Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kamppailulajit ja media

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 101
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Kamppailulajit ja media

#1951

Viesti Lasse Candé »

En itse pitänyt sitä kovin relevanttina juonteena vielä eilen, että mikä vapaaotteluliiton rooli tässä on ja pitääkö irtisanoutua jne.

Se kuitenkin että täällä tuodaan toisaalta kilpakamppailuvaikuttajan suunnalta esiin hieman kysellen ehdottaen, että eikös tämä ole vain poliittista toimintaa ja täten ihan OK, nostaa tämän tapetille. Eikä yksin se, vaan kun ainakin kaksi muuta näkee joko kiinteitä yhteyksiä natsismin ja vaparin välillä tai pitää komboa jokseenkin luontevana.

Kun täällä tulee tällaisia esiin, siitä tulee yksittäisen seuran sijaan koko lajin kysymys, että miten laji suhteutuu tähän. Ja tietenkin myös muut lajit ja koko kamppailuskene.

Ehkäpä tilanne kaipaa kannanottoja siitä, onko kyseessä yksityisasia vai pitääkö natseja sulkea pois lajeista. Tämä keissi saattaa nostaa tällaisen keskustelun esiin ja hups, sepäs tekikin sen jo.

Ilellä on hyvä pointti siitä että jos on rasisminvastaisia arvoja mukana, niin ainakin tällöin on ristiriita. Jos vapariliiton arvoihin kuuluu rasismin vastustaminen, niin tällöin tästä saattaa tulla ennakkotapaus siitä miten toimitaan kun tämä arvo laitetaan testiin.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 99
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kamppailulajit ja media

#1952

Viesti Andy »

Ohjaajavalinnat on tietenkin sitten eri juttu ja seuran sisäinen asia, miten ne halutaan jakaa. Tässä luonnollisesti vaikuttaa jo henkilön persoona ja muut henkilökohtaiset ominaisuudet, että miten sopivaksi hänet katsotaan tehtävään.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 4951
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Kamppailulajit ja media

#1953

Viesti Mänzy »

Andy kirjoitti: syys 5, 2018, 10.24 Demokratiassa on sallittua olla natsi, kommunisti, anarkisti, islamisti jne. kunhan ei tee rikoksia. Harrasteyhdistyksen on sangen hankala lähteä tekemään kurinpitotoimia tämän johdosta.
I call bullshit. Mitään virallista "kurinpitotointa" ei tarvita, sanotaan vain kyseiselle joukkotuhontafanille ja valkoiseen ylivaltaan säälittävästi tarrautuvalle, ettei ole tervetullut enää.

Painotan, etten ole sanelemassa kyseessä olevalle seuralle kuinka edetä. Tiedän kuitenkin miten itse vastaavassa tilanteessa toimin.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Kamppailulajit ja media

#1954

Viesti Point »

luupää kirjoitti: syys 5, 2018, 11.15 Ilmeinen ja IMO suhteeton imagohaitta poislukien...våi herregud....joku kalju vapari/bjj dude on kallella kansallissosialismiin. Stop the press! Mulle ei tuottaisi mitään ongelmaa retuttaa pikku sosiopaatteja FFGlle jos tekisin jotain niinkn tyhmää että muuttaisin turkuun.
Point kirjoitti: syys 4, 2018, 22.20 Henkilökohtaisesti en mitenkään sympatiseeraa ko, ideologiaa ja mielestäni on hyvä, että se tuomitaan ainakin julkisesti eikä pyrittäisi normalisoimaa sitä ”mielipiteeksi muiden joukossa yms sananvapaus vääristelyä/whataboutismia”
Veli Pont Todistaa väkevästi! Meidän ei todellakaan pidä hyväksynnällä normalisoida aatetta tai liikettä joka käyttää väkvaltaisia/vallankumouksellisia tunnuksia, uhkaa suoraan ja epäsuoraan väkivallalla, haluaa konkreettisesti rajoittaa keskeisiä ihmisoikeuksia ja vastustaa edustuksellista demokratiaa.

Hähä...

:P
Haluan myös täsmentää, että irtisanoudun myös Stalinin vainoista ja erityisesti turkistarhaiskuista.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 7

Kamppailulajit ja media

#1955

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Eli sä siis kannatat Tuomiojaa? Pelkkä irtisanoutuminen ei enää nykyään riitä Point. Irtisanoutumisen lisäksi pitää myös pyytää anteeksi, tuomita ja katua aktiivisesti!

:)
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 11111
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Kamppailulajit ja media

#1956

Viesti flammee »

Jaa-a, sopiiko sitten kamppailuseuran heittää kaikki muslimit pihalle, koska islamistit, terrorismi, naisten epäoikeudet, sharia jne.. :D Tai pitäisikö bannata potkusta koska linkittää väkivaltaisen äärijärjestön (=varisverkosto) materiaalia tänne, eli melkeen niinkuin kuuluu sellaiseen. ;)
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2188
Lauteille: Maaliskuu 2005

Kamppailulajit ja media

#1957

Viesti ka1 »

Kuva
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 67
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Kamppailulajit ja media

#1958

Viesti Ile »

Onhan se epäreilua leimata kaikki ihan tavalliset natsit muutaman äärinatsin takia. :)
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Kamppailulajit ja media

#1959

Viesti Point »

flammee kirjoitti: syys 5, 2018, 20.05 Jaa-a, sopiiko sitten kamppailuseuran heittää kaikki muslimit pihalle, koska islamistit, terrorismi, naisten epäoikeudet, sharia jne.. :D Tai pitäisikö bannata potkusta koska linkittää väkivaltaisen äärijärjestön (=varisverkosto) materiaalia tänne, eli melkeen niinkuin kuuluu sellaiseen. ;)

Tulihan se sieltä
:lol: :lol: :lol:
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Kamppailulajit ja media

#1960

Viesti AriJ »

....mutta periaattessa kai harrastukseen kuin harrastukseen jää samanhenkisiä porukoita (sanonta "ennemmin tai myöhemmin sali alkaa muistuttamaan opettajaansa" :D ). Ja ymmärrettäväähän tuo on, siellä kuitenkin saattaa viettää ison osan vapaa-ajastaan jos oikein homma osuu omaan kiinnostukseen ja intoa riittää.

Ihmiset kuitenin puhuvat asioistaan ennen ja jälkeen treenien, ja jos on jotain muutakin yhteistä tapaamista sen matolla väännön lisäksi... liian eriävät mielipiteet saattavat ajaa porukoita toisille treeninhakutatameille.

Ja tämä lienee ihan luonnollista laumautumista.

Onhan se hyvä taas että on erilaisia opettajia jotta erilaiset oppilaat voivat löytää itselleen treeniympäristön jossa viihtyvät ja kehittyvät helpommin.
______________________
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 7

Kamppailulajit ja media

#1961

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Ôari kirjoitti: syys 6, 2018, 07.11 ....mutta periaattessa kai harrastukseen kuin harrastukseen jää samanhenkisiä porukoita (sanonta "ennemmin tai myöhemmin sali alkaa muistuttamaan opettajaansa" :D ).
Ai? Itse en ole törmännyt moiseen missään. Lajeja (myös kamppailun ulkopuolelta) ja saleja on vuosien saatossa tullut nähtyä kymmeniä.

:)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 3845
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Yhteystiedot:

Kamppailulajit ja media

#1962

Viesti Puni »

^jos se pätee vaan (henkilö)kulttilajeissa? :>
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kamppailulajit ja media

#1963

Viesti Kari Aittomäki »

Noei.
En ole huomannut että esim Aven vasemmistolaistausta ois ketään juurikaan puristanut.
Ehkä asiaan on lievästi vaikuttanut se että hän sijaitsee nykyän ikäänkuin pelilaudan toisella puolella.

Minä en muista kuin yhden aatteellisen kamppailuseuran (skinejä) ja se lento oli lyhyt.
Takavuosien TUL-seuroissakin se aate oli kovasti taustalla ja se silkka syrjintä oli sellanen voimaannuttava katkeruudenlähde.
Tosin 50-60-luvulla on asia saattanut olla toisinkin.

Eli voin toki olla väärässäkin.
Minä silti näen tässä nosteessa vähän samaa klangia kuin sillä, että vaparijutun alkuvuosina otin seuraan myös puolikrimejä katujätkiä ja sain kuin sainkin sälleistä käypäisiä kehäveikkoja. Jotten profiililikin muuttui... ainakin kotvaseksi.
Toihan ne omat jännitteensä sinne treeneihin mutta ei se pelkkää negaatiota ollut. Ainakin kokemattomammat tajus että päättäväisyyden edessä katumaine ei paljoa merkitse.

Paremmin kävi kasarilla kun otin treenin alle puolenkymmentä tarkkislaista, joille karateoppiin pääsyn ehtona oli talvenselän aamulenkit.
Kaskun asustin samalla alueella, pahamaineisessa Koivuhaassa.
Sällit ilmesty uskollisesti aamuisin oven taakke ja parivuotta myöhemmin joka sälli toi nuorten SM-kisoista mitalin.
Joka tättäri sai myös elämästä kiinni ja hommas kunnon ammatit.

Mitä mä yritän pihistä on se että kamppailuyhteisöt ovat hyviä paikkoja karsia kaikki aatteellinen kuoha ja olla vaan niinku sälli muitten joukossa.
Vaikkakin se muutaman vuoden HS-juttu toikin esille aatteellisia jännitteitä Venäjänmaalla. Kun neonatsit vapaanyrkkeilee ja antifa-osasto treenaa veitsiä ja keppejä.

Eli vastustan ankarasti aatteellisten kamppailuseurojen ajatusta. Niitä voi olla mutta minusta ne ovat pikemminkin jotain Guardianangelsin tapaisia ryhmittymiä joissa hiukan myös treenataan.

FFGn urheiluprofiili on siihenmittaan valurautaa ettei sitä tämmönen pikkupuhuri paljo nitisytä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 238
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Kamppailulajit ja media

#1964

Viesti Mika »

HarriN toimi järkevästi, kun hän otti tilanteeseen kantaa tuoreltaan. :jepa:

Heilimö rehellisesti myöntää olevansa mitä on. Hallituksesta hän erosi. Se, tekeekö seuran hallitus muita päätöksiä, jää nähtäväksi.


Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 31
Viestit: 11111
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Kamppailulajit ja media

#1965

Viesti flammee »

Kari Aittomäki kirjoitti: syys 7, 2018, 02.26 Mitä mä yritän pihistä on se että kamppailuyhteisöt ovat hyviä paikkoja karsia kaikki aatteellinen kuoha ja olla vaan niinku sälli muitten joukossa.
Joo, asiahan on vähän niinkuin näin.. Että jos samassa tilassa ollaan treenaamassa niin ei ne aatteelliset ideologian eroavaisuudet oikein merkitse mitään.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Warbaryan ja 51 kurkkijaa