Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17386
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 128 kertaa
Tykätty: 72 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Hahahahaha!
Saattaa olla, mutta ei ehkä kuitenkaan, kun Bloody Maryja hehkuttavat lienevät minua lukuunottamatta laatuihmisiä. MikaM:stä en vielä voi varmuudella sanoa, mutta luulen hänenkin olevan sitä porukkaa.

Toisaalta tuo darrakorjaus Bloody Marylla on klassikko. Joskin omassa tapauksessani: Aloita ryyppääminen aikaisin. Ja tämä ei kyllä ole hyvä idea minulle. :D



Tuosta boolimaljasta jossa Bloody Marya, puhuttiin kotona kannusta, mutta kun meillä ei ole kannua. Pitää varmaan hankkia, koska tykkään ideasta!




Tomaattimehuista...
Mulla taitaa nyt mennä Marli tai jokin muu K-kaupasta saatava. Ihan hyvä ja arvaan Lidlin mehun myös olevan. Se on siis sellaisenaan parempaa kuin esim S-marketista saatava, joka on hyvää. (Sillä aloittelin ensimmäisiä kertoja, mutta sain jutut kohdilleen vasta kun tein Marlilla.)

Luulisin että tässä kohtaa tullaan aika vahvasti makuasioihin, ellei joku asiaa paremmin tunteva osaa sanoa paremmin. Siis mehuista.
Kerron kyllä kun käydään Lidlissä (joskus) jos huomaan muutoksen.




Ei hemmetti, vodkien kuvaukset olivat aika vähäsanaisia Alkossa. Oli vaikea löytää sopivaa votkaa, mutta silmäilin sillä silmällä Viru valgea ja Dry vodkaa, koska niiden kuvaukset olivat mahdollisimman neutraaleja.

Olenko yhtään oikeilla jäljillä ja voisiko vielä parantaa?

Esim Stolichnaya näytti kuvailultaan melko samalta kuin kossu, mikä vastaa myös omaa kuvitelmaani ja muisteluani siitä että ovat aivan herkkuja snapsijuomia. Mutta vasta nyt ajattelen että votka saa olla passka siinä lajissa, jotta se on hyvä Bloody Maryssa.

Mitä halpoja merkkejä taas tähän olisi suositeltavina?



Ja onko 4.33 liian myöhään, jotta väsää vielä yhden? Sitä kukaan tiedä ei...

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 10037
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Jorge »

Lasse Candé kirjoitti:
heinä 1, 2020, 01.33


Mitä halpoja merkkejä taas tähän olisi suositeltavina?

MIkä nyt sitten on halpaa; Suomessa ei mikään väkevä, mutta tämä ei Alkossakaan ole järin kallis muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna, ja mielestäni laatutuote.

https://www.alko.fi/tuotteet/191546/Lit ... uovipullo/

Saman puljun Lithuanian Gold on sitten oikeinkin hyvää, mutta en tiedä, onko valikoimissa Suomessa.

Kannattaa tsekata, jos muuten on liikenteessä Baltiassa.

https://www.stumbras.lt/en/family/

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13674
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 64 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Kari Aittomäki »

En tiedä olenko laittanut aiemmin mutta laitanpa silti.

Briteistä tarttu matkaan BUSTER, kova ja väkivaltainen maku joka silti relaxoi sen stimuloinnin takia.
Tuoppi nelosta, mitta vodkaa ja tabascoa.
Isoilla huikilla koneeseen ja kalabaliikki käyntiin.

Horrorshow!

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17386
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 128 kertaa
Tykätty: 72 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Vähän vastaava kuin sukellusvene (jolle on luultavasti lukuisia muitakin nimiä). Siinä tuoppiin pudotetaan snapsilasi, jossa on viskiä.

Jotenkin en uskaltaisi tabascoa laittaa kaljaan, mutta ehkä pitäisi.

Yksinkertaisuudessaan on ihan OK jos laittaa runsaasti tabascoa kossupaukkuun. Tai en tiedä enää 38-vuotiaana. :D

Yksi mistä olen ehkä pitänyt eniten koskaan, oli Kreikan melko pienellä Milos-saarella, kun rannalla baarimikko laittoi kirsikkatomaatin läpi coctail-tikun ja tämän lepäämään rakipaukun päälle. Sen jälkeen tabascoa kirsikkatomaatin päälle (niin että vähän valuu rakiinkin) ja sitten suolaa siihen päälle. Raki nassuun ja tomaatti jälkiruuaksi välittömästi. Jumaleissön että oli hyvää.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13674
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 64 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Kari Aittomäki »

Juu olen napannut vastaavan, tosin oli entisessä jugoslaviassa.

Venäläisillä oli kiva valkosipuli/metsämansikka/vodka-suodatus, muistaakseni Kiehinen on häntä kiehunut myös.
Eli ei tehty lasiin vaan pullosta laatuvodkaa otettiin vähä vek ja sinne sitte valkosipulia ja niitä mettämansikoita.
Maukas, terveellisen oloinen ja vahva. Enempi niinku lääkejuoma.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17386
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 128 kertaa
Tykätty: 72 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Nyt kokeilussa Vodka Martini. Tein wikipedian ohjeiden mukaisesti.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vodka_martini

Eli vodkaa 6 cl ja 1 cl kuivaa Martinia. Nämä lasiin ja sitten lusikalla sekoittaen. Ei ole shakeria, niin jäi se osio pois että sheikkaisi jäiden kera (ja jättää jäät pois). Lopuksi lasiin coctailtikku, missä neljä vihreää oliivia.

Kyllä tämä ihan hyvää on. Laseina käytetään pienimpiä viinilaseja mitä on, kun emme omista coctail-laseja. Näytti parhaalta valinnalta. Parempaa olisi tullut, jos olisin arvannut että mimmi tilaa multa Vodka Martinin jo aiemmin, jolloin olisin voinut laittaa lasit pakkaseen etukäteen. Riittävän kylmää tämä ei ole.



Minkälaisia vinkkejä on antaa? Tämä lienee sen verran suosittu, että uskon monien voivan kertoa, miten tätä kannattaa tehdä. Laittaako muuten kukaan suolaa? Äkkiseltään tuntuu että voisi sopia pieni määrä. Onko ihan älytön ajatus?

Teinkö jotain sellaisella tavalla väärin, että heti tavat korjaukseen?



Puhuimme vodkasta. Vodkaksi on valikoitunut Dry Vodka, koska sen kuvaus oli parhaiten meidän höpötelmiin osuva. Tykkään sekä tässä Vodka Martinissa että Bloody Maryssa. Bloody Maryssa toimii myös erinomaisesti 80%:inen Viru Valge, koska tällöin kaikki muu tulee paremmin esiin. Olen vedellyt myös Virgin Maryja ja siinä on kyllä harvinaisen toimiva alkoholiton drinkki. Siis toimiva siihen, että saa drinkki-tyyppisiä hyviä "sensaatioita".

Onko mielipiteitä tästä Dry Vodkasta näihin hommeleihin?



Ihan asiasta kukkaruukkuun, faijani väitti aikoinaan, että Finlandia Vodka oli Dry Vodkaa eri pullossa. Nykyään ei voi olla näin, koska Finlandia on vissiin 37,5% ja Dry Vodka on 40%. Mutta tarkistin tuolloin ysärillä alkon katalogista niiden jotkut tuotenumerot ja ne olivat samat, mikä viittasi siihen että tuo juttu saattoi silloin olla tosi. Osaako joku vahvistaa tai kumota tai spekuloida?

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3928
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 19 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti MikaM »

Vaihda oliivit hillosipuleihin.
Kokeile vodkan tilalla eri gin versioita.
Time and tide won't wait, you know

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17386
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 128 kertaa
Tykätty: 72 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Vihaan hillosipulia. :) Mutta voin antaa sille mahdollisuuden. Mihin tuo suositus perustuu? Eli millä tavalla tulee parempaa? Vaiko vain että yksinkertaisesti tulee parempaa? :D

Parani muuten ihan ratkaisevasti kun heitin Dry Vodkan hetkeksi pakkaseen ja lasit myös. Vedellään nyt toisia drinkkejämme.

Olen tuota Martinia (eli ginillä vodkan sijaan) miettinytkin, kun lueskelen kaikenlaista drinkeistä parhaillaan. Kun mietin asiaa, niin tuntuu lupaavalta. Onko ginisuositusta sieltä halvemmasta päädystä? Ja mielellään sellaista joka sopii muihinkin tarkoituksiin?



Onko kellään suosituksia joistain muista drinkeistä sellaiselle joka tykkää Bloody Marysta ja Vodka Martinista? En ole niin makean perään vaan haluan että maku on joko vahva kuten BM:ssa tai täydellisen hyvän viinainen kuten VM:ssa. (Olen muutenkin sellainen että rakastan ruokaa, mutta jälkiruualla ei tee yhtään mitään. Koen tämän drinkkipreferenssin olevan samaa settiä.)

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3928
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 19 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti MikaM »

Nimeksi vaihtuu muistaakseni gibboni tai joku muu kädellinen. Itse laattaan, jos stön oliiveja, joten...
Gineissä halpa on harvoin hyvää... Itse suosin Bombay Sapphirea.
Time and tide won't wait, you know

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 10037
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Jorge »

MikaM kirjoitti:
heinä 5, 2020, 11.37
Gineissä halpa on harvoin hyvää... Itse suosin Bombay Sapphirea.
Yksi suosikkivalinnoistani gin & toniciin. Ja klassisiin ginicocktailehin valintana yleensäkin on London Dry Gin- tyyppiset ginit; tosin, martineihin, negroneihin ym. sopii myös Bombay Sapphirea jyrkemmän katajaiset ja sitruksiset klassikot, kuten Beefeater ja Gordons, jotka menevät "halvahkoon" kategoriaan.

Niin, ja Lassen vodkapohdintaan: perinteinen Alkon Dry Vodka on IMHO aliarvostettu tuote; oikein hyvää varsinkin tuohon hintaluokkaan niin raakana kuin juomasekoituksiin.

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5709
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti AlexMachine »

Lasse Candé kirjoitti:
heinä 4, 2020, 19.40

Olen tuota Martinia (eli ginillä vodkan sijaan) miettinytkin, kun lueskelen kaikenlaista drinkeistä parhaillaan. Kun mietin asiaa, niin tuntuu lupaavalta. Onko ginisuositusta sieltä halvemmasta päädystä? Ja mielellään sellaista joka sopii muihinkin tarkoituksiin?



Onko kellään suosituksia joistain muista drinkeistä sellaiselle joka tykkää Bloody Marysta ja Vodka Martinista? En ole niin makean perään vaan haluan että maku on joko vahva kuten BM:ssa tai täydellisen hyvän viinainen kuten VM:ssa. (Olen muutenkin sellainen että rakastan ruokaa, mutta jälkiruualla ei tee yhtään mitään. Koen tämän drinkkipreferenssin olevan samaa settiä.)
Haa! Gin mainittu. Kuten sanottu jossain aikaisemmin, noin 15 eri Giniä ja kymmenkunta tonicia testattu ristiin ja laitettu Exceliin (lisäksi vielä eri koristeet).
Bomabay sapphire on hyvä (infused, eli monia eri yrttejä mukana), mutta vähän tylsä. Hyvä gateway Gin. Saman tyyppinen, mutta hiukan terävämpi maultaan ja parempi.
Perinteinen London Dry gin, sitten on taas katajaisempi, terävämpi ja hyvä edullinen on Tanqueray dry gin. Napue myös, jossa ruis antaa hyvän säväyksen. Toinen hyvä Dry Gin on Berry bros & Rudd no 3, mutta kalliimpi.
Eli molemmat Tanquerayt on hyviä, jos molemmat hyllyssä, on aika hyvin eri tilanteisiin sopivat.

Mitäs muuta. Kesän suosikkidrinkki on mint julep. Helppo ja yksinkertainen mutta hyvä.
Myös Moscow mule voisi toimia ja Gimlet.
Edit. Briteillä on osuvia nimiä oikein halvoille Gineille. Bathtub gin tai gut-rot gin.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3928
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 19 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti MikaM »

Kitchen whisky jatkoksi tuohon...
Time and tide won't wait, you know

Kuvake
SamuV
etupotkija
Viestit: 105
Lauteille: Joulukuu 2012
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti SamuV »

Drinkeistä olen klassikkojen ystävä. Suosikki varmaan kuiva martini. Tampereelta tiedän pari hyvää drinkkibaaria, Olympiakorttelin alakerran Muusan ja tornihotelin Moron, mutta molemmissa on ollut se ongelma, ettei baaritiskin kätköistä löydy oliiveja. Martini vaatii oliivin, ei se sitruunatwistillä ole enää sama asia. Sitruuna peittää muut maut alleen. Jos oliiveja ei ole saatavana, pidän enemmän appelsiinitwististä, koska se ei peitä makuja ihan yhtä voimakkaasti kuin sitruuna, muttei se oliiville vedä vertoja. Muusasta saa kuitenkin loistavan Whiskey sourin.

Muutama viikko sitten maistoin ensimmäistä kertaa Manhattania ja se nousi myös suosikkilistan kärkisijoille. Muista suosikkeja on Irish coffee, Gin Tonic ja valkovenäläinen, jos vähän kevyempää haluaa. En ole tosin mikään drinkkien asiantuntija, eli varmasti monta hyvää on jäänyt testaamatta. Hyvä olut on kuitenkin se juomien kuningas.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 3928
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 19 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti MikaM »

Tuossapa se

The Martini's savory second cousin, the Gibson, uses a pickled cocktail onion in place of the typical briny olive to add an umami undertone to the classic cocktail. The Gibson is believed to have been created by San Francisco businessman Walter D.K. Gibson in the late 1800s, who thought that eating onions prevented colds, hence the addition of the mini allium.


Ingredients
2 1/2 oz Gin or vodka
1/2 oz Dry vermouth
Garnish: Cocktail onion
Time and tide won't wait, you know

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2539
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Kuhmu »

Purity vodka on paras vodka johon olen törmännyt. Alkosta saa 34 kertaa tislattuna kyseistä vodkaa. Stumbras Vodkaa kannattaa kokeilla. Koskenkorva vodka on ollut laadukasta. Sitä käytin kuusenhavuviinan tekemiseen.

Voidaanko vodkan kohdalla muuten puhua hyvästä mausta, vai ennemminkin siitä, mikä on siedettävintä? Makuasioita joka tapauksessa. Stolishnaja peittoaa kyllä Koskenkorvan viinan. Mahtaako muuten verisessä tai (Witun) Martassa juurikaan vaikuttaa, mikä kirkas on kyseessä? Muut ainesosat määrittävät makua kuitenkin enemmän.

Onko kukaan kokeillut Bloody Marya esim rommin ym. kanssa Voisi tuoda oman nyansinsa drinkkiin. Jallu Mary, Viski Mary ym.
”You must enjoy this”.

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Atticora
Kuvake
Ile
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Kuvake
luupää
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
Panu Suominen
Kuvake
Pyrkele
Teemu
Kuvake
TimoS