Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
- MikaM
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 23
- Viestit: 5303
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Kokkaaminen
Osta mieluummin vaikka Spice up chiliä. Tabasco sopii lähinnä Bloody Maryyn... Tai jos löydät, niin erilaisia Encona chilejä.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock
-
- Viestit tässä aiheessa: 19
Kokkaaminen
Olenpa joskus saanut sellaisenkin jossa ei ollut...helvetissä on oma tasonsa niille jotka kehtaavat häpäistä Hemingwayn muistoa noinkin rumasti!
Mä niiq rakastan tulista ruokaa. Tälläkin hetkellä keittiöstä löytyy useampaa chiliä tuoreena, hakkeena, kuivattuna ja kastikkeina. Mausteosasto on muutenkin melko kattava. Sivuhuomautuksena pitää todeta että kotimaisen poppamiehen jolokia ja smoky reaper on ihan kelpo kamaa. Lapsuudessa syöty safka oli aavistuksen tavallista mausteisempaa ja tulisempaa. Sitten tuli teini-ikä ja testouho joten piti laittaa ihan periaattesta lisää pökköä pesään. Jossain vaiheessa sekin normalisoitui. Tupakoinnin lopettaminen ja ketodietti nosti kertoimia entuudestaan. Tulisuuteen tottuu melko nopesti ja toleranssi kasvaa huomaamatta. Sinapiksikin kelpuutan lähinnä dijonia.
Tää on ihan oma fetissinsä eikä suoranaisesti liity normimaustamiseen tai arkiruokailuun. Noi tulisemmat kastikkeet ovat hyvä lisä perheelliselle jos muuta ovat normaaleja....
Edit: Niin ja jos on pakkasessa tilaa ja on isompi perintökattila tms. niin kannattaa ihan rohkeasti keitellä ajan kanssa ihan omia liha- ja kalaliemiä luista ja perkuujämistä.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 16107
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Oisko mitään eksaktimpaa ohjeistusta tohon chilimaailmaan?
Täälä maalaiskylässä se saatavuus saattaa olla nirkosta, mistä etsiä ja miten edetä?
Kokeilen tota Spice up chilia, kiitos.
Mites.. mä rutiinisti keittelen kalutut lintujen luut, kalojen perkuujätteet ja muut jäämistöt soppaliemiksi, onko se luumehujen puristelu täysin hyvä idea?
Soppaliemet saan nyt sutsut-pelittään juu, mutta mun kastikkeet on fifty-sixty aina menossa häneksi.
Valkosipuli on sellanen pelastusrengas mutta ois kiva onnistua useammin.
Eli onko se keitinliemen pohjakäyttö kastikkeessa sitte kuitenkaan hyvä idea?
MikkeM, laitatko citrushapot hautumaan vaiko tuorekosketukselle? Eller bådeoch.
Mun täytyy hiukan varoa niitäjuttuja näitten INR-arvojeni kanssa mutta noin muutoin.
Heh, Bloodymary on mulle sellanen hienostelujuttu, olen käyttänyt lievästi samankaltaisella stimulilla erästä toista vastaavaa. Papan hengessä.
Buster on mainio sammio silloin kun alkaa tulla värinöitä että mukilointitoimia saattaa kohta tapahtua.
Nelostuoppi johon mitallinen hyvää vodkaa ja tuima tömäys Tabascoa.
Rujo, virkistävä ja bostaava juoma joka antaa hampaitten taakke sellasen syväuhmakkaan virnukissa-olon.
Annatulla-annatulla-antakaatulla-paskiaiset. Kyllä mä kestän.
Heh, pitisköhän ehdottaa tonne Komba-ketjuun hiukan buster-kemiaa?
Kunsiinä vois olla sitä hammasta mitä se resepti kaipaa.
Täälä maalaiskylässä se saatavuus saattaa olla nirkosta, mistä etsiä ja miten edetä?
Kokeilen tota Spice up chilia, kiitos.
Mites.. mä rutiinisti keittelen kalutut lintujen luut, kalojen perkuujätteet ja muut jäämistöt soppaliemiksi, onko se luumehujen puristelu täysin hyvä idea?
Soppaliemet saan nyt sutsut-pelittään juu, mutta mun kastikkeet on fifty-sixty aina menossa häneksi.
Valkosipuli on sellanen pelastusrengas mutta ois kiva onnistua useammin.
Eli onko se keitinliemen pohjakäyttö kastikkeessa sitte kuitenkaan hyvä idea?
MikkeM, laitatko citrushapot hautumaan vaiko tuorekosketukselle? Eller bådeoch.
Mun täytyy hiukan varoa niitäjuttuja näitten INR-arvojeni kanssa mutta noin muutoin.
Heh, Bloodymary on mulle sellanen hienostelujuttu, olen käyttänyt lievästi samankaltaisella stimulilla erästä toista vastaavaa. Papan hengessä.
Buster on mainio sammio silloin kun alkaa tulla värinöitä että mukilointitoimia saattaa kohta tapahtua.
Nelostuoppi johon mitallinen hyvää vodkaa ja tuima tömäys Tabascoa.
Rujo, virkistävä ja bostaava juoma joka antaa hampaitten taakke sellasen syväuhmakkaan virnukissa-olon.
Annatulla-annatulla-antakaatulla-paskiaiset. Kyllä mä kestän.
Heh, pitisköhän ehdottaa tonne Komba-ketjuun hiukan buster-kemiaa?
Kunsiinä vois olla sitä hammasta mitä se resepti kaipaa.
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Keittelen aina luista liemen, varsinkin selkärankaan nikamien väliin jää paljon lihaa jota on vaikea saada muuten irti. Ensin sitä syödään keittona, sitten kun irtolihat on loppu, keitän vielä kokoon ja pakastan pieniin rasioihin, ja käytän myöhemmin kastikkeenpohjana
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kokkaaminen
Noihin aikaisempiin...itselläkin Chuck Norrisin silmätipat (tunnetaan myös kauppanimellä Tabasco) toimii sellaisena arkisena lisänä aika monen ruoan kanssa.
Pizzan kanssa tulee jonkun verran käytettyä myös Mjölnirin silmätippoja (vihreä, vain hieman miedompi versio edellisestä).
Mutta nuo siis lähinnä valmiin ruoan päälle ripoteltuna. Varsinaisessa ruoanlaitossa sitten tuoreet/kuivatut chilit toimii paremmin mutta olen kyllä suht amatööri niiden kanssa.
Pizzan kanssa tulee jonkun verran käytettyä myös Mjölnirin silmätippoja (vihreä, vain hieman miedompi versio edellisestä).
Mutta nuo siis lähinnä valmiin ruoan päälle ripoteltuna. Varsinaisessa ruoanlaitossa sitten tuoreet/kuivatut chilit toimii paremmin mutta olen kyllä suht amatööri niiden kanssa.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 57
- Viestit: 6443
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
Meksikosta olen tuonut pari kertaa Chimay maustekastiketta. Erittäin hyvää mm pizzaan tai burgeriin.
Nettikaupoistakin taitaa löytyä. Näitä oli siellä ravintoloissa pöydissä. Tämä oli Poco picante, eli pikkuisen tulinen. Poco My ass. Scoville Asteikolla 200.000. (Kun myöhemmin selvitin).
Alotin tietysti kokeilun heti tulisimmalla, extra picante. Itku meinasi tulla isolle miehelle, 325.000 Scoville.
Mutta joo kun makuaisti oli myöhemmin palautunut, testasin tosiaa tuota poco picantea ja onhan se tulista, mitta hyvää ja poltto tulee sopivan hitaasti.
Edit: Tabasco kastike on noin 5000 Scovillea.
Nettikaupoistakin taitaa löytyä. Näitä oli siellä ravintoloissa pöydissä. Tämä oli Poco picante, eli pikkuisen tulinen. Poco My ass. Scoville Asteikolla 200.000. (Kun myöhemmin selvitin).
Alotin tietysti kokeilun heti tulisimmalla, extra picante. Itku meinasi tulla isolle miehelle, 325.000 Scoville.
Mutta joo kun makuaisti oli myöhemmin palautunut, testasin tosiaa tuota poco picantea ja onhan se tulista, mitta hyvää ja poltto tulee sopivan hitaasti.
Edit: Tabasco kastike on noin 5000 Scovillea.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
The beatings will continue until morale improves.
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 1622
- Lauteille: Heinäkuu 2009
- Paikkakunta: Klaukkala.
Kokkaaminen
Itse pidän makuyhdistelmä valkosipuli-inkivääri-chili , varsinkin tuoreena, niitä kun freesaa öljyssä, niin maut alkavat "irtautumaan"= maku tulee paremmin esille.
Liika chili pilaa ruoan, mielummin sellainen että tulisuus hiipii pikku hiljaa, eikä iske saman tien päälle, tämä siis oma mielipide.
Yleensä lisään hapot loppu vaiheessa, jolloin teen loppu maistamisen, ajankohdalla ei juurikaan merkitystä, toki happo voi kypsyttää hieman esim lihaa/kalaa, tosin onko sillä käytännön merkitystä kypsymiseen, niin hieman epäilen.
Liika chili pilaa ruoan, mielummin sellainen että tulisuus hiipii pikku hiljaa, eikä iske saman tien päälle, tämä siis oma mielipide.
Yleensä lisään hapot loppu vaiheessa, jolloin teen loppu maistamisen, ajankohdalla ei juurikaan merkitystä, toki happo voi kypsyttää hieman esim lihaa/kalaa, tosin onko sillä käytännön merkitystä kypsymiseen, niin hieman epäilen.
-
- Viestit tässä aiheessa: 19
Kokkaaminen
Tuoreista itse käytän sitä tavallista kaupan punaista pitkulaista chiliä ja tuoretta jalapeno salaateissa ja lisukkeena milloin missäkin. Molemmat ovat mietoja ja ainakin purkkijalapenoja ja Chipotlea löytyy joka marketista. Safkan maustamiseen tulee käytettyä pykälää vahvempia kuten habaneroa ja rawittia. Niitä löytyy ainakin susirajan liepeillä isommista marketeista…joskin välillä vaihtelevasti laadun ja saatavuuden suhteen.
Kastikkeista ja tahnoista sambal oelek on käyttökelpoista ja yleisesti saatavilla. Toimii, yllätys, oikein hyvin aasialaistyylisten pöperöiden kanssa. Kastikkeista itsellä on klassista tabascoa ja vahvempina poppamiehen jolokia ja smoky reaper. Niillä voi maustaa ruokia tai terävöitää omaa annosta. Ei tarvitse käyttää montaa tippaa. Esim. pieni nokare majoneesia ja jokunen tippa antaa mukavasti potkua tylsälle kanapihville.
Maustekaapissa on useampaa eri vahvuista kuivattua chilli rouhetta. Niitä ja mm. sahramia (hysteerisen hintaista suomessa) tulee ostettua reissussa varastoon aina kuin vaan mahdollista. Varsinkin Istanbulin maustebasaari on ihan käsittämätön makujen ja tuoksujen keidas. Mutta ok chillirouhettaa saa ainakin osasta PK seudun etnoliikkeistä.
Niin ja niitä poppamiehen tuotteita voi tilata myös HaShemin selän taakse.
https://www.grillikauppa.com/chilikasti ... rder=price
Kastikkeista ja tahnoista sambal oelek on käyttökelpoista ja yleisesti saatavilla. Toimii, yllätys, oikein hyvin aasialaistyylisten pöperöiden kanssa. Kastikkeista itsellä on klassista tabascoa ja vahvempina poppamiehen jolokia ja smoky reaper. Niillä voi maustaa ruokia tai terävöitää omaa annosta. Ei tarvitse käyttää montaa tippaa. Esim. pieni nokare majoneesia ja jokunen tippa antaa mukavasti potkua tylsälle kanapihville.
Maustekaapissa on useampaa eri vahvuista kuivattua chilli rouhetta. Niitä ja mm. sahramia (hysteerisen hintaista suomessa) tulee ostettua reissussa varastoon aina kuin vaan mahdollista. Varsinkin Istanbulin maustebasaari on ihan käsittämätön makujen ja tuoksujen keidas. Mutta ok chillirouhettaa saa ainakin osasta PK seudun etnoliikkeistä.
Niin ja niitä poppamiehen tuotteita voi tilata myös HaShemin selän taakse.
https://www.grillikauppa.com/chilikasti ... rder=price
Ile on rohkea mies kun tollain uskaltaa homotella Häntä.
-
- Viestit tässä aiheessa: 19
Kokkaaminen
Kastikkeista vielä sen verran ettei kannata ostaa pelkästään noita mielivikaisille tarkoitettuja vahvuuksia. Hyvä arkinen chilikastike on sellainen että sitä voi huoletta ravistella annoksen päällä ilman että safka muuttuu muutamasta ylimääräisestä pisarasta vivia dolorosaksi. Itsellä se on vaan tällä hetkellä loppu.
Kokkaaminen
Tuli vkl syötyä vähän kurmeempi hampurilainen, hyvän pihvin lisäksi olennaista siinä oli punajuuri ja vuohenjuusto. En ole himokokkaaja, mutta punajuuri jäi sen verran hampaankoloon, että pakko vähän ryhdistäytyä. Tänään tulikin sitten sattumoisin vastaan punajuuriresepti, jota meinaan kyllä kokeilla, tähän kuuluu näköjään keskusteltu tabascokin.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis ... uuripihvit
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis ... uuripihvit
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Itse olen vähentänyt maustamista paljon liha- ja kalaruoissa, koska emme syö muuta lihas ja kalaa kuin riistaa tai villikalaa niin luonnolliset maut ovat niin hyvät että suolan ja pippurin lisäksi laitan monesti vain yrttejä tarvittaessa.
Tämän ruokapäätöksen takia kasvisruoan määrä on lisääntynyt merkittävästi, se taas on usein intialaista tai meksikolaista tms jolloin valkosipuli-chili-korianteri-sinapinsiemen tms inkivääri ovat paljon käytettyä kamaa
Tämän ruokapäätöksen takia kasvisruoan määrä on lisääntynyt merkittävästi, se taas on usein intialaista tai meksikolaista tms jolloin valkosipuli-chili-korianteri-sinapinsiemen tms inkivääri ovat paljon käytettyä kamaa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 57
- Viestit: 6443
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä sellainen perusvarma makupari joka toimii.Atticora kirjoitti: ↑marras 4, 2019, 10.23 Tuli vkl syötyä vähän kurmeempi hampurilainen, hyvän pihvin lisäksi olennaista siinä oli punajuuri ja vuohenjuusto. En ole himokokkaaja, mutta punajuuri jäi sen verran hampaankoloon, että pakko vähän ryhdistäytyä. Tänään tulikin sitten sattumoisin vastaan punajuuriresepti, jota meinaan kyllä kokeilla, tähän kuuluu näköjään keskusteltu tabascokin.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis ... uuripihvit
The beatings will continue until morale improves.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 118 kurkkijaa