Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Salaliitot

Keskustelua yhteiskunnallisista ja vakaumuksellisista aiheista. Edellyttää kirjautumista. Muista kohteliaisuus, kunnioitus ja alueen säännöt.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Salaliitot

Viesti Mika »

Tämä Taylor Greene on ihan huippu — ja tietenkin Trump tukee. 😂

https://yle.fi/uutiset/3-11767588
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 6489
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Salaliitot

Viesti AlexMachine »

Asiaa salaliittoihin uskovista.
Conspiracy theorists typically:

tend to have a little less education.
more often live in societies that have less successful democracies, which influences trust in others and in the authorities.
belong to groups that feel they should have more power and influence.
belong to special political organizations or religious groups a little more often.
more often use intuition – their “gut feeling” – when making decisions.
see connections more often than most people do, also where such connections do not exist, and they are more likely to see intention as the cause of events.
are a little more narcissistic and paranoid than others.
more often obtain their information from social media.

https://norwegianscitechnews.com/2021/0 ... elieve-in/
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit: 23397
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate

Salaliitot

Viesti TimoS »

https://www.newsweek.com/qanon-keith-ri ... op-1645341

Qanon-kahjot ovat saaneet päähänsä, että JFK jr, joka siis kuoli lento-onnettomuudessa 1999, on yhä elossa ja hänestä tulee edeltävän presidentin uusi varapresidentti. Joukko näitä q-hulluja oli kokoontunut Dallasiin odottamaan JFK jr:n ilmestymistä, mutta koska tämä ei jostain ihmeen syystä ilmestynytään, niin nyt ovat jotkut kahjot saaneet päähänsä, että Keith Richards onkin itse asiassa JFK, tuo vuonna 1963 ammuttu presidentti
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit: 1527
Lauteille: Heinäkuu 2013

Salaliitot

Viesti Atticora »

Väkivaltaisia fantasioita noilla, toivottavasti nauttivat musiikista sentään. Tuommoisesta salaliittoilusta on vissiin tullut joku uskonnon korvike. Kari Enqvist kirjoitti uskonnon muistuttavan aivosta toiseen leviää virusta. Pätevä vertaus tähänkin ilmiöön.
Kuvake
Timpa
kylkeenpotkija
Viestit: 1353
Lauteille: Maaliskuu 2012

Salaliitot

Viesti Timpa »

Laitoin muutamia kommentteja eräälle rokotevastaiselle foorumille. Koronarokotteisiinhan liittyy väitteitä esim. rokotteen sisältämistä mikrosiruista, jotka kytkevät meidät johonkin keinoälyyn.
Ensin kommenttejani poistettiin ilman perusteluja. Sitten sain ikuisen bannin ilman perusteluja.
Eli rokotevastaisten silmille ei hypitä.
Ei hää oo mikään "helevetin idiootti". Hää on Elvis.
Sliipparit/Viemäri TV
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21072
Lauteille: Joulukuu 2007

Salaliitot

Viesti Lasse Candé »

Kommentoin välillä yhden rokotevastaisen kaverin seinälle. Joka kerta äänensävy muuttuu hyökkääväksi. Ehkä yleisin ilmaisu on ”laput silmillä”. On ihailtavaa, kuinka jotkut näkevät totuuden valheiden takaa ja huomaavat tällaisten rokotettujen olevan sokeita. Harmillisempaa taas on se, että koronapohdinnat tuntuvat täyttävän näiden päivät ja aiheuttavat selvästi pahaa oloa. On eräänlainen tragedia kun päivät menevät pilalle sellaisen pandemian takia, mitä ei edes ole olemassa. :(
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6508
Lauteille: Lokakuu 2009

Salaliitot

Viesti Ile »

Toki nuo hörhöilyt saavat välillä ihan yleiselläkin tasolla jopa vaarallisia ilmenemismuotoja.

Esim. eräs helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu on välillä julkisesti esittänyt rokotuksiin liittyen salaliittoväritteisiä kommentteja, jotka ilmentävät suorastaan lapsellista tyhmyyttä, mutta niin vain tämäkin henkilö on äänestetty osallistumaan viralliseen päätöksentekoon, joka koskettaa yli puolen miljoonan ihmisen hyvinvointia.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16200
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Salaliitot

Viesti Kari Aittomäki »

Lasse Candé kirjoitti: marras 6, 2021, 09.35 On eräänlainen tragedia kun päivät menevät pilalle sellaisen pandemian takia, mitä ei edes ole olemassa.
:lol:
Kuvake
Timpa
kylkeenpotkija
Viestit: 1353
Lauteille: Maaliskuu 2012

Salaliitot

Viesti Timpa »

Lasse Candé kirjoitti: marras 6, 2021, 09.35 . On eräänlainen tragedia kun päivät menevät pilalle sellaisen pandemian takia, mitä ei edes ole olemassa. :(
Jep; hyvin sanottu.
Ja tämä on juuri eräs kantavia teemoja, että mitään koronaa ei ole olemassa, vaan salainen maailmanhallitus on maksanut THL:n + kaikki maailman sairaalat ja lääkäriasemat ym. valehtelemaan että potilailla muka on koronatartuntoja. Oikeasti koronaviruksesta ei ole olemassa ensimmäistäkään todistetta. Ja he tosiaan kiehahtavat jos asiasta on toista mieltä.
Ei hää oo mikään "helevetin idiootti". Hää on Elvis.
Sliipparit/Viemäri TV
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Salaliitot

Viesti Mika »

Nämä ovat ihan loistavia. 😂


Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Salaliitot

Viesti Mika »

Tämä pari vuotta vanha pyramidikuva on osuvuudessaan hieno. :D


Kuva

Suomessa varsinkin nuo ylempien tasojen lennokkaat hypoteesit lienevät melko harvinaisia ja täällä Potkussa kuriositeettiarvoja. Nyt menee arvailuksi, mutta luulisin että jos vaikka Yhdysvaltojen asukasmäärää (n. 330 miljoonaa) vertaisin Euroopan asukasmäärään (n. 750 miljoonaa), silti Yhdysvallat voittaisi salaliittoihin uskovien määrässä suhteellisen lisäksi myös absoluuttisesti.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 5349
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa

Salaliitot

Viesti MikaM »

Suomen kielellähän tuo on helppo juttu. Kaikki, mitä ihmiset väittävät salaliitoiksi, eivät sitä ole. Yhdyssanan alku sen jo määrittää. Jos niistä keskustellaan julkisesti, eivät ne voi olla _sala_liittoja. BAM
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21072
Lauteille: Joulukuu 2007

Salaliitot

Viesti Lasse Candé »

Salaliittoteorioiden salaliittoteoria on tässä:


Otsikko: Maa on litteä ja viruksia ei ole olemassa ovat vihollisen syöttämiä harhautuksia

https://rapsodia.info/maa-on-littea-ja- ... hautuksia/Yhtenä osapuolena on porukka johon viitataan esimerkiksi nimikkeillä ”ihmiskuntaa vihaavat voimat”, ”globalistit” tai ”globalistien hallinnoima järjestelmä”, ”vallanpitäjät” tai lyhyesti ”viholliset”.

Ja toisena osapuolena on ihmiset joihin viitataan esimerkiksi nimikkeillä ”hereillä olevat kansalaiset” tai lyhyesti ”kansalaiset”, ”todellinen oppositio” tai ”hereillä oleva oppositio”, ”toisinajattelijat” ja ”vapaustaistelijat”.

Näitä saattaa olla muitakin, mutta tämä on se yleinen asetelma.Varsinainen salaliittoteoria on seuraavanlainen: Litteän maan teoria on globalistien juoni. Juonessa ajatus on saada teoria leviämään hereillä olevien kansalaisten parissa ja tätä kautta heidän rivit ratkeamaan.

Todellisia asioita on sitten taas piikkien tai Naton haitallisuus jne, mutta näin ne rivit halkeavat.Suomalaisessa hörhöskenessä tällä on pieni ajankohtaisuusarvo, sillä Ano Turtiaisen Valta Kuuluu Kansalle hajoilee mitä ilmeisimmin, kun Ano keskittyy nykyään flättärihommiin. Hän siis vakuuttaa porukkaa somekanavissaan siitä että maa on litteä. Toinen surullisensemikuuluisa VKK:lainen, Jouko Piho sitten erosi VKK:sta osin tämän takia. Tämä Jouko Piho taas toistaa tätä linkin väitettä että litteän maan teoria on juuri tällainen salajuoni.

Uskonto vaikuttaa liittyvän tähän salaliittoteoriaan, mikä näkyy sekä Pihon jutuissa että peremmällä tuon linkin tekstissä.Tässä teoriassa on tietenkin merkillepantavaa, että se perustuu ajatukseen, jonka mukaan hereillä olevat kansalaiset ovat otollista maaperää/kohderyhmää virheellisten väittämien levittämiseen. Jos näin on, pitää toivoa että missään maassa ei keksitä yrittää informaatiovaikuttamista näiden kautta. :(
(Koko teksti kaukaista tulevaisuutta varten, jos katoaa netistä.)
paljastus:
“Maa on litteä” ja “viruksia ei ole olemassa” ovat vihollisen syöttämiä harhautuksia


Ylpeys käy lankeemuksen edellä

CIA laski liikkeelle 1960-luvulla tapahtuneen presidentti Kennedyn salamurhan jälkeen tarkoituksellisesti tämän legendaarisen “salaliittoteoriaksi” leimaamisen käsitteen, jotta kaikki virallista narratiivia kyseenalaistavat teoriat saatiin näin leimattua naurettaviksi “salaliittoteorioiksi”. Ihmiskuntaa vihaavien voimien hallitsemat tiedustelupalvelut osaavat kyllä myös kylvää kansalaisiin sopivalla hetkellä varsin taitavasti epäilyksen siemeniä sekä ohjailla ns. “hereillä olevien” kansalaisten keskustelua menemään aivan kirjaimellisesti naurettaviin lillukan varsiin.

Todellisen opposition huomio halutaan usein pelata tällä tavalla pois niistä oikeasti tärkeistä ja ajankohtaisista asioista (kuten pandemiasopimus, ylikuolleisuus, valtiopetokset, sotapropaganda jne.) Globalistien hallinnoima järjestelmä on ahdistanut toisinajattelijat jo muutenkin monessa mielessä aika lailla ahtaalle tässä nykyisessä Nato-Suomessa. Mutta globalistit ovat todella tyytyväisiä siihen, että joidenkin “vapaustaistelijoiden” egot ovat yhä edelleen vaan niin kookkaita ja epätoivoisia, että osa heistä lähtee kuin aasi porkkanan perässä määrittelemään tuosta noin vaan koko maantieteen ja koko maailman kaikkeuden rakenteet aivan uusiksi. Ja sitten vielä loukkaannutaan siitä, kun kaikki eivät tahdo tulla suorilta käännytetyksi mukaan moiseen hulluuteen.

“Tyhmän halu ei ole ymmärrykseen, vaan tuomaan julki oma mielipiteensä” (Sananlaskut 18:12).

Vallanpitäjät ovat aina pyrkineet jakamaan todellisen opposition rivit kahtia. Ne, jotka ovat tarttuneet näihin syötteihin, että “maa on litteä” ja “viruksia ei ole olemassa”, ovat todennäköisesti edistämässä vihollisen strategisesti liikkeelle laskemaa agendaa, koska he ovat omaa ymmärtämättömyyttään mukana kylvämässä ja viemässä näitä epäilyksen siemeniä, sekä riitaisuutta ja kahtiajakoa eteenpäin. Toki osa saattaa myös tehdä tätä ihan tietoisesti ja jopa tarkoituksella. Tässä on nyt kaikkein surkuhupaisinta se, että olipa asia sitten lopulta kummin päin tahansa, niin ei se todellisuudessa edes muuttaisi yhtään mitään. Ja vaikka nämä molemmat väitteet pitäisivät jopa paikkansa, niin siinäkin tapauksessa “hereillä” olevan opposition olisi kaikkein typerintä tarttua näihin vihollisen syöttämiin syötteihin ja alkaa “pakkokäännyttämään” koko maailmaa kahdessa näin perustavanlaatuisessa asiassa ja juuri nyt vieläpä tässä kohtaa, kun elämme tätä koronahulluuden täyteistä maailmanaikaa.

Aivan kuten moni meistä uskoo, että Joe Biden ei ole oikeasti USA:n presidentinvaaleissa rehellisesti valittu USA:n presidentti, mutta ei siitä nyt sentään kannata tehdä omaa elämän tehtäväänsä tai uutta uskontoaan, että lähtee ainoastaan sillä kärjellä käännyttämään koko Suomea ja maailmaa joka paikassa vaan jääräpäisesti huutaen ja kaikkialla rettelöiden, että Joe Biden ei ole USA:n presidentti, Joe Biden ei ole USA:n presidentti!! Tai että maa ei ole maapallon muotoinen eikä viruksia ole olemassa!!

Kyllä näissä salaliittoteorioissakin menee sentään jossain se raja ihan oikeasti, että kun mennään liian pitkälle, niin ihmiset alkavat pitämään sinua ihan hulluna, ja joissain tapauksissa kyllä jo ihan täysin aiheestakin.

Paholainen ja globalistit tavoittelevat opposition kahtiajakautumista ja riitaisuutta

Tämän koko homman taustalla toimivan takapirun tarkoituksena on saattaa ns. “heränneet” ihmiset tekemään itsestään ihan naurettavia hörhöjä ja sitä kautta aikaansaadaan jälleen kerran se globalisteja vastustavan todellisen vastarinnan rivien kahtiajakautuminen, ja ties kuinka mones kerta tässä jo lieneekään kyseessä. Ikävä kyllä homma näyttää toimivan erittäin hyvin globalistien kannalta katsottuna, kun katsomme tätä “heränneiden” riitelevää ja sekoilevaa kenttää.

Kristittyjen suurimpana kompastuskivenä toimii ylpeys

Raamattu sanoo, että Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armonsa (Jaak. 4:6). Monen kristityn ongelma on siinä, miten he ovat niin käsittämättömän ylpeitä ja ylimielisiä. Jotkut itsensä kristityksi identifioivat ihmiset ovat todellisuudessa jopa helvetin demoneja pahempia, koska he eivät tunne Jumalaa edes sen vertaa, mitä pahat henget tuntevat. Pahat henget sentään ymmärtävät edes vapista Herran pelosta (Jaak. 2:19), toisin kuin eräät röyhkimykset (2. Piet. 2:10), jotka luulevat omasta itsestään aivan liian suuria ja Kaikkivaltiaasta Jumalasta taas aivan liian pieniä (Sananl 9:10). Raamatusta löytyy kyllä vastaukset kaikkiin elämän olennaisiin kysymyksiin.

“Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia” Titus 3:9

Onko maa litteä vai pallo?

Mikä typerä kysymys, ja varsinkin nyt tässä nykyisessä tilanteessa, kun maailman maat pyritään orjuuttamaan armottomaan totalitarismiin ja ihmisoikeuksia poljetaan kaikkialla. Maailman kansakuntia teurastetaan edelleen myrkkypiikeillä, ylikuolleisuus on Suomessa korkeimmalla tasolla sitten sotiemme ja Suomea ajetaan parhaillaan Naton myötä täydellä höyryllä jo seuraavaan sotaan Venäjän kanssa. Valtamedia pyrkii mustamaalaamaan hörhöiksi kaikki rohkeat äänet, jotka uskaltavat kyseenalaistaa tätä globalistien täysin psykopaattista uuden maailmanjärjestyksen rakentamista. Mutta osa oppositiosta tarttuu nyt ihan tosissaan vielä tällaiseenkin vihollisen syöttämään koukkuun ja juuri tässä kohtaa.

Kun nämä tätä maailmaa petoksillaan ja valheillaan hallitsevat globalistit eivät suostu edes myöntämään näitä viime vuosien aivan ilmiselviä koronan nimissä tehtyjä petoksia, niin miten joku voi ihan tosissaan kuvitella, että jos vain ihmiset saataisiin havahtumaan tähän “suureen huijaukseen” maan muodosta, niin se jotenkin muuttaisi sitten yhtäkkiä aivan kaiken!?! Eihän nämä unessa olevat ihmiset meinaa havahtua edes siihen, vaikka kuolema on jo alkanut korjata heidän omia perheenjäseniä ja ystäviä pois heidän ympäriltään näiden myrkkypiikkien seurauksena.

Saatana vie demoneineen suurta osaa kristityistä aivan 666-0

Valitettavasti kristityt ovat suurelta osin aivan pikkulapsen tasolla Raamatun Sanan tuntemuksessa, joten viisainta olisi lopettaa tällaiset turhanpäiväiset teologiset kinastelut, nöyrtyä opiskelemaan Raamatun Sanaa ja tekemään niitä asioita, jotka Herra Jeesus on priorisoinut meille Raamatussa kaikkein tärkeimmiksi ja kiireellisimmiksi asioiksi. Vaikka Jumala on toiminut jonkun kautta ihan oikeista vaaroista varoittaen, ei se tarkoita sitä, että kyseinen ihminen pysyisi varmuudella totuuden tiellä. Todella monet eksyvät pois ja alkavat lopulta sekoilemaan omiaan. Eräät “johdatuksessa” olevat luulevat puhuvansa Jumalan johdatuksessa, mutta totuus on joissakin tapauksissa se, että he kuuntelevat demonihenkiä ja heidän hedelmänsä on myös sen mukaista.

“Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkea mitä kuulette. Tutkikaa ja punnitkaa huolellisesti sitä, mitä ihmiset teille kertovat. Ei jokainen Jumalasta puhuva ole Jumalasta. Maailmassa on liikkeellä paljon valheen saarnaajia” 1. Johanneksen kirje 4:1 MSG

“Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin.” Jaak. 3:1

Ei jokainen kristittynä esiintyvä ole oikea kristitty. Saatana on myös soluttanut paljon omia sotureitaan kristittyjen pariin.

“Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.” 2. Kor. 11:14

Raamatusta löytyy vastaukset – ongelma on omassa ymmärtämättömyydessäsi

Ongelma ei ole nyt siinä, etteikö Raamatusta löytyisi vastausta myös tähän kysymykseen maan muodosta, vaan ongelma on siinä, että suuri osa kristityistä ei ymmärrä vielä kunnolla edes Jumalan Sanan opetuksen alkeita, saati sitten pystyisi tulkitsemaan Raamattua sen oikeassa kontekstissa. Toisin sanottuna monen hengellinen ymmärrys ja kompetenssi ei vain yksinkertaisesti vielä riitä käsittelemään kaikkia asioita Sanan tuntemuksen perustalta peilattuna.

Lyhyesti tiivistettynä. Vihollinen johdattaa tällä hetkellä täysin tarkoituksellisesti monia riitelemään maan muodosta, jotta opposition ja kristittyjen riveihin saadaan jälleen lisää kahtiajakautumista. Kaikki riitelyyn ja sekoiluun käytetty aika ja energia on myös pois oikeiden ja todellisten ongelmien vastustamisesta ja tiedottamisesta, joita globalistit koittavat kiirehtiä selkämme takana eteenpäin.

Kristityn tärkein tehtävä ei ole oman egonsa ja oman lihallisuutensa paisuttelu sosiaalisessa mediassa maantieteen tai avaruustieteen saralla, vaan Herran Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa kasvaminen ja Evankeliumin eteenpäin vieminen siten, että sielut pelastuvat Jumalan Valtakuntaan!

Väärä ja oikea rikkaus (1. kirje Timoteukselle 6:3-6)

3 Se, joka opettaa toisin eikä seuraa Herramme Jeesuksen Kristuksen terveellisiä sanoja ja uskomme mukaista oppia,
4 on pöyhkeä eikä ymmärrä mitään. Hänellä vain on kiihkeä halu väitellä ja kiistellä. Sellaisesta syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, ilkeitä epäluuloja
5 ja alituista kinastelua sellaisten ihmisten kesken, jotka ovat menettäneet järkensä ja kadottaneet totuuden ja pitävät uskontoa vain tulolähteenä.
6 Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on.

Ihmiset eivät pidä väkisin tyrkyttämisestä – 100%:sen “totuuden” tyrkyttämisestä

Eräs asia, mikä saa ihmiset varpailleen, on se, kun joku luulee omaavansa ehdottoman 100%:sen totuuden jostain asiasta ja rakentaa siitä sitten oman uuden fanaattisen uskontonsa, eikä pysty enää edes hyväksymään minkäänlaisia muunlaisia näkemyksiä asiaan liittyen. Hän vain tyrkyttää tätä itse jostain noukkimaansa “tiedonjyvää” puoliväkisin kaikille muille. Se on tietenkin täysin ok, että sinulla on oma käsityksesi, mielipiteesi ja teoriasi asioista. Mutta se, mikä ei ole enää ok, jos lähdet hyökkäämään tämän ehdottoman 100%:sen “totuutesi” kanssa toisten tonteille ja alat armotta kyseenalaistamaan toisten ihmisten toimia ja maailmankatsomusta valheelliseksi. Nämä asian toisin näkevät ihmiset kuitenkin toimivat hyvällä sydämellä kukin oman parhaansa mukaan, mutta sinusta itsestäsi on tullut se ikävä ongelma, kun hajotat ja sekoitat omaa ylimielisyyttäsi ja ymmärtämättömyyttäsi globalistien agendoja vastustavan kansan rivejä.

Minä uskon Jeesukseen Kristukseen ja olen myös nähnyt Hänet kasvoista kasvoihin. En kuitenkaan hyökkää kaikkien sellaisten ihmisten kimppuun, jotka taas eivät usko vastaavasti Jeesukseen tai Jumalaan, että he olisivat pahoja ja epäuskoisia ihmisten harhaanjohtajia, koska he eivät tunnusta yhdessä minun kanssani heti tässä ja nyt Jeesusta Kristusta ainoaksi oikeaksi totuudeksi. Jumala todella kunnioittaa ihmisten vapaata tahtoa ja valinnanvapautta ja Jeesus sanoi, mistä meidät tullaan tunnistamaan Hänen opetuslapsikseen:

“Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.” Joh. 13:35

“Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni.” Joh. 14:15

God Bless You

Rakkaudella,

Jussi Saarela
Rapsodia-tiimistä
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Salaliitot

Viesti Mika »

@Olli Suominen kirjoitti aiheesta mielestäni hyvin Facebookissa.


Tieteellisessä maailmankuvassa on pelisäännöt, joita nämä todellisuuskriittiset foliohat...anteeksi "salaliittoteoreetikot" eivät ymmärrä tai suostu kunnioittamaan. Nämä ihmiset ovat kenties oppineet tieteellisestä menetelmästä ajatuksen kaiken tiedon jatkuvasta kyseenalaistamisesta, mutta jättäneet oppimatta - tai tarkoituksellisesti sivuuttavat - sen, että kyseenalaistaminen ei tarkoita sitä, että mikä tahansa huuhaa kelpaa selitykseksi.

Foliohattujen väitteitä ei koskaan perustella viittaamalla tieteelliseen tutkimukseen, vaan lähinnä vetoamalla sopiviin auktoriteetteihin tai "tutkimukseen", jonka todistearvo on lähes olematon. He eivät ymmärrä, että tieteellisillä todisteilla on hierarkiansa, eikä sen huipulla suinkaan ole YouTube-videoihin perustuva maallikkojen spekulaatio eikä edes sopivien auktoriteettien ("Tämäkin Nobel-voittaja sanoo tällaista...") sana, vaan vertaisarvioitu tutkimus. Eikä todisteiden täydellinen puutekaan viime kädessä hidasta menoa, sillä siinä tapauksessa vedotaan vain siihen, että jos salaliitosta ei ole todisteita, niin se todistaa vain, että salaliitto on hyvin peitelty! Vastaavasti kaiken itselle epämiellyttävän tutkimustiedon he sivuuttavat vetoamalla siihen, että tutkimus on "maksettua" ilman että he kykenisivät sanomaan alkuunkaan, mikä tutkimuksen toteutuksessa tarkalleen on pielessä.

Eivät nämä ihmiset ole mitään tiedemaailman rohkeita haastajia ja toisinajattelijoita, vaan ihan vaan tieteellisesti lukutaidottomia reppanoita tai suoranaisia tiededenialisteja. Väittely näiden tahojen kanssa on myös yhtä tyhjän kanssa, sillä ei ole mahdollista järkeillä ketään hylkäämään sellaisia uskomuksia, joihin he eivät alun perinkään päätyneet järjenkäytöllä.

Surullista on tietenkin se, että jossain muissa olosuhteissa näistä ihmisistä olisi voinut tulla kelpo tieteentekijöitä tai vaikkapa journalisteja. Kumpaisenkin perusedellytyksiin kun kuuluu halu tutkia, selvittää ja kyseenalaistaa. Näitä taitoja pitäisi tosin osata harjoittaakin oikein.

Kouluihin lisää tieteenfilosofian, kriittisten ajattelu- ja medianlukutaitojen sekä argumentaatiotaitojen opettelua kiitos.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21072
Lauteille: Joulukuu 2007

Salaliitot

Viesti Lasse Candé »

Lukiossa noita opetellaankin. Vähän kiinnostaisi tietää, jos Olli löytää tiensä tänne, että minkälaisia puutteita hän näkee nykylukiossa noilta osin. Mikä jää puuttumaan ja minkälaisia sisältöjä näihin puutteisiin tulisi tarjota?

Nykyään siis panostetaan aika paljon siiheen, että on tiedossa minkäluonteista tieto on. Esimerkiksi fysiikassa kokeellisesti löydettyä ja todennettavaa, sekä myös teoreettisesti rakennettavissa olevaa.

Tämä antaa esimerkiksi välineitä esittää oikeita kysymyksiä flättäreille, jos siihen keskusteluun haluaisi lähteä. Kun on tieto siitä, minkälaiset asiat osoittavat maan olevan pyöreä. (Itse käsittelen näitä jo ysillä.)

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Atticora
Kuvake
JanneM
Kuvake
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
TimoS
Kuvake
Timpa