Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Komba

#376

Viesti Hemmukka »

Thaipotku mielessä lantio menee oikein vasta noissa viimeisissä potkuissa kun tukijalka käännettynä.
Hyvä liikkuvuus taitaa olla luonnostaan, vielä kun saat tekniikan kuntoon.
Rajoja on hyvä rikkoa ja uskon että toimii matsissa hiukan erikoisemmat jutut mikäli on pohja lajista missä ottelee.
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Komba

#377

Viesti Mika Väyrynen »

Noiden parin videon perusteella olen enenevässä määrin sitä mieltä että parasta Kombaa olisi tuo sirkusperformanssin kaltaisen improvisaation tekeminen ja ilmaisu. Sitten kun puhutaan ottelemisessa käytettävistä potkuista niin ollaan aika hukassa. Valitettavasti, eikä ole tarkoitus mollata, noi potkut kannattaisi opetella kunnon ohjauksessa. Jos toi on Komban tapa potkia niin mikäs siinä. Mutta muilla kiikareilla katsottuna niissä ei ole oikein mikään kohdallaan ja ottelussa tuollaisessa huiskimisella vaan teloo... itsensä.

Pyöreä liike on varsin hyvin tutkittu liiketapa kamppailulajeissa. Esim. Koreassa se on hyvin ominainen monille lajeille. Mutta siinäkin kannattaa ensin opetella mitä improaa ja jos sitä aikoo käyttää nujuamisessa niin sitten vielä enemmän treeniä tarvitaan. Yksittäisen raajan pyöreä liike, keskustan ja lantion liike, useamman yhtäaikainen (raaja ja keskusta), eri suuntaisen liikkeiden yhtäaikainen käyttö (ylös-alas, myötä-ja vastapäivä), pöyrivän liikkeen jatkuminen toisessa kehon osassa- vaikkapa siirtyminen kädestä jalkaan, liike iskemisessä, suojaamisessa, hyökkäyksessä, kaataessa, lukituksessa, niveliin hyökätessä jnejne. Näillä meinaan vaan että pyöreä liike, vaikka luontainen onkin - vaatii paljon analyysiä ja treeniä ennen kuin sillä voi tehdä mitään järkevää millään tavalla. Päämäärättömästi pyöriminen on sitten vaan itseilmaisua. Nämä siis aseettomassa toiminnassa. Nuo apuvälineillä tapahtuvat jutut on sitten oma asiansa. Kamppailussa koko homman tarkoitus on aina pelin nopein mahdollinen lopettaminen, aseilla tai ilman. Pyöritellä ei kannata. Mutta showna se on mukavaa.

Kun Kombasta puhutaan niin ehdotan edelleen tuossa temppupohjaisessa improssa vaikka kepeillä tms pysymistä . Oletan että potkuvideo ei ole Kombaa vaan oman henk koht tutkimusmatkan tekoa. Noissa potkuista on kovaa yritystä mutta niistä puuttuu tasapaino, voimantuotto, tekniikka, suojaus. Kannattaa opetella. Se kysymäsi potku on koreaksi hadan chagi. Pyöreää muotoa käyttävä diagonaalinen ylhäältä alas suuntautuva potku. Karatessa varmaan mawashi gerin muunnos. Oikein tehtynä pirullinen tekniikka. Huonosti tehtynä kelvoton. Toimii hyvin alempana myös, aina ei tarvi yrittää päähän.
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Komba

#378

Viesti Kyynikko »

Noissa potkuissa itseasiassa oli aika hyvin ideaa. Korealaji-silmin varmaan puuttuu suojaus, mutta se oli kyllä koko ajan sillä vasemmalla kädellä päällä. Oikea on ihan tarkoituksena liikkeessä muualle kuin maalin suuntaan, Mika :)

Juuri tuon potkun nimeä en tiedä, mutta samantapainen on "brazilian kick" , Feitosa käyttää sitä matseissaan, aloittaa etupotkuna ja lopuksi kiepautta jalan yläkulmasta yli. Voinet harjoitella molempia, liikunnallista lahjakkuutta kun tuntuu olevan...
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Kuvake
Pyrkele
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1999
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Tai shin mun
Sivulajit: Pena
Takalajit: Mave

Komba

#379

Viesti Pyrkele »

Jusukin kirjoitti: touko 22, 2020, 08.27

Jussi Häkkinen kirjoitti: touko 21, 2020, 19.23 Jusukin kirjoitti: ↑
touko 20, 2020, 20.49
Oma luontainen liikkumistapa on kehonkäytön ideaali

Millä perusteella?
Jos asian kääntää, että kehon käytön ideaali on oma luontainen liikkumistapa kyseisessä sovellusympäristössä, niin onko väite sitten ymmärrettävä?

Ei. Koska oma luontainen liikkumistapa voi olla tilanteeseen erittäin huono ja toimimaton. Jolloin se ei ole ideaali.
Itse olen ainakin joutunut opettelemaan uusiksi omaa kehonkäyttöä ja vartalon liikkumista koska luontainen liikkumistapani on monesti heikentänyt mm. voimantuottoani. Olen myös push handissa ja painissa joskus vääntänyt itseni solmuun tai kumoon omalla luontaisella liikkumistavalla.
Erityisesti voimankäytöllinen aspekti on ollut näissä se suuri juttu. Koska ajoittain esim. olen hakenut voimaa kääntämällä lantiotani juurikin väärään suuntaan, on ero ollut ideaaliin erittäin suuri.
Ideaali olisi tässä tapauksessa ollut siis mahdollisimman suuri voima kohdistettuna tiettyyn pisteeseen käteni kautta. Mieluusti niin etten ole solmussa, kumarassa tai muuten epäedullisessa asemassa seuraavaan liikkeeseen.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.

Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2954
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Yhteystiedot:

Komba

#380

Viesti Antti »

Ihan järkevä keino oppia taitoja on rakentaa harjoitus, jossa pyritään johonkin tavoitteeseen tiettyjen rajoitteiden puitteissa "omalla luontaisella" tavalla. Tavoitteen vaatimukset ja harjoittelussa asetetut rajoitteet sitten karsivat ei-toivottavat elementit pois ja ohjaavat tekemistä oikeaan suuntaan. On tietysti huono sanavalinta puhua "luontaisesta", koska harjoittelun idea on varmaan aika lailla aina tehdä toiminnasta jotain muuta kuin mikä on ihmiselle "luontaista".
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi), Zotero-profiili (julkaisuja)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Komba

#381

Viesti MikaM »

Muutoin sitä kait ei tarvisi harjoitella?
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Komba

#382

Viesti Andy »

Potkussa on jokseenkin kaikki mahdolliset aloittelijavirheet koottuna pl. jäykkyydestä johtuvat.

Suoritus ei ole varsinaisesti huono, vaan tuolta se yleensä näyttää, kun potkimista treenataan ensimmäisiä kertoja. Oletan lisäksi, että Jusukinin opettaja olisi parista asiasta eri mieltä minun kanssani, miten potku tehdään "oikein". Tätä ei kuitenkaan voi sanoa varmasti, kun suoritus ei (ainakaan toivottavasti) ole vielä kovin lähellä sitä mitä sen olisi tarkoitus olla. Muutama vuosi lisää treeniä joka tapauksessa auttaa asiaa.

Tuo ns. brazilian kick tai kysymysmerkkipotku pitäisi tehdä päähän. Jos sitä tekee vartaloon, hajottaa nopeasti säären etuosassa olevan tibialis anterior-lihaksen, mikäli sen tekee ilman suojia. Asiaa ei välttämättä havaitse säärisuojien kanssa tai välineitä potkiessa, kun silloin se ei kolahda mihinkään kovaan. Itse tekniikka on ihan käyttökelpoinen, mutta perusversion osaaminen on tärkeämpää.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Komba

#383

Viesti Jussi Häkkinen »

Jusukin kirjoitti: touko 22, 2020, 08.27
Jussi Häkkinen kirjoitti: touko 21, 2020, 19.23 Jusukin kirjoitti: ↑
touko 20, 2020, 20.49
Oma luontainen liikkumistapa on kehonkäytön ideaali

Millä perusteella?
Jos asian kääntää, että kehon käytön ideaali on oma luontainen liikkumistapa kyseisessä sovellusympäristössä, niin onko väite sitten ymmärrettävä?
Ei oikeastaan. Ihmiset ovat hyvin usein todella hakoteillä sen suhteen, miten keho toimii ja miten sitä pitäisi käyttää, sovellusympäristöstä riippumatta. Käytännössä sen luontaisen liikkumistavan uudelleenohjelmointi kohti ideaalia suuntaa kattaa valtavan osan minkä tahansa lajin harjoittelua alussa (ei puhuta vain kamppailulajeista vaan liikunnasta yleensä). Jos kehonkäytön ideaali on haussa, lähtisin voimistelusta ja voimaharjoittelusta (moninivelliikkein) - näissä ollaan sen verran perustavanlaatuisten asioiden äärellä, että keho ohjelmoituu suhteellisen nopeasti.

Käytännössä myös toinen puoli on mukana. Moni kamppailu/taistelulaji lähtee nimenomaisesti siitä, että vastustaja toimii omalla luontaisella liikkumistavallaan, joka on voitettavissa optimoidummalla/ideaalisemmalla liikkumistavalla. Eroa on jo aseettomissa lajeissa, mutta todella selkeäksi asia käy kun aletaan heilua astaloilla ja terävillä esineillä.

Ihminen ei ole luontaisimmillaan kovinkaan ideaalinen liikkuja, ellei laita toista luontaista välinettä - aivoja - mukaan hommaan sen kropankäytön parantamisessa. Etenkin pyöriminen ja pyörähtävät liikkeet ovat monelle jotenkin luontaisia (kokonaisina tai osina pyörähdystä) ja nämä ovat hyvin usein ns. huono idea kun aletaan kopistelemaan toisia tai edes suuntaamaan voimaa/liikettä optimaalisesti. Osaheilureita toki on jo rakenteen takia, mutta nämäkin ovat lähempänä optimia kun voiman suuntaus on suoraviivaisempaa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Komba

#384

Viesti Hemmukka »

Seuraavaksi Jasse ja Paanari vois mennä kattomaan komban, eikös tää ollut ajatus.
Tulis varmaan mielenkiintoista analyysia kaikilta osapuolilta. Oliko se Ilolassa tää komba treenipaikka?
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#385

Viesti Jusukin »

Joo Asolassa Vantaalla. Kunniahan se on aina saada kovanluokan tekijöitä käymään. Voin pitää täällä epä-muodolliset perustreenit, ens viikko menee syvällä arjessa mut sitä seuraavana täällön porukkaa kasassa niin saisitte testattua joukkotaistelunkin. Joku ilta lyhyesti tai sit viikonloppu esim. 6.6. onnistuis päivän myllytys - perus treeniä muutamilla variaatioilla, sit päästäis testailee sitä pystypainia ja sit moninpeli. Armoritki voi lopuks kiskasta niskaan jos haluaa tyyppaa setin aseilla.

Ehkä se luontainen liikkumistapa on kuvauksena epätarkka. Idea siis aloittaa mahdollisimman yksinkertaisesta asiasta ja tunnustella omaa asennonottoa ja vuorovaikutuksen laatua.

Noi pyöritykset siis omaa vapaata tyyliä, haeskelen aseilla liikemuotoja ja testaan Kombassa niiden kehityskelpoisuutta. Liikkeeni lähiottelussa on sulavaa, josta saan kiittää tätä tutkimuksellista otetta. Siihen vaikka thaikun lajioppi päälle, niin on kehityskelpoinen yhtälö, jota mielestäni kannattaa jo testata.
Potkuissa tullaan pikkuhiljaa, brazilian kick kiinnostaa kun tullut etiäisiä, et vois sopia omaan arsenaaliin, Komballa sisään, toinen liikkeelle ja potkulla lopuksi vauhtia.
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 2262
Lauteille: Maaliskuu 2006

Komba

#386

Viesti Paanari »

Periaattessa kiinnostaa. Mutta luulen/tiedän koko kesän menevän siihen kun vertailen Krav Magan ja Kas-Pin tekniikota toisiinsa... Siihen se kesä menee..
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Komba

#387

Viesti Jasse »

Paanari kirjoitti: touko 22, 2020, 20.08 Periaattessa kiinnostaa. Mutta luulen/tiedän koko kesän menevän siihen kun vertailen Krav Magan ja Kas-Pin tekniikota toisiinsa... Siihen se kesä menee..
Jaska
Ettei vaan Valkonen ois opettanut Jaakoppia painimaan? Enkelinkosketus. Just saying.. :enmä:

Jusukin, 6.6 sopii hyvin lähtökohtaisesti. Katsotaan sitten mitä kaikkea kehtaan tehdä ja mitä kuvataan. Joukku-zombailu, veitsenheitto ja kaikenlainen sparraaminen/painiminen ainakin kiinnostaa.

Lähteekö muita mukaan? Miten ois Potku(olut)miitti tuohon yhteyteen tai perään?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#388

Viesti Lasse Candé »

Now we're talking!

6.6. Kombataan ja dokataan?

Tämä oli vissiin Vantaan Koivukylän lähellä? Voin tulla kun kesäloma on jo silloin hyvin alkanut. Jos Jasse tulee myös, niin meitä on jo kolme. Vähintään!

Oli jo miitissä hyvät meiningit ja Jusukin sä olit aika hyvä ryhmän vetäjä, joten kerää mielellään porukkaa niin että saadaan myös niitä samoja joukkojuttuja.

Siitä riippuen miten terassimeiningit pelittää, puistokaljaa / terassia.

Mutta jos tätä saa kokea autenttisesti, olisi upeaa päästä tuolle pihalle ja tsekata kaikki välineet, armorit jne. Joku paikalla olija, oli se sitten Jasse tai Jusukin voi kertoa mulle miten helvetissä on mahdollista heittää puukko ja että siinä on vielä jotain järkeä. :D
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 2262
Lauteille: Maaliskuu 2006

Komba

#389

Viesti Paanari »

:P
Ai ai, kieltämättä ajatus kiehtoo...
Jassen kans pääsis vertaa "lengailu" kikkoja...
Koivukylän seutu mun vanhoja "metsästys" maita..

En lupaa kun on 4.6. semmonen päivä että siitä toipumiseen voi mennä... noo pussikalja tai pahvitörppö viini parantaa
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Komba

#390

Viesti Jorge »

Paanari kirjoitti: touko 23, 2020, 08.05 ...
Jassen kans pääsis vertaa "lengailu" kikkoja...
Koivukylän seutu mun vanhoja "metsästys" maita..

Koivukylästä löytyy myös melko runsaasti natiiveja lengailun taitajia....
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 27 kurkkijaa