Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kamppailulajit ja ikärajat

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

#91

Viesti JanneM »

Nelson kirjoitti:
Harvalla junnuvetäjälläkään on oikeaa pedagogista koulutusta (tai edes kursseja lasten ohjaamisesta). Näkisin lasten ohjaamisen paljon vaativampana kuin aikuisryhmän ohjaamisen.
Juurikin näin. Tämä ei silti missään nimessä tarkoita etteikö hyviäkin lasten ohjaajia löytyisi, vaikka heillä ei olisikaan koulutusta. Mutta minusta se parantaisi tasoa huomattavasti, jos jotain kursseja järjestettäisiin myös kamppailulajipiireissä koskien juuri lasten ohjaamista.
Jotkut on vain luonnonlahjakkuuksia myos lasten kanssa.
Ainakin judoliitto ja taekwondoliitto jarjestavat jotain junnuohjaajille suunnattuja kursseja. (Uskoisin, etta nain on muissakin lajiliitoissa)
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#92

Viesti Andy »

Nelson kirjoitti: Niin siis minulla ei ole mitään junnuryhmiä vastaan,
Kysymys kuuluukin, kuka uskoo, kun näin sanoo tämä mies:
Nelson kirjoitti: Minusta 18 ikärajaksi on sopiva. Joissakin lajeissa sitä voi harkita tiputettavan 16v

En yhtään epäile etteikö oikealla asenteella omaavia teinejäkin löydy. Harmi etten ole itse koskaan sellaisia vielä tavannut.

Jos täysikäisiä harrastajia vain riittää tarpeeksi, jotta harjoittelu on mahdollista, niin miksi kukaan tahtoisi teinejä mukaan riesaksi?

Sanoin vaan ettei teinit osaa ottaa vastuuta siittä mitä niille opetetaan tai harjoittelemaan asianomaisella vakavuudella. Kyllä he toki näin kuvittelevat itsestään, että pystyvät. En yhtään epäile. Kuvittelevat paljon muutakin.

Nimenomaan. Ja aikuiset juurikin erilleen. Ja nuoremmille karsittua versiota, esim. polttopalloa ja kuurupiiloa.

Miten lapsenhankintani liittyy keskusteluun? Minulla ei ole mitään lapsia vastaan, mutta silti lapseni eivät tule kamppailulajeja treenaamaan ennen 18v.

Miksi ne sitten käyttäytyy kuin eläimet?

En vain usko että he pystyvät treenaamaan asianmukaisella tavalla, ymmärtämään tai ottamaan vastuuta asioista. Siksi lajiharjoittelun aloitusta pitäisi siirtää muutamalla vuodella. Kysehän ei nyt monesta vuodesta ole. Suurimman osan lajeista ikäraja taitaa olla muutenkin siinä 15v hujakoilla, joten puhutaan vain muutamalla vuodella siirtämisestä.

Sanoin aikaisemmin että se pahin ikähaarukka on siinä 13-15. Periaatteessa voisin sanoa että k16 on sopiva ikäraja, mutta varmuuden vuoksi siirtäisin sen k18.

Toki toinen vaihtoehto on, että otetaan ne mukaan ja sitten vaan heitetään ulos heti, jos käyttäytyminen ei onnistu. Mutta minusta sellainen ei palvele ketään. Opettajalta kuluu vain turhaa energiaa ja kaikille tulee huono mieli. Ja sitäpaitsi niinkun taisin jo aiemmin sanoa: vaikka joku 14v osaisikin treeneissä käyttäytyä niin en usko että se onnistuu joka tilanteessa treenien ulkopuolella.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Serpent
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 167
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Turku
Etulaji: vapaa
Takalajit: senshido, defendo, bjj, lukkopaini, tang lang kung-fu, choy lee fut kung fu

#93

Viesti Serpent »

Ehkä Nelson kieltäisi ne siksi alle 18-vuotiailta, koska tietää homman käyvän kuin viinan kanssa: sitä koitetaan kuitenkin alaikäisenä, muutama vuosi etukäteen.

Andyn kanssa olen täysin samaa mieltä tuosta aikuisiän jäykkyydessä, joka tuntuu mm. omassa kropassani.

- Serpent -
zori
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 79
Lauteille: Helmikuu 2005

#94

Viesti zori »

JanneM kirjoitti: Ainakin judoliitto ja taekwondoliitto jarjestavat jotain junnuohjaajille suunnattuja kursseja. (Uskoisin, etta nain on muissakin lajiliitoissa)
Tässä muutamia koulutuksia, mitä judoliitto järjestää. Sinisestä vyöstä lähtien osa koulutuksista vaaditaan
käytäväksi ennenkuin vyökokeeseen on mitään asiaa.

- Nuori Suomi ohjaajakoulutus
- Judon perusteet koulutus
- Oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa
- Peruskurssiohjaajakoulutus
- Muksujudo-ohjaajakoulutus
- Kuntojudon ohjaajakoulutus
- Fyysinen harjoittelu

Lisätietoa: http://www.judoliitto" onclick="window.open(this.href);return false;. - Tapahtumat - Koulutuksia
Kuvake
Ch_an
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 580
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#95

Viesti Ch_an »

Näyttää judoliitolla olevan homma hanskassa.
-Petri Huiskonen-
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

#96

Viesti JanneM »

Olen ollut jo pitkaan sita mielta, etta Judoliitto hoitaa koulutusasiansa hemmetin hyvin verrattuna moneen muuhun kamppailulajiin ja jopa moneen muuhun urheilulajiin suomessa.

Olisi kiva istua joku noista koulutuksista ja nahda miten hyvin ne koulutukset on kaytannossa jarjestetty. Uskoisin, etta hyvin silla koulutusjarjestelma on heilla ollut kauan kaytossa.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Nelson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 1216
Lauteille: Maaliskuu 2005

#97

Viesti Nelson »

Ilmeisesti judossa homma näyttää toimivan erityisen hyvin. Hieno homma!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#98

Viesti Mika »

Valmentamisesta on avattu uusi ketju täällä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Jarppa
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5549
Lauteille: Heinäkuu 2005

#99

Viesti Jarppa »

Nelson kirjoitti: Miten lapsenhankintani liittyy keskusteluun? Minulla ei ole mitään lapsia vastaan, mutta silti lapseni eivät tule kamppailulajeja treenaamaan ennen 18v.
Itse olen täysin päinvastaista mieltä kuin sinä, minusta jo 5 vuotiaana voi hyvin aloittaa junioriryhmässä, jossa homma on enemmän leikkiä, ja harjoitukset lyhyempiä. Leikin varjolla oppii vartalonhallintaa, joka on myöhemmässä iässä aivan mielettömän hyödyllistä. Esimerkiksi kaatuminen, horjutukset ja pyyhkäisyt on hyviä opetuksia tuon ikäisillä junnuille.

Matossa pyörimiset, guardin ohitukset, käännöt ja sidonnat nyt menee niin vaarattomalle tasolle, että en voi ymmärtää miten semmosista voi olla haittaa lapselle oppia?

Mulla on junnuryhmässä nyt nuorin n.10 v, ja pienikokoisuudestaan huolimatta tyttö keskittyy hyvin, ja tekee ahkerasti kaikki mitä sanon, vaikka monet jutut varmasti ei aukea hänelle, koska en opeta hänelle mitään lopetuksia. Tiedän aikuisia jotka keskittyy opetukseen huonommin, ja keskittyy enemmän höpöttämiseen.

Minusta aikuisten ryhmään kannattaa siirtyä, kun kokoa on tarpeeksi, ja tekniikka alkaa sisäistymään tietylle tasolle. Kokoa on tarpeeksi, kun pienikokoisimmat aikuiset on samaa kokoluokkaa. Tällä hetkellä kannustan paria junnua mukaan aikuisten ryhmään, koska tekniikka heillä on parempi ku alkeiskurssilaisilla, ja painoa on juurikin kevyimpien ottelijoiden verran.
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#100

Viesti Polvi »

Jarpan kanssa 100% samaa mieltä. Niin kauan kuin "reeni" on vaaratonta könyämistä (mitä lapset tekevät joka tapauksessa, reenattiin tai ei), ei hommassa ole mitään pahaa.

Varmasti tulee taaperolle unikin silmään paremmin, kun on saanut tunnin painiskella kavereidensa kanssa.
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1612
Lauteille: Helmikuu 2006

#101

Viesti Kerkko »

Minulla ei ole mitään lapsia vastaan, mutta silti lapseni eivät tule kamppailulajeja treenaamaan ennen 18v.
On kyllä aika tylyn kuuloista tuo. Ihanko totta kaikki kamppailulajit ovat niin vahingoittava harrastus, ettei alaikäisenä pitäisi olla tekemisissä? Nojoo, väkivaltaahan lajeissa harjoitellaan, mutta siitä huolimatta tuo on mielestäni turhan jyrkkää.

Itse aloitin vasta parikymppisenä, ja sekös on harmittanut. Kuinka paljon edistyneempi sitä olisikaan, jos olis tajunnu joskus yläasteaikoina aloittaa... Vielä kun oman luonteenlaatuni tunnen, luulisin että mulla ei harrastus olis tuossa "hankalassa iässä" keskeytynyt. No, ehkä tässä itselläkin on vielä jonkin aikaa elämää ja harjoittelua edessä, vaikka melkoinen fossiili oonki jo.

Itsehän aion aivopestä joskus tulevaisuudessa syntyvän kersani jo pienestä pitäen ymmärtämään kamppailulajien ihanuuden. Järjestelmällisesti koulutan hänestä tappokoneen! :badgrin: ...Tai ainakin jossain vaiheessa kysäisen, notta kiinnostaisko mennä alkeiskurssille. Ellei kiinnosta, niin siinä kai se sitten.
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#102

Viesti sivarinlötkö »

Polvi kirjoitti: Niin kauan kuin "reeni" on vaaratonta könyämistä (mitä lapset tekevät joka tapauksessa, reenattiin tai ei), ei hommassa ole mitään pahaa.
Paitsi että se on melko varmasti vaarattomampaa tatamilla valvotuissa olosuhteissa.

Minä en ole niin optimisti, että olisin aivan varma siitä että lapseni löytävät positiivista tekemistä. Jos he sattuvat innostumaan kamppailulajeista, niin hyvä, se on ainakin positiivista aktiviteettia.

Tärkeimillään tämä on nimenomaan siinä 13-17 ikävuoden aikana, kun järkeä ei ole mutta aletaan puuhastella kaikkia ei-niin-fiksuja juttuja.
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#103

Viesti Polvi »

sivarinlötkö kirjoitti:
Polvi kirjoitti:Niin kauan kuin "reeni" on vaaratonta könyämistä (mitä lapset tekevät joka tapauksessa, reenattiin tai ei), ei hommassa ole mitään pahaa.
Paitsi että se on melko varmasti vaarattomampaa tatamilla valvotuissa olosuhteissa.
Tämä oli ikään kuin se viestini pointti..
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Tyger
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 57
Lauteille: Lokakuu 2005

#104

Viesti Tyger »

Itse päinvastoin laitoin 4v lapseni judoliikkariin. Ihan vain tiedonjyvä kaikille: ei siellä opeteta toisia kuristamaan, vaan opitaan könyämään ja leikkimään tasapainolla. Uskon vakaasti että poikani on tuon harrastuksen pohjalta myöhemmin vakaammin itseensäluottava poika, eikä ehkä peljästy jokaista tönäisyä mitä luokan "kovis" joskus tyrkkäisee. Ei siellä alaikäisille mitään sellaista opeteta, mitä ei olisi jo opittu prätkähiiret-sarjoista.
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

#105

Viesti Jopo »

Kamppailulajit sopivat junnuliikunnaksi siinä kuin muutkin urheilulajit. kunhan nyt ei kovin nuoria pistetä matsaamaan niin en näe mitään ongelmaa.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 55 kurkkijaa