Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Lajit Suomeen

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 93613
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

En muista niin tarkkaan, että voisin sanoa jotakin faktaa, varsinkaan vuosiluvusta. Mielestäni on ihan OK, jos mennään noilla tiedoilla (Sipilä Markku ja Martti vuonna 1985), koska ne muut alkuaikojen henkilöt olivat mukana vain vähän aikaa.

Sipiläthän taisivat aloittaa ekalla peruskurssilla tai jollakin vastaavalla, mutta opettajana taisi toimia Grzegorz Ciembroniewich, ei siis kukaan suomalainen. Mutta en muista enää kovin tarkkaan juttuja noihin aikoihin liittyen.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20166
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Kari Aittomäki kirjoitti: Vaan aiheesta. Omia kosketuksiani tyyleihin.
Toinen lajikontaktini oli tuolloiselta nimeltään korealainen karate, jota kohta kutsuttiin tae kwon do ksi. Opettajana toimi sittemmin poliisissa mittavan uran tehnyt Kari Holmström. Mistä mies oppinsa oli saanut.. herratietää. Potkut olivat kuitenkin leimallisesti korealaistyylisiä.
Senverran laji-imago innosti, että käytiin tsekkaamassa tae kwon do lajin parkkeerautuessa. Ei vakuuttanut, pysyttiin karatessa.
Kuitenkin täkwondon on maahan tuonut Karra. Ettäs tiedättä.
Tuo onkin ollut mysteeri... Kaikkihan tietää, että Ilpo Jalamo on ensimäinen suomalainen taekwondon musta vyö. Sai daninsa vuonna 78. Ei jatkanut lajin parissa opettajana, muta treenaili aina 90 luvulle asti erään erittäin arvostetun Turussa vaikuttaneen korealaisen opettajan kanssa. Sitä ennen lajia oli koreassa treenannut (mutta ilmeisesti ei dan arvoa suorittanut) joku suomalainen merimies. Onko sinulla Kari faktaa enemmänkin tästä Karrasta?
Mikä mies hän on ja kauanko hän kerkesi taekwondoa treenaamaan, kenen opissa ja mitä puuhaa nykyään? Olisi mielenkiintoinen tuttavuus.
Oliko tällä Karralla ihan seuratoimintaa vai oliko se enemmänkin sellaista "treenailua" kuin varsinaista treenaamista?

Dae-Jin Hwangia pidetään lajin maahan tuojana sillä meriitillä, että lajin systemaattinen levittäminen alkoi hänestä. Hän myös aloitti suomen taekwondoliiton ja muutenkin teki hommasta virallista. Tämä Karra on ollut niin UG, että suomalaiset lajin pioneeritkaan (Hwangin ajan pioneerit) eivät varmaan häntä juuri tiedä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti bodyguard »

JanneM kirjoitti: Mikä mies hän on ja kauanko hän kerkesi taekwondoa treenaamaan, kenen opissa ja mitä puuhaa nykyään?
Muuta en miehestä tiedä kuin että on nykyään Securitas Oy:n turvallisuuspäälikkö.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20166
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

bodyguard kirjoitti:
JanneM kirjoitti: Mikä mies hän on ja kauanko hän kerkesi taekwondoa treenaamaan, kenen opissa ja mitä puuhaa nykyään?
Muuta en miehestä tiedä kuin että on nykyään Securitas Oy:n turvallisuuspäälikkö.
Securitaksellahan on muitakin taekwondovaikuttajia töissä... Pitääpä ottaa tutkinnan alle.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

Viesti Pocari »

1985 Bujinkan Budo Taijutsu, Peter Schildt
Jos nyt ymmärsin oikein mitä tuolla merkkihenkilöllä haetaan niin tämä ei varmaan ole ihan totuudenmukainen rivi.
  • Peter Schildt organisoi ensimmäisen seminaarin 1985. Opettajana toimi kuitenkin ruotsalainen Bo Munthe.
  • Tämän jälkeen Ari Julku ja Mika Laitinen tekivät ison duunin kun reissasivat Ruotsissa harjoittelemassa (opettajana Sveneric Bogsäter) ja perustivat AFAIK Suomen ensimmäisen Bujinkan dōjōn(*) Lappeenrantaan 1988. Japanissa kävivät ekaa kertaa 1989 (molemmista shidōshiho eli "apuopettaja" ja graduointioikeudet).
(*)Tuolloin ensimmäisinä vuosina oli jo kuvioissa näiden nykyisten "ei Lappeenrannasta periytyneiden" dōjōjen edeltäjiä, mutta taisivat olla vielä tuolloin näissä International Ninjutsu Association -puuhissa, joita Bujinkan Budō Taijutsun osalta ei voine merkitä virstanpylvääksi.

Yamazu varmaan korjaa jos tuli jotain epätarkkuuksia.
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit: 12705
Lauteille: Tammikuu 2005

Viesti AriJ »

Herran Munthen ja oppilaidensa syksyn 1985 seminaarien jälkeen harjoittelu jatkui Lappeenrannassa ja Seinäjoella. Porukat olivat pienia, muutama henkilö. Yhteisiä treenitapaamisia oli muutama noina välivuosina myös. Lappeenrannassa ekat julkiset treenit olivat syksyllä 1987, ensimmäinen peruskurssi alkoi tammikuussa 1988. Tuolloin saatiin Suomeen myös "toinen ensimmäinen seminaari". Vuonna 1988 taisi olla lopulta peräti neljä ruotsalaisten opettajien seminaaria Suomessa (Krzywacki, Bogsäter, Krzywacki, Bell) ja sittenhän elokuussa olikin Tukholman Taikai...

Mutta, joo, "huppupääninjoja" en itse laske Bujinkan Dôjô -kuvioon mitenkään ennen vuodenvaihdetta 1988/89. Ja tuostakin eteenpäin olivat piiiiiitkään marginaalitapaus. Vasta 1998 uskallan sanoa heidän isommalla varmuudella olleen Bujinkan Dôjô -kuviossa.

Eli mitä herra Schildtiin tulee - hän ei ole tietääkseni ensimmäisen kahden 1985 seminaarin jälkeen ollut Bujinkan Dôjôn toiminnassa mukana. INAF (="huppupääninjat") oli taas hänen järjestämäänsä kylläkin. Tässä oli muistaakseni jokin rahajuttu, liittyen kai hänen saksalaisen emäfirmansa kontakteihin tai jotain...
______________________
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16067
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kari Aittomäki »

Vyöarvostani kyokushinkaissa:
Sovimme sanattomasti Collinsin kanssa, että laitan organisaation kuntoon mikä tarkoittaa leirejä ja vähintään yhtä maaottelua.
Lisäksi asetin tavoitteeksi EM-mitalin, joihin kisoihin olisin päässyt Collinsin suojeluksessa. Kuntoni oli kyllä riittävä vaikka mittarissa yli kolmekymmentä. Samoin olivat Artturi Ihalainen ja Timur Samaledtin jo erittäin päteviä knockkdownsällejä, vai mitä sanoo ashihara?
Näitten ehtojen täytyttyä olisin kelvannut kolmannen danin kokeeseen.
Joka on kyokushinin ensimmäinen sensei-arvo.

Homma kuivui siihen hyvin yksinkertaiseen seikkaan etten ollut tarpeeksi hyvä. Oma into ei riitä, pitää antaa karkkiakin. Ja mun käsitys karkista on tunnin selkäsauna.
Mutta ne jotka treenas onkontaminoitu iäksi, hähhää.

Karra Holmström oli eittämättä treenannut korealaista karatea.. mutta tuskin tae kwon doa. Terminologia oli japanilaista ja tekniikka melko karkeaa. Mies on urheilullinen ja pätevä, pelasi futista kai ihan mestiksessä tai ainakin 1.divarissa, erinomainen voimistelija ja hyvin keskinkertainen ottelija. Opettajan oli kuulemma joku seitsemän dania joka otti vyökokeessa tiikerin kanssa. Niinkuin kaikki korealaiset.
Teki tosiaan mittavan uran Poliisin erikoisryhmissä ja omistaa ikävän miehen maineen turvapuolella.

Kokkolan poikain eturivi tuolloin 70-luvulla oli aikamoista sätkyukkoa täynnänsä, jalkatekniikat olivat todentotta häikäiseviä.
Eli hanmoodo-ilmiö, vaikka lajiperusteet ovat mitä ovat, niin se treenaaminen on ainut millä on merkitystä.
Eli kaikki kiitos Karralle.
Saunatonttu
sääreenpotkija
Viestit: 89
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Saunatonttu »

Johan tuli historian siipien havinaa oikein kunnolla. Tuo vuosien kuluminen aiheuttaa sen, että nuoremmat eivät tiedä noita kaikkia kiemuroita. Onneksi Kari osaa kertoa asioita sieltä aikakaudelta "oooh väritelkkari". Ottakaa pojat opiksi ja muistakaa tuo oppi 20 vuoden päästä välittäessänne tietoa nuoremmille.

Aika saattaisi nyt olla kypsempi monelle asialle kuin 90-luvun alkupuoliskolle. Treenaus ja sen mahdollistaminen ovat tärkeitä asioita.
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit: 6493
Lauteille: Maaliskuu 2005

Viesti MarkkuT »

Kari Aittomäki kirjoitti: Samoin olivat Artturi Ihalainen ja Timur Samaledtin jo erittäin päteviä knockkdownsällejä, vai mitä sanoo ashihara?
Mennyt tämä ketju jotenkin ohi. Artturin kanssa en ole ottanut kuin pari kertaa vaikka oikeestaan joka reeneissä pyörinkin. Timurin kanssa vähän enemmän. Artturi taisi silloin olla jotenkin jäässä. Kai se, että saa repiä rotsista vähän sekoitti pakkaa. Timur on kyllä aika jäätävä. Hyvä ajoitus, hyvät potkut ja 130 kg elopainoa on paha yhdistelmä. Lähinnä mä sen kanssa ottaessa yritän vapisten piiloutua tatamin koloihin...
;)

Tänään olis päässyt kokeilemaan, mutta annan naaman luutua rauhassa joten meikäläisen sparrikaveri ei tällä kertaa lyönyt takaisin. Roikku vaan katossa.
Ain't no one.
Kuvake
chamos
polveenpotkija
Viestit: 189
Lauteille: Tammikuu 2006

Viesti chamos »

Timur on myös aika jäätävä sparrikaveri BJJ:ssä. Etenkin näin alle 70kg jampalle. Halfguardin alla meinasi usko loppua. Ja yllättäen ei alasviennitkään oikein luonnistuneet. :D
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Viesti flammee »

Viimeksi kun olin saanut kirjoitettua nuo lisäykset ylös niin kone kaatui ja ne meni sinne. Ei viitsinyt heti yrittää uudestaan.. :p

Lienee selkeämpi kun esitän lisäysmuutokset tässä yksinään, eli onko jollain sanottavaa näistä?

1985 Choy Lee Fut, Grzegorz Ciembroniewich, Sipilä Markku ja Martti
1985 Bujinkan Budo Taijutsu, Peter Schildt, Ari Julku, Mika Laitinen
1990 Kyokushin karate, Kari Aittomäki (loppui 1996)
1994 Koryu uchinadi, Ilpo Jalamo, Patrick McCarthy
1994 Shootfighting, Kari Aittomäki
1998 Yi Quan, Pasi Pölönen, Timo Klemola ja Juha Leino
1998 Vapaaottelu, Jari Ilkka, Marko Leisten
1999 Submission wrestling, Jari Ilkka, Marko Leisten
1999 Shooto
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16067
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kari Aittomäki »

Höh, kunnia sille jolle kunnia kuuluu, meidän shootfighting oli puuhastelua.
Lajin varsinaiset käynnistäjät on näitä itsensä vakavammin ottavia.
Silti olen edelleen aika siipimaassa shoofightingin vähäisen suosion takia. Se kun varsinaista vapaaottelua verrattomasti urheilullisempi muoto.

Niinvielä, pyysihän se Fangin Zhangmukaan starttaamaan sandaa.. Tai pikemminkin otti asian esille.
Nej Tack.
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

Viesti kenttiensankari »

Eikös toi shootoliiton shootfighting ainakin Suomessa ole ihan sama asia kuin vapaaotteluliiton vapaaottelu? Mitä olen sääntöjä katsellut niin melkeinpä samat säännöt molemmilla.
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Viesti flammee »

Niinno aikaisempi merkintä shootfightin Suomeen tulosta on budokasta luettua, siinä J. Saariolla oli aikomuksena tuoda shootfighting Suomeen seuraavana vuonna, ei mulla ole tietoa miten se oikeasti meni.. :p
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Tapani
etupotkija
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Tapani »

Kannattanee jättää tuo Gregorzin nimi choikkarin kohdalta vielä pois, meinaan olen melkein varma, ettei hän ole se ensimmäinen Sipilöiden opettaja. Se oli joku espanjalainen, mutta nimeä en muista.
Sipilöihin tuo homma on kuitenkin lähes alusta asti keskittynyt, joten ei siihen muita tarvi mun mielestä laittaa.

Tapani

Seuraajat

Brincadeira
halmehe
JAH
Jahve
Kuvake
JanneM
Kuvake
Jklak
Kauko Uusoksa
Kuvake
Kuhmu
Kuvake
Panu Suominen
Kuvake
sanppa75
sikajudoka
simohell
Kuvake
TimoS
voipa
von Q