Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kokkaaminen
Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:
- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
-
- etupotkija
- Viestit: 5832
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 52 kertaa
- Tykätty: 101 kertaa
Kokkaaminen
Lapa, etuselkä, rinta yms ja luulliset lihat voisi keitellä Ragu-tyyppisesti. Ei välttämättä suoraan vaan vähän varioiden.Kerkko kirjoitti: ↑marras 16, 2019, 09.55 Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:
- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2 ... 03223.html
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Älä laita possua joukkoon, pilaa hyvän maun...Kerkko kirjoitti: ↑marras 16, 2019, 09.55 Olen saamassa puolikkaan poron. Nyt hyviä vinkkejä tai jopa reseptejä eri osille! Kokemukseni rajoittuvat käristykseen ja kerran tehnyt jotain pataa. Tällä hetkellä ajattelisin, että:
- filepalat pihveinä tai kokonaisena paistettuna, ei mitään kovin kummallista
- jauhelihasta ehkä lihapullia, kannattaa varmaan lisätä possua tai sikanautaa sekaan.
- Jos mukana on jotain epämääräisiä luullisia paloja, niitä voisi varmaan nytkin käyttää jonkinlaiseen pataan tai keittoon.
Luiset palat ovat parasta pitkään haudutettuna miedolla lämmöllä
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14128
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Mikäs se soppa on jossa keitellään luita lähes päivä, tarkoituksena saada aikaan lihaisenpehmeä perusliemi?
Siihen sitten lisätään olikohan paahdettuja lihasiivuja, tai saatto ne olla raakojakin.
Poroversiona aivan jumalattoman maukasta, tosin specsit sopinevat lihaan mihin tahansa.
Siihen sitten lisätään olikohan paahdettuja lihasiivuja, tai saatto ne olla raakojakin.
Poroversiona aivan jumalattoman maukasta, tosin specsit sopinevat lihaan mihin tahansa.
Kokkaaminen
Ragu voisikin olla. Mietin, että bolognesekastiketta voisi tehdä jauhelihasta, mutta tuo kokolihasta tehtävä ragu onkin parempi idea.
No tätä vähän mietiskelin, mutta sitten toisaalta ajattelin, että jääkö kuivaksi pelkällä porolla? Tai tulee siihen taikinaan muutakin.
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Ei jää kuivaksi, kun et paista liian kypsäksi
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- kylkeenpotkija
- Viestit: 1834
- Lauteille: Huhtikuu 2006
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Etulaji: Tai shin mun
- Sivulajit: Pena
- Takalajit: Mave
- Tykännyt: 7 kertaa
- Tykätty: 16 kertaa
Kokkaaminen
Hear hear!
Totuuden sanoja tulee tuolta.
Jos potkakiekkoja haudutat, muista että luuytimen imailut kuuluu asiaan. Sama homma muuten keittoluissa.
Jos käristystä tehet, muista käristää mukaan poron rasvaa pieninä palasina. Tulee pehmeää makua mukavasti. Monet käyttää suolasilavaa, mutta siinä ei ole sitä samaa makua. Ihan ok tulee kyllä silläkin.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
Kokkaaminen
Luuytimen arvostus on tuttu juttu, joskaan en ole ihan varma miten siihen suhtaudun. Jokusen kerran maistanut, mutta en vielä ole ihan vakuuttunut. Tuota käristyskikkaa en olisi varmaan keksinyt. Pekonia tavallisesti olen käristykseen lykännyt. Pitääpä testata, kiitos.Pyrkele kirjoitti: ↑marras 18, 2019, 16.07 Jos potkakiekkoja haudutat, muista että luuytimen imailut kuuluu asiaan. Sama homma muuten keittoluissa.
Jos käristystä tehet, muista käristää mukaan poron rasvaa pieninä palasina. Tulee pehmeää makua mukavasti. Monet käyttää suolasilavaa, mutta siinä ei ole sitä samaa makua. Ihan ok tulee kyllä silläkin.
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14128
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Taas kysymys, noista luuytimistä joita olen koettanut hyödyntää.
Miten se toimenpide tehdään oikeasti?
Mulle se keittelyvaiheen hyytelöityminen on ikäänkuin nyt-onnistu.
Ei se silti aina.
Miten se toimenpide tehdään oikeasti?
Mulle se keittelyvaiheen hyytelöityminen on ikäänkuin nyt-onnistu.
Ei se silti aina.
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Kun keittää riittävän pitkään niin mulla on aina hyytelöitynyt.
Itse keittelen kauriin rankoja 3-5 tuntia yleensä. Kun liemi jäähtyy, se on veitsellä leikattavaa
Itse keittelen kauriin rankoja 3-5 tuntia yleensä. Kun liemi jäähtyy, se on veitsellä leikattavaa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14128
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Tänään onnistuin. Niinku ikäänku. ?
Ostin naudanriekaleita, ohkasia levy-suikaleita jotka luultavasti oikeesti hevosta.
Raakamaisto ol' kyllä nautainen, tarpeeksi..
Hengittivät huonelämpöä pari tuntia... alan vieraantua jääkaapista mitä lihojen säilyttelyyn tulee. Kellari ois jotain kyllä. Ja onhan tossa tilaa..
- olen miettinyt sitä lihan suolaamista tossa hengittymisvaiheessa mutten ole vielä tohtinut.
Laittelin riisipedin kokojyväbasmatista ja ihan osto-pakastevihanneksista, mun kasvatteluyritykset on edelleen säälittäviä.. eivät kasva enkä osaa edes säilöä.
Tein goodfellasit eli liu'otin ohkasenohuisia valkosipulisiivuja öljyyn, minä käytän rypsiä kun se on niin kivaa..
Otin pekonia ja käristin, nostin pois ja palastelin. Tavoite oli saada se soundi paistorasvaan.
Sitte pannu uudelleen kuumalle, hetki ja nautalevykkeet tsäk.
Paistoaika alle minuutin kääntämisineen.
Pekonipalaset sekaan sattumiksi. nam.
Onnistu, niinku. Lopputulema oli maukas ja mehevä. Sain soundeja esiin. Ja ruokaisaa, korkea-oktaanisuushakuisuus täytty.
Vihannekset ei pelitä, vetinen oli maku yhä eikä se juttu tue kokonaisuutta kuten haen..
Oisko osaajilla mitään pikkuvinkkejä antaa, mitä mä teen väärin ja mitä kannattais kokeilla?
Siis kaikkiaan. ei vaan vihanneksien kohdalta.
Tack etuköteen.
Ostin naudanriekaleita, ohkasia levy-suikaleita jotka luultavasti oikeesti hevosta.
Raakamaisto ol' kyllä nautainen, tarpeeksi..
Hengittivät huonelämpöä pari tuntia... alan vieraantua jääkaapista mitä lihojen säilyttelyyn tulee. Kellari ois jotain kyllä. Ja onhan tossa tilaa..
- olen miettinyt sitä lihan suolaamista tossa hengittymisvaiheessa mutten ole vielä tohtinut.
Laittelin riisipedin kokojyväbasmatista ja ihan osto-pakastevihanneksista, mun kasvatteluyritykset on edelleen säälittäviä.. eivät kasva enkä osaa edes säilöä.
Tein goodfellasit eli liu'otin ohkasenohuisia valkosipulisiivuja öljyyn, minä käytän rypsiä kun se on niin kivaa..
Otin pekonia ja käristin, nostin pois ja palastelin. Tavoite oli saada se soundi paistorasvaan.
Sitte pannu uudelleen kuumalle, hetki ja nautalevykkeet tsäk.
Paistoaika alle minuutin kääntämisineen.
Pekonipalaset sekaan sattumiksi. nam.
Onnistu, niinku. Lopputulema oli maukas ja mehevä. Sain soundeja esiin. Ja ruokaisaa, korkea-oktaanisuushakuisuus täytty.
Vihannekset ei pelitä, vetinen oli maku yhä eikä se juttu tue kokonaisuutta kuten haen..
Oisko osaajilla mitään pikkuvinkkejä antaa, mitä mä teen väärin ja mitä kannattais kokeilla?
Siis kaikkiaan. ei vaan vihanneksien kohdalta.
Tack etuköteen.
-
- etupotkija
- Viestit: 5832
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
- Tykännyt: 52 kertaa
- Tykätty: 101 kertaa
Kokkaaminen
Periaatteessa ei mitään vikaa, paitsi pakastevihannekset. Ovat paholaisen keskintö, ei siis juuri mitään makua. Käytä tuoreita kaupasta. Tuohon rinnalle olisi voinut tehdä vaikka Kreikkalaisesta jugurtista Aiolin. Suosittelen tätä.
https://www.valio.fi/tuotteet/jogurtit/ ... ogurtti-2/
Korvaa siis majoneesin tällä, sekaan valkosipulia, hiukan (Dijon) sinappia, hiukan suolaa, hiukan pippuria. Sitruunan mehua jos haluaa vähän happamuutta, ei ole pakko.
Tuohon ruokaan olisin ottanut kukkakaalia, ehkä sokeriherneen palkoja. Kukkakaali raakana, tai keitettynä al dente eli niin että on vielä puolikova. Hiukka voita sekaan ja lautaselle. Sokeriherneet nopeasti pannulla pekonirasvassa freesattuna. Aiolia sitten kylkeen, tai dippailee eri kulhosta.
Olen myös tehnyt perunasalaatin tuohon Valion jugurttiin ja hyvä tuli.
Edit: tai paahtaa kukkakaalia uunissa tovi, seuraksi ohuita porkkanaviipaleita, ulos kun al dente.
https://www.valio.fi/tuotteet/jogurtit/ ... ogurtti-2/
Korvaa siis majoneesin tällä, sekaan valkosipulia, hiukan (Dijon) sinappia, hiukan suolaa, hiukan pippuria. Sitruunan mehua jos haluaa vähän happamuutta, ei ole pakko.
Tuohon ruokaan olisin ottanut kukkakaalia, ehkä sokeriherneen palkoja. Kukkakaali raakana, tai keitettynä al dente eli niin että on vielä puolikova. Hiukka voita sekaan ja lautaselle. Sokeriherneet nopeasti pannulla pekonirasvassa freesattuna. Aiolia sitten kylkeen, tai dippailee eri kulhosta.
Olen myös tehnyt perunasalaatin tuohon Valion jugurttiin ja hyvä tuli.
Edit: tai paahtaa kukkakaalia uunissa tovi, seuraksi ohuita porkkanaviipaleita, ulos kun al dente.
“There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.”
-
- päähänpotkija
- Viestit: 14128
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- Tykännyt: 100 kertaa
- Tykätty: 198 kertaa
Kokkaaminen
Kiitoksia.
Multa puuttuu laatikko alkuruoka/jälkiruoka-rakenteelle.
Ihan lieväksi ongelmaksi asti, kutsuttuna ei pääni tahdo hahmottaa että tää ei ois niinku vielä ruokaa vaan nyt vasta herätellään.
En vaan näe funktiota heille.
Mikä mahtaa olla aioli? Lisuke.. ei tajua.
Tänään onnistuin maanantaisopassa melko täydelleen.
Sunnuntaina meni kaksi hyvää kyljystä jotka valmistin elävällä tulella.
Revin raakana käsin riekaleiksi ja ikäänkuin paahdan öljytyt palaset ritilällä.
Pyhänä riitti luitten ympärys, jotka jyrsin tuorevihannesten ja lämmitetyn ruisleivän kanssa. Sieniä ja hillopulia salaatinlehden sisässä.
Tänään keittelin luut ja jäljelle jääneet lihariekaleet pitkän kaavan mukaan, mukana yksi iso peruna, valkosipulia ja hiukan niinikään revittyä pekonia.
Loppuhaudutukseen lisäsin sitä perusjuustoa, en uskaltanut vielä muuta. Funtsasin hakea jotain chilejä ja loiventajaksi just jotain laatujugurttia mutta piipkääk..
Voivoi kun tuli makoisa soppa, just mullesopiva pikkukattilallinen.
Lientäkin jäi kivasti leivällä melottavaksi.
Sääli että siskolikka ja kummityttöni on alkaneet vegaaneiksi.
Niille oli niin kiva tehdä mässyjä.
Multa puuttuu laatikko alkuruoka/jälkiruoka-rakenteelle.
Ihan lieväksi ongelmaksi asti, kutsuttuna ei pääni tahdo hahmottaa että tää ei ois niinku vielä ruokaa vaan nyt vasta herätellään.
En vaan näe funktiota heille.
Mikä mahtaa olla aioli? Lisuke.. ei tajua.
Tänään onnistuin maanantaisopassa melko täydelleen.
Sunnuntaina meni kaksi hyvää kyljystä jotka valmistin elävällä tulella.
Revin raakana käsin riekaleiksi ja ikäänkuin paahdan öljytyt palaset ritilällä.
Pyhänä riitti luitten ympärys, jotka jyrsin tuorevihannesten ja lämmitetyn ruisleivän kanssa. Sieniä ja hillopulia salaatinlehden sisässä.
Tänään keittelin luut ja jäljelle jääneet lihariekaleet pitkän kaavan mukaan, mukana yksi iso peruna, valkosipulia ja hiukan niinikään revittyä pekonia.
Loppuhaudutukseen lisäsin sitä perusjuustoa, en uskaltanut vielä muuta. Funtsasin hakea jotain chilejä ja loiventajaksi just jotain laatujugurttia mutta piipkääk..
Voivoi kun tuli makoisa soppa, just mullesopiva pikkukattilallinen.
Lientäkin jäi kivasti leivällä melottavaksi.
Sääli että siskolikka ja kummityttöni on alkaneet vegaaneiksi.
Niille oli niin kiva tehdä mässyjä.
-
- etupotkija
- Viestit: 23673
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Tykännyt: 73 kertaa
- Tykätty: 210 kertaa
Kokkaaminen
Aioli on valkosipulimajoneesi
Kevyempi versio on esim jugurttiin tehty kastike
Kevyempi versio on esim jugurttiin tehty kastike
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Seuraajat




















