Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

flammee

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

flammee

Viesti MikkeM »

Minkälaisella sähköpyörällä ajat ?
Ainakin suurin osa maastopyöräilijöistä , jotka ajaa e-pyörällä ovat antaneet positiivista palautetta, tosin pyörien hinnat menee varmaan yli kolmen tonnin, eli suhteellisen laadukkaita pyöriä ja ajaminen on aika lailla kokonaisvaltaista, eli liikutaan pyörän päällä jne, eli ei tule pitkiä pätkiä samassa asennossa.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

No mulla on tällanen tunturin citypyörä.
https://www.tunturi.fi/tuote/citypyorat ... yora-2019/

Johon olen laittanut greencyclen etuvetopaketin. Aiempi sähköpyörä oli niin p*rseestä, että hankin ensin sellasen pyörän jossa ajoasento on hyvä eli just eikä melkeen oikea runkokoko (kokeilin myös hypridiä, mutta en tykännyt). Ja siihen sitten laitoin sähköistyksen. Sähköpyörissä kun on runkokokoja niukalti ja toisaalta etuvetopyörissä on edelleen enimmäkseen se typerä mekaniikka, jossa kaikki avustustehot vetävät täydellä voimalla, mutta pienemmät tehot kytkeytyvät pois päältä hitaammissa vauhdeissa. Greencyclen paketissa sähkömoottori aidosti vetää eri voimakkuuksilla. Ja maksimivauhdinkin voi itse säätää. Etuvetoisen halusin siksi että se on talvella parempi, koska silloin pyörä ei kiemurtele hangessa ajaessa yhtä paljon. Lisäksi keskiövetoinen venyttää ketjuja, kun etuveto säästää niitä ja muutenkin napavaihteista ei tarvitse huoltaa yhtä paljon. Varjopuolena tosin vaihteet ei toimi talvella, mutta ei ne nyt niin oleelliset olekkaan sähköavustuksen kanssa.

Sinänsä pyörässä ei ole mielestäni vikaa, vaan pyöräilyssä, josta en liiemmin pidä. Enkä kyllä pidä autoilustakaan. Taka-ajatuksena oli jokseenkin se että juoksisin työmatkaa (koska pyöräily on niin ankeata), mutta ei se sitten oikein toteutunut kuitenkaan.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Jaa, olihan mulla vaivojakin vielä. Kantapäiden takaosat alhaalta (oikea pahemmin ja siinä on isohko kyhmykin) tuntuu kiristelevän, erityisesti pitkää lenkkiä seuraavana päivänä. Säären ulkosyrjän venytys auttaa parhaiten, mutta se on sitten kuitenkin hetken päästä uudestaan. Myös pohjenousut tuntuu helpottavan, niitähän paljon suositellaan esim. plantaarifaskiittiin, mutta aikaisemmissa vastaavanlaisissa vaivoissa niillä ei ole kyllä ollut juurikaan havaittavaa vaikutusta.

Osasyyllinen tähän vaivaan voisi olla uusimmat juoksukenkäni, fivefingers v-alphat, ne kun ovat kireät nilkan takaosasta, ei minkäänlaista pehmustetta ja eikä yhtään elastisuutta. Harmi sinänsä, niillä tarkeni kylmemmilläkin keleillä ja juoksutuntuma oli hyvä. Vaiva on hiljalleen kehittynyt että voisi ollakin noista kengistä johtuvaa, marraskuun lopulla aloin niitä käyttämään. Nyt tammikuun puolivälissä, 29 kilsan lenkin jälkeen tää alkoi enemmän vaivaan. Toinen osasyyllinen voisi olla jäätyneen roskapöntön avaus kirvespotkulla muuton yhteydessä (ja jokin aika sitten aikaisemmin), kävi saatanan kipeää, mutta en siinä alkanut tarkistaan tuliko mitään. Veikkaisin kuitenkin että se kyhmy tuli siitä.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Kantapäiden takaosat ovat jatkaneet piruiluaan. Pitkille lenkeille ei oikein ole ollut asiaa ja lyhyitäkin on tullut aika vähän. Paranee kyllä aina aika nopsaan kun pitää välipäivää juoksemista ja välillä juostessakaan ei tunnu. Uusimmassa juoksijalehdessä oli sopivasti jumppaohjeita akillesjänteelle, sehän siis kiinnittyy kantapään takaosaan joten kohtuullisen luultavaa lienee että se siinä on taustavaikuttajana. Uusien suositusten perusteella venyttelyt ja rullailut ei ole se juttu, mitä pitäs tehdä (voivat olla jopa haitallisia), vaan vahvistaa, erityisesti soleusta, johon vaikutetaan esim. pohjenousuilla jalat koukussa tai pohjeprässillä istualtaan. Toki normi pohjeliikettä jalat suorassakin tarvii. Eikä tarvi olla kivutonta, vaan asteikolla 1-10 saa tuntea 5-6 veroista kipua. Olkapäävaivojen suhteen tää onkin tuttu juttu - siihen kun toimii se pystypunnerrus suhteellisen isoilla painoilla ja melko kivuliaalla liikkeellä. Kai sen vaan pitää olla oikealla tavalla kivuliasta. Tänään bongasin netistä myös toisenlaisen soleusliikkeen, siinä tehdään yhdenjalan kyykkyä kurottaen suoralla jalalla eteenpäin. Huomasin että kivuliaammalla puolella tuntuu pakaran sivussa sellasta "jumimaista rasitusta", että oisko se sitten kuitenkin siellä se juurisyy kipuiluihin.

Oon myös pari kertaa käynyt Jang Sussa. On oikeastaan aika hyvä, liikkeet tuntuu jossain eikä ole turhan hankalia. Esim. pilateksessa oli hankalammat liikkeet ja osittain sellasta että joku liike ei tunnu missään ja joku toinen on sitten ihan sikarankkaa. Vaikuttaisi osuvan myös hyvin sinne sellaselle tarpeelliselle kohdealueelle.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Kantapäiden takaosien kipuilut ovat vähän hellittäneet. Näyttäisi siltä että kun juoksee lujaa, niin siitä ei ole haittaa, hitaampi hölkkä puolestaan aiheuttaa kipuilua. Työmatkoja onkin sitten tullut juoksenneltua pääosin lujempaa ja on ollut yllättävän rankkaa. Arvelisin että ruokavalioni kaipaisi hieman lisää energiaa, ehkäpä se aamiaisen poisjättö ei ollutkaan pitemmän päälle terve valinta, vaikka se työmatkajuoksun ja aamupäivän työpanoksen suhteen tuntuukin paremmalta, aamiaisesta kun meinaa tulla lähinnä vetelämpi olo. Aloitetaan nyt aamiaiskokeilu vaikka tuorepuurolla, olen meinaan aika laiska kokkaaja aamulla. Energiapuutokseen viittaisi kait sekin että viime vuonna oli elämäni ensimmäiset kaksi luunmurtumaa.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Pidin vähän reilun viikon taukoa kehnojen kelien ja kantapääkipuilujen takia. En nyt tiedä auttoiko se minkä verran, mutta hommasin tasapainolaudan, ja sillä kiikuskelu oli alussa hieman kivuliasta ja on sittemmin alkanut meneen kivuttomampaan suuntaan, että kait se on auttanut. Lisäksi otin kokeiluun astetta ohuemmat kengät ja vaikuttaa siltä että kun saa askelkontaktin paremmin päkiälle, niin kipuilu juostessa katoaa. Ohuemmalla pohjalla sen tuntee siis paremmin..

Tauon aikana oli jumpat vähissä, joten tkd:n liikesarjapuoli tunki vahvemmin kuvioihin. Sen songham tkd:n "innoittamana" kokeilin lisätä liikesarjoihin potkuja. Tai lähinnä won-hyo -liikesarjaan, tuli mielestäni ihan toimiva setti, siis semmonen että siinä säilyi se yleinen liikesarjamainen tekemisen maku. Jos liikaa muuttaa tai laittaa palasia jotka eivät sovi liikesarjaan, niin se sitten hajoaa sellaseksi ettei sitä kiinnosta jumpata.

Alunperin wonhyossa ei ole kuin kaks sivupotkua ja kaks etupotkua, sain ujutettua siihen normiliikkeiden väliin lisäksi 4 sivupotkua(anuro taerigien jälkeen päissä), kaks takapotkua(pitkä pätkän kaks ekaa sonkal daebi makgia), kaks etupotkua(ennen pitkän pätkän viimeistä daebi makgia, etujalka+takajalka), kaks jalan nosto eteen ylös venytyspotkua (kirvespotkuja sitten kun jalka taas alkaa vähän paremmin nousta, paluumatkalla, etupotkujen sijasta) ja kaks koukkupotkua, goburyosogi A:sta ennen lopun palmok daebi makgeja). Mielekkäämpää se tekeminen kun potkupuolelle saa enemmän toistoja ja saa sitä puolta sitten kehitettyä lähemmäs sitä tasoa mitä se on joskus ollut. Ja saa nopsemmin lämmönkin päälle.

Ravintopuolella säädin tuorepuuroa - kaura pierettää ja se haju on aikamoinen. Eihän se oma kaasu pahalle tietenkään haise, mutta siinä on niin mielenkiintoisen syvä pistävyys, että epäilen että mahdolliset läsnäolijat eivät arvostaisi. Höyrytetty tattarihiutaleet + riisihiutaleet on paljon toimivampi yhdistelmä. Riisihiutaleet yksinään oli suutuntumaltaan aika kökköä kamaa, mutta ainakaan yhdistelmänä ei ole häirinnyt. Kaippa se sen kaasun muodostuksen kanssa vaan on kuidun määrästä kiinni, kaurahiutaleissa sitä oli 11 g (per 100g) ja tattarissa vain puolet siitä, riisihiutaleissa vielä vähemmän. On ollut vähän väsähtänyt meininki töiden jälkeen, ilmeisesti johtuu joko raudan tai C-vitamiinin puutteesta. Otin aikaisemmin viikon rautakuurin ja se tuntui piristävän iltoja ja niin tuntui nytkin vaikuttavan. Tosin niissä rautakapseleissa on sitten kyllä C-vitamiiniakin aika reilusti, 200% suositellusta päiväannoksesta. Että voi olla että se C kuitenkin on oleellisempi, kun ei pitäisi ruokavaliollisesti olla rautaongelmia. Tosin rauta tarvii C-vitamiinia imeytyäkseen kunnolla ja toisaalta kestävyysharjoittelu kaiketi kuluttaa rautaa. Ja on siinä sekin että on tainnut olla syömiset yleensä määrältään turhan niukkoja, joten eipä kait se rautavajekaan ole mahdoton. Ei sen popsimisesta suurta haittaakaan pitäisi olla, lähinnä sitä voi kertyä liikaa jos sairastaa jotain sellaista liikakertymistautia, eikä sitä nyt kovin suuria määritä tule kuitenkaan nyt vedettyä, jos välillä viikon kuurin ottaa. Toisaalta, rautavajeen kanssa ei kait pitäisi fiilispuolella tulla havaittavaa vaikutusta ihan niin nopeasti, mitä se on nyt tullut, jopa samana iltana. Lisäsin myös ravinnon C-vitamiiniakin, eilen tutkiskelin, niin ei ole ollut oikein säännöllisesti ruokavaliossa oikeastaan mitään erityisen C-vitamiinipitoista tavaraa, eli ainakin laskennallisesti on jäänyt reilusti alle päiväsuosituksen. Siihen tuorepuuroon on juurikin niin helppo laittaa appelsiini. Parsakaali olis kans tosi hyvä C-vitamiinin lähde ja keiton pyöräytinkin heti, mutta on pieni epäilys ettei siitä tule tapaa..

Kyllä tää aamiaiskokeilu on ollut ihan toimiva - juokseminen nyt tokikaan ei ole ihan niin toimivaa aamulla, kuin tyhjällä vatsalla, mutta paremmin toimii kuitenkin kokonaisuutena päivän syömiset, kun ei ole iso nälkä missään vaiheessa eikä toisaalta tarvi kuitenkaan vetää mitään kovin isoja aterioita. Ja sama puuro toimii ihan hyvin työpäivän päällekin, taitaa tulla myös aika paljon säästöä ruokakustannuksiinkin. Ainakaan toistaiseksi vaaka ei ole juurikaan reagoinut tähän ruokavaliomuutokseen.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Lyhyellä lomalla jalkavaivat siirtyivät kantapäistä akillesjänteisiin ja kipu on jonkin verran lieventynyt. Ja vaihtelee jalasta toiseen. En kyllä ole pahemmin vihtinytjaksanut sitä jumpatakaan. Juoksutauolla sentään ei ole tarvinnut olla, hieman harvemmalla tahdilla ja lyhempiä matkoja, jotain kymppiä korkeintaan. Frisbeegolf, eli kävely epätasaisessa maastossa tuntui auttavan. Ja kun hyvin lämmittelee/mobilisoi ennen lenkkiä niin se on enimmäkseen ok, työmatkajuoksussa vaan ei työpäivän päälle millään viittis, että sillä matkalle se on pahimmillaan. Frisbeegolfiin kelit eivät vielä ole hääppöisiä, kolmesti olen käynyt pelaamassa. Lämmön kannalta toimii paremmin yksin, kun voi olla liikkeessä koko ajan, niin pysyy lämpö päällä.

Opein viimein tekemään kyykyn perslihaksilla, tuli vastaan sellanen nettijuttu jossa kerrottiin just sellanen oikea vinkki, jolla homma toimii. Kyykystä kun nousee ylös pyrkimällä työntään lantiota eteenpäin jo ennen kuin on liikkeelle lähtenyt, niin silloin sen pakara-aktivaation tuntee ja niihin kaikkiin muihin kyykkyneuvoihin tulee jotain järkeä. Esim. paino kantapäillä, polvet pysyy paikoillaan - ne tulee sitten seurauksena, mutta niitä yrittämällä ei saa perslihaksia aktivoitumaan, vaan liike vaan tuntuu tosi hankalalta. Myös lantion vieminen taakse alas mennessä tuntuu järkevältä vinkiltä vasta sitten kun on tullut ylös työntämällä lantiota eteenpäin. Tällanen kyykky on juoksutouhuissa tarpeellinen, sillä pitäisi saada "uudelleenkalibroitua" kroppaa käyttämään juoksussa enemmän takaketjua..

Ruokavaliossa hieman lisäsäätöä, tällä kertaa lisätyn kasvispuolen kuidun muodossa. Myös iltapalan keventäminen on ihan toiminut. Katotaan jos seurais jotain positiivista, tähän mennessä puntari tai mittanauha ei ole juurikaan reagoinut..
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Jahas, nyt löyty kantapääkivulle nimityskin - Haglundin syndrooma.. Noh, vika ei silti liene alunperin siinä että luussa olisi ylimääräistä terävää kulmaa, vaan vika oli niissä fivefingereissä, joissa oli hyvin kireä ja kova nilkan takaosa (mutta muuten oli kyllä parhaat talvijuoksukengät). Vaikka lopetin jo niiden kenkien käytön, niin nyt kantapäässä on ylimääräinen patti kantapään takana, joka puolestaan painaa myös sellasiin kenkiin, mitkä normaalisti mahtuisivat jalkaan ihan hyvin. Uusimmassa juoksijalehdessä esiteltiin tämä vaiva, hoidoksi jääpalahierontaa, paksua rakkolaastaria tai fleecepehmustelevyä kyhmyn päälle ja (argh) kantakorotusta työkenkään, ettei vastaisi saappaan takaosaan. Yhdet törkeän löysällä kannalla varustetut arkikengät multa sentään löytyy, jäi aikaisemmin pois käytöstä sen löysyyden takia.. Leikkaus on sitten kanssa jossei parane. Veikkaisin että paranee, koska on ite aiheutettu niillä kireillä kengillä. Kesällä pitänee sitten keskittyä juoksutouhuissa paljasjalkailuun, koska silloin ei kantapäähän vastaa mikään.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Opin toissapäivänä frisbeegolfin kämmenheiton - puolen tunnin ajaksi.. Sitten se olikin jo seuraavana päivänä kadonnut juttu. :P

Onnistuessaan tunsi kuinka kaikki voima välittyi sormen pään kautta kiekkoon ja se meni vaivattomasti melkolailla just sinne minne pitikin. Eilen ja tänään koitin hakea sitä uudestaan vaan ei löytynyt. Jotain siitä toimivasta tekniikasta jäi, mutta ei sitä kaikkein oleellisinta fiilistä. Ei kait se auta kuin jatkaa etsimistä, yhden potentiaalisen jutun löysin taas netistä kokeiltavaksi..
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Eipä se heittotekniikka sitten enää löytynyt yhtä hyvänä. Pari uutta teknistä löysin kuitenkin netistä lisää, joten ihan tyydyttävällä tasolla se nyt on, uskoisin sen maagisimmankin pointin vielä tässä alkukesästä viimestään löytyvän.

Juoksutaukoa olen nyt pitänyt pari viikkoa niiden Haglundin kantapäiden takia. Laastarilla peitetty kantapää ja kannasta tilavammat kumpparit työkenkinä sekä vapaalla kannasta löysät kengät, niin kyllä se hiljalleen on hieman helpottanut. Eikä ole enää ihan niin herkkä jos vahingossa kevyesti kolahtaa johonkin kovaan. Pattikaan ei enää ole ihan niin iso. Viikonlopun aikana ois tarkoitus kokeilla paljasjalkajuoksua, sen ei teoriassa pitäisi haitata ollenkaan, jos se nyt on kokonaan kiinni siitä kantapään takaosaan kohdistuvasta hankaamisesta / paineesta.

Malttaskohan luopua nettitöllöstä, watson-palvelu (10€/kk) kun lopetetaan ja tarjolla ois elisa viihde, niin menee kyllä liian kalliiksi, vaikka eka vuosi onkin halvempaa. Ei nyt niinkään siten etteikö raha riittäisi vaan että onko hinta-laatusuhde sellainen että siitä kannattaa sen vertaa maksaa. Laajakaistanetti mulla on ollut sen takia että oli se watson, laajakaista maksaa 20€/kk vielä puoli vuotta ja sitten 30€/kk. Elisa viihde taasen maksaa 13€/kk ekan vuoden ja sitten 20€/kk (muistaakseni). Eli 50€/kk tai 600€/v töllöstä, joka noin periaatteessa on ilmaispalvelu, mutta mainosten sietämättömyyden takia pitää olla mahdollisuus kelata. Toki pilvitallennus on ihan kiva, mutta se ei ole kynnyskysymys, vaan se mainosten kelaaminen. Sitten on vielä puhelinliittymä, joka on 2g ja 5€/kk...
Eli hieman sama asia kuin auton omistamisessa, ihan kiva, mutta hinta-laatusuhde (mun kulkemistarpeiden suhteen) melkolailla surkea. Moilta jos laittas kaks 4g -simmiä, niin pääsis 12€/kk maksulla ja koneella pystys käyttään nettiä melko normisti (datakatto tosin ois 8G/kk), sais kännyynkin nykyaikaisen nopeuden ja kattelis jos tolla töllöllä sais sitten ihan ilman mitään törkyhintaisia pilvipalveluja tallennettua jotain jollakin tapaa järkevästi, säästäs vuodessa useamman satasen..
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Jaahas, kantapäävaiva ärtyy myös siitä kämmenheitosta, kun siinäkin nyt vaan on voimakas ponnistus/työntö oikealla jalalla eteenpäin. Joten eipä sitten taas pystykkään heittään pitkälle, eli paluu lähtöruutuun tällekin kaudelle... :jeba: No okei, rystyheitto ei ole ihan p@ska, menee kohtuu hyvin oikeaan suuntaan, ja tiedossa on aika hyvin että mikä se voimantuoton ongelma siinä on; heitto ei hyödynnä alakroppaa. Pitää etujalalla vähän "venyttää" eteenpäin niin että tuntee jännityksen pakaran sivussa, niin sitten siihen saa sellasen kuminauhaefektin jolla sitä voimaa tulee.

Testasin myös paljasjalkajuoksua, eipä sekään taida hyvästä olla tässä vaiheessa.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Pari kertaa käynyt nyt fyssarilla, aika hyvin on saanut vaikutusta aikaiseksi hieronnalla joka ei edes tee kipeää.. Ekan kerran jälkeen alkoi se normi "takareisi"venytys eteen-alaspäin taivuttamalla varmaan ensimmäistä kertaa elämässä tuntumaan oikeassa paikassa, eli pohkeissa, eikä polvitaipeissa. Liikkuvuus olikin aika huono kun pitää selän suorassa, jotain 120 astetta yläkropan ja jalkojen kulma. Eli mahdoton/hyödytön suorittaa istualtaan, kun painovoima vie vaan poispäin venytyksestä.

Tokalla kerralla hokas että jalkaterä on kääntyneenä sisäänpäin. Voisikin ehkä olla se syy, miksi vaiva ei parane. Ei tosin haittaa kuin juostessa, mutta siinähän onkin suuremmat rasitukset. Fyssarilta nyt en tähän saanut muuta kuin tiedon että se on kääntynyt ja kun kattelee ite esim. sängyllä maatessa niin selvä juttu. Tein johtopäätöksen että voisi yrittää korjata sillä että venyttää akillesjänteen/nilkan sisäsyrjää, että ei ainakaan ole siitä kiinni että kireämpi puoli vetää sitä virheasentoon. Näytti ehkä toimivan jossain määrin - makuultaan ei ollut enää rentona pitäessä niin eri näköinen kuin toinen puoli. Venytys siis siten että normaali pohjevenytys asento, mutta jalkaterä sisäänpäin osoittaen. Sinänsä kuuluu ihan normaaleihin pohjevenytyksiin, mutta harvemmin noita eri kulmia tulee tehtyä.

Tuo ulkosyrjän venytys mulla oli syksyllä, kun siinä oli jotain sellaisia tuntemuksia että se olisi joihinkin vaivoihin auttanut. Ehkä venytin sitä liikaa ja vika olisikin siinä. Aika paljon sitä tuli siis tehtyä. Periaatteessa ulkosyrjän kinesioteippaus voisi auttaa, tai jonkinlainen nilkkatuki, tai ihan vaan pikkukiven teippaaminen ulkosyrjän puolelle jalkapohjaan.. :P

TKD-liikesarjailua olen jatkanut kohtuullisen ahkerasti, mutta koska ne liikesarjat ovat vähän turhan päiväistä käsillä husimista niin tein niihin muutoksia, että olisi potkivampaa. Tällä hetkellä won-hyo -versiossani on takakierto-, hyppytakakiertosivu-, sivu-, taka-, kierto-, kirves- ja etupotkut, molemmat puolet kumpaakin. Mukana toki myös kaikki muutkin liikkeet mitä perus-won-hyosta löytyy ja liikesarja noin muuten sama, vaikka välissä onkin extraliikkeitä. Jotenkin se liikesarjailu on tekemisenä ihan jees, että jos ottaisi nuo potkut ja tekisi niitä ilman alkuperäistä liikesarjaa, niin ei sellainen jotenkin nappaisi.

Frisbeegolfissakin on hieman kehitystä tapahtunut, joskaa se ei aina jokaisella pelikerralla näy.. Aina välillä heitoissa on pituutta ihan hyvin. Tarkkuutta nyt ainakin saa, aiemmin en nyt niin tarkasti tähdännytkään, mutta siis nyt kun ottaa kiintopisteen, niin melko hyvin se siihen suuntaan kämmenheitolla lähtee. Rystyheitolla heikommin ja se onkin jäänyt enimmäkseen taka-alalle. Putti tosin muuttui ihan sysip_skaksi, mutta sekin on korjaantumaan päin. Ote kait jostain syystä muuttui ja sitä olen haeskellut. Hankin oheistreenin tekemiseksi sellaset käsipuristeluvehkeet (gripperit?), kun vaikutti siltä että kun käsillä tekee jotain rasittavampaa, niin sen jälkeen heitot kulkee paremmin. Ainakin parin käyttökerran ja sitä seuranneen treenikierroksen perusteella vaikuttaisi että asia on juuri näin.
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Ah, nyt taisi tulla massiivinen oivallus... ~15 vuotta olen ihmetellyt että kun nyt kuitenkin treenaan aika paljon, niin miksi sitä vatsaa on niin paljon, ympärysmitta n. 85-90 cm. Rasvaprosenttikin oli n. 13% joskus melkolailla näissä mitoissa. Oivallus tuli tuolta tuonne terveysuutisiin postaamastani..
flammee kirjoitti: touko 21, 2019, 20.43 Rupesin omien fiilisten eli janon ja nesteen nopean läpimenon pohjalta tarkasteleen suolan saantia, näyttäisi että suomalaiset suositukset ovat kovin erikoiset. Suomessa suolan saantisuositus on siis 3-5 grammaa, kun tuon tutkimuksen mukaan yksin natriumia tarvitsisi saada 3-6 grammaa, mikä tarkoittaa suolan suhteen 7,5-15 grammaa. Pitäskö kokeilla suolakuuria. :P
Kokeilin suolan lisäämistä ja totesin että tämä teoria oli kyllä erittäin väärä, oireet senkuin pahenivat. Mutta tämä kokeilu taisi osoittaa että päällimäinen vika omalla kohdallani lienee siis liiallinen suolan saanti, ja se vatsapallokin on noin teoriassa pelkkää nestettä. Noin teoriassa tästä pääsee siis nopeasti eroon ja vieläpä melkoisen vähällä vaivalla. Olen itseasiassa kerran sen tehnytkin, silloin lisäsin ruokavalioon kilotonnin salaattia ja muutamassa viikossa vatsanympäryksestä katosin 15-20 senttiä ja painoa lähti ~7 kiloa. Veikkaisin että vaikutus tuli lähinnä siitä että kun söin salaattia, niin lautaselle mahtui paljon vähemmän suolaista tavaraa. Silloin en tuota suolajuttua hokannut ja kaikki tuli kyllä sitten takaisin vähän ajan päästä. Tais olla kun menin töihin, joka oli aika rankkaa hommaa ja syömisiin panostus väehni. Runsaan juomisen pitäisi huuhdella ylimääräistä suolaa pois ja tietty suolaa vaan pitää käyttää vähemmän ja vaihtaa sekin mineraalisuolaksi. Lisäksi voisi käyttää anti-/optisaltia joissa siis on kaliumia ja magnesiumia (näitä on myös tuossa mineraalisuolassa), jotka vähentävät natriumin aiheuttamaan nesteen kertymistä.

Tähän liittyen mulla on tällaisia omituisia havaintoja, jotka tää suolateoria selittäisi - kun vetää kunnon kännit, niin aamulla vatsan turvotus on vähäisempää ja kun sitten käy krapulalenkillä niin juokseminen kulkee mahtavasti. Epäilin aiemmin että mahtavan kulkemisen takana olisi lähinnä sen illan energiatankkaus, liekö sitten ollut myös tuo pienempi ylimääräisen nesteen määrä.. Pari vuotta sitten mulla oli myös erittäin kummallinen jalkaterävaiva - nilkutin puoli vuotta ja kun veti kunnon kännit niin vaiva katosi sen kännäämisen aikana ja oli vielä seuraavankin päivän täysin poissa, mutta tuli sitten kyllä takaisin. Silloinkin epäilin että oisko se illan aikana syöty suolainen ruoka jotenkin ollut hyödyksi, mutta suolan lisäämisen kokeilu ei kyllä auttanut yhtään, tais silloinkin mennä pahemmaksi vaan. Sittemmin kokeilin karpata ja se vaiva sitten parani sillä.. Karppaussafkassa on aika vähän suolaa valmiina että voisi olla ollut sitä sitten. Että oisko sekin vaiva ollut jotain liiallista nestemäärää siellä jalassa aiheuttamassa jotain painetta ja ahdinkoa johonkin hermoon. Mulla on myös jalkaterät olleet kovin herkkiä sille että kenkä kiristää ja olen pitänyt nauhoja sen takia aika löysällä.

Noh, teoria-asteellahan mää tämän suhteen edelleen olen, mutta kyllä tämä aika monta asiaa selittäisi. :jepa:
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

Projekti etenee ja aika pian se menikin taas siihen että ruokavalioon kuuluu kilotonni salaattia. Rehuthan putoaa ruokavaliosta pois tyypillisesti silloin kun harrastaa paljon liikuntaa ja "tarvii" saada paljon hiilaria ja proteiinia. Eli siis on omakohtainen luulo että niitä pitäisi saada hirveitä määriä. Voi kait siinä jotain perääkin olla, mutta salaattia ei silti pitäisi jättää kokonaan pois... Nytten fiilis kuitenkin on siis ollut että salaattirehuilla on suuri vaikutus - energisempi fiilis, parempi tasapaino ja liikkuvuus, kropassa ei ole kylmiltäänkään ihan sellasta kömpelöä tuntumaa, eli lämmittelemättäkin kun lähtee tekeen tkd:n liikesarjoja, niin takaakiertävät potkutekniikat onnistuvat horjumatta, lämmittelemällä toki vielä paremmin. Ja just joku kirvespotku nousee ylemmäs. Ja kantapääkin on vähemmän kipeä, toki kipuilee edelleen jonkin verran.

Lautasmalli voi sinänsä olla ihan hyvä, mutta nähdäkseni on käytännöllisempää syödä salaatti erikseen kuin yrittää mahduttaa sitä lautaselle muun tavaran sekaan. Tällöin ruuanlaitossa joko pilkotaan kasviksia tai laitetaan sitä muuta ruokaa, mutta aterian valmistelussa tarvii tehdä vain jompikumpi. Näinollen salaatin syömisen ei pitäisi jäädä pois laiskuuden tai kiireen takia. Pelkkä salaatti taasen on ateriana täysin riittävä, lähtee nälkä, joka pysyy poissa sen mitä normisafkallakin. Ajoituksellisesti salaatti toimii hyvin aamiaisena ja ennen treeniä, koska se lisää energisyyden tunnetta paremmin kuin normisafkat ja aiheuttaa vähiten mitään vatsavaivoja. Iltapalana salaatti ei toimi, koska sitten joutuu ramppaamaan yöllä vessassa 3-5 kertaa. Veikkaisin että se johtuu salaatin oma nestemäärän lisäksi suurehkosta kalium-määrästä, joka sitten irrottelee sitä suolan sitomaa nestetttä. Päivällä tätä vaikutusta ei oikeastaan huomaa, mutta yöllä kun pitäisi saada olla paikallaan sen 6-8 tuntia, niin tilanne on kovin erilainen.

Noin reseptipuolella salaatin kanssa ei tarvitse kikkailla, koska raaka-ainekset maistuvat itsessään valmiiksi ihan hyviltä (esim. kurkku, tomaatti, vesimeloni, banaani), tai neutraaleilta (kiinankaali, jääsalaatti), joten ei tarvi kuin pilkkoa ne. Sekaan ruokalusikallinen rypsi- tai oliiviöljyä, tai jotain muuta hyvää rasvaa. Varsinaisia salaattikastikkeita ja viinietikoita en ole ikinä ymmärtänyt. Ainakin suomalaisissa ruokapaikoissa kun on salaattia tilannut, niin kasvisten maku on monesti suorastaan pilattu sillä ihmenesteellä mitä siihen on sekaan laitettu. Bulgariassa salaatit osattiin paljon paremmin..
– Science that can't be questioned is religion.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

flammee

Viesti flammee »

No nyt jo viimein pystyy juokseenkin, viime viikolla 76 kilsaa eikä kantapää juurikaan kipunoitunut.. Sitten kävin maanantaina frisbeegolfaamassa (siitä oli ollut pari viikkoa taukoa) ja kantapää tuli taas kipeäksi. Lienee syytä keskittyä siihen juoksenteluun. Näyttäisi että paremmalla nesteytyksellä se on vähempi kipeä, mutta taitaa siihen lihashuoltokin auttaa. Tuli vastaan tällanen venyttävä pumppaus, eli putkirullalla laitetaan lihakseen painetta ja sitten työnnetään sitä paineen alla olevaa kohtaa johonkin suuntaan, niin siihen tulee venytys. Sitten pumpataan, eli esim. pohkeen tapauksessa koukistetaan ja ojennetaan nilkkaa. Noh, tuo venytys oli vähän hankala, mutta kun laittaa painetta ja pumppaa, niin sekin tuntuu tehokkaammalta kuin perusputkirullaus. Erityisesti jalkapohjan suhteen tuntuu toimivan eli pallo jalkapohjan alle ja varpaita koukistaa ja ojentaa. Pohkeeseen tuntuu tehoavan hyvin tää ilmeisesti melko suomalainen keksintö, gymstickin piikkimattoputkirulla. Silläkin se pumppaus tuntuu olevan hyvä, mutta sekin toimii, jos vaan nukahtaa pohje piikkirullan päällä.
– Science that can't be questioned is religion.

Seuraajat

Kuvake
Joni Samanen
Lasse Candé
MikkeM
Kuvake
Neo
Kuvake
Point
tapsaattori
ToBy