Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10651

Viesti Jani Rantalainen »

Dracula Has Risen From The Grave (1968).

Kolmas Hammerin tuotantoon kuuluva filmi jossa Christopher Lee näytteli Draculaa. Ohjauksesta vastasi Freddie Francis.

Dracula herätetään jälleen henkiin erilaisten tapahtumien seurauksena ja tuttuun tapaansa hän alkaa vainoamaan kyläläisiä. Mukaan mahtuu myös klassista naiskaunetta Veronica Karlssonin muodossa.

Elokuva ei ehkä ole nykyisiin kauhuelokuviin verrattuna niin väkivaltainen tai järkyttävä mutta näissä Hammerin leffoissa on sitä jotain mistä olen aina pitänyt ja se on se tunnelma. Pidän myös tämän elokuvan lopputunnarista.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16087
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#10652

Viesti Kari Aittomäki »

Minä katselin tossa nuo Oceans-jutut.
Eipä se aika ole syönyt notkeaa joustavuutta, vaikka keikat itsessään ovat ankaraa säätämistä ja osin käsittämättömiä.

Mutta jokin oli pilalla. Tai ei nyt pilalla mutta.. ottanut osumaa.
Kun oon aina pitänyt Oceanseja sellasesina tyylikkyyden airueina, nyt alko tuntuun että näinköhän sittenkään.

Luin ja katselin tossa Hannibalin, joka on aina ollu mulle etäinen kuin tähtivalo.
Koska se korkeakulttuurinen hahmotus, oikea ja pelottava tyylikkyys. kaikkineen.
Kun kaikki Hannibal Lecteriin liittyvä kerrostetaan tyylitajulla ja hienostuneisuudella, samalla tuoden rinnalle moukkien örkkimäisyyttä.
Thomas Harris on mestarikirjoittaja eikä leffaversiot ole huonompia, paitsi että ovat.

Hannibalissa Julianne Moore ei vaan ole Clarice Starling vaikka kovasti ponnistelee.
Erinomainen näyttelijä kyllä mutta se leffapainotus on suoraan sanoen per***

Mikä mua täräytti oli se tajuaminen, mikä tarinassakin mainitaan, että Las Vegas olisi tohtori Lecterille aivan liian moukkamainen ja tyylitajuton pelikenttä.
Kun leffassakin se silkka estetiikka on jotain järisyttävää, Oceansien "tyylikkyys" alkaa näyttää legopalikka-estetiikalta.

voi kekkonen
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16087
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#10653

Viesti Kari Aittomäki »

Nyt tarvittais Jussi Häkkistä kertomaan miten asiat on.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10654

Viesti Jani Rantalainen »

Jep, tuo Julianne Moore on hyvä näyttelijätär mutta ainoa oikea Clarice Starling on kylläkin Jodie Foster mutta Anthony Hopkins on aina hyytävän hyvä Hannibalina. Varsinkin Uhrilampaissa.

Anthony Hopkinsista puheenollen. Katsoin eilen taas Francis Ford Coppolan ohjaaman Bram Stokerin Draculan jossa hän näytteli Van Helsingiä ja hyvin sen roolin vetikin. Oldman oli sanomattakin selvästi elementissään kreivi Draculana. Winona Ryder viehkeä Minan ja Elisabetan roolissa. Keanu Reevesin englantilaisaksentti oli taas... Mitä nyt olikaan. Sadie Frostin tulkitseman Lucyn kilpakosijoita näytelleet Cary Elwes, Bill Campbell sekä Richard E. Grant olivat myös hyviä sivuhahmoiksi. Laulajana paremmin tunnettu Tom Waits oli myös sopivan kahjo Renfieldiksi.

Olen lukenut myös kirjan ja elokuva seuraa aika hyvin kirjan juonta lukuunottamatta muutamaa seikkaa. Ensinnäkin, kirjassa Dracula ei rakastu Minaan ja toisekseen kirjassa ei mainita että Vlad Tepesistä eli Seivästäjästä olisi tullut Dracula. Hyvä leffa kuitenkin.
Kuvake
Fubarbarian
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 1332
Lauteille: Lokakuu 2007

Viimeisin katsomasi elokuva

#10655

Viesti Fubarbarian »

Tänään tulee kakkoselta illalla Black Dynamite, erinomainen blaxploitaatiohupailu, jossa kylän kovin pano- ja kungfu-mies, Michael Jai Whiten esittämä suoranainen superneekeri Black Dynamite pistää tuulemaan selvittäessään veljensä murhaa. Leffa on saatu loistavasti näyttämään kuin olisi tehty halvalla 70-luvulla ja kaikista aikakauden ja genren kliseistä pilaillaan antaumuksella ja tyylillä.

Aivan kuin pigmentti tummuisi kun katsoo tätä leffaa: ei viittä tähteä vaan yksi nyrkki ylös, stick it to the Man and power to the people!

Kuva
A suspicious mind is a healthy mind
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1412
Viestit: 16087
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Viimeisin katsomasi elokuva

#10656

Viesti Kari Aittomäki »

Mä yritin katsoa tuon Blackdynamiitin.
Eipä napannut, en tunne alkuperäisiä blaksploitatteja kovin hyvin ja tuo neekerimanerismi on minusta aina ollut hiukan väsynyttä.
Kymmenen minuutin perusteella ei sais repostella mutta tårta på tårta möivät.

Se Coppola-Dracula on kyllä nautittavan vanhakantainen kaikkineen,a ivan täynnä hienoja palikoita.
Hopkins on kuin tammi, jykevyydessään kamalampi kuin herkänhienostut Dracula.
Voi oikeen nähdä kuinka Gary Oldman on päättänyt haastaa leffamaailmaa täräyttäneen Hopkinsin, Uhrilampaista oli kulunut vain vuosi pari.

Lisäherkkuna on se, että leffakieli on vanhanaikaisesti toteutettua aivan värejä myöten.
Eihän se itsessään mikään kriteeri voi olla mutta Coppola kun on leffan mestarismies, se kertomatyyli antaa aivan ekstrahienon klangin kokemalle.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 186
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Viimeisin katsomasi elokuva

#10657

Viesti AlexMachine »

Art filmejä taas. Sain tilaisuuden nähdä screenerinä tämän vuoden Cannesin elokuvafestarien avausraidan, "Final cut".
Tästä ei voi kovin paljon kirjoittaa paljastamatta juonta, mutta b-luokan elokuvaohjaaja saa pestin kuvata Zombie splatterfilmin nopeasti, keskinkertaiseti ja halvalla. Erikoista on että tuottajat haluavat siitä 30min yhtenäisen kamera-ajon joka streamataan livenä.
No leffa alkaa sillä 30min streamauksella ja mietin mielessäni jos tätä on koko leffa, haen olutta ja annan yhden tähden. No kuitenkin tämän jälkeen siirrytään tapahtumiin muutamaa viikkoa ennen kuvasta ja lopulta siihen kun kuvaukset alkavat. Koko juttu muuttaa muotoaan ja näkökanta muuttuu, nauran ääneen useasti ja kun leffa loppuu, jää sellainen WTF-fiilis ja hyvä mieli. 4 tähteä.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 444
Viestit: 93841
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Viimeisin katsomasi elokuva

#10658

Viesti Mika »

Me katsoimme eilen tuon tässä ketjussa vähän aiemmin kehutun ja IMDb:ssä tällä hetkellä hyvät 7,9 pistettä keränneen uuden Batmanin.

Moni elokuva sopii sellaisille, jotka pitävät sen tyylisistä elokuvista muutenkin. Minä, vaikka nuorempana paljon sarjakuvia luinkin, en ole koskaan oikein perustanut supersankarielokuvista, joihin lasken myös Bondit niiden päähahmon ylivoimaisten kykyjen takia. Tässä Batmanissa ajan hengen mukaan - Nordic Noir on tässä edelläkävijä - päähahmo on tehty puutteelliseksi ja itsensä kanssa painivaksi hahmoksi, ja minä pidin ihan hyvänä, että siihen sopivasti pääosan esittäjä oli hintelä emo-tyyppinen introvertti. Taisi sinappi aiemmin mainita tästä jotakin. Kuten kamppailijat hyvin tietävät, se pienempikin kaveri voi osata tapella vaikka kuinka tehokkaasti. Siksi toiseksi monia kamppailulajeja mainostetaan, ja ihan oikeutetusti, että ne antavat eväitä isompia vastaan pärjäämiseen. Robert Pattison oli hyvä valinta päärooliin.

Näissä supersankarielokuvissa pitäisi aina vähän tietää taustoja. Muutoin niistä jää jotakin pois, ehkä jopa paljonkin, kuten vaikka Star Wars -elokuvissa. Minullekin on aina ollut vähän epäselvää, millainen kaupunki se Gotham oikein on.

Ammattitaidolla elokuva oli tehty, ja Zoë Kravitz on aina hyvä rooleissaan. Colin Farrell oli niin hyvin maskeerattu, etten tunnistanut! :smiley:

@Kari Aittomäki, koska sinäkään et ole niin sarjakuvaelokuvien ystävä, ehkä tämäkään elokuva ei hyvistä arvosteluistaan huolimatta olisi sinulle mikään kovin erikoinen kokemus - mutta voihan se tietysti olla toisinkin. Mene ja tiedä.


ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 41
Viestit: 2464
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Viimeisin katsomasi elokuva

#10659

Viesti tapsaattori »

Robert Pattison ei ollut nimeltä tuttu mutta naamalta kyllä. Sehän oli Twilight vampyyri-fantasia-taistelu-teinirakkaus-draama elokuvasarjassa pääosassa. Ihan pätevän oloinen synkistelijä kyllä, noi elokuvat ei muuten vaan oikein kiinnosta.

Batman taistelijana on eri tasoinen eri leffoissa, Tim Burtonin ekassa missä se kamppailee Jokeria (Jack Nicholson) vastaan Batman ei ole kummoinenkaan tappelija kun taas Robert Nolanin batman vääntelee käsin kiväärin piippuja kieroksi. Itse pidän enemmän tästä fyysisesti heikommasta batmanista, uusin menee katselulistalle.

Tämä siis tulossa eli Prey joka esittää avaruusörkki Predatorin saalistusmatkoja menneisyydessä. Tässä vastakkain ovat ilmeisesti intiaanit ja Predator. Trailerin ja lukemani perusteella elokuvassa annetaan tilaa intiaanikulttuurin esilletuomiseen, toivottavasti näin todella on eikä sorruta edellisten tapaiseen sekoiluun. Viimeisin hyvä predator oli Stephen Hopkinsin 1990 ohjaama Predator 2 -saalistaja, jossa annettiin aikaa jengitaisteluiden ja voodoo juttujen näyttämiseen. Puuttumatta siihen oliko hommassa realistisuuden häivääkään pidin siitä, että Predator puuhasteli alkuun ikäänkuin muun maailman tapahtumien seassa. Saas nähdä, oon vähän epäileväinen tuota inkkariasetelmaa kohtaan mutta voihan se toimiakin. Predator saalistaja 2 elokuvassa lopussa esitettiin vanha piilukkopistooli (?) enkä ihmettelisi, jos tuo ase olisi innoittajana johonkin tulevaan elokuvaan. Merirosvoja?

Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10660

Viesti Jani Rantalainen »

Mites minä nyt tänne taas eksyin? Muistaakseni ehkä siksi että haluan kertoa elokuvasta jonka tänään katsoin ja se on Highlander: Endgame (2000).

Tämä on järjestyksessään neljäs ja tietääkseni ainakin toistaiseksi viimeinen elokuvasovellus Highlanderista. Douglas Aarniokosken ohjaamassa leffassa kuolemattomat Connor ja Duncan kohtaavat pahan kuolemattoman papin nimeltä Jacob Kell jota näyttelee pahisten rooleista tuttu Bruce Payne.

Tarinassa näytetään muistelmia milloin mistäkin vuosisadalta ja samalla käy ilmi mistä Kellin viha Connoria kohtaan sai alkunsa.

Elokuvan musiikki on ihan hyvä jos vain pidätte "kelttiläisestä nummimusiikista" kuten Bonnie Portmore.

Sivuosien näyttelijöistä ehkä menestynein on Donnie Yen joka nykyään tunnetaan parhaiten Ip Man-elokuvista.

Miekkailukohtaukset ovat mieleenpainuvia mutta tämä leffa ei kuitenkaan yllä sen ihan ensimmäisen Highlanderin tasolle.

Minulta löytyy kolmosta lukuunottamatta kaikki muutkin Highlanderit DVD:ltä joten pitäisi etsiä se jostain.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10661

Viesti Jani Rantalainen »

Sitten katsoin elokuvan joka oli omalla tavallaan edellä aikaansa ainakin ilmastonmuutoksessa mutta veikkaan että Thunberg seuraajineen tuskin on saanut inspiraatiotaan tästä elokuvasta joka ei todellakaan toimi jatko-osana eli Highlander 2: The Quickening (1991).

Kulttimaineeseen nousseen ykkösen Russell Mulcahy ohjasi myös tämänkin josta olen ollut usein sitä mieltä että tämä leffa olisi pitänyt jättää tekemättä joten fight me! On tässä jotain hyvääkin kuten miekkailukohtaukset, pääpahista Katanaa esittävä Michael Ironside, roolinsa Ramirezina uusinut Sean Connery sekä kuvankaunis Virginia Madsen.

Elokuvan juoni kuitenkin aivan kauhea eikä pelaa yhteen muiden Highlandereiden kanssa mutta ostin tämän kuitenkin kokoelman takia.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10662

Viesti Jani Rantalainen »

Tuli kaverin kanssa katsottua Prom Night (1980). Eli se aito ja tietääkseni alkuperäinen jonka pääosassa ovat scream queeninä tunnettu Jamie Lee Curtis sekä Leslie Nielsen vakavassa roolissa.

Olen nähnyt myös remaken eli uudelleenfilmatisoinnin mutta mielestäni tämä oli parempi. Opiskelijat näyttivät kylläkin kolmekymppisiltä mutta se anteeksiannettakoon.
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 215
Viestit: 2037
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Thainyrkkeily
Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily

Viimeisin katsomasi elokuva

#10663

Viesti katar »

Mökkeilyn ohella ehdittiin katsella leffoja viime viikolla.
Poliisiopisto ties ja kuinka monennen kerran tv:stä ja taas sitä tuli katseltua se. On se vaan hauska edelleen.
Casino Royale. James Bondina ekan kerran Daniel Craig ja nyt mies pääsi tekemään klassisen nousee vedestä kohtauksen; on hyvä leffa, realistinen ja pirun hyvä musiikki; Chris Cornellin tunnari. :jepa:
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10664

Viesti Jani Rantalainen »

Slap Shot (1977) joka tunnetaan Suomessa nimellä Lämäri.

En pahemmin seuraa jääkiekkoa mutta aiheesta huolimatta pidän tästä elokuvasta jota pidetään tietääkseni kaikkien jääkiekkoleffojen kantaisänä.

Paul Newman näyttelee Reggie Dunlopia joka on Charlestown Chiefs-nimisen jääkiekkojoukkueen kapteeni ja valmentaja. Joukkueella on ollut pitkä häviöputki joten Reggie kumppaneineen aikoo tehdä asialle jotain. Parhaiten sivuosan koomisista näyttelijöistä joukkueessa jäi mieleen Twin Peaksistakin tuttu Michael Ontkean.

Leffalle on tehty myös kaksi jatko-osaa jotka eivät kuitenkaan ole saavuttaneet ykkösen kaltaista kulttimainetta. Jossain vaiheessa aion katsoa myös nekin koska en ole niitä vielä nähnyt.
Jani Rantalainen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 342
Viestit: 516
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido

Viimeisin katsomasi elokuva

#10665

Viesti Jani Rantalainen »

Tulin taas tänne häiriköimään vain siksi että tein eilen teon. Ystäväni oli kylässä ja hän kertoi ettei ollut koskaan nähnyt Hohtoa vuodelta 1980 joten otin esiin Stanley Kubrick-elokuvaboksini ja pistettiin elokuva pyörimään.

Tehän tiedätte ne elokuvan legendaarisimmat Jack Torrancen hulluuskohtaukset kuten esimerkiksi Heeeere's Johnny! Shelley Duvallin näyttelemä Wendy on kyllä aivan tahattoman onneton sen baseball-mailan kanssa. Paras sivuosan näyttelijä on mielestäni aina sympaattisen oloinen Scatman Crothers. Inhottavimpina kohtauksena pidän sitä kylpyhuonejutskaa ja jos ette tiedä mitä tarkoitan niin olkaa hyvä ja katsokaa elokuva.

Stephen King ei ollut kuulemma tyytyväinen lopputulokseen koska Kubrick muutti roimasti juonta. Hohdosta on tehty 1997 minisarja joka on lähempänä Kingin kirjaa ja olen myös nähnyt sen.

En ole valitettavasti vielä lukenut muita Kingin kirjoja kuin IT mutta eiköhän siihenkin tule muutos.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 73 kurkkijaa