leivinuunissa hauduttaa.
Tosin dietillä tullut suosikiksi kanasoosit.
Kanasuikaleita kasviksilla tai kasviksia kanasuikaleilla.
Mutta teen hyviä "texmex/kiinalaista" yms soosia, vaikka täällä toisessa keskustelussa
kritisoitiin, että ei täällä suomessa ole oikeaa "meksikolaista"
No mulle se on, ja teen sen hyvin.
Kiitos isälle ja äidille, kun olin koulussa/opistossa. Asuin kotona.
Isä ja äiti oli kokoajan asuntovaunulla.
Mun piti opetella tekemään itse ruokaa
Ps. En osaa vieläkään tehdä makaronilaatikkoa
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Jos kokkaat kasvisversion ja ilman sipuleita, minähän tulen maistamaan.JariMarjamaa kirjoitti: Mutta teen hyviä "texmex/kiinalaista" yms soosia, vaikka täällä toisessa keskustelussa
kritisoitiin, että ei täällä suomessa ole oikeaa "meksikolaista"
No mulle se on, ja teen sen hyvin.
Frey, tuo ei ihan suoraan kertonut niistä myrkytyksistä, jos papuja ei ole ensin liotettu.
- JariMarjamaa
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 6
- Viestit: 1516
- Lauteille: Helmikuu 2014
- Paikkakunta: Tupos
- Etulaji: Kuntosali, Personal Training
- Takalajit: Potkunyrkkeily, Hokutoryu jujutsu, Vapaaottelu, Shotokan Karate, JKD/KungFu/Escrima, Krav Maga, Shoot fighting, Aikido, Judo
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Sipuli on namia, mutta jos @Mika olet tulossa, teen vaikka pelkkää kasvismössöä,
vaikkei se ole mun juttu 8-)
Yksi mun speciaaleista on wokkaus.... Teen sitä vain speciaali tapauksissa, koska
"se vie aikaa" .. Eli kasviksia, oikeita, ei pakaste pusseja mitä laitan mun kanasoosiin,
ja lisäksi kanaa...
Mikan kanssa jätetään kanat pois, ja wokataan vain kasvikset ja mausteet
vaikkei se ole mun juttu 8-)
Yksi mun speciaaleista on wokkaus.... Teen sitä vain speciaali tapauksissa, koska
"se vie aikaa" .. Eli kasviksia, oikeita, ei pakaste pusseja mitä laitan mun kanasoosiin,
ja lisäksi kanaa...
Mikan kanssa jätetään kanat pois, ja wokataan vain kasvikset ja mausteet
Kokkaaminen
Mika, kuten kirjoitin tuossa aiemminkin, niin luulen että kunhan keittää tarpeeksi, liottamattakin, niin se riittää. Suositukset on varmaan tehty vain vähentääkseen alikypsentämisen riskiä. Jos se kolme-neljä alikypsää papua riittää ruokamyrkytykseen, niin se on ihan tarpeeksi aihetta mulle. Muutaman kerran ruokamyrkytyksen kokeneena, niin se on kyllä ollut kauheimpia kokemuksia ikinä.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Vielä en tohdi riskeerata, mutta kerron sitten kun olen kokkaillut raakoja papuja.
Mutta jännää on silti, että Eviran ja monien kokkien mielipide vaihtelee noin paljon.
Mutta jännää on silti, että Eviran ja monien kokkien mielipide vaihtelee noin paljon.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 108 kurkkijaa