Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
58
41%
Olen mies ja osaan jonkin verran
46
33%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
10
7%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
13
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 140

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 42
Viestit: 2037
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Kokkaaminen

#631

Viesti katar »

Syötiin sunnuntaina blinejä lisukkeiden (mäti, punasipuli, smetana, sienisalaatti) kera. Ja snapsia tietty. Eilen syötiin pitkästä aikaa paahtopaistia valkosipuliperunoiden ja punaviinikastikken kanssa. Vähän oikaistiin ja käytettiin valmista soosia. Menee mainoksen puolelle, mutta Pirkka Parhaat punaviinikastike oli kyllä tosi hyvää, tetrapakkaus, jossa on 200ml, maksoi vain 1,65€. Ja oli hyvää! Iso suositus tuolle. :jepa: Löytyy myös pippuri-kermakastike, jota pitänee testata joku päivä.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#632

Viesti Mjölnir »



Nyhtörusakko, parempi perunamuusi, paistetut porkkanat ja sinappikermakastike
Sulatin rusakon lavat, kyljet ja yhden takajalan yön yli 10% suolavedessä, paistoin voissa lihat ja laitoin uunivuokaan, peittelin lihat pekoniviipaleilla, pilkoin joukkoon pari porkkanaa rouheiksi paloiksi sekä suikaloin yhden fenkolin. Päälle siroittelin hieman suolaa ja mustapippuria sekä vuoan pohjalle laitoin kiehuvan kuumaa itsekeiteltyä riistalientä noin litran.
Uuniin 125C noin seitsemäksi tunniksi, välillä muutaman tunnin jälkeen kääntelin lihat ympäri, ettei nesteen päällä olevat osat kuivu liikaa. Kun luut irtoavat vetämällä, lihat ovat valmiit. Irroitin lihat luista ja riivin lihat pannulle sekä ennen tarjoilua paistoin voissa. Liemen siivilöin kattilaan ja keitin kokoon, lopuksi lisäsin ruokalusikallisen vahvaa sinappia ja desilitran kermaa. Liemestä poimitut porkkanat paistoin rapeaksi öljyssä ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi tein ”paremman perunamuusin”, eli kilo perunoita, 50g voita ja 2 dl kuohukermaa sekä puoli teelusikallista suolaa.
Kyllä maistui.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3845
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#633

Viesti Puni »

Kuva
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 2463
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Kokkaaminen

#634

Viesti tapsaattori »

Sinunkin swastikat kiertävät myötäpäivään. Yleensä oikeakätisten tähtitortut ovat tuon suuntaisia koska koordinaatioltaan paremmalla kädellä taitetaan sakara ja huonommalla kädellä pidetään torttua paikallaan. Oikeakätinen siis kääntää viillon oikean puoleisen kärjen keskelle. Tuli vaan mieleen yks päivä tähtitorttuja tehdessä.

Kuva
nipsuli
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 965
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima

Kokkaaminen

#635

Viesti nipsuli »

Kuva

Löysin jo jokin aika sitten kaupasta MÖ:n uutta vegefetaa (ilmeisesti kaurapohjaista?) ja päätin vihdoinkin kokeilla sitä shaksukassa. Oli kyllä hyvää. Tähän tuli lisäksi punasipulia, valkosipulia, kikherneitä, tomaattimurskaa ja paljon mausteita.

Muoks: ja paprikaa, se meinasi unohtua :D
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#636

Viesti Mjölnir »



Kauriinlapaa ja palvihirveä joulupöytään
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#637

Viesti Mjölnir »



Rusakkotacoja
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

#638

Viesti Kari Aittomäki »

Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 33
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kokkaaminen

#639

Viesti Jorge »

Tarpeeksi pitkään keittäminen lienee paras tapa mureuttaa liha ts. "ylikypsät" liharuoat. Padassa, joka on liedellä tai uunissa; jälkimmäisessäkin riittävän kosteuden ylläpito on tarkeää.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#640

Viesti Mjölnir »

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 2, 2022, 06.07 Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Ei ole kauttaaltaan sitkeää, file on mureaa ja menee sellaisenaan puoliraakana, muut osat kannattaa hauduttaa pitkään miedolla lämmöllä. Viulusta tuli tosi hyvää kun uitin sitä päivän lihaliemessä 120C uunissa
Viimeksi muokannut Mjölnir, tammi 2, 2022, 08.10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#641

Viesti Mjölnir »

Vanhan kansan luottamisen tarkoitus oli saada metsäinen maku pois. Täysin järjetöntä viedä riistasta sen maku
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#642

Viesti Mjölnir »

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 2, 2022, 06.07 Rusaccotaco.. :D :jepa:

Mikä ois muu mukava tapa mureuttaa rusakko? Se kun on aika sitkas tapaus.
Kuulun ikäpolveen joka kasvoi riiputtamiseen mutta olen kuullut oluessa liottamisesta ja vesihauteista ja muistaki konstailuista.
Myös tuo jauhelihaksi jauhaminen on hyvä tapa saada tehokkaasti ”arkikäyttöön” lihaa, joka valmistuu nopeasti
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

#643

Viesti Kari Aittomäki »

Mjölnir kirjoitti: tammi 2, 2022, 08.09 Vanhan kansan luottamisen tarkoitus oli saada metsäinen maku pois. Täysin järjetöntä viedä riistasta sen maku.
Tämä kyllä pitää niin paikkansa.
Mua niin harmitti kossina kun vein rusakon mutsille ja se roikotti sitä ja keitti painekattilassa, ei mitään riistantuntua.
Ois ees paistanu. "Joka keitetyn paistaa se makian maistaa."
Vähä niinku ois kumikanaa syöny.

Mä yritin itte mettänuotiolla paahtamista ja hautomista rosvopaistimaisesti ja ties mitä suikalointia.

Ranskalaisilla oli joku mässy mutta resepti jäi poimimatta, se oli joku pataruoka ja varsin pirukkaan maukas.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 313
Viestit: 24803
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Kokkaaminen

#644

Viesti Mjölnir »

Luottaminen = liottaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kokkaaminen

#645

Viesti Kari Aittomäki »

Ei ollut vaikea päätelmä.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 77 kurkkijaa