Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Isoveliyhteiskunta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Pyjamasankari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008

Isoveliyhteiskunta

#1216

Viesti Pyjamasankari »

EU: Snowdenille taattava turvapaikka – näin suomalaismepit äänestivät

Kolmannes suomalaismepeistä ei ottanut kantaa Snowdenin turvapaikkaan.

EU-parlamentti äänesti eilen julkilausumasta, jonka mukaan EU-kansalaisten oikeudet ovat vaarassa ja EU on tehnyt liian vähän näiden oikeuksien puolustamiseksi. Julkilausuma hyväksyttiin äänin 342–274.

Äänestys liittyy niin sanottuun Safe Harbor -keskusteluun. EU tulkitsi hiljattain, että Yhdysvallat ei ole eurooppalaisten kannalta turvallinen maa tietojen säilyttämiseen, eivätkä eurooppalaisyritykset saa tallentaa EU-kansalaisten tietoja sinne. Esimerkiksi Suomen tietosuojavaltuutetun mukaan henkilötietojen siirto Yhdysvaltoihin on Safe Harborin nojalla lainvastaista.

Samassa yhteydessä järjestettiin äänestys EU-maille tehdystä vetoomuksesta, jonka mukaan EU:n tulisi luopua kaikista syytteistä Edward Snowdenia kohtaan, taata hänelle turvapaikka Euroopassa ja estää luovutus kolmansiin maihin perustuen hänen asemaansa tietovuotajana ja kansainvälisenä ihmisoikeuksien puolustajana.

Tämä äänestys oli huomattavasti tiukempi, mutta päättyi esityksen hyväksymiseen äänin 285–281.

Votewatch Europen mukaan suomalaisista europarlamentaarikoista Snowdenin vetoomuksen turvapaikan puolesta äänestivät Heidi Hautala (vihr.), Liisa Jaakonsaari (sd.), Anneli Jäätteenmäki (kesk.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.).

Vetoomusta vastaan äänestivät Jussi Halla-aho (ps.), Sirpa Pietikäinen (kok.), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) ja Petri Sarvamaa (kok.).

Miapetra Kumpula-Natri (sd.) sekä Paavo Väyrynen (kesk.) äänestivät tyhjää. Hannu Takkula (kesk.) sekä Henna Virkkunen (kok.) olivat poissa äänestyksestä.

EU:n päätöslauselmat ja vetoomukset eivät ole jäsenmaita velvoittavia.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1446183058795.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1217

Viesti Mika »

Mitenköhän äänestäneet ovat mahtaneet perustella kantaansa? Varsinkin noiden kielteisten äänien tausta kiinnostaisi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1218

Viesti Mika »

Suomi voisi ehkä ottaa mallia Sveitsistä.
Kerrataanpa Sveitsin opetukset meille ensimmäistä tiedustelulakia säätäville suomalaisille.

Ensiksi: tehokkaan tiedustelun ei tarvitse olla massavalvontaa. Toiseksi: kansalaisten on saatava nähdä kaikki häntä itseään koskevat tiedustelutiedot.

Sveitsin tiedustelun johtaja antaa vielä kolmannen vinkin: tiedustelulla on oltava vahva ja puolueeton valvonta.

Sveitsin tiedustelupalvelua pitävät silmällä kuuden kansanedustajan komitea sekä lähes riippumaton valvontaelin.

”Niillä on oikeus kaikkeen tietoon, mitä meillä on. Aivan kaikkeen”, Seiler sanoo.

Lähes riippumattomasta valvontaelimestä tulee Seilerin sanoin ”täysin riippumaton”, jos Sveitsin tiedustelu saa uudet työkalut käyttöönsä. Tuolloin valvontaelimessä ei enää ole puolustusministeriön jäsentä kuten nykyään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1219

Viesti Mika »

Mitä mieltä olette tästä tapauksesta?
Yhdysvalloissa teknologiayhtiö Apple on pyytänyt oikeutta kumoamaan päätöksen auttaa liittovaltion poliisia FBI:tä murtautumaan toisen San Bernardinon ampujan puhelimeen. Applen mukaan maan hallitus on ylittänyt toimivaltansa yrittäessään pakottaa Applen auttamaan FBI:tä puhelimen avaamisessa.

Yhdysvaltalaistuomari määräsi Applen viime viikolla auttamaan FBI:tä. Tuomari määräsi Applen luomaan ohjelmiston tai muun teknisen keinon, jolla FBI pääsisi käsiksi puhelimen tietoihin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook varoitti viime viikolla, että määräyksen noudattaminen toisi vaarallisen ennakkotapauksen, jonka mukaan viranomaiset ja jopa rikolliset saisivat tulevaisuudessa arkaluonteista tietoa.


Oma kantani on aika selvä: tavallisesta poiketen tuen Omenaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 167
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Isoveliyhteiskunta

#1220

Viesti Mika »

Korkeimman valtiojohdon, suojelupoliisin sekä puolustusvoimien havittelema tiedustelulaki etenee vain kajoamalla kansalaisen viestintäsalaisuuteen.

Viestinsuojan pykälää 10 halutaan kaventaa oikeusministeriön julkaisemassa mietinnössä. "Kirjesalaisuuden" suojaan voisi kajota, kun vaarassa on kansallinen turvallisuus. Uutta lakia halutaan myös sotilastiedon hankkimiseksi.

Kansallisen turvallisuuden vakavilla uhkilla tarkoitetaan vaikkapa terrorismia, väkivaltaista radikalisoitumista tai ulkomaisten tiedustelupalvelun toimintaa.
Nuo perustelut kuulostavat ymmärrettäviltä. Kysymyksiä kuitenkin herää.
Lakiin aiotaan lisätä ihmisten viestinsuojaa kaventava momentti. Se tarkoittaa uusia hyväksyttäviä perusteita rajoittaa luottamuksellisen viestin salaisuutta. Ehdotetun muutoksen jälkeen kulloinenkin hallitus saattaisi eduskunnan enemmistöllä lyödä läpi yksityisyyden suojaa kaventavia päätöksiä.

Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on pohtinut aiemmin huolestuneena seurauksia viranomaisten oikeudesta murtaa viestintäsalaisuutta ennakoivasti NSA-tyyppisellä massavalvonnalla.

Myös oikeustieteen professori Juha Lavapuro on sanonut, että varhaisvaiheen tiedonhankinta vailla konkreettista rikosepäilyä "ei kerta kaikkiaan mahdu perustuslain puitteisiin".


Aika erikoiseen suuntaan on maailma yksityisyydensuojan osalta muuttunut viimeisten 15 vuoden aikana.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Isoveliyhteiskunta

#1221

Viesti PetriP »

Ei tiedustelulaitokset ole yksityisyyden suojaa ole ennenkään kunnioittanut. Nyt on vaan paremmat releet. Ja suomessa ei poliittisista syistä ole varsinaista tiedustelua - ainakaan virallisesti - ole juurikaan ollut.

Ja vaikea kuvitella miten sen kaltaista tiedustelua, jolla terroristi-iskuja edes joskus onnistuu estämään tehdään ilman että jotain viestisalaisuuden nurkkaa hieman raotetaan
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 81

Isoveliyhteiskunta

#1222

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Laitetaan nyt tänne. Sivuhuomautuksena todettakoon notta tämä on se Suodenkuoppa kun haittaveroilla pyritään rahastaa veronmaksajia eikä rajoittaa haittaa. Jos haitta rajoittuu niin jostain pitää löytää lisää rahaa.

Autojen kulutus on laskussa, hybridit ja sähköautot ovat yleistymässä kuten myös yhteisomistukset tms. Lue verotulot laskevat. Autoilua rokotetaan muistaakseni yli kuudella miljardilla vuodessa mutta silti verovaroin rakennetun infran yhtiöittämistä perustellaan 2 miljardin korjausvelalla. Hmm.

Persut vastustavat (tirsk) ja kokoomusta kiinnostaa leikkaaminen...tai siis leikkaaminen ja perustuslakifundamentalisteille pyllistäminen.

Villisti veikkaan että tämäkin menee heittämällä läpi. Mutta hei meillä on kuulema maailman paras hallinto! Saa toki enemmän hittiä eit:ltä kuin muut pohjoismaat yhteensä mutta niiq silti...

:smt003



Anne Berner 18.4.2016 ajoneuvojen seurannasta: "Tiedämme varmasti, että se ei perustu paikantamiseen"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vakuutti huhtikuussa, että tulevat väylämaksut eivät perustu paikannukseen.

– Sen me tiedämme varmasti, että se ei perustu paikantamiseen eikä GPS:ään. Ne ovat hyvin pitkälti vanhentuneita teknologioita, Anne Berner (kesk.) sanoi tulevista väylämaksuista valtion väyläyhtiötä ja liikennekaarta koskeneen tiedotustilaisuuden yhteydessä 18. huhtikuuta 2016.

Viime viikon torstaina eli 29.12.2016 Anne Berner julkaisi nettisivuillaan kirjoituksen valtion liikenneverkkoyhtiön selvitystyöstä. Kirjoituksessa Berner totesi, että aikaan perustuva maksu "ei vaatisi välttämättä edes ajon seurantalaitetta". Kilometriperusteisissa maksuissa kuitenkin ajettuja kilometrejä pitäisi voida seurata.

"Seurannan teknisen toteuttamisen tapaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Periaate kuitenkin on, että tekniikoita ei rajoiteta lainsäädännöllä. Ja vaatimus on, että laitteet ja niihin liittyvät palvelut ovat helppokäyttöisiä, tietoturvallisia ja yksityisyydensuojan turvaavia", Berner totesi kirjoituksessa.

Vielä viime vuoden huhtikuussa Berner vakuutti, että seurantapohjaista maksujärjestelmää ei ole tulossa.

– Siihen ei tule minkäänlaista seurantaa tai paikannusta. Lopullinen muoto hahmottuu vuoden aikana, että osaako järjestelmä laskea kilometrit vai pohjautuuko se omaan ilmoitukseen, Berner vakuutti tuolloin.

Viime huhtikuun tiedotustilaisuudessa Berner totesi, että keskeisin ajatus maksujen toteuttamisesta olisivat mobiilimaksut, jotka olisivat kilometripohjaisia tai kuukausipohjaisia.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ber ... nnus-59738
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Isoveliyhteiskunta

#1223

Viesti MikaM »

Tarkoittaako tuo siis matkamittarin lukemista katsastuksen yhteydessä? Tai ehkä lukeman lähettämistä kerran kuussa jonnekin automaattisesti? Ihan siis näin teknisenä ajatteluna, tuohan ei vaatisi paikannusta. Huijaamisen mahdollisuus olisi kai melko suuri.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 81

Isoveliyhteiskunta

#1224

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

MikaM kirjoitti:Tarkoittaako tuo siis matkamittarin lukemista katsastuksen yhteydessä? Tai ehkä lukeman lähettämistä kerran kuussa jonnekin automaattisesti? Ihan siis näin teknisenä ajatteluna, tuohan ei vaatisi paikannusta. Huijaamisen mahdollisuus olisi kai melko suuri.

Niinpä.
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Isoveliyhteiskunta

#1225

Viesti MikaM »

Mä en tiedä saako näin sanoa, mutta ihan viimeaikaisten ulostulojen valossa tuo nainen on mielipuoli. En tiedä, tulevatko ne hänen omasta päästään, mutta jos eivät, niitä ei pitäsi tuoda julkisuuteen omina ajatuksinaan, koska ensimmäisen lauseen päätelmä on ainoa mahdollinen.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Isoveliyhteiskunta

#1226

Viesti Ile »

MikaM kirjoitti:Tarkoittaako tuo siis matkamittarin lukemista katsastuksen yhteydessä? Tai ehkä lukeman lähettämistä kerran kuussa jonnekin automaattisesti? Ihan siis näin teknisenä ajatteluna, tuohan ei vaatisi paikannusta. Huijaamisen mahdollisuus olisi kai melko suuri.
Joo, ei se laskutus varmaan primääristi voi matkamittariin perustua. Olettaisin, että tienkäytön hinta voi vaihdella sen mukaan missä ja milloin ajaa, eli joku reaaliaikaisemmin toimiva pulikka siellä siis pitänee olla. Ja toki sitten välillä saattaa ajella ulkomailla jne...

Tähän liittyi myös kysymys, joka ei itselleni ei ole vielä täsmentynyt, eli yhtiöitetäänkö vain valtion tiet vai myös kuntien tiet (lisäksi on tietysti myös pitkät pätkät yksityisteitä). Jos kuntien katuverkko jää tuosta ulkopuolelle, niin sitten tietysti on paljon sellaistakin ajamista, josta väylämaksua ei kerätä (siis ainakaan tuon saman systeemin puitteissa).

Edit. lisäsin loppuun tuon suluissa olevan
taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 611
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT

Isoveliyhteiskunta

#1227

Viesti taikaviitta »

Juuri aamulla luin teksti teeveestä uutisia, joissa oli että trafi on reilussa 2000 autossa kokeillut ns. mustaa laatikkoa. Ilmeisesti tupakka-askin kokoinen loota missä GPS-lähetin ja SIM kortti keräämässä / lähettämässä tietoa.
Sanoisin, että melko perustuslain vastainen jos tuommosen avulla voidaan seurata missä joku auto liikkuu. Ja mitä kaikkia tietoja nyt sitten kerääkään nopeuksia jne.. Sen mukaan sitten verotettaisiin tai perittäisiin erinäisiä maksuja.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Isoveliyhteiskunta

#1228

Viesti Ile »

Tän saa laittaa scifin piikkiin jos haluaa, mutta kyllä mun visio tieliikenteen tulevaisuudesta on sellainen, että pian about jokainen tiellä liikkuva rotisko tulee joka tapauksessa olemaan jollain tapaa tietoverkoissa kiinni ja myös sinänsä jäljitettävissä.

Eikä tässä tule olemaan juuri mitään sen dramaattisempaa kuin siinä, että nytkin ollaan koko ajan kännykän SIM-kortin kautta jäljitettävissä (mikä on vielä henkilökohtaisempaa).

Mutta samalla myös pystytään nykyistä paremmin sujuvoittamaan ja muutenkin optimoimaan sitä liikkumasta. Ja kyllä ne autot pikkuhiljaa alkaa ajelemaan ihan itsekseen.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 81

Isoveliyhteiskunta

#1229

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Niin sehän olisi näppärää jos kustannukset olisivat enemmän käyttöpohjaisia, resursseja kohdennettaisiin tarpeen eikä poliittisen siltarumpulobbauksen mukaan. Sekin olisi erittäin hyvä jos viranomaiset voisivat tarpeen tullen jäljittää autoja interaktiivisesti tai purkaa niiden liikkeitä lokitiedostoista. Maailmanrauhakin olisi tosi jees.

Miksi luupää ei tykkää siitä huolimatta:

Ensimmäinen syy on aatteellinen. IMO valtion kaksi perustehtävää on ylläpitää yövartiota ja infraa. Kaikki muu, palveut jne, ovat toissijaisia. Mulla ei tosin ole mitään yksityistä infraa vastaan niin kauan kun se on alun alkaenkin rakennettu yksityisin varoin eikä julkisia varoja kerjäämällä.

Toinen syy on maasteutukerjäämisen ja sosialismin patoaminen. Mikä estää tekemästä tuosta uutta tulosiirtomekanismia jolla pumpataan entistä enemmän kaupunkilaisten varoja maaseudulle? Vai uskooko joku oikeasti että se on sattuma että keskusta ajaa tuota hanketta? Ihan kuin eri alue-, yritys- ja kotimaiset mataloustuet virastojen siirtoineen ja maakuntahallintoineen ei olisi riittävästi. Näen jo sieluni silmin mutq täällä ei kulje bussit vinkumisen.


Liikennekaarihan päästi jo traktorit kilpailemaan jakeluliikenteeseen ilman kuljetuskaluston säätelyä, verovapaalla löpöllä ja tod.näk maataloussubventoinneilla hankitulla kalustolla. Puhumattakaan siitä että moinen järjestelmä mahdollistaisi entistä jyrkemmän tuloperusteisen progression. Niin markkinataloutta että tekee kipiää. On myös sangen epätodennäköistä ettei tuostakin tulisi uutta vero- tai veronkaltaista rahastusautomaattia. Julkiset menot kun eivät edelleenkään ole laskussa.

Kolmantena syynä on yksityisyydensuoja ja tietoturva. Kun sormenjälkiä alettiin tallentamaan passeihin niin ei mennyt kuin hetki ja poliisi alkoi jo vaatimaan niitä käyttöönsä. Haluttiin siis hyödyntää noin vaan kaikkia passinhaltioita koskevaa informaatiota joka kerättiin aikaisemmin ainoastaan riittävän vakavista rikoksista epäillyiltä ja tuomituilta ja silloinkin ainoastaan määräaikaisesti (tirsk).

Myönnän toki että seurantajärjestelmä olisi viranomaisille hyödyllinen ja hyvä työkalu...jos käytössä olisi riittävät lakisääteiset lukot, sisäinen valvonta toimisi ja väärinkäytöksistä saisi asianmukaiset tuomiot. Nykyisellään ei hanskata edes normi rekistereitä ja tuomiot ovat jotain säälittävän ja sormille läppäisyn välimaastossa.

Mitäs muuta. Niin aletaanko dataa myymään myös yksityiselle sektorille markkinointi- tms tarkoitukseen? Bernerihän höpisi jossain vaiheessa myös jotain sen suuntaista että dataa tallentaisi/keräisi yksityinen sektori. Voi ahdistus.


Edit: liikenne tulee toki muuttumaan muun maailman kanssa. Parasta mitä valtio voi tehdä edistääkseen muutosta, on hoitaa oma leiväskänsä (yhä tirsk) ja pysyä poissa tieltä. Se että kännyköitä tai autoja voidaan seurata jo nykyisellään on valinnanvapauden takia jotain ihan muuta kuin lakisääteinen valvonta/rahastusautomaatti.

Also sprach luupää!

Kuva
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Isoveliyhteiskunta

#1230

Viesti Ile »

Hyviä pointteja, tossahan on potentiaalia niin hyviin kuin huonoihinkin skenaarioihin.

Lyhyesti tuosta sun ensimmäisestä pointista... nythän tuossa tavallaan saataisiin väylät irti valtion budjettitaloudesta, mikä olisi "oikeistolaisesti" ajatellen (valtion roolin supistamista ajatellen) ainakin potentiaalisesti hyvä juttu. Mutta toteutustapa tietysti ratkaisee.

Sinänsä jos se käytännön operointi kilpailutetaan yms. niin en pikaisesti ajatellen keksi miten tuosta suoranaisesti saisi välineen aluepolitikointiin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 40 kurkkijaa