Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Rawson

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 37

Ma Kickboxing 1 h
Aloitus yksinkertaisella lyönti + alapotkuyhdistelmällä. Se tehtiin molemmilta puolilta. Lopputunnin teemana vastapalloon lyöminen takakädellä. Ts. pari liikkuu kohti, takajalka siirtyy tukemaan taaksepäin ja takakäden lyönti. Seuraavaksi tuohon liitettiin etukäden koukku, sitten toinen takakäsi ja lopuksi vielä etujalan potku. Potkun teimme vastustajan etujalan sisäreiteen, koska sinne se tuntui helpoiten menevän. Ok tunti. Paremminkin olisi voinut mennä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Lämmittelyksi liikkumista, kaatuilua ja lihaskuntoa 2x(30+30+30). Sitten torjuntoja ja iskuja parin mahaan. 3 tekniikkaa. 1) Kiertopotkun kaappaus ja kaato, 2) Suoran potkun väistö ja kaato/pyyhkäisy, 3) Portsarin pyöräytys ja maahanvienti kuristuksella. Tekniikat 1 ja 2 kohtuu haasteellisia. Menevät helposti räpeltämiseksi, jos ei osaa. Perusvirheenä väärä sijoittuminen suhteessa hyökkääjään. Tekniikka 3 lajitekniikoiden ulkopuolelta. Vetäjällä 17 vuoden kokemus ovelta ja siksi tekniikkavalikoimamme eroaa muualla opetettavasta. Loppurasti oli varsin mielenkiintoinen. Tekijä laitettiin ringin keskelle ja 8 muuta hyökkäsivät vuoron perään jonkin juuri opetellun tekniikan mukaisesti. Itseni mukaan lukien nähtiin paljon sovelluksia, joissa periaatteellisella tasolla sovellettiin juuri opittua. Teknisesti hyviin suorituksiin on vielä pitkä matka.

Ke Kickboxing 1 h
Päivän teemana sparriin totuttelu (iskujen vaihtoa) ja väistöjen/torjuntojen jälkeiset alapotkut. Käytännössä jatkoryhmän tekniikoita. Väistämistä treenaisin mielelläni huomattavasti nykyistä enemmän. Tulen taatusti tarvitsemaan sen 10 000 toistoa ennen kuin saan reaktiomaisesti käännettyä olkapäätä. Kevyt tunti. Tilaamani foam roller saapui. Se täydensi kivasti Whist selkäkaarilaitetta ollen parhaimmillaan pakaran yläosassa. Tuo Whist selkäkaarilaite on siitä kummallinen, että aina jos jaksan tehdä 5 – 10 min rullausta ennen nukkumaanmenoa, nukun todella sikeästi aamuun asti. Sama homma vaimolla. Kallis hankinta, mutta en luopuisi. To aamupaino 89,2 kg (helpotus). Todella isoa viikkovaihtelua (3 kg).

To Combat Hapkido 1 h
Tunti alkoi henkisellä tyrmäyksellä kun vetäjä ilmoitti saaneensa vakituisen viran toisesta kaupungista. Hän jatkaa Helsingissä enää vuoden loppuun. Treenin jälkeen pukkarissa oli varsin pettynyttä väkeä. Omaa pettymystä lisää vielä se, että olin toivonut hänestä opettajaa myös pojalle.
Neljä tekniikkaa, joista 2 aika vaikeita selitettäviksi sanallisesti. Molemmissa vastustaja horjutettiin ja kaadettiin maahan. Kolmas oli takakuristuksesta irtautuminen. Sormet väliin ja kierto sivulle, kyynärpäällä kylkeen ja pyyhkäisy. Vastustaja kaatuu aika helposti. Lopetus nyrkillä päähän pari kertaa. Tekniikka toimii jos kuristajalla on kuristavan käden puoleinen jalka edessä. Jollei ole pitää hyökkääjä heittää pään yli. Kerrattiin myös päästä maahan vientiä. Käytetään väliintulossa. Lähestytään takaviistosta. Pahiksen pää käännetään sivulle ja puristetaan rintaa vasten. Viedään maahan.

Pe Kiertoharjoittelu 50 min
10 x (Säkki(2 min)+punnerrus/kahvakuula(1 min)+vatsat/selät(1 min)). Reipas meno ja hyvä hiki.

La Funktionaalinen räjähtävä voima 3 h
Lämmittelyksi 1 h nurmikon leikkuu. 3 h klapien hakkuuta. Juomavesimäärän ja kipeytyneiden lihasten perusteella viikon kovin treeni. Sen verran oksaista sitkeää ja kieroa saariston koivua mukana, että Fiskarsin tuhovoima piti usein täysin ulosmitata. Halkaisijaltaan kapeiden rankojen kanssa tuli harjoiteltua myös tarkkuutta. Melkein meni taistelulajiharjoittelun puolelle. Pojalla aamupäivällä toinen taapero taekwondo kerta. Oli mennyt kivasti kun olivat yhdessä vaimon kanssa.

Su Funktionaalinen räjähtävä voima 1,5 h

Lisää klapien hakkuuta. Puuhuone täynnä talvea varten. Kevyttä pyöräilyä perheen kanssa. Viikonloppuna paljon rullailua foam rollerin kanssa.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 38

Ma Kickboxing 1 h

Päivän teemana rennot potkut (polvi/suora/kierto) ja nopea palautus. Lopussa tuohon yhdistettiin jalan palautuksen jälkeinen isku. Vartalon pystyssä pitäminen ja tasapainoittavan käden/suojaavan käden kontrolli. Kevyt tunti.

Ti Combat Hapkido 1 h
Kaksi harjoittelijaa suorittivat rästinä keltaisen vyön, joten treeni meni niitä tekniikoita kerratessa. Lopuksi lihaskuntona pudotussarja salia edes takas 10 -> 1 (punnerrus/vatsa/selkä). Ts. ihan hyvät sykkeet loppuun. Pyörällä kotiin.

Ke Kickboxing 1 h
Lämmittelyssä X-asento kyljellään osottautui ylivertaiseksi. Pitää kiinnittää enemmän huomiota kylkien lihaksiin. Yksinkertaisten tekniikkojen treeni. Ts. yritettiin saada potkuihin ja lyönteihin oikea rento tekniikka. Takakäteen sellainen ruoskamainen siipasu. Muutama onnistunut lyönti itseltä. Etukoukussa hartiat liian jännittyneenä, muuten kuulemma ok. Kiertopotkut suuntautuvat liikaa ylös ja nopeutta ei riittävästi. Pitäisi saada lopussa käännettyä lantiosta. Tällä jäykällä lantiolla vaan ongelmallista. Kevyt treeni. Alaselkä pysynyt paremmassa kunnossa kun on tullut rullailtua foam rollerilla aamuin illoin.

To Combat Hapkido 1 h
Lämmittelynä taaksepäin kaatumisia. Sitten tuohon yhdistettiin hyökkääjän tuuppaisu ja lyönti. Tekninen nousu, koukun torjunta, niskan takaa kiinni ja polvipotkuja. Seuraavassa hyökkääjä repii hihasta. Painopiste alas, etujalka hyökkääjän jalan taakse, revittävä käsi horjuttaa, työntö lantiosta ja hyökkääjän kaato. Lopetus iskuin päähän. Viimeisenä tekniikkana s-lukko. Painotettiin, että sitä voi käyttää jatkeenä jos toinen lukko epäonnistuu. Kohtuu hiki. Pyörällä kotiin.

Pe Kiertoharjoittelu 45 min
Muutin rakennetta hiukan ja lisäsin punnerrukset joka kierrokselle.
1 min säkki (peruslyönnit ja –potkut) tauko 20 s
1 min kahvakuula (rinnalleveto+työntö, tempaus, pään kierto, heilautus puolelta toiselle) tauko 15 s
30 s vatsat/kyljet/selkä
30 s punnerrus (15 – 20 kpl) tauko 25 s

La Purjehdus + kokovartalopuudutus
Todella nätti ja lämmin ilman Helsingin edustalla. Tuuli vaan loppui kesken. Paljon purjehtijoita liikkellä.

Su Kevyt lenkki
Vaimo patisti pitkästä aikaa lenkille kun oli riittävästi katsellun mun röhnöttävän sohvalla. Heti oikea pohje venähti. Olisi pitänyt mennä rullahiihtämään mielummin. Ainakin ma kickboxing jää nyt välistä. Pohkeet olleet muutenkin tukossa pitkään.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 39

Revähtänyt pohje estää kunnollisen treenin.

Ma Uinti lasten kanssa

Ke Voimaharjoittelu
Punnerrus lisäpainolla 15 kg 3 x 8
Leuat 9 + 7 + 6
Kahvakuula 24 kg rinnalleveto+työntö 2 x 6
Vatsat laitteessa 3 x 14
Niskat rullaus 2 x 12
Epäkkäät 2 x 12
Kyljet 2 x 20

Pe Voimaharjoittelu
Leuka 8 +8 +7
Kapea penkki 13 x 50, 9 x 60, 7 x 70
Tempaus kahvakuula 18 kg 2 x 10
Vatsat laitteessa 3 x 10
Alaselkä kulmapenkissä 2 x 12
Niskat rullaus 2 x 12
Epäkkäät 2 x 12
Kyljet taljalla 2 x 10

La + su Purjehtimassa pojan kanssa. La aamupäivällä pojalla taapero taekwondo jonka jälkeen lähdimme. Su klo 14 tultiin takaisin ja iltapäivällä laitoimme tonttia kuntoon talvea varten.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 40

Venähtänyt pohje estää kunnollisen treenin edelleen.

Ke Sulkapalloa
Ei ollut paras tapa aloittaa treeni tauon jälkeen. Nuoret miehet juoksuttivat ja pohje venähti uudelleen ihan tunnin lopussa. Pitää aloittaa parempi kuntoutus tuolle. Ts. tulehduskipulääkettä voiteena ja kuuma-/kylmähoitoa.

Pe Voimaharjoittelu
Kapea penkki 14 x 50, 10 x 60, 8 x 70, 4 x 80
Leuka 8 +8 +8
Voimakuntopiirinä vatsat, alaselkä, hailautus kahvakuulalla ja epäkkäätä 2x(30”+30”)

La + su Yö saaressa veneellä yksin
.
Aika lämmintä (8 - 10 astetta) ja tuuli alle 6 m/s. Kiva syyskeli siis. Sunnuntaina pojan kanssa luistelukouluun.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 41

Paluu tatamille

Ma Voimaharjoittelu
Kapea penkki 14 x 50, 10 x 60, 8 x 70, 5 x 80
Leuka 8 +8 +8 (nahkeeta on)
Voimakuntopiirinä vatsat, rinnalleveto+työntö kahvakuulalla, kyljet ja hauiskääntö 2x(30”+30”)

Ti Combat Hapkido 1 h
Pohkeessa tuntuu kovuutta edelleen, joten varovaisesti liikkeelle. Tunnin teemana suorien ja koukkujen torjunnat yhdistettynä iholle menoon, polvipotkuihin ja käsivarsilukkoon maahanviennillä. Hyvä tunti mielestäni. Ei tullut liikaa asiaa, vaan hierottiin pitkäjänteisesti perustekniikkaa parin vaihtuessa usein. Lukon tekeminen voi tuntua hyvin erilaiselta parista riippuen. Sopivasti tuli hiki ja tuntui taas hyvältä saada veri virtaamaan kropassa. Matkat fillarilla.

Ke Uimassa pojan kanssa
Normi räjähtävän voiman treeniä heittelemällä poikaa. Vielä lentää n. 2 - 2,5 m vaakatasossa.

To Pojan jumppatunti + Combat Hapkido 1 h
Aluksi lihaskuntoa ja liikkumista otteluasennossa (peiliharjoitus). Suoran torjunta etukädellä, josta johdettiin polvipotkulla höystetty käsivarsilukko. Käsivarsilukottelua ristiotteesta polvipotkulla ja lopuksi s-lukko suorasta otteesta. Tuo itselleni teknisesti vaikein. Pitäisi laskeutua lopussa alemmas jotta toimii lyhyemmän parin kanssa. Kaksi tyttöä kävi kokeilemassa lajia. Toinen tuli parikseni alun torjuntaharjoittelussa. Häntä tuntui jännittävän kovasti, jolloin ohjaaja totesi hänelle;”se vaan näyttää isolta ja pelottavalta, on oikeasti ihan mukava”. Koska minusta on pelottavan näköinen tullut?

Pe Voimaharjoittelu
Kapea penkki 14 x 50, 10 x 60, 8 x 70, 6 x 80
Leuka 9+8+8 (nahkeeta on)
Voimakuntopiirinä vatsat, tempaus kahvakuulalla, kyljet ja epäkkäät 2x(30”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min suoria ja CH tekniikoiden kertausta

Illalla työpaikan virkistäytyminen Rymy-Eetussa. Pitkään aikaan en ole keskustassa käynyt ja oli aika järkytys kun 0,5 L saksalaisen oluen hinta oli noussut jo 8,6 euroon. Ensimmäistä kertaa elämässäni kohtasin puuman ja jouduin sen hyökkäyksen kohteeksi. Ei ole ennen naaras tanssinut villisti pöydällä edessäni. En kuitenkaan alistunut saaliiksi.

La Pojan taapero taekwondo
Isän kanssa laitoimme venepukin valmiiksi

Su Pojan luistelukoulu
Isän kanssa laitoimme veneen kuntoon ylösnostoa varten.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 42

Ma Leuanvetoa
Veneen nosto, joten kahvitunnilla leuat
Leuka 9+9+8 (nahkeeta on)

Ti Combat Hapkido 1 h
Astetta vauhdikkaammat alkulämmöt. Kärrynpyöriä, hämähäkkimiestä, vahditonta hyppyä, katkarapua, parin kanssa/yksin kierimistä punnerruksilla jne. Epätoivoista venyttelyä. Takasuoraan puolustautumista; vaihtoehtoisesti etujalan askel takaviistoon ja kiertopotku mahaan tai etukäden torjunta, iholle, polvipotku + käsivarsilukko. Käsivarsilukotusta ristiotteesta. Puolustautuminen epäedullisesta asennosta. Oikea kylki edessä. Torjunta ulospäin oikealla. Isku niskaan oikealla, niskan takaa kiinni, polvipotku ja käsivarsilukko. Hyvätempoinen treeni. Syke pysyi kivasti korkealla ja paljon toistoja.

Ke Kickboxing 1 h (kunto)
Pitkästä aikaa kuntotunnilla ja kyllä huomasi. Sykkeet jossain taivaassa ja tunnin jälkeen jäi märkä läiskä äijästä tatamille.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 43

Ma Voimaharjoittelu
Kapea penkki 14 x 50, 10 x 60, 8 x 70, 7 x 80, 5 x 80
Leuka 9+9+9 (nahkeeta on)
Voimakuntopiirinä vatsat, rv+työntö kahvakuulalla ja epäkkäät 2x(30”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min suoria ja CH tekniikoiden kertausta, suorat kuin hidastetusta elokuvasta

Ti Combat Hapkido 1 h
Alkulämmöiksi liikkumista ja pehmeää kaatumista eteen. Clinch-treeniä ensin erillaisilla otteilla ja niiden vaihdoilla, lopuksi yhdistettyinä polvipotkuilla mahaan ja kylkeen. Neljän tekniikan treeni. Rannelukkoja otteista. Uutena hyökkääjä työntää rinnuksista kahdella kädellä, vartalon kierto 45 astetta takaviistoon, edessä oleva käsi kiertää hyökkääjän käsien yli ja ottaa ranteesta kiinni ja siitä kierto toiseen suuntaan käsivarsilukolla. Lopuksi kontaktitonta rauhallista otteluharjoittelua.

Ke Lepo
Rinnassa outoa kipua

To Pojan jumppatunti + Combat Hapkido 1 h
Lyöntitekniikkatreeni. Perusjuttuja. Penkkitreeni vienyt itseltä räjähtävyyttä lyönneistä.

Pe Voimaharjoittelu
Lämmittely säkkiin ja nopeita iskuja tauoilla 2 min
Kapea penkki käsipainoilla 14 x 40, 10 x 52, 8 x 56, 7 x 60
Leuka 10+9+9 (nahkeeta on)
Voimakuntopiirinä vatsat, kylkiheilautus kahvakuulalla ja epäkkäät 2x(30”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min lyöntejä ja potkuja
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 44

Ma Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Kapea penkki käsipainoilla 14 x 40, 10 x 52, 9 x 56, 8 x 60
Leuka 10+10+9 (nahkeeta on)
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, epäkkäät, vatsat 2x(30”+30”)
Säkkiä 5 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Tuntuu paremmalta tämä, missä yhdistetään nopeustreeni säkillä voimaharjoitteluun. Ei vedä niin hitaaksi liikkeitä. Rintakivun takia teen penkkitreenin käsipainoilla kunnes saadaan uusi tanko.

Ti Combat Hapkido 1 h
Alkuun aika paljon lihaskuntoilua. Muuten meni hyvin, mutta minulle annettu pari osoittautui niin painavaksi, että en häntä saanut maasta ylös. Ei ole aikaisemmin tapahtunut. Voimaharjoitteluun on pakko lisätä kyykky tms., mitä nyt selkä sattuu kestämään. Seuraavaksi nakkiheijarin torjuntaa ensin pelkkänä torjuntana ja sitten sisäänmeno+polvipotku. 1. ip-tekniikka rannekaato ristiotteesta. 2. Hyökkääjä repii hihasta ylempää, eteenmeno + etujalka hyökkääjän etujalan taakse, horjutus etukädellä päästä + lantion nytkäisy, kaatunutta hyökkääjää 2 x nyrkillä päähän. Aika kevyt treeni.

Ke Kickboxing (kunto) 1 h
Säkkitreeni. Tuli otettua aika kovaa ja olo loppu sluut.

To Lepo
Vajaakuntoinen olo

Pe Voimaharjoittelu
Lämmittely säkkiin ja nopeita iskuja tauoilla 2 min
Leuka 10+10+10 (nahkeeta on)
Kyykky 20 x 40, 16 x 50, 12 x 60, 10 x 70, 7 x 80
Voimakuntopiirinä vatsat, rv+työntö kahvakuulalla ja epäkkäät 2x(30”+30”)
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 45

Ma Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 10+10+10 (nahkeeta on)
Kyykky 17 x 60, 12 x 70, 8 x 75, 5 x 80 (jalat arat perjantaista)
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kylkiheilautus kahvakuulalla, epäkkäät, vatsat 2x(30”+30”)
Säkkiä 6 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä. Lääkäri ei pitänyt huolestuttavana.

Ti Combat Hapkido 1 h
Alkutreeni meni ihan hyvin kun sai torjua iskuja ja vetää polvella mahaan. Sitten tuli noita hankalampia ranteesta tehtäviä lukkoja ja meni jotenkin konseptit sekaisin. En ollut yhtään itseeni tyytyväinen.

Ke Kickboxing (kunto) 1 h
Säkkitreeni. Kiertopotkut huonoja. Varsinkin vasen. Lantion on vaan jäykkä tai jotain. Kovahko syke.

To Combat Hapkido 1 h
Puoli tuntia kaatuiltiin ja sen jälkeen kolme tekniikkaa. Kuristusta vastaan pyyhkäisy, pyyhkäisy etupuolelta repimistä vastaan ja takakättä vastaan puolustautuminen pyyhkäisyllä. Koko tunti siis käytännössä kaatuiltiin ja noustiin ylös. Kohtuu yksinkertaiset ja selkeät tekniikat. Ts. mulle sopivia.

Pe Lepo
Päiväkodissa isänpäiväjuhla ja jäi voimatreeni väliin.

La Taapero-taekwondo
Vaimo valmisteli juhlia ja menin pojan kanssa. Hankalimmat liikkeet on näillä lasten tunneilla. Kaiken maailman rapu- ja karhukävelyjä. Kivasti meni pojan kanssa. Pysyi into läpi treenin.

Su Luistelukoulu
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 46

Ma Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 6+6+6
Kyykky 17 x 60, 12 x 70, 8 x 80
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, moukariheilautus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(30”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Alkutreeni kaatuilua lopputreeni lyöntitekniikkaa. Ei saanut lyödä kovaa pl. viimeinen minuutti. Piti keskittyä oikeaan tekniikkaan. Mutta jos lyön teknisesti hyvin rennolla kädellä, oikealla jalkatyöskentelyllä ja vartalonkierrolla, lyön silloin todennäköisesti nopeasti ja kovaa.

Ke Kickboxing (kunto) 1 h
Thaipaditreeni. Kiertopotkut hiukan parempia, koska olen tehnyt kotona paljon lantiota avaavia liikkeitä. Pädeihin muutenkin paljon helpompi potkia kiertopotkuja kuin säkkiin. Keskityin oikeisiin positioihin ennen lyöntiä. Esim. väistöliike + etujalan sijainti ennen koukkua.

To Combat Hapkido 1 h
Vieraileva ohjaaja, jonka tarkoitus on vuodenvaihteessa ottaa päävastuu. Todella mukavat potkupainoitteiset treenit. Opeteltiin lantion käyttöä työntävissä potkuissa. Räjähtäviä potkuja etupotku+polvipotku+sivupotku. Lopuksi ip-tekniikkana etupotkun kaappaus ja hyökkääjän kaato (työntö+kamppaus). Hyvät treenit.

Pe Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 7+6+6
Kyykky 17 x 60, 12 x 70, 8 x 80, 5 x 85
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(30”+30”)

Säkkiä työkaverin kanssa 20 min. Minuutin eriä kovalla sykkeellä.

La Jumpassa tytön kanssa

Su Luistelukoulu pojan kanssa + 3 h haravointia
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 47

Ma Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 7+7+6
Kyykky 17 x 60, 12 x 70, 8 x 80, 6 x 85, 3 x 90
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, moukariheilautus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(30”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Alussa pystypainia yhdistettynä polvipotkuihin. Torjuntaa yhdistettynä vastahyökkäykseen (isku mahaan + polvipotku) ja käsivarsilukkoon. Kolme ranteesta tehtävää kaatoa eri tilanteista. Aika teknistä settiä ja monta tekniikkaa, mutta mielestäni meni ihan kohtuu hyvin. Hyvä mieli jäi treenistä.

Ke Combat Hapkido 1 h
Ekaa kertaa otettiin pistareihin potkuja. Kiertopotkut eivät vaan lähde sellaisella rentoudella ja räjähtävyydellä kuin haluaisin. Juttelin tuosta jonkin aikaa vetäjän kanssa treenin jälkeen. Paras olisi varmaan lähteä hakemaan treeniä taekwondon puolelta. Irtautumisia yhdistettynä kiertopotkuun. Kolmiokuristuksen harjoittelua ja sitä vastaan harjoittelua. Helkutin kurjalta tuntuu onnistunut kuristus. Varsinainen vetäjä joutui lähtemään kesken treeniä suruviestin takia. Kurja hetki.

To Lepo
Vaimolla pikkujoulut ja en siksi päässyt treeneihin. Kävimme uimassa lasten kanssa. Duudsoneiden Jarppi sanoi hei tyttärelleni. Yritti varmaan keventää tunnelmaa kun tyttö katsoi pelokkaana sen tatskoja.

Pe Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 7+7+7
Kyykky 10 x 60, 10 x 70, 8 x 80, 7 x 85, 5 x 90
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)

Säkkiä 5 x 2 min. Suoria, torjunta + koukku mahaan, koukkuja väistöillä, polvipotkuja ja suoria potkuja räjähtävästi.

La + Su Lepo
Turussa sukuloimassa. Luminen Aurajoki näytti upealta ja viihdyimme lauantai-illalla pitkän tovin viinibaarissa.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 48

Ma Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 8+7+7
Kyykky 10 x 60, 10 x 70, 8 x 80, 8 x 85, 6 x 90
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, moukariheilautus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Aluksi kovat sarjat polvipotkuja ja lihaskuntoa. Hyvin sai sykkeen ylös. Lopputunti meni otteista irtautumisissa. Ristiotetta, suoraa otetta, kahden käden otetta, takaa, epäonnistunutta otetta. Kaikissa lukotettiin. Tarvittaessa pehmitettiin kyynerpäillä. Lajin periaate on, että jos vaan saa kiinni, niin vastustaja on pulassa. Hyvä fiilis ja tekniikat tuntuivat onnistuvan kohtuudella.

Ke Combat Hapkido 1 h
Alkuun varjoa rennoilla käsillä. Otteista vapautumisia ja lukituksia. Myös kuristusta vastaan. Pääsääntöisesti tuttuja. Nyt sain hyvää ohjausta s-lukkoon. Uutena tekniikkana tehtiin maassa kuristuksesta (hyökkääjä jalkojen välissä) BJJ-tyylinen swiippi katkaravusta, jossa päädyttiin hyökkääjän päälle. Kiva tekniikka ja toimi heti alusta ainakin hiukan kevyemmän vastustajan kanssa.

To
Pistooliammunta 12,5 m 50 x .22. Alkuun vähän hapuilua ja ”rypäs” liian alas. Viimeisestä 15 laukauksesta 14 mustalle.

Pe Voimaharjoittelu
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 8+8+7
Kyykky 10 x 60, 10 x 70, 8 x 80, 8 x 85, 7 x 90, 3 x 95
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)

Säkkiä 20 min työkaverin kanssa. Teemana rentous.

La Defendo dirty fight 3 h

Kyynerpäiden ja pääpuskujen käyttöä clinchistä ja sisäänmenolla. Lopuksi kuristelua. Ts. osittain tekniikoita, mitä ei sallita edes vapaaottelussa. Hyvin samantyylisiä harjoituksia mitä omassa lajissakin. Tämä koska molemmissa lajeissa pyritään iholle. Nyt kuitenkin kyynerpääiskujen tarkoituksena leikata iho ja aiheuttaa vastustajalle shokki verenvuodon takia. Pääpuskut tulivat täysin uutena. Hyvä harjoitella niitäkin, ihan niitä suojautumista varten. Käytössämme ollut lainakypärä ei ollut tähän treeniin optimaalinen, koska siinä olevat reunat eivät motivoineet puskemaan kunnolla. Lisäksi olin pariani pidempi ja liikkeet eivät siksi tuntuneet niin luontevilta. Loppuun kuristelua. Teimme myös ns. kuristustestin. Sen tarkoituksena oli osoittaa miten vaikeaa on puolustautua osaavaa kuristajaa vastaan. Testi meni osaltani kuitenkin varsin positiivisesti. Sain 2/2 kertaa suojattua itseni CH:n vastatekniikalla ja heitettyä kuristajan selälleen maahan. Toki olin tilanteessa valmiina. Hyvin vedetty kolmituntinen mielestäni.

Kuva
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 49

Ma Voimaharjoittelu
Kevyt progressio
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä
Leuka 5 kg 8+8+8
Kyykky 12 x 60, 10 x 70, 8 x 80, 8 x 85, 8 x 90, 4 x 95
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, moukariheilautus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Lyönti-/torjuntatekniikkatreeni. Yhden käden ”kilpi” torjunnassa, sama käsi torjuu kun vastustajan lyövänä kätenä, hyvä vartalon kierto ja painopiste. Vastapalloon lyömistä etusuoraa vastaan (etusuora kylkeen). Yhdisteltiin lyöntikombo torjuntaan ja lopuksi koko setti yhteen. Paljon toistoja. Hyvä fiilis.

Ke Combat Hapkido 1 h
Vyökoetekniikoita. 1. Kuristus maassa hyökkääjä jalkojen välissä. 2. Hyökkääjän etukäsi rinnuksessa ja takakäsi lyö. 3. Hyökkääjä työntää rinnuksista kahdella kädellä. Viimeisessä keskityttiin Y:n muotoiseen liikerataan. Harjoitus levisi salin ulkopuolellekin kun Vuosaaren pojat katselivat ovelta mallia ja olivat heti toistensa rinnuksissa kiinni. Juoksevat ohjaajan mukaan kuitenkin heti karkuun jos niitä pyytää mukaan treeneihin. Paljon toistoja ja mielestäni oppi meni perille.

To Combat Hapkido 1 h
Vyökoetekniikoita. Kerrattiin 5 kpl. Nyt mukana 2 kpl ranteesta tehtävää maahanvientiä (otteesta vapautumista).

Pe Voimaharjoittelu
Kevyt progressio
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä (myös potkut)
Leuka 10 kg 4+4+4
Kyykky 12 x 60, 10 x 70, 6 x 90, 6 x 90, 6 x 90, 4 x 95
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)

Lyöntiharjoittelu 25 min työkaverin kanssa. Pistarit + säkki. Väistöjä ja perussarjoja. Lopuksi hapotus.

La Pistooliammunta
Rata 12,5 m. Kääntyvät taulut (3 s:7 s). 100 x .22, 5 x 9 mm. Aluksi 3/10 mustalle, viimeisessä sarjassa 8/10 mustalle. Glock tuntui hyvältä käteen ja tähtäin oli selkeä. .22:n kanssa huomattava määrä syöttöhäiriöitä. Ilmeisesti halvoista patruunoista johtuvia. Kääntyvät taulut tuovat mukavasti lisähaastetta ja jännitystä. Vetäjä sai tähdättyä selkeästi nopeammin. Ts. oppimista riittää.
Illalla juhlittiin itsenäisyyttä ja nautittiin kuhaa Mannerheimin tapaan (piparjuurivoilla maustettuna). Sitä pitää tehdä toistekin.

Su Lepo
Putkirullailua ja lantion avaamista. Illalla luistelemassa tekojäällä pojan kanssa, lämpöä 4 astetta.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 50

Ma Voimaharjoittelu
Kevyt progressio
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä (lyönnit+suorat potkut)
Leuka 10 kg 5+4+4 (varsin kevyttä)
Kyykky 12 x 60, 10 x 70, 7 x 90, 6 x 90, 6 x 90, 4 x 95 (työlästä on)
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, ojentajat taljalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja potkuja

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Lämmittelyksi kovat kaatumiset joka suuntaan ja rullaava kaatuminen eteen. Vyökoetekniikoiden kertausta. 1. Pyyhkäisytekniikka rinnusotetta ja takakäden suoraa vastaan. 2. Kahden käden rinnusote (Y-rata käsivarsilukolla). 3. Hihasta repiminen (horjutus etukädellä + kaato lantion nykäisyllä). 4. S-lukko. Paljon tuli toistoja ja mielestäni alkaa mennä aika sujuvasti. S-lukko kuitenkin aina hankala. Jos jää vajaaksi ei toimi ja jos saa otteen kohdilleen pari kärsii.

Ke Combat Hapkido 1 h
Lämmittelyksi lyöntisarjoja. Vyökoetekniikoiden kertausta. 1. Tekniikka takakuristusotetta vastaan. 2. Kahden käden rintaotetta vastaan. 3. Maassa kuristus hyökkääjä jalkojen välissä. 4. Suora ranneote (ranteesta maahan+lukko). 5. Risti ranneote (ranteesta maahan+lukko). 6. Tuplaote (ranteesta maahan+lukko). Nyt enemmän vaikeuksia, koska toisella vastustajalla ihmenivelet.

Nuori nainen kävi kokeilemassa lajia. Sellaista suloista neitseellistä kauhistelua häneltä kun katsoi harjoitteluamme. Valkoisen tekniikoissa yleensä vaan irrottaudutaan ranneotteesta, mutta keltaisella vastustaja päätyy turvalleen/selälleen maahan. Kokemattomalle tuo voi tietysti näyttää rajulta. Tuntui että oli ollut suuri kynnys tulla treeneihin. Hän vaikutti kuitenkin innostuneelta jälkeenpäin.

To Combat Hapkido 1 h
Lämmittelyksi kaatumisia parin tuuppaamana. Nyt myös rullaava kaatuminen taakse. Vyökoetekniikoiden kertausta. 1. Suoja ja risti ranneote (ranteesta maahan+lukko). 2. Pyyhkäisytekniikka rinnusotetta ja takakäden suoraa vastaan. 3. Kahden käden rinnusote (Y-rata käsivarsilukolla). 4. Maassa kuristus hyökkääjä jalkojen välissä (katkarapu swiippi). 5. Takaa kuristus (pyyhkäisy). 6. S-lukko ristiotteesta (uusi mulle).
Ohjaaja valmisti porukkaa henkisesti vyökokeeseen. Loukkaantumistapauksissa ei jäädä nilkuttamaan vaan siirrytään sivuun jos ei pysty kunnolla jatkamaan.

Pe Voimaharjoittelu
Kevyt progressio
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä (myös potkut)
Leuka 10 kg 5+5+4 (kevyt)
Kyykky 12 x 60, 10 x 70, 7 x 90, 7 x 90, 6 x 90, 4 x 95
Voimakuntopiirinä tempaus kahvakuulalla, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)

Säkkiä 6 x 2 min. Sitä sun tätä. Työkaveri rikkonut rystysen ja yhteistreeni jäi väliin.

La Kickboxing (kunto) 1 h
Thaipaditreeni. Tuntuu että tässä hommassa on vain yksi vaihde ja tuli vedettyä kovaa. 2 minuutin erät ja pari kovalyöntinen/-potkuinen. Lantio nyt paremmin auki ja kiertopotkut tuntuivat aavistuksen helpommilta. Räjähtävyyttä puuttuu kuitenkin paljon. Treeniviikko painoi alla. Lopussa liukasteltiin omiin hikilätäköihimme. Pari kisaavaa (ilmeisesti MMA) nuorta miestä mukana ja olivat pukkarissa kovasti tyytyväisiä treenistä. Toinen olisi halunnut vetää painitreenit päälle. Olin :o

Ennen treeniä oli pojan natsakokeet. Emme vaimon kanssa ymmärtäneet miten isosta tapahtumasta oli kyse ja jäin tytön kanssa kotiin. Se oli kuitenkin ollut iso tapahtuma. Varmaan 50 lasta kun kaikki ryhmät kerätty. Pojan esikouluryhmästä 5 hänen lisäkseen mukana. Siellä oli lapset laitettu kolmeen riviin ja pistetty tekemään tekniikoita. Hienosti ja rohkeasti oli poika tehnyt kaikki tekniikat. Äidit olivat olleet tippa linssissä reunalla kun heidän pienet poikansa olivat vetäneet kirvespotkuja. Niin oli isä myös kun tästä kuuli. Ei olisi ikinä uskonut tuosta aavistuksen villistä tapauksesta. Pitänee ostaa joululahjaksi ihan oikea puku pojalle.

Rawson jr. kirvespotku:
Kuva

Su Lepo
Järkyttävän paljon putkirullailua, lantion avaamista ja venyttelyä.
Purple belt papa power
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Rawson

Viesti Rawson »

VKO 51

Ma Voimaharjoittelu
Kevyt progressio
Lämmittely säkillä + nopeustreeniä (lyönnit+suorat potkut)
Leuka 10 kg 5+5+5 (kevyt)
Kyykky 12 x 60, 10 x 70, 7 x 90, 7 x 90, 7 x 90, 4 x 95 (ok, varaa jäi hyvin)
Voimakuntopiirinä rv+työntö kahvakuulalla, moukariheilautus, kyljet, epäkkäät, vatsat 2x(45”+30”)
Säkkiä 4 x 2 min massaiskuja ja lopuksi 1 min rennot pikasuorat

Rintakivun takia ei penkkiä.

Ti Combat Hapkido 1 h
Alaselkä otti nokkiinsa maanantain treenistä. Pitää taas alkaa keskittymään syviin vatsalihaksiin. Selkä tuntui kuitenkin ok ja menin treeneihin. Ei ehkä olisi pitänyt. Harjoittelimme vyökoetekniikoita. Oranssista ylöspäin menivät toiseen tilaan vyökokeisiin. Kokeen loputtua portaikossa tuli yksi suorittaja vastaan otsa ruhjeilla.

Ke Lepo
Selän leputtelua. Tyttö kipeänä ja nukuin lattialla hänen vierellään. Ei hyvä idea.

To Combat Hapkido vyökoe 1 h 15 min

Selkä heti aamusta krampissa. En meinannut saada takapuolta pyyhittyä. Tulehduskipulääkettä yliannostuksella ja purkillinen tiikeripalsamia avuksi. Tyttö kipeänä ja yritin kaikein keinoin saada selkää auki. Kevyttä venyttelyä, dynaamista ja staattista, TRE:tä. Pojan joulujuhlat ennen koetta. Vaimo valitti että koko sali haisi tiikeripalsamilta. Kuin ihme seisoin klo 20 rivissä muiden kanssa. Pöllö olo lääkkeiden takia ja suuta kuivasi. Pari kertaa ajatus karkasi kokeen aikana. Läpi meni kuitenkin. Oranssi vyö nyt saavutettu. Tästä eteenpäin homma muuttuu kovasti, koska kontaktiottelu tulee mukaan treeniin. Vihdoinkin sanon minä. Vetäjän viimeiset treenit meille. Kovasti haikea tunnelma lopuksi ja porukka ei meinannut lopettaa taputtamasta. Itse kättelin ja kiitin upeasta opetuksesta.

Pe
Voimatreeni jäi väliin auton hajoamisen takia. Lähdin aamusta työmatkalle Turun suuntaan, mutta ooppeli ei halunnut sinne, vaan löi molemmat takajarrut lukkoon juuri kehä kolmosen jälkeen. Jarrupalat savuavina ja jarrulevyt punaisina hehkuvina pysähdyimme taukopaikalle. Ooppeli lähti hinausautolla korjaamolle ja me taksilla takaisin työmaalle.

La Pakkolepo
Tunsin aamulla palan kurkussani. Yön aikana kitakieleke oli turvonnut moninkertaiseksi. Söimme pe illalla paljon raakaa lohta (sashimia). Päivytykseen ja hoitaja antoi heti histamiinia. Pikatesti ja nieluviljely eivät näyttäneet tulehdusta eikä bakteeria. Nyt olen vähän kysymysmerkkinä että mikä tämä juttu oikein oli.
Purple belt papa power

Seuraajat

Kuvake
Hukka