Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 2463
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Viimeisin katsomasi elokuva

#9466

Viesti tapsaattori »

Kari Aittomäki kirjoitti: elo 17, 2019, 02.01 Multa on jäänyt tuo Manofsteel katsomatta kun en oikeen jaksais näitä loputtomia hämähäkkimiesbätmänteräsmies-variantteja..

Ois kiva jos viitsisit kertoa kupletin juonesta jotain, onko tämä nyt ikäänkuin Killbill-tarinoinnin maustama kehitystarinta?

Niin, Killbillissä tämä Bill eli David Carradine kertoo supersankareitten ykköstykin mielestään olevan Teräsmies koska hän on oikeasti sitä mitä on.
Siltä tuo traileri hiukan kajahti.
Aikamoisia efektejä kyllä.
Teräsmiehen mielenkehitystä ja maisemaa piilottelevasta maatalonpojasta koko kansan tuntemaksi supersankariksi ei jäädä hieromaan kovin syvällisesti. Homma näyttäytyy enemmän asiapohjaisena tarinana, että miksi Teräsmies lähetetiin kotiplaneetaltaan maahan ja siihen miksi ne pahis-kryptonilaiset tuli maahan. Ehkä se krypton planeetan historia on isommassa osassa. Pidin tästä lähestymistavasta ja teräsmiehen luonne tulee kyllä jollaintapaa kivasti esille eri tilanteissa. Sillai ehkä Killbill tyyliin, että historiasta näytetään pätkiä, jotka sitten avaa hieman miksi Teräsmies on sellainen kun on.
kojiro
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 301
Lauteille: Toukokuu 2006

Viimeisin katsomasi elokuva

#9467

Viesti kojiro »

Kari Aittomäki kirjoitti: elo 17, 2019, 02.01
Ei se nyt huonokaan ole leffana mutta nuo jotku jutut vaivaannutti.
Olisko kuitenkin ennemmin sinne huonon suuntaan kuin hyvä. Eipä oo kyllä liikaa sellasia suomileffoja tullu nähtyä minkä jälkeen olis sellanen fiilis että olipas helvetin hyvä elokuva. Jokunen kuitenkin on.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9468

Viesti Kari Aittomäki »

Nojoo. Mulla on jatkuva huono omatunto kun en saa kovin tykätyksi suomileffoista.
Tänään ois tullu se joku Luokkakokous part 2.. ei perkele pää kestä.
Ja vaikka käkikelloa selällään korjaava Härski Hartikainen naurahduttaa, en vaan pysty katsomaan Turhapuroja minuuttejakaan.
Ei vaan kye.

Mutta on niitä juu kelvollisiakin, toki. Suomileffoja siis. Turhapuroja eieiei.

Tänän kattelin ton Slow west'n. Oli todentotta hidas ja ilmeinen esikuva on Jim Jarmuschin Dead Man. Joka on aivan hemmetin hieno outoleffa.
Kunnianhimoinen oli tämäkin tekele, ohjaaja tuntee leffarakenteet ja etenkin kuvausten sommittelun, Uusiseelanti oli oikeen Kentucky.
Kuvat juoksi kauniisti ja veri lensi ponnekkaasti. Hahmot oli osuvia, Fassbinderin Miihkali on kyllä vahva sälli.
Tarina oli kähy, paljon jätettiin vihjeiden varaan.

Tarpeeks lyhytkin, reilusti alta kaksi tuntia.
Viehko debyytti, se ohjaaja John Maclean on värkännyt leffoihin tätä ennen kaikkea muuta.
Osaava veikko kaikenpuolin, ihailtavia detaljeja.
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 215
Viestit: 2037
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Viimeisin katsomasi elokuva

#9469

Viesti katar »

Me kans katseltiin Leijonasydän; välillä oli vähän vaivaannuttavaa repliikkiä. Että kun skinhead vilauttaa käsikranaattia, niin tumma sälli vaan jatkaa kettuilua. Oikeastiko? Ei kai nyt kuitenkaan, verta kaivais nenästään. Muuten hyvä, Pääkkönen on aika moinen ja Franzen aika päällikkösälli.
Niin ja katsoin mä sit hömppää, eli Transformers 1 - 4. :lol:
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#9470

Viesti AlexMachine »

Leijonasydän tuli myös katsottua Yle Arenasta. Odotin enemmän. "Ihan kiva" natsin kasvutarina mutta tosiaan, kuten katar mainitsi, vähän niin ja näin kässärin osalta. Tästä jäi puuttumaan jollain tasolla se ahdistus, pelko, kun kerhosta halutaan irti ja miten seuraamusten uhka vaikuttaa.
Tässä olisi ollut ainesta vaikka mihin mutta 2,5 tähteä tälle.

Sitten jo tovi sitten sain katsottavakseni ns Screenerin elokuvasta Pako muurin takaa, joka pyörii juuri nyt elokuvateattereissa. Tositapahtumiin pohjautuva, trillerin piirteitä saava, elokuva siitä miten Peter Strelzyk ja Günter Wetzel alkoivat suunnitella pakoa DDR:stä.
Ihmisläheinen kuvaus, hienosto näytelty, paikoin jopa erittäin jännittävä ja onnistunut elokuva. Lavastuksia myöten hienosti toteutettu ja 70-luvun tunne on vahvasti ilmassa. 4 tähteä.


Sitten pari muuta lyhyesti. Myös tositapahtumiin perustuva Der Goldene Handschuh-The Golden Glove, kertoo miten Saksalainen Fritz Honka saalisti ja surmasi prostituoituja Berliinissä. Myös tämän elokuvan miljöö, lavastukset, näyttelijät, kuvaus onnistuivat hyvin (Tekisi mieli sanoa että ohjaaja on Aki Kaurismäkensä katsonut...). Varsinkin pääosaa esittävät Jonas Dassler jonka muodonmuutos kansikuvapojan oloisesta näyttelijästä, alkoholihoituneeksi murhaajaksi on aivan huikea. Tämä oli elokuva joka ei sovi kaikille, synkkä, raadollinen, mutta erittäin vahvasti myös tunteita herättävä. 4,5 tähteä.



Sitten Koreaan. Parasiitti on Bong Joon-ho:in ohjaama (Okja, Snowpiercer mm.) komedia/draama/trilleri. Elokuvasta on hyvin vaikea kirjoitta mitään spoilaamatta juonesta jotain. Keskittyy kuitenkin köyhään Korealaiseen perheeseen joka kiinnostuu rikkaasta Korealaisesta perheestä ja alkaa kaikin keinoin hivuttatumaan lähemmäksi. Olin laittanut elokuvaan 3 genreä, koska siitä löytyy ne kaikki, rajoja niiden välillä rikotaan, leikitellään ja jopa yllättävänkin tuoreella tavalla. Täydet 5 tähteä. Paras elokuva jonka olen nähnyt pitkään aikaan.
Tästä en suosittele edes katsomaan traileria, koska siinäkin jo näköjään tulee spoilereita. Tämä elokuva on paras katsoa kylmiltään.


Jotenkin on maku alkanut kallistua siis yllä olevaankin suuntaan, voisi puhua ns art-house elokuvista. Toki suuret Hollywood tuotannot vieläkin kiinnostavat mutta mukavana vaihteluna on katsoa näitä, joskus raskaitakin elokuvia. Myös Ranskalaisia draamoja ja komedioita on tullut katsottua aika monta viime aikoina.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9471

Viesti Kari Aittomäki »

Kiitoksia hyvistä kuvauksista, kiinnostavia uusia ja erisuuntaan kurottelevia.
Sakemannien leffakieleen on aina istunut se realismin raakavaloinen esittely, esim Das Bootin ämpärikänni-kohtaus ennen merelle suuntaamista on omassa luokassaan. Joka ote näkyy noissa esimerkeissäkin.
AlexMachine ketjussa vainajoituneet kirjoitti: elo 21, 2019, 19.35 Henry Fonda näytteli kahdessa John Fordin ohjamassa elokuvassa, Grapes of Wrath and My Darling Clementine.
Loistavia molemmat. John Ford oli mestari valojen ja varjojen käytössä elokuvissaan - loi uskomattoman hienosti tunnelmia niillä. Olisi ehkä pitänyt laittaa leffaketjuun mutta tuli tänne.
Eli äsken poismenneen Peter Fondan isä Henry oli todella merkittävä näyttelijä, tuo Vihan hedelmät on oma suosikkini jutuistaan ja muutenkin, todella merkittävä leffa.. vaikka lievän karkkinen onkin.
Perustuu todella merkittävään kirjaan. Aivan lemppareitani.
Kertoo siis USAn lamavuosien köyhästä Joadin perheestä, joka lähtee kohti Kaliforniaa pakoon pölymyrskyjä, löytääkseen lapsilleen kenties paremman tulevaisuuden.
Steinbeckiä (kirjan kirjoittajaa, Nobelisti) haukuttiin kommunistiksi ja kovien olojen ylikorostamisesta, vaikka itse asiassa näillä kotinsä jättäneillä oli oikeasti vielä paljon rujompaa kuin kirjassa, saati leffassa.

Mutta mahtavaa americanaa (sitä oikeaa). Kirjasta puhumattakaan.
Henry Fondan olemuksen energia ja se silmien musta tuli kombinoituna tuohon lekamaiseen tekstiin on innoittanut jälkipolvia todella vahvasti.
Niinkuin merkittävä Taide tekee.



Tuo on siis Se Tom Joad.
Pomo osu kyllä niin napakymppiin.. Ja videon koostaja, kuvat ovat kuin moukarin iskuja ratakiskoon.
Ja edelleen tuo sanoma on akuutti.
Juuri nytkin epätoivoiset vanhemmat pakkaavat lapsiaan arveluttavalle ja vaaralliselle matkalle kohti Toivoa.
Yhtä merkityksettöminä kuin ennenkin.
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 2463
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Viimeisin katsomasi elokuva

#9472

Viesti tapsaattori »

Katar, mä en oo ikkää innostunu noista "aikuisten" transformereista. Jotenki ne autobotit jää etäisiksi hahmoiksi. Lasten sarjoissa enempi särmää

Viimeksi katoin Fargon. Perheenisi palkkaa rikolliset kaappaamaam vaimonsa lunnasrahojen toivossa (jotka siis tulis rikkaalta appiukolta). Omaperäinen juoni ja upeat näyttelijät hahmoineen. Konnat on kuvattu inhottavan realistisiksi. Naispoliisi on viehättävä, ei kovis poikatyttö vaan älykäs ja sopivasti rohkea nainen. Uskottavalta tuntuvat hahmot on mielestäni tämän leffan se juttu.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#9473

Viesti AlexMachine »

Fargohan on aivan loistava. Buscemi tekee hienon roolityön mutta taas kerran William H. Macy varastaa, oikeutetusti, potin. Macy on aivan loistava luonnenäyttelijä, joka ei saa aivan sitä arvostusta mikä kuuluisi. Nostaa lähes jokaisen leffan tasoa jossa on, kuten Ed Harris ja John Turturro.
The beatings will continue until morale improves.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9474

Viesti Lasse Candé »

Todella hienoa kirjoittelua aiemmin AM:ltä!

Itsekään en pitänyt Leijonasydämestä paljoa, mutta olin muistaakseni positiivisesti yllättynyt. Saatoin joskus kirjoittaa tännekin.

Fargo taas on erikoinen juttu kaikin puolin. Leffan tunnelma on aika, tuota, omanlaisensa. :D
Ja tämä siis sellaisessa mielessä, että jos leffat kiinnostaa, on suositus vahva. Ihmettelin sitä puhetapaa jonkin verran. :D
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#9475

Viesti AlexMachine »

Lasse Candé kirjoitti: elo 22, 2019, 18.57 Todella hienoa kirjoittelua aiemmin AM:ltä!

Itsekään en pitänyt Leijonasydämestä paljoa, mutta olin muistaakseni positiivisesti yllättynyt. Saatoin joskus kirjoittaa tännekin.

Fargo taas on erikoinen juttu kaikin puolin. Leffan tunnelma on aika, tuota, omanlaisensa. :D
Ja tämä siis sellaisessa mielessä, että jos leffat kiinnostaa, on suositus vahva. Ihmettelin sitä puhetapaa jonkin verran. :D
Muistaakseni sijoittui pohjoiseen Minnesotaan (missä valtavasti skandinaavisia siirtolaisia aikanaan) Jaaa.
http://dialectblog.com/2011/05/29/the-fargo-accent/
The beatings will continue until morale improves.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9476

Viesti Lasse Candé »

Tuota linkkiä ei voi lukea hymyilemättä ja naurahtelematta hieman. :D
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9477

Viesti Kari Aittomäki »

Hehjuu, muistan kun luin Citylehdestä Harri Närhen arvion ennenkuin väijyin Fargon teatterissa.
Hän naureli sitä ruotsalaiseen/pohjoismaalaiseen olemisenlaatuun kohdistuvaa kiikaria.
Käsittääkseni koko näkökulma kypsyi tuolloin tuntemattoman Peter Stormaren myötä, rooliinhan oli ensin kiinnitetty Millers crossingista tuttu The Dane, tanskalaispohjainen J.E.Freeman.
Hän olisi tehnyt roolista ja ehkä leffastakin erilaisen, huumorittomamman.
Mutta Stormarehan haldaa koomisen ajoituksen aivan mestarin lailla, kuka voi olla nauramatta kun se Fargon kamala tappaja jauhaa vaivalloisesti duunikaveriaan möyhyksi ja ihmettelee että mikäs tuo ääni oikeen on. Perkele, polliisi!

https://www.youtube.com/watch?v=0YzsWVUO-_o

Onhan tuo kokonaisuudessaan silkkaa komediaa - aivan kamalasta tapahtumasta ja tapahtumista.
Niinku vaikka se kirvesmurha, sehän on huvittavaa, samoin se epätoivoisen kotiäidin sokkotöytäily lumessa apua huutaen.
Hirveitä tekoja komediallisesti esitettynä, toimivasti.
Se on kerrontataitoa se!

William H Macy on juu aivan parhaita sivuosamiehiä, Coolerissa (2003) hän sai pääosan ja oli kyllä fantastinen.
Hän tosiaan nostaa aina ja poikkeuksetta leffojensa tasoa, vaikka niin tekee Buscemikin.

Fargo ei ole Coenin veljesten paras muttaku ne kaikki on niin peijakkaan hyviä.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9478

Viesti Kari Aittomäki »

Kattelin tossa ton American sniperin 2014. Clintin ohjaus tositarinasta, pääosassa erittäin lautautunut Bradley Cooper.
Vahva leffa kaikkineen, Cooper etenkin laittaa koko melkoisen talenttinsa peliin ja tekee varsin pirunmoista työtä.
Hiukan näjin maneerisina ne vaimokäninät mutta kai se on välttämättömyys tuoda esiin Rositaa-joka-riutuu-kotona-kantaen-ElReinon kahdeksantoistavuotiasta-lasta-kun-El Reino-nauraa-vaan..
Tää vitsi taitaa olla jo vanhentunut..

Hieno leffa vaikka muistelmiensa mukaan tuo sälli EI ampunut lasta eikä vastapuolen superhessua.
Mutta hienoja kohtausia, vaikka vähä mua vääntelehdytti kun siltä veikolta ikäänkuin virta loppu kun sai tapetuksi kahdesta kilometrista kauhean Mustafan, vastapelurinsa. Vaikka tilanne kuumeni kaikenaikaa koska leikkopippelit rynkäili massiivisesti..
Lievä virhesointu muutoin varsin hienhajuisessa toteutuksessa.

Onkohan nää sniper-duelit lopultakaan kuinka todenmukaisia? Dramaattisia juu mutta..
Leffadramatiikkaan ne kyllä sopivat, Enemy at the gates, Hurt locker, Saving Ryan..

Cooper on fantastinen, hänhän on oikeasti lahjakas ja osaava.
Se bulkkaaminen rooliin on uskottavaa, maastaveto sillä härpäkkeellä mikä sallii sivuotteen.. siinä tangossa lie oikeasti parisataa.
Uskottavan riski sälli, Cooper sulatti näyttelemänsä hahmon perheen ja kaverit.

Klintti onnistuu tuomaan kerrontaan jopa raamatullisia alavirtoja, Chris Kylen traaginen loppu - hänethän ampuu hengiltä eräs sodasta toipumaton sekopallo tilanteessa jossa Kyle yrittää jeesata kyseistä viirupäätä - vaikuttaa siltä kuinka Jumaluus kääntäisi siunaamansa miekan käyttäjäänsä vastaan. Joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu. Kaunis lause.

Ohjaus on muutenkin hienoa, kiireetöntä ja silti kiihkeää.
Ihan Eastwoodin parhaita. Vaikka tositapahtumien kuvaaminen mullantuntuista aina onkin.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 69
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Viimeisin katsomasi elokuva

#9479

Viesti Atticora »

Kari Aittomäki kirjoitti: elo 25, 2019, 05.04 Joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu. Kaunis lause.
Koska sen faija tuntee enkeliporukoita.

..
En ole mitään mainittavia katsonut viime aikoina, mutta kohta aion. Teattereissa pyörii yhtaikaa Tarantinon Once upon a time in Hollywood ja sitten Jarmuschin "hidastempoinen zombie-elokuva" The Dead Don't Die. Bill Murray, Buscemi, Tom Waits ja vaikka ketä. Iggy Poppikin mukana, sai zombien roolin. Olen aivan täpinöissäni.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9480

Viesti Kari Aittomäki »

Mikähän tuo miekkalause on alkukielellä? Arameaakohan se Jeesus jutteli..

Klintti taisi olla muuten 8vitonen ton leffan tehdessään, aikamoinen miesi on hän. Seestynytkin niinkuin ihanteellisesti ajatellaan ikääntymisen vaikuttavan.

Mua jänskättää tuo Tarantino.. nämä viimeiset kun on olleet tosihyviä mutta eivät suurenmoisia.
Kohtuutonta odottaa muuta mutta kyllä sitä aina odottaa koska Pulp Fictionit.

Jim Jarmusch on toinen jonka tietyn kauden jutuista tykkään valtavasti mutta uudemmat ei niin juttele.
Tuo zombistely tulee kyllä katseltavaksi koska pakkohan se on mutta pelottaa sekin.
Kun se näkökulma kulutusehdollistumisesta on jo aika monesti käytetty, tosi hyvin vielä.
Jarmuschin leffakieltä kyllä vahtaa mielellään, Kaurismäkien kaveri kun on.
Tähtisadekin houkuttaa.
Ja jospakos Iggy hätyyttäis Keith Richardsin entrance-päällikkyyttä..
Iggyllä on preesensiä ja meikkaustakaan ei paljo tarvita että zombeilu pelittäis.
Richards kuitenkin oli niin jykevä merirosvopomo että herranjestas kun hän framille saapasteli.. eikä tarvinnut kuin sen hatun niin hahmo oli valmis.
Katsotaan.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Timpa ja 72 kurkkijaa