Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#376

Viesti MtJ »

On tietenkin paljon varotoimenpiteitä ja toimintamalleja joita voi ja kannattaa hyödyntää, joten luulen kyllä ymmärtäväni mistä puhut.
Kyllä ja pitkäaikaisena koiranomistajana tästä on tullut lieviä varoituksia lasten ja koirien kohtaamisesta vuosien aikana monta. Esim. se, että koira sietää yhtäkkistä korvien repimistä tai turkin raastamista, pitäisi teroittaa mieleen, että välttämättä koira ei joka ikisessä tapauksessa siedä mitä tahansa retuutusta. Ja vaikkei se vastareaktio olisi kuin yksi näppäisy ulkopuolisin silmin tarkasteltuna (=koiratkaan eivät siedä mitä tahansa kipua), olisi hyvä tiedostaa jo etukäteen, että lapset saattavat aiheuttaa tiedostamattaan kipua koiralle ja saada aikaan aivan yhtäkkisen tilanteen, jossa koira "puree". Vaikkei luita poikki, mutta nahkan rikki.

Koirat ovat yksinkertaisia otuksia, joilla on valtavan tehokkaat hampaat. Ne ei ole mitään muuta. Koirien sietokyky on hämmästyttävä, mutta päivästä toiseen se vaihtelee. Joku päivä voi olla, että kynnys ylittyy esimerkiksi kivun takia ja silloin on minun mielestäni turha miettiä vastuita, jos on antanut lapsen ja koiran kohtaamisen mennä tilanteeseen, jossa tulee vammoja.

Sen koiran voi ampua samantien, mutta ei siitä mitään hyötyä ole, jos ei muuta omia toimintamallejaan. Tai mikä parempi, ehkäisee tilanteen jo ennalta tarkkailemalla lasta ja koiraa niiden kohdatessa. Opastaen oikeaan käytökseen koiran kanssa.

En pysty kuvittelemaan, miten voisi esimerkiksi olla niin typerät vanhemmat, jotka luottavat vaikka karhukoiran tai laikan sietokykyyn ja antavat lasten repiä niitä turkista/korvista. Mitä isompi ja kovaluontoisempi koira, sen pahempi vahinko.

Ylipäätään kaikessa lasten ja eläinten välisessä kontaktissa pitää välttämättä olla aikuinen, osaava sellainen, kiinteästi mukana.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#377

Viesti DeusVult »

MtJ kirjoitti: Otapa selvää asiasta ja siitä, miten lasten ja koirien kanssa toimitaan. Koiran kiinnikäynti esim. kanaan, ankkaan, sorsaan, jne. elukoihin on toivottavaa.
Toivottavaa kenen mielestä? Ei ainakaan sorsien... ;) Vaikka en koiranomistaja olekaan, niin olen minäkin aika monta koiraa kerennyt elämäni aikana näkemään. Niistä kyllä muistaakseni yksikään ei ole osoittanut kiinnostusta muiden eläinten mielivaltaiseen tappamiseen. Ja vaikka olisikin, niin ei koirakaan niin tyhmä ole ettei erota ihmislasta sorsasta. Jos on, niin se ei kuulu "ihmisten ilmoille".
edit; koiran pitäminen vapaana missään on muuten laitonta.

Tässä voi muuten hyvinkin olla yksi syy siihen miksi ongelmia esiintyy. Jatkuva narunpäässä pitäminen on varmaankin eläimelle henkisesti hyvin raskasta, niinkuin se olisi ihmisellekin.

Niinkuin olen aikaisemmin sanonut, olen nähnyt koiria jotka seuraavat omistajiaan täysin vapaana, ja tulevat esimerkiksi pubiin näiden kanssa. Kaikki tuntemani koiranomistajat pitävät koiriaan vapaana kaikkialla muualla paitsi kaduilla, toki varsinkin muita koiria kohdattaessa saatetaan ottaa koiraa varmuuden vuoksi vähän pannasta kiinni tms. Nämä omistajat eivät kohtele koiriaan kuin natsieverstit, mutta koirat tulevat silti ihan hyvin toimeen lasten, koirien, muiden eläinten ja vieraiden aikuisten kanssa. Ne eivät tapa lapsia eivätkä ankkoja matkalla pubiin tai muuten vapaana ollessaan, eivätkä muutenkaan ole veitsenterällä kiikkuvia tappokoneita joiden tuhoamisvietti saattaa lyödä päälle 0,2 sekunnin varoitusajalla. Välillä kun Mtj näitä sun juttuja lukee, niin tällainen ei pitäisi olla lainkaan mahdollista...
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#378

Viesti MtJ »

Vapaana koiran pitäminen on yksiselitteisesti kielletty. Lisäksi suhtaudun suuresti epäillen vapaana olevaan koiraan ylipäätään ja pidän vapaana olevan koiran omistajaa typeryksenä.
Tässä voi muuten hyvinkin olla yksi syy siihen miksi ongelmia esiintyy. Jatkuva narunpäässä pitäminen on varmaankin eläimelle henkisesti hyvin raskasta, niinkuin se olisi ihmisellekin.
Metsästyskäyttöön ja muuhunkin oikeisiin töihin tarkoitetut eläimet ovat vapaana, kun suorittavat niille tarkoitettua tehtävää. Esim. ajokoira ja laika ovat vapaina noin elokuun 20. päivästä helmikuun loppuun. Työkäyttöön tarkoitettu koira on aina turvallisuusriski ollessaan irti muutoin, kuin työtehtävissä. Pidän sellaista metsästyskoiran omistajaa piittaamattomana, joka pitää koirien käyttöajan ulkopuolella koiraa ilman hihnaa.

Metsästyskoirat tappavat paitsi kotieläimiä, myös villieläimiä tavatessaan. Ja vielä tehokkaasti. Sen vuoksi olisi typerää pitää metsästyskoiraa irti keväisin/kesäisin. Tai muutoin metsästysalueen ulkopuolella. Lisänä tähän tulee se, että vastoin lupaa alueella olevan koiran voi ensin koettaa poistaa, mutta sitten tappaa ihan ilman lisäkysymyksiä jos sitä ei saa kiinni. Etenkin, jos koira repii hirveä. Kuula kylkeen vaan.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 1621
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#379

Viesti MikkeM »

Olemme omien koirien tapakasvatuksessa tehneet niin, ettei vieraat ihmiset saa tulla silittelemään koiriamme ilman lupaa, ei edes silloin kun ne olivat pentuja, ainoastaan lapset saivat tulla aina, tosin silloinkin kerrottiin säännöt, että miten lähestytään jne.

Idea oli se, että koira ei kiinnostu muista ihmistä, tästä on etua varsinkin pennun koulutuksessa, kun ei tarvi tapella koiran huomiosta.

Nykyään koiralle eivät ole juurikaan kiinnostuneet vieraista ihmisistä, tästä on etua varsinkin niille ihmisille jotka eivät pidä koirista/pelkäävät niitä, koiramme käyvät katsomassa jos tulee esim vieraita ja sen jälkeen menevät maate/omiin oloihinsa.

Jos hiukan hiuksia aletaan halkomaan, se miksi koira voi käydä esim liikkuvaan lapseen/ koiraan/eläimeen johtuu saalisvietistä ei riistavietistä.

Riistavietti= saa koiran ajamaan hajua.
Saalisvietti= vaatii näköärsykkeen.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#380

Viesti MtJ »

Pikkuisen kyllä nilitän tuosta erittelystä. Mielestäni saalistusvietti ja riistavietti ovat sama asia, en ole koskaan ainakaan tajunnut niillä mitään eroa. En edes hyvällä tahdolla pysty erottamaan niitä toisistaan.

Erityisesti ajokoirat juoksee kiinni mitä vaan, on se näkyvissä tai ei. Myös pystykorvat ja laikat juoksee kiinni mitä tahansa, samoin moni muu metsästyskoira. Jos ne sattuu pääsemään näköetäisyydelle, on luonnollista koiralle jatkaa tappamalla saalis. En alkaisi sen kummemmin noita erittelemään, elukalle on iskenyt into/kiihko päälle ja se haluaa saada elukan kiinni.

Koirat, jotka eivät erota ihmistä riistasta, ovat pääosin omistajansa takia sellaisia. Kyse ei ole koiran pääviasta, vaan omistajan ongelmista ja typeryydestä. Toisissa käsissä koirasta olisi kasvanut tasan tarkkaan totteleva ja kiltti elukka, vaan kun annetaan kaiken maailman idiooteille koiria. Niistä kasvaa juuri sellaisia idiootteja, kuin niistä kasvattaa. Kuitenkaan edes tuossa vaiheessa, kun koira on jahdannut ihmistä, ei ole myöhäistä tehdä korjausliikettä, jos oikein tahtoa olisi. Itse en siihen jaksaisi alkaa, vaan lopettaisin koiran siltä seisomalta, mutta kyllä koira olisi mahdollista hyvällä ja oikealla koulutuksella "oikaista". En tosin näe, mitä hyötyä seurakoiraa on uudelleen kouluttaa, koska koiria on maailma puolillaan ja on helpompaa ampua koira, kuin alkaa ruotia siitä pahoja tapoja pois.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#381

Viesti Tapani »

Koirattomana lapsiperheellisenä täytyy kommentoida tuohon aikaisempaan sen verran, että hämmentävän paljon myös lasten vanhemmat käyttäytyvät typerästi vieraiden koirien kanssa. Lapsethan lähestyy usein koiraa kuin koiraa jos ei ole opetettu miten koirien kanssa pitää käyttäytyä.
Itse olen ottanut sen linjan, että oikein mielelläni vien lapset tutustumaan ulkoilupaikkojen lähettyvillä liikkuviin erilaisiin koiriin, mutta kysymme aina yhdessä luvan sekä omistajalta että koiralta. Koiralta siis niin, että pysymme kyykyssä paikallamme ja annamme koiran lähestyä. Joskus on sitten käynyt niin, että joko omistaja tai koira itse on todennut, että tutustuminen ei sovi, mihin lapset on myös tottuneet.

Pidän tätä asiaa nimen omaan lasten oppimisen kannalta aika tärkeänä, koiria kun kuitenkin kohtaa kaupunkioloissa usein. Lapset on esimerkiksi ihan kohtalaisesti oppineet, ettei koiralle tarvi eikä kannata tyrkyttää kättä haisteltavaksi. Ja lähipiirin koirien kanssa toisaalta oppineet, että koiran voi ajaa pois, jos se on esim. leikkien tiellä.

Toisaalta me asutaan taajamassa, jossa ei metsästyskoiria liiku, ja suurin osa tavattavista koirista on aika pieniä seurakoiria.
MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 1621
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#382

Viesti MikkeM »

Itse puhun palveluskoira kokemuksella, riistaviettinen koira yleensä siis metsästyskoira kun saa hajun se lähtee. esim saksanpaimenkoira jos hajun vaikka jäniksestä , niin sitä ei kiinnosta, mutta jos se näkee jäniksen varsinkin liikkuvan niin silloin kiinnostaa.

^Näin kuuluu juuri toimia, itse annan välillä koirien olla tekemisissä lasten kanssa, riipuen tilanteesta, millaisella laumalla olemme liikkeessä ja myös millaiset lapset, jos on sähköjäniksiä jotka säntäilee koko ajan eivätkä rauhoitu koiran lähellä, niin silloin ei yleensä pääse.


Muistan yhden hyvän neuvon omasta lapsuudestani jota minulle hoettiin, "ei saa juosta koiran vierestä/ohi", se on hyvä neuvo vieläkin.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#383

Viesti MtJ »

Minusta metsästyskoirien pitkäaikaisena omistajana pätee muutama asia;
- Älä anna lapsen olla yksin koiran kanssa
- Älä anna lapsen tehdä mitä tahansa koiralle
- Koira tulee opettaa nuoresta asti ottamaan vastaan ruokaa/vettä myös lapselta (=koira älyää, että lapset ovat laumaa)
- Koiran osoittaessa pienintäkin aggressiivisuutta, pitää se laittaa heti maahan ja pitää siellä, niin kauan kuin itse pidät sopivana
- Lapsien kanssa toimintaan tulee sietokykyä pikku hiljaa; esim. oma 2-vuotias voi tehdä mitä tahansa kaikille koirille. Vieras lapsi; en antaisi ikinä mennä edes lähelle. Kun lapsi on tutumpi; pikku hiljaa voi olla koirien kanssa yhteistyössä. Edellyttää sitä, että myös lapsi ymmärtää koirien kanssa toimimisen ehdot. Nämä ei ole vaikeita. Esim. ei revitä koiraa päästä, kun se syö tai ei mennä väliin, jos koirat ovat aggressiivisia. Koirat sietävät hyvin paljon - ei ole vaikeaa opettaa lapsia ja koiria olemaan yhdessä.
- Koskaan ei jätetä koiria ja lapsia samaan tilaan keskenään.
- Koskaan ei jätetä vierasta koiraa ja lasta saman tilaan keskenään.
- Jos vieras koira tulee pihaan, ensin lapsi sisälle, sitten vieraalle koiralle sellaiset lähdöt, että ei palaa pihaan.
- Jos koira osoittaa aggressiivisuutta kerrankin lasta kohtaan, joko heti kuula päähän tai sitten erittäin kovasti osoitetaan, että nyt toimittiin väärin. Kova kohtelu merkitsee sitä, että heti tapauksen jälkeen koira maahan omasta toimesta ja aggression taltutus. Sen päälle vielä paljon muuta, esim. jatkuvaa ärsytyskynnyksen testausta lapsen ja koiran kanssa. Tämä tarkoittaa jatkuvia kontakteja esim. ruokakupilla ja omaa valvontaa herkeämättä.

Aina on olemassa vaihtoehtona, että autotallin taakse ja luoti otsaan. Sitä ennen pitää omistajan toimia ja kouluttaa se koira. Jos omistaja luottaa siihen hyvään tsäkään, se on p***ka koiranomistaja.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2558
Lauteille: Toukokuu 2005

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#384

Viesti Kuhmu »

MtJ kirjoitti: Minusta metsästyskoirien pitkäaikaisena omistajana pätee muutama asia;
- Älä anna lapsen olla yksin koiran kanssa
- Älä anna lapsen tehdä mitä tahansa koiralle
- Koira tulee opettaa nuoresta asti ottamaan vastaan ruokaa/vettä myös lapselta (=koira älyää, että lapset ovat laumaa)
- Koiran osoittaessa pienintäkin aggressiivisuutta, pitää se laittaa heti maahan ja pitää siellä, niin kauan kuin itse pidät sopivana
- Lapsien kanssa toimintaan tulee sietokykyä pikku hiljaa; esim. oma 2-vuotias voi tehdä mitä tahansa kaikille koirille. Vieras lapsi; en antaisi ikinä mennä edes lähelle. Kun lapsi on tutumpi; pikku hiljaa voi olla koirien kanssa yhteistyössä. Edellyttää sitä, että myös lapsi ymmärtää koirien kanssa toimimisen ehdot. Nämä ei ole vaikeita. Esim. ei revitä koiraa päästä, kun se syö tai ei mennä väliin, jos koirat ovat aggressiivisia. Koirat sietävät hyvin paljon - ei ole vaikeaa opettaa lapsia ja koiria olemaan yhdessä.
- Koskaan ei jätetä koiria ja lapsia samaan tilaan keskenään.
- Koskaan ei jätetä vierasta koiraa ja lasta saman tilaan keskenään.
- Jos vieras koira tulee pihaan, ensin lapsi sisälle, sitten vieraalle koiralle sellaiset lähdöt, että ei palaa pihaan.
- Jos koira osoittaa aggressiivisuutta kerrankin lasta kohtaan, joko heti kuula päähän tai sitten erittäin kovasti osoitetaan, että nyt toimittiin väärin. Kova kohtelu merkitsee sitä, että heti tapauksen jälkeen koira maahan omasta toimesta ja aggression taltutus. Sen päälle vielä paljon muuta, esim. jatkuvaa ärsytyskynnyksen testausta lapsen ja koiran kanssa. Tämä tarkoittaa jatkuvia kontakteja esim. ruokakupilla ja omaa valvontaa herkeämättä.

Aina on olemassa vaihtoehtona, että autotallin taakse ja luoti otsaan. Sitä ennen pitää omistajan toimia ja kouluttaa se koira. Jos omistaja luottaa siihen hyvään tsäkään, se on p***ka koiranomistaja.
Vahvaa asiaa. Ei pidä jättää mitään sattuman varaan.
”You must enjoy this”.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 57
Viestit: 93923
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#385

Viesti Mika »

Kaksi naista on tuomittu Britanniassa vuodeksi vankeuteen, kun heidän vapaaksi päästetty koiransa raateli 79-vuotiaan eläkeläismiehen hengiltä.

30-vuotias Hayley Sulley ja 29-vuotias Della Woods saivat tuomiot lisäksi eläinrääkkäyksestä, kertoo BBC.

Traaginen tapaus sattui viime vuoden toukokuussa. Sulley ja Woods eivät olleet ruokkineet tai antaneet vettä koiralleen 45 tuntiin.

Kun he päästivät koiran irti, tämä syöksyi 79-vuotiaan Clifford Clarken pihalle ja hyökkäsi tämän kimppuun. Naapurit havahtuivat Clarken huutoon ja kiiruhtivat paikalle. Eräs silmminnäkijä kertoi nähneensä, kuinka koiran suu vaahtosi ja eläin söi Clarken kättä.

Koira oli niin aggressiivinen, että se yritti hyökätä myös paikalle hälytetyn poliisin kimppuun. Poliisi ampui eläimen.


Rotu oli Presa Canario.

Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#386

Viesti MtJ »

45 tuntia juomatta. Eläinrääkkäystähän tuollainen on. Sen jälkeen vapaaksi päästäminen vastaa suunnilleen samaa, kuin olisi katsomassa valkohaita altaan reunalta ja yhtäkkiä päättäisi tönäistä vaimonsa altaaseen.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 123
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#387

Viesti MtJ »

Pitäkääpäs tällaisia 45 tuntia juomatta ja sitten vapaaksi. Sama asia tapahtuu;
Kuva

Kuva

Kuva

Tuollainen kiduttaminen, jossa pidetään elukkaa pari vuorokautta juomatta, pitäisi palkita...

En kommentoi oikeasti tuohon mitään. Haluaisin niin kovasti, että tuollaista kidutusta ei tehtäisi ja jos tehdään, siitä seuraisi rangaistus.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 421
Lauteille: Joulukuu 2009

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#388

Viesti kimmokammo »

Englannissa säätivät lain jolla vastuu siirtyy hihnan toiseen päähän...

"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 57
Viestit: 93923
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#389

Viesti Mika »

Tuolla olikin aika mielenkiintoista tekstiä.
In the UK, it’s against the law to own certain types of dog. These are the:

Pit Bull Terrier
Japanese Tosa
Dogo Argentino
Fila Braziliero

It’s also against the law to:

sell
abandon
give away
breed from

a banned dog.

Whether your dog is a banned type depends on what it looks like, rather than its breed or name.

Example If your dog matches many of the characteristics of a Pit Bull Terrier, it may be a banned type.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 57
Viestit: 93923
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Taistelukoirien pitäminen lemmikkinä

#390

Viesti Mika »

Tässä on vähän erilainen taistelukoira. :smt003

[video][/video]
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AlexMachine ja 130 kurkkijaa