Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

5.2. uinti 1h, kävelyä n. 1h ja hiihtoa 1h

6.2. sali 1h: jalat kevyesti

8.2. sali 45 min punnerrukset ja leuanvetovariaatiot renkailla, samoilla lämmöillä perään juoksulenkki 5 km

10.2. pilates 1h

Arkipäiville lisäksi pyöräilyä 20-40 min ja kävelyä reilun tunnin verran
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

11.2. spinning 45 min, max syke 193: ensin kiihdytykset ja perään mäkiosuudet

12.2. uinti 1h, kävelyä

13.2. lepo

14.2. sali 1h:

- alkuun lämmöt ja kumpparoinnit, selän hermotusta käsipainoilla, yhden käden alatalja n. 15 kg, kulmasoutu tangolla (tanko + 10 kg), renkailla soudut jalat boksilla yhdistettynä raskaisiin punnerruksiin

15.2. lepo

16.2. sali 1,5h

- yläkropan läpikäyntiä kässäreillä (n. 7 kg painot/ 20 kg tanko)
- penkki 35 kg
Hain lähtöpainoja normiliikkeille
- loppuun spinning 25 min

17.2. pilates 1h: kehonhuoltopainotteinen

Selän hermotus ja tuntuma on parantunut todella paljon! Niskan välilevynpullistuman oireiden poistumisen myötä selkään alkaa lopultakin löytyä hyvää tuntumaa ja lapojen aktivointi ja työskentely ovat symmetrisempiä.

Oikea puoli ei enää myöskään hae niin voimakkaasti tukea niskasta, joten treenien jälkifiilis on mukava, ei jumittava vaan sen tuntuinen, että treeni menee perille. Pientä eroa on ja tulee olemaan oikean ranteen hermopinteen vuoksi, mutta tällä fiiliksellä pääsee jo pitkälle!

Toinen ilon aihe ovat äärimmäisen hyvin aktivoituvat pakarat. Aktivaatiota on treenattu ja nyt tulokset alkavat näkyä. Kaisan pilateksesta on ollut tähän hurjasti apua! Tänäänkin kaikki lantionnostosta tehtävät liikkeet olivat helppoja, koska pakarat oikeasti toimivat ja aktivoituvat. Vielä kun saisi tuon selän täysin rauhoittumaan, niin olisin siinä pisteessä, jota olen tavoitellut viimeiset vuodet.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

4.11.2022

Kulunut vuosi on ollut henkisesti ja fyysisesti todella raskas. Talonrakennusprojekti saatiin kuitenkin valmiiksi ja talo sekä autokatos kahteen kertaan maalattua. Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon stressiä ja vastoinkäymisiä. Muutimme kolme kertaa. Hommasimme myös huhtikuussa erittäin aktiivisen käyttölinjaisen bordercollien pennun, joka on huolehtinut siitä, ettei vapaa-ajan käytön suhteen ole ollut ongelmia.

Itsellä alkoi olla ongelmia alaselän kanssa toukokuussa, kun selkä jumittui kolmannen tai neljännen kerran vinoon tällä kertaa pitkään jatkuneen flunssan päätteeksi. Selkä ei palautunut kunnolla, ja kevään sekä kesän ajan selkä jumitteli päivittäin. Fysioterapiasta tai mistään kuntoutuksesta ei ollut tilanteeseen apua. En pystynyt tekemään mitään normaaleja kehonhuollon liikkeitä ilman kipua ja jumituksen tunnetta alaselässä. Fysioterapeutin liike, jonka pystyin lopulta enää tekemään, oli siirtää lantiota kaksi senttiä konttausasennossa eteen ja taakse.

Lokakuussa selkä pamahti koiraleirillä uudemman kerran. Tällä kertaa oikeaan jalkaan särähti kipua pakarasta nilkkaan. Muutama viikko tämän jälkeen oireet pahenivat ja lopulta tilanne oli se, että jouduin olemaan järkyttävän hermokivun takia sairaslomalla 3,5 viikkoa. Kahden ensimmäisen viikon aikana pisin kävelymatka oli n. 50 metriä kotiovelta. Sen jälkeen oli pakko palata kivun takia kotiin.

Selästä löytyi magneettikuvauksissa kaksi välilevynpullistumaa, joista toinen painaa hermoa. Tämän viikon tutkimuksissa todettiin, että selässä on lievä hermovaurio. Esimerkiksi oikean nilkan kontrolli ei ole normaali, ja jalassa on edelleen ajoittain pientä kipua, jos rasitusta on tullut liikaa.

Tällä hetkellä olen tehnyt vain ja ainoastaan korkeintaan puolen tunnin treenejä. Kävelyä selkä kestää onneksi jo melko normaalisti eikä päivittäisiä kipuja ole. Tällä hetkellä treenirutiinit pitää kuitenkin rakentaa ihan alusta lähtien uudelleen. Motivaationi treenin suhteen sai viimeisimmän selkäepisodin myötä todella suuren kolauksen. Liikunta on kuitenkin minulle elämäntapa, joten pitää koittaa taas löytää sellaiset tavat liikkua, joita kroppa nyt kestää.

Yhden tavoitteen olen kuitenkin saavuttanut. Syyskuussa kävin kerran kickboxing-treeneissä, jotka menivät todella hyvin! Treenasin ruskeavöisen vetäjän ja Annun kanssa. Tekniikka palautui mukavasti neljänkin vuoden jälkeen. Lyöntien voima ja tekniikka tuntui aiempaa paremmalta, koska lavoissa ja yläselässä on paljon aiempaa enemmän voimaa ja kontrollia. Treeneistä jäi todella hyvä jälkifiilis! Harmi vaan, että selkä meni niin huonoon kuntoon, että kamppailulajien harrastaminen on nyt toden teolla vaakalaudalla. Koitan jälleen kerran kuntouttaa kroppaa siihen kuntoon, että pystyisin liikkumaan haluamallani tavalla.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

7.12.2023

Pitkästä aikaa kirjaus tähän treenipäivyriin. Viime kirjauksesta onkin vierähtänyt vuosi. Tämäkin kulunut vuosi on ollut raskas, tähän mennessä elämäni raskain. Jos joskus olen ajatellut, ettei elämässä enää pääse alaspäin vastoinkäymisten suhteen, olin tästä väärässä. Talonrakennusprojekti ja selän hajoaminen osui elämässäni kohtaan, jossa niin psyykkinen kuin henkinenkin rasitus oli liian kovaa. Uuvuin ja lopulta huomasin kärsiväni myös masennusoireista. Kuukausia jatkuneiden selkäkipujen ja -ongelmien ohella kärsin myös long covidiin viittaavista oireista, joihin lukeutui mm. infektioastma, jota jouduin useampaan kertaan hoitamaan astmalääkkeillä.

Olen aiemmin elämässäni tottunut tasapainottamaan elämääni liikunnalla ja saamaan siitä iloa ja onnistumisen elämyksiä. Nyt olen joutunut jälleen vuoden ajan totuttelemaan elämään, jossa liikuntaa ei juuri ole. Kun yhdistetään tämä aiempiin kropan ongelmiin ja kiputiloihin, henkinen painolasti oli minulle vain yksinkertaisesti liikaa. Koiria olen käyttänyt lenkillä kolmesti päivässä, mutta muuten liikunta on ollut olematonta. Syy tähän on yksinkertainen: en ole pystynyt. OIen koittanut käydä joitakin kertoja salilla ja tehdä kehonhuoltoa sekä muuta treeniä, mutta joka kerta lopputulos on ollut sama. En ole ollut psyykkisesti tai fyysisesti siinä tilassa, että olisin voinut treenata. Selän oireilu on jatkunut välilevynpullistumien jälkeen päivittäisenä oirehdintana jokapäiväisenä nyt reilun vuoden ajan. Olen kiertänyt kehää ahdistuksen ja kropan huonon olon kanssa. Kesällä tilanne alkoi onneksi vähän loman myötä helpottaa. Vietin paljon aikaa metsissä ja pystyin kantamaan jopa rinkkaa selässä lyhyehköjä retkiä. Muutama yökin nukuttiin teltassa koiran kanssa.

Tänään tapasin pitkästä aikaa yksityistapaamisen merkeissä pilatesohjaajani Kaisan. Sovimme Kaisan kanssa viiden viikon mittaisesta treenijaksosta, jossa tapaamisia on kerran viikossa. Oli todella kivaa nähdä Kaisaa pitkän tauon jälkeen! Ensimmäisen viikon ohjelmassaan Kaisa oli laatinut pelkästään aktivointeja ja perustreenejä, joiden tehtävänä on aktivoida ja jäntevöittää kroppaa sekä saada liikettä selälle ja muulle kropalle. Liikkeitä tehdessä oli todella sellainen olo, että kroppa on ollut treenaamatta vuoden ajan. Kropan hahmotus ja hermotus tuntui olevan alussa aivan hukassa. Treenin ja ohjauksen myötä vanhat opit ja metodit alkoivat kuitenkin palailla mieleen ja sain paljon hyviä toistoja. Näitä liikkeitä teen nyt päivittäin viikon ajan. Treenit eivät ole fyysisesti kuormittavia, joten niiden tekeminen onnistuu kyllä tässä tilassa. Uskoisin myös, että kun saan taas otetta treenaamisesta ja toivottavasti myös selän tilannetta paremmaksi, saan parannettua myös mielialaani. Totaalisen romahduksen jälkeen oma identiteetti pitää rakentaa pala palalta uudelleen. On ihanaa saada palautettua samoja fiiliksiä kroppaan kuin minulla oli aiemmin ja kokea taas samaa vahvuuden fiilistä kropassa! Pienin askelin ja aktivoinnein kohti valoa! :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

10.1. pilates 1,5h

Joululoma meni sairastellessa ja jouduin siirtämään kolmen viikon pilates-tapaamiset. Tänään pääsin päivittämään ohjelmaa Kaisan kanssa.
Alkulämmöt fascia-liikkeillä ja sen jälkeen lisäyksiä aiempiin liikkeisiin. Aloitettiin taas syvän tuen hakemisen harjoitteilla selällään. Tämän jälkeen ohjelmaan lisää mm. chest lift, table top ja kyljellään päällimmäisen jalan nosto ja ympyrät. Todella intensiivinen treenikerta oli jälleen. Treenissä on todella paljon yksityiskohtia, joihin pitää kiinnittää huomiota.

Oikea puoli kyljestä jumittaa edelleen voimakkaasti ja varsinkin kylkiliikkeissä puoli tuntuu todella inhottavalta. Kyljellään päällimmäisen jalan nosto tuntui tällä puolella ihan karmealta enkä pystynyt tässä aktivoimaan oikean puolen pakaraa ollenkaan. Pitää pikku hiljaa saada avattua oikean puolen jumit ja keskittyä taas pakaroiden aktivoimiseen.

Sinänsä on huvittavaa, että pystyn vertaamaan liikkeitä aiempiin tuntemuksiin. Ennen mitään tuntemuksia tai kipuja ei ollut missään ja pystyin tekemään paljon vaikeampia liikkeitä helposti. Tietääpähän mitä treenillä tavoitella.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

14.2.

Tänään oli viides pilatestapaaminen Kaisan kanssa. Kolmella kerralla teimme annetun ohjelman mukaisia päivityksiä ohjelmaan, ja kahdella viimeisellä kerralla pääsin kokeilemaan laitepilatesta. Tämän päivän treeni oli todella mielenkiintoinen. Teimme kaikenlaisia liikkeitä milloin päkiät orrella ja milloin kädet tai jalat kiinni vetolenkeissä. Satanen tässä laitteessa tuntui todella vinkeältä. Hauska liike oli myös puu, jossa toinen nilkka oli lenkin alla ja toinen jalka kohti taivaita. Siinä sitten kiipeillään käsillä kohti nilkkaa ja välillä taivutellaan kroppaa taakse päin boksin päältä ja siitä C-kaarella takaisin. Kokeilimme myös kylkien venytystä laitteessa. Aika tiivis puolitoistatuntinen jälleen! Käytännössä todella monet liikkeet tulevat suoraan klassisesta pilateksesta, mutta niihin sai vastuksen avulla erilaista tuntumaa.

Laitepilateksen avulla oli kiva päästä kokeilemaan vähän haastavampiakin liikkeitä. Välillä joutui todella miettimään liikkeiden suoritusta, koska kaikki tuen osat piti saada pidettyä samaan aikaan, kun teki ihan uudenlaisia liikeratoja. Kaisa oli todella tarkkana oikeiden asentojen kanssa ja korjaili asentoja muutamilla milleillä. Muutenkin pilates Kaisan kanssa on välillä melkoista millipeliä!

Oikeaa kylkeä ja muuta kroppaa olen käynyt avaamassa fyssarilla ja fasciahieronnassa yhteensä kolme kertaa. Selkä ja kylki alkavat olla jo aika kivan tuntuisia, tosin jumitusta oikealla puolella on edelleen. Parempaan päin kuitenkin. Muut treenit ovat jääneet edelleen aika vähille uuden flunssan vuoksi. Eniten iloa ja tavoitteita elämään tuo tällä hetkellä koiran kanssa treenaaminen, ja olemmekin edistyneet "bordernoutajan" kanssa todella hyvin! Ensimmäiset tottelevaisuuskisat ovat maaliskuun alussa ja tavoitteena on vielä tälle vuodelle suorittaa käyttäytymiskoe ja korkata kisakausi myös palveluskoiralajeissa. Jospa samaa treenaaminen ja edistymisen intoa saisi pikku hiljaa taas omaankin treenaamiseen. Positiivista on se, ettei selkäongelma ole enää päivittäin mielessä eli sen verran hyvä tilanne on selän kanssa nyt. :)
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 477
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

1.-3.3.

Tällä viikolla olen lomailun ohessa tehnyt paluuta treenaamisen pariin. Toissapäivänä ja eilen tein salilla lyhyet avaavat treenit. Oheen myös vähän lihaskuntoa. Kokeilin pitkästä aikaa kevyesti mm. punnerruksia ja lapasoutuja. Tänään aamulla kevyt puolen tunnin sisäpyöräily. Nyt päivä tai pari lepoa ja seurailua, miltä kroppa tuntuu.

Eilen koiran kanssa starttasimme kisauran osallistumalla ensimmäiseen tottelevaisuuskokeeseen. Lopputuloksena pisteet 195/200 ja jaettu 1. sija. Ehkä tämä normaalimpi elämä alkaa tästä taas rullaamaan! :)

Seuraajat

JennaS