Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Wanhan liiton poket

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

airakti
munillepotkija
Viestit: 699
Lauteille: Marraskuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti airakti »

En voi verrata nykyaikaan kun en ole kymmeneen vuoteen ollut ovi hommissa ja asiakkaanakin aika harvoin, mutulla ja pitkältä katsottuna jotain asioita: Varmaan isoin asia mikä on muuttunut on liksa, 80-90 luvun vaihteessa saatoin saada ovelta saman liksan 3-4 illassa kuin päivätöistä kuukaudessa, ihan parhaita oli Jouluaatot kun harvat ravintolat oli auki, silloin tienasi viidessä tunnissa saman minkä oikeista töistä kuukaudessa. Toinen asia mikä on mielestäni muutunut, joskus aikain alussa Portsari oli ravintolan Herra ja Hidalgo, koko henkilökunnan Isäntä, ruoat oli aina parasta mitä tarjottiin ja stripparibaarin pokelle jotain muutakin... Mutta piti myös lunastaa paikkansa, piti olla se kurko joka paikassa ja hyvä käytöksinen, henkilökunnalla ja asiakkaille, asiakkaatkin siihen aikaan asennoitu erilailla auktoriteetteja kohtaan, silloinkin tyhmäiltiin jurrissa ja konflikteja oli, mutta ne sovittiin aina ilman virkavaltaa. Yksi iso ero nykypäivään oli myös se että kännyköitä ei oltu vielä keksitty, se rikos ilmoitus jäi AINA tekemättä sillä matkalla kun etsittiin puhelinkoppia tai poliisiasemaa. Vosin laittaa vaikka yhden esimerkin tähän, yksi erittäin rasittava asiakas oli poistettu monta kertaa jo alku iltana ja aina vaan urpo tuli takas, kollega hermostu ja kantoi sen niskaperse otteella ulos ja laittoi sen pää edellä lähimpään roskikseen seisomaan, jalat vaan heilui niinku sarjakuvissa, sitten kun kollega nousi siitä virtaa täynnä niin vasta siinä vaiheessa tajusi että viereisen terassin asiakkaan anto aplodeja täysillä, jos toi olisi tapahtunut nykyään, niin joku olisi sen kuvannut kännykällä ja poke olisi sen jälkeen työtön, mutta onneksi elettiin vanhaa hyvää aikaa niin retuutettu tyyppi tuli seuraavana päivänä pyytämään anteeksi. Onneksi ei tarvitse olla nykyään enää ovella töissä, tsemppiä kaikille teille jotka teette sitä tårta på tårta jonkun firman piikkiin.
TimppaA
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Wanhan liiton poket

Viesti obmijoy »

airakti kirjoitti: En voi verrata nykyaikaan kun en ole kymmeneen vuoteen ollut ovi hommissa ja asiakkaanakin aika harvoin, mutulla ja pitkältä katsottuna jotain asioita: Varmaan isoin asia mikä on muuttunut on liksa, 80-90 luvun vaihteessa saatoin saada ovelta saman liksan 3-4 illassa kuin päivätöistä kuukaudessa, ihan parhaita oli Jouluaatot kun harvat ravintolat oli auki, silloin tienasi viidessä tunnissa saman minkä oikeista töistä kuukaudessa. Toinen asia mikä on mielestäni muutunut, joskus aikain alussa Portsari oli ravintolan Herra ja Hidalgo, koko henkilökunnan Isäntä, ruoat oli aina parasta mitä tarjottiin ja stripparibaarin pokelle jotain muutakin... Mutta piti myös lunastaa paikkansa, piti olla se kurko joka paikassa ja hyvä käytöksinen, henkilökunnalla ja asiakkaille, asiakkaatkin siihen aikaan asennoitu erilailla auktoriteetteja kohtaan, silloinkin tyhmäiltiin jurrissa ja konflikteja oli, mutta ne sovittiin aina ilman virkavaltaa. Yksi iso ero nykypäivään oli myös se että kännyköitä ei oltu vielä keksitty, se rikos ilmoitus jäi AINA tekemättä sillä matkalla kun etsittiin puhelinkoppia tai poliisiasemaa. Vosin laittaa vaikka yhden esimerkin tähän, yksi erittäin rasittava asiakas oli poistettu monta kertaa jo alku iltana ja aina vaan urpo tuli takas, kollega hermostu ja kantoi sen niskaperse otteella ulos ja laittoi sen pää edellä lähimpään roskikseen seisomaan, jalat vaan heilui niinku sarjakuvissa, sitten kun kollega nousi siitä virtaa täynnä niin vasta siinä vaiheessa tajusi että viereisen terassin asiakkaan anto aplodeja täysillä, jos toi olisi tapahtunut nykyään, niin joku olisi sen kuvannut kännykällä ja poke olisi sen jälkeen työtön, mutta onneksi elettiin vanhaa hyvää aikaa niin retuutettu tyyppi tuli seuraavana päivänä pyytämään anteeksi. Onneksi ei tarvitse olla nykyään enää ovella töissä, tsemppiä kaikille teille jotka teette sitä tårta på tårta jonkun firman piikkiin.
ASIAA isolla aalla
nilitäminen on jokaisen oikeus väliä sillä onko nilittäjä häirikkö tai ei; roskakuski saa turpiin aina eli ongelmanpoistaja on työnsä vuoksi ongelma itseleen kas kun hoitaa ongelmia työkseen ja samalla valitukset itseleen (youtube videon kera) ja potku joko heti tai hetken päästä

yritä siinnä siten tehdä toimintasuunitelmaa laskukassan kanssa kun jokainen työpäivä on potentiaalinen viimeinenn työpäivä koska "satuit loukaan asiakasomistajan tunteita" ja kas asikasomistajan berseilyjä kun et helpostikaan toteen saa näytettyä...

olin tossa vasta puhuteltavana itse koska olin antanut informaatiota asikaille ja heistä 3 kitti ääneen ja loput hymyllä, mutta se yks koki itsensä loukatuksi ja näin jouduin puhutteluun...
no lukuisten positiivisten palauteiden vuoksi esimies uskoi minua ja ymmärsi asiakkaan "mielensäpahoittajaksi"
asikaspalvelijan asema on aika heikko; minusta tuntuu että asikaspalvelijan asema on aika heikko
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti tonik »

Mitä tohon lisäisi, hyvää juttua.
Itse en ovelle lähtenyt mutta vanhan liiton poket ja kirjasta tunnen jokusen.
Ennyt ihan suoraan keksi mikä olisi vanhan liiton poke. Ehkä tony halme. Skipi oli myös mutta yhteistä näillä että huumori sama.
airakti
munillepotkija
Viestit: 699
Lauteille: Marraskuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti airakti »

Skipin kanssa tehtiin yhdessä Pihlajiston Lähdettä, Klaukkalan Park Pubia ja Jakomäen Il Trenoa, hyvä ja luotettava työkaveri oli, harmi että hänelle kävi mitä kävi.
TimppaA
tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti tonik »

Taisi malmin kleopatran pitää kunnossa. Paikka oli todella levoton joskus 90 luvun lopulla. Joskus saatoin käydä ja skipi siellä naureskeli. Kovat oli pojat muutenkin siellä. Nimiä en nyt viitsi tänne mutta oli katutappelijaa ja+91kg sm nyrkkeilijää.
airakti
munillepotkija
Viestit: 699
Lauteille: Marraskuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti airakti »

Kleoptra on legendaarista Skipiä, kaappasi sen Intialaiselta omistajalta, joku kysyi siltä että miten sä sen teit, Skipi vastasi omalla tyylillään: Kullilla :-) ja hirvee hörönauru päälle.
TimppaA
tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti tonik »

Jos nyt vähän vanhoja muistellaan niin sieltähän lähti jugoslaavipoke lusimaan kun vähän lähti lapasesta. Hakkasi jonku virolaisen muistaakseni. Sörkässä kuulemma meni aski röökiä päivässä kun hermostutti.
Toinen joka nyt tulee mieleen niin oli aika kova ja kiva kaveri. Useita pahoinpitelyjä, vantaan kovin jätkä;) ja raskaansarjan nyrkkeilijä.
Skipi sopi mukaan hyvin ja pojat tais jopa kattoa ylöspäin, oli tosin monesti yksin.
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Re: Wanhan liiton poket

Viesti Point »

airakti kirjoitti: Skipin kanssa tehtiin yhdessä Pihlajiston Lähdettä, Klaukkalan Park Pubia ja Jakomäen Il Trenoa, hyvä ja luotettava työkaveri oli, harmi että hänelle kävi mitä kävi.

Olikos ne intialaiset omistajat voimissaan kun Koivukylän keisarissa oli legendaarin "natsi Jari "
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
airakti
munillepotkija
Viestit: 699
Lauteille: Marraskuu 2007

Wanhan liiton poket

Viesti airakti »

Oli ne, "natsi jarin" kanssa olin töissä Juhannuksena -97, ei kyllä Jari ollut silloin mitenkään Natsi, asiallinen ja hyvin hoiti työnsä, ja kun ulkopuolisena adhoccina tulin hommiin, niin oli helppo homma, Jarille kiitokset.
TimppaA
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Wanhan liiton poket

Viesti bodyguard »

Ei helvetti, Kleopatra. Siinä on ollu monta paikkaa, oli Kleopatra, leopardi ja ties mitä. Nykyään ei taida enää vaan olla mitään. Mutta oli kyllä legendaarinen.

Noista liksoista kun nuristaan niin mä oon miettiny aina että miks ihmeessä jengi myy ittensä niin halvalla sinne. Ei niitä kympin tunti liksoja maksettaisi jos niillä ei saataisi jengiä sinne. Kun parempaa liksaa saa istumalla porttikopissa vartijana kattellen tv- sarjoja ja päälle vielä kaikki lomarahat ja lisät niin kyllä mä valitsisin jälkimmäisen. Tai ainakaan en ite mitenkään koskaan digannu noista hommista, tein vaan kun sain rahaa.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Re: Wanhan liiton poket

Viesti Point »

airakti kirjoitti: Oli ne, "natsi jarin" kanssa olin töissä Juhannuksena -97, ei kyllä Jari ollut silloin mitenkään Natsi, asiallinen ja hyvin hoiti työnsä, ja kun ulkopuolisena adhoccina tulin hommiin, niin oli helppo homma, Jarille kiitokset.

Natsi Jari lempinimi taisi kyllä taitaa tulla hänen omista jutustuistaa. Kertoi, tarinaa että hänen yöpöydällään on äidin ja adof hitlerin kuvat.... Siitä varmaan nimitys...


Hyvin hoiti työnsä... Tietenkin nykyAikana olisi ehkä joutunut "pahoittelemaan järjetystä pitävän henkilökunnan" sanavalintoja..
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Wanhan liiton poket

Viesti Mika »

pukeonfloor kirjoitti: touko 16, 2019, 14.18
sikajudoka kirjoitti: touko 14, 2019, 06.00 ”Hurjimpina iltoina poket ehtivät vain siirtyä tappelusta toisen luo ja vääntää tappelijoita rullalle”, Lindgren sanoo.
Sen perusteella mitä netistä lukee näitä "vanhan liiton" miesten juttuja niin entisaikoina sunnuntaista torstaihin pokea yritettiin puukottaa ja viikonloppuisin ammuttiin. Tappelua oli taukoamatta ravintolan avaamisesta sulkemiseen asti. Tippiä taas tuli viikonlopussa yhden kivitalon verran :niinpa:
Kari Aittomäki kirjoitti: touko 16, 2019, 23.18
Jussi Lehmusvesi HS kirjoitti: ..mutta samalla se kertoo väkivaltakulttuurista, jollaista nykyään on vaikea kuvitellakaan.
Heitäpä arviona montako oikeaa tappelua jaksaisit yhden vuoron aikana.
Merkityksessä kuinka aidosti se kiitoskäynnistä enää loppupuolella irtoaisi.

Se mielistely-räkä levisi kuin homosyöpä juuri 90-luvun alun jälkeen, nykyäänhän ovella/virkapuvussa pätsäilevät suunnilleen meikkaa.

Mä en muuten pitänyt Tavastian portsareitten tyylistä.
Uhoaminen ei ole käytännöllistä, parempi olla vähäeleinen.
Lainasin nämä toisesta keskustelusta.

Varmaan tuo '90-luvun alan lama on suunnilleen oikea ajankohta sille, kun portinvartijoiden asema Jumalasta seuraavana siirtyi tavallisen kuolevaisen tasolle. Vaikka siitä on jo yli 25 vuotta aikaa, ilmeisesti tilanteen tasoittuminen edelleen kivestää.

Nykyään kun poket eivät enää ole ylimielisiä ja mielivaltaisia kusipäitä vaan mukavia sällejä, voidaan sivistyksen katsoa ujuttautuneen sillekin saralle. Ja se on oikein hyvä se. Mennyt on mennyttä eikä koskaa palaa. Onneksi. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6484
Lauteille: Lokakuu 2009

Wanhan liiton poket

Viesti Ile »

Vahvasti samaa mieltä sinänsä, mutta toi portsarintyön kehittyminen ei varmaan ole irrallinen ilmiö vaan varmaan kyse on ravintolakulttuurin muuttumisesta (ja sitäkin laajemmasta muutoksesta) yleisestikin.

Kun olen itsekin tuon ajanjakson nähnyt asiakkaan näkökulmasta (ja ihan pienen pätkän työntekijänkin näkökulmasta), niin onhan se asiakkaidenkin käytös kehittynyt.

Jos vaikka mietin mieleen jääneitä ravintolatappeluita yms., niin aika vahvasti painottuvat sinne viime vuosisadan puolelle ja eniten sinne jonnekin 90-luvun alkupuolelle. (Toki tämä on subjektiivista ja kapeaa havainnointia....)

Varmaan tämän vuosisadan puolella voinut tulla jotain omanlaisiaan ääri-ilmiöitä (esim. enemmän aseita mukana?)ja tietysti ne kännykkävideot mutta kyllä mun mielestä yleinen väkivallan uhka ja kovanaamakulttuuri ihan "tavisten" kesken oli ravintoloissa voimakkaampi silloin ennen.
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Wanhan liiton poket

Viesti Veepee »

Itsehän olin JV-hommissa semmoiset kaksi ja puoli vuotta tuohon vappuun asti, josta viimeisen vuoden about anniskelupuolella "oikeana pokena". Meillä firmassa edellytettiin ainakin sitä kuuluisaa hyvää asiakaspalveluasennetta ja pisimmässä vakiopaikassani kaikenlaista myllyttämistä ja äläkkää olisi vain katsottu pahalla.

Asiakaskuntakin oli varsin asiallista; kertaakaan en joutunut jumppaamaan ko. kohteessa, mikä ei tällaisen kynäniskaisen humanistisivarin pirtaan oikein sovellukaan. Jäätävällä byrokratialla ja kapulakielellä pääsi huomattavan pitkälle.

Ilen kanssa olen siis huomattavan samaa mieltä ravintolakultuurin kehittymisestä (ja paranemisesta).
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16180
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Wanhan liiton poket

Viesti Kari Aittomäki »

Voi taakeli kun nää on lutusia nää termit ja näkemykset!
Nykyään kun poket eivät enää ole ylimielisiä ja mielivaltaisia kusipäitä vaan mukavia sällejä, voidaan sivistyksen katsoa ujuttautuneen sillekin saralle.
..portsarintyön kehittyminen ei varmaan ole irrallinen ilmiö vaan varmaan kyse on ravintolakulttuurin muuttumisesta (ja sitäkin laajemmasta muutoksesta) yleisestikin.
..huomattavan samaa mieltä ravintolakultuurin kehittymisestä (ja paranemisesta).
Kysymyshän ei ole mistään epämääräisestä henkisestä kehityksestä ja ihmisten mystisestä muuntumisesta sivistyneemmiksi.
Vaan ihan raadollisesti kilpailutilanteen kovenemisesta.
Juottoloita nousi ja asiakkaista piti alkaa kilpailemaan.
Tämä resonoi myös niitten polojen tärkeilijöitten käytökseen joita aiemmin oli kovin harmittanut vahvaranteisemman portsarin tylytys. Nyt saattoi boostata egoaan päänaukomisella ilman isällisen vaaraa.

Itseasiassa, vanhanliiton poket oli myös erittäin mukavia ja sopivia sellaisille rehdeille hauskanpitäjille. Eli valtavasti suurimmalle osalle.
Mutta muisti on merkillinen asia, ja kun portsari on ollut pienelle tyly se jättää syvän harmituksen herkkään sieluun.

Mulla on muutama tapaus jotka harmittaa, poikkeuksetta sellaisia joille ois pitänyt antaa kolimoukulia.
Ne harmittaa yhä, yhden sain vuosia myöhemmin kuitattua. Uitin poikaa rapakossa pariminuuttia.
Siitä on yhä hyvä mieli.

Seuraajat

airakti
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
Daddy
Kuvake
Dojon Jäykin
Kuvake
JariR
Kuvake
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Kuvake
Point
sikajudoka
Sven Kornie
tapsaattori
tmm
Veepee
Ventura