Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Koronavirus ja kamppailutoiminta

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
voipa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1040
Lauteille: Huhtikuu 2005

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#151

Viesti voipa »

Mika kirjoitti: helmi 3, 2021, 19.51- Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien taukoa jatketaan, kunnes alueellinen koronaryhmä toisin suosittaa.
...
Miten tamperelaiset kamppailulajiseurat ovat sopeutuneet tilanteeseen?
Aika moni seura vähän välittää noista rajoituksista vaan kursseja vedetään kuin mitään koronaa ei olisikaan. Tämä siis ihan valtakunnan tasolla.
AnaS
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 27
Lauteille: Tammikuu 2021
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate
Judo
Aikido

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

#152

Viesti AnaS »

Hemmukka kirjoitti: joulu 5, 2020, 01.37 Itse en ihan ymmärrä millä tavalla netin kautta tehtävä etäopetus toimisi.
Miksei mielummin treenaisi yksin.
Punttia, säkkiä, venyttelyjä jne.
Ideoita saa youtubesta ja vaikkapa säkkiin helppo kokeilla.
Voin tähän avata omia kokemuksia. Kun tilat meni kiinni marraskuussa niin aloin vetämään reenejä Teams etäyhteyden kautta.
Sali on nyt auki mutta 17 reenit kerkesin vetämään ja omia kokemuksia/poimintoja etätreenien järjestelystä. Tämä siis sellaisen potkunyrkkeilyseuran näkökulmasta jossa puhutaan harrastajaseurasta. Sekalaista kilpakokemusta löytyy osalta porukasta mutta aktiivikilpailijoita ei tällä hetkellä ole.

Itselläni on kerhohuone jossa hyvin tilaa ja täyspitkä säkki roikkumassa. Viritin läppäriin kameran ja itselleni Teams-yhteensopivan headsetin ja säädin valaistuksen tilassa sopivaksi.

Harrastajaryhmälle suositeltiin langattomia kuulokkeita tai sitten riittävän kovaäänistä äänilähdettä että neuvot ja ohjeet kuuluvat. Kamera suositeltiin laitettavan päälle mutta ei pakotettu tähän. Reeneihin pystyi osallistumaan joko puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Normaali urheiluvaatetus, jumppamatto ja riittävästi tilaa oli vaatimus harrastajalta.

Harjoitusten perusrakenne oli tarkoitus pitää suteellisen samana kuin normaalistikin, eli hyvät ohjatut lämmittelyt jossa lämmiteltiin kaikki lihasryhmät ja kevyt venytely ohjatusti. Sitten tekniikkaa, siihen vastatekniikka ja loppuun kevyttä lihaskuntoa.

Hyvin nopeasti havaittiin että uuden tekniikan opettaminen oli liian kunnianhimoista tähän opetusformaattiin. Kun iso osa harrastajista piti kameran pois päältä niin se vuorovaikutus jäi minimiin ja mahdollisuus korjata väärin tehtyä tekniikkaa oli mahdotonta. Vaihdettiin koko ajatus siihen että harjoitusten tehtävä oli ylläpitää tasoa eikä varsinaisesti kohottaa sitä. Lisäksi tehtävien harjoitusten tulisi olla hauskoja ja erilaisia jotta kiinnostus saataisiin pidettyä yllä.

Juttuja mitkä toimivat.
Jokainen otti keittiötuolin mukaan harjoitukseen. Potkittiin kiertopotku tämän yli että lantion asento saatiin jotenkin mukaan oikealla tavalla. Lisäksi pumppasimme kontrolloitua etupotkua niin että päkiällä työnnettiin kevyt osuma tuolin selkänojaan.

Peruslyöntikombot ja niihin potku perään. Harjoitettiin vain tekniikoita joissa osaamistaso oli jo hyvä. Ensin hyvä alustus ja kertaus tekniikoiden perusteista ja vetäjä näytti koko harjoitteen ajan esimerkkisuoritusta eri kulmista. Kaikissa tekniikoissa voimakkaasti mukana mielikuvaharjoittelu että korostettiin kuvittelemaan kohde eteen.

Väistöt ja torjunnat niin että vetäjä teki tekniikan ja harrastajat reagoivat tekniikkaan oikealla väistöllä/torjunnalla. Ja luonnollisesti hyvin rajoitetulla liikerepertuaarilla että osaaminen oli varmasti hanskassa. Ja tietenkin ensin oikean tekniikan kertaaminen jokaiseen liikkeeseen.

Tuotiin mukaan myös muutamalla kerralla alkulämmittelyksi sellaista omaa viritystä Joogasta, jossa pidettiin lihaksia jatkuvassa jännityksessä ja siirrytään asennosta toiseen. Siinä oli meidän ukotkin ihmeissään miten "venyttelyssä" voi tulla hiki.

Liikkuvuutta ja tasapainoa ylläpidettin erilaisilla kolmen potkun tekniikoilla. Esim etupotku, sivupotku, kiertopotku polvea alas laskematta. Ei sitä potkunyrkkeilyn kovinta ydintä mutta ideana se että kontrolli ja lantion/jalkojen lihakset pysyisivät kunnossa.

Loppujumppana parhaiten toimi seuraavanlainen setti.
40 sekuntia kutakin: Punnerrukset, vatsat, kyykyt ja selkälihakset. Jokainen teki omaan tahtiinsa.
Seuraavalla kierroksella 20 sekuntia kutakin liikettä mutta niin paljon ja räjähtävästi kuin pystyi ajassa tekemään.

Ylläpitävää ja kivaa ja keskiössä yhteisöllisyys. Ja oli mukavaa että aktiiviharrastajille saatiin tarjottua jotakin ohjattua toimintaa. Tosiasia kuitenkin on se että kaikille tällainen ei sovi. Meillä on 50 hengen seura jossa 30 todella aktiivista kävijää. Etätreeneissä nähtiin kuitenkin maksimissaan 8 ihmistä mukana. Vetäjän on oltava todella aktiivinen ja pidettävä puhetta ja tsemppiä yllä. Pohjustettava tehtävät harjoitteet todella huolellisesti ja tehtävä jatkuvalla syötöllä esimerkkiä. Yleisimmät tekniikkavirheet on myös hyvä varoittaa. Ja jos käyttää esimerkiksi Teamsiä niin se oman videon spotlight on hyvä laittaa päälle että kaikilla näkyy vetäjän video isona täyden ruudun kuvana. Ja palautteen pyytäminen jokaisen harjoitteen jälkeen, mitä halutaan lisää ja onko harrastajilla omia ideoita.

Hankala formaatti mutta mielikuvituksella tuon saa jotenkin toimimaan.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 93914
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#153

Viesti Mika »

Kovat ovat ajat. Varsinkin Uusimaata ja sen kamppailijoita sekä muita liikkujia koetellaan. Tämä Liikkun toimitusjohtajan kirjoitus on mielestäni hyvä, vaikken oikein osaakaan tiiviistää sitä.

https://www.liikku.fi/blogi/nakokulma-k ... usala.html

Pitääkö tuo väite tuosta korelaisesta tutkimuksesta kutinsa?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
NolDanKarateman
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 30
Lauteille: Helmikuu 2021
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Karate
Takalajit: Muay Thai,
KickBoxing,
Eurooppalainen miekkailu,
BJJ
Judo

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#154

Viesti NolDanKarateman »

Itse asustelen Tampereella ja odotin, että pääsen karaten taas aloittamaan, mutta menikin Nääshalli kiinni ja ei näytä loppua olevan, kun tulee nuo poikkeustilan tuomat rajoitukset vielä. Ei ole voinut kuin itsekseen valittaa ja kotona treenata kataa ja kihonia.
Ars Dimicatio
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 403
Lauteille: Lokakuu 2020
Etulaji: HEMA
Sivulajit: Hyoho Niten Ichi Ryu, Voimankäyttö, Gekiken
Takalajit: Aikido, Hokutoryu Ju-Jutsu, Nyrkkeily

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#155

Viesti Ars Dimicatio »

Asiaa ei tietenkään auta (ainakaan Uudellamaalla) se, että THL, STM, Hallitus ja AVI nokittelevat vuoroin toisilleen ja ohjeistus on vaihteleva ja vähintäänkin epäselvä. Meillä on välillä ollut ihan oikeasti vaikea tulkita mitä saa ja mitä ei ainakaan saa tehdä yksityisessä salissa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 93914
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#156

Viesti Mika »

Kyllä, melkoinen sillisalaatti ja sekametelisoppa tämä on. Melkein naurattaa mutta ei ehkä kuitenkaan. 😐

https://yle.fi/uutiset/3-11817007
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 93914
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#157

Viesti Mika »

Jatkan saman kirjoittajan blogilla, johon linkitin muutama viesti sitten tässä ketjussa.

https://www.liikku.fi/blogi/vastine-ilt ... sista.html

Aika isoja päätöksiä nuo ovat. Toivon hartaasti että oma salini pysyy auki (ja se sattumalta on juuri tuon ketjun sali). Tiedän että @Jussi Häkkinen kokee tämän tilanteen aika lailla yhtä uhkaavana kuin minäkin. Meidän kummankin mielenterveydellemme on tärkeää päästä treenailemaan. Voisin kuvitella tätä lukevissa olevan paljon hengenheimolaisiamme.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 24816
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#158

Viesti Mjölnir »

"mihin se liikunta salia vaatii"
"voi, voi, kyllä nyt on kamalaa kun ei pääse salille..."
"lähde vaikka hiihtämään tai lenkille"

ja mitä näitä nyt on....

Itse pelkään, että jokainen viikko, jonka tämä vielä kestää, lisää huomattavasti kansanterveydellisiä ongelmia pitkässä juoksussa, ja toimenpiteet koronan torjunnassa ovat kuitenkin varsin marginaaliset. Ihminen kun on mukavuudenhaluinen eläin, niin sama ilmiö näkyy joka vuosi, kun on kausi-influenssa: joku lopettaa. Pleikkari tuntuu houkuttelevammalta kuin kuristetuksi tuleminen tai turpaan ottaminen taikka uupumus raskaasta vastusharjoittelusta

Olen melkein varma, että olemme menettäneet 90% kamppailijoista ja harrastajapohjan rakentaminen pitää aloittaa puhtaalta pöydältä. Nyt on sellainen fiilis, että en tiedä, jaksaako enää. Eikä toisaalta ole mitään takuita, että sali on pystyssä kesän jälkeen, kun olemme normaalin neljän peruskurssialoituksen sijaan päässeet pitämään vain yhden. Harrastajat loppuvat ja rahat samoin.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Vertti53
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2
Lauteille: Maaliskuu 2021
Etulaji: Chen taiji
Sivulajit: Yang taiji
Takalajit: Aikido

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#159

Viesti Vertti53 »

Kotona (vai korona?) viruksen haasteet treenille
Korona viruksen myötä etätyöt ovat lisääntyneet ja moni varmaan jatkaa etätöitä tilanteen parannuttua. Varsinkin jos oli vähän pidempi treenimatka niin oli helppoa mennä töistä suoraan treeneihin ja sitten kotiin. Mutta kun on etätöissä niin miettii treenimatkojen viemää aikaa ja perhe asioita.
Harjoittelu on myös yksipuolistunut itselläni ennestään kun jo ennestäänkin liian vähäinen pariharjoittelu on vähentynyt. Onneksi oma motivaatio riittää liikesarjat treenaamisen kotona. Aloittelijoille tilanne on hankala.
Lähipiirissäni 13v taekwondo n harrastaja on tilanteessa että oma treeniryhmä jatkaa, mutta hän ei saa mennä treeneihin, eikä kiinnostus riitä poomse ja etätreeneihin kotona.
Jos jollakin olisi neuvoja miten tauolla olevien teinien harrastusta voisi tukea niin olisin kiitollinen. E-urheilun vetovoima on kova korona-aikana (keskustelupalstan sääntöjen takia en kommentoi ko lajia tai kerro omaa mielipidettäni siitä).
Kuvake
Nommo
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 130
Lauteille: Maaliskuu 2021
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: kuntonyrkkeily
Takalajit: BJJ/lukkopaini-alkeet

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#160

Viesti Nommo »

Monesta mestasta on perus/alkeiskurssit tainneet peruuntua moneen kertaan. Mitä luulette, että kun olot ehkä joskus normalisoituvat, niin tuleeko seuroihin ja saleille ryntäys? Entä palaavatko ne muuttolintuset jotka aikoinaan lähtivät sen siliän tien kun oli tullut vähän aloiteltua lajia ja korona sotki suunnitelmat...?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 19103
Lauteille: Helmikuu 2005

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#161

Viesti Jussi Häkkinen »

En usko ryntäykseen. Uskon alan kuin alan toipuvan erittäin hitaasti ja koronan vaikutuksen kestävän pitkään koronan jälkeen.

Ja muuttolinnut eivät todennäköisesti palaa. Sama juttu kuin muutenkin.

Homma pitää rakentaa huolella alusta asti. Poikkeuksia varmasti seurojen joukossa on, mutta käytännössä koronanjälkeiseen aikaan kannattaa valmistautua uutena alkuna.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
NolDanKarateman
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 30
Lauteille: Helmikuu 2021
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Karate
Takalajit: Muay Thai,
KickBoxing,
Eurooppalainen miekkailu,
BJJ
Judo

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#162

Viesti NolDanKarateman »

Itse veikkaan, että kuntosalit ja lajiohjelmat, kuten kuntonyrkkeily saavat kiitettävästi jäseniä kun päästään taas normaaliin elämään, jos päästään. Ihan ryntäystä tuskin tulee, mutta ei varmaan tatamit ja salin lattiat täysin tyhjiksi jää. Pitää seurojen vain mainostaa näkyvillä kanavilla toimintaansa heti kun saadaan tieto milloin sitä pystyy taas järjestämään.
taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 611
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#163

Viesti taikaviitta »

Vähän pelkään kans, et tuskin hirveää ryntäystä tulee. Varsinkin jos rajoitukset purkautuu juuri kesän alla, ei monikaan kesäksi halua palata tatameille. Ei sen enempää alottelevimmista kuin pidempäänkään reenanneista. Syksyyn päästyään on tauko kasvanut jo ihan pirun pitkäksi (pyöreesti 10kk), jolloin kynnys palata on jo pirun korkea monille. Pelkäänpä, että ottaa pitkään aikansa ennen kuin väki palaa ja harjoittelu normalisoituu. Aika lailla vaaditaan mainostusta, että tieto ja kiinnostus leviää. Aika näyttää mitkä lajit sitten "voittaa".

Myönnän, ettei itselläkään hirveää paloa ja kiirettä ainakaan tällä hetkellä ole palata mihinkään vielä. Puol vuotta ollut nyt lajitreeneistä ja salilla käymisestä taukoa. Kyllä se tästä taas...
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 24816
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#164

Viesti Mjölnir »

Tämän aamun hallituksen tiedotustilaisuudesta olin ymmärtävinäni seuraavaa: kamppailulajitoiminta voitaisiin avata aikaisintaan elokuussa.
Opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuki2-kierroksella saatiin 0€, ensimmäisellä sentään 1000€. Eli vaikka ollaan noudatettu kuuliaisesti suositusmääräysluonteistenrajoitussuositusmääräyssekoilua niin ollaan saatu aikaan kymmenien tuhansien tappiot ja vastineeksi 28 päivän vuokrarahat.

Kyllä tää tästä iloksi muuttuu
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 24816
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Koronavirus ja kamppailutoiminta

#165

Viesti Mjölnir »

Nommo kirjoitti: huhti 19, 2021, 19.36 Monesta mestasta on perus/alkeiskurssit tainneet peruuntua moneen kertaan. Mitä luulette, että kun olot ehkä joskus normalisoituvat, niin tuleeko seuroihin ja saleille ryntäys? Entä palaavatko ne muuttolintuset jotka aikoinaan lähtivät sen siliän tien kun oli tullut vähän aloiteltua lajia ja korona sotki suunnitelmat...?
Kuntosalit ja ryhmäliikunnat palaavat melko nopeasti jollekin tasolle, Kamppailulajeissa lopettamisprosentti on 90%. Alusta pitää aloittaa seuratoiminnan rakentaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 32 kurkkijaa