Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#31

Viesti Eizei »

Oma viis penniä soppaan. Koitan hakea vähän mutkan kautta. Tässä ei toitotella mitään totuuden torvea. Vain ripaus omaa maailmaa virittämään ketjua.

Mä lähestyn nyt ei niin tuhovoima- ja tekniikkakeskeisesti. Tässä ei mennä minkään potkaisemiseen maata kiertävällä radalle, mutta paljon Karin kauan sitten kirjoittamaan pointtiin elävästä vastustajasta. Sillä osuminen sillä potkulla on nähdäkseni tärkeää.

Niin kuin tekemisestäni myöhemmin varmasti näkyy, tulen maailmasta, jossa uidaan ensisijaisesti puolustuksen ohi, eikä tykitetä siitä läpi. Silloin erityisesti tekemisessä korostuu liike. En tarkoita tällä pelkästään ulkoista askeltamista tai potkutekniikkaa vaan kehon sisäistä liikettä. Koenkin, että potkaiseminen sinne osumaan asti on pelkkää liikettä. Sen pitää olla tuttua ja mukavaa ja kehon pitää kyetä suoriutumaan tekemisestä spontaanisti, oikeastaan pitää saada potku tapahtumaan sen tekemisen sijaan. Keskeisenä asiana pidän ymmärrystä energian liikkeestä kehossa. Jumissa ei liiku mikään. Se on dead. On tärkeää osata siirtää painoa jalalta toiselle niin, että koko paino menee koko ajan jossain, keskittyneen rentouden, tai miten tykkään kutsua, olemisen, tilassa. Jos potkii rentoutumisen (tarvitaan lepäämiseen, palautumiseen...) tai jännityksen (tarvitaan kehon vahvistamiseen...) tilassa, homma ei ole harmonisen koordinoitua. Haen tässä nyt liikkeen harmoniaa, koska mielestäni potkimisen yksi kehityskohta on sen puute. Kuin kamppailussa ylipäätään. Tästä syystä nähdäkseni nää movement coachit on iskeny markkinaan, ne tyrkyttää laadukkaampaa liikettä laatukamppailun taakse tehostaakseen sitä entisestään. Yleisempi ongelma potkiessa liikkeen näkökulmasta on se, että sitä tehdään liiakseen työstämällä kuin se itsessään olisi joku urheilusuoritus (jännityksen tila): ponnistuksen jälkeinen jumi potkujalassa, tukijalassa, lonkankoukistajan ylikorostunut käyttö jalan nostamiseksi, potkupuolen kyljen jumi tai vaikka hartioiden nosto korviin. Tuo aiemmin mainittu painot jalassa riehuminen menee tälle osastolle. En itse lähtisi vahvistamaan tuolla metodilla alkuunkaan.

Pidän hyvänä perussääntönä sitä, että lihaksia ei supisteta. Ne saadaan supistumaan. Miten? Venytyksellä. Venytysheijaste hoitaa homman liikkeen harmonian näkökulmasta paremmin. Supistuu nopeasti, laukaisee jännityksen välittömästi, toimii yhteistyössä naapurin kanssa. Voin olla väärässä.

Eli kiertopotkussa potkujalalla ei esimerkiksi tarkoituksellisesti (intentially) ponnisteta, koska se olisi yhtä kuin potkujalan jännitys, joka olisi raajan liikkeen este. Potkujalka (oikeastaan koko keho) taas kyllä ponnistaa, mutta se tapahtuu from the movement-periaatteen mukaisesti. Kun hypähdät ilmaan, laskeudut ja annat kehon ymmärtää "pompahtaa" refleksinomaisesti: bounce, baunssata, jolloin supistuminen tapahtuu nopeasti ja vapautuu välittömästi. Aivan kuten stepatessa, liikkeessä on se tietty rytminen kimmahduskohta jolloin homma (esim. Askel) lähtee rokkaamaan kuin itsestään, eli käytetään sitä. Tuo pompahdus riittää spontaanin ponnistuksen pohjavireeksi jonka jälkeen raaja on 100% rento ja painoton, eikä häiritse tasapainoa liikkuen nopeasti ja vaivattomasti. Vastapuolelle (tukijalalle) taas kohdistuu tätä myötäävä painon siirto. Se 100% "painoa" liikkuu sinne. Jos potkujalassa on jumia niin silloin se jumi on yhtä kuin jumittunutta energiaa ja silloin se "paino" ei LIIKU (aiheena liike) sinne, vaikka seistäänkin sillä yhdellä jalalla. (Hetki meni hiffata, että mitähän koreanmies oikein yrittää nyt selittää, kun harrastaja seisoo yhdellä jalalla ja mies sanoo, ettei ole 100% paino kyseisellä jalalla: sisäinen liike puuttui).

Tossa jotain kehontuntemusta ehkä ohjaavaa löpinää. Tällä lailla kun työstämisestä tultiin tanssiin, uskoisin potkun spontaanin saattelun kohteeseen kehittyvän, jos saa juonesta kiinni.

Tätä voi jumppailla vaikka säkkiin. Ei aina tartte vedellä niin että lätinä käy, tai tarkkailla teknisiä speksejä, kuinka joku on joskus sanonut, että pitää tehdä (vaikka nyt joku käden paikka), vaan liikkua vain. Parasta terveysliikuntaakin. Kysyä keholtaan. Se vaatii omanlaistaan päätä. Uskon myös, että tämä prinsiippi toimii siellä taustalla potkutyylistä riippumatta. Samalla tavalla nuo tasokkaimmat (miten minä tason näen) thaikkupommittajat ovat herkkiä, rentoja ja jousimaisia liikkeissään vaikka fokus muuten on hommassa hyvin erilainen, menevät vaikka seinästä läpi.

Tossa omaa liikettä säkin ympärillä teemassa kiertopotku. Niin kuin näkyy jo katseesta, fokus ei ole säkissä, vaan kehossa ja tekemiseen välillä peilistä feedbäkkiä hakien. Kun liike on elävää, on erilaista elää siinä elävässä tilanteessa. Ns. Kamppailun mukautumispuolelle tuo paljon lisää. Mutta jos halutaan seistä ja tykittää kuin bunkkeri, niin sit voi miettiä jotain miehisempää.

Antti Junikka
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 1617
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#32

Viesti injunjack »

karatekiikareilla ja miten mulle on opetettu, sekä miten vien oppia eteenpäin... potkupuolen käden putoaminen "selkäpuolelle" persaukselle tai jopa ikäänkuin vauhdin sillä hakeminen huitasemalla selän puolelle on minusta iso virhe.
Voisin saarnata pitkään paketin kasassa pitämisestä ja miten sen paketin saa rikki huitomalla käsillä kiertopotkun aikana, mutta riittäköön kun sanon, ett potkujalan puoleisen käden tehtävä on minusta pysyä kylkilinjalla "osoittamassa" potkun suuntaan.
Ja joo, potkun pitäs olla vaivaton eli rento niinkuin jäsen Eizei todistaa. Hyvin kirjoitettu, vaikka osa minusta turhankin korkealentoista :lol:
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
temmi
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 39
Lauteille: Joulukuu 2007

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#33

Viesti temmi »

Erityyppiset plyometriset harjoitteet eriytettynä ihan omaksi treenirutiiniksi. Jonka tyyppistä ajatusta tuossa Eizei kirjoitukissaan kuvaili.
Ohessa klippi ihan perusharjoitteista:



Sekä sitten tietenkin lajinomaisemmin:

Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 46
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#34

Viesti Kari Aittomäki »

Voi tatti kuinka hyviä viestejä ja clippejä!

Jälkimmäisistä, popitti niin lujasti että piti katella pätkissä.
Tota sitä silloinjoskus tavoiteltiin, tuo ikäänkuin vauhtileikittely oli kerrassaan fantastista.
Tuo Agayev on vaikuttavan intensiteettinen.. tosin, aivan pieni tonuksen löysäys näkyy matsiasennossa, se palautus jää sekunnin osia täydellisestä.
Maksimia koneeseen ja johan jytisee.
Lyönnit ei myöskään ole aivan sukassa, kyynärpäät vähä tuollointällöin lepattaa.
Mutta nämä on siis aivan pikkufibluja. Väsyessä virheet korostuu eikä kenenkään tekniikka lie täydellinen.

Mutta kiitos. Voi perkule ku näitä ois ollu saatavilla silloinjoskus.

Eizein pohdiskelut pakottomasta liikkeestä ja esijännityksestä.. en ole erimieltä kohdasta yhdestäkään.
Mutta pakottomuus on tosivaikea säilyttää stressin, saati paniikin aikana.

Nimenomaan se elävän ja vastaanlaittavan vastustajan toimesta niitä tuntemuksia taatusti tulee ja silloin se paketin kiristäminen ja (virhe)liikkeiden minimointi on elintärkeää.
Eli mä yhdistäisin pakottomuuteen ja liikkeeseen sen bond-elementin.
Kun kroppa viritetään kuin jousi, valmiina laukeamaan tekniikkasarjoihin ja joustavasti palautumaan ja aloittamaan alusta.

Detaljina, juuri tätä bondjuttua Bruce Lee koki demota niillä kuuluisilla spennailukuvilla.

Kuva
Toki ne toimivat kameralleposeerauksinakin mutta ydin on esijännityksessä joka haetaan erikeinoin kuin kropan rytmisestä liikkeestä.
Lihasten vastapari-tasapainosta, koko tuo kroppa on viritetty räjähtämään. Hyvin samankaltaisesti kuin silmälasikäärmeellä.
Huomatkaa etupuolen rentous.

Tästä pääsen kohtaan sneppi.
Tuossa Eizein videossa potkun liike on ilmava mutta loppukiristystä ei tule.
Hyvin samankaltainen kuin Lauri Suomelan lyöntidrilli tuolla toisaalla. Jota kyselin kans mutta.
Ymmärrän kyllä liikkeen nopeuden treenaamisen tärkeyden mutta miksi ei vetää terävällä osumalla?
Niinku oikeestikin.
Kun oikeessa tilanteessa sitä tilaa ei usein ole ja se puudutuspiikki ois rakennettava lyhyellä kiristyksellä.
Miksi ei treenata siten niinku aina.

No tuohan se juu väkinäisyyttä kyllä, varsinkin jos se ei tunnu luontevalta.
Mutta pitäis tuntua. Minusta.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#35

Viesti Eizei »

Kari, kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet. Mun viestin kohdalla painosana jälkimmäisellä. Eli "terveysliikunnan" puoli osana harjoittelua. Siinä missä koen tuon plyometrisen harjoittelun kehittävän ominaisuuksia, koen tuon oman osuuteni kehittävän liikkeen harmoniaa. Herkkää tunnustelua josta saadaan hyötyjä. Sieltä todentotta puuttuu koko impakti. Ihan tarkoituksella. Tuohon flown päälle sen sitten lisäilen, mutta tavalla jolla flow ei järky. Se onkin sitten oma tapansa, jos vertaa vähän työstävämpään malliin. Terävyys on must.

Mä oon sitä mieltä ettei pitäs vetää aina samalla tavalla, vaan oikealla fokuksella riippuen kontekstista. Eihän tällainen näpyttely tappeluksissa tosiaan toimisi. Jo kevyt sparri tai välinehsrjoittelu on siitä kaukana saati sitten kehon sisäinen tanssi. Mutta kaikissa on oma poittinsa. Ja mun mielestä just herkistelyä pitäs tehdä eniten.

Ja miksi peräänkuulutan tätä tanssipuolta. Koska se on mielestäni osa-alueena / taitona jotain, mistä kampittelija on yleensä ihan pihalla. Nimenomaan siinä mielessä, että sen tanssihyödyn pystyy ottamaan irti tilanteessa, eikä vaikkapa miekkatanssiperformanssissa tai puistotaichissä. Hommaan liittyy mielettömiä ristiriitoja. Mutta mä uskon, että juuri tuon osa-alueen mestarointi erottaa Samart Payakaroonin valtaosasta thainyrkkeilijöitä ja tuon osa-alueen mestaroinnilla vöi tökätä Forest Griffinin leuasta lattiaan vaikka takaperin kävelemällä. Siis sen lisäksi, että on omassa lajissaan kova tekijä jo muutenkin. Uskon, että tätä asiaa movement coachit pyrkivät kirkastamaan kamppailu-urheilussa, koska se on vähiten ilmiselvää. Mutta eihän tuolla itsellään pärjää.

Liikkeen harmonian ymmärtäminen on nähdäkseni elämässä kestävä taito. Säilyttää toimintakykyä ja toimintavalmiutta. Tapa on taloudellisempi papparaista ajatellen.

Tossa Brucehommassa nään olevan kyse siitä kun lähdetään paikaltaan. Samalla tavoin nähdäkseni toi kuvailemani from the movement pelaa sisäisesti silloinkin, piilotetusti. Keskeinen kysymys onkin, mikä on se liike, jota hyödynnetään ja miten, kun kerta ollaan paikallaan. Leffoissa Brucen potkut näyttävät aika ajoin hemmetin paljon huonommilta. Mä oon tulkinnu sen olevan juuri syystä että yrittää pidellä tota kireää ylävartalopumppiaan liikkeen aikana.
Antti Junikka
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#36

Viesti Ile »

Hyvä keskustelu ja paljon relevantteja nyanssipointteja.

Sanoisin, että Lassen postaaman videon ensimmäisen minuutin aikana kerrotaan se THE JUTTU (siis lantion kierto ja lonkan ojennus), jonka oivaltamisen tai oivaltamattomuuden ympärillä kiertopotkun opettamisen ja harjoittelun maailma pitkälti pyörii.

Juuri se asento, johon ohjaaja kääntää sen naisen lantion, niin että ”ylhäältä päin” katsoen osumakohta, lonkkaluu ja pää ovat kutakuinkin samalla viivalla. Jopa liioitellusti vähän kaarella siten, että lonkka työntyy edelle ja jalka tulee ikään kuin piiskana perässä.

Mielikuvana pitää olla tunne, että osuman hetkellä etulihasketju on venytyksessä eikä lyhyeksi rutistettuna

Sovellustilanteessa tähän ei tietenkään tarvitse aina päästä, koska aina tulee kompromissia ajoituksen ja etäisyyden kanssa.

Perusharjoittelusta ei kuitenkaan pitäisi päästää ihmisiä läpi sillä, että nostellaan jalkaa yläviistoon lonkkaa koukistamalla. Tällöinkin potkuun saadaan tietysti terävyyttä ja voimaa - usein ihan riittävästikin - etulihasketjulla, mutta se lantion kierto jätetään ihan turhaan oppimatta ja hyödyntämättä.

Ps. Hyvännäköistä on Eizein tekeminen :jepa:
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#37

Viesti Eizei »

Kiitosta mukavasta nettisparrauksesta. Todentotta hyvää settiä.

Tossa omassa videossa näkyy toivottavasti yks liikeflown hyöty. Kuinka jalka ja energia kulkee takaisin maahan ja sieltä liikkeeseen. Nähdäkseni tässä on yksi asia, missä monilla on isoja haasteita. Keskitytään impaktiin asti muttei miten siitä pääsee yli ja takaisin balanssiin ja liikkeeseen. Enemmänkin siirrytään ikävästä jälkitilanteesta seuraavaan vähän taistellen. Itselläni ainakin. Etenkin silloin kun sen kovemman impaktin lisää kuvioon. Eli se impaktin jännitys pysäyttää liikkeen tai ainakin häiritsee sitä. Joko potkujalka jää jäykäksi tai sitten ollaan liiaksi takajalalla esim. Taakseväistöön valmistautuessa eikä uskalleta viedä matskua rohkeesti potkujalan vapaalla kululla maahan ja sieltä taas toiselle jalalle.

Ideana tuo että laskee jalan sitten taakse, viereen tai eteen, se pitää tuoda vapaudessa ja laskea keskustan kautta.

Tällai vaan liikkumalla ja koskettelemalla saa kokemuksen mitä se palautus voi olla ja sitten pyrkiä opettelemaan impaktin kanssa tuon "edun" säilyttäen.
Antti Junikka
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 85
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#38

Viesti Andy »

Haistan sellaista enemmän 20 vuotta sitten esiintynyttä ajattelua, että olisi jonkinlainen yksi "paras" tapa tehdä kiertopotku. Siis että "kumpi on parempi, karaten vai taekwondon kiertopotku"?

Kehälajeista löytyy kyllä ultimaattinen totuus. Nimittäin siihen, miten kehälajien otteluissa kannattaa potkaista kiertopotku. Tämä on eri asia kuin se miten pistekaratessa, krav magassa, taekwondossa tai vaikka taidossa kannattaa potkaista.

Itsepuolustuslajeissa en ole ekspertti, mutta kyseenalaistaisin sen, onko kiertopotku vartaloon ylipäätään sellainen tekniikka, mitä kannattaa itsepuolustuksessa tehdä ja harjoitella. Pistekaratesta uskoisin, että Rafael Aghyaev, joka on viisinkertainen maailmanmestari ja yksitoistakertainen euroopanmestari, tietää kohtuullisen hyvin, miten kiertopotku kannattaa siinä lajissa tehdä.

Terveysliikunta on tietysti vielä oma juttunsa. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos joku tekniikka "hajottaa" vartalon, niin siinä on silloin tehojen kannaltakin vikaa, koska siinä joku lihas tai jänne silloin kirraa niin että lopulta rikkoutuu.

Kiertopotku päähän on lisäksi kovasti eri eläin, kuin kiertopotku vartaloon. Tämä johtuu siitä, että osuma tulee yleensä eri kohdalla jalkaa ja lisäksi siitä, että jopa tyrmäävä vaikutus on mahdollista saada paljon pienemmällä voimankäytöllä.

Tuossa omaa potkimista säkkiin. Tekniikka on isoissa linjoissa jokseenkin sellainen kuin sen mielestäni "pitääkin" olla. Toki suorituksesta huomaa sen yleisesti tunnetun seikan, että ikääntyessä kamppailija menettää ensimmäisenä nopeutensa ja viimeisenä voimansa.



Käsien asentoa pohtiessa on mielestäni lähtökohtana se, että niitä ei käytetä suojaamiseen. Kiertopotku vartaloon tehdään sellaiselta etäisyydeltä, että lyönti ei yletä päähän. Jos se ylettää niin vika on etäisyydessä ja yleensä johtuu puutteellisesta lantion ja tukijalan käännöstä. Takajalan kiertopotkua tehdessä etukäden tulisi huolehtia siitä, että vastustaja ei ole tilanteessa, jossa voi hyökätä lyönnillä päähän. Jos tämä on, kannattaa mieluummin tehdä polvipotku, jossa käsien suojaustehtävä on puolestaan tosi tärkä.

Korostan kyllä aina sitä, että tukijalan puoleinen käsi tulee vetää päähän kiinni, mutta se ei johdu suojauksesta vaan tasapainosta. Jos käsi heiluu jossain irrallaan, se vie painopistettä siihen suuntaan ja aiheuttaa horjumista ja voimanhukkaa. Siksi tukijalan puoleinen käsi tulee vetää mahdollisimman lähelle pyörähdysakselia.

Se mihin potkaisevan jalan puoleinen käsi päätyy riippuu yksilön lihasvenyvyyksistä. Siis että kuinka kauas sivulle/taakse se tulee. Pointti on siinä, että ylävartalo tulisi olla mahdollisimman rentona (itsellä on pientä jäykkyyttä) ja käsi menee vapaasti ja pakottamatta sinne mihin menee ja pysähtyy kun olkanivel ei enää enempää käänny.

Sellainen pikkujippo vielä, että potkaisevan jalan puoleista kättä voi kiertää vielä voimakkaammin kuin itse teen tuossa. Siis niin että peukalo osoittaa alaspäin. Tämä helpottaa hartian saamista eteen. (Sean Faganin videon kohta 3.) Käden kääntöä voi ihan kokeilla, että kun peukalon kääntää alas käden ollessa suorassa, niin hartia alkaa työntyä eteen ihan luonnostaan. Peukalon asento ei tietenkään itsessään muuta mitään ja jos hartia tulee jo hyvin eteen, niin tämä ei ole mitenkään välttämätöntä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 928
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#39

Viesti Eizei »

Andy kirjoitti: touko 1, 2019, 17.54 Terveysliikunta on tietysti vielä oma juttunsa. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos joku tekniikka "hajottaa" vartalon, niin siinä on silloin tehojen kannaltakin vikaa, koska siinä joku lihas tai jänne silloin kirraa niin että lopulta rikkoutuu.
Mulla tässä terveysliikunnassa on myös sellainen pointti, että liikkumisen ja sitämyöten tekniikan tapa olisi kestävä. Tällä tarkoitan sitä, että vanhana paadrena pystyy tekemään suhteessa paremmin, kuin fyysisemmällä versiollaan. Se perustuu vähemmän lihastyöhön, sillä liike kehossa on harmonisempaa.

Tämän fyysisen version ei tarvitse olla sinänsä epäterveellistä, vaan ainoastaan kuormittavaa siinä määrin, että ikääntyessä hommasta tulee vaikeampaa toteuttaa. Paikkoja revähtelee ja niveliä paukkuu herkemmin, jos jatkaa kuten nuorempana. Tässä terveysliikunnassakin tulee tottakai rajoitteitakin vastaan, mutta tavallaan vanha keho pystyy optimoimaan tekemistä jopa paremmin, sillä ei enää kykene paikkaamaan liikkeen puutteita työstämällä, vaan homma perustuu liikkeenymmärrykseen, mikä on oma taitonsa. Kyse on enemmänkin nuorena sen liikkumistavan, miten pystyy parhaiten tekemään vanhana, opettelusta.
Andy kirjoitti: touko 1, 2019, 17.54 ikääntyessä kamppailija menettää ensimmäisenä nopeutensa ja viimeisenä voimansa.
Esimerkiksi uskon, että tällä terveysliikuntahommalla tulen pääsemään siihen, ettei nopeuteni samalla tavalla tule laskemaan, koska olen omaksunut liiketavan, joka perustuu johonkin muuhun.

Se jääköön nähtäväksi. Hullut tavoitteet pitää hullulla olla. Lähetän videopostikortin, kun olen 80v.
Antti Junikka
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#40

Viesti Ile »

Olipas hyvät pointit Andyltä. Eikä ole vedoissa häpeämistä ikätasoon nähden. :jepa:

Ja vaikka yhdyn about kaiken muun ohella siihen, että yhtä oikeaa suoritustapaa ei ole, niin silti edelleen korostan sitä, mitä edellä sanoin lantion käytöstä ja väittäisin, että juuri se on melko universaali elementti kiertopotkun voimankäytön hahmottamisessa, vaikka kaikissa lajeissa ja sovellustilanteissa maksimaalisella voimankäytöllä ei niin suurta merkitystä olisikaan.

Hieman samoin kuin vaikkapa koukkulyöntien perusharjoittelussa ja hahmottamisessa on järkevää käyttää niin laajaa vartalon kiertoa, että siitä on periaatteessa saatavissa maksimaalinen voimantuotto, vaikka sitä ei välttämättä kaikissa koukkulyöntien käyttötilanteissa käytännössä niin sovellettaisikaan (esim. nyrkkeilyn lähiottelu tai vapaaottelun ground and pound).

Hyödynnettävyydestä eri konteksteissa sen verran, että IP-touhuissa en itsekään näe kiertopotkulla kovin isoa roolia, mutta varsinkin silloin jos potkimiseen on muuten taustaa, niin pidän kyllä sellaista reiden tasoon kohdistuvaa roiskaisua hyvänä lisänä työkalupakissa.
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#41

Viesti Kyynikko »

injunjack kirjoitti: huhti 30, 2019, 08.45
Voisin saarnata pitkään paketin kasassa pitämisestä ja miten sen paketin saa rikki huitomalla käsillä kiertopotkun aikana, mutta riittäköön kun sanon, ett potkujalan puoleisen käden tehtävä on minusta pysyä kylkilinjalla "osoittamassa" potkun suuntaan.
Miksi ihmeessä?
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 85
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#42

Viesti Andy »

Tuossa hieman parempaa suorittamista siitä, miten näen kiertopotkun tehtäväksi potkunyrkkeilymatsissa.



Sijoittumisesta kannattaa huomata, että tuossa on paksu potkutyyny, johon kontakti tulee. Jos potkaistaisiin suoraan kylkeen, niin potkaisijan sijoittuminen pitäisi olla noin 20cm enemmän vasemmalle. Tyypillinen ongelma takajalan kiertopotkua harjoitellessa on se, että sijoittaudutaan liikaa oikealle, jolloin kontakti tulee pintaan eikä läpi.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 43
Viestit: 1617
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#43

Viesti injunjack »

Kyynikko kirjoitti: touko 2, 2019, 12.27
injunjack kirjoitti: huhti 30, 2019, 08.45
Voisin saarnata pitkään paketin kasassa pitämisestä ja miten sen paketin saa rikki huitomalla käsillä kiertopotkun aikana, mutta riittäköön kun sanon, ett potkujalan puoleisen käden tehtävä on minusta pysyä kylkilinjalla "osoittamassa" potkun suuntaan.
Miksi ihmeessä?
Miksi ihmeessä mitä?
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3354
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#44

Viesti Daddy »

Andy kirjoitti: touko 1, 2019, 17.54 Itsepuolustuslajeissa en ole ekspertti, mutta kyseenalaistaisin sen, onko kiertopotku vartaloon ylipäätään sellainen tekniikka, mitä kannattaa itsepuolustuksessa tehdä ja harjoitella.
Mitä minulle on itsepuolustus-potkuista opetettu, niin nyrkkisääntönä potkitaan korkeintaan polven korkeudelle. Koska se tositilanne ei ole sali: alusta saattaa olla petollinen (lumi/jää/irtosora), oma toimintakyky ei paras mahdollinen (päihtymys/tilanne) ja asustus saattaa vaikeuttaa, tai jopa estää ne komeimmat potkut. Kun on vähän eri asia potkia saliverkkareissa vs juhlafarkuissa.

Homma on tietty eri kuin niissä lajeissa, joissa haetaan potkulla lisää pisteitä omaan plakkariin - silloinhan on huono jos "sähköttää" aikeistaan etukäteen. Mutta IP-puolella voi huoletta esim kääntää etujalan valmiiksi (ei ehkä niin paljon kuin videolla näytetään) jotta potkuun saa sekä enemmän varmuutta ja varsinkin voimaa.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

#45

Viesti Kyynikko »

injunjack kirjoitti: touko 2, 2019, 14.02
Kyynikko kirjoitti: touko 2, 2019, 12.27
injunjack kirjoitti: huhti 30, 2019, 08.45
Voisin saarnata pitkään paketin kasassa pitämisestä ja miten sen paketin saa rikki huitomalla käsillä kiertopotkun aikana, mutta riittäköön kun sanon, ett potkujalan puoleisen käden tehtävä on minusta pysyä kylkilinjalla "osoittamassa" potkun suuntaan.
Miksi ihmeessä?
Miksi ihmeessä mitä?
Miksi ihmeessä käden pitää pysyä kylkilinjalla osoittamassa potkun suuntaan.
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 59 kurkkijaa