Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Komba on lähtökohtaisesti Fight Club ilman väkivaltaa. Komban tekeminen ei maksa mitään, tarvitsee vain tietää miten se toimii, jotta tekeminen on mielekästä ja joku kenen kanssa harrastaa. Yleiset viikkotreenit on tauolla ja niitä on järjestetty lahjoituspohjaisina, joten maksavia harrastajia ei nyt ole. Katajatiellä sijaitseva yhteisö on lajin kehityspaikka, jossa harrastajakunta satunnaisesti treenailee ja osallistuu paikan pystytykseen.

Laji on kamppailunomaista liikuntaa, jossa tavoitellaan flow-kokemusta hyvän liikkeen ja vuorovaikutuksen kautta. Toiminnan kenttä, jossa lajitaustasta ja tasosta riippumatta ihmiset pystyy mielekkäästi vuorovaikuttamaan harjoittaen omaa liikettä, joka sovitetaan kulloiseenkin kokonaisuuteen.

Komban päävalmentajana toimii Antti Kirjalainen, joka vastaa myös kurssituksesta. Tapaamme taas loppuviikosta, niin palaamme koulutuksiin liittyviin kysymyksiin. Puhuin alustavasti Kirjalaisen kanssa, että jos ketjun lukijoissa on kiinnostuneita, voimme järjestää ilmaisen kurssikerran, jonka pohjalta osanottajat voisivat halutessaan kirjoittaa vapaamuotoisesti Potkuun.

Mä ajattelen Kombassa keskeiseksi sen tehtävän kohtaamispaikkana ja testikenttänä. Komban yleisten toimintaperiaatteiden löytyminen on mahdollistanut tämän meditatiivisen ryhmäliikunnan syntymisen. Se tarjoaa vaihtuvat olosuhteet hyvän pohjaliikkeen harjoittamiseen yms, mut musta yhtälö on täydellinen vasta kun eri alojen taitajat pystyvät hyödyntämään sitä yhdessä tekemisen työkaluna. Kombassa toiminnan jäsentäminen yleisiin fysiikan ja vuorovaikuttamisen periaatteisiin edesauttaa pelimäisen ympäristön syntyä, jossa on mahdollista tutkia ja testata tekniikoita ja tyylejä mielensä mukaan.

Ajattelen, että Komba voi pitkässä juoksussa palvella kamppailijoita myös julkaisukanavana, jonka kautta on mahdollista tuoda esille itsensä, taitonsa ja lajinsa. Kun vapaaottelu syntyi, se toi mukanaan lupauksen eri taistelun tyylilajien kohtaamisen hienoudesta, mutta tehokkuuden reunaehdoilla diversiteetti typistyi omaan lajiinsa. Uskoakseni on mahdollista kehittää kulttuurikuvaa: tehokkuuden lisäksi on lukuisia eri muuttujia ja ottelijat itse suunnittelevat itselleen toivomansa koitokset. Lähtökohtaisesti tällainen toiminta ei ole kamppailu-urheilua tai vakavaa, mutta hyvällä suunnittelulla pystyy säilyttämään kilpailun aitouden ja edellytykset tekniikan toimivuudelle.

Mun veitsenheittoliikkeiden osalta haen kiekonheittomaista dynamiikkaa, mutta tavoitteeni on pystyä heittämään molemmilla käsillä etäältä tarkkuutta. Ihannetila on 'tiputtella' keskipakosvoimaisesta vauhdista veitsiä kohti maalitaulua. Näillä liikkeillä harjoitan kehonhallintaa ja dynamiikkaa, jota pyrin soveltamaan myös lyömiseen. Viemäriputki oli kevyt, joten sille ei juurikaan kertynyt momenttia, mutta aseen ollessa painavampi lyönnistä tulee näin voimakkaampi.

Komba ymmärtää ehkä helpoiten Free Style Martial Artsin kautta, eli maailmassa lukuisat ihmiset kehittävät kamppailuun liittyviä tekniikoita, joita he haluaisivat päästä testaamaan ja soveltamaan. Usein tekniikat eivät ole niitä kaikkein tehokkaimpia.. mutta ne saattavat olla hienoja tai ihan toimivia siinä harvinaisimmassa taisteluhetkessä. Komban tehtävä on toimia alustana, jossa nuo tekniikat voi toteuttaa yksittäin esiteltyinä, että sulavana osana flow-drilliä. Parhaimmillaan ryhmässä tapahtuva harjoittelutilanne on jatkuva ja siihen voi vapaasti liittyä tai siitä poistua, joka mahdollistaa erilaisten elementtien mukaan tuomisen. Kun osanottajat kykenevät monitasoisesti hahmottamaan mitä on meneillään hyvinkin kaaottisen oloinen tilanne voi olla sekä turvallinen, kiva että sopivan haastava ja täten pelinomaisesti palvella käyttäjää. Harjoitteen mielekkyys on toimijan vastuulla, mutta sen turvallisuus kaikkien, joten jos turvallisuus vaaraantuu tulisi peli hetkeksi keskeyttä, kunnes vika on korjattu.

Tällainen toimintaympäristö sopii Martial Artistien lisäksi, Movement tyypeille, Flow Artisteille ja myös Functional Fitness harrastajille. Onnit- lanseerasi Quad Mace harjoitteluvälineen, jonka voisin helposti nähdä osana meidän treenejä ja voisin kysyä haluaisivatko he sponsoroida projektia.


Ja tässä vielä Komban liikemuotoa eiliseltä enemmällä voimalla
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Hyvä juttu tuo ilmainen esittely potkulaisille. Väyrysellä oli ainakin niin monta kysymystä, että tuo on hyvä sauma saada vähän selkeämpi kuva lajista.

Itse sain ainakin jonkinlaisen käsityksen miitissä, minkä jälkeen olen ymmärtänyt ketjuun kirjoitettuja asioita (toivoakseni) paremmin. Jos satun olemaan huudeilla voisi tietenkin tulla tarkistamaan myös tuon keikan jos se toteutuu. Ihan jo siksikin, että kysymysten paljous ei esim Hokkisen hyvällä ja hyvin järjestetyllä kiukkarileirillä aikoinaan sitten vastannutkaan paikalle ilmaantuvien lukumäärää millään kovin ilmeisellä korrelaatiolla ja nyt on paljolti sama jengi vanhentunut siitä jo yli kymmenen vuotta.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20301
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Komba

Viesti JanneM »

Kuka tämä Antti nyt sitten on? Miksi hän on päävalmentaja etkä sinä lajin kehittäjänä? Ketä Antti valmentaa? Mikä hänen tausta Kombassa on? Entä kamppailulajeissa?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

Viesti Jusukin »

Antti on ollut vuosia kehittämässä lajia ja luonut valmennuksesta hienon rituaalin. Mä olen keksinyt Komban, mutta mulle se on ensisijaisesti epämuodollinen alusta, jossa voi toteuttaa itseään. Valmennus vaatii rakennetta ja rajausta, joten olemme tehneet työnjaon.

Kirjalaisen kamppailutaustasta, ”MMA, Judo, Thai- ja BJ, Chitalada, K4 (TRE), GB (HEL)”
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Jos kombaamisen on tarkoitus olla ilmaista, niin miksi ajatellaan jonkun haluavan maksaa tonnin komban opetusluvista?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Se että "Komban tekeminen ei maksa mitään" ja että potkulaisille järjestetään ilmainen kurssikerta ei tietenkään vielä tarkoita sitä, että kukaan ei saisi koskaan ikinä ottaa opetuksesta rahaa.

Eihän karatenkaan tekeminen maksa mitään (kunhan vain tekee) ja olen ollut peräti ilmaisella leirillä.

En oikein itsekään usko ihan heti löytyvän tuosta maksavaa, mutta ei se tyhmä ole joka pyytää. Hinnassa ei sinänsä ole mitään kovin ihmeellistä: tavallinen korkea hinta. Siis korkea, mutta tavallinen sellainen.
nilsb
ilmaanpotkija
Viestit: 18
Lauteille: Marraskuu 2019

Komba

Viesti nilsb »

Olen kiinnostunut aloittamaan jonkin itsepuolustuslajin.

Mitä tarjottavaa komballa on kaltaiselleni potentiaaliselle perusharrastajalle? Tarjoaako komba ratkaisuja uhkatilanteisiin? Ja, jos tarjoaa, niin mitä?
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Pyytäähän saa mitä vaan, mutta jotta saisi myös kauppaa, sen tarjouksen kannattaa olla asiakkaan kannalta houkutteleva.

Ajatellaan nyt että minulla olisi sali, jossa opetetaan kamppailulajeja kaupallisin perustein niin että sillä toivotaan tienattavan rahaa. Oletetaan vielä, että minulla on siellä vapaita vuoroja ja opettajaresursseja ja katson jonkin henkisemmän ja pehmeämmän lajin täydentävän hyvin tarjontaani. Miksi valitsisin juuri Komban?

Jos siitä ei ole kukaan vielä maksanut mitään, millä perustein olisi järkevämpää ostaa kombalisenssi ja alkaa opettaa Kombaa sen sijaan että käynnistäisi vaikka Taiji-toiminnan? Tai Asahin tai Jang Sun? Noilla on sentään joku joskus tienannutkin jotain, jopa elättänyt itsensä. Lisäksi niiden opetuslisenssit ovat paljon halvempia. Miksi siis kannattaisi valita juuri Komba, joka on kallis ja jolla ei ole systeeminä mitään näyttöjä siitä, että sillä voisi ansaita jotain?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Yleisesti ottaen voisi tietenkin pohtia koulutusten hinta-laatusuhteita, mutta en enää tiedä liittyisikö se Kombaan. Pitäisin myös aihetta ehkä Kombaa laajempana ja Komba voisi vaikka olla esimerkkinä muiden joukossa.

Omassa tapauksessa hinta (niin kävijänä maksettu kuin mitä olen kuullut vetäjien veloittavan) korreloivat leireillä ja seminaareilla molemmat laadun kanssa, mutta eivät kovin vahvasti. Usein menee paljonkin ristiin.

Tätä taustaa vasten en pidä mitenkään ihmeellisenä oikein koskaan kun näen korkean hinnan jossain. Jotkut myös melko järkevästikin hinnoittelevat korkeaksi, mahdollisesti ns iPhone-efektin takia, eli että hinta jo itsessään on osa ostettavaa tuotetta. Ja vielä järkevämpänä pidän samaa hinnoittelupolitiikkaa, millä olen itse onnistunut väistämään yksityisopetustunteja matematiikan ja fysiikan saralla, eli että hinnoittelen niitä siten että käteen jää normaali opetaksa ja sitten kiinnostus usein laantuu ja se puolet halvempi opiskelija on houkuttelevampi ratkaisu.

Syitä voi olla monia, mutta vain koska joku toinen myy halvalla ei koskaan tarkoita että tietyn henkilön
a) jostakin syystä pitäisi myös tai
b) edes kannattaisi.

Paljon parempi ettei mitään koskaan tapahdu kuin että myy aikaansa alihintaan.
JKOO
polveenpotkija
Viestit: 148
Lauteille: Elokuu 2010

Komba

Viesti JKOO »

Jusukin kirjoitti: touko 11, 2020, 14.27 ...vapaamuotoista sovellusympäristöä, jossa pelin/leikin-omaisin keinoin omia kykyjä voi teroittaa. Tämä toimii myös, vaikka kummoisia kykyjä ei olisi, jolloin kyse on hyvän perusliikehdinnän ja vuorovaikutuksen opettelemisesta.
Tuossa lihavoituna on ilmaistu mielenkiintoinen tapa lähestyä uudella tavalla oppimista ajatellen haastavia asiakastilanteita sosiaali- ja terveysalalla. Voisi toimia koko työyhteisönkin yhteisen oppimisen näkökulmasta erinomaisesti, koska työkulttuuri. Sovellusympäristön ajattelisin rakentuvan myös mm. ennaltaehkäisyyn ja itsesuojeluun liittyvistä elementeistä, joita kamppailun viitekehys tässä tapauksessa olisi omiaan tarjoamaan.
Vartijoille tuleekin kuulua se, mikä heille kuuluu osaamiseen liittyen eli ammattilaisille.
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit: 945
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Komba

Viesti Mika Väyrynen »

Hommahan alkaa aueta: ekan kerran about 22 sivun jälkeen löytyy Komban mestari, eli tekninen johtaja jolla on taustaa vaikka missä. Miksi tuo ei ole tullut esiin aiemmin? Tunteeko/tietääkö kukaan Potkulaisista ko pitkän linjan kamppailijaa? Olisikohan mahdollista, kun noita videoita tänne kuitenkin on latailtu Kombasta, nähdä tuon varsinaisen mestarin tekemisiä vaikkapa videolta ilman että pitää raahautua eri puolilta Suomea introtreeneihin? Saisi nähdä Kombaa parhaimmillaan.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19077
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Komba

Viesti Andy »

Onko tämä kombamestari Antti Kirjalainen sama henkilö, joka toimii Psykedeelisen sivistyksen liiton aktiivina?

https://sivistysliitto.fi/liitto
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Komba

Viesti Eizei »

JKOO kirjoitti: touko 18, 2020, 20.03 Tuossa lihavoituna on ilmaistu mielenkiintoinen tapa lähestyä uudella tavalla oppimista ajatellen haastavia asiakastilanteita sosiaali- ja terveysalalla.
Samaa mieltä. Kun lähestymiskulma ei ole se, että Kombasta haettaisiin etuja vaikka fyysiseen rajoittamiseen, alkaa homma vaikuttamaan paljon järkevämmältä. Esim. Tilanhallintaa ja no force ohjailua työporukalle pelaillen heidän omassa työympäristössään. “ahaa hittolainen mähän voin vaikka kiertää tätä pöytää ja pelata aikaa... " Voisi olla ihan paikallaan. Ainakin tietyissä piireissä on paljon poikkeustilanteita, joissa jotakuta kiukuttaa, vähän jahdataan, melutaso nousee, jotain ehkä lentää, aikaa kuluu tovi ja tilanne normalisoituu uimalla tilanteessa. Ketään ei välttämättä yritetä hakata, repiä päätä irti tai vastaavaa. Ihan turha soitella sheriffiä. Ja kyllä jollekin työnantajalle voisi upota, kun on halua mennä sen kevyimmän mukaan, ettei vaan ala lehtimiehet soittelemaan, että meillä täällä joku välikohtaus olisi sattunut ja asiakasta kopsahti temutessa...

Tässä on se, että missä se raja tulee vastaan, että homma alkaa uppoamaan joillekin jonain yleistyökaluna haastaviin tilanteisiin. Esim. Jos lähdetään sitten vaikka lisäämään sitä voimaa hitusenkin ja simuloimaan tilannetta, jossa päällenojailevaa asiakkaanrotjaketta ohjaillaan siten, että päästään uimaan turvallisemmille vesille. Jos ei ole antaa muuta kuin no forcea, niin pitäisi ainakin tehdä hyvin selväksi, ettei tämä ole yleistyökalu, vaikka tiettyyn rajaan olisikin oikein hyvä. Nyt ollaan jo välttelyä ikävämmillä vesillä. Tullaan tilanteeseen, että entäs kun se Komba loppuu, pois ei pääse ja rotjakkeen nojailu alkaa muuttua raivokohtaukseksi. Tässä vaiheessa eioota tiskiin ja suositus kutsua seuraava kouluttaja paikalle? Itse soittaisin kenkäpuhelimellani tietysti paikallisen päivystäjän [mention]JanneM[/mention] paikalle.

Veikkaan, että tällanen pelillinen treenimetodi vois olla opettavainen ja sopiva. Mutta toi lähestymiskulma... Vaikka Kombasta olisikin etäisesti hyötyä myös henkilönpaketointihommiin, rajaisin tämän ulos niin selkeästi, ettei väärinkäsityksiä pääse syntymään.

Jusukin, mainitsit pariinkin kertaan "hyvän liikkeen". Toinen taisi olla hyvä pohjaliike. Mitä tarkoitat näillä. Nettisivuilla lukee, että Komba perustuu kehon omaan luontaiseen liikkumisen tapaan. Minua kiinnostaisi tietää, mitä merkitsee sinulle Komban kehittäjänä tämä kehon oma luontaisen liikkumisen tapa, ja kuinka Komba perustuu tähän?
Komba is a collaborative and playful art based on body’s own natural way of movement and zero use of force.
Antti Junikka
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Olen henk koht vähän huono katselemaan videoita, mutta tämä kiinnosti kun oli puhetta enemmästä voimasta ja videon otsikko sanoo "with force".
Jusukin kirjoitti: touko 18, 2020, 16.10 Ja tässä vielä Komban liikemuotoa eiliseltä enemmällä voimalla


Minkälaisella tehtävänannolla tuossa pelataan?

Sellainen kevyt niskapaini, mikä tuo asetelmia monipuolisestiko? Muistaakseni miitissä tehtiin jotakin niskapainia, mutta taisi olla vielä tuosta kevyempää.Kun tuossa selvästi luovutaan Komban voimankäyttämättömyssperiaatteesta, niin miten tämä harjoite sitten suhteutuu Kombaan tai miten se lajin voimankäyttämättömyys tulee tulkita?Sinänsä pidän itse tuollaisesta kevyestä niskapainista, koska siinä saa monipuolisesti käsiasetelmia kevyessä mutta silti fyysisessä sparrissa, jossa ei tarvitse pelätä osumia ja sitä jaksaa takoa melko kauan, jolloin tilanteita tulee useita. Mutta nyt kiinnostaisi tietää miten tämä harjoite liittyy Kombaan?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21065
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

Viesti Lasse Candé »

Mika Väyrynen kirjoitti: touko 18, 2020, 20.46 Hommahan alkaa aueta: ekan kerran about 22 sivun jälkeen löytyy Komban mestari, eli tekninen johtaja jolla on taustaa vaikka missä. Miksi tuo ei ole tullut esiin aiemmin? Tunteeko/tietääkö kukaan Potkulaisista ko pitkän linjan kamppailijaa? Olisikohan mahdollista, kun noita videoita tänne kuitenkin on latailtu Kombasta, nähdä tuon varsinaisen mestarin tekemisiä vaikkapa videolta ilman että pitää raahautua eri puolilta Suomea introtreeneihin? Saisi nähdä Kombaa parhaimmillaan.
En tiedä luenko tässä nyt rivien välejä, mutta ne näyttävät omiin silmiini melko täysiltä. En ihan hirveästi ihmettelisi, jos tuo kirjoitustapa ei olisi kovin menestyksekäs houkuttelemaan videoita ketjuun tai toisaalta edes sellaiseksi tarkoitettu.

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
AriJ
Ars Dimicatio
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Jasse
JKOO
Kuvake
Joeli T.
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Jusukin
Kuvake
kallev
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kuhmu
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Nico
Oar
Kuvake
Paanari
Petri Puolakka
sinappi
Taijin harjoittaja
tapsaattori
tohtorismies
Veepee
zzxx