Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Komba

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 4951
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Komba

#466

Viesti Mänzy »

Olen eri linjoilla, kyllä. Mikäli Kombaa koetetaan saada markkinoitua esim. vapaaottelussa hyödyllisenä taitona (kuten on tässä ketjussa on käynyt ilmi), on täysin asiallista arvioida Komban kompetenssia kamppailulajien näkökulmasta ja etenkin nimenomaan vapaaottelusta tietävien ja sitä osaavien näkökulmalla on merkitystä. Ei siis jokaisella perinnelajinörtillä, joka on sattunut katsomaan telkkarista tms. muutaman matsin (kuten minä), vaan niiden laija opettavien ja/tai treenaavien. Mutta ne perinnelajinörtitkin osaavat sanoa riittävästi kamppailusta yleensä ja heidän mielipiteensä on muutakin kuin "omien lajitoiveiden projisointia". Noin yleisesti.

En näe hedelmällisenä sotkea tätä ketjua yksittäisten kirjoittajien motiivien tai prioriteettien ruotimiseen, liian metaa aivoilleni/suolistolleni.

Tl;dr: eiku luet nyt vaan koko jutun. :hampit:
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#467

Viesti Lasse Candé »

Kyllä minäkin sen ymmärrän jos joku käsittelee kriittisesti pohdintoja Komban annista vapaaottelulle. Näen silti että kaikki kritiikki ei ole tässä ketjussa kovin selkeästi juuri tuohon mainitsemaasi asianhaaraan kohdistettua ja on helppo pysyä kannassani projisoimisesta.
Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2954
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Yhteystiedot:

Komba

#468

Viesti Antti »

Liittyen tähän ketjussa esillä olleeseen sivujuonteeseen siitä, onko komba kamppailua tai kamppailulaji lainaan itseäni kädenvääntöketjusta:
Antti kirjoitti: heinä 17, 2019, 12.30Osaltaan kyse on selvästi myös siitä, että luokitteleminen koetaan arvottavaksi. Tavallisestihan esimerkiksi "taide" ymmärretään juurikin hyväksi taiteeksi. "Kamppailulajeja harrastava" henkilö luonnollisesti ei halua assosioitua sormikoukunpelaajiin, ja "graafisten romaanien" harrastajaa harmittaa, että Spiegelmanin Maus löytyy kaupassa Aku Ankan vierestä.
Mikäs siinä, jos kamppailu(llisuude)n haluaa pitää jonkinlaisena arvottavana kriteerinä, mutta ottaen huomioon ihan senkin, millainen kamppailuun liittyvän toiminnan kirjo ihmiskunnan keskuudesta löytyy, on mielestäni jotenkin hedelmällisempää ymmärtää "kamppailu" mahdollisimman laajasti mutta kuitenkin niin, että se erottaa homman esim. laulamisesta, kortinpeluusta tai tankotanssista. Tätä kautta voi sitten puhua arvottomiksi kokemistaan lajeista ja opeista esimerkiksi sitä kautta, että ne eivät sovellu poliisin voimankäyttökoulutukseen, itsepuolustukseen korkokenkien ja kauppakassien kanssa tai ovat väärennettyjä versioita suurmestarin alkuperäisestä opista. Murina siitä, että jokin on pelkkää tanssia tai satujumppaa ei vie keskustelua mihinkään suuntaan. Mielestäni ei ole esimerkiksi hedelmällistä miettiä, kuinka kamppailullista komba on sen pohjalta, miten taitava ja kokenut Jusukin on, tai sen pohjalta, miten se soveltuu vapaaotteluun. Sitä voi olla hedelmällistä miettiä, onko komballa mitään erityistä annettavaa juuri vapaaotteluun, kuten Lasse sanoi.

Minulta meni vähän ohi, mikä merkitys on sillä, että synonyymit.fi laittaa sanan "kilpailu" ensimmäiseksi sanan "kamppailu" synonyymiksi. Tietysti kamppailuun sisältyy oleellisesti se, että sen osapuolilla on toisilleen vastakkaiset tavoitteet, mutta kamppailuun assosioituvat harrasteet sisältävät tyypillisesti paljon sellaista, mikä ei ole itsessään kilpailua eli sitä, että koetetaan kuka on paras jossakin toiminnassa tai yritetään voittaa (esim. liikesarjaharjoittelu, tyynyjen lyöminen ja potkiminen, sparraaminen). Komban osalta on mielestäni tullut ennen Jusukinin alla lainattua viesti jo aiemmin ilmi, että...
Jusukin kirjoitti: syys 17, 2021, 13.23 Kombassa pelataan käytännössä tilan hallinnasta, niin aina "voittaa" kun pakottaa toisen liikkumaan alta pois pääsemällä hyökkäyksellä toisen lokaation keskiöön. Kun menettää oman tilan eli puolustukseen jää aukkoja ja toinen pääsi läpi nyt vaikka kaulalle niin uuden puolustuslinjan turvin vapauttaa itsensä ja liikkuu pois alta.
...joka nyt on mielestäni ihan selvästi "kamppailullista" riippumatta siitä, kuinka huonosti tai hyvin sitä tehdään ja kuinka korkealle tasolle oppi on onnistuttu viemään. Mahtuu määritelmänkin alle. ;)
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi), Zotero-profiili (julkaisuja)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Komba

#469

Viesti MikaM »

Ja kuitenkin muistin mukaan Jusukin korostaa no-force toimintaa. Ja tuossa määritelmässä mainitaan erityisesti voimakeinot ja väkivalta. Eli tämä on se osa, mitä en tajua.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#470

Viesti Lasse Candé »

Olisiko esimerkkiä jostakin tekstistä missä on jokin kohta tuosta no forcesta mitä et ymmärrä?
Ars Dimicatio
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 400
Lauteille: Lokakuu 2020
Etulaji: HEMA
Sivulajit: Hyoho Niten Ichi Ryu, Voimankäyttö, Gekiken
Takalajit: Aikido, Hokutoryu Ju-Jutsu, Nyrkkeily

Komba

#471

Viesti Ars Dimicatio »

Ehkä jos mieltää kamppailun niin, että se on sitä kun tehdään kovaa, nopeasti, voimalla ja yritetään satuttaa, niin sitähän Komba ei käsittääkseni ole.

Samoin jos mieltää kilpailun sellaiseksi, jossa on voittaja ja häviäjä ja häviäjä on se, jota on vedetty pataan, niin sitäkään Komba ei käsittääkseni ole.
Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2954
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Yhteystiedot:

Komba

#472

Viesti Antti »

MikaM kirjoitti: syys 20, 2021, 12.59 Ja kuitenkin muistin mukaan Jusukin korostaa no-force toimintaa. Ja tuossa määritelmässä mainitaan erityisesti voimakeinot ja väkivalta. Eli tämä on se osa, mitä en tajua.
Kombassa kuitenkin ollaan sentään ihan fyysisessä kontaktissa vastustajaan, joten vastustajan hyökkäysten välttämiseen ja hallintaan tähtäävä vuorovaikutus tapahtuu voiman kautta. Se on tietysti sääli, että suomen kielessä ei ole neutraalia nimitystä tälle, minkä vuoksi siihen pitää sitten viitata voimakeinojen ja väkivallan kautta. Ei sillä ole merkitystä, korostetaanko opin kielellisessä muodossa vaikka "periksiantamista" tai "pehmeyttä" tai jotain "ei käytetä lihasvoimaa" -juttuja. (Puhumatta nyt edes siitä, että kamppailuun liittyy kiinteästi ja erottamattomasti muutakin interaktiota kuin tämä "varsinainen" kamppailu, millä en siis tarkoita mitään qi-palloja yms.)
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi), Zotero-profiili (julkaisuja)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)
Kuvake
Joeli T.
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 169
Lauteille: Tammikuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Komba

#473

Viesti Joeli T. »

Niinpä.

Pehmeästi vetäminen on oppimisen työkalu joka fasilitoi rentoa koko kehon käyttöä. Se voi tarkoittaa sitä että henkilö joka vetää lajissaan harjoitellessaan pysähtymättä-rullaten ja pehmeästi käyttämättä erityisesti voimaa, voi silti kamppailla käyttäen voimaa, mutta silloin sen ihmisen voimantuotto on luonteeltaan erilaista - hän on saanut kuitenkin paljon toistoja rennosta soljuvasta kokokehon liikkeestä. Sitten kun pitääkin vääntää voimalla, niin olisi varmaan aivan hirveää jos treenin artefaktina se voima sitten tulisikin rennosti ja koko kehosta. Tärkeäintä on että henkilö treenaa voimaa, nopeutta ja kamppailullista liikettä jossain muodossa. Näitä ei tarvitse tehdä samassa harjoitteessa.

En ny ole lukenut tätä ketjua ihan kokonaan. (Ja lyhyesti; Hei. Olen tässä 15 vuotta aika aktiivisesti miekka-paininut. Noita haastematseja ulkomaillakin joku toista tuhatta ottanut.) Tuossa edellispäivänä vähän matsaiin Jusukinin kanssa. Jollain viidellä erilaisella treeniaseella. Kolmenlaista erilaista suojavarusteiden tasoa. Analyysinä - Se täytyy sanoa että ihmisellä täytyy olla voimaa jotta jaksaa miekkailla putkeen nelisen tuntia. Ja jonkin verran ihmisellä pitää olla fyysistä älliä jos kykenee toimimaan erilaisilla aseilla ja uhan asteilla ilman että tekeminen hajoaa. Ja jonkun verran ihmisellä pitää olla tekniikkaa että voi pelata paikkoja ja jaella iskuja. Että näitä kaikkea kyllä löytyi. :jepa: Ja hei, varmaan tuuriakin ettei poistu paikalta täynnä erilaisia ruumiinvammoja, kun kuitenkin teräksisistä aseista kyse. Kuulemma hyvin harjoitelleilla käy aina se paras tuuri.

Mun mielestä komban kulttuuria olisi hyvä idea ruokkia erilaisilla vaikutteilla. Sain mielestäni yhdessä iltapäivässä siirrettyä hyvän määrän dataa suuntaan ja toiseen. Varmaan muidenkin pitäisi kokeilla, varsinkin heidän jotka harjoittelevat jotakin aseellsta mailapeliä kamppailualajia.
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 5292
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Komba

#474

Viesti MikaM »

Lasse Candé kirjoitti: syys 20, 2021, 13.21 Olisiko esimerkkiä jostakin tekstistä missä on jokin kohta tuosta no forcesta mitä et ymmärrä?
Miten on yht'aikaa no force ja voimankäyttö on se mitä en tajua. Miten sinä otat toisen ihmisen keskipisteen hallitseman tilan haltuun ilman voiman käyttämistä? Tämä muistuttaisi yhtä todella ihmeellistä karateharjoitusta, jonka näin Isolahden koululla Vaasassa 1985. Käveltiin salin reunoilta kohdakkain ja toisen oli "pakko" väistää, jolloin toinen "voitti"/onnistui/ oli vahvempi.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#475

Viesti Lasse Candé »

En muista sitä kohtaa, missä Jusukin sanoi että voimaa käytetään olemalla käyttämättä sitä.

Alkaa jo muistikin rapistua, mutta muistaakseni se ettei voimaa käytetä liittyy pariharjoitusmenetelmään, siten että sitä kautta saa tietynluonteisen pelin aikaiseksi. Esim siis sen sijaan että se esitettäisiin validina tekniikkana siirrellä ihmisiä.

Jotenkin olen muistelevinani että nämä ideat on myös avattu ketjussa (eikä siis vain niissä kahdessa Kombasessiossa missä olen ollut mukana).
Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 2954
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Yhteystiedot:

Komba

#476

Viesti Antti »

Kuten sanoin, ehkei tuota kannata yrittää ymmärtää ihan yksiniitisen kirjaimellisesti. Samoin kuin jos ohjaaja kehottaa rentoutumaan treeneissä, niin eihän silloinkaan lysähdetä velttona maahan toimettomuuden tilaan odottamaan, että autonominen hermosto hoitaa homman.
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi), Zotero-profiili (julkaisuja)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Komba

#477

Viesti Lasse Candé »

Kyllä ohjeet ovat Kombaopetuksessa ihan ymmärrettäviä. Jusukin kävikin esittelemässä lajiaan Potkumiitissä ja lopulta melko iso ryhmä toimi ohjeiden mukaisesti. Muistelisin että sen jälkeen kommentit olivat että konsepti aukesi. Ei ole kovin yllättävää että lajin konseptit aukeavat opetuksessa.
Kuvake
Jusukin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 135
Viestit: 149
Lauteille: Syyskuu 2017
Etulaji: Komba
Sivulajit: Free style martial arts

Komba

#478

Viesti Jusukin »

Joo pääsin tosiaan Joeli Takalan Hema oppiin, iso kiitos vielä sessioista, oli hyvin inspiroivaa ja haluan todellakin lähteä kisaamaan lajissa sopivalla hetkellä!

Täs oli siitä videoo sain editoitua viimein, aika pitkä tuli mut eka vartti on oleelliset



Hemassa kiehto kun oli kontaktia messissä niin oman liiketyylin kautta pystyi sitä tekemään ja kun saan lajin haltuun vielä paremmin niin mielelläni olen haastamassa vanhoja taitajia 👍🏻

SCAssa ollut myös loisto mittelöitä! Nyt on käynyt silleet et Helsinki Medieval Combatin sali hostaa nykyään SCA treenit torstaisin, jossa Huccalaiset ja muut pääsee treenaamaan erinomaisissa puitteissa. HMChen ja Hukkaan voi ottaa yhteyttä jos haluatte mukaan mähinöihin, saman katon alla pääsee nyt ekaa kertaa vetää SCAta ja Buhurttia +muuta treeniä mitä seurat tarjoaa, lämpimät suositukset!

Ite oon päässyt nyt kolmissa treeneissä testaa kolmia eri panssari-settejä omasta vaatekaapista ja ylpeänä voin todeta että ne ovat kestäneet täyskontakti mätöt kun kunnon kypärät ja muita lisävarusteita ollut lainassa, pitkästä rottinkimiekasta tulee jo semmoset voimat et leikki kaukana.

SCAssa Kombasta ei ole ollut mitenkään superisti hyötyä, iskut on nopeita ja tulee kaukaa, niin rivitaistelussa miekat ei hirveästi koske ja kilvillä todella merkittävä rooli. Buhurtissa pääsi enemmän uimaan liiveihin, mutta sielläkään siitä ei ollut juuri hyötyä että osuu toiseen, koska voima ratkaisee ja tavote on kaataa.
Kaksista HMCn SCA reeneistä videot editissä, niin tällä viikolla varmaan saa ulos.


Thai rintamalla edistyy, Kaapelitehtaan perjantaisparreissa pääsin konkarin (olikoha Lauri) clinch oppiin ja palaset alko loksahella paikoilleen et miks tehään miten tehään.
Sama mitä Hynynen sano et käsi ristiin ei toimi, mut se oli mulle niin kiltti niin en tajunnu miks, mut jalathan siitä lähtee suorilta alta. Sitä voi käyttää horjutukseen ja harhautukseen sekunniks mutta turha jäädä asumaan siihen ja muutenkin sain tusinan verran hyviä neuvoja.



Pystyottelu myös etenee, mutta olen siinä edelleen ihan ummikko, silmät räpsyy ja ei haluais turpaan. Vähän on päässyt kovempaan sateeseen ja voimathan siinä loppuu, niin nyt pitäis oma torakkatyyli saada integroitua silleen et samaan aikaan osais antaa ja ottaa eli iskujenvaihtomarkkinoille tekee rehellistä kauppaa ilman karkuunjuoksua.
Lupaavinta musta on että ponnistan omasta liiketyylistä ja kun saan palaset loksahtaa niin sit on mistä ammentaa. Kuulemma kantsii olla päästä sen verran sairas et nauttii siitä kun sua lyödään, niin se shifti on vielä edessä.. Mut rakkaudesta lajiin kai voi saada ihmeitä aikaan..


Tässön mulla taustalla siis et rupesin pyörittää nuorena keppejä yms. 2000-luvun alkupuolella ja sit päädyin tekee sitä tulella ja esiintyy kun ei niillä nyt oikeen muutakaan voinut tehdä. Sitä sanotaan Flow-artiks ja free style martial arts on laajempi enemmän kamppailuun liittyvä yleinen käsite, että kun jengi keksii ja soveltaa se on vapaata tyyliä. Olen siis pitkän linjan FSMArtisti ja koska halusin pystyy soveltaa noita skillejä myös ihmisten kanssa jouduin keksimään et millä edellytyksillä se onnistuu ja siitä synty Komba. Aikasemmin se oli battleflow ja ennen sitä mitä lie, mut nyt hommat pelaa silleen että on riittävä systeemisyys et saa liikkuu ihmiset jokseenkin hyvin keskenään ja tekemään jotain taistelullisesti mielekästä. Vuorovaikutuksen dynamiikka kuitenkin olennaisesti liittyy napit vastakkain tilanteeseen vaikka itse kamppailullisuudesta aluksi koitetaan luopua jotta flow treeni pysyisi kasassa.

Rupesin kehittää siis alustaa jota free stylerit voi käyttää turvalliseen treenamiseen ja ilmasun kehittämiseen, mut harvassa on jengi.. Yleensä keskitytään soljuvaan perustreeniin käsin ja asein.
Teoriassa pienellä delegoinnilla joukkotaistelusta vois saada ympäristön jossa vaikka joku vuorollaan laittais muita lihoiksi, mutta on yllättävän vaikeaa saada homma pysymään koossa, joten treenaamisen ja näytöstaistelun väliltä tulis löytää joku kultanen keskitie joka samalla on kamppailua mut samalla sekä vaarantonta et hauskaa ja tarkotuksenmukaista yms.
Yks tavote on optimaalinen free style taisteluympäristö jossa voisi tehdä melkeen mitä vain, kävis punttisalista ja mistä vois vaikka kävellä ulos ja sisään kuten haluaa.. Mut väkivaltaa muistuttava toiminta on vaikea laji varsinkin ilman kaikkien teknistä asiantuntijuutta, niin pitää yksinkertaistaa ja skenen kypsyä vähitellen et onnaa ja ei tulis niitä ylilyöntejä, keho on hauras ja mieliki loukkaantuu.


Niin tää mun keissi on nyt että kun keksin miten flow drillin saa toimii tajusin et sen optimointi on sen muuttujien ymmärrystä joka käytännön tasolla on jonkun kamppailun osa-alueen opettelua. Koska en osannut kamppailla mitenkään varsinaisesti keskityin drillin suunnittelussa ja ohjeistuksessa yksinkertaistuksiin ja yleisiin ominaisuuksiin kuten liikesuuntiin ja niiden rajauksiin, etäisyyden ja ajotuksen merkityksiin siihen nähden että minkälaista vuorovaikutusta ne tuottaa ja lopulta tajusin että jos liukesuunta on kohti toista, mutta luopuu voimasta ja tekee riittävän hitaasti syntyy impro jossa voi "meditoida asentoja" ja koittaa ymmärtää niiden merkityksiä. Kamppailu on tietysti siitä hauskaa, että mitä enemmän siitä tietää sitä enemmän niitä merkityksiä tilanteille on ja kokeneen tekijän silmistä voikin nähdä katalogien vilkkaavan kaikesta mitä voisi tehdä vähän jokaiseen väliin ja kivahan niistä on oppia.


Tää prosessihan on jatkunut jo toistakytä vuotta ja mullon ollut mahdollisuus kokeilla tätä tosi monenlaisten ihmisten kanssa ja olenkin erikoistunut herkkyyteen ja toisen kehon lukemiseen ja ennakointiin. Jos liikkuu riittävän rauhassa eikä ole liian päällekäyvä kaikkien kanssa saa hyvää peliä aikaiseksi ja voi aina kehittää omaa ilmasuaan, mut itelle ainakin hauskinta on kun tekee ihmisten kanssa ketkä tietää mitä ne on tekemässä ja joutuu ennakoimaan raskaasti ja välttää metkut.
Turpaanvetoasteelle siis en ole vielä päässyt, joten mun osalta kyse ei ole täydestä kamppailuvalmiudesta, mutta kun puhutaan otteista ja hivuttamisesta niin saa tulla testaamaan. Tai voin itse tulla paikalle, mitä enemmän Daneja sen aidompi testi, päästään näkee miten kädet liikkuu, löytyykö ottajia? :-8
Kuvake
Joeli T.
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 169
Lauteille: Tammikuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Komba

#479

Viesti Joeli T. »

Jusukin kirjoitti: syys 28, 2021, 00.19 Joo pääsin tosiaan Joeli Takalan Hema oppiin, iso kiitos vielä sessioista, oli hyvin inspiroivaa ja haluan todellakin lähteä kisaamaan lajissa sopivalla hetkellä!
Kiitos paneutumisesta! Tosiaan, harvemmin ihmiset haluavat noin auliisti laittaa itseään likoon niin täytyihän sitä käydä lappaamassa vettä rattaisiin. :) Tattista myös siitä että pääsin kokeilemaan noita kahden käden komba-miekkoja, kumpikin sortti oli oivan oloisia välineitä flow-harjoituksiin ja matalan kynnyksen miekkailuun. Mielenkiintoista katsella myös tuota muay thai-pätkää! Varsin hauskan näköistä nuo esimerkit pystypainista.

Oma analyysini on, että olet oppinut komban parissa hyvää etäisyyden ja rytmin tajua. Siellä oli myös ihan oikeaa tekniikkaa selvästi iskostunut kehoon, niin että voimaa ja nopeutta löytyi. Näiden kohdalla ei sinäänsä ole niin väliä, puhutaanko tietyistä liikekuvioista 'tekniikkoina' vai ei - jos niitä oppii harjoitteiden kautta, ja niitä voi välittää eteenpäin harjoitteiden kautta niin että treenikaveritkin kopioivat tekotavan - liikekuvio täyttänee tekniikan määritelmän. Ja tuossa voimankäytössä täytyy olla jotain kunnossa jos jaksaa miekkailla kevyelläkään intensiteetillä tuolleen muutaman tunnin putkeen, minkä dokumenttina tuo massiivisen pitkä highlights-video toimii mielestäni ihan hyvin.

Myönnän ehkä ihan pienen määrän skenetrollausta erilaisia miekkailulajeja kohtaan improvisoidun haastattelun vastauksissani. Ja sitten on tietty se loppu 90%, mitä en myönnä.
Ars Dimicatio
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 400
Lauteille: Lokakuu 2020
Etulaji: HEMA
Sivulajit: Hyoho Niten Ichi Ryu, Voimankäyttö, Gekiken
Takalajit: Aikido, Hokutoryu Ju-Jutsu, Nyrkkeily

Komba

#480

Viesti Ars Dimicatio »

Joeli T. kirjoitti: syys 28, 2021, 01.58 Myönnän ehkä ihan pienen määrän skenetrollausta erilaisia miekkailulajeja kohtaan improvisoidun haastattelun vastauksissani. Ja sitten on tietty se loppu 90%, mitä en myönnä.
Jaa, minusta kuulosti noin sataprosenttiselta skenetrollaukselta. En toki vähempää odottanutkaan. :D

Mutta tosiaan iso käsi Jusukinille, joka käy kokeilemassa ja fiilistelemässä kaikenlaisia lajeja kamppailuhipin vaellusretken hengessä. Niin se nuudeli laajenee itse kullakin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 27 kurkkijaa