Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#136

Viesti Jusukin »

Hei kiitos, löysin pallon kallion nahkaliikkeestä ja ostin ebaystä nivelen. Kuhan rupesin kokeilemaan mitä sillä voi tehdä. Hengarit kehiin ja lyönti kuntoon!
Menen tänään mestari Lü'n taistelukurssille, sieltä tulee varmaan hyviä avauksia.

Minäkin luulin että olen täällä omieni seurassa, mutta vaikuttaa, että puolet teistä vaan haluaa, että mä saan turpaani. Ehkä päästään jossain vaiheessa sparraamaan, niin pääsen antamaan takaisin.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Komba

#137

Viesti Mika »

Huoli pois. :) Osaa kiinnostaa enemmän ja osaa vähemmän, mitä muissa leireissä tapahtuu. Tämän ketjun avausmääristä voit päätellä, että ajatuksesi ja tekemisesi kiinnostavat. Jatka tuota rohkeaa ja uteliasta matkaasi kertoen meille muille aina välille, mitä kuuluu. Meitä tätä innolla lukevia on monia. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Komba

#138

Viesti JanneM »

Kyllä tätä ihan mielenkiinnolla lukee.
Ja kuten Kari totesi on kehonköyttö ja hallinta kovaa luokkaa kun pystyy kikkailemaan kapeissa portaissa tuolla tavalla.

Lü:n opit ovat kyllä hyviä. Mies on erittäin pätevä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#139

Viesti Jusukin »

Juuri kukaan ei vaan uskalla sanoa mitään vai?
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Komba

#140

Viesti Kari Aittomäki »

Hop, äläspä nyt. Viikonloppua mennään.
Monenmonet täyttää Potkulla työpäiväänsä, heh.

Älä työlästy ahdaskatseisiin, se kun on sellanen turvallinen hahmote aika sattans monille.
Olet innovaatiossasi asenteellisesti paljon lähempänä oikean tappeluksen anteja kuin jäykistelevät tapakulttuuri-muumiot.

Niinku Mikakin kertoo, helistä eteenpäin vaan.

Mutta kohta vois olla paikallaan hakea ihan oikopolkuja eli kädentaitoa huolellisilta metoditreenajilta.
Mietipä, olisiko hedelmällistä ottaa kontaktia veikkoihin jotka yhdistää mätkipätkiksen tanssiin?

Mä sain aikanani hiton hyviä paukkuja paitsi joraajilta, myös laskettelijoilta.
Rento-rytmi-rinne.
jep
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#141

Viesti Jusukin »

Tässä uutta matskua! Jos rappusten päällä oli vaikeaa, niin miten olis jään päällä metalliset puolipallot kenkien alla?
Oon tehnyt kaikenlaisia prototyyppejä, nämä on tälläiset yksipisteluistimet. Seuraavaan malliin vähän laakeampi kulho, painopiste alemmaksi ja potkupintaa eteen. Näitten idea on testaa ja oppia liikkeestä, silloin kuin kitka on minimissään. Ennen kaikkea kiinnostaa aseiden kanssa lyönnin vastavoima, mut siihen tarvii vielä vähän treeniä ja paremmat luistimet.

Tää on tätä freestyläystä, eli vapaan tyylin taistelutaitajuutta, nyt core/tasapaino harjoituksessa. Komban kanssa tällä ei sinäänsä ole tekemistä, muutakun että Kombassa tällaiset luistimet ja jakoavaimet olisi "action item", eli esine jonka ehdoilla pitäisi pystyä virittelemään "gameplay" eli tapa toteuttaa mielekäs simulaatio. Jos pelissä esine vaikuttaa muihin, kuten ison jakoavaimen nosteleminen, helpoin tapa olisi, että muut väistää ja sitten voi sopia esim. miten se toimii taistelussa, voiko esineenhaltian kimppuun hyökätä ja millä ehdoin esineen voi ryöstää. Kombassa nämä luistimet olisi vaan tapa tehdä omasta harjoituksesta vaikeampaa, jolloin voisi keskittyä enemmän omaan liikkeeseen ja tasapainoon yms.

Komban tavoite on auttaa ihmisiä tunnistamaan ja hallinnoimaan flow-kokemusta. Flow mielletään optimaalisen toiminnan tilaksi, jossa esim. ajantaju voi lähteä.

Kombassa flow'aamiseen päästään neljän askeleen kautta, harjoitteesta on tavoite tehdä;
1. Turvallinen
2. Terapeuttinen
3. Testaava
4. Pelillinen

Turvallisuus tarkoittaa ennen kaikkea jaettua ymmärrystä voimankäytöstä, tilasta ja esineistä - mikä on asioiden merkitys pelissä ja oikeasti?
Esim. veitsenkäyttöä voi treenata muovipuukolla tai oikealla, pelissä molemmat viiltää, oikeasti terävä - järki käteen mitä voi ja kannattaa tehdä, ettei kukaan satuta itseään tai muita.

Terapeuttinen toiminta tapahtuu toisen ihmisen kokemuksen ehdoilla, joka mahdollistuu empaattisen vuorovaikutuksen kautta. On tärkeää myös, että kaikki oppivat sanomaan jos joku asia häiritsee.

Testaus on lähtemistä 'no use of force' - lähtökohdasta. Yleisimmät käytännöt on nopeutettu liike ilman voimaa ja hidas vahva liike. Myös häviämistä ja voittamista kannattaa testata, vaikkakin kyseessä on harjoittelutilanne, jolloin sillä ei pitäisi olla hirveästi merkitystä.

Pelillinen taso on sen sopimista mitä tehdään ja miten toimintaan. Yksinkertaisimmillaan tämä on toisen keskustan haltuun ottamista, vaikka saamalla käsi toisen kaulan sivulle. Moninpelissä yleensä kaaos - kaikki vastaan kaikkia ilman voimankäyttöä. Tekniikan käyttö tai harjoittelu voi olla osa peliä, mutta silloin sen tulisi sopia kaikille ja tilanteeseen. Kombassa hauskinta kun on se, että voi tehdä "ihan mitä haluaa".


Mielestäni paras rinnastus flowsta on Taolaisuuden wu-wei - effortless action - pyrkimys ilman pyrkimystä. Eli Kombassa pyrkimys on voittaa pääsemällä toisen keskiöön ja lähtökohta on osata tavoitella sitä käyttämättä voimaa toista kohtaan. Siis keskittymällä siihen miten tavoittelee voittoa, sekä tyylillisesti, että sosiaalisesti. Se miten vuorovaikuttaa kertoo paljon ihmisestä. Jos osaa toimia suht haastavassa tilanteessa toisen ihmisen kokemuksen ehdoilla, on paremmat eväät onnistua siinä myös arjessa. Eli ihan tällaista perus huomioonottamista, joka kehittyy varmasti kaikessa kamppailussa järjenkäytön ohella, kiitos siitä!

Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#142

Viesti Jusukin »

Kesäkausi avattu, neuvot tiskiin, niin saadaan mut kehään!

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#143

Viesti Lasse Candé »

Olisi aika paljonkin, mutta vähän turha tähän rustata. Sellainen selkeä kehityskohde kuitenkin, että tuo eksoottinen ympäristö ei ole hyväksi. Varmaan joo, saa joitain lisähaasteita, mutta olisi hyvä mahdollistaa myös sivuttaisliike ja vapautuneempi liike tätä kautta. Sanon tästä siksikin että iso osa tekemisen ongelmista näyttää olevan kytköksissä myös tähän suoralle pakottamiseen.

Paljossa tarvitsisit ihan oikeaa valmennusta, mutta joissain kiertopotkuissa täytyy sanoa että yleiseen tasoon nähden välillä ihan suht onnistunutta voimantuottoa.
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Komba

#144

Viesti Oar »

Tarvitset jonkun joka osaa asiansa näyttämään sinulle oikeassa elämässä miten lyödään ja potkitaan ja miten suojaus pidetään. Lasse jo antoikin melkein sen ainoan neuvon jota netin kautta voi antaa: tuo lankkuviritys on enemmän haitaksi kuin hyödyksi, koska se estää lateraalisen liikkeen.

Kannattaa ihan oikeasti hakea opetusta jostain tai joltain, itse säkin hakkaaminen tuolla tekniikalla todennäköisesti vain opettaa huonoja tapoja joista joudut oppimaan pois myöhemmin, mikä on vaikeampaa kuin puhtaalta pöydältä aloittaminen.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Komba

#145

Viesti Andy »

Ylävartalon lihaksia ei kannata pitää suolapatsasmaisessa jännityksessä, kun potkii.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#146

Viesti Jusukin »

Kiitos vinkeistä!
No tää on ollut vähän tälläinen Reposaarelainen prosessi, johon kuuluu antautua nähdäkseen mihin se johtaa. Laituri oli ainut paikka pihalla jossa kengät pysy puhtaana. Rakennan kannen kun on taas varaa lankkuihin, niin mahtuu liikkumaan.

Ei mulla hyviä oppeja vastaan ole tietenkään mitään, ehkä vaan resurssi ja ajoituskysymys.

Komban konseptisuunnittelu on aika valmis ja ollaan saatu selville minkälaisia sotataitoja käytäntö tuottaa - ainakin teoriassa.
Idea on minusta siitä mielenkiintoinen, että tässä ei ole ollut mitään erityisiä kamppailullisia tarpeita mikä olis viitoittanut kehitystä, vaan ihan vaan mahdollisimman yksinkertaisia muuttujia, joiden kautta voi saada vuorovaikutus toimimaan. Painopiste on ollut helppoudella, hauskuudella ja ilmaisun vapaudella, mut tää ei tarkoita etteikö kehittyvistä kyvyistä voisi olla hyötyä vakavammissa taistelun konteksteissa. Hyvä kombaaja pelaa etäisyydellä, muuttaa alati tulokulmaa ja keskittyy ajoitukseen nopeuttamalla ja varsinkin hidastamalla liikettä kun vihu näyttää jäävän muiden kynsiin samalla hetkellä. Mielestäni harjoite kehittää tilannetajua humaanilla tavalla, joka toivoakseni kantaa myös arjessa valppautena ja myötätuntona.

Nautin siitä, että voin tehdä ihmisten kanssa tällaista käytännöllistä grindaamista, vaikkakin se on luonteeltaan kokeellista ja siksi vielä hieman omituista. Kombaa on vaikea tehdä hyvin, varsinkin hitaaseen liikkeeseen on vaikea keskittyä. Jos onnistun todistamaan, että metodista on hyötyä kehässä, voin motivoida taistelusta vakavasti kiinnostuneita syventymään kanssani herkkätunteisuuteen. Flow on myös henkinen tila, joka haastaa yksilön kohtaamaan itsensä ja vuorovaikutuksen kautta tulee läpinäkyväksi.

Mielestäni henkisyys tuntuu kuitenkin jokseenkin väsyneeltä, kuten uskonto ja minua kiinnostaa lähinnä käytäntö. Taisteleminen on sopiva asetelma, se on parhaimmillaan yksiselitteistä. Kehässä ei pätemisestä ole hyötyä, joten suuntaan vapariin, myös puhdistaakseni mieleni kaikesta kokeellisesta :)

Sisu Gymillä jaettiin ämpäreitä peruskurssilaisille, tätä on vaikea vastustaa!
Kombaa pääsee kokeilemaan perjantaisin Sähinän avovuorolla 17-21 2krs.







"We expect the teachings to solve all our problems; we expect to be provided with magical means to deal with our depressions, our aggressions, our sexual hangups. But to our surprise we begin to realize that this is not going to happen.

It is very disappointing to realize that we must work on ourselves and our suffering rather than depend upon a savior or the magical power of yogic techniques. It is disappointing to realize that we have to give up our expectations rather than build on the basis of our preconceptions.

We must allow ourselves to be disappointed, which means the surrendering of me-ness, my achievement. We would like to watch ourselves attain enlightenment, watch our disciples celebrating, worshiping, throwing flowers at us, with miracles and earthquakes occurring and gods and angels singing and so forth. This never happens.

The attainment of enlightenment from ego’s point of view is extreme death, the death of self, the death of me and mine, the death of the watcher. It is the ultimate and final disappointment. Treading the spiritual path is painful. It is a constant unmasking, peeling off of layer after layer of masks. It involves insult after insult.

Such a series of disappointments inspires us to give up ambition. We fall down and down and down, until we touch the ground, until we relate with the basic sanity of earth. We become the lowest of the low, the smallest of the small, a grain of sand, perfectly simple, no expectations.

When we are grounded, there is no room for dreaming or frivolous impulse, so our practice at last becomes workable. We begin to learn how to make a proper cup of tea, how to walk straight without tripping. Our whole approach to life becomes more simple and direct, and any teachings we might hear or books we might read become workable.

They become confirmations, encouragements to work as a grain of sand, as we are, without expectations, without dreams.”

— Chögyam Trungpa,
The myth of freedom
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#147

Viesti Jusukin »

Hei tässä oli muutamia juttuja mitä olen grindannu

Bambuijang eli säkki on peli jonka keksin 16-kesäisenä, "the way of unbreakable bambu", eli tämmönen kuinka taipua myötäillen esineen voimaa ilman et rakenne hajoaa.
Tää vois olla sirkuksen laji, mut en ole nähnyt kenenkään harrastavan samaa, enkä tiedä ketään muuta kuka pystyisi liikuttelemaan palloa näin jaloillaan, eli tämä feat on teknisesti aika vaike. Tossa videossa sirkuksen "russian ball" millä vedän ekaa kertaa, sisällä irtojyväsiä niin on vähän helpompi, mut kivipallolla menee ihan samat.



Toinen on nää tulenpyöritys hommat. Löysin joskus kepin ja rupesin veivaa, tulenpyöritys oli yks harvoista jutuista mihin sitä saatto soveltaa. Keksin tekniikat ja kiersin maailmaa lyömällä hattua maahan ja tekemällä esityksiä kadulla sun missä. Aseellinen taistelu kiinnostaa kontekstina, missä päästä soveltaa näitä skillejä käytäntöön. Nää on helposti tämmösiä temppuja, joita viihdyttäjänä tekee, mut taustalla tavoite esineen täydellisestä hallinnasta. Tos ekaa kertaa palavalla rope dartilla



Oranssi ja Cirko pitää avotreenejä tiistaisin, jolloin voi käydä tsiigaa meininkejä, jos haluaa tutustua skeneen
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#148

Viesti Jusukin »

Samurai for hire
Will fight anyone anytime gore/off

Kuva

Täs melko valmiina eka samuraityylinen "full contact battlesuit" eli sota-asu.

Suojiin kuuluu;
Kypärä, olkapanssarit kaulasuojilla, rintapanssarit asevyöllä, kyynärsuojat, rannesuoja, pakara ja häntäluusuojat, munasuojat, polvisuojat ja säärisuojat.
Myöhemmin tulee samuraihenkinen sotahame reisiä varten.

Rakennan myös kahta muuta asua, yks myyttishenkinen ja toinen fall-out.
Idis on, että ottaa mielellään iskua vastaan. Aseina mikä vaan tylppä ja harjoitukseen sopiva, shinait palvelee hyvin.

Jos yhellä on kunnon armorit, niin muut voi tulla kovempaa päälle, eikä tarvii huolia liikoja. Tekemisen kautta oppii, kombata voi myös aseilla, eli downshiftaa niin perustavanlaatuisiin elementteihin että kuvittelee ymmärtävänsä niitä - etäisyys, tulokulma, ajoitus, etc. Moninpelissä tämä korostuu niin voi harjoittaa intuitiotaan taistelukentällä ja kokea itsensä niiin samuraiks että Miyamoto kääntyy haudassaan.
Ei siis silti larppausta, vaikka voishan näillä jotku pelit vetää.. Instaan lykkäsin ja pistin #litannian perään #cosplay vaikka vähän hävettikin, mutta se nyt on tätä päivää..

Eli mikäs täs zombieapocalypsiä odotellessa, katotaan sit niiden puolien kanssa. Tekniikoita sisään ja loputon graindi.

Alotin nyt tuolla Sisu gymillä vaparin, hyvät on opit ja mukavasti rullaa. Tavoite saada jotain pikkumatsia aikaiseksi ennen kuin unohdan, et miten se komba nyt oikeen menikään!
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Komba

#149

Viesti Jasse »

Peukkua vaparin aloittamisesta, oman tien kulkemisesta, ja ei liian vakavasta asenteesta 👍👍👍
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#150

Viesti Jusukin »

Ollaan rakenneltu paranssareita sitä rataa, kun kama tulee sisään. Saatiin lahjotuksina kaks jefu-armoria ja avattiin vähän asiaa tässä videossa




Kehitetään nyt Kombaa aseellisen taistelun suuntaan. Tässä tehtiin testi spekseillä no-use-of-force ja niin, että etäältä palattiin aina kontaktiin toisen keskustaan suuntaavalla lyönnillä ja puolustuksen kautta jatkettiin siitä soljuvaan liikekieleen.

Tapa on hyvin yksinkertainen ja vaaraton. Siinä oppii pitämään oman tilan ja lyömään sieltä käsin. Toisaalta jos toimijoita on useampi ja käytetään ylivoimaa, lyönti ja etäisyyden hallinta ryhmänä on käypää valuuttaa. Tällä hetkellä tutkimme minkälaisia synkronisaatioita kaaoksesta (kaikki vastaan kaikkia) nousee, joiden pohjalta voi kehittää tapoja toimia muodostelmissa. Kun taistelukentällä on ruuhkaa, on muiden armoilla ja sopii toivoa olevansa omiensa seurassa. Jos taistelusta haluaa väljempää, voi ryhmätilanteessa lisätä vaikka freestailausta, jolloin ollaan kauempina toisistaan ja välikohtaukset tapahtuu enemmän rykäyksittäin.

Kun Kombaa tehdään aseilla kaaos-modessa, toimimme kuin ryhmässä, mutta toisia vastaan. Koitamme tehdä puhdasta harjoittelu-simulaatioita, jossa toimitaan sodankäynnin ehdoin, mutta ilman, että sillä on väliä kuka voittaa. Harjoittelu ja kilpailu menee helposti sekaisin, jos harjoitellaan kilpailua.

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 30 kurkkijaa