Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 69
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Viimeisin katsomasi elokuva

#9556

Viesti Atticora »

Taijin harjoittaja kirjoitti: loka 22, 2019, 14.00 Kirjojen perusteella minulle jäi käsitys, että Viktor Kärppä olisi keskikokoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut huomaamaton mies, jonka kunto olisi parempi kuin mitä päältä näkee ja hoksaavaisuus paljon parempi. Aika paljon sellainen joita näkee bussissa tai metrossa menevän Hakaniemestä kohti Itä-Helsinkiä. Samuli Edelman ei sovi tähän odotukseen ollenkaan.

Ja tuo poliisin esittäjä ei näytä poliisilta - niiden ryhti on tavallisesti parempi ja vaikka ne joskus heittävätkin huulta niin pieni varovaisuus ja valppaus näkyvät koko ajan.

Elokuvien pääosissa on pääsääntöisesti keskimääräistä kauniimpia ihmisiä ihan kaupallisista syistä. Joissain elämänkertaelokuvissa se on jopa häiritsevää. En ole tätä kirjasarjaa lukenut, mutta ymmärrän kyllä jos tuommoinen häiritsee. Muutenhan Edelmann oli minusta oiva introvertti.

Kauan siiitä on kun leffan katsoin. Suosalosta minulla on kuitenkin päinvastainen mielikuva, että se höpötys oli sumutusta.. Kyllä kai ne silmät välähteli paikoin?

Ja samaa mieltä kuin Kari itse elokuvasta. Elokuva oli hyvä yritys, mutta ei ihan sitä mitä tavoitteli.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9557

Viesti Lasse Candé »

Kauniiden näyttelijöiden käyttämiselle voi olla myös taiteellisia perusteluja ja uskon näin myös olevan. Aihe on tosin melko vaikea keskusteltava ja potentiaalisesti tunteita nostattava.

Olisi helppoa vain sanoa että rahan tai suosion takia näin tehdään. Ja puoliksi se olisi tietenkin myös totta: Vaikutus katsojalukuihin ja tuloihin on varmasti positiivinen.

Mutta toinen puolikas on se, että hyvännäköisyys tarkoittaa paljossa häiritsevien yksityiskohtien puuttumista. Jos ei erikseen haluta korostaa hahmon huonoa ryhtiä tai vinoa naamaa, ei kannata valita tällaisia näyttelijöitä. Ja kun mahdollisimman paljon karsitaan ja kuitenkin halutaan nähdä ihminen, päädytään ihmisiin jotka mielletään kauniiksi.

Tietyllä tapaa tällainen kauneus vapauttaa resursseja hahmolle oleellisten asioiden ilmaisemiseen.

Mutta kauneutta on tietenkin monenlaista, kuten myös castaamista. Huomaan vain käytännössä jos joskus katson pienemmän budjetin leffoja, että omintakeinen ulkonäkö kiinnittää liikaa huomiota itseensä. Joskus esimerkiksi latasin harrastajaporukan tekemän Tähtien sodan, mikä sijoittui kolmos- ja nelosepisodien väliin. Tässä tökkäs pahasti, vaikka ei muistaakseni puhuta edes mistään rumiluksista.

Ääni on ehkä vielä tätä tärkeämpi. Onneksi Viggo Mortensen pitää huutopuheen joukoilleen vasta Kuninkaan paluun loppupuolella. :D
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9558

Viesti Kari Aittomäki »

Näyttelijöitten kauneus suhteessa tarinaan luo itseasiassa sellasen puolitietoisen kuorrutuksen joka toimii viihdykkeenä ja alleviivaajana, aivan kuten Lasse kirjoitti.
Taiteellisena määreenä.

Hyvä esimerkki on wanha klassikko Richard kolmas, jossa Shakerspierreä mukaillen hahmo on ruma ja köyry ja ilkeänikävä..
Vaan eipä olekaan koska Laurence Olivier on niin maaninen ja hehkuva ja itseasiassa komia.
Syntyy mainio kierre jossa katsoja kokee viehätystä alleviivatun rumaa hahmoa kohtaan.
Myös Quasimodon hahmo on rujo mutta Anthony Quinn on niin tykki että se koskettavuus on vaan pakahduttavaa. Esmeralda!

Sitte on näitä jossa se hahmojen kirjallinen eiskuva ja leffatoteutus ovat niin kaukana että ristiriita on alleviivaava.
Brokepack Mountinin hahmot ovat kirjassa hiukan vastenmielisiä hahmoina, joka seikka ei olisi leffassa tominut niinkuin ollenkaan.
Koska toivoton epäsovinnainen rakkaus ei olisi pointtina päässyt läpi.
Siksi kaiketi Ang Lee valitsi miltei uskomattoman estetiikan kielekseen ja näyttelijäthän ovat tajuttoman esteettisiä hahmoja kaikessaan.
Kaksi rumaa homoa teltassa.. ei ois pelittäny mistään kohtaa.

Esimerkkejä ois kyllä.

Ääni on todentotta vahvanvahva tekijä näyttelijäesitystä.
Morgan Freeman on itseasiassa varsin rumapiirteinen tapaus mutta se kokonaisuus josta puolet on Ääntä.. Hän on aikamoinen.

Viggo juu, hänellä ei ole Ääntä mutta hänellä on välineet.
Tämä pätkä kertoo laatuisan ihmien rakennuspalikoista ja esittää kuinka puhuttu kieli on yhtä paljo tapa olla kuin tapa puhua.
Seikka jota imitaattorit aina korostaa.



Aikamoinen mies kyllä. Ei yhtään edes keskivertoa roolia.
Ajeli pakettiautoa Köpiksessä kun haki tuntumaa tanskalaisuuteensa.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 69
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Viimeisin katsomasi elokuva

#9559

Viesti Atticora »

Niin, toki joidenkin jediritareiden tai haltijoiden, kuten Liv Tyler, pitää ilmentää sitä mitä edustavat.
Se, että "häiritsevät" tekijät raakataan pois, minua kuitenkin henkilökohtaisesti joskus tökkii realistisuuteen pyrkivissä kuvauksissa, jos näyttelijät on liian kauniita. Ei mene läpi, kun jossain ruma ankanpoikanen-draamassa kaunottarelle laitetaan hammasraudat ja liian isot rillit ja uskotellaan että se ei kiinnosta ketään. Tämä on kärjistetty esimerkki, mutta siis tavallisista ihmisistä kertovat elokuvat menisivät mulla alas helpommin, jos näyttelijät eivät aina olisi niin silmiinpistävän kauniita. Voi tökkiä myös niin päin.
Brokeback mountainin kautta tuon taiteellisen pointin kyllä ymmärtää. Ehkä noin rakastuneet näki toisensa ja kirjailija välitti sitä tunnetta. Onhan näitä, katsoin vähän aikaa sitten Monster-elokuvan (2003). Charlize Theron laitettu hieman vähemmän nätiksi, kuin mitä oikeasti on. Ei ole maskeraajillakaan helppoa aina. No, hyviä ajatuksia molemmilta, onhan asiassa rahan lisäksi muitakin puolia.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9560

Viesti Lasse Candé »

Tuo että laitetaan vähemmän nätiksi on mielenkiintoinen ilmiö. Leffan rumuutta ilmennetään jollakin, mikä lopulta on kuitenkin aika kaunista. Tästä päästään oikeastaan aiempaan pointtiini, jossa kauneus tms on ominaisuus jonka avulla voi välittää vahvemmin kaikennäköistä, jopa rumuutta.

Sergio Leone sanoi hyvin haastattelussa Huuliharppukostajan Frankista, että kun yritti saada Henry Fondasta pahista lialla ja vastaavilla jotka tuovat tiettyä rumuutta mukaan, että eihän Fondasta saa rumaa vaikka tekisi mitä. Lopulta jäi jäljelle pahuuden kasvot, joita välitetään Fondan hyvännäköisyydellä. Paradoksaalisesti myös rumuutta välitetään usein taiteen kannalta paremmalla menestyksellä jos otetaan kaunis henkilö ja tehdään ulkonäölle jotakin millä viestitään rumuutta. Se pointti hyppää voimakkaammin silmiin jos niitä ärsykkeitä ei ole muita. Esim nörttejä rakennetaan usein jotakuinkin näin, oleellisesti kauniista ihmisistä.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#9561

Viesti AlexMachine »

Tämä näkyi hyvin hetki sitten katsomassani Kultainen hansikas elokuvassa. Sarjamurhaaja Fritz Honkaa näytellyt Jonas Dassler on tuollainen kiiltokuvapojan näköinen ja oloinen, mutta maskeerauksen jälkeen kaikkea muuta. Olin todella vaikuttunut elokuvasta ja myös pääosan esittäjästä.
https://www.imdb.com/name/nm7179786/med ... m783962880

Ja jälkeen.
https://www.imdb.com/name/nm7179786/med ... 4102524929
Kuva
The beatings will continue until morale improves.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9562

Viesti Lasse Candé »

Niin hyvä esimerkki pointistani jo kuvien perusteella, että yllättää itsenikin. :O

Varmaan välittyy vielä paremmin leffassa.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 69
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Viimeisin katsomasi elokuva

#9563

Viesti Atticora »

No, Monster ja Kultainen hanska nyt kertovat oikeista sarjamurhaajista. Hitto kun en nyt muista mikä se amerikkalaisesta lesbogangsterista kertova leffa oli, jossain potkun tasa-arvo/metoo-keskustelussa siitä kuitenkin jotain höpisin. Siinähän taasen ei-niin-kaunista esikuvaa ehostettiin muistaakseni aika paljon. Taiteen nimissä toki, kukapa nyt maksaa toista kymppiä nähdäkseen karvaisia rekkalesboja piehtaroimassa.
MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 28
Viestit: 1621
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

Viimeisin katsomasi elokuva

#9564

Viesti MikkeM »

Edelman ei oikein käynyt spetsnaz veteraanille, muuten ihan hyvä leffa.
Jiu-Jitsu
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 868
Lauteille: Huhtikuu 2005

Viimeisin katsomasi elokuva

#9565

Viesti Jiu-Jitsu »

Lasse Candé kirjoitti: loka 23, 2019, 09.39Paradoksaalisesti myös rumuutta välitetään usein taiteen kannalta paremmalla menestyksellä jos otetaan kaunis henkilö ja tehdään ulkonäölle jotakin millä viestitään rumuutta. Se pointti hyppää voimakkaammin silmiin jos niitä ärsykkeitä ei ole muita. Esim nörttejä rakennetaan usein jotakuinkin näin, oleellisesti kauniista ihmisistä.
Ehkä joskus tasa-arvo etenee niin pitkälle että rumia ihmisiä näyttelee rumat näyttelijät. Muutama sata vuotta sittenhän komeat valkoihoiset miehet yleisesti vetivät kaikki roolit, hahmon sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Esim. hahmon tumma ihonväri hyppää voimakkaammin silmiin kun afrikkalaiset kasvonpiirteet eivät ole häiritsemässä katsojaa.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#9566

Viesti Kari Aittomäki »

Tuohon kauneusteemaan sopivasti kattelin tänään ton Yhdet häät ja kolme anoppia (2013).

The Big Wedding on itseasiassa aika älyllisen surkea yritelmä tavoittaa brittikomedian hyrinää.. siis tään Hugh Grantijn tähdittämän epookkijutun jäljillä.

Jenkkiversiossa kuroteltiin ihan Ranskankin suuntaan, suruton suhdesalaatti on kovin vapaamielistä ja koko ote ikäänkuin hyvin.. le chic.

Mutta ja ennenkaikkea kyseessä on esteettinen leffa jossa vilisee nimekkäitä ja käsittämättömän kauniita oscarhaaveja sekä hehkuvaa nuorta polvea..
Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams ovat järkkyjä eikä nuorempi polvi jää jälkeen.
Ympäristö on paratiisinkaltaista ja kuvaus, valot ja äänimaailmakin ovat vaan niin nättejä.

Hahmotkin ovat niin pirkuleen menestyviä paitsi ne jotka eivät ole niin kauniita.

Tässä käydyn keskustelun valossa tulee mieleen että oisko tarinan tarkoituksena kertoa että intohimo, äly, tilannetaju ja ahkeruus kauniitten ihmisten nautinta.
Siltä näytti.

De Niro näkyi nauttivan, vaikka sitte alko syventyä vaikutlema että hän näytteli nauttivansa näyttelystään.
Kun olihan tää sellanen Americancar-shöy.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 444
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Viimeisin katsomasi elokuva

#9567

Viesti Mika »

Le Chant Du Loup (2019)

Elokuvan pääosassa on sukellusveneessä merestä ääniä kuunteleva kaveri. En edes tiennyt tällaisesta sotilasammatista. Vähän tylsältä se ehkä kuulostaa mutta elokuva oli kaikkea muuta. Muistaakseni tämä oli 20 miljoonan euron elokuva. Sen huomaa. Ihan loppuun asti elokuva ei kantanut samalla tasolla, mutta voi tätä suositella. Mathie Kassovitz on suosikkejani. Hänellä on hyvä rooli tässäkin.

Suomi mainitaan, koska Venäjä on miehittänyt Ahvenanmaan (jota ei nimeltä mainita).



ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
magamies
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 65
Viestit: 700
Lauteille: Joulukuu 2005

Viimeisin katsomasi elokuva

#9568

Viesti magamies »

Revenant tuli eilen Sub tv ja katselin tämän eepoksen , erämaassa selviytyminen ja kosto, oli ihan ok elokuva tosin liiankin pitkä liki kolmetuntinen.
Magamies
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#9569

Viesti AlexMachine »

Mika kirjoitti: loka 27, 2019, 12.40 Le Chant Du Loup (2019)

Elokuvan pääosassa on sukellusveneessä merestä ääniä kuunteleva kaveri. En edes tiennyt tällaisesta sotilasammatista. Vähän tylsältä se ehkä kuulostaa mutta elokuva oli kaikkea muuta. Muistaakseni tämä oli 20 miljoonan euron elokuva. Sen huomaa. Ihan loppuun asti elokuva ei kantanut samalla tasolla, mutta voi tätä suositella. Mathie Kassovitz on suosikkejani. Hänellä on hyvä rooli tässäkin.

Suomi mainitaan, koska Venäjä on miehittänyt Ahvenanmaan (jota ei nimeltä mainita).



Katselulistalla. Joo tosiaan yksi kriittisimmistä tehtävistä sukellusveneessä. Kuunnellaan kavitaatioääniä potkurista, moottorista yms. Näitä kai nykyään verrataan jo tietokoneella arkistoissa oleviin ääniin ja saadaan tunnistus.
Myös maalla on tällaisia kavereita, jotka kuuntelevat upotettujen mikrofoonien kautta liikennettä.
Edit: myös kehittyneet herätemiinat käyttävät kavitaatiota yhtenä herätteenä. Kuten myös aluksen luomaa magneettikenttää yms. Tai niiden yhdistelmiä... xxx luokan kavitaatioääni ja magneettisuus, 3 yli ajo. Näin saadaan miinat räjähtämään saattueen keskellä kun kolmas xxx tyypin alus ajaa yli.
The beatings will continue until morale improves.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 494
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#9570

Viesti Lasse Candé »

Watchmen tuli taas katsottua, koska se sarja alkaa HBO:lta. Availin aiheesta vähän keskustelua sarjaketjussa, joten jos joku on katsellut sarjaa, niin olisi siellä kiva lueskella.

Mutta nyt leffasta...
Vieläkin pätkä toimii, vaikka olen nähnyt sen varmaan yli viisi kertaa. Vissiin kerran jonkin vähän pidemmän version. Mulla taitaa olla molemmat versiot, mutta nyt katseltiin HBO Nordicilta, mistä myös leffa löytyy.

Tämä on niitä leffoja, joita voi katsoa moneen kertaan. En tiedä mikä se tekijä minulle on, mikä tekee joistain leffoista tällaisia ja toisista ei. Mutta esimerkkejä tällaisista leffoista on Watchmen, Chinatown ja Inglorious Basterds.

Ehkäpä se on riittävän rikas tarina, joka tuntuu syvältä... Syvemmältä kuin mitä näkee?

Tästä pointista kuvataiteen muodossa...
Aikoinaan huomasin pitäväni tietynlaisista kuvista missä näkyy vettä, koska ne ruokkivat uteliaisuuttani. Hokasin mikä se tekijä on. Pitää piilottaa mielenkiintoisia osia. Alla oleva mutkan ulkokaari vasemmalla on piilotettu. Mitäköhän hemmettiä siellä on? Vene? Hienoin ranta missään? Vai mitä? Ja taas keskustasta hieman alaoikealle, piiloutuu salaisuuksien salaisuus.

Tällaista taulua voi tuijottaa tunteja. Vaikka en noin muuten kyllä ihan tykkää, mutta tämä pointti on tärkeä.

Kuva

BTW, googlasin "painting river", koska arvasin löytäväni mitä haluan helposti. Oli muuten harvinaisen helppoa, eli kikka on yleinen.

Joka tapauksessa hyvä leffa elää täysillä kun se on käynnissä ja jatkaa elämistään sen jälkeen. Chinatown on tässä oikein mestariteosten mestariteos. Tekisi melkein mieli mennä mestoille selvittämään asian taustoja itse. Se tarina herää ihan käsittämättömällä tavalla henkiin ja tekee näin kerta toisensa jälkeen. Inglorious Basterds tekee tämän Tarantinon pätkille tyypillisin keinoin, että ei siitä sen enempää.

Mutta Watchmen tekee tämän todella mielenkiintoisella tavalla. En ole koskaan aiemmin edes miettinyt miten leffa on rakennettu, mutta nyt katselin vähän sitäkin puolta. Kun The Comedian haudataan, tuntee katsoja jo pari hahmoa pinnallisesti ja hautajaisten yhteydessä Comedianin hahmo avataan suhteessa muutamaan hahmoon. Ja tässä tulee myös näitä esiteltyä. Ja vastaavalla tavalla todella iso osa koko leffasta menee hahmojen esittelyyn ikäänkuin menneessä ajassa, joka on sitä näiden hahmojen Oikeaa Aikaa.

Jos jokin viesti menee leffoissa perille, on se kaikenlainen entisten aikojen hehkuttaminen ja se että sitten lopulta tehdään vielä kerran kuten ennen vanhaan. Se laittaa jonkin tarinan kuuntelumoodin päälle. Tästä tietty löytyy vahvaa yhtymäkohtaa Chinatowniinkin. Aika hemmetin vahvaa.

Watchmen hyödyntää tätä ja todellakin antaa katsojalle kokemuksen siitä että on jotakin enemmän. Pätkään myös sopii sellainen musiikin käyttö kuin siinä on. Se vie katsojan matkalle leffan maailmaan.

Ja leffan maailmassa pyöritellään hyvää ja pahaa sellaisilla tavoilla, että voi tunnistaa näkemyksiä joita muut ihmiset omaavat (kuten vaikkapa Koomikon kyynisyys tai Rorschachin periaatteellisuus) ja universaaleja pohdintoja muutenkin tähän tematiikkaan liittyen.

Kyllä tämä on selkeät viisi tähteä vieläkin ja voin katsella vaikka vuoden päästä uudestaan.

Mimmini ei sen sijaan tykännyt yhtään. Hänelle esim pohdinnat hyvästä ja pahasta olivat itsestäänselvää settiä ja leffa ei antanut tuossa suhteessa mitään. Ja oli liian väkivaltainenkin. Höh.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 68 kurkkijaa