Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

11.8. Pilates 1h

Käytännössä koko tunti pallon kanssa. Paljon uusia liikkeitä ja variaatioita. Osa alkoi olla jo aika vinkeitä, sillä tehtiin esim. pallo ristiselän alla pilviin kurotusta samalla, kun jalat aukeavat sivuille ja menevät molemmin päin keskellä ristiin. Myös vatsasarjasta paljon liikkeitä pallon päältä. Normina myös muutamia liikkeitä. Kyljille kiva variaatio pallo lonkkaluun alla kylkikurotuksena. Tykkään kovasti siitä, että keskivartalon, pakaroiden ja sisäreisien ohella huomioidaan myös lapoja. Yläselkä tuntui monessa liikkeessä aika tukkoiselta. Heti näkyy, kun olen vähentänyt yläkropan kehonhuoltoa. Kesän jälkeen oli vähän hakemista varsinkin ylävatsan kontrollin kanssa, mutta tästä vaan treeniputki päälle!
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

14.8. Hölkkäilyt n. 40 min, peruslenkit koiralle, vähän kehonhuoltoa

15.8. Sali 1h

- kumpparitreeniä, lämmöt olin ajatellut tehdä bosun päältä, mutta bosu oli kadonnut jonnekin
- alaselkänostot ja lantionostot eri variaatioilla
- sissyt jätin väliin, etureisille tulee kuormaa muutenkin ja oikean reiden sivussa tuntui pientä pistelyä
- kuppikeinunta 4x14
- takareisipito renkailla, 4x12-15 s. pitoja
- kylkinostot eri variaatioilla
- bulgarialainen ja sivukyykky boksilta enemmän avaavina
- lonkkapyörä

Etureisien kokonaiskuorma viikkotasolla hieman mietityttää, koska myös pilatekset ja muut keskikropan treenit niitä kuormittavat. Pitää skaalata valmista ohjelmaa pikkaisen fiiliksen mukaan. Etureidet ovat vahvat muutenkin, joten niiden sijaan voi välillä hyvin keskittyä takareisiin ja pakaroihin. Jalkojen palautuminenkin on hitaampaa kuin keskikropan. Teen kuitenkin edelleen fiiliksen mukaan. Ilmat ovat olleet iltaisin niin mahtavia, että intoa hölkkäilyyn on löytynyt. Tilanne voi olla toinen loka-marraskuussa. Nykyinen ohjelma on mietitty 8 viikolle etenkin liikkuvuustreenien takia.

16.8. Lepo

-pari lyhyttä metsälenkkiä, peruslenkit kävellen koiralle, kehonhuoltoa
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

18.8. pilates 1h

Samaa settiä kuin viime viikolla. Pallo on tämän kauden juttu. Tehtiin aika paljon eri liikkeitä kuin viime viikolla. Aiemmin selkeä klassinen mattosarja on kyllä mukana, tosin aika paljon muokattuna. Satasilla lähtee ja siitä rullataan setti läpi. Itse en kyllä satasissa pysty puhumaan ja hymyilemään vielä samaan aikaan. Kaikki keskittyminen menee pitkiin tasaisiin hengityksiin ja isoihin käsien liikkeisiin. Tempo suorittamisella oli taas nopea, mutta ainakin liikkeitä ehtii tehtä paljon. Viime viikolla tehtyyn liikkeeseen, jossa pallo on alaselän alla ja kaikki raajat kohti kattoa, lisättiin jalkojen liikkeisiin isossa kaaressa kiertäviä tyylimyllyjä. Ensi viikolla mukaan tulevat vielä kilon kässärit. Ainakin haastetta riittää.

22.8. Sali 1h 15 min

Viikko on ollut vähän hankala. Toinen pilateskin jäi välistä. Menin tänään kuitenkin salille tekemään toistamiseen B-ohjelmaa.

Kroppa oli alkuun tosi vetämätön, joten herättelyiksi alkulämpöjen jälkeen vielä 100 kyykkyä kumppari jalkojen välissä ja 10 min pilatesta. Toimi!

- lonkankoukistajanostot ja hitaat nousut sekä laskut boksilta 3x3, vasen puoli on heikompi laskeutumisessa. Hallinta meinaa pettää aiemmin kuin oikealla puolella.
- kylkikeinunta 4x10-15/ puoli
- reverse curl vähän kauempaa kuin viimeksi vähän pienemmillä toistomäärillä 4 kierrosta
- rapukyykky taakse ristiin, tämä on kiva liike
- linkkari hallittuina 4x12
- kuppinostot 4x20
- selännostot 100
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

24.8.

Hölkkä-/kävelylenkki 1h sekä mäkivetoja. Pitäisi muistaa jättää koira sprinttilenkeiltä pois. Tökkäsin sen puuhun kiinni mäkivetojen ajaksi. Ihan järjetön haukunta!

Illalla kehonhuolto-ohjelmaa n. 30 min. Itsekuri ei ihan riittänyt viiteen kierrokseen, kolmessakin oli jo tekemistä :D.

25.8. Pilates 1h

Tänään klassista matto-ohjelmaa. Olipa kiva tehdä pitkästä aikaa tuttuja liikkeitä! Joitakin asioita alkaa tulla jo automaatioina ja eri liikkeiden osia ja pikkunippeleitä alkaa muistamaan. Silti joka liikkeeseen tulee aina jotain uutta pohdittavaa. Vatsan hallinta alkaa tuntua jo aika kivalta. Tänään keskityttiin aika paljon lapatukeen ja myös lapojen tuen merkitykseen selkä matossa. Vatsasarja tuntui jälleen kerran ihan kamalalta.

Kävelyjä pari tuntia.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

27.8. Sali 1h

- Availut n. 15 min, lämmittelynä myös tasapainoilua pistoolissa bosun päältä etujalan liikutuksilla
- Sissy 5x3 + kuppikeinunta 5x12

4 kierrosta:
- Takareisipito renkailla 4x10 s.
- kylkinostot 16/puoli
- bulgarialainen + sivukyykky boksilta hypyllä 6/puoli
- Kylkitaivutuspito seisten 2x20 s./puoli

Tällä viikolla liikkeisiin pääsi jo hyvin kiinni, ja pystyin tekemään liikkeet todella huolellisesti. Sissy on edelleen rasittava liike, varsinkin superhitaasti ja hallitusti tehtynä. Kävelyä reilu tunti
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

28.8. Pilates 1h

Ajatus etenkin stabilisaatiossa ja lannesaranassa. Vatsasarja klassisena ja muutamia liikkeitä pallolla. Kylkien perussarjaa.

29.8.

Kävelyt 2h
Illalla kehonhuoltoa mm. spagaattitreeniä ja takareisien availua.

30.8. Sali 1h

Jaloissa vähän palautumaton olo, joten B-osio kevyempänä. Lonkakoukistajan liike on edelleen tiukka varsinkin vasemmalle puolelle. Kylkikeinua ja linkkareita hallittuina vatsoille. Rapukyykky tekniikkaan keskittyen.

Kävelyä reilu tunti
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

8.9. Pilates 1 h

11.9. Pilates 1h

Pilateksessa fokuksessa on ollut erityisesti ylävatsa. Olemme käyneet heti tunnin alussa kaikki vatsanapit läpi ja fiilistelleet niiden aktivointia (linja kiinni lantionpohjasta ylävatsaan). Alkuun teimme liikkeitä kilon käsipainoilla. Näissä yhdistetään keskivartalon tuki ja lavanhallinta sekä jonkin verran myös lantiosaranan liikettä. Vatsasarja tehtiin klassisena. Tänään koko vatsa-alue oli sen verran hyvin aktivoitu jo alusta lähtien, että vatsasarjassa pääsi entistäkin tiukemmalle hapotustasolle. Kylkiliikkeissä ajatus "sivuvetoketjuihin". Jäkitän varmaan ylävatsaa liikaakin, koska tunne alueella on jo kymmenen minuutin jälkeen on aika mojova. Samalla fiiliksellä sitten vielä reilu tunti. Nuo pilates-tunnit ovat aika järjestään 1h 15 min, koska aina menee vähän yli, mutta ketään ei haittaa.

Olen huomannut, että hengittäminen tuntuu välillä tosi vaikealta, koska teemme liikkeitä rauhallisesti eikä liikerytmi aina meinaa mennä oman hengitysrytmin kanssa harmoniassa. Tämä voi liittyä siihen, että hengitän liian pinnallisesti. Samalla tulee siis hyvää hengitysharjoitusta!

Salilla olen käynyt tekemässä jalkaohjelmia pari kertaa viikkoon vähän kevyemmin. Polvet alkavat olla sitä mieltä, että kuormaa tulee nyt turhankin reilusti. Tonin tekemän ohjelman toistomäärät ovat sellaisia, että saa todella käyttää aikaa niiden läpivientiin. Kierroksia liikkeille on nyt viisi. Ehkä pienoinen kyllästyminen jalkojen treenaamiseen on alkanut iskeä. Johan tässä onkin melkein vuosi vierähtänyt niin, että en ole pystynyt yläkroppaa kunnolla treenaamaan. Pilatesta oikea käsi kestää yllättävän hyvin. Kädessä on edelleen pitkin päivää kaikenlaisia tuntemuksia, mutta pystyn sulkemaan ne pois mielestä.

Tänään sain peruutusajan ortopedian poliklinikalle maanantaiksi. Jospas tässä hermo-ongelmassa pääsisi kohta eteenpäin leikkausvaiheeseen asti. Yllättävän hyvin olen saanut pidettyä treenimotivaatiota yllä näinkin vajavaisella liikevalikoimalla. Kroppa ja pää ovat olleet koko alkusyksyn ajan hyvin harmoniassa: en stressaa mistään, fiilis on päivittäin pirteä enkä rasita päätäni turhaan murehtimalla sitä, mitä en pysty tekemään.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

15.9. Pilates 1h, perään kehonhuoltoa

16.9. Sali reilu 1h

- Lonkkanousut
- kylkikeinunta 5x12/puoli

Viisi kierrosta:
- reverse curl x4
- rapukyykky ristiin taakse x 4/ puoli
- linkkari x 12
- kuppinostoja 10-12/kierros
- selkänostot x 20
- kevyesti yläkroppaa kumpparilla

Tein oheen ds-treeniä. Ajatus painon pitämisestä päkiöillä ja isovarpaan juurruttamisesta maahan toi kivasti tukevuutta alhaalla pysymiseen. Edelleen yläkropan taivutukseen pitäisi kaivella jostakin voimaa lisää.

Maanantaina ortopedin vastaanotolta sain lähetteen fysiatrille, jonne on puolen vuoden jono. Lääkärin mukaan oireeni eivät sovi pelkästään rannekanavaoireyhtymään eikä testeissä ilmennyt hänen mukaansa mitään sellaista, mistä hermopinteen olisi voinut osoittaa selvästi. Että näin.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

JennaS

Viesti Mika »

:?

Joka tapauksessa edelleen kuvaustesi perusteella sulla näyttää olevan pätevä pilatesohjaaja. :jepa:

Mikä muuten on lonkkanousu? :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

Mika kirjoitti: syys 16, 2020, 19.47 :?

Joka tapauksessa edelleen kuvaustesi perusteella sulla näyttää olevan pätevä pilatesohjaaja. :jepa:

Mikä muuten on lonkkanousu? :)
Kropan tilanne on nyt sellainen, että en oikein tiedä, mitä tekisin. Varasin ensi viikolle vielä ajan toiselle fyssarille. Otetaan nyt vielä toinenkin mielipide kuvioihin. Valmentajakin kyseli tänään kuulumisia. Varasimme tapaamisen viikon päähän ja alamme juonia uutta ohjelmaa. Jotain liikettä koitan ottaa yläkropallekin mukaan. Ei tästä liikuttamattomuudestakaan ole mitään hyötyä.

Lonkkanousuksi nimitän liikettä, jossa toinen jalka nostetaan ensin lonkankoukistajalla kohtuullisen korkealle tasolle, kuten boksille. Siitä vahva nojaus jalkaa vasten eteen niin, että pohje on ihan kiinni takareidessä. Siitä tiukka jännitys lonkalla eli asento nousee tällöin ihan vähän ylöspäin. Tästä asennosta nousu ylös hyödyntäen aluksi pääosin lonkan tuottamaa voimaa. Itselle ihan nolla-asennosta nousu on vielä haasteellinen, ja toisella jalalla pitää ottaa ihan pieni ponnistus mukaan. Laskeutuminen yläasennosta hitaasti alas. Oikealla jalalla saa jarruteltua mukavasti 5-7 sekuntia, vasemmalla rymähtää alas vähän aikaisemmin. Hallinta loppuu jostain syystä alhaalla vasemmalla puolella aikaisemmin. Tämä voimantuoton ero näkyy hyvin esim. pistooleissa, kun toisella menee melkein 30 ja toisella vähän päälle 20 toistoa.

17.9. hölkkälenkki 1h. Tuntui tosi kivalta!
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

18.9. Pilates 1h ja sen jälkeen kävelyä sekä hölkkää yhteensä 1h

19.9. Ulkoilua kolmisen tuntia perheen kanssa. Viisi kilometriä metsässä ja illalla tunnin kävely samalla, kun muksut pyöräilivät.

20.9. Sali 1h / kuudes viikko

- alkulämmöt ja availut pääosin jaloille ja lonkille
- sissy 4x4
- kuppikeinunta 5x16

viisi kierrosta:
- takareisipito renkailla 5x10s/kierros
- kylkinostot x 16/puoli
- bulgarialainen kyykky ja sivukyykky 6 toistoa/puoli, nämä hypyllä ja hyvällä hallinnalla
- kylkitaivutuspito 2x20s /puoli
Pilateksen perusajatuksista on ollut tässä liikkeessä paljon iloa tässä. Ensimmäisellä viikolla ajattelin, että onpa turha liike, mutta tähänkin sai viikkojen aikana hyvin tuntumaa.
- lonkkapyörä x3

- Illalla kävelyä reilu tunti
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

21.9. Kävely reilu 2h

22.9.

- Aamulla fyssarikäynti. Tällä kertaa kokeilin fyssaria, jolla oli pitkän koulutuslistansa lisäksi myös naprapaatin koulutus. Hänen lähestymistapansa tähän ongelmaan oli erittäin mielenkiintoinen. Lähdettiin liikkeelle mielikuvaharjoittelusta ja siitä, mikä minussa on luovaa. Jälleen haettiin yhteyttä alitajuntaani ja koitettiin kaivella sieltä syytä siihen, miksi olkapääni oikuttelee. Mielenkiintoni herää aina heti, kun joku alkaa puhumaan luovuudesta, mutta sen yhdistäminen kuntoutuskontekstiin tuntui todella oudolta. En tiedä, kertoiko syvin sisimpäni mitään asiaa valaisevaa, mutta tietyllä tavalla ongelmaan kanssa painimiseen oli tervetullutta ottaa mukaan täysin erilainen näkökulma.

Tämän fyssarin mielipide oli aika päinvastainen kuin luottofyssarini. Hän ei uskonut siihen, että olan ongelmat selittyisivät ranteen hermopinteellä. Päinvastoin hän sanoi, että olkapään kipuilun kanssa voisi treenata asteikolla 1-10 jopa kipuasteella 5. Hän ei siis nähnyt mitään hermotuksellista ongelmaa treenaamiselle vaan ajatteli kipujen ja oireiden olevan kroppaan jäänyttä heijastetta jostakin aiemmasta vammasta, kuten välilevyn pullistumasta niskassa. Hän tutkaili kroppaa ja availi niskaa sekä lapaa, jonka jälkeen päädyin lattialle lankkuun ja punnertamaan. Antoi hermostoa jopa vähän shokeeraavan harjoitteen. Hänen ajatusmallinsa oli selvästi sellainen, että nyt on aika lopettaa kärvistely oireen kanssa ja ruveta palaamaan kohti normaalia elämää. Kai se on tämäkin kortti käännettävä ja katsottava, mitä tapahtuu. Takaporttina on edelleen lähete fysiatrille, jos treenaamiseen palaaminen ei onnistu.

- Kävelyä reilu 1h

- Pilates 1h

Edelleen tykkään siitä, että kehonhuolto ja kropan avaukset kulkevat rinnakkain keskivartalon treenien kanssa. Satasia ja vatsasarjaa ei meidän perheessä odota kumpikaan, mutta joka kerralla ne tikkataulujalat, kurotukset, pidot ja käsien vispaukset siellä ovat mukana. Pakarat aktivoituvat nykyisin paljon paremmin kuin ennen. Kropassa pakaroiden heräämisen tuntee heti, kun alkaa keräämään lantionpohjaa ja vatsapitoa kasaan.

23.9. Kävelyä reilu 2h

24.9. Sali reilu 1h

- kinttujen availut, kyykkylämmöt, kumpparointia epäkkäille ja olkapäille kevyesti lämmöiksi
- lonkkanousut 4x4, vasen puoli ehkä piirun verran paremmin hallinnassa kuin viime viikolla
- kylkikeinunta 5x14 / puoli
- lapavedot renkailla kevyesti 3x10
- Muutama ylätaljaveto 15 kilolla

Viisi kierrosta:
- rapukyykky ristiin taakse 3 / puoli, välillä pysäytin takajalan liikkeen alas sentin päähän maasta ja jäin siihen sekunniksi tai pariksi fiilistelemään
- linkkari x12
- kuppinostot x 12-20 / kierros, pallo polvien välissä ja 3kg pallo käsissä
- takareisikoukistus ja pito tennispallolla seisten 4-8 x 3s., tämä sopii hyvin myös lämmittely- ja aktivointiliikkeeksi

Treeni tuntui ihan kivalta. Katsotaan, mitä olkaseutu tykkää, kun alan sitä herättelemään henkiin. Salin jälkeen käytiin koiran kanssa vielä hakemassa kirjastosta kirja pikaspurtilla. Aikaa kirjaston sulkeutumiseen oli 13 minuuttia. Ehdittiin!
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

25.9. pilates 1h

Alkuun vatsa- ja lapatreeniä kilon kässäreillä. Nämä ovat ihan superliikkeitä! Tykkään varsinkin ulkokiertoliikkeestä, jossa lapojen yhdistämisen jälkeen niitä vedetään vielä taakse alas. On yllättävän vaikeaa pitää ylävatsa kontrollissa sillloin, kun kroppa nojaa reilusti eteenpäin ja pitää tehdä samalla kick back -liikkeitä tai ylipäätään hallita ylävatsa ja lapojen keskiasento samaan aikaan. Tehtiin mm. liikkeitä molemmat jalat pallon päällä sekä helikoptereita pallo alaselän alla ja kädet pilviinkurotuksessa. Lisänä mm. kylkien avauksia.

Treenien jälkeen Kaisa antoi palautteeksi, että minulla on vahvat pinnalliset vatsalihakset, mutta joissain kohdin saattaa olla, että puristan ylävatsaa liikaa. Samoin alapakara voisi aktivoitua vielä paremmin. Tämän hän pystyi näkemään takarivistä asti. Petrattavaa on siis vielä, vaikka pakarat paljon paremmilta tuntuvatkin.

26.9.

- Aamulla 6,5 km metsäretki mäkisessä harjumaastossa. Aivan mahtava sää!
- Päivällä pyöräily 1h
- Muuta kävelyä parisen tuntia

27.9.
- Aamulla metsäretkeilyä reilu tunti. Upea syyskeli edelleen!
- Illalla höntsäsali 1h: lapojen ja olkapään toiminnan tutkailua, vähän rintaa, movementia, kehonhuoltoa ja mitä nyt mieleen sattui pälkähtämään
- Muuta kävelyä n. 1,5h

Salitreenin ohessa laadin alustavaa suunnitelmaa seuraavaan ohjelmaan. Pitää koittaa laatia sellaiset nuotit, että pääsen etenemään hallitulla nopeudella mutta en päädy katon kautta ojaan.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

28.9.

- Aamulla fyssari. Oikein mielenkiintoinen käynti. Juteltiin paljon kaikenlaista mm. "fysioterrorista" ja pilateksesta.

- Suoraan töistä ajelin juttelutuokioon Tonin kanssa. Olimme täydellisen samoilla linjoilla etenemisen suhteen. Seuraavaksi luvassa olisi kolme treeniä, joista yksi movement-tyylinen. Olkapäälle ja lavoille eri liikesuuntia eri treeneissä. Näin on mahdollista huomata, jos jokin liikesuunta alkaa erityisesti kinnaamaan vastaan. Kolme salia saan mahdutettua viikkoon hyvin, koska parissa seuraavassa jaksossa on luvassa yksi kokonaan opetukseton päivä. Ihan mukavaa vaihtaa painopistettä hetkeksi jaloista pois, tosin aion jotain dragon squatia kehittävää treeniä pitää ohessa edelleen. Toni kertoi alkaneensa jälleen itsekin treenailla dragon squatia eri harjoitteilla. Mielenkiintoinen liike!

Tänään mietiskelin sitä, että fiilis viime viikon jäljiltä tuntuu yllättävän kevyeltä ja mukavalta. Kokonaisuutena viikkoon on mahtunut n. 12 tuntia kävelyä, tunti tiukkaa pyöräilyä, kaksi salia ja kaksi pilatesta. Tällä hetkellä on sellainen olo, että en olisi treenannut oikein mitään, vaikka salit ja pilatekset ovatkin hapottavia silloin, kun niitä tekee. Kehonpainojalkatreenit eivät jätä kroppaan tuntemusten puolesta pahemmin palauteltavaa, vaikka muuten tiukkoja ovatkin. Intensiteetissä on siis noston varaa.

- kävelyä n. 1,5 h
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 480
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

8.10. sali 1h 10 min

Uuden ohjelman ensimmäisen osion läpikäyntiä. Melkoinen setti liikkeitä on mukana tässä ohjelmassa, mutta kokonaisuus vaikuttaa kivalta jälleen! Tässä osiossa pääliikkeinä ovat pystypunnerrus ja takakyykky sekä lisänä yhden jalan mavea ja landmine-variaatioita. Aikaa tähän osioon tulee luultavasti menemään yli tunti per treeni, koska kyykyn lähestymissarjat ovat pitkiä. Tänään tein kyykkyyn maksimitoistotestin ja silti salitreeniin meni yli tunti, vaikka en pitänyt pahemmin taukoja.

Loppuun eksentristä vatsatreeniä ja selkäkiertoja.

Seuraajat

JennaS