Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 895
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 61 kertaa

Komba

Viesti Eizei »

Tuosta omasta luonnollisesta liikkumisen tavasta. Tietysti on ihan hyvä asia lähteä veivaamaan harjoitusta perusrauhallisesta olemisesta ja sen myötäisestä liikkeestä, lisätä sitten muuttujia ja pyrkiä ylläpitämään tuota rauhallisuutta, kun meno kovenee. Tuossa tulee ainakin tutkittua mitä itsessä tapahtuu menon yltyessä, ehkä oppii tunnistamaan asioita itsessään, jota kautta sitten pääsee syvemmälle. Muutoksia mielen ja kehon alueella, mikä sitten näkyy kehon liikkeessä ja toiminnassa. Vaikka ilman jotakin kamppailullista sapluunaaja kaikessa elävyydessään homma sisältänee kamppailun vinkkelistä paljon virheitä, uskoisin tuosta olevan myös selvää hyötyä. Ja käsittääkseni se muuttujien lisäys sitten myös tuo virheitä esiin, jota myöten niitä voi korjata. Tämä tietysti vaatinee jossain määrin ymmärrystä kamppailusta, jos kamppailuksi sen haluaa menevän.

Onko Jusukin Komban tavoitteen näkökulmasta tavallaan menty jo liian pitkälle, jos meno kiihtyy niin, että pää menee jumiin ja liike jäykkenee? Vaan, että menoa on tarkoitus kiihdyttää niin, että rauhallisuus säilyy, liike pysyy kevyenä, mennään ikään kuin yhä itselle just nyt ominaisessa "olemisen tilassa". Ja liikaa olemisen muuttuessa jonkin sortin rymistelyksi Komba on loppunut, joten himmataan, ehkä jopa keskeytetään ja palataan Kombaan?

Tästä löytäisin yhtymäkohtaa omiin touhuloihin ja uskoisin olevan hyötyä ihan laajemminkin. Lienee käytössä tosin jo joka kolkassa, mutta kyllä harmillisen usein kiinnostus on nähdäkseni pää edellä rymistelyä päin mitä lujempaa on homma. Tuo Sisu Gymin feedbäkki oli siinä määrin hyvä. Hyötyä voisi olla, mutta kuinka paljon. Järjestemän osana ehkä vähemmän, henkilökohtaisen tutkiskelun osana imeytyessään ehkä enemmän. Mene ja tiedä.

Komba on saanut ainakin ansiokkaasti huomiota ja sen perustaja vastaillut samoiten siitä esiintyneisiin kysymyksiin ja kritiikkiin.

Mahtavaa, että jengiä on menossa paikan päälle tsiigaamaan ja kokemaan menoa. Märkiä unia saa ja pitää olla, mutta että JanneM:stä Komban Brand Manageri!
Antti Junikka
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Eizei kirjoitti: touko 23, 2020, 07.19 Onko Jusukin Komban tavoitteen näkökulmasta tavallaan menty jo liian pitkälle, jos meno kiihtyy niin, että pää menee jumiin ja liike jäykkenee? Vaan, että menoa on tarkoitus kiihdyttää niin, että rauhallisuus säilyy, liike pysyy kevyenä, mennään ikään kuin yhä itselle just nyt ominaisessa "olemisen tilassa". Ja liikaa olemisen muuttuessa jonkin sortin rymistelyksi Komba on loppunut, joten himmataan, ehkä jopa keskeytetään ja palataan Kombaan?
Ton voi purkaa auki sen flow-kokemuksen syntymisen ja säilymisen kautta. Tarvitaan mind-set, että ollaan oppimassa, ilman että oman edun tavoittelu sanelee kisailun rytmiä. Eli että löytyy monipuolisia liikemuotoja ja sulavaa asennonvaihtoa, jota voi parin kanssa halutessaan myös nopeuttaa jos tuntuu, että siitä on iloa. Kamppailulliselle liikunnalle kiihtyvyys on kuitenkin tyypillistä, joten parempi osata rauhoittaa. Jäkitys ja pakonomainen voitontavoittelu ei palvele ja typistää liiaksi käytettyjen liikkeiden repertuaaria.

Olen ajatellut Komban lopputavoitteen olevan sellaisen kulttuurikuvan luominen, jossa joukkotaistelu on arkinen näky, sen toiminnan periaatteet ovat helposti jokaisen ymmärrettävissä ja siihen voi halutessaan liittyä ja siitä poistua ilman ulkoista fasilitointia.
Onnistumisen edellytys on, että kaikki osapuolet osaavat vuorovaikuttaa kamppailunomaisessa tilanteessa ilman voimankäyttöä, joten toiminta on mahdollista myös heille, ketkä haluavat liikkua kevyesti, kuten vanhukset ja lapset. Osanottajien pitäisi myös kyetä lukemaan tilanteita niin hyvin, että kun vuorovaikutusta viedään kamppailullisempaan suuntaan voimankäytön, käytetyn tekniikan tai varustuksen osalta ei tule ylilyöntejä, kuten veren vuodatus tai loukkaantuminen, joidenka takia koko harjoite tulisi keskeyttää. Se, että osanottajat tuntevat toisensa auttaa arvioidessa mitä voi tehdä ja toinen vielä merkittävämpi osa on, että ihmiset osaavat ottaa vastuun oman harjoituksensa mielekkyydestä itselleen ja pystyvät viestimään parille, jos meno on liian kovaa. Tähän toimii suulliset komennot tai sovitut eleet joilla hidastetaan tai vähennetään voimaa, tai 'resetoidaan' ja aloitetaan suoraan nollasta. Myös parinvaihto toimii ja on viestinnällisesti riittävä et ei ollu enää hauskaa, mutta silloin sysää mahdollisen hallitsemattoman hurjapään muiden harteille. Kokonaisuuden tavoite on olla harmooninen kaaos, joka kykenee tarvittaessa sisältämään monia erilaisia liikkumisen ja vuorovaikutuksen tapoja, jotta kaikki voivat gravitoitua itselleen mielekkääseen tekemiseen. Moninpelissä on meneillään niin paljon, että hyvälläkin taistelijalla riittää optimoitavaa eri suuntaan pelatessa. Jos iskuja ja potkuja halutaan dynaamisesti mukaan voi vaikka pädejä kierrättää myllyssä.

Kun homma toimii niin, että jopa vanhukset voivat nauttia kamppailunomaisesta vuorovaikuttavasta liikunnasta ja meininki pysyy hyvänä, eli omaehtoinen fasilitointi pelaa, niin sit systeemiä voi vapaasti käyttää taidon ja tiedonvälityksen työkaluna.
Kuvitellaan esimerkkitilanne miten tää vois toteutua joskus tulevaisuudessa matalan kynnyksen lajiopettamiseen kamppailumielessä - joidenkin festivaalien kulmassa rullaa joukkotaistelu, näät puolitutun kelle on asiaa ja kävelet sisään käsi ylhäällä merkiksi, että on ulkona pelistä, "Moi, sähän olit se Krav Maga jäbä, oisko sulla vartti näyttää muutama tekniikka ja kattoo miten ne lähtee." Ukolle sopii ja se nostaa kätensä hetkeks, et ulkopuoliset osaa lukee tilanteen, pari seisoo joukkotaistelun keskellä ja toinen näyttää muutaman liikkeen ja toinen tekee perässä. Sit kun ne tuntuu sujuvan pari sopii liittyvänsä isompaan taisteluun, mutta haluaa samalla jatkaa lajiharjotteiden soveltavaa tekemistä keskenään ja sopii pelaavansa tiiminä ulkoisia uhkia vastaan estäen keskeytykset, mutta harjoittelee keskenään omaa suoritetta. Vartti täynnä, oppilas kiittää ja kumartaa ja molemmat sulautuu isompaan kokonaisuuteen. Sit jos noi jälleen kohtaa toisensa voi ne laajentaa keskenään peliä niihin tekniikoihin, jotka ne yhdessä tietää.

Komban yleisillä käyttöohjeilla saa jo ihan mukavasti variaatioita ja pystyy toteuttamaan pehmeästi monenlaista tekniikkaa, mutta raja tulee vastaan, jos tekniikan toteuttaminen vaatii puolustajalta tiettyä vastatekniikkaa tai erityistä taitoa.
Perusmekaniikka joka mahdollistaa tällaisen taistelemisen joustavan simuloimisen on puolustamisen osalta 'pysäytä toisen liike näyttämällä sille raja, ylläpidä omaa tilaa siirtämällä aktiivisesti noita rajoja ja menettäessäsi oman tilasi liiku pois alta'.
Voimankäytön osalta puolustaessa 'vastaa hyökkääjän käyttämään voimaan yhtä vahvalla rakenteella, joka pysäyttää iskun rajaan ja kestää sen paineen'
Hyökkäyksen osalta ilman voimaa 'pysäytä liike puolustavaan rajaan, kierrä se, jotta pääset kiinni torsoon, valtaa tila kun toinen liikkuu pois alta'
Ja voiman kanssa 'lisää painetta, kunnes olet selvittänyt onko puolustava muoto hyvä, käytä vipuvoimaa heikon puolustuksen murtamiseen, arvosta vahvaa'.

Nään itse tän kehittyvän kulttuurikuvan skeittipuistomaisena kokonaisuutena, jossa voi istuskella laitamilla ja katsoa kun muut rullaa ja tekee temppuja, tai sit syöksyä mukaan pitämään hauskaa. Kaikkee saa koittaa, muut kyllä tsemppaa, mut järki kädessä, jos pannuttaa se ei hyödytä ketään. Joku on aina parempi, eikä kaikkea voi osata, mut paljon pystyy tekemään ja perus rullaaminenkin on hauskaa.

Jos Kombassa kilpaillaan jostain, niin se on tyylistä. Kamppailuskene on hyvin syvä ja ihmiset osaavat erottaa jyvät akanoista ja arvostavat todellisia taitajia. Toivoisin näkeväni yhtenä ansaintalogiikkana mäiskeen streemauksen nettiin eri kuvakulmista, dronet go-prot otsassa yms. Ajan kanssa kehittyy varmasti käsitys, kuinka luoda mässyimmät skenaariot, joita jengi voi pelaa läpi. Mut sisältö edellä, pitää olla toimiva kokonaisuus jonka tekijät kokee hyödylliseks, mitään aitoa ei tulisi uhrata viihteen alttarilla.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Kirjalainen lähetti myös terveiset;

P I R U N N Y R K K I

Komba on kiinnostava kalevalainen keksintö jossa etsitään ja lähestytään optimaalista liikekieltä. Buddhistiset ystävämme kertovat että kyseessä on jonkinlainen takaovi ideaalisen liikkeen, energian käytön ja kehonhallinnan ääreen. Jää nähtäväksi. Komban periaatteet soveltuvat joka tapauksessa erinomaisesti kehokuvan, kehoälykkyyden ja kehotietoisuuden kehittämiseen, väkivallattomaan itsepuolustukseen ja fyysiseen terapiaan. Budo-lajien harrastajat, tanssijat ja edellä mainitut buddhistit, kuten kaikki muutkin lajia koskaan kokeilleet ovat osoittautuneet luonnollisiksi lahjakkuuksiksi. Komba puhuu kehon omaa kieltä.

Komba Inc. on käytännössä ollut Komban pohjalta kehitettyjen palveluita tuottavan miehistön lempinimi, ei rekisteröity organisaatio. Päivitämme palautteenne mukaisesti sen nimeksi Tribe. Komba on lajina helppo ja sen leviäminen perustuu pääasiassa lähettiläiden, tanssijoiden, budo-soturien ja urheiluvalmentajien ambitioon kombata uusien ihmisten kanssa.

Komba Tribe esittelee lajia ja avaa sen teoriaa mielellään. Tuotekehityksemme kautta olemme sorvanneet kasaan muutamia eri mittaisia seremonioita, joiden tarkoituksena on optimoida flow-tilana tunnetun kehotietoisuuden tilan syntymistä. Meditaatio on psykofyysinen kokonaisuus johon pyritään tuomaan teoriaa, käytäntöä, laadukasta teetä ja hyvää henkeä. Toisinaan joku valaistuu. Treenin jälkeen mennään porukalla saunaan.

Olemme pitäneet edellä kuvatun kaltaisia meditaatioita muutaman tunnin ja puolen päivän sesssioina. Kombaa voi luonnollisesti harjoittaa ilman muodollisuuksia tai ihmeempiä järjestelyjä. Pienikin tila ja kunnoitus sekä toista ihmistä sekä omaa kehoa kohtaan riittävät. Formaalimmissa sessioissamme keskitymme meditaation rakenteen, musiikin, äänentoiston, teen, löylyjen, kundaliinin virtauksen, ruokavalion ja dojon pyhittämiseen parhaan ja jatkuvasti kehittyvän kykymme ja ymmärräyksemme mukaan. Yhteistyökumppaniemme kanssa olemme vierailleet mm. eestiläisen Bling-festivaalin, G&E Health Innovation Villagen, HUS:n, Lapinlahden Lähteen, Setlementti-liiton ja DeCompressionin sekä useiden kotimaisten festivaalien vieraina. Meitä voi tilata myös lastenjuhliin.

Itsepuolustus-aspekti on minulle kaikista komban elementeistä vähiten kiinnostava. Henkilökohtaisesti minulle kyse on flow-tilan saavuttamisesta harjoittaessa, kehotietoisuuden nostamisesta sekä pyhän liikekielen kanssa tanssimisesta. Väitän samalla että komba on tehokas metodi budo-lajien koulutukseen, kamppailutaitojen kannalta keskeisten perusvalmiuksien kehittämiseen sekä konfliktitilanteiden hallintaan. Minulla on jonkinlaista taustaa judon, thai-nyrkkeilun, potkunyrkkeilyn, brasiliaisen ju-jutsun ja ns. vapaa-ottelun saroilta. En ole tosissani otellut kehässä enkä sen paremmin kaupungillakaan. Komba tuntuu toimivan niin pysty- kuin mattotekniikoissakin kokonaisvaltaisena järjestelmänä jonka kautta voi myös painia ukea kasaan. Olen vanha ja raihnainen mutta lajin kehittäjä Jussi Kontio tuntuu mielellään ottavan näköönsä lajikehityksen nimissä.

Esittelen Kombaa mielelläni kiinnostuneille - ideaalisti muutaman tunnin ryhmäsessioissa tasokkaalla puulattialla tai luonnossa. Kokemukseni mukaan se sopii kaikille, skaalautuu tavoitteen mukaisesti ja toimii äärimmäisen kauniisti tukifunktiona muiden lajien harjoittelussa. Omat kokemukseni ovat lähinnä koripallosta, sulkapallosta, uinnista ja maastojuoksusta. Valmennamme mielellämme duuniporukoita, urheilujoukkueita, retriittivieraita, turisteja, nuoria, vanhoja, fyysisiä ja henkisiä.

Komba Tribe ei vakuuta harjoittajia. Meditaatio tapahtuu aina omalla vastuulla ja oman harkinnan varassa.

Erinomaisesta keskustelusta, ajastanne ja soturiveljeydestänne kiittäen,

Sipoossa 22.05.2020

Antti Kirjalainen
Komba Crew

antti.j.kirjalainen@gmail.com
+358 469 624 160


P.S. Maailman suurin koskaan valmistettu pirunnyrkki (eng. burr puzzle) on, kuten Sampo, tietenkin rakennettu Suomessa.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 895
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 61 kertaa

Komba

Viesti Eizei »

"Moninpelissä on meneillään niin paljon, että hyvälläkin taistelijalla riittää optimoitavaa eri suuntaan pelatessa."

Niin tässä juuri ajattelin, että Komballa saattaisi olla oikeasti jotain annettavaa. Jonkinlainen ympäristö, jossa rajoja alati koetteleva kaaos on yksinkertaistettu sellaiseksi, että siellä oppii olemaan kokeneempi tai kokemattomampikin raja-arvojen puitteissa, ja sitten hälyä lähdetään asteittain lisäämään, mikä veisi hommaa eteen päin. Että olisi sitä malttia viihtyä siellä alueella, missä homma ei oikeasti mene siihen kuka kyykyttää ketä hommaan, mutta nostaa sitä osaamistasoa siellä rymistelyittä.

Kerroit Jusukin, että ehkä tuo luontainen liikkumisen tapa on kuvauksena epätarkka. Ajattelin ennen kuin tuon sanoit, että se oman kehon luonnollisen liikkumisen tapa selittyisi tuolla "tule sellaisena kuin olet" -ajattelulla. Minä alleviivaan tässä tuota sanaa "oma". Eli se nettisivujen sanoma ei ottaisi kantaa siihen, mitä on luonnollinen liikkuminen, vaan siihen, että mentäisiin sillä o-mal-la perusolemisella (mikä tässä nyt luonnostaan kelläkin on meneillään tiedostaa sitä syvemmin tahi ei) ja pyrittäisiin se säilyttämään tilanteen kiristyessä. Tämä kuvio itsessään olisi nähdäkseni perusasetelmana sellainen, että se lähtisi viemään eteenpäin, myös syvemmälle siinä omassa olemisessa, koska altistaisi sitä tutkiskelemaan toiminnassa. Siksi kysyin. Joskus kun aloituskäskystä kampitteluhomma on ensisekunneilta meininkiä "hermostunut ja löysät housussa" jo ennen kaaosta, ja pistää miettimään, että palveleeko tämä kehitystä vai lopettamista. Alkurauhalle ja sen erityiselle korostamiselle ja säilyttämiselle olisi mielestäni tilausta harjoitusmuodoissa. Melkein ymmärtäisin tuosta, miksi Komban sanotaan perustuvaan OMAN kehon luonnollisen liikkumisen tapaan. Nyt näen enemmänkin asian niin päin, että Komba perustuu jonkinlaiseen suunniteltuun ympäristöön, jossa kukin voi liikkua niin perziilleen, kun osallistuessaan sattuu liikkumaankaan (oma sen hetkinen olemisen ja liikkumisen tapa ja toimintamalli vuorovaikutuksessa). Ja Komban tavoite taas olisi saavuttaa vaikka se flow-tila ja sitä myöten soljuva plus tarkoituksenmukainen liike vuorovaikutuksessa muiden kanssa reunaehtojen puitteissa.

Mutta sitten tuosta liikkumisen ideaalista. Niin, voisin kuvitella, että jonkinnäköisessä flow-tilassa liike on ideaalista, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se on tarkoituksenmukaista. Kamppailuwise sanoisin, että hyvällä fiiliksellä voi liikkua naama edellä nyrkkiin. Parempi tietysti, että ei. Mutta siinä, että liikkeessä on se hyvä fiilis, ei tietenkään ole mitään vikaa noin ylipäätään. Sehän on saamarin hienoa, jos joku keksii keinoja, miten sellaisen saavuttaa kukin liikkeessään paremmin ja vielä vuorovaikutuksessa jonkun toisen kanssa. Siihen vaan sitten kontekstiasiat ja tarkoituksenmukaisuus päälle. Itse menen linjaa, että kontekstiasiat ensin kuntoon ja katsellaan sitten niitä taustoja, miten hommasta saadaan mukavampaa.

Mä oikeesti uskon tohon, että fiilistelemällä voi päästä tosi syvälle liikkeen taidossa. Jopa ilman mitään älyttömiä sivistyspohjia, jos se kiinnostus suuntautuu vaan oikein. Ja siinä joku tällanen flowhomma voi toimia ihan nätisti. Saavutetaan jonkinlainen tila, missä nimenomaan ei ajatella pätkän vertaa, miten keho toimii, vaan annetaan sen toimia hurmoksessa. Kamppailijan ongelma nähdäkseni liikeasioissa on usein se lukkiutuminen kamppailuun. Pitäisi unohtaa se, että oltaisiin aina lyömässä tai potkaisemassa tai niputtamassa jotakuta (siis silloin kun ei olla). Se tekemisen ja sen kohdistamisen ajatus pitäs saada pois sieltä. Sen sijaan pitäisi pelkistää homma omaan liikkeeseen, fiilistellä ja tutkia sitä, heittäytyä, irtautua kaavoista. Meidät on luotu heilumaan täällä. Ja se oma härväys sen heilumisen eteen on joskus tiellä. Joskus se taistelu on niin syvässä, että taistellaan painovoimaakin vastaan, vaikka kuitenkin oleellisempaa olisi (kaikessa kyvyssään taistella sitä vastaan) toimia sen myötäisesti, kun puhutaan hyvästä liikkeestä. Sitten kun vahvistetaan konetta, niin painovoimalle voi huutaa Rädyn Seppona. On se nähdäkseni tosin niinkin, että kun nyrkkiräty ja hiphaphaihattelija kohtaavat niin räty voittaa. Mutta nyrkki-sepi voisi oppia haihattelijalta lasillisen ja tulla paremmaksi, kun ymmärtäs istua alas.

Kirjalaiselle en vastaa mitään. Odotan innolla, että mies tulee itse lauteille. Vahvaa tulkintaa! :lol: Nautitaan keleistä!
Antti Junikka
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 91261
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 694 kertaa
Tykätty: 272 kertaa

Komba

Viesti Mika »

Mika Väyrynen kirjoitti: touko 20, 2020, 07.38 "Kamppailulaji" sanassa ei lienee paljoa selvitettävänä.
Aiheen vierestä sanoisin, ettei se välttämättä ole ihan yksinkertaista. :D
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit: 894
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 73 kertaa

Komba

Viesti Mika Väyrynen »

Mulle on. Kamppailu. Laji. Siinä ne sanat. Vanhan koulun miehiä, kato :) Kombaketju tämä kuitenkin on, joten jätetään terminologian analyysit ja niistä vääntäminen toiseen kertaan ja paikkaan.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Tota optimointia nyt sopii pohtia kamppailuun liittyen. Komban osalta käytetään niitä kykyjä joita jo on, joilla pyritään optimaalisesti vastaamaan niihin haasteisiin jotka tulee vastaan. Hommassa on mitään tolkkua, koska alussa haasteet ovat kamppailullisessa mielessä todella helppoja, joten jopa ilman ymmärrystä fyysisestä vuorovaikuttamisesta ihminen osaa intuitiivisesti toimia ja pitää itsensä riittävän etäällä muista. Hyökkäys on toista kohti kurottamista, mutta edes se ei kaikilta onnistu, koska jotkut kokevat epävarmuutta kilpailusta, kosketuksesta ja varsinkin hyökkäyksen ajatuksesta, vaikka kyse olisi pelinomaisesta epävakavasta tilanteesta. Näinollen se kamppailullisuuden taso mihin potkun porukka on tottunut on monille aivan liikaa, siinä pitää olla sekä fyysisesti, että henkisesti valmis kohtaamaan itsensä ja toisensa, eikä kaikki alkuunkaan ole.

Koitetaan siis kombaamalla herätellä ihmisiä luontaisiin vaistoihin pitää sitä omaa tilaa ja koittaa voittaa, niin että se itsesäätely kuitenkin toteutuisi hyvässä liikkeessä ja hengessä. On kiva nähdä mitenkä ihmiset ketkä ei ole tottunut fyysiseen vuorovaikuttamiseen innostuu siitä ja sen huomaa ihmisten fiiliksistä miten palkitsevaa on kokea, että osaa pitää puolensa. Kun uhka on marginaalinen, niin se on toisaalta todella helppoa ja lähtötilanne on lähinnä nimellisesti kamppailullinen, mut mielestäni tulokulmana hyvä ja metodina toimiva, niin aratkin ihmiset voi ylittää itsensä. Sit kun perusmekaniikka sujuu voi sitä nopeutta lisätä vaikka isoilla helpoilla liikkeillä ja voimaa nojaamalla vastakkain, mutta jos ihminen ei omaa kokemusta ton tyylisestä tai on vaikka vanha, niin ne rajat tulee aikalailla heti vastaan mikä on hyödyllistä ja toimivaa.

Se moninpeli onkin todella mielenkiintoinen, koska sen voi toteuttaa nyt vaikka no-forcella, mutta siinä ei koskaan tule loppua siitä mitenkä haastavan peliympäristön siitä voi muokata, koska jos on vaan tarpeeksi ihmisiä tarpeeksi tiheässä, joku pääsee aina selkään ja näin menettää oman tilansa. Siis oppimisen kannaltahan siitä ei ole haittaa ja on eduksi aloittaa tilanteesta jossa on jo hävinnyt (kuten itsepuolustusharjoituksissa usein toinen on jo iholla), jolloin pitää saada käännettyä tappio voitoksi. Tästä syystä usein kehotan ihmisiä opettelemaan 'pelaamaan häviämisen kautta', eli himmailemaan siinämäärin, että tulee syödyksi, jotta oppii 'luontaisesti' vastaamaan ärsykkeeseen neutralisoimalla uhan ottamalla etäisyyttä ja sitten tekemään tilanteesta mahdollisimman hyvä itselleen. Uskon, että kun tuollaista kykyä treenaa kehittyy edellytykset vaistota paremmin muiden yritykset ja optimaalinen voi olla vaikka sitten lopulta liikkua pois alta ajoissa yllättäen hyökkääjän ja laittaa se lihoiks (ilman voimaa käsi kaulalle ja pakottaa perääntymään).
Tossa on mun mielestä huikee ninja potenttiaali, eli sit voi kikkailla asioilla kuten esittää että ei huomaa että itseään kohti tullaan ja kuin vahingossa väistää uhat, vaikka oikeasti onkin täysi hallinta tilanteesta. Tämä siis mahdollista, koska kamppailullisuuden aste on niin matala. Toisaalta teoriassa näin opitut taidot etäisyyden hallinnasta, rytmityksestä ja joukossa liikkumisesta yms. toimivat kaikilla voimankäyttöasteilla. Mutta tottakai oikeasti uhkaavassa tilanteessa tarvitaan oikeasti toimivia metodeja.

Näinajatellen voidaan sanoa, että ihmiset ketkä oikeasti ymmärtävät kamppailusta, pystyvät käyttämään kaikenlaisissa tilanteissa riittävän monipuolista arsenaalia vastamaan jokaiseen haasteeseen. Kombassa yksinkertaistamalla tekniset vaatimukset luodaan illuusio osaamisesta, joka sinäänsä on todellista osaamista, mutta vain helpossa toimintaympäristössä. Siinä oppii kuitenkin kamppailun näkökulmasta jotain ja ainakin tälläinen temuaminen on hauskaa ja elävöittävää. Käsittääkseni olemme myös onnistuneet kertomaan ihmisille miksi Komba ei ole kamppailua, jotta tekeminen tukisi realistisen kuvan syntyä siitä, että mitä kamppailu kokonaisuudessa on, enkä usko, että ihmiset ovat lähteneet treeneistä kuvitellen että he osaisivat harjoitusten takia kamppailla oikeasti. Mutta astetta sulavempina liikkujina varmasti ja ehkä osaten paremmin väistää harmin tieltä. Käsitykseni omista kyvyistä kamppailla nyt vaikka lähiottelussa taas perustuu siihen, että olen saanut veivata ihmisten kanssa, ketkä osaavat kamppailla oikeasti ja ajattelen näin, että Komba palvelee myös kamppailijoita tiedon ja taidon välityksessä.
Eizei kirjoitti: touko 23, 2020, 21.39 Niin, voisin kuvitella, että jonkinnäköisessä flow-tilassa liike on ideaalista, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se on tarkoituksenmukaista.
Kai ton ideaalin voi koittaa summata, että toimija pystyy vastaamaan kaikkiin annettuihin haasteisiin parhaalla mahdollisessa tavalla, sekä oman kehonkäytön että tilanteen näkökulmasta. Toisaalta toimija voi käyttää vain niitä kykyjä mitä on, joten puhutaan siis henkilön tämänhetkisestä mahdollisesta ideaalista ja näin ollen myös haasteiden ei tulisi olla liian vaativat. Myös on huomioitava, että kun kamppailullisuus lisääntyy ideaalin toteuttaminen vaikeutuu samassa suhteessa teknisten vaatimusten myötä ja koska vastassa on toinen, jolla on yhtä vaikea haaste.
Joten ideaali on varmaankin jotain mitä kohti sopii flowlla kurotella, kunhan tietää riittävästi siitä, mitä tulisi tehdä. Kombassa ohjeistus on yleistasoista ja tilanteet yleensä helppoja. Kamppailussa yleisesti pohjatyöt tehdään niin hyvin, että sparraaminen on mielekästä ja päästään teroittamaan jo opittuja kykyjä.
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit: 3036
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu
Sivulajit: IP, BJJ, SW, KB, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi
Tykännyt: 54 kertaa
Tykätty: 176 kertaa

Komba

Viesti Jasse »

Jusukin. Vieläkö tuo Kombapäivä la 6.6 on voimassa? Monelta sopii tulla pelipaikoille?

Nyt kun en ole vielä omakohtaisesti kokeillut Kombaa, enkä tavannut Juskinia, niin voisin kirjoittaa vähän ennakkokäsityksistäni ja -luuloistani.
Kaiken näkemäni materiaalin pohjalta määrittelisin Komban jonkinlaiseksi itseilmaisuksi. Tulee mielleyhtymä kontakti-improvisaatioon. Minun on vaikea nähdä että kombaaminen hyödyttäisi kamppailijaa enemmän kuin vaikka paritanssi - joka sekin varmasti hyödyttää. Sanoinkin aikaisemmin että ryhmäkombaaminen saattaa parantaa harjoittajan kykyä tiedostaa ja havaita potentiaaliset hyökkääjät.

Minun on vaikea nähdä mitä lisäarvoa komban-harjoittelu voisi tavoitteellisesti treenaavalle täyskontaktilajin kamppailu-urheilijalle, mutta ehkä mieleni muuttuu kun pääsemme Jusukin kanssa sparraamaan.

Arvostan Jusukinin omaperäisyyttä, avoimuutta ja innokkuutta, mutta välillä tuntuu että usko omiin kykyihin ja kehitelmiin on liiankin korkealla.
"Tyyneys on lepäävää rohkeutta." - Bushido/Nitobe
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Joo 6.6. onnistuu, vaikka klo 14 eteenpäin niin keretään treenaa, syödä ja saunoa alkuillasta.
Osoite on Katajatie 12b 01400, laittakaa tähän tietoa tulosta tai mulle vaikka tekstiviesti vahvistukseksi, niin tiedän suunnilleen montako potkulaista 0407714185.

Kiitos Jasse ja hienoa kun pääset, sun tietotaito on jo varmasti riittävää avaamaan tätä mysteeriä. Ensikosketuksesta vois kuvaa jonkun pikkupätkän ja sit voisit kertoo mitä tuumaat, kuulostaako hyvältä?

Tervetuloa muutkin, tila vapaa, löytyy paljon aseita, ninjareittejä lihaskuntoon ja harjottelupisteitä, eli jungle gym is open!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19142
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 721 kertaa
Tykätty: 376 kertaa

Komba

Viesti Lasse Candé »

Tulossa!
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan
Kuvake
Nico
munillepotkija
Viestit: 831
Lauteille: Maaliskuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Komba

Viesti Nico »

Lasse Candé kirjoitti: kesä 2, 2020, 09.52 Tulossa!
Samoin!
Life is like a penis: simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Grilli lämpenee alkuillasta ✌

Kuva
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit: 3036
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu
Sivulajit: IP, BJJ, SW, KB, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi
Tykännyt: 54 kertaa
Tykätty: 176 kertaa

Komba

Viesti Jasse »

Jusukin kirjoitti: kesä 2, 2020, 09.38 Joo 6.6. onnistuu, vaikka klo 14 eteenpäin niin keretään treenaa, syödä ja saunoa alkuillasta.
Osoite on Katajatie 12b 01400, laittakaa tähän tietoa tulosta tai mulle vaikka tekstiviesti vahvistukseksi, niin tiedän suunnilleen montako potkulaista 0407714185.

Kiitos Jasse ja hienoa kun pääset, sun tietotaito on jo varmasti riittävää avaamaan tätä mysteeriä. Ensikosketuksesta vois kuvaa jonkun pikkupätkän ja sit voisit kertoo mitä tuumaat, kuulostaako hyvältä?

Tervetuloa muutkin, tila vapaa, löytyy paljon aseita, ninjareittejä lihaskuntoon ja harjottelupisteitä, eli jungle gym is open!
Vieläkö suunnitelma pitää? Taitaa sataa koko päivä..
"Tyyneys on lepäävää rohkeutta." - Bushido/Nitobe
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 19142
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 721 kertaa
Tykätty: 376 kertaa

Komba

Viesti Lasse Candé »

Minä olen ainakin jo tullut Loviisasta Helsinkiin ja seuraavaksi junalla Vantaalle! :jepa:
Tjolahoppsan, din jävel.
- John McClane

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit: 131
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 4 kertaa

Komba

Viesti Jusukin »

Joo tervetuloa, aurinko pilkistelee!

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
Kuvake
antti_lk
Ars Dimicatio
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Jasse
JKOO
Kuvake
Joeli T.
Kuvake
Jorge
Kuvake
Jussi Häkkinen
Kuvake
Jusukin
Kuvake
kallev
Kari Aittomäki
Kuvake
Kuhmu
Lasse Candé
Mika Väyrynen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Nico
Oar
Kuvake
Paanari
Petri Puolakka
Kuvake
Pyrkele
sinappi
Taijin harjoittaja
tapsaattori
tohtorismies
Kuvake
Valvoja
Veepee
zzxx
Kuvake
Ôari