Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

mokuso
polveenpotkija
Viestit: 222
Lauteille: Lokakuu 2011

Komba

Viesti mokuso »

Tässä taitaa olla nyt vähän semmoinen vastakkainasettelu että keisarilla ei ole vaatteita vastaan antaa pojan yrittää. Kannatan jälkimmäistä. Itse en rajoituneisuuttani tajua hölkäsen pöläystä suurimmasta osasta substanssista jos sitä on. Mutta Siperia yleensä opettaa.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Joo oikeastihan meillä on jo maailmanlaajuinen fight club missä on kovimmat tyypit kaikista lajeista, mut mä en ole vielä hävinnyt yhtään matsia kun keksin aina uuden säännön millä voittaa :lol:

Ei Kombaa ole vielä olemassa vakiintuneena lajina, missä voisi kilpailla. Haaveilen muutamasta muodosta, kuten 6vs6 ylivoimamuodostelmataistelu ja vaikka lyhyt sadan ihmisen joukkotaisteluskenario, joka äkillisesti keittyisi kasaan taktiikkapohjalta, last man standing.

Toi voittaminen ja häviäminen on kuitenkin aika yksiselitteistä. Kun pääsee toisen puolustuksen ohi keskustaan voittaa, ja häviää, kun joku pääsee omaan keskiöön kaula, rinta, selkä, kyljet jne. Sit pitäis määrittää et kuinka paljon siinä häviää, eli mistä pelataan akselilla sudden death -- mitään ei varsinaisesti tapahdu, häviäjä vaan liikkuu pois alta. Jälkimmäinen on meidän meditaatioasetelma, jossa asiaa on turha edes ajatella kilpailun näkökulmasta, vaan homma on enemmän toisten rajapinnassa liikkumista, oman tilan hallintaa ja kokonaisuuden mukana soljumista. Parhaiten toi kilpailu toimii ja vastaa todellisuutta äkkikuolema mielessä, jossa hyökkääjällä pelillisesti ajatellaan olevan keinot tappaa, eli vaikka kuvitteellinen tai harjoitus-teräase, jolla "kuolettavan iskun" voi toteuttaa. Äkkikuoleman voi pelata vaikka niin, että tipahtaa maahan, jolloin taitava ottelija voisi edetä raivaten itselleen tilaa voittamalla kaikki edestään. Haasteena on, että miten tommonen nyt sitten pysyy koossa niin, että siinä on mitään järkeä ja yks ratkaisu on riittävä realismi vaikka full contact panssaritaistelussa, mut tää varsinainen projekti on realismin imitointi vakaassa peliympäristössä, jopa silloin kun voimaa ei käytetä. Eli olen koittanut parsia kasaan asetelmaa, joka nojaa niin vahvasti pelaajien tilankäyttöön, että ylivoima on se, mikä ratkaisee kuka selviää. Siis no-forcella on kaikkein helpoin ylläpitää omaa tilaa ja estää lähes symbolisesti toista tulemasta kädenmitan päähän, mutta silti puolustuksen voi tehdä tehokkaasti vain muutamaan suuntaan kerrallaan ja jos liikenopeus on rauhallinen, määrittää kyky uudelleen asemoitua ryhmässä sen, että onko itse turvassa takaapäin. Ajattelen siis, että jos sotaa tai pienempiä skenarioita voi simuloida ilman voimaa tai teknistä vastakkainasettelua, voi sen toteuttaa teoriassa myös kaikkien varsinaisten taisteluun liittyvien muuttujien kanssa, niin, että homma on edelleen turvallista ja hauskaa. No force pohjana tulisi tarkoittaa riittävää hallintaa, että ylilyönneiltä vältytään. Voimankäyttö ja käytetyt tekniikat olisi hyvä suhteuttaa vastustajan kykyjen ja tuntemisen mukaan, suojukset mahdollistavat iskut kehoon. Laajemmassa pelillisessä asetelmassa voi vuorovaikuttaa eri intensiteetillä eri ihmisten kanssa ja opetella eri asioita.

Kombassa kahdestaan ilman voimaa ja liiallista nopeuttamista on vaikea saada tulosta aikaiseksi, koska puolustaja on ylivoimainen rajojensa kanssa. Kun ruetaan lisäämään muuttujia, pehmeä rajaton voima, kiinnipito, iskut, työntäminen ja horjutus, niin tossa voi jo kilpailla jostain, vaikka kuka saa käden kaulalle ja pystyy siirtämään toista antamalla painetta. Perusmekaniikka on ollut, että oman tilan menettäjän täytyy aina palauttaa itselleen tila, tekemällä uusi puolustava linja ja liikkumalla sen turvin poispäin. Tämä on ihan järkevä mekaniikka, jossa oppii myös puolustautumaan, koska samat liikkeet joilla tilanne puretaan aikaisemmalla rytmityksellä ovat puolustuksia ja väistöjä. Kyse on siis tavasta oppia, jossa häviäminen mahdollistaa sellaisen tilassa liikkumisen, jonka lopputulos on aina oman tilan säilyminen.

Nyt mun tulis edelleen muokata omaa treeniä vastaamaan lähiottelua, eli mukaan polvet ja kyynärpäät, sviippien välttäminen, clinchi ja kaikki muu olennainen. Ajatukseni on kuitenkin, että harjoittamani pohjaliike on hyvää ja kykenen mukautumaan erinomaisesti vastapuolen pyrkimyksiin, tuntemaan asentojen vaarat ja tietämään milloin toisen puolustuksessa on aukko. Tää mun osaaminen on siis vielä suppealla alueella, eikä sillä pelkästään voita, mutta arvelen, että pystyisin osaavissa käsissä melko nopeasti laajentamaan hallinnan repertuaaria vastaamaan eri lajien vaatimuksia. Oma liikekieleni on siis syntynyt epä-teknisistä lähtökohdista ja satunnaisena prosessina miellän sen mahdolliseksi kilpailueduksi kamppailussa yleisesti. Reilu peli olisi mennä thaikun peruskurssille ja sit otella niitä muita peruskurssilaisia vastaan, niin siinähän sen näkee että onko hyötyä :D

Kombassa pärjääminen on siis kykyä taistella ilman voimaa ja sen kanssa, pystyä valtaamaan toisen paikka saavuttamalla sen keskiön, niin että toisen täytyy väistää jokoa sääntöjen tai fyysisen voiman takia, ja ylläpitää omaa tilaa liikkumalla tilassa, huolimatta siitä mitä ympärillä tapahtuu.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19263
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

En tiedä olenko pehmentynyt iän myötä, kun 10 vuotta sitten tämä olisi varmaan ollut minusta hauskaa. Mutta se että ihmisiä vedellään polvella naamaan ei ole mikään vitsi.

Siinä voi käydä hyvinkin huonosti ja aivovamma tai leukaluun meneminen palasiksi on täysin mahdollista, jos lähdetään jollain komba-pohjilla thainyrkkeilykisoihin. Normaalisti näin ei tapahdu, koska ottelijat ovat edes suunnilleen samalla tasolla tai jos eivät niin se huonompikin kuitenkin osaa jotenkin suojella itseään.

Joskus kuitenkin näkee otteluita, missä toinen ei selvästikään kuulu samaan kehään ja se ei ole hauskan näköistä. Suomessa sellainen on onneksi harvinaista mutta ei tavatonta ja tämä vaikuttaa nyt päätyvän juuri siihen.

Käy Jusukin nyt ensin sparraamassa vähän reippaammin, niin tulee joku käsitys siitä, millaista on kun toinen lyö oikeasti. Sparrissa se on paljon turvallisempaa, kun vastustaja ainakin toivottavasti yrittää tehdä sitä hommaa niin että kellekään ei kävisi mitään. Kisoissa se vastustaja tekee parhaansa, että sinulle kävisi jotain ja mielellään jotain mahdollisimman ikävää. :?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16268
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Komba

Viesti Kari Aittomäki »

Mä tunnistan vaivatta tuon Jusukinin mielenrakenteen.
Olen ollu tonteilla kun uusia lajeja tulee ja ne kutittaa poikain nenuja.

Vapaaottelussa nyt viimeksi, silloin aloteltaessa valtaosa sälleistä ei tajunnut peliä ollenkaan ja kehätuomarin eli minun homma ja velvollisuus oli suojella häviävää ottelijaa.
Kun se ilmapiiri oli mitä oli, eduskuntakyselyineen kaikkineen. Vammoja ei saanut syntyä. Eikä syntynyt.

Silloin kehään nousi kaikenlaista tapausta, valtavasti useimmilla oli vaan halu kokeilla. Osaaminen perustui aikalailla samoihin kuin Jusukinillä, tällanen omajoraaminen on mielekästä ja katotaas mihin asti se osaaminen riittää.
Oli matseja jossa sälleillä ei kummallakaan ollut takana muuta kuin satujumppahojoilua..
Kun IKINÄ ei oltu otettu hyökkäystä vastaan tai itse täräytetty tosimielellä.

Silti, ne poijjat otti sen matsinsa ja toivottavasti oppivatkin jotain. Jolsei muuta kuinnettä tosipaikalla on kynnet ja hampaat.

Jusukin siis nähdäkseni harjoittelee pala kerrallaan matsielementtejä.
Mä en näkis niin tärkeänä kertoa joka välissä että polvi tööterissä on ikävä uutinen. Kun miehen viestintä on kaikkineen tollasta auringonkukkaa, oletan että kirpeämpi taikina on jossain olemassa sitte kuitenkin?

Kyllä hän varmaankin tajuaa että pataan tulee kun parempi tulee vastaan.
Ja se ottaa kipiää.

Havinaa.
Kickboxingin tullessa melkoisen monet matsit oli elämysmatkailua, koska sällejä kiinnosti fullcontact-markkinoinnin mieli-kielikuvat ja se imago.
Ave lähti Ennio Falsonin WAKO-kelkkaan ja mahdollisti rakenteen jossa jäntevä kilpaorganisaatio saattoi syntyä, oikeine urheilijoineen.

Jopa pistekaratea aikoinaan levitettäessä valtavasti suurin osa matseista oli kokeiluluonteisia, kaskun kaikki tietotaito oli etelässä ja muualla ei vaan osattu yhtään niinku. Siihen opetteluun laitettiin aluetoiminnalla voimavaroja, olin kovastikin mukana.
Detaljina, kyokushin-karaten Kari Frimodig oli aktiivina mukana koska halusi matseja.
Mutta eihän hänen rujo ja voimaperäinen kiukkarinsa istunut ollenkaan liukkaaseen pistematsimaailmaan.
Hyvin rivo muisto, kemiläiset keräänty nauraen räkättämään tatamin laidalle Frimodigin matsien aikana.

Hikeennyin senverran että reagoin ku pääsin kemiläisiä vastaan.


Jusukin menee omaa tietään kohti pelitilanteita.
Onko siinä nyt jotain närkästyttävää lopultakaan.
Hyvä projekti.
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit: 1631
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Komba

Viesti injunjack »

Jusukin kirjoitti: loka 26, 2019, 17.13 Vois rullaa meidän peruskuviot, no-force ja voimalla ja sit muutama vakavampi testiasetelma, niin saisin sen palautuksen maanpinnalle
Tässä tökkii ainakin mulla ja pahasti. Jos haluat tietää toimiiko komba jotenkin, niin miksi jonkun osaavan toisen lajin harjoittelijan pitää/ -isi kokeilla sun määrittelemillä spekseillä? Jos haluat tietää toimiiko sun larppi, sä otat komban tavoin ja "crash test dummy" vetää omilla eväillään. Sitten sä tiedät missä oot menossa.
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Joo sitä mä tässä meinasinkin "vakavammalla testiasetelmalla", että ottais muiden lajien lähtökohdat millä testaa, lähiottelu/pystypaini. Paras tulos tulee mun osalta, kun rakentaa koeasetelman yksinkertasesta monimuotosempaan ja sit menee realismiin.
Toi aikasempi clinchi meni kuvausvaiheessa astetta kovemmalla intensiteetillä, kun mitä tehtiin aikasemmin ja samalla typisty se repertuaari mitä tapoja siinä saatto soveltaa. Eli kun idea on selvittää onko Komban avulla kehittyvät liikeyhdistelmät uusia tai hyödyllisiä, täytyy olla aluksi teoreettisempi testiympäristö ja sit painetestaa sitä, niin seuraavaksi toimisi jo "crash test dummy" asetelma. Eikä tohonkaan nyt menis kun se puoli tuntia, kiinnostaako?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21186
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Jusukinilta tuli väliin asiaa avaava viesti, mutta tämä siis kirjoitettu injunjackille samaan aikaan.

En vain oikein usko että siihen, miksi Jusukinin proggiksessa tulisi edetä niin että Jusukin ja joku muu ottaa vaparimatsin, on mitään muuta perustetta kuin että tämä sitten tökkisi injunjackilla jotenkin vähemmän. Ja se ei oikein riittäne perusteluksi.

Tai vaparin sijaan joillakin muilla säännöillä jotka virittävät vastaavan ihmisten välisen matsin jossa voi käyttää omaa aseetonta osaamistaan lähes lajista riippumatta.

Vastaus tuohon kysymykseesi että miksi jonkun pitäisi kokeilla Komban spekseillä, niin ensinnäkin, ei tarvitse osallistua tähän mitenkään. Esim suurin osa meistä ei osallistu muuten kuin kommentoimalla ketjua. Toisekseen, jos Jusukin haluaa testata jotakin asiaa, on varmaan ihan ymmärrettävää että hän testaajana omaa mielipiteitä siitä mitä hän haluaa testata.

Oikeastaan sinun esittäessäsi tuota omilla eväillä vetämistä, sinun tulisi perustella tätä.

Sinänsä vaihtelevissa määrin tässä ketjussa on myös näkynyt ideointia setin testaamisesta joko ottelussa tai Komban ulkopuolisen formaatin sparrissa. Siihen nähden en ymmärrä miksi ehdotat tätä näiden keskustelujen ulkopuolisessa yhteydessä etkä suoraan vastineena niihin kohtiin. Sikäli taas ymmärrän tämän, että en ihan itsekään pysy näissä käänteissä kärryillä.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19263
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Et voi ymmärtää sitä täyskontaktiottelemista ilman että joku osaava ihminen lyö sinua päähän voimiensa takaa. Se homma ei valkene muuten, että miksi siinä tehdään mitäkin.

Tämä on fiksumpaa tehdä sparrissa kuin ottelussa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21186
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Ootas, kuka? :D

Tuosta on vaikea nähdä onko tuossa englannista lainattu "sinä"-muoto ("Et voi") ja muutenkin että kenen viestin pointista jatkat.

En ainakaan näe tuon ottavan koppia minun kirjoittamastani ja jatkavan siitä, eli ehkä tuo on Jusukinille kirjoitettu?

Toisaalta Jusukinin kuvaillessa jatkumoa joka johtaa kovempiin testimuotoihin, en ihan hahmota tuollaisen vastineen merkitystä siinäkään yhteydessä. Eli kenen kommentista siis jatkat? :D
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16268
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Komba

Viesti Kari Aittomäki »

Mitäs tuota ihmettelemään.
Kommunikointitavat ei niinkus kohtaa ja puuskahduksia tulee.

Ja oikeassahan Andy ja Jasse ovat, kannaltaan. Jännä etteivät sinänsä tunnu tunnistavan Jusukinin tapaa hahmottaa, ei sieltä minusta löydy muuta kuin uteliaisuutta ja luonnollista aikaansaapaisen miehen pohdintaa.

Luonnollisesti itsekehitellyt tavat toteuttaa tai edes treenata kamppailua ilman hitaasti kasvavaa koeponnistusluutumispintaa ovat ajatusleikkejä.
Pelaamatta futista ei osaaa pelata futista vaikka kuinka keskenään kikkailis.
Väkivallattomuus ja luonnollinen myötääminen oikeassa tilanteessa vaatii valtavan pelisilmän jota ei voi syntyä ilman sitä reaalimaailman raesadetta.
Ueshiba oli suurmestari ja järeä mies ennen aikidoaan.

Synkopointi ja rytmin hakeminen onnistuu niin kauan kun molemmat joraajat ovat myötämielisiä, sitte kun toinen hakee rikkovia tekijöitä menee peli erimoiseksi.
Jusukinin projekti on kiintoisa.

Mukavan erilaisia pointteja pitkin matkaa.
Puuskahduuksineenkin.
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit: 948
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Komba

Viesti Mika Väyrynen »

Piiiitkä aika on siitä kun viimeksi Potkuun kirjoitin. Vuosia. Tätä Kombahässäkkää on tullut luettua, välillä mielenkiinnolla ja välillä varsin ihmeissään. Se, mitä Komba on, ei ole vieläkään selvinnyt. Ehkä sellainen puujalkaversion kertominen hommasta toisi selvyyttä hommaan: onko tuo Komba nyt kamppailulaji, jumppamuotoa, paritanssi, joku itseilmaisun muoto, live-videopeli vai mitä ? Välillä olen tulkitsevinani että "Komba on oma pelinsä, jossa jossakin videopelin ja larppaamisen välimaastossa touhutaan jotain joka etäisesti muistuttaa hojoilua". Välillä taas että "se on kamppailulaji ja tullaan kokeilemaan kenen tahansa kanssa leikkimielistä voimainmittelöä". "tai vaikka kovempaakin. Ihan täysilläkin".

Jos Komba on kamppailulajigenreen sijoiteltava tuote, on kysymys jotta mitä annettavaa sillä meille on? Kamppailulajit ovat varsin rikas paketti, jossa lähes kaikki kuviteltavissa olevat kanssaihmisen telomistekniikat ja liikkumistavat on jo keksitty ja koeponnistettu. Niihin kannattaisi tutustua ennen oman "lajin" tai muun julkistamista. Jusukin, sä olet erittäin lahjakas yksilö jolla näyttää vartalonhallinta olevan huippuluokkaa. Mutta kamppailuteknisesti aivan aloittelija, eikä taida vielä tuo taisteluluonne olla kovin vahva. Verbaalisesti lahjakas toki. Ne vähät potkut mitä videoillasi näkyi, ovat teknisesti ja voimantuotollisesta varsin aloittelijamaisia, käsitekniikka taitaa kärsiä samoista vioista ja eipä varmaan heittojakaan ole tullut monia otettua. Painiminen ja "clinch" eivät myöskään varmaan kovin paljoa tehtyä.

Mulla on aika pitkä taival kamppailuhommissa takana. n 35 vuotta. Voisin kutsua sitä "turpaan saamisen henk koht historiakseni". Vaikka mustia remmejä on kaapissa kolmesta lajista (Wonhwado, Haedong Kumdo ja Shotokan karate), on tuo pataan saaminen ollut se opettavaisin kokemus. Ja opettanut että ne omat taidot pitää laittaa hiukaan isompaan kuvaan. Kerron tässä joistakin kokemuksistani.

Mä olen ollut ristiintreenaaja oikeastaan koko elämäni. Joku pirulainen on vienyt aina tutkimaan aidan toista puolta, jossa se ruoho on vihreämpää. Siellä ne epätäydellisyyden kokemukset sitten ovat syntyneet ja perspektiivi laajennut. Judoilin ja Taidoilin nuorna miesnä. Judoojat heittelivät mennen tullen, Taidokat liikkuivatten niin vikkelästi, ettei kiinni saanut. Tosin siinä kuperkeikkojen ja volttien välissä löivät ja potkivat sitten niin maan pxxxkeleen kovaa. Tanaka sensei, joka tuolloin oli 5. dan, sanoi mulle eräällä Asikkalan leirillä että "koitas ottaa mut kiinni". Mähän yritin, ei onnnistunut. Välillä Tanaka sensei löytyi selän takaa kuikuilemasta (en tiedä miten sinne pääsi). Kerran heitti liikkeestä voltin ja totesi: "potkaisin sinua tuossa pompun alussa, huomasitko?". En. Kombaan tämä liittyy siten, että jos liikkumisesta, kolmiulotteisesta liikkeestä ja voiman tuottamisesta liikkeessä halutaan jotain oppia: menepä testaamaan taidokojen kanssa. Taidon oppiminen kestää vaan aika monta vuotta. Ja treenit ovat aivan hurjan raskaita. Taido on liikkumisen tiedettä ja taidetta. Hats off.

No, sitten alkoivat uudet seikkailut. Aloin treenata korealaista WonHwaDoa ja siinä sitten päädyin ihan opettajaksi. Hallelujaa oli sitä luokkaa että "MEILLÄ on paras laji. Kaikki muut lajit sucks"! "Meillä on paras ja luonnollisin liike". Lähdin sitten vuodeksi lajin euroopan päämajaan Wieniin (jonne muutin sen vuoksi) ja alkoi epäilyttää. Karatea löytyi myös historiastani, joten päädyin WHD treenien lisäksi paikallisen Shotokan seuran treeneihin. Eipä se WonHwaDo ollutkaan se paras ja ainoa laji. Shotokanistit veteli jalat alta, takakättä rintalastaan jne. Seurassa oli pari Itävallan maajoukkueen jäsentä, jotka näytti suomipojalle kaapin paikan. Kombaa ajatellen: kannattaa käydä koeponnistamassa Kombaa tuossakin, tai missä tahansa karaten, tyylisuunnassa. Kun silmiin tuijottaa Shotokan taistelija jonka ainoa tehtävä on vetää "yksi isku, yksi kuolema" alkaa käsien pyörittely kenties saada perpektiiviä. Iskujen kime on sitä luokkaa että niitä torjutaan vain lapiolla. Eikä niitä vedellä kombamaisen hitaasti. (Ja karatekat muutuen osaavat liikkua, todellakin).

Sitten alkoi tehdä mieli tutustua hommaan laajemmin. Kiertelin eri lajien saleilla, olin kohtelias ja pyysin saada osallistua treeneihin. Ja oppia sieltä tuli: Taekwon-dossa potkivat sitten uuden jakauksen päähäni. Ei mitään jakoa potkuosastolla. Kävin Kyokushin ja Ashiharan leireillä. Siellä ei edes vedetty knock downia, mutta yhdeltä leiriltä kotiin konkatessani (jalat oli murjottu armottomasti pxxkaksi) totesin että eipä taida meikäläisen kamppailuhistoria olla minkään arvoinen. Vessassa pissakin oli punaista ja toipuminen kesti päiviä. Kombaa ajatellen: en suosittele lähteä ottamaan "matsia" esim noiden kanssa. Kun Kyokushin karateka katsoo täysin kylmästi, ei liikahdakaan vaikka lataat täysillä, vetelee systemaattisesti raaja/kehonosa kerrallaan ihmistä pois pelistä" - ei kombailut auta.

Asehommiinkin tuli tutustuttua. Taisin olla osallisena Haedong Kumdon maahantuontiin, lopettaessani 4.dan. Kun Suurmestari Kim heilutteli kahta miekkaan, heitti kolme sokerinpalan kokoista puupalikkaa ilmaan ja leikkasi jokaiseen niistä - oli taito aika superia. Jakausta tehtiin leikitellen allekirjoittaneen kuontaloon, miekalla ja vapaassa liikkeessä. Asepuolella herää kysymys että onkos noilla tulikeppien pyöritteillä mitään muuta tarjottavaa kuin tulikeppien pyörittely? Eipä ole. Ainakaan kamppailullisesti. Okinawan Koduboon kannattaisi myös tutustua. Jotta tulisi perspektiiviä kombaamiseen.

Yleisesti ottaen kamppailulajiporukat on aika fiksua ja tilannetajuista sakkia. Aika paljon saa uhoilla ja reuhata, eikä kukaan ole moksiskaan. Salilla keltavöistä kohdellaan keltavöisenä ja mustia mustina. Kyyti on aina treenikaverin tason mukaista. En usko että Jusukin saat (luojan kiitos) keneltäkään joiden kanssa "koeponnistat kombaa" oikein kunnon kyytiä. Hidasta ja lempeää pelailua tasosi mukaan varmaan.

Ei ole poissuljettu että Kombasta tulisi joskus ihan oikea laji/peli/larppi tai mitä sen nyt onkaan. Mutta ensin kannattaisi tutustua laajasti kamppailulajeihin, ei vieraillen vaan treenaten esim vuosi per laji. Oppisi perustekniikkaa jonkun koulukunnan mukaan, sitä kuuluisaa taistelutahtoa (jonka oppimiseen tarvitsee oppia ottamaan pataan. Kun se on opittu, on vasta pataanvedon vuoro). Vedäpäs Jusukin vuosi Brassijutsua, vuosi Taidoa ja vuosi Kyoskuhinia tai Thainyrkkeilyä. Sen jälkeen Kombakin olisi ehkä oikeilla jäljillä.

Yhden kritiikin/kysymyksen tässä vielä heitän: Komban webbsisivuilla on aika rapeat hinnat lajin oppimiselle: 60 -120 minute session at EUR 980 + 20e / person + VAT 0%. Aikamoista hinnoittelua? Tuolla rahalla treenaisi aika pitkään kokeneiden ammattiopettajien johdolla. Mihin hinnoittelusi perustuu?

Kyllä mä sua Jusukin komppaan. Mutta en kombaa :)
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19263
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

1000€/treeni? Onko joku oikeasti maksanut noin paljon Komban harjoittelusta?

Tuon verran pyytävät yleensä tosi nimekkäät maailmanstarat. Siis tyyliin entiset UFCn mestarit ja vastaavat. Ja tästä syystä heitä ei Suomessa kovin paljon näykään seminaareja pitämässä.

Jos joku tosiaan maksaa tuon, niin kannattaa todellakin pitää niitä treenejä ja paljon.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1550
Lauteille: Heinäkuu 2013

Komba

Viesti Atticora »

Uskon, että kaikki tähän kirjoittaneet ovat joskus kokeneet flow-tilan tai sen kaltaisen ja suunnilleen tietävät, mitä se tarkoittaa. Olen kuvitellut, että flow on yleensä mahdollinen, kun osaa jonkun asian joten kuten hyvin ja voi antaa mennä. Mielentilaa jotkut urheilijat ja taiteilijat ainakin käyttävät hyödykseen. Jotkut harjoittelevat asiaa tietoisesti, jotkut pääsee tilaan silloin tällöin vahingossa ja toiset taas enemmän luonnostaan(?) Minusta tuntuu, että taitava pianon soittaja pääsee flow-tilaan soittaessaan, ei esim. ajaessaan kilpaa moottoripyörällä.
Voiko Komba tuoda jotain erilaista tähän (kamppailulajien osalta) ? Onko flow-tila olennainen juttu tuossa, kun testaat miten komba suhtautuu eri lajeihin?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21186
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Andy kirjoitti: loka 29, 2019, 22.05 1000€/treeni? Onko joku oikeasti maksanut noin paljon Komban harjoittelusta?
Minä sain etupotkijana 99% alennuksen ja kaupan päälle vielä pari muuta lajia ja saunomista.
Liity etupotkijaksi. Nyt! :D
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Kiitos Mika tyhjentävästä avauksesta! Noi hommat kuulostaa siltä, mitä itsekin olisin toivonut tehneeni, mut arki on mennyt eri askareiden parissa. Jotenkin ei tullut nuorempana imeydyttyä kamppailuhommiin ja onhan se vähän kaivellut että ei ole asiasta ammattiosaamista ja on pitänyt tyytyä nahkavöihin. Täten olen keskittynyt itsenäiseen työskentelyyn ja liikkeen periaatteitten pohdintaan ja soveltamiseen. Yks syy olla hakeutumatta lajiopetuksen piiriin on ollut nähdä mihin tämä polku johtaa, itse luomisen ilo ja prosessin originaalius, etten vaan kopioisi muiden tapoja ja väittäisi niitä omikseni.
Kun Suurmestari Kim heilutteli kahta miekkaa, heitti kolme sokerinpalan kokoista puupalikkaa ilmaan ja leikkasi jokaiseen niistä - oli taito aika superia.
Joo tähän verrattuna mä teen tulenpyöritystä :D
Sitä sanotaan flow-artiksi, sirkukselle sukua, esiintyy paljon bileissä yms. Vahvuudekseni asian kanssa voin kuitenkin mainita, että olen vältellyt temppuja, keskittynyt asemaisiin esineisiin ja kehittänyt lähes kaikki käytännöt itse. Kun olin Borderland festareilla pyöritin tulta neljänä iltana ja noin kolmellakymmenellä muulla tuliartistilla oli about eri välineet kun mulla. Laukusta löytyi palavat tripla-nunchat, kaks päinen meteori, tuplatulimiekat, feicha, tuplaruoskat ja tulikeihäs. Sit kun tulin mestoille vielä sentin paksuisissa nahkapanssareissa oli jengillä vähän ihmettelemistä, et näinkö tätä tehdään? Ensivuonna toivoisin jo taistelevani palavilla aseilla.

Flow-arts on saanut nimensä flow-kokemuksesta, mihin pyritään uppoutumalla omaan harjoitukseen - Kombassa flowta tavoitellaan vuorovaikuttamisen kautta. Atticora kuten mainitsit, yleensä flowhn pääsee vain tekemällä jotain missä on jo valmiiksi hyvä. Komba on hyvin helppoa, joten flown edellytys onkin enemmän vuorovaikutuksen sujuminen, sekä yrittämisestä luopuminen kilpailullisessa ympäristössä. Toivon, että Komba voi auttaa ihmisiä löytämään sen zenin, joka sitten voisi näkyä vaikka muissa lajeissa. Olen aika sulava omien tekniikoitteni kanssa, mutta jos mä voitan jossain se todennäköisemmin johtuu siitä, että mun tekniikat toimii, kun siitä, että mulla on hyvä päivä, flow ei siis auta jos ei osaa.

Mun kamppailutaidot on sitä miltä ne näyttää, seuraavaksi kuuluu ottaa peruslajeja haltuun, että pystyn demoamaan mihin pyrin. Sparri vois olla mun täysillä, suojukset päällä niin ei satu. Hyvä kamppailija osaa suhteuttaa voimansa vastustajaan, eikä musta kukkakaalikorville ole vastusta, kyynärpäitä lukuunottamatta. Tavote on testata että ilmeneekö mitään epätavallista tai kiinnostavaa ja se on itsellenikin mielenkiintoisinta jos en tiedä mitä sieltä on tulossa :-8


Komban voi määritellä esimerkiksi, että se on simulatiivinen toimintaympäristö jossa liikutetaan toisia.
Siinä jokainen tarvitsee itselleen käden mitan omaa tilaa ja jos tilan menettää liikutaan pois alta. Keskeistä siinä on oman tilan hallinta ja pyrkimys vaikuttaa toiseen.
Toista liikutellaan valtaamalla sen tila ja sopimuksen mukaan painetta voi käyttää joko pehmänä työntönä tai kovana iskuna. Voimankäytön tulee olla ensisijaisesti rentoa, turvallista ja toivottua. Apuvälineitä voi lisätä harjoitteeseen (mutta niillä saa iskeä vain asianmukaiseen panssarointiin).

Valmistuin tuotekehityksen erikoisammattitutkintoon ja kehitän Kombaa palvelutuotteena. Sille on monia mahdollisia sovelluksia, joista osaa edistän kehitysyhteistyökumppaneiden kanssa. Olen esitellyt sitä mm. palvelualoilla ja sille olisi käyttöä esim. kuntoutuksessa ja potilastyössä, jossa voi joutua siirtelemään vastahakoisia ihmisiä. Kuinka liikuttaa toista niin, että se toteutetaan huomaavaisesti, vaivattomasti ja tehokkaasti?
Se tonni on koulutustapahtuma organisaatioille, mutta ei tässä olla vielä myyntiin asti päästy. Lautalla oli ekat maksulliset treenit, sitä ennen mentiin lahjoituspohjalta. Homma loppu kuitenkin aina siihen, kun multa loppu rahat tilojen vuokraamiseen, eli leipätyönä suosittelen edelleen sitä kickboxingia!
Etsitään talveksi saunallisia tiloja viikkotreeneille, tatami olis siunaus. Myös jos haluatte vaan kokeilla jotain uutta vetäkää hihasta, eka kerta ilmanen!

Kamppailijoille Komba voi toimia sovellusympäristönä, jossa kehittää ja testata omaa liikkumista mukautuvassa toimintaympäristössä. Work-out ja liikkumisen ilo on ihan hyviä syitä ja bonarina tietysti, jos vastapelaajat osaa toimia, niin niiltähän aina oppii jotain!
Etuja on se, että ketkä tahansa voi vuorovaikuttaa keskenään, niin että toiminta on molemmille miellyttävän haastavaa ja kokeneemman on aina mahdollista vaikeuttaa omaa pärjäämistä, esimerkiksi liikkeen hidastamisen kautta. Näin oppimisen painopiste siirtyy muiden toimijoiden liikkumisen ennakointiin ja aina voi pyrkiä vähemmällä saavuttamaan enemmän.
No-force on edellytys sille, että toi toimii käytännössä ja kun itseään osaa ryhdikkäästi kantaa vuorovaikutustilanteessa voi voimankäytöllä rueta testaamaan kestääkö rakenteet ja hyvä mieli.
Flow-art piireissä treenit on sosiaalinen tila, jossa jengi keskittyy yleensä omaan treeniin ja sit muilta oppimiseen. Ajattelen, että Komba voi samalla tavalla palvella kohtaamispaikkana, jossa voi oppia tuntemaan liikkumisen tyylejä, ihmisiä ja tekniikoita mitä soveltaa. Tämä voisi olla väylä kasvattaa yleistä tietoutta kamppailulajien moninaisuudesta ja rohkaista ihmisiä soturin polulle. Itse ainakin mielelläni kerron muista lajeista mitä tiedän ja nään kokonaiskuvien hahmottamisen osana yleissivistystä.

Menen nyt lauantaina testaamaan buhurttia HMCn kanssa ja olen optimistinen siitä, että omat taitoni soveltuvat keskiaikaiseen miekkailuun. Full contact on lähellä sydäntä ja ase kädessä lämmittää mieltä. Jos siellä porukka innostuu, voin kuvata sparria ja vaikka haastatella lajista!

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
AriJ
Ars Dimicatio
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Jasse
JKOO
Kuvake
Joeli T.
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Jusukin
Kuvake
kallev
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kuhmu
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Nico
Oar
Kuvake
Paanari
Petri Puolakka
sinappi
Taijin harjoittaja
tapsaattori
tohtorismies
Veepee
zzxx