Joukkotapot

Keskustelua yhteiskunnallisista ja vakaumuksellisista aiheista. Edellyttää kirjautumista. Muista kohteliaisuus, kunnioitus ja alueen säännöt.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Joukkotapot

Viesti MtJ »

Juu, itsekin luin, että jonkinlainen viesti oli. Liekö siitä selvinnee asian osalta lisää? Tuo lääkeasia on ainakin omasta mielestäni sellainen, josta voi löytyä jonkinlainen selitys tapahtumille.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Joukkotapot

Viesti flammee »

Mjölnir kirjoitti:Jotenkin hupaisaa, että somessa muslimiterroristit-öyhöttäjät eivät ole jakaneet tätä Vegasin tapahtumaa, kuin ehkä kommentoineet, että ISIS on sanout tämän ampujan kääntyneen muslimiksi. Aivan kuin se olisi joku taika, jossa muuten täysin mentaalisesti tasapanoinen, seniori-ikäinen valkoinen heteromies, ehkä jopa lihansyöjä, päättää välittömästi alkaa silmittömästi tappamaan vääräuskoisia.

Kukaan ei ole heistä myöskään rinnastanut tätä tapahtumaa terrorismiin...
Muslimiterroristiöyhöttäjillä se kiinnostuksen kohde on muslimiterroristeissa, ei muihin terroristeihin tarvitse kiinnittää niin paljoa huomiota. Vaikka se nyt kuulostaakin hieman kaksinaismoralistiselta, niin logiikka on siinä että kotoperäiset terroristit ovat vähän niinkuin välttämätön pakko(koska on epärealistista että kaikki tapaukset saataisiin estettyä), muslimisellaiset eivät, vaan niihin voidaan vaikuttaa poliittisilla päätöksillä liittyen maahanmuuttoon. Samasta syystä ei samoissa piireissä puhuta niin paljoa muustakaan kotoperäisestä rikollisuudesta. Se ei tarkoita sitä etteikö se olisi yhtä vakavaa, vaan pelkästään sitä että se ei ole "ylimääräistä".
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Joukkotapot

Viesti flammee »

Yksi teoria oli myös sellainen että kyseessä olisi demonstraatio että mitä nykyisillä aselaeilla voi saada aikaiseksi.. Ilmeisesti kuitenkin mies oli aidosti asehullu, että eipä kait vissiin kuitenkaan.

Sitten on se ISISin väittämä, mutta jos muuta todistusta ei ole kuin että ISIS väittää näin, niin ei taida riittää.

Mielenterveysongelmat on toki, mutta koska nykyään mielenterveysväittämät tuppaavat ilmestymään monissa tapauksissa jo melkeen ennenkuin on syyllistä tunnistettu, niin ei sitä suorilta usko. Voi olla, mutta odottelisin vielä lisää matskua ennenkuin laittaisin panoksia tämän veikkauksen taakse. Nuo lääkkeethän eivät kaiketi kuitenkaan aiheuta agressiivisuutta kuin harvinaisissa tapauksissa, että jos terroristi on vetänyt masennuslääkettä, niin ei se suoraan tarkoita mitään. Tuossa sanottiin että joidenkin tutkimusten mukaan aiheuttaa, mutta lieköhän sitten olemassa joitakin tutkimuksia joiden mukaan ei aiheuta.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 18193
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 333 kertaa
Tykätty: 195 kertaa

Joukkotapot

Viesti Lasse Candé »

Kun tyyppi alkaa tuolla tavalla tappamaan ihmisiä, ainakin minä laittaisin melko nopeasti panoksia mielenterveysongelmaveikkauksen taakse.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10928
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Joukkotapot

Viesti flammee »

Riippuu miten määrittelee, toki varmaan mielenterveyspuolelle sopii vaikkapa sellainen määritelmä että on täysin vailla empatiaa mutta veikkaisin että kaikki tällaiset eivät kuitenkaan lähde tappamaan ihimisiä. SIinä mielessä siihen tarvitaan jokin muukin motivoiva tekijä, eli se varsinainen syy. Kahjoimmat tapaukset toki kehittävät itselleen sellaisen syyn vääränlaisesta katseesta tms. Tää nyt oli kuitenkin toteutettu silleen suunnitellusti, eikä hetken mielijohteesta, että siinä mielessä kyse ei ollut pelkästään siitä että oli napannut lääkettä joka nosti agret pintaan, vaan että sillä oli vakaa ja aikaa kestävä päätös toteuttaa juttu.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90751
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 436 kertaa
Tykätty: 154 kertaa

Joukkotapot

Viesti Mika »

Taas joku hullu päätti toteuttaa itseään. :(
New Yorkin terrori-iskusta epäilty 29-vuotias mies on kotoisin Uzbekistanista. Epäilty oli saapunut Yhdysvaltoihin laillisesti vuonna 2010.

Ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja 11 loukkaantui, kun mies ajoi vuokratulla avolava-autolla ihmisten päälle eteläisellä Manhattanilla Tribecan alueella tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Joukkotapot

Viesti MtJ »

Mulla on tämmöinen ajatus, jota olen pyöritellyt näihin liittyen. Kun väkivallan määrä laskee yhteiskunnassa sitä mukaa, mitä sivistys "etenee", sen harvemmin näemme näitä terroritekoja ja joukkotappoja. Kuitenkin on niin, että emme voi estää niitä tapahtumasta, koska nyky-yhteiskunnassa on niin monen tason yksilöitä, ettei sivistys ja asiallinen käytös milloinkaan tavoita kaikkia.

Lisäksi maailmassa on monen tasoisia yhteiskuntia, joissa on totuttu ratkaisemaan asiat väkivallalla. Mitä väkivaltaisempi aiempi sosiaalinen ympäristö on ja mitä enemmän kauheuksia on tapahtunut, sen todennäköisempää on, että yksilö turvautuu väkivaltaan, sillä näkee sen realistisena ratkaisumallina ja tilalle ei ole tarjottu mitään muuta. Ei ole tietä ulos siitä kuviosta.

Joidenkin yksilöiden kohdalla on mahdotonta estää kauheuksia tapahtumasta mielenterveydellisistä syistä. Mutta uskoisin, että näitä on vähemmän. Kuitenkin enemmän, kuin "ei yhtään".

On tietysti itsestään selvää, että meilläkin on monenlaista yksilöä maassa. Kuitenkin se tausta, josta yksilö ammentaa toimintamalleja, sekä se, mitä vaihtoehtoja tarjotaan yksilölle selvitä kriiseistä, tarjoaa sitten sen lopullisen ratkaisun sen välille, lähteekö yksilö toteuttamaan AMOK-juoksua vai ei. Monesti laajan yksilönvapauden maissa yksilölle annetaan myös kova vastuu siitä, että hoitaa asioitaan eteenpäin. Ja tässä ratkaisussa on hyvät puolensa. Kuitenkin yksilölle, joka tippuu auttamisen tuolle puolen taustastaan tai muista asioista johtuen, voi olla ainoa järkevä ratkaisumalli se terroriteko. Sillä siis saadaan itselleen ääni ja huudetaan ikuisuuteen oma nimi. Terroriteko ja joukkosurma ovat pelkästään yksilölle se helppo tapa. Ja niinkuin on nähty, niin sehän houkuttelee joitakin yksilöitä.

Nyt yhteiskunta etsii ratkaisua ensitason ratkaisuista. Mielenterveyden resursseista. Aselaista. Turvapaikkalainsäädännöstä. Rangaistuksista. Sosiaalipuolelta. Mistä tahansa.

Ei kuitenkaan etsitä niinkään paljon ratkaisua sieltä, missä se voisi auttaa. Tekijästä uutisoidessa on sivuttu asiaa, siis yksilön omia ongelmia. Mutta ei pureuduttu kuitenkaan lopulta siihen, mitkä ovat joukkosurmaa edeltäneet hetket ja mikä on se viimeinen asia, joka sai päätöksen kauheuksien tekemisestä varmistumaan. Koska mielestäni se on yksi tärkeimmistä hetkistä, mihin voisi ehkä vaikuttaa, edes jollakin tasolla.

Mielestäni joukkosurmaaja kypsyy kuin hedelmä. Hetki hetkeltä se kypsyminen on lähempänä, kunnes jälleen tapahtuu. Jos siihen tilaan, jossa tuo kypsyminen kauheuksien tekemisestä on vasta ajatuksen tasolla ja saisi vaikutettua ennalta yksilöön siten, että joku taho tarjoaisi ulospääsyn, se saattaisi vaikuttaa tuleviin tapahtumiin ja kenties estää joitakin joukkosurmia.

Nykyään Suomessakin on tarjolla monen tason toimijaa, jotka tarjoavat periaatteessa apua. Mutta avun hakemiseen tarvitaan se ensi askel, jota ei moni aio edes koskaan ottaa. Kuka mistäkin syystä se askel jää ottamatta. Lisäksi nykyiseen aikakauteen kuuluu olennaisena osana "hienotunteisuus". Kaikki pyrkivät neutraaliin kanssakäymiseen toisten kanssa ja sen vuoksi yksilölle jää taas se oma vastuu vaatia enemmän hoidolta/ennalta ehkäisevältä hoidolta. Resurssipula on myös yksi asia tässä, nimenomaan kentällä (sairaanhoito, mielenterveys, jne).

Meiltä puuttuu paitsi uskallusta, myös resursseja ja jokin tapa, millä vaikuttaa tuleviin tapahtumiin edes vähäisellä tasolla. Prosessi, jolla nykyisellään joukkosurmia miettiville saadaan se toinen vaihtoehto ajoissa näkyviin. Se, että estetään näitä tapahtumia suorilla toimenpiteillä, on hyvin vajavainen toimintatapa ja tuottaa tulevaisuudessakin joukkosurmia.

Tiivistettynä kysymys kuuluu, millä saada yhteys tulevaan joukkosurmaajaan, jota emme tunne? Millä tarjota tälle yksilölle muitakin malleja saada oma ääni kuuluville, ennenkuin on myöhäistä? Koska nykyisellään sitä mallia, jolla tuodaan se yksilön ääni kuuluviin tarpeellisin osin, ei niitä oikeasti ole.

Me vaan keskitytään estelyyn ja jälkiviisasteluun, kun pitäisi keskittyä estämiseen ennalta.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90751
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 436 kertaa
Tykätty: 154 kertaa

Joukkotapot

Viesti Mika »

Tuo on hyvää pohdintaa MtJ:ltä.

Valitettavasti tätäkään joukkosurmaa ei osattu ennakoida. :(
Viranomaisten mukaan Texasissa ainakin 26 ihmisen kuoleman aiheuttanut kirkkoampuja oli yli 20-vuotias valkoinen, miespuolinen henkilö.

Texasin osavaltion yleisen turvallisuuden osaston mukaan ampuja oli pukeutunut mustaan, taktiseen sotilasasusteeseen ja luotiliiviin, kun hän saapui kirkon viereiselle huoltoasemalle noin klo 11.20 aikaan sunnuntai-aamupäivänä.

Ampujan kerrotaan ylittäneen tien kirkolle, jättäneen autonsa ja aloittaneen ampumisen Ruger AR -rynnäkkökiväärillä jo ennen astumistaan sisälle kirkkoon. Kirkosta poistumisen jälkeen ampuja kohtasi ulkopuolella paikallisen asukkaan, joka ampui joukkoampumisesta epäiltyä kiväärillään. Epäilty pudotti tällöin aseensa ja pakeni autollaan. Hänet löydettiin autostaan kuolleena läheltä Wilsonin ja Guadalupen piirikuntien rajaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90751
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 436 kertaa
Tykätty: 154 kertaa

Joukkotapot

Viesti Mika »

Noin viikko ehti kulua, kun taas joku päävikainen päätti tappaa ihmisiä... :(

At Least 3 Dead In Rancho Tehama Shooting At Home, School; Shooter Killed
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
Risto R
etupotkija
Viestit: 3047
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Joensuu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Joukkotapot

Viesti Risto R »

Tuo oli muuten hyvää mietintää MtJ:ltä. Tähän liittyy nyt vahvasti se että nythän tuollaisen rikoksen pelkkää valmistelua ollaan kriminalisoimassa. Aikaistaako tämä lainsäädäntö sitä pistettä, jolta ei ole paluuta ja vaikeuttaako se esimerkiksi jo valmisteluja tehneen yksilön mahdollisuuksia päästä tilanteesta pois?
Joensuun historiallisen miekkailun seura
"I [sword] am Royal, enforce justice, propagate goodness and destroy evil." -Fiore dei Liberi, 1409

Liity etupotkijaksi!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90751
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 436 kertaa
Tykätty: 154 kertaa

Joukkotapot

Viesti Mika »

Taas joku sekopää ajoi autolla väkijoukkoon. :(

https://yle.fi/uutiset/3-10174308?origin=rss
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1148
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 55 kertaa
Tykätty: 71 kertaa

Joukkotapot

Viesti Atticora »

Mtj kirjoitti:Tekijästä uutisoidessa on sivuttu asiaa, siis yksilön omia ongelmia.
Komppaan, hyvää mietintää. Ylipäätään toimintamallien omaksumisen osalta medialla on kädet veressä tässä asiassa. Tappajiin kiinnitetään edelleen aivan liikaa huomiota. Tekijästä pitäisi uutisoida neutraalisti ja mahdollisimman vähän. Kuvat nou nou. Auttajia pitää glorifioida. Asiahan on tiedostettu jo (kymmeniä?) vuosia. Ainakin suurimpien viestimien pitää nyt sopia joku linja ja noudattaa sitä tarkasti. En tiedä onko mahdollista, kun toisessa vaakakupissa on rahaa.
Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Joukkotapot

Viesti fudo »

Kanadalaiset viestimet tietävät kertoa tuosta Toronton 25-vuotiaasta tekijästä mm. seuraavaa: Ei rikosrekisterissä, ei poliisin seurannassa. Mielenterveysongelmia. Pyrki sotilaaksi viime syksynä, mutta pyysi vapautusta kahden viikon palveluksen jälkeen. Ei ymmärrä annettuja ohjeita. Sosiaalisesti kyvytön. Joutunut olemaan vastoin omaa tahtoaan selibaatissa (engl. incel, involuntarily celibate). Vihaa naisia, pitää raiskausta hyväksyttävänä. Kuuluu somessa jonkinlaiseen incel-armeijaan, joka taistelee naisia ja seksiä saavia miehiä vastaan.

Niinpä ei ole yllätys, että uhrit olivat enimmäkseen naisia. Toistaiseksi kuitenkin vain yhden uhrin, 25-vuotiaan naisen, henkilöllisyys on kerrottu.
空手に先手なし
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Joukkotapot

Viesti DeusVult »

Uuden Seelannin Christchurchissa on ammuttu ilmeisesti kahdessa moskeijassa. Uhreja noin 50. Ilmeisesti yksi päätekijä, mutta mahdollisesti muutama apuri.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/db4 ... 2731ebe33a

Tekijän motiivina vaikuttaisi olleen viha Islamia kohtaa. Tämä ilmeisesti julkaisi ennen tekoa netissä tällaisen Breivik-henkisen manifestin, jossa luettelee muslimeiden tekemiä terroritekoja ja muuta sellaista, mainiten muun muassa Oulun raiskaustapaukset. (tästä nähtäneen otsikko tai pari myöhemmin myös suomen iltapäivälehdissä, jahka ne tuon huomaavat)Pienellä vaivalla löytää netistä (esimerkiksi eräältä tunnetulta anonyymiltä kotimaiselta forumilta) ampujan kuvaaman go-pro videon itse tilanteesta. Videolta näkyy, että ampuja on varustautunut useilla pitkillä, vähintään puoliautomaattisilla aseilla, hologrammitähtäimillä, ja useilla yhteen niputetuilla lippailla. Kaikki aseensa ampuja on koristellut kauttaaltaan jonkinnäköisillä iskulauseilla.

Itsesuojelun näkökulmasta tilanne vaikutti erittäin kusiselta. Tila on pieni mutta avara, eikä tarjolla näyttänyt olevan paljoa pako- tai piilopaikkoja. Ampuja palaa tilaan muutamankin kerran, ja ampuu maassa makaavia uhreja tai sellaisiksi tekeytyviä "varmuuden vuoksi" useita kertoja. Muutama uhri ammutaan myös ulkona kadulla. Koko tilanne alusta loppuun kesti vain muutaman minuutin. Yksi paikallaolija yrittää joko taistella ampujaa vastaan tai juosta tämän ohi, mutta juoksee suoraan päin kivääriä ja tulee ammutuksi. Tekijä on ilmeisesti noin nelikymppinen, hyväkuntoisen näköinen mieshenkilö, eli lähitaistelu olisi normaalilta, ei-alan mieheltä todennäköisesti kuitenkin jäänyt viimeiseksi.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3450
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 22 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Joukkotapot

Viesti obmijoy »

Video teosta..
paljastus:
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

Seuraajat

Alapotku
Kuvake
Beorn
Kuvake
DeusVult
Jaska
Jörri
kimmokammo
Lasse Candé
MikkeM
Kuvake
MtJ
obmijoy
PetriP
Kuvake
Point
Kuvake
Risto R
Kuvake
TimoS
YJT