Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Portsarit

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

sinappi
etupotkija
Viestit: 3303
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Portsarit

Viesti sinappi »

MikaM kirjoitti: loka 8, 2018, 10.04 No eikös Kari lopettanu viimesen kirjotuksensa 'se on mennyttä aikaa'?
Juu, mutta kirjoituksessa myös preesensissä todettiin, että ne aseet narikassa ovat arkea, minkä vuoksi vastasin jotain. Markka-aikana en ollut kyllin vanha baariin, että siitä ajasta minun on paha mitään sanoa.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6416
Lauteille: Lokakuu 2009

Portsarit

Viesti Ile »

airakti kirjoitti: loka 7, 2018, 19.56 Joo, meinasin. 80 ja vielä 90-luvun alussa kun juuri mitkään ravintolat ei ollut Jouluna auki, me olimme, liksat nousi yli 500mk/h, ja kyllä, töitä sai tehdä, 5h vuoron jälkeen oli fyysisesti ihan puhki.
Tuli näistä mieleen, että paljonkohan Kallen poket Eki ja Antti ehti tienata urallaan? Taisivat tehdä samaa ovea yli 20 vuotta, olisko Antilla ehtinyt tulla jopa 30 täyteen..? Toki siellä oli narikan puolelle aika monta jakamassa kokonaispottia, mutta kyllä kantisjonolaisilta sujahti aika tukevasti seteliä käteen portinvartijoille.
pukeonfloor
nilkkaanpotkija
Viestit: 33
Lauteille: Elokuu 2018
Etulaji: Defendo, lukkopaini/bjj

Portsarit

Viesti pukeonfloor »

sinappi kirjoitti: loka 8, 2018, 09.54 Ymmärrän että sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Minusta ja ymmärtääkseni myös lainsäätäjän mielestä järkkärin pitäisi olla lain oikealla puolella. Sellaiset ravintolat, joiden tuotto perustuu aseistettujen rosvojen juottamisee sietävätkin lakata olemasta.
Tästä olen ihan samaa mieltä. Ihmetyttää kovin miten silti vähän joka kaupungista löytyy niitä lähiöpubeja joiden liikeidea nimenomaan perustuu aseistettujen rosvojen juottamiseen. Keskustan yökerhot taas saavat sanktioita jos pöydissä on liikaa tyhjiä laseja
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

sinappi kirjoitti: loka 8, 2018, 09.54 Kari Aittomäki, rattijuoppojuttu tuli toisesta ketjusta, jossa puhuttiin niistä kännissä baariin ja pois hirvipyssyjen kanssa körötelleistä isännistä. Kyllä minä soisin, että kännissä ajelijoista ilmoitettaisi. Laskisi kynnystä lähteä uudelleen rattiin, kun siitä jäisi kiinni. Kännissä autoilijat kuitenkin aiheuttavat ison siivun liikennekuolemista.

Tuo rosvopyssyjen kerääminen narikkaan kuulostaa minusta aivan jostain Reijo Mäen Vareksista revityltä. En tunnista tuollaisen ilmiön olemassaoloa 2000-luvun Suomessa - ainakaan siten että se olisi arkea. Poliisihan tekee myös ravintolatarkastuksia.

Mitä haittaa siitä sitten on, jos otetaan baarireissun ajaksi mutka narikkaan ja annetaan lähtiessä takaisin? Se laskee turvallisuutta yleisellä paikalla, jos luodaan kulttuuri, että viihteelle voi lähteä aseen kanssa. Baariin aseen kanssa tulevat luuserit kun usein ovat ihmistyyppiä impulsiivinen väkivaltarikollinen. Ei ole kerta tai kaksi, kun baarireissun päätteeksi rosvo sohii FN-Browningin kanssa, kun joku katsoi tai sanoi pahasti. Tätä sekoilua ei tarvita lisää.

Ymmärrän että sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Minusta ja ymmärtääkseni myös lainsäätäjän mielestä järkkärin pitäisi olla lain oikealla puolella. Sellaiset ravintolat, joiden tuotto perustuu aseistettujen rosvojen juottamisee sietävätkin lakata olemasta.
Vai niin.
No, tietysti poliisityötä voi tehdä monella tavalla ja julkisuuskuvaan kuuluu tuo asiantuntija-klangi.
Mutta aikanaan, tilanteitten jälkipeleissä kun poliisit pääsivät tonteille, hyvin yleinen virkamieskysymys näissä tietyissä paikoissa oli "oliko kenelläkään mitään päällä?"
Eli riisuitko ketään aseista/ näitkö kahvoja ja onko se tapaus jossain ja kenties vielä menopäällä?

Impulsiiviset kun tosiaan ovat impulsiivisia ja tilannetta tarkkailleella kokeneella saattoi olla tilanteeseen jotain annettavaa.
Sellaset poliisimiehet olivat mukavia kontakteja. Ja niitä oli. Varmasti on yhä.

Noista aseista, kyseessä on enimmin imago. En muista kuin muutaman tapauksen joissa nää ammattikonnaroolia kantavat olisivat käyttäneet asetta muutakuin varsinaisissa bisneksissä.
Ja silloinkin se oli enimmin uhittelua.
Sekopalloiset sekakäyttäjät ja muut hysteeriset ovat hiukan eripeli.
Lukemani perusteella nykyään jopa mustalaispojilla on mutkia kannossa tai lähisaatavilla.
Josta muistuu eräs tapaus kun eräs pääroiston tukimiehistä livahti ulos ja meni autolleen, oli just avaamassa takaluukkua kun huomasi mun katselevan. Näytin no-no-merkkiä, jätkä jäykisty, nyökkäs ja lähti maleksimaan tiehensä.
Se mesta oli sovitusti sellasta neutraalia aluetta, sisällä ei juttuja ratkottu.

Eli jollet tajua miksei portsari voi alkaa vasikaksi niin sitten et tajua.
Sanotaanko vaikka niin että siitä ei ole mitään hyötyä. Tuollainen neutraali status on työläs rakentaa siten, että doncorleonien imago alleviivautuu.
Vasikointi ei vaan käy.
Kun ei siitä hyödy.
xYm
sääreenpotkija
Viestit: 67
Lauteille: Joulukuu 2014
Etulaji: Vapaaottelu
Sivulajit: Lukkopaini, potkunyrkkeily
Takalajit: Practical wing chug kung fu

Portsarit

Viesti xYm »

Tapahtuipa kerran yöelämässä omituinen sattuma, mikä on ihmetyttänyt näihin päiviin asti. Täällä on paljon portsareita ja joku ehkä on kuullut moisesta tai sitten oli ihan yksittäistapaus.

Olimme kaveriporukalla menossa uudellamaalla yökerhoon ja kun pääsimme narikkaan niin portsari totesi, että se on 2e. Heti perään hän totesi että suojeluraha on 6€. Olin ihan äimänkäkenä, että mikä hiton suojeluraha ? :D Totesi vain että narikka 2€ ja suojeluraha 6€, muuten ei päästä sisään. Noh, käännyin 180 astetta ja menimme toiseen paikkaan juhlimaan.

Oliko tämä joku yhden miehen päähänpisto vai onko tälläistä käytäntöä ollut joskus olemassa ? Tästä tapahtumasta on n.10v aikaa.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

Ennoo kyllä kuullukaan suojelurahasta muutaku silloin kun prätkäjengit aloitteli.

Sehän on jo terminä aikamoisen arvolatautunut koska mafialeffat ja siten aikas arveluttava ajatuskin.
Kun sillähän se narikkamaksu on perusteltu.
- Mistä mä oikeen maksan?
- Sulla on iso suu. Jos joku lujaranteinen päättää sulkea sen nyrkillä, portsari on se joka sua oikeasti ja välittömästi auttaa. SIITÄ sä maksat.
sikajudoka
munillepotkija
Viestit: 584
Lauteille: Helmikuu 2009

Portsarit

Viesti sikajudoka »

Portsaria puukottaneille nuorukaisille linnaa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/989d43 ... e_u0.shtml
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

Sellasia veikkoja liikenteessä.

Kuinkahan pitkä matka on metallipaljastajiin ja henkilöön käyviin tarkastuksiin?
Kapakkatiloissa siis.
Kuvake
Fubarbarian
kylkeenpotkija
Viestit: 1333
Lauteille: Lokakuu 2007

Portsarit

Viesti Fubarbarian »Herran tähden sentään, nyt ei runttaamisessa säästellä. Yön sankari käy uhoamaan portieerille ja portieeri lähettää urhean sielun jos ei nyt suoraan Valhallaan, niin ainakin jonnekin lähiseudulle. Onneksi ei ollut ristikkoa lähellä, ettei tullut siitä naamaan pipiä, niinkuin jossain aikaisemmassa videossa.
A suspicious mind is a healthy mind
sikajudoka
munillepotkija
Viestit: 584
Lauteille: Helmikuu 2009

Portsarit

Viesti sikajudoka »

Vähän turvallisempi vaihtoehto ala Jukka Riisi Laitinen

Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

Hopsan.
Miltei taisteluheitto.
Aika rujo tälli, mitenkähän tättärin kävi.

Riski veikkonen oli portsari, otteissä näky vapaaotteluhapatusta.
Parempi ois ollu jättää ne polvipotkupuolivillaisuudet ja täräyttää kärkkäri sääreen ja kiepauttaa kuristukseen. Tai nelsoniin, ruutia ja pahaa tahtoa näky löytyvän.

Tuo heitto muuten ei ollut niinkään kuzumikadomakkara vaan rehti piledriver-variantti.
Mä kerran..
no, tein vähä vastaavan. Ilkeä vinttaus.
Ei ollu Suomessa.
sikajudoka
munillepotkija
Viestit: 584
Lauteille: Helmikuu 2009

Portsarit

Viesti sikajudoka »

Järjestyksenvalvojilla rankka ilta Jyväskylässä, kertoo Keskisuomalainen

https://www.ksml.fi/kotimaa/Järjestykse ... 156d635af3
Kuvake
SirSamuel
munillepotkija
Viestit: 854
Lauteille: Maaliskuu 2010

Portsarit

Viesti SirSamuel »

Fubarbarian kirjoitti: marras 9, 2018, 07.20

Herran tähden sentään, nyt ei runttaamisessa säästellä. Yön sankari käy uhoamaan portieerille ja portieeri lähettää urhean sielun jos ei nyt suoraan Valhallaan, niin ainakin jonnekin lähiseudulle. Onneksi ei ollut ristikkoa lähellä, ettei tullut siitä naamaan pipiä, niinkuin jossain aikaisemmassa videossa.
Näköjään poken tekniikka pussissa oli matskua. Ensin kokeillaan pari muuta ja normi pyöriskelyt päälle. Sit kun ei vaan mee perille niin sit viedään rumasti perille. Muistaa vattuilleensa ovimikolle.

BTW olis kyl hauska tietää miten veijarille kävi. Keräskö ite ittensä vai keräskö lanssi vai peräti paikallinen 'Monosen taksi'.

Ylipotkija: Lainaukset korjattu.
"Ainoastaan erinomaisen lahjakkaita hoitajia, joiden luotettavuutta ja tarkkuutta on monta kertaa koeteltu, voipi lääkäri ottaa lähimmiksi apulaisikseen operationeissa ja haavain sitelemisessä, täten osoittaen ikäänkuin erityistä kunnioitusta hoitajaa kohtaan." (T Billroth: Käsikirja sairainhoidossa, 1885)
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

Niinku kirjoitin, vapaaottelujutut toimii toki oikeasti mutta kapakkanyrkkeilyyn on parempiakin toimintamalleja.
Aika aikaa kutakin. Portsari sähläsi aivan liian pitkään, turhautu itsekin ja siksi se slämmi oli turhan raaka. Tulkitsisin.

En myöskään ihan osaa äimistää tota jyväskyläpäivittelyä.
Kerrankos ne innostuneet sonnit portsarin kimppuun käy. Semmosta voi sattua ja sattuu.
Jälkimmäinen juttu ei lie ollut kiukuttelua kummempaa.
Ne vaan pitää hoitaa, ei se ole mahdotonta eikä oikeastaan edes työlästä.

Lähinnä vänkää.
magamies
munillepotkija
Viestit: 700
Lauteille: Joulukuu 2005

Portsarit

Viesti magamies »

Mtv3 rikospaikka ohjelma ja haastattelussa ex-vapaaottelija Mika Illmen joka puhuu myös portsarin työstä helsingissä.
https://www.katsomo.fi/sarja/rikospaikk ... men-987338
Magamies

Seuraajat

airakti
ALehtonen
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Kuvake
antti jokela
Ari Lahdenmäki
Kuvake
Arskanator
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
Daddy
Kuvake
Fubarbarian
halmehe
Kuvake
Hukka
Iiro Kampman
jjs
K Manninen
Kuvake
Kamishimo
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
KillerBee
KingBuzzo
Lowclass
Mika Luostarinen
MikkeM
Morninglight
mrkekkerinorsu
NAMatööri
Kuvake
NCP
obmijoy
Kuvake
Paanari
peksi
PeterLS
Kuvake
Point
ppauke
Prestamos
pukeonfloor
Rahanpesijä
Kuvake
Räikkönen
Sakuk
Kuvake
Setä
sikajudoka
Sinappi358
sonni
stemu
Kuvake
Stick
T-T
Teurassika
Thelema
xYm
yloneha
Yrittäjä
Åba