Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Suurimmat vyöarvot Suomessa

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
pales
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 223
Lauteille: Tammikuu 2005

Re: Suurimmat vyöarvot Suomessa

#31

Viesti pales »

TimoS kirjoitti:
froggy kirjoitti:Mitkä on eri lajien suurimmat suomalaiset vyöarvot?

Ja nyt ei sitten mitään Kaspinin 5. aika juttuja..
Yuji Matsuoi, 8. dan Kokusai Shorinji ryu karate, 7. dan Tauramuso ryu kobujutsu
Lisäisin tuohon.
Muso jikiden Eishin Ryu Iaiheiho(Iaido)
Yoji Matsuoi 7dan.
Saatu Japanin Muso jikiden eishin ryu (seitokai) organisaation kautta.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Re: Suurimmat vyöarvot Suomessa

#32

Viesti TimoS »

pales kirjoitti: Lisäisin tuohon.
Muso jikiden Eishin Ryu Iaiheiho(Iaido)
Yoji Matsuoi 7dan.
Saatu Japanin Muso jikiden eishin ryu (seitokai) organisaation kautta.
Ai niin, unohtui ihan mainita tuo kun en itse iaidoa treenaa
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Simpanssi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2298
Lauteille: Joulukuu 2004

#33

Viesti Simpanssi »

Andy kirjoitti:
Simpanssi kirjoitti: Kaikki Suomen danit ovat kuitenkin aina tavallaan Kodokanin myöntämiä. Eli ne on kirjattu sinne. Minusta tästä nyt ei ole käytännön hyötyä (paitsi että saat sellaisen hienon diplomin jossa on Kanon pojanpojan nimmari). Lähinnä vain vie rahaa.
On siitä hyötyä siinä vaiheessa, kun ollaan tekemisissä ulkomaalaisten kanssa tai jopa muutetaan ulkomaille. Taekwondon puolelta sanovat, että on huonoja kokemuksia vyöarvoista,joita ei ole rekisteröity kukkiwoniin (kodokania vastaava instanssi Koreassa) ja tällasesta mahdollisuudesta on Suoessa luovuttu.
Esimerkiksi Ranskan, Venäjän, Saksan, USAn jne.. danit eivät ole Kodokanin alaisuudessa. Tästä syystä siellä saakin hieman helpommin sen vyöarvon. Judo on tosin jo niin laajalle levinnyt ja suuri laji, että sitä on enää vaikea hallita. Toisaalta kaikki judo on samanlaista kaikkialla, joten sillä tavalla kaikki harrastajat ovat aina samalla viivalla. Itse olen treenaillut ehkä kymmenessä eri maassa ja siellä on ihan samaa judoa kuin täälläkin. Ehkä Venäjällä on hieman eroja. Kieli on kaikissa harjoituksissa japani ja säännöt ovat samat.
zori
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 79
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Suurimmat vyöarvot Suomessa

#34

Viesti zori »

Hutkija kirjoitti: En tiedä onko lajin vetäjällä judoliiton myöntämää dania, mutta luulisin, että hänellä olisi judoliiton joskus kauan sitten myöntämä 1.dan. Tämän jälkeen hän olisi sitten kehitellyt omaa lajia ja muistan kuulleeni, että hän olisi graduoinut 6 danin WKF-karateliitolta Ruotsista.
:
Tuo lista mustista vöistä Suomessa on dan-kollegion ylläpitämä, joten se todennäköisesti pitää aika hyvin paikkansa. Esim. Suomen ensimmäinen musta vyö Väinö Haukka (1 dan 1961) löytyy sieltä.

Yksi mahdollisuus on se, että dani olisi suoritettu ulkomailla esim. Ruotsissa, eikä sitä olisi vahvistettu täällä (Ruotsin vyökoejärjestelmä ei kuulu Kodokaniin, saavat vyöt vähän "helpommalla"). Esimerkiksi 2004 joulukuun liittograduoinnissa virallistettiin yksi ulkomainen 1 dan arvo.

Ulkomailla suoritetut vyöarvot (graduointisäännöt)

Ulkomailla suoritetut vyöarvot eivät ole suoraan rekisteröitävissä Suomen Judoliiton vyöarvorekistereihin. Poikkeuksena Suomen Dan-Kollegion luvalla Kodokanissa suoritetut dan-arvot. Lupa Kodokanissa dan-arvon suorittamiseen voidaan hakemuksesta antaa judokalle, jonka näytöt judotaidoistaan ovat kiistattomat. Tällaisia judokoita ovat pääsääntöisesti edustusvalmennettavat kilpailijat.

Ulkomailla suoritetun vyöarvon hyväksyttäminen Suomen Judoliiton vyöarvorekistereihin tai suomalaisen vyöarvon suorittaminen tapahtuu seura-, alue- tai liittograduoinneissa tai erillisenä tapahtumana, jossa tason tarkastaminen tehdään virallisen graduoijan toimesta.

Dan-arvon vahvistaa Suomen Dan-Kollegion hallitus käsiteltyään dan-hakemuksen ja aluegraduoijan tarkistus-/vyökoe-raportin.

Suomeen muuttanut tai tilapäisesti maassamme harjoitteleva judoka voi luonnollisesti pitää oman maansa judoliiton myöntämää vyötä ja osallistua Suomen Judoliiton kilpailumääräysten mukaisiin kilpailuihin ja avoimiin judoleireihin.

Ulkomailla vyönsä suorittaneen suomalaisen judokan tulee pyrkiä suorittamaan suomalainen vyöarvo, jos hän jatkaa harrastustaan aktiivisesti Suomessa varmistaakseen mahdolliset tulevat vyökorotukset.
Serpent
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 167
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Turku
Etulaji: vapaa
Takalajit: senshido, defendo, bjj, lukkopaini, tang lang kung-fu, choy lee fut kung fu

#35

Viesti Serpent »

Offtopi, mutta voisivatko moderaattorit tai viestien kirjoittajat korjata nuo pitkät linkit [url=se_www-osoite_tähän_kohtaan]linkin selite[/url] -muotoon, jotta eivät "rikkoisi" tuota foorumin kokoa leveyssuunnassa? Tiedän, nillitystä pienestä, mutta ainakin minun mielestäni helpottaa lukemista kun ei tarvitse erikseen sivuskrollata (vaikka se namiska hiirestä löytyykin). Thanks.

- Serpent -
Kuvake
froggy
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 54
Lauteille: Joulukuu 2004

#36

Viesti froggy »

hienoja tietoja!
Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

#37

Viesti Pocari »

TimoS kirjoitti: Matsuoi sensein 8. dan vyöarvosta sen verran että vaikeatapa se olisi ollut kenenkään muunkaan kuin hänen oppilaittensa antaa, koska Matsuoi sensei perusti oman tyylisuunnan ja erosi vanhasta niin vanhan tyylisuunnan päämies tuskin hänelle tuollaisessa tilanteessa uutta arvoa myöntää
Jos se on kerran hänen perustamansa, niin minä puolestani en ymmärrä kuinka kukaan muu kuin hän itse voi myöntää siinä yhtikäs mitään??
Kuvake
Panu Suominen
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 909
Lauteille: Maaliskuu 2005

#38

Viesti Panu Suominen »

Pocari kirjoitti: Jos se on kerran hänen perustamansa, niin minä puolestani en ymmärrä kuinka kukaan muu kuin hän itse voi myöntää siinä yhtikäs mitään??
Esimerkiksi näin:
(Dramatisoitu esimerkki mahdollisesta oppilaiden myöntämästä arvosta)

- Hei jalmari musta sulla pitäs olla enemmän nappulaa toss vyössä?
- Ai niikö? Minkä takia?
- No, kun sä oot aika paha jäbä ja treenannuki tosi kovasti. Ett niinku tulis respektii enemmän.
- Minusta se ei ole tarpeellista.
- Hey come on! Me halutaan sulle myöntää tällainen ja jätkä on ett no thanx. Vai?
- Niin..
- Niiton kuule semmosii ihme hiippareita tällä, ett säkin tarviit vähän suuremman suuntanumeron tohon arvos eteen.
- Jos suostun olisitko sitten hiljaa?
"Ei tunnu missään! Hakkaa lisää!"

Panu Suominen
Shorinji Kempo
Hutkija
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 79
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Suurimmat vyöarvot Suomessa

#39

Viesti Hutkija »

Kikudo kirjoitti:
Aki Äijälä kirjoitti:
1) Eipä taida olla muita lajeja kuin Krav maga, joka säännönmukaisesti on pyrkinyt oikein rekisteröimään nimensä tavaramerkiksi
kuulin vähän muuta...

http://tinyurl.com/5q7ej" onclick="window.open(this.href);return false;
Samaa mieltä. Itselleni ei ainakaan tule heti mieleen paljon sotkuisempaa kenttää kuin Wing Tsun (kaikkine eri kirjoitusmuotoineen WT,WC,VT jne. jne.) Tässä on ainakin yhtenä syynä Leung Ting Wing Tsun (tm) organisaation tavaramerkkipolitiikka.

Krav maga on hepreaa ja tarkoittaa kontaktitaistelua suomennettuna. Olen kuullut tämän jutun suomalaisesta magaajasta, joka kertoo Israelissa käydessään etsineensä krav maga -salia ja kyselleensä kadulla vastaantulijoilta krav maga salia. Yllättäen hän löysi itsensä jostain autotallista katsomassa "bare knuckle" vapaaottelua. Eli ainakin Israelissa krav maga -nimitystä käytettäisiin yleisesti vapaaottelusta (edit: ja miksei myös itsepuolustuksesta?).

Kun nyt keskustelun otsikko on suurimmat vyöarvot Suomessa, niin täytyy kysyä onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota tähän Wing Tsunin (tm) tasojärjestelmään? Se on *öh* aika laaja: oppilasasteet, "technician asteet", "practician (master) asteet", philosophical (grandmaster) asteet". Näin listalta löytyy sitten grandmasteria, great grandmasteria, "man of arrivalia", "master of comprehensionia" ja "master of almightinessiä".
Ainakin harjoittelijoille tarjotaan porkkanoita etenemiseen...
:smt017
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#40

Viesti Andy »

Ei varmaan missään lajissa pidetä vyökokeita millekään 60vee 5.dan seuran johtajalle, joka vain vetää silloin tällöin katatreenejä, järjestelee kisoja/leirejä ja välillä moikkailee frendejä salilla..
Käsittääkseni on enemmänkin sääntö kuin poikkeus lähes kaikissa dan-arvoja myöntävissä lajeissa, että ne korkeimmat danit viimeistään viidennestä alkaen ovat pitkästä työstä kertovia ansioituneisuusdaneja, joilla ei enää ole mitään tekemistä teknisen osaamisen kanssa.
Tärkeä poikkeus on taekwondo, jossa tosiaan pidetään vyökokeita ainakin kahdeksanteen, ellei yhdeksänteenkin daniin asti. siinäkin tosin on kunniadaneja, mutta ne ovat erikseen oikeista daneista.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

#41

Viesti JanneM »

Andy kirjoitti:
Ei varmaan missään lajissa pidetä vyökokeita millekään 60vee 5.dan seuran johtajalle, joka vain vetää silloin tällöin katatreenejä, järjestelee kisoja/leirejä ja välillä moikkailee frendejä salilla..
Käsittääkseni on enemmänkin sääntö kuin poikkeus lähes kaikissa dan-arvoja myöntävissä lajeissa, että ne korkeimmat danit viimeistään viidennestä alkaen ovat pitkästä työstä kertovia ansioituneisuusdaneja, joilla ei enää ole mitään tekemistä teknisen osaamisen kanssa.
Tärkeä poikkeus on taekwondo, jossa tosiaan pidetään vyökokeita ainakin kahdeksanteen, ellei yhdeksänteenkin daniin asti. siinäkin tosin on kunniadaneja, mutta ne ovat erikseen oikeista daneista.
Näin ainakin Kukki-taekwondon puolella.
Nyt on jo reilun vuoden pidetty ns. high dan promotion testejä Kukkiwonissa. Tällä pyritään siihen, että perustekninen osaaminen ja tekniikat yleensäkkin saataisiin tietylle tasolle ja tiettyyn muottiin maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mikään yli 6.dan ei ole Kukkiwonin hyväksymä ilman tuota kyseista koetta ja asioiden osaamista tietyllä tavalla.
Tämä on mielestäni erittäin hyvä asia, sillä taekwondoa on viety eteenpäin ja levitetty voimakkaasti sen kehittämisestä tähän päivään lähinnä ottelukilpailun avulla ja siinä sivussa on unohtunut perustekninen yteneväisyys ja osaaminen. Vaikka taekwondo on vahvasti ottelu painotteinen kamppailu-urheilu muoto joka on mielestäni erittäin oleellinen osa taekwonsoa ja hieno lippulaiva uusimmalle Olympialaiselle kamppailulajillemme on siihen kuitenkin alusta saakka sisällytetty poomse ja perustekniikka jotka pitäisi minun mielestä säilyttää myös nykyaikoinakin. Vain vaatimalla tietty osaamisen taso korkeimmilta vyöarvoilta voidaan tämän tason säilyminen taata.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

#42

Viesti AriJ »

Andy kirjoitti:
Ei varmaan missään lajissa pidetä vyökokeita millekään 60vee 5.dan seuran johtajalle, joka vain vetää silloin tällöin katatreenejä, järjestelee kisoja/leirejä ja välillä moikkailee frendejä salilla..
Käsittääkseni on enemmänkin sääntö kuin poikkeus lähes kaikissa dan-arvoja myöntävissä lajeissa, että ne korkeimmat danit viimeistään viidennestä alkaen ovat pitkästä työstä kertovia ansioituneisuusdaneja, joilla ei enää ole mitään tekemistä teknisen osaamisen kanssa.
Tärkeä poikkeus on taekwondo, jossa tosiaan pidetään vyökokeita ainakin kahdeksanteen, ellei yhdeksänteenkin daniin asti. siinäkin tosin on kunniadaneja, mutta ne ovat erikseen oikeista daneista.
Itse olen ollut paikalla Bujinkan Budô Taijutsun 9. Danin kokeessa.

Tuosta "60v. joka silloin tällöin moikkailee ja katatreenejä vetelee"... Muistan kun 1997 menin Japaniin treenimatkalle ja vuokraemäntäni (joka tuntee Hatsumi-sôken) varoitteli että saattaavat treenit olla vaisut kun on ollut jalka kipeänä. Nooh, ekoissa treeneissä sitten tuo silloin 66 vuotias johtaja potkii vastustajiaan päähän... Tiärä sitten miten kipiä se jalka oli...

Nooh, meitähän on niin moneksi. Siteeraan tähän (varmaan taas) tuttavaani Ruåttinmaalta - pitäisi harjoitella siten että vielä 60 vuotiaanakin voi... siis harjoitella...
______________________
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

#43

Viesti Kalle Koskinen »

Mod.edit (Yamazu): importattu Shoto Budo -ketjusta

Mikäs tuolla bujinkanin puolella ollut kuva, jossa ukolla 10.dan? Vanhasen Matin vieressä. Ei vaan jaksa uskoa, että oikeasti ollaan sellaista tasoa, jolloin tuommoinen arvo olisi paikallaan. Voisiko joku hieman valaista, että mikä tuon homman takana oikein on? Jenkkimeininki?
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#44

Viesti Mika »

Kalle Koskinen kirjoitti: Mikäs tuolla bujinkanin puolella ollut kuva, jossa ukolla 10.dan? Vanhasen Matin vieressä. Ei vaan jaksa uskoa, että oikeasti ollaan sellaista tasoa, jolloin tuommoinen arvo olisi paikallaan. Voisiko joku hieman valaista, että mikä tuon homman takana oikein on? Jenkkimeininki?
Jos kyse on BBT:stä, niin daneja siinä lajissa on 15. Meillä on täällä foorumillakin yksi moderaattori, jolla on 10. dan (tai sitten se on 9., en oo ihan varma)...:)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Naked
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2185
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Yhteystiedot:

#45

Viesti Naked »

Kalle Koskinen kirjoitti: Voisiko joku hieman valaista, että mikä tuon homman takana oikein on? Jenkkimeininki?
Tästä on nyt muuallakin ollut puhetta - mutta mainitaan nyt taas. Danit eivät ole millään tasolla vertailukelpoisia lajien välillä. Danien määrä vaihtelee (sekä teoriassa olevat danit, että ihan käytännössä myönnetyt). Niinpä ei näissä ole mitään kummallista ihan ilman jenkkimeininkiäkään.
Nuutti Kotivuori

"Karvainen ja helppo"
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 54 kurkkijaa