Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Efo

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Efo

Viesti Andy »

Lasse Candé kirjoitti: joulu 20, 2019, 22.11 Eli: Miksi Barcelonan skeptikoiden esitys ei kelpaa teille?
Tätä sinun pitää kysyä Lampilalta ja muilta ihmisiltä, jotka uskovat Efon toimivan testituloksista huolimatta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Efo

Viesti Lasse Candé »

Nyt kun kerrot että kyse on Lampilan ja jonkin hieman sumeasti määritellyn ihmisjoukon vakuuttamisesta, ymmärrän paremmin.

Vaikka toisaalta et taas ole kovinkaan selkeästi kuvaillut mitä tarkalleen oletat kenenkin luulevan Efon jostakin toimivuudesta. Jokin tällainen oletus kuitenkin taustalla tietenkin on, kun pitäisi kerran todistaa uskomukset vääriksi. Niin, mitä tarkalleen oletat kenenkin uskovan Efosta, jonka taklauskokeesi todistaisi vääräksi?

Luuletko jonkun luulevan että Efo Lampilan tekemänä pysäyttää sinun taklauksesi tuollaisessa teatiasetelmassa? Kenen luulet näin luulevan ja mihin tämä uskomuksesi perustuu?
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit: 23397
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate

Efo

Viesti TimoS »

Lasse Candé kirjoitti: joulu 21, 2019, 13.08 Luuletko jonkun luulevan että Efo Lampilan tekemänä pysäyttää sinun taklauksesi tuollaisessa teatiasetelmassa? Kenen luulet näin luulevan ja mihin tämä uskomuksesi perustuu?
En nyt äkkiseltään löydä sitä videota, mutta vähän tuon Barcelonan videon jälkeen johonkin ohjelmaan haastattelivat videolla olevaa naista ja hän muistaakseni kivenkovaan väitti, että ufo eiku efoa voi käyttää itsepuolustukseen. Samoin Lampila itse väittää tuolla Barcelonan videolla, joten selvästikin jotkut näin yhä luulevat. Mihin siis perustuu oma uskomuksesi ettei kukaan niin luule?
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Efo

Viesti Lasse Candé »

Missä sanoinkaan noin?

Se että pyydän tarkennuksia sumeuksiin keskustelussa ei tarkoita että uskoisin mitään mihinkään suuntaan.

Nyt kun esimerkiksi sinulla on käsitys asiasta, kerro mielellään tarkalleen mitä nainen sanoi ja mitä Lampila itse sanoo ja sen jälkeen jatka siihen, kuinka Andyn ehdottama taklauskoe vakuuttaa näitä paremmin kuin videolla nähdyt "kokeet". Koska tästähän tässä on kyse eikä mistään muusta.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Efo

Viesti Andy »

Andy kirjoitti: joulu 20, 2019, 21.22Olen pannut merkille, että tuommoiset hyvin hennolla fyysisellä kontaktilla tehdyt demot eivät ole omiaan vakuuttamaan ihmisiä, koska niiden jälkeen seuraa ainakin omassa mielessä tehtyä "jos oltais oltu oikeesti niin mä oisin kyllä..." -tyylistä ajatustyötä. Mitä fyysisemmäksi se homma menee, sitä vakuuttavammaksi se tulee. Tarpeeksi kun kolisee, niin selitykset vähenee, niin se vaan menee.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Efo

Viesti Mika »

Ihan jokainen tietää, että mitä todennäköisimmin ne, jotka uskovat Efon sopivan itsepuolustustukseen, uskovat niin joka tapauksessa. Mitkään "testit" eivät tätä muuta. On kamppailulajietiketin vastaista ja moukkamaista öykkäröintiä esittää tällaisia "haasteita", joiden jokainen tietää jäävän toteutumatta. Moinen retoriikka on vain verhottua "Minua ärsyttää tämä laji" -kommentointia.

Siinä kun Efon takana vaikuttavaa psykologiaa on pohdittu, kokisin yhtä mielenkiintoiseksi pohtia tuota vastakkaista ajatusmaailmaa. Sanon tämän ilman sarvia ja hampaita akateemisen mielenkiinnon näkökulmasta. Saisikohan siitä jopa oman keskustelunsa?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Efo

Viesti Lasse Candé »

Uskon samoin. Jos testillä olisi väliä, varmaan selkeämmin kerrottaisiin:
- testin tulosten vaikutusten kohderyhmä
- millä tavalla testi vaikuttaisi tähän kohderyhmään

Sen sijaan ensimmäiseen liittyen puhutaan sumeasti jostakin efoon uskovien porukasta ja toiseen liittyen puhutaan siitä että näkisivät ettei efo toimi. Mikä ei tarkoita mitään.

Konkreettisesti noita ei viitsitä avata. En tiedä mistä johtuu, mutta pidän itse mahdollisena että se johtuu siitä, että ei yksinkertaisesti tiedetä riittävän hyvin mitä kukakin tarkalleen uskoo ja siis ei tiedetä, onko tuollaiselle testille yhtään mitään tilausta. Jos esittäisi kaikki kysymykset seuratakseen ajatuksenkulun loppuun ja vastaukset pyrkisivät oikeasti tarkentamaan epäselvyyksiä, uskon että seurauksena on ettei porukkaa josta tässä sumeasti puhutaan tunneta alkuunkaan, sen kummemmin siinä mielessä keitä ovat kuin myöskään jos joitakuita valitaan, miten he edes ajattelevat. Sen sijaan oletuksia esitetään.

Jokin nainen ja Lampila on mainittu erikseen. Minun arvelut voi todistaa vääriksi kertomalla mitä he tarkalleen uskovat. Sitten päästään kysymykseen siitä, miksi Barcelonan demo ei kumoa tätä uskomusta, mutta taklaaminen kumoaa. Andy jo esittikin että fyysinen demo on vakuuttava, mutta kukaan ei ole vielä kertonut, miten tämä suhteutuu Lampilan tai sen naisen ajatteluun. Ovatko he sanoneet että kyllä efolla fyysisemmän torjuisi ja että Barcelonan ongelma oli siinä? Tästä päästään kysymykseen, kenet tässä nyt taas pitikään vakuuttaa ja mistä? Kun siis ei käsittääkseni ole mitään perusteita uskoa että tuo vakuuttavuusoletus pätisi heihin joista tässä puhutaan, sen enempää kuin missään objektiivisuudenkaan mielessä.

Jokin viestinnässä mättää. Merkittävä osa keskustelijoista on aivan selvästi samoilla linjoilla kanssani, että uuden testin tarkoituksenmukaisuutta ei olla onnistuttu selittämään. Osa silti näyttää jotenkin ymmärtävän uuden testin peräänkuuluttamisen. Joko nämä ihmiset ymmärtävät toisiaan tai sitten satunnaisesti täysin erinevistä syistä asettuvat keskustelun niihin riveihin. Testin tarpeellisuutta kyseenalaistavia taas yhdistää varmuudella se, että perusteluja testien tarpeellisuudelle ei olla nähty riittävinä. Tästä syystä minä olen henkilökohtaisesti jatkanut juuri siihen kysymykseen liittyen.

Koska juonne on venynyt, alkaa tietenkin olla paikallaan kysyä, miten paljon koko juonne testaamisesta enää käsittelee Efoa vs missä määrin koko käsittely on siirtynyt kertomaan enemmän meistä jotka asiasta keskustelemme. Tästä syystä minä toivon että niistä Efoon uskovista ja heidän uskomuksistaan kerrottaisiin riittävällä konkreetialla. Se on nähdäkseni tässä ainoa suunta, miten tämä keskustelu jostakin taklausryntäystestistä enää voi liittyä Efoon ollenkaan.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Efo

Viesti Andy »

Minusta on kamppailulajietiketin vastaista väittää kykenevänsä sellaiseen, mihin ei kykene. Tähän on olemassa myös etiketin mukainen toimintatapa, joka tunnetaan nimellä Dojo Arashi.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Efo

Viesti Lasse Candé »

Tuo etiketti onkin niin mielenkiintoinen aihe, että avasin siitä ihan uuden ketjun.

https://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=22846


Toivottavasti kerrotte siellä hieman lisää ja jatketaan vaikka täällä kaikesta muusta. Myös muilta olisi hienoa kuulla ajatuksia uudessa ketjussa aiheesta!
Kuvake
Jussi*M
kylkeenpotkija
Viestit: 1534
Lauteille: Maaliskuu 2005
Etulaji: Karate JKF Wadokai
Sivulajit: Haidong Gumdo, nyrkkeily

Efo

Viesti Jussi*M »

Mie olen tutustunut Efoon, ja käynyt muutamia kertoja kokeilemassa. Aikaa viime kerrasta taitaa olla jo yli vuosi.
Minulta on kuitenkin turha kysyä mitään, sillä en osaa vastata mihinkään. Jotakin siinä tapahtuu, mutta en tiedä mitä. Vaikuttaako se johonkin? Kenties, tai en tiedä. Olenko vain kohtelias ja haluan toimia kuten odotetaan vai tapahtuuko jotain oikeasti? Voisin ehkä todeta että kyllä kai mutta en osaa sanoa.

Tämä pitää vain kokea itse, ja mieluusti ihan avoimin mielin ilman että haluaa "todistaa" mitään. Itselleni jäi käteen se tunne että jotain on jossain, mutta mitä ja missä, sitä en tiedä. Olen myös kuullut sanottavan, että asiaan saattaisi liittyä myös hypnoosin elementtejä. En kuitenkaan muista kuka näin sanoi. Ei kuitenkaan kukaan Efon porukoista.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Efo lienee yksi niistä.

Vuodenvaihteen jälkeen on kyllä pakko mennä taas käymään.
"On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.". -emeritusprofessori Osmo A. Wiio
*Kirjoitan yksityishenkilönä ja harrastajana, eivätkä kommenttini edusta minkään organisaation virallista kantaa.*
Kuvake
Chungmu
ilmaanpotkija
Viestit: 10
Lauteille: Helmikuu 2020
Etulaji: Vapaatoimija
Takalajit: Aikido
Hanmoodo
Taekwon-do

Efo

Viesti Chungmu »

Herra Lampilan harrastetaustan huomioon ottaen tämä tyhjän voiman konsepti on lähtenyt liikkeelle selkeästi aikidon atemi-hämäyslyönnistä.
Atemi aikidossa (ei välttämättä fyysisesti osuva lyönti) juuri oikealla hetkellä suoritettuna aiheuttaa hyökkääjässä tahattoman lamaantumisen. Tämä on se tyhjä hetki, milloin puolustautuvan pitää toimia ja niputtaa.

EFO:ssa manipulaatio on viety astetta pidemmälle: "helppojen" oppilaiden kunnioitus opettajaa kohtaan yhdistettynä joukkosuggestioon mahdollistaa EFO-konseptin kokoaikaisen "tyhjän hetken", mutta vain oman porukan harjoitusmaailmassa.

Harjoitussalin ulkopuolella EFO:a ei ole. Toivottavasti hra Lampila ottaa vastuun pseudo-opetuksistaan, jos jotakuta seuraajista sattuu tositilanteessa.
ylkanmk
potkutyyny
potkutyyny
Viestit: 1
Lauteille: Toukokuu 2015

Efo

Viesti ylkanmk »

sinappi
etupotkija
Viestit: 3390
Lauteille: Tammikuu 2006
Etulaji: Taihojutsu
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, vapaaottelu, lukkopaini, Bujinkan budo taijutsu, Hontai Yoshin-ryu jujutsu, judo, taekwondo ja muay thai.

Efo

Viesti sinappi »

Chungmu kirjoitti: helmi 29, 2020, 18.49 Herra Lampilan harrastetaustan huomioon ottaen tämä tyhjän voiman konsepti on lähtenyt liikkeelle selkeästi aikidon atemi-hämäyslyönnistä.
Atemi aikidossa (ei välttämättä fyysisesti osuva lyönti) juuri oikealla hetkellä suoritettuna aiheuttaa hyökkääjässä tahattoman lamaantumisen. Tämä on se tyhjä hetki, milloin puolustautuvan pitää toimia ja niputtaa.

EFO:ssa manipulaatio on viety astetta pidemmälle: "helppojen" oppilaiden kunnioitus opettajaa kohtaan yhdistettynä joukkosuggestioon mahdollistaa EFO-konseptin kokoaikaisen "tyhjän hetken", mutta vain oman porukan harjoitusmaailmassa.

Miten voidaan päätellä, ettei aikidon atemin toimivuus (etenkin sellaisen joka ei fyysisesti osu) perustu niin ikään oppilaiden kunnioitukseen opettajaa kohtaan sekä joukkosuggestioon?

Kohdassa 8:30 ainakin EFOn kaltaista aikidoa:
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Efo

Viesti Lasse Candé »

Minua taas kiinnostaa...
Chungmu kirjoitti: helmi 29, 2020, 18.49 Harjoitussalin ulkopuolella EFO:a ei ole. Toivottavasti hra Lampila ottaa vastuun pseudo-opetuksistaan, jos jotakuta seuraajista sattuu tositilanteessa.
...minkälainen vastuu mielestäsi kenelläkin kamppailulajiopettajalla on siitä jos jotakuta harrastajaa sattuu tositilanteessa?

En ymmärtänyt yhtään miten tuo Supla toimii enkä saanut sieltä mitään muuta esiin kuin että:
"Jukka Lampila: En voi luvata, että ihmiset kaatuvat pelkällä energialla"
Tämän jälkeen vähän tekstiä jossatuo toistetaan.

Jos Lampila ei itsekään lupaa ihmisten kaatuvan, tulisiko ehkä sittenkin jatkossakin ihmisten antaa kantaa itse vastuunsa omista törttöilyistä ja pahoinpitelijöiden vastuu pahoinpitelyistään?Toki vastaus tuohon vastuukysymykseeni on avoin ja sitten olisi kiva kuulla mistä se vastuu tulee ja keille kaikille harrastustoiminnan pyörittäjille.
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 2594
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Efo

Viesti tapsaattori »

Keihäänheiton valmentajalla on vastuu opettaa keihäänheittotekniikkaa niin että keppi lentää.

Itsepuolustuksen opettajalla on vastuu opettaa ip tekniikkaa niin että itseään voi puolustaa.

Semmoisia vastuita pidän opettajalle/ohjaajalle itsestään selvinä että opetetaan todellisia, hyödyllisiä asioita aiheesta mitä oppilas hakee.

Seuraajat

AnaS
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
AriJ
Kuvake
Arskanator
Kuvake
Chungmu
halmehe
Hemmukka
Kuvake
Hertzyscowicz
Jaakko Suhonen
Jani Rantalainen
Kuvake
JariR
Kuvake
Jasse
Kuvake
Jasse
jinttu
JKOO
Jukka Lampila
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kyynikko
Lasse Candé
Kuvake
lumbago
Lybeck
magamies
Kuvake
mr_yellow
Nietzchedo
Kuvake
ninja
P.Laton
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Rahanpesijä
Kuvake
SamuV
Sheephead
sihteerilintu
sinappi
tapsaattori
Kuvake
ToniM
ylkanmk