Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3418
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Muay Thai ja itsepuolustus

#196

Viesti Jasse »

kilpitorjunta kirjoitti: touko 6, 2021, 01.13 Thainyrkkeilyhän on urheilumuoto. Sen sijaan alkuperäislaji Muay Boran on puhtaasti itsepuolustusta ja siitä tosiaan on Thainyrkkeily alkunsa saanut. Thainyrkkeilyllä tai lähes millä tahansa varmasti pärjää paremmin kuin palloilulajeja harrastaneena mutta pitää muistaa mikä on urheilua mikä puhdasta itsepuolustusta. Itsepuolustusguru Jyrki Saario antoi esimerkin mikä on erona itsepuolustuksen ja urheilun välillä. Jyrki valmensi Ruotsissa erästä hyvinkn menestynyttä Thainyrkkeilijää. Hän oli palaamassa kotiin ja kerrostalon kotiovella oli odottamassa pari narkkaria. Tuli tappelu ja Thainyrkkeilijä heräsi pää oven lasista läpi. Jyrki kysyi mitä tapahtui miksi et puolustautunut. En pystynyt. Yksinkertaisesti jäädyin. Eli siis itsepuolustuksen ja kamppailuurheilun välillä on ero. Kadulla ei tule tuomari väliin etkä välttämättä voi valmistatutua millään tapaa. Tai saatat tulla täysin yllätetyksi. Pitkäänkin harjoitelleena jos tilannne tulee täysin yllättäen ja varoittamatta et välttämättä ehdi tekemään mitään ennen kuin tajuat jotain tapahtuneen.
Itsekkin pidän senshidon/Dimitrin näkemyksiä ja harjoitteita todella hyvänä jos puhutaan itsepuolustuskyvyn kehittämisestä. Sekin on totta että kamppailu-urheilu ei ole itsepuolustusta, eikä kamppailu-urheilun harjoitteleminen optimaalista itsepuolustusharjoittelua. Itse näen että puhdas IP-harjoittelu on verrattavissa "riittävän" uintikyvyn harjoitteluun. Ei tarvitse kehittyä kilpauimariksi tai edes oppia vapaauinti-tekniikkaa että pystyy pelkäämättä istumaan veneessä ja pulikoimaan turvaan jos sieltä tippuu. Mutta ei se haittaa jos on kipauimari.

Sitä en ymmärrä Kilpikonna että miksi otit juuri Thai-nyrkkeilyn ja Muay Boranin vertailuun. Myay Boran ei kumminkaan ole lähelläkään esim senshidoharjoittelua. Milestäni Muay Boran vaikuttaa lajilta joka sopii hyvin näytöksiin ja Thai-historian fiilistelyyn. Ei välttämättä huonompi laji itsepuolustusta ajatellen kun joku muu ei kilpailullinen isku-potku laji. Mutta ei Muay Boran treeni auta mitenkään erityisesti ehkäisemään yllätetyksi tulemista tai paniikkia mikä voi vallata kenet vaan kun tarpeeksi tårta på tårta osuu tuulettimeen.

Alla Muay Boranin perustekniikkaa.
Oar
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 555
Lauteille: Huhtikuu 2011

Muay Thai ja itsepuolustus

#197

Viesti Oar »

Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 17.36 Onhan se ihan eriasia kun tilanne tulee yllättäen, ei sitä voi verrata thaiboxing otteluun jossa lämmitellään ja valmistaudutaan.
Justhan taannoin 100kg vapaaottelija jäätyi kun kotiinsa tuli murtovaras, ei saanut oikeen mitään tehtyä.
Mielestäni kyse myös luonteesta ja siitä, onko katukokemusta. Urheilu ei ole väkivaltaa.
Jos takana 100 katutappelua niin luultavasti tälläinen kaveri ei jäädy.
Mutta jos on 100 matsia kehässä eikä ikinä ole ollut väkivaltatilanteessa niin mahdollista että iskee shokki.
Tälläisissä tapauksissa ei enää paljoa vaadi kun taidot jo on, että treenataan jotain vaikkapa senshidon kaltaista.
Aivot opetetaan toistoilla, 2kk pitäisi riittää useimmille. Tästä on tutkimusta.
Kaikkiin kamppailulajeihin mennään käsittääkseni vapaaehtoisesti ja tietoisesti, myös Senshidoon, joten tuo "lämmittely ja valmistautuminen" ei mielestäni ole kovin oleellinen ero näissä lajeissa, eikä Senshidokaan täten mitenkään vastaa hätävarjelutilannetta, joka tulee aivan puskista, kun sitä vähiten odottaa.

Urheilu ei ole väkivaltaa, mutta sitä ei ole myöskään IP-lajit.
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Muay Thai ja itsepuolustus

#198

Viesti Hemmukka »

Minulla on aikoinaan kilpakokemusta thaikusta, se usein lähtee verkkaisella tahdilla.
Kädet sidottu, lämmöt päällä. Matsiin treenataan kuukausi pari.
Hyvin eriasia kun äkkiä alkava katutappelu.
Thaikussa ei myöskään treenata mitään ip juttuja erikseen, ja huomionarvoista ettei lyödä paljaalla kädellä.
Monelle tulee orpo olo ilman siteitä ja hanskoja.
Ei tietenkään tarkoita, etteikö thaikku toimisi hyvin kadulla.
Kaikki vaan ei ole nyrkkisankarin luonteella, niin näitä olis hyvä treenata erikseen jos tuntee että tarvetta. Mikä ei ole enää vaikeeta siinä vaiheessa kun on jo taidot.
Lähinnä hiomista ja oikean mielentilan hakemista.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 6410
Lauteille: Lokakuu 2009

Muay Thai ja itsepuolustus

#199

Viesti Ile »

Jos mietitään minkälainen harrastaminen valmistaa tehokkaimmin tositilanteita varten, niin väitän, että tyypillinen kilpakamppailun harrastaminen on usein absoluuttisesti tehokkaampaa, kun taas tyypillinen IP-lajin harrastaminen on suhteellisesti tehokkaampaa.

Voin myös avata ja perustella väitteeni jos on tarpeen. :D Jassen esimerkki uimataidosta on toki hyvä vihje.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19103
Lauteille: Helmikuu 2005

Muay Thai ja itsepuolustus

#200

Viesti Jussi Häkkinen »

Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 20.04 Hyvin eriasia kun äkkiä alkava katutappelu.
No tuata.

Olen jokusen kerran nahistellut kadulla, yleensä omaisuutta tahi toista henkilöä suojaten. Voisi melkein sanoa, että yhtä kertaa lukuun ottamatta yksikään keissi ei ole alkanut niin yllättäen että olisi voinut sanoa sen olevan äkkiä. Ja se yksikin sitten otti sohaisunsa jälkeen ihan koukun leukaansa.

En kiellä, etteikö senshidossa ja muissa tpip-lajeissa ole järkeä, mutta ne ovat silti juuri tuota "riittävää uimataitoa". Abt. joka treenissä jossain muodossa sparraava kamppailu-urheilija on keskimäärin tpip-porukkaa (ja karatekoja & muita historialajeilijoita) hemmetisti paremmassa fyysisessä kondiksessa ja myös paremmin ehdollistunut muksimaan kun tilanne tulee.

Ei se optimaalista itsepuolustusta ole, mutta kaveri joka on saanut pari tälliä naamaansa sitä epäoptimaalista settiä - tahi sellaisen useimmille vastaanottotasolla täysin uuden asian kuin jaloille tulevan sääriluupotkun koivilleen - saattaa olla motivaatioltaan ja toimintakyvyltään tilanteen alkua heikommassa hantissa (näin myös oma kokemukseni kertoo vastapuolen käytöksestä). Myös kyynärpään toistuva täysivoimainen pumppaaminen antagonistin kasvoalueelle toisella kädellä niskavilloista pitäen on vahvasti tilannetta de-eskaloiva ja yhteisymmärrystä edistävä toimintatapa.


Ystäväpiiristä löytyy sitten yksi keissi, johon mikään itsepuolustus ei olisi auttanut. Kaveri käveli ravintolan jälkeen pienessä hutikassa kadulla ja sai päähänsä takaapäin kirjaimellisesti yllättävän lyönnin täysin puskista. Seurauksena kaatuminen, kallonmurtuma ja aivovamma (toipui). Tuohon ei sitten mikään laji oikein auta - ellei sitten juuri kamppailu-urheilulaji, jossa on koppeja päähän otettu ennenkin ja ehkä, ehkä joku kehoautomaatio pistää hippasen hanttiin. Todennäköisesti ei.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
tohtorismies
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3905
Lauteille: Kesäkuu 2008

Muay Thai ja itsepuolustus

#201

Viesti tohtorismies »

Jasse kirjoitti: touko 6, 2021, 19.07 Itsekkin pidän senshidon/Dimitrin näkemyksiä ja harjoitteita todella hyvänä jos puhutaan itsepuolustuskyvyn kehittämisestä. Sekin on totta että kamppailu-urheilu ei ole itsepuolustusta, eikä kamppailu-urheilun harjoitteleminen optimaalista itsepuolustusharjoittelua. Itse näen että puhdas IP-harjoittelu on verrattavissa "riittävän" uintikyvyn harjoitteluun. Ei tarvitse kehittyä kilpauimariksi tai edes oppia vapaauinti-tekniikkaa että pystyy pelkäämättä istumaan veneessä ja pulikoimaan turvaan jos sieltä tippuu. Mutta ei se haittaa jos on kipauimari.
Osimoilleen näin. Ite olen tuota lystiä viimeiset 8 vuotta treenannut ja hyvin pitkälti se on näin senshidon osalta. Käytännössähän se on hyvin yksinkertaisten liikemallien treenaamista toistuvasti ja fyysisen/henkisen sinnikkyyden kehittämistä. Sekä parhaan mahdollisen mukaan yritetään replikoida sitä tosi hommaa. Metodinahan se on semmonen että pystymetsästä olevalle ihmiselle sillä antaa sen räpiköinti kyvyn hyvin nopeasti jos yksilö on motivoitunut. Tämä siis fyysisestä perspektiivistä asiaa tarkastellen.
Ile kirjoitti: touko 6, 2021, 20.28 Jos mietitään minkälainen harrastaminen valmistaa tehokkaimmin tositilanteita varten, niin väitän, että tyypillinen kilpakamppailun harrastaminen on usein absoluuttisesti tehokkaampaa, kun taas tyypillinen IP-lajin harrastaminen on suhteellisesti tehokkaampaa.
Riippunee sen kilpakamppailun harrastamisesta ja intensiteetistä? Jos ymmärsin lauseesi oikein.
Onhan se julmetun tehokasta treeniä ja antaa psyykkiselle puolelle niitä paukkuja jos on kunnollinen "salisoturi" ja osallistuu niihin kunnon sotiin tai kilpailee. Muistaakseni Urban combativesin Lee Morrisonin yksi lemppari "stressi treeneistä" oli osallistua jonkun Lontoolaisen nyrkkeilysalin kilpa ryhmän sparreihin aina sunnuntaisin. Siinä kuulemma "oppi olemaan ahdistuksiensa kanssa".

Höntsä tasolla mitsien paukuttelu ja teknisen sparrin ainoana sparri muotona pitäminen taas ei kyllä kehitä muuta kuin kuntoa ja hyvää mieltä.
Itse näen että se kilpakamppailun kehittävän ensisijaisesti sitä henkistä puolta mitä tarvitaan siinä ip tilanteessa jos sitä treenataan "tosissaan". Olen siis ite leikkinyt nyrkkeilijää oman aikani matalalla tasolla ja otellut. Sekä käyn vieläkin sparrailemassa kilpailijoiden kanssa jos mahdollista. Ja edelleenkin se aiheuttaa pientä rinnan puristusta ja ahdistusta se salille meno kun tietää että vastassa on nuorempi/parempi/vahvempi/ehjempi sälli. Mutta siitä kun selviää kuolematta niin kyllähän se itseluottamusta kohentaa varsinkin jos se sparri on hiukkasen reippaampaa ja se on taasen helppo siirtää sinne tappelus hommiin. Joissa taktiikat ja tekniikat ovat hiukan erilaisia.

Summa summarum se v-t-tu#$en sieto kyky on se kaikista kovin juttu mitä sieltä voi ammentaa ip:tä varten.
Ja nämä mielipiteet ovat ihan omia eivätkä edusta minkään lajin virallisia mielipiteitä.
45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Muay Thai ja itsepuolustus

#202

Viesti Andy »

Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 17.36 Onhan se ihan eriasia kun tilanne tulee yllättäen, ei sitä voi verrata thaiboxing otteluun jossa lämmitellään ja valmistaudutaan.
Justhan taannoin 100kg vapaaottelija jäätyi kun kotiinsa tuli murtovaras, ei saanut oikeen mitään tehtyä.
Mielestäni kyse myös luonteesta ja siitä, onko katukokemusta. Urheilu ei ole väkivaltaa.
Jos takana 100 katutappelua niin luultavasti tälläinen kaveri ei jäädy.
Mutta jos on 100 matsia kehässä eikä ikinä ole ollut väkivaltatilanteessa niin mahdollista että iskee shokki.
Tälläisissä tapauksissa ei enää paljoa vaadi kun taidot jo on, että treenataan jotain vaikkapa senshidon kaltaista.
Aivot opetetaan toistoilla, 2kk pitäisi riittää useimmille. Tästä on tutkimusta.
Mikä tämä 100 kg vapaaottelijan tapaus on?

Se on sitten eri asia, jos on 100 katutappelua, mutta toivottavasti näitä 100 katutappelun miehiä ei ole kovin paljon senhidon tai muidenkaan itsepuolustuslajien parissa.

Ainakaan se ei ole kokemuksen kannalta sama asia, että on treenannut muutaman vuoden jotain itsepuolustuslajia tai että on käynyt 100 katutappelua.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Muay Thai ja itsepuolustus

#203

Viesti Hemmukka »

Jussi Häkkinen kirjoitti: touko 6, 2021, 21.22
Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 20.04 Hyvin eriasia kun äkkiä alkava katutappelu.
No tuata.

Olen jokusen kerran nahistellut kadulla, yleensä omaisuutta tahi toista henkilöä suojaten. Voisi melkein sanoa, että yhtä kertaa lukuun ottamatta yksikään keissi ei ole alkanut niin yllättäen että olisi voinut sanoa sen olevan äkkiä. Ja se yksikin sitten otti sohaisunsa jälkeen ihan koukun leukaansa.

En kiellä, etteikö senshidossa ja muissa tpip-lajeissa ole järkeä, mutta ne ovat silti juuri tuota "riittävää uimataitoa". Abt. joka treenissä jossain muodossa sparraava kamppailu-urheilija on keskimäärin tpip-porukkaa (ja karatekoja & muita historialajeilijoita) hemmetisti paremmassa fyysisessä kondiksessa ja myös paremmin ehdollistunut muksimaan kun tilanne tulee.

Ei se optimaalista itsepuolustusta ole, mutta kaveri joka on saanut pari tälliä naamaansa sitä epäoptimaalista settiä - tahi sellaisen useimmille vastaanottotasolla täysin uuden asian kuin jaloille tulevan sääriluupotkun koivilleen - saattaa olla motivaatioltaan ja toimintakyvyltään tilanteen alkua heikommassa hantissa (näin myös oma kokemukseni kertoo vastapuolen käytöksestä). Myös kyynärpään toistuva täysivoimainen pumppaaminen antagonistin kasvoalueelle toisella kädellä niskavilloista pitäen on vahvasti tilannetta de-eskaloiva ja yhteisymmärrystä edistävä toimintatapa.


Ystäväpiiristä löytyy sitten yksi keissi, johon mikään itsepuolustus ei olisi auttanut. Kaveri käveli ravintolan jälkeen pienessä hutikassa kadulla ja sai päähänsä takaapäin kirjaimellisesti yllättävän lyönnin täysin puskista. Seurauksena kaatuminen, kallonmurtuma ja aivovamma (toipui). Tuohon ei sitten mikään laji oikein auta - ellei sitten juuri kamppailu-urheilulaji, jossa on koppeja päähän otettu ennenkin ja ehkä, ehkä joku kehoautomaatio pistää hippasen hanttiin. Todennäköisesti ei.
Jaa.
Sanotaan että itse en ole treenannut reality based lajeja, paitsi ikäänkun kaveriporukoissa jossa vaihdeltu näkemyksiä.
Oma kokemus tulee kontakti(kilpa) lajeista.
Ei ole minullakaan ongelmia ollut itsepuolustustilanteissa, viimeisestä tosin aikaa.
Se on helppoa kun kovempia lyöntejä ja sparreja tullut treeneissä kuin kadulla.
Silti, hyvä olla reagointimalleja takataskussa.
Tuntuisi muuten että sinulla hiukan alentava tyyli kirjoittaa näistä. Senshidokaajat ym.
tohtorismies
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3905
Lauteille: Kesäkuu 2008

Muay Thai ja itsepuolustus

#204

Viesti tohtorismies »

Jussi Häkkinen kirjoitti: touko 6, 2021, 21.22
Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 20.04 Hyvin eriasia kun äkkiä alkava katutappelu.
No tuata.

Olen jokusen kerran nahistellut kadulla, yleensä omaisuutta tahi toista henkilöä suojaten. Voisi melkein sanoa, että yhtä kertaa lukuun ottamatta yksikään keissi ei ole alkanut niin yllättäen että olisi voinut sanoa sen olevan äkkiä. Ja se yksikin sitten otti sohaisunsa jälkeen ihan koukun leukaansa.

En kiellä, etteikö senshidossa ja muissa tpip-lajeissa ole järkeä, mutta ne ovat silti juuri tuota "riittävää uimataitoa". Abt. joka treenissä jossain muodossa sparraava kamppailu-urheilija on keskimäärin tpip-porukkaa (ja karatekoja & muita historialajeilijoita) hemmetisti paremmassa fyysisessä kondiksessa ja myös paremmin ehdollistunut muksimaan kun tilanne tulee.

Tässä muuten tullaan (tietämättä tapausten tarkkoja pohjia ja niihin menemättä sekä moralisoimatta). Sosiaaliseen ja asosiaalisen väkivallan eroihin.
Sosiaalisessa väkivallassa joka on siis tyypillisesti omanlaisensa "matsi" ja yleensä siihen liittyy jonkinlainen tilanteen pohjustus. "Monkey dance", eli agressorin ja puolustautujan välinen mittailu tilanne. Yleensä näissä on maine ja kunnia pohjimmaisena motivaattorina.

Asosiaalisessa väkivallassa liikutaan sitten tummemmilla vesillä eli niissä ihminen on maalitettu jo valmiiksi joko ryöstön, seksuaalisen väkivallan tms kohteeksi ja ne tilanteet alkaa äkkiä. Eikä niihin ole muuta lääkettä kuin havainnointi, välttely ja tietoisuus. Tälläisiin tilanteisiin treenaaminen on vaikeaa sekä edellyttää ensiasetukseksi sen että mennään siitä nollasta sataan heti.

Itse olen ollut tähän asti kahdessa tilanteessa mitkä ovat alkaneet aivan puskista. Kerran satuin aivan sattumalta paikalle erittäin epätodennäköiseen paikkaan ja aivan selvinpäin kun eräs gentlemanni hakkasi vaimoaan. Kävelin väliin ja kaveri löi olkani yli vaimoaan vielä kerran niin pistin kaverin sormilukolla polvilleen ja annoin aikaa rouvan poistua tilanteesta.

Anthony Smith tarattelee tässä omasta tilanteestaan. Hänellähän on jonkin verran kokemusta kamppailu-urheilusta.



45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Muay Thai ja itsepuolustus

#205

Viesti Hemmukka »

Andy kirjoitti: touko 6, 2021, 22.00
Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 17.36 Onhan se ihan eriasia kun tilanne tulee yllättäen, ei sitä voi verrata thaiboxing otteluun jossa lämmitellään ja valmistaudutaan.
Justhan taannoin 100kg vapaaottelija jäätyi kun kotiinsa tuli murtovaras, ei saanut oikeen mitään tehtyä.
Mielestäni kyse myös luonteesta ja siitä, onko katukokemusta. Urheilu ei ole väkivaltaa.
Jos takana 100 katutappelua niin luultavasti tälläinen kaveri ei jäädy.
Mutta jos on 100 matsia kehässä eikä ikinä ole ollut väkivaltatilanteessa niin mahdollista että iskee shokki.
Tälläisissä tapauksissa ei enää paljoa vaadi kun taidot jo on, että treenataan jotain vaikkapa senshidon kaltaista.
Aivot opetetaan toistoilla, 2kk pitäisi riittää useimmille. Tästä on tutkimusta.
Mikä tämä 100 kg vapaaottelijan tapaus on?

Se on sitten eri asia, jos on 100 katutappelua, mutta toivottavasti näitä 100 katutappelun miehiä ei ole kovin paljon senhidon tai muidenkaan itsepuolustuslajien parissa.

Ainakaan se ei ole kokemuksen kannalta sama asia, että on treenannut muutaman vuoden jotain itsepuolustuslajia tai että on käynyt 100 katutappelua.
Anthony smith, ottelee ufc:ssä -93kg.
Google.
Hän olisi saattanut hyötyä jostain reality jutusta, matseissahan todella kova. Mutta jäätyi.
Muistaakseni kertoi ettei ole ikinä ollut tilanteissa, elikkä ihan puhdas urheilija.

Aiemmin näitä 100 katutappelun miehiä oli vaparissa aika paljon, ja sitä ennen kick/thaikku.
Ne nauroi ip-lajeille"muniinpotkijoille".
Tietynlaisia kusipäitä, ajat oli eri.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19103
Lauteille: Helmikuu 2005

Muay Thai ja itsepuolustus

#206

Viesti Jussi Häkkinen »

Keissini ovat olleet pääosin asosiaalisia, erimielisyyttä omaisuuteni (tai seuralaiseni omaisuuden) omistusoikeudesta. Periaatteessa alkoivat puskista, mutta niissäkään kyllä hyvin harvoin käydään noin vain puskista päälle. Uhkailu kuuluu aikas usein asiaan, etenkin jos on kättä pidempää mukana. Omassa päässä on noihin kaksi yksinkertaista toimintamallia, riippuen myös omasta ja seuralaisen juoksukyvystä tilanteessa (usein mm. jalkinevalinnasta ja alueesta kiinni). Mitään erityistä havainnointia ei näihin tarvitse, kälvit huomaa kyllä.

Sosiaalisissa keisseissä sitten on ollut kaikenlaisia kukkoiluja. Mutta ei oikeastaan sen enempää kuin noissa ryöstöyrityksissäkään. Havainnut kyllä, että esim. seuralaisestani - tai siitä, että leidi on seurassani - ärsyyntyneille tuntuu hymyilevä ja leppoisa viittaus kikkelin kokoon olevan jossain määrin tilanteen jännitteen välittömästi laukaiseva asia. :lol:
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
tohtorismies
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3905
Lauteille: Kesäkuu 2008

Muay Thai ja itsepuolustus

#207

Viesti tohtorismies »

Tuossa Anthony Smithin tapauksessa ei muuten omalta osalta ollut muuta sanottavaa kuin se että se osaa olla erilaista. Päihteet ja mielenterveys ongelmat tekee ihmisestä pahimmassa tapauksessa vaikean kun se kipukynnys puuttuu. Ne ei vaan reagoi samalla tavalla kuin ihmiset muuten. Silloin ne kylmästä koneesta lähtevät takakädet ja lukot eivät ole välttämättä niitä optimaalisimpia työkaluja.

Olen minä itsekkin kokenut kun täydelliseltä hollilta täydellä voimalla tehty potku munille ei aiheuta mitään muuta kuin taaksepäin horjahduksen. Potkun vastaan ottaja oli mt ongelmainen väkivaltainen alkoholisti. Tämä tapahtui 20vuotta sitten kun olin nuori ja viinaan menevä perinteinen nuori mies ja kaikenlaisista tilanteista itsensä löysi XD
45 neliön kämmpä oli täynnään lihaksikkaita ja äärimmäisen päihtyneitä voimmamiehiä
"My karate is as simple as walking up to somebody and hitting them, something I saw some 29 years ago." Dennis Jones
"Perkele, mä oon hyppiny narua pikkupojasta asti!" Meskus
"Gorgoroth on edelleen kuraa" TimoS
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Muay Thai ja itsepuolustus

#208

Viesti Andy »

hemmukka kirjoitti:Anthony smith, ottelee ufc:ssä -93kg.
Google.
Hän olisi saattanut hyötyä jostain reality jutusta, matseissahan todella kova. Mutta jäätyi.
Muistaakseni kertoi ettei ole ikinä ollut tilanteissa, elikkä ihan puhdas urheilija.
Olisiko sinulla jotain lähdettä tälle väitteelle jäätymisestä? Täällä mies kertoo itse tapauksesta: https://www.espn.com/mma/story/_/id/290 ... l-trespass
Smith said his wife woke him and told him there was a man in the house. Smith said he could hear a "man's voice screaming at the top of his lungs." Smith left the bedroom, turned a corner and saw Haberman in a computer room.

Smith said Haberman walked toward him and it seemed as if he was trying to scare him. Smith was concerned the man had a weapon. Smith said he tried to take him down and the two began fighting.
Nähdäkseni hän tuossa väittää itse nimenomaan hyökänneensä tunkeutujan kimppuun vapaaottelutekniikalla, vaikka pelkäsi tämän olevan aseistettu eikä mainitse minkäänlaista jäätymistä. Onko sinulla jotain tietoja siitä, että Smith valehtelee? Jos on niin kerrotko näistä tarkemmin ja mielellään lähteiden kera?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19103
Lauteille: Helmikuu 2005

Muay Thai ja itsepuolustus

#209

Viesti Jussi Häkkinen »

Hemmukka kirjoitti: touko 6, 2021, 22.06 Tuntuisi muuten että sinulla hiukan alentava tyyli kirjoittaa näistä. Senshidokaajat ym.
Sori, olen nähnyt ja myös kokenut ihan itse lajipippelin heiluttelun mahdin ja sen omalle lajilleen sokaisevan vaikutuksen.

Minä naureskelen tasapuolisesti melko tavalla kaikille lajeille, mutta myös arvostan aika tasapuolisesti lajeja sellaisina kuin ne ovat. Vaikka se eroaisikin siitä, miten laji itsensä myy.

Moderneissa ja perinteisissä lajeissa on tuossa suhteessa todella paljon yhteistä. Olen nähnyt, kuullut ja lukenut ne tarinat. Folkloren tarinat eivät sinällään muutu, vaikka aika ja esitystapa muuttuvatkin.

Ai joo, minä olen budokaaja karatedokaajan ja kaiken muunlaisen dokailun ohessa. Tuoreimmillaan bodausdokaaja vaikka muu hauskuus ei olekaan täysin elämästä kaikonnut.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Hemmukka
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 410
Lauteille: Heinäkuu 2019
Sivulajit: Nyrkkeily, rbsd, muay thai
Takalajit: Taekwondo, shootfighting

Muay Thai ja itsepuolustus

#210

Viesti Hemmukka »

Andy kirjoitti: touko 6, 2021, 23.27
hemmukka kirjoitti:Anthony smith, ottelee ufc:ssä -93kg.
Google.
Hän olisi saattanut hyötyä jostain reality jutusta, matseissahan todella kova. Mutta jäätyi.
Muistaakseni kertoi ettei ole ikinä ollut tilanteissa, elikkä ihan puhdas urheilija.
Olisiko sinulla jotain lähdettä tälle väitteelle jäätymisestä? Täällä mies kertoo itse tapauksesta: https://www.espn.com/mma/story/_/id/290 ... l-trespass
Smith said his wife woke him and told him there was a man in the house. Smith said he could hear a "man's voice screaming at the top of his lungs." Smith left the bedroom, turned a corner and saw Haberman in a computer room.

Smith said Haberman walked toward him and it seemed as if he was trying to scare him. Smith was concerned the man had a weapon. Smith said he tried to take him down and the two began fighting.
Nähdäkseni hän tuossa väittää itse nimenomaan hyökänneensä tunkeutujan kimppuun vapaaottelutekniikalla, vaikka pelkäsi tämän olevan aseistettu eikä mainitse minkäänlaista jäätymistä. Onko sinulla jotain tietoja siitä, että Smith valehtelee? Jos on niin kerrotko näistä tarkemmin ja mielellään lähteiden kera?
Kirjoitin että muistaakseni, vai mitä veikkaat, valehteliko Smith?
You always just think you're such a badass," Smith said. "I just don't feel like one. I feel ... insufficient a little bit. I didn't know it was possible to be that terrified."
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 32 kurkkijaa