Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Shaolinsi
etupotkija
Viestit: 898
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Dengfeng
Etulaji: Perinteinen Shaolin 少林拳
Sivulajit: Itsepuolustus

Komba

Viesti Shaolinsi »

Kyynikko kirjoitti:Eli et ole harjoitellut varsinaisesti kenenkään alaisuudessa kamppailua?
Jusukin kirjoitti aiemmin ketjussa tällä tavalla:
Jusukin kirjoitti: Lähinnä aikanaan kuuli ihmisiltä, että pitäisi rueta harrastamaan jotain kamppailulajia.. ja sen takia menin jujutsuun puoleksi vuodeksi.. homma loppui viimestään siihen, kun senseitä syytettiin sovinistisuudesta ja se laittoi vastikkeena sähköpostilistalle pipari kuvan :D
Toki tykkään jujutsusta.. mutta ei ne tekniikat pysy mielessä, jos niitä ei veivaa. Ja sitten ne olisi hyvä osata täydellisesti. )
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Niin, olen kokeillut jujutsua, ja muita lajeja satunnaisesti. Harjoittelen ihmisten kanssa ja toki kokeilujen ja keskustelujen kautta opin heidän lajeistaan.
Pääsääntöisesti kuitenkin olen pyrkinyt minimoimaan ulkoisten vaikutteiden hakemisen, koska arvostan oman kehitystyöni kulkua sellaisenaan.
Minulla on 16 vuotta ollut jokseenkin selkeänä, mitä haluan oppia. Se liittyy ki'n ymmärtämiseen ja käyttämiseen.
Matkustin yhdessä vaiheessa elämääni useamman vuoden, ja tapasin mm. kanadalaisen miehen, joka oli kerran pyydystänyt jäniksen veitsellä :lol:
Tajusin, että veitsenheitto on etsimäni medium laaja-alaistaakseni harjottelua. Olin kuitenkin murtanut ranteeni aikaisemmin aasiassa ja se oli luutunut hieman väärälle paikalle, eikä oikea käteni kestänyt harjoittelemista kyseisellä tekniikkaalla.
Sain vision heittotyylistä, jossa käytän kehon kiertoa ja tilassa pyörimistä kerätäkseni momenttia. Lopputavoite on pystyä heittämään vaikka nyt yhdeksästä metristä kahdella kädellä kymmenkunta veistä muutamissa sekunneissa.

Homma osoittautui työlääksi. On helppo keksiä huonoa, mutta jos haluaa hyvää joutuu aina aloittamaan alusta, kun jotain merkittävää uutta ilmenee.
En ole hakeutunut 'oppiin', koska minulla on oikeastaan ollut kädet täynnä omien projektieni kanssa. Arvelen myös, että ei ole ketään joka voisi tätä minulle opettaa. Suomeen palattuani asun nyt neljännessä yhteisössä, joita olen ollut perustamassa. Jokaisella kerralla, ainoa vaateeni on ollut, että piha on niin suuri, että sinne saa taistelukentän harjoittelua varten. Ajattelen tätä työnäni ja suhtaudun siihen asiaan kuuluvalla vakavuudella. Aikuiselämäni on ollut soturin polkua, kaikessa omalaatuisuudessaan.. ja taidan tykätä siitä sillä tavalla :-8


Komba on pohjimmiltaan tekniikkavapaa taistelukenttä. Laji ensisijaisesti mallintaa taisteluvuorovaikutusta, jossa jokainen läpipäässyt isku on kuolettava, eli aseellista joukkotaistelua. Komba pyrkii olemaan mahdollisimman yksinkertainen, jotta sitä olisi helppoa osata hyvin, vaikkei olisi koskaan taistellut.
Lähtökohtamme on no use of force - no pushing or pulling, eli strateginen tilankäyttö. Tällöin puolustaja voi nostaa vaikka pikkusormet rajoikseen ja hyökkääjän on päästävä esim. kaulan sivuille puolustuksen 'ohi'. Kuitenkin, kun sitä tekee, oma liikekieli kehittyy vaikka tilassa liikkumisen ja tasapainon hallinan seurauksena siihen suuntaan, että rakenteet puolustamiseen ja hyökkäämiseen paranevat - vahvoja kaaria käsiin ja jalkoihin. Kombaa voi toki myös tehdä voiman kanssa, mutta jos vuorovaikutus ei ole riittävän pyöreää, ei siinä ole oikein mieltä. Voimakkaampaan tekemiseen sopii hyvin esim. uima-allas, veden vastus hidastaa liikettä siinämäärin, että homma pysyy tolkullisena.
Tärkeä reunaehtoja on, että tekeminen on turvallista kaikissa tilanteissa.

Ajattelen, että kombaaminen on niin 'yleisluontoista', että siinä taisteluvuorovaikutuksen laatua on helppo arvioida. Emme tällä hetkellä käytä kiinnipitoa, lukkoja, heittoja tai maahanvientiä. Oikeastaan emme manipuloi tai rajoita toisen tekemistä muuten kuin pelissä oman 'hengissä pysymisen' osalta. Hyökkääjä joutuu näkemään vaivaa, liikkuakseen toisen ympäri niin, että löytää avoimen paikan. Mitä vähemmän pystyy puolustaja liikkumaan, sitä paremman aseman on saavuttanut. Joukkotaistelussa päästessään toisen kaulalle, sitä mielellään itse pysähtyy hetkeksi, koska todennäköisesti ei ole juuri sillon uhattuna. Altavastaaja joutuu asettamaan uudelleen rajansa ja liikkumaan alta pois ja on silloinkin uhattuna muista suunnista. Koitamme kuitenkin oppia pelaamaan häviämisen kautta, koska silloin saa aloittaa 'negatiivisesta' tilanteesta ja impropohjainen tekniikka jolla siitä pääse pois on yleensä laadukasta. Olemme samalla kuitenkin kilpailutilanteessa, joka on improvisaation rakenne, joten tahallaan ei voi hävitä.

Komba on mielestäni hyvä harjoituskenttä omien tekniikoiden integroimiseen. Kehitän aseellisia sotataitoja, jotka ovat kombassa minun tyylini.
Minun tavoitteeni on päästä mukaan Unified Weapons Masteriin taistelemaan. Aseellisessa full contact taistelussa tilankäytön merkitys kasvaa. Mallinnamme tätä improvisaatiopohjaisesti joukkotaistelussa ja kehitämme kombaa aseellisen joukkotaistelun suuntaan.
Lyöntitekniikoita suunnitellessani, pyrin ottamaan fysiikan keinoin huomioon kaikki mahdolliset muuttujat. Pohjimmiltaan ajattelen tämän olevan sama asia ki'n käytön kanssa, eli efficiency ja effectiveness.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19084
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Tuo omin päin systeemin kehittely ei kyllä kuulosta kovin hyvältä. Puolen vuoden treenillä on lähtökohtaisesti aloittelijatasolla. Mistä tiedät Kombatekniikoiden ja taktiikoiden toimivan, ellet tavalla tai toiella kamppaile säännöllisesti muiden ihmisten kuin omien oppilaidesi kanssa? Etkä ilmeisesti ole koskaan tehnyt tällaista ainakaan merkittäviä määriä.

Yleensä kun omia lajeja perustetaan, niin on treenattu ahkerasti pikemmin vuosikymmeniä kuin vuosia jonkun muun opastuksessa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Komba

Viesti Kyynikko »

Tällä hetkellä lajisi koostuu kepin ja narujen pyörittämisestä ilmassa ja jonkinlaisesta flow-drillistä jonka tekeminen oli todella pahan näköistä. Tasapainosta tai oikeasta vastustajan voiman manipuloinnista/uudelleen ohjaamisesta ei ollut jälkeäkään.

Kai Jusukin ymmärrät että tällä hetkellä harjoittelusi on yhtä lähellä kamppailua kuin sika helikopteria? Tämän touhun nimittäminen "soturin tieksi" on aika kova heitto :)

Sinun kannattaisi ehkä perehtyä vaikkapa kiinalaisiin lajeihin ja ihan opetella liikkumista ja asioiden tekemistä silleen koordinoidusti ja tehokkaasti ennen kuin lähdet luomaan uutta lajia.....Sisäisissäkin lajeissa on taustalla ihan oikeasti kamppailleiden ihmisten kokemus siitä mitä se on kun joku yrittää vahingoittaa.
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit: 23397
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate

Re: Komba

Viesti TimoS »

Jusukin kirjoitti:Tällöin puolustaja voi nostaa vaikka pikkusormet rajoikseen ja hyökkääjän on päästävä esim. kaulan sivuille puolustuksen 'ohi'.
Entäs kun se hyökkääjä tuleekin puolustuksen läpi? Riski moiseen kun on minusta aika todellinen, jos meinaa vaan, kuten asian itse ilmaisit, nostaa vaikka pikkusormet rajoikseen.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Puolustajan rakenteen täytyy kestää hyökkäyksen voima. Jos pelataan perusäännöllä no use of force tulisi hyökkääjän osata kunnioittaa puolustajan asettamia rajoja ja käyttää tilassa liikkumisen strategiaa voittamiseen.
Jos hyökkääjä meinaa tulla puolustuksen läpi on kyse eri säännöistä tai asiasta.

Minulle soturin polku on kunniallista suhtautumista omaan harjoitteluun ja muihin ihmisiin. Ajattelen sen jokaisen omaksi asiaksi.

Komban idea on pystyä kamppailemaan muiden kanssa, huolimatta heidän lajitaustastaan.
Se on kehittynyt tämäntyylisen vuorovaikutuksen seurauksena ja 'keittynyt kokoon' sellaiseksi kuin se nyt.
Voimaa käytettäessä tekeminen ei merkittävästi eroa joidenkin lajien sparraustavoista. Innovatiivisuus liittyy taistelemiseen ilman voimankäyttöä.

Miellän jokaisen martial artistin kenen kanssa olen harjoitellut kanssakehittäjäksi. Muiden alojen osaajat ovat myös tuoneet kortensa kekoon.
Se että kehitän itse asetekniikoita on eri asia kuin se että kehitän kombaa. Asetekniikoita kehittäessäni saan vaikka veisen lentoradasta dataa tekniikan toimivuudesta. Kombaa kehittäessä palaute tulee suoraan käyttäjiltä ja vuorovaikutuksen onnistuneisuudesta.

Laji on syntynyt tarpeesta vapaamuotoiseen joukkotaisteluun, jossa ei vaadita teknistä osaamista vuorovaikuttamiseen. Samalla tämä mahdollistaa myös teknisen osaamisen harjoittelun ja soveltamisen 'joukkotaistelu simulaatiossa'.
Se on omanlainen tapa suhtautua taistelemisen opettelemiseen improvisaation kautta.
Nyt työn alla on oppimisen kiihdyttäminen esimerkiksi häviämisen kautta. Tulokset ovat lupaavia, eikä ruohonjuuritason palautteessa ole ollut moittimista. Toimintatapa saattaa olla vaan hieman erilainen kuin mihin on totuttu.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21076
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Tämä onkin kiva kun oppositiopaneeli taas normaaliin tapaansa kokoontuu ja peräänkuuluttaa lajilta hyvää toimivuutta paneelin jäseniä itseään kiinnostaviin tarkoituksiin. :peukku:

Suosittelisin kuitenkin, että mieluummin jatkatte omien kiinnostuksenaiheidenne harjoittelua niissä omissa lajeissanne, joissa toimittekin ahkerasti. Komba taas tulisi suhteuttaa Komban omiin tarkoitusperiin. Jos ei nappaa, älkää harjoitelko Kombaa. Se on niin yksinkertaista.

En ainakaan itse ole saanut sellaista mielikuvaa mistään, että Komban tavoitteet menisivät yksyhteen vaikkapa modernien itsepuolustuslajien tai täyskontaktilajien kanssa. Saamani mielikuva on tästä kaukana. Samassa voin rehellisesti sanoa, etten tokikaan hahmota tavoitteita itsekään.

Jos nyt joku haluaa opponoida vaikkapa hieman laadukkaammin, voisi aloittaa siitä että kartoittaa lajin tarkoitukset. Näistä voi esittää jatkokysymyksiä ja tätä onkin jo Jusukin kuvaillut ketjussa ansiokkaasti. Tämän kanssa rintarinnan, kun kartoittaa treenimenetelmiä, alkaa mahdollisesti tulla hyvää pohdintaa tarkoitusperistä itsestään ja treenimetodien sopivuudesta näihin.

Sen sijaan yksittäisten rivien poimiminen ja niiden arvottaminen omista, oletettavasti täysin vääristä lähtökohdista, tunnetaan nimellä olkinuken hakkaaminen.

Jos laji ei kiinnosta edes keskustelun tasolla sellaisena kuin laji de facto on, ei ole mikään pakko keskustella lajista.
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 2597
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Komba

Viesti tapsaattori »

Mulle tuli lajista mieleen, että siinä on vahvasti mukana väkivallattomuuden ideologiaa, joka sitten harjoituksissa näkyy väistelynä, joustamisena ja provosoimattomana liikehdintänä. Erilaiset aseet, joita esitellään, tuntuvat taasen olevan ristiriidassa em. ideologian kanssa.

Miten tuota mainittua sisarellista kosketusta konfliktin purkamisessa käytetään Kombassa? Tiedän, että joissain tapauksissa kosketuksella on hyviä vaikutuksia, mutta että käyttää tietoisesti uhkaavassa tilanteessa? Ite oon saanu toimivan puheyhteyden vihaiseen kadunmieheen juurikin ystävällisellä kosketuksella. Se solvasi ja huuteli hävyttömyyksiä ohikulkeville matkustajille. Halus varmaan vaan huomiota
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Kaikki ideologia on väkivaltaa, mutta ilman sitä on vaikea toimia yhdessä.
Kombaan ei kuulu agressiota, muuten kuin taistelunäytöksissä käytetty suunsoitto herojen osalta.
Se että laitta käden toisen kaulalle voi olla suuri ystävyyden ilmaus. Jos olet pahantahtoinen, on tällaisen vaikutelman antaminen kavalaa, mutta hyväntahtoisena koskettaminen tuntuu tuttavalliselta.

Turva-alalla on vaatimus asiallisuudelle, mutta kaiken vuorovaikutuksen olisi hyvä olla jokseenkin empaattista, jottei pelokkaat tai vihaiset asiakkaat koe itseään uhatuksi.
Niillä alalla työskentelevillä, jotka harrastavat taistelemista on paremmat valmiudet olla rento myös väkivallan uhan alla. Tämä on hyvä asia ja yleensä jopa välttämätön edellytys, jotta turva-alalla työskentelevä voi kokea ylipäätään myötätuntoa tai empatiaa osaa asiakkaista kohtaan.

Aina valtaa harjoittavilla ei kuitenkaan ole sisäsyntyistä kiinnostusta myötätuntoiseen vuorovaikuttamiseen, koska se saattaa vaikeuttaa heidän työtään. Niissä tapauksissa kun asiakkaiden mielipiteellä ei ole väliä on melko sama miten toimii, mutta jos asiakas kuuluu maksavien asiakkaiden piiriin tulisi tilanteen ilmapiiriä tai turvallisuutta koskevat uhat hoitaa kaverillisesti ja asiakasta nolaamatta, vaikka meneillään olisi 'emotional hijack'.

Oma osaamiseni itsepuolustuspuolella liittyy lähinnä tuon empaattisen suhteen kehittämiseen.
Kombassa oppimani kehon käyttö on hyvä pohja tekniikoiden oppimiselle ja olenkin kiinnostunut esimerkiksi aikidosta. Haluan kuitenkin ensin saada mestaritekniikkani valmiiksi, jotta ymmärrän liikkeestä sen puolen.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21076
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Koskeminen on kaksipiippuinen juttu ja arvelisin, että hyvä nyrkkisääntö on ettei kannata koskea sisarellisesti. Poikkeuksiakin toki on tai ainakin se on silloin tällöin onnistunut eräiltä.

Sen provosoivaa vaikutuspotentiaalia ei kuitenkaan voi väheksyä.

Tässä tosin en tiedä, kuinka paljon ollaan minkäkin väkivallan tai sen mallinnuksen pelikentällä, vai ollaanko sellaisella ollenkaan, näin välttääkseni sen että syyllistyisin samaan mistä edellä moitin muita ketjussa.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Koskemiseen on aina hyvä olla toisen suostumus.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21076
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Kyllä. Koskemiseen on hyvä olla toisen suostumus. Suostumus taas voi tarkoittaa monia asioita. Esim seksijutuissa ei lupia kysellä, vaan suostumus aistitaan ja tehdään sopivia yritteitä. Tai kun halataan kaveria niin sitten halataan ja jos se tuntuu hämmentävältä, kaveri ymmärtää hyvän aikomuksen ja jälkikäteissallii. Vastaava periaate myös turva-alalla, paitsi että sille sisarelliselle kosketukselle ei tyypillisesti ole suostumusta. Toisekseen, kun sanoit...

"Keskeisin lisäarvo turva-alalle on juurikin empaattisten taisteluvuorovaikutustaitojen kehittäminen - sisarellinen kosketus, joka purkaa konfliktia."

...herää kysymys, minkälainen tämä sisarellinen kosketus on, joka on nimenomaan lafkanne setin lisäarvo ja siis ilmeisimmin joko puuttuu alalta tai on harvinainen? Alallahan käytetään myös pehmeämpää kosketusta lähinnä rajoittamisiin ja ohjaamisiin, ikäänkuin ohjattuun vapaaehtoisuuteen vedoten. Onko tällainen sisarellista?

Jos taas lähtee sisarellisella kosketuksella nimenomaan purkamaan konfliktia, tilanne on toinen ja se suostumus lohkeaa melko paljon huonommin. Järjestyksenvalvojan ei kannata ajautua siihen tilanteeseen missä konfliktin osapuoli saa mitenkään oikeutettua vaikkapa "mitä sä koskettelet siinä senkin homo!!?" -huutoja ja peräti saavan ympäristöstään ymmärrystä tällaiselle. Itseään ei kannata ajaa pahiksen rooliin ja se kyllä annetaan, jos pystytään.

Kaikki toki riippuu konfliktin laadusta (mitä konfliktilla edes tarkoitetaan?) ja siitä, mitä tuo sisarellinen kosketus tarkoittaa.

Mutta yleisesti ottaen vaikkapa jv:n ei kannata kovin herkästi lisätä arsenaaliinsa kosketuksen tapoja jo nyt hyväksi havaittujen ohjailevien tai toisaalta selkeän voimankäytöllisten lisäksi. Kosketuslupa lohkeaa nimenomaan etäiselle hahmolle joka ainoastaan toimii yhteiskunnan sääntöjen toteuttavana operaattorina. Monipuolisempi setti vaatii taitoa ja on riskialtista. Täysin toinen kysymys on vielä se, kuinka moni alalla toimiva ylipäätään haluaa koskettaa sisarellisesti töitään, mutta se on teidän markkinaraollinen ongelmanne.Kuinka paljon tästä liittyy lajiin ja miltä osin? Pahoittelut, jos tuo sisarellisen kosketuksen konsepti onkin täysin lajista irrallinen ja liittyy vain lafkan toimintaan.

En nyt ihan hahmota kokonaisuutta, lafkan visioitua toimintaympäristöä turva-alalla, avainkäsitteitä (esim sisarellinen kosketus ja konflikti) tai oikeastaan paljoa muutakaan. Toivottavasti koet mielekkääksi vastata näihin kysymyksiin, mitä kautta toivon että asia vastaavasti alkaa aukenemaan. :bow:
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Harjoittelemme kombassa pitäytymistä vallankäytöstä.
Sisarellinen kosketus on varmaa ja lempeää, sellaista joka saa eläimen rauhoittumaan. Pyrimme voittamaan tällaisella asenteella strategisen tilankäytön keinoin, eli keskeisimmin liikkumalla tilassa toisen sivulle tai taakse.

No use of force - no pushing or pulling sanelee reunaehdot vuorovaikuttamiselle. Tämä on kuitenkin lähes mahdoton toteuttaa puhtaasti joukkotaistelussa, koska improvisaatiossa on vaikea havaita kuka voimaa käyttää. Kilpaillessa nopeuttaminen ja voimankäytön lisääminen ovat kuitenkin helpoimpia keinoja voittaa.

Kombassa siis pyritään luopumaan saavutetuista eduista oman kilpailullisen kyvykkyyden suhteen ja pärjäämään esim. tilankäytön keinoin.
Kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus pelata vähemmän puhtaasti, mutta yleensä ihmisiä kiinnostaa voittamista enemmän hyvätapaisuus ja ilmaisun laatu.

Tällätavoin voi käytännössä harjoitella kykyä olla käyttämättä valtaa, vaikka sitä olisi ja sen käyttämisestä olisi apua oman tavoitteen saavuttamiseen.

Asiakaspalvelussa kyky voi näkyä vaikka vakuuttavuutena ja jämäkkänä ystävällisyytenä.
Se käytetäänkö työtehtävässä kosketusta on jokaisen oman harkinnan takana, mutta sisarelliseta koskettamista täytyy harjoitella, jotta siinä voi olla hyvä. Hyvällä hengellä pääsee yleensä pitkälle.

Vallankäytöstä pitäytymisen vastakohta on valta-aseman hyväksikäyttö. Tämä tapahtuu yleensä muiden kustannuksella auktoriteettiin nojaten.
Power corrupts, complete power corrupts completely.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19084
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Lasse Candé kirjoitti:Tämä onkin kiva kun oppositiopaneeli taas normaaliin tapaansa kokoontuu ja peräänkuuluttaa lajilta hyvää toimivuutta paneelin jäseniä itseään kiinnostaviin tarkoituksiin. :peukku:

Suosittelisin kuitenkin, että mieluummin jatkatte omien kiinnostuksenaiheidenne harjoittelua niissä omissa lajeissanne, joissa toimittekin ahkerasti. Komba taas tulisi suhteuttaa Komban omiin tarkoitusperiin. Jos ei nappaa, älkää harjoitelko Kombaa. Se on niin yksinkertaista.
Jos kyseessä on kamppailulaji, niin siinä varmaan pitäisi lähtökohtaisesti kamppailla ja/tai harjoitella kamppailua varten. Eri lajeissa kamppailu voi olla erilaista. Voidaan kamppailla lyönnein tai potkuin joko vaikutusta hakien tai pisteitä tuottaviin kosketuksiin pyrkien, voidaan pyrkiä hallitsemaan toista painiottelin tai voidaan pyrkiä vahingoittamaan toista asein. Mutta jotain kamppailua siihen tulisi kuulua tai sitten kyseessä ei ole kamppailulaji vaan jotain muuta liikuntaa, josta keskustelu kuuluu Kahvilan puolelle.

Jotta lajia voisi pitää onnistuneena tai järkevänä, tulisi sen treenimetodien myös olla sellaisia, että niillä kehittyy tehokkaasti sellaisessa kamppailussa, jota lajissa on tarkoitus käydä. Ainakaan itse en ole vakuuttunut että Komban kohdalla asian laita on tämä, oli se opetettava kamppailu sitten minkä tyyppistä tahansa - mikä ei olekaan minulle täysin selvinnyt.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21076
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Taas palataan Capoeira-pointtiini. Kamppailulajistatus on melko liikkuva jutska. Aikoinaanhan toki väännettiin vastaavaa myös kädenväännöstä. En tiedä mikä on tällaisessa paras tapa, mutta kamppailulajistatuspohdinta ei ole binäärinen. Ja lajialueille sopii myös kamppailua jotenkin läheltä tai kaukaa liippaavat asiat.Jusukin,
Nyt taas puhut lajista, mikä tietenkin on otsikon kannalta erittäin hyvä. Tuon pelijutun ja joukkotaistelun yhteys turva-alaan taas jää nyt kysymysmerkiksi. Toisekseen sillä alalla vallankäyttö ja auktoriteettiaseman hyväksyminen on osa juttua, toki riippuen mitä sillä tarkoitetaan.

Toiseksi viimeinen kappale toki avaa juttua hieman, mutta tällöin täytyy kysyä onko turva-alalla toimimisen visionne siis yksinkertaisesti antaa lajikoulutusta Kombassa, koska alalla toimiva voisi hyötyä siitä?

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
AriJ
Ars Dimicatio
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Jasse
JKOO
Kuvake
Joeli T.
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Jusukin
Kuvake
kallev
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kuhmu
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Nico
Oar
Kuvake
Paanari
Petri Puolakka
sinappi
Taijin harjoittaja
tapsaattori
tohtorismies
Veepee
zzxx